3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-17, 11:22   #1501
kliwia
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

aliszcze te male rzeczy kupuje na miejscu - bo taniej wychodzi - chyba ze wszytscko bys kupowala u jednego sprzedawcy, lacznie z podkladami, podpaskami, gaciami, wkladkami laktacyjnymi. Ale niestety nei znalazlam jeszcze takiego co by mial wszytsko co chcialabym u siebie
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 11:22   #1502
andziat
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Aliszcze ja część takich duperelek kupiłam w tesco a część przy okazji od jednego sprzedawcy z all jak kupowałam coś innego. Cenowo może i jest taniej ale niewiele taniej, jakbyś miała kupować po jednej rzeczy to z opłatą za przesyłkę z allegro się nie opłaca, najlepiej jest właśnie kupić kilka rzeczy od jednego sprzedawcy żeby za przesyłkę zapłacić tylko raz.
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 11:23   #1503
Artystka23
Dragonfly

ja kupie fride do noskawidzialam w aptece blisko domku,ale musze poczekac do wyplaty z reszta wyprawki..tyle pieniazkow nam na to poszlo,ze szok,az sie boje co bedzie pozniejno i nie mam tu gdzie tego wszystkiego w tym momencie trzymac
Stary 2010-09-17, 11:28   #1504
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
ja wypróbuje bo nie bardzo wiem jak sie tym poslugiwać
to bardzo proste, najpierw trzeba zwilzyc nosek woda morska albo sola fizjologiczną a potem wkładasz aspirator do noska dziecku a drugą końcówkę sobie do ust i wciągasz powietrze, które zasysa smarki z noska

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
andziat no ale sa te male gruszki z takim grubytm dziubkiem ktorego do nosa nie da sie wsadzic gleboko
i aspiratorem tez mozna zle wyciagac, bo w obu przypadkach najpierw nalezy zwylzyc nosek woda morska albo sola fizjologiczna a potem wysysac gruszka/aspiratorem i nie zapomniec zatkac drugiej dziurki

dla mnie gruszka wydaje sie o wiele szybciej niz aspiratorem.
tak, wiem, że są takie malutkie gruszki specjalnie dla malutkich nosków, ale jakoś wszyscy to polecają
ale ta dziurka jest chyba cały czas zatkana
Stary 2010-09-17, 11:29   #1505
kliwia
Zakorzenienie

andziat nie jest zatkana, jak masz glutki do wyciagniecia tylko, ktore sa w nosie ale pozwalaja oddychac
no i przy drugiej dziurce to juz woogle
Stary 2010-09-17, 11:32   #1506
sanderinka
Zakorzenienie

a tak z tych wiekszych zakupów juz macie wózki, łóżeczka?
do lozeczka mi brakuje materacyka i poscieli ... w ogole chciałam taki materacyk 10 cm panka kokos gryka. miałam zamówic na all cały zestaw ale tam materacyki byly nie takie...

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 11:42   #1507
kliwia
Zakorzenienie

sanderinka wozek kolezanka mi przyprowadzi po porodzie, lozeczko ma przywiesc szwagirka chyba w przyszlym tyg. mam nadzieje ma byc z materacem, ale nie wiem czy bedzie materac, jak nie do zamowie na allegro chyba ze cena w sklepie bedzie przystepna.
posciel, przewijak zamowiony.

a materace myslalam ze sa jednej grubosci, aaaaaaaaaaa
to jaki najelpiej kupic?

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-09-17 o 11:44
Stary 2010-09-17, 11:43   #1508
Anecka
Zakorzenienie

sanderitka, ja to chyba w ogole pierwsza na watku wozek kupilam a co do lozeczka to zamowilam juz ze wszystkim to: http://moda.allegro.pl/lozeczko-6-ko...211765609.html
Nie moge sie doczekac az przyjdzie

Pochlaniam Skittles no i w ogole jakos zwlec z lozka nie moge, dalej siedze w pizamie i szlafroku

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 11:49   #1509
_paulinka2
Wtajemniczenie

http://www.youtube.com/watch?v=jqMixeRhGfg

ale świetny chłopiec

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

co do fridy to też mi koleżanki mówiły że u nich gruszki się niesprawdziły....

mnie temat wózka przeraża a łóżeczko mam zwykłe najzwyklejsze z ikea

dbam o włosy

Edytowane przez _paulinka2
Czas edycji: 2010-09-17 o 11:51
_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 11:57   #1510
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
a propos choinki idziecie gdzies na swieta czy w domu siedzicie?
ja mam nadzieję, że nie będę musiała jechać do teściów nawet na wigilię (myślę, że tż jak będzie chciał to pojedzie na godzinkę i wróci ) ale za to u nas będzie pełny dom ludzi (pozytywnie się zdziwię jeśli nie) mamy duży dom góra jest nasza dół rodziców a obok jeszcze dziadki więc gości zawsze jest dużo i zamieszanie (i będzie kilka małych nieznośnych dzieci -bo one są strasznie nie słuchane i męczące) a w dalszy dzień świąt to pewnie jeszcze rodzina męża przyjedzie-ale trudno jakoś przeżyjemy.

(Ostatnio tż tak wnerwili, że zastanawiał się nad zmianą nazwiska bo poprostu mu wstyd za nich i mi też ale cóż rodziny się nie wybiera -a ja zawsze będę twierdzić, że mojego tż podrzucili bo to nie możliwe żeby miał ich geny i jakbym rodzinę Tż poznała wcześniej niż jego to jego nawet na oczy już bym nie chciała widzieć i uciekła gdzie pieprz rośnie)

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
.....A nie wiem czy słyszałyście że zapowiadają w tym roku zimę tysiąclecia!!! nawet nie stulecia
Ja już mam wizję jak do szpitala saniami TZ mnie wiezie bo zaden samochód nie chce odpalić... dobrze że sąsiad ma gospodarstwo agroturystyczne z koniem i saniami
Malinka Ty mnie tu już nie strasz taką zimą - już w tą co była tż ponad tydzień nie było bo ciągle w pracy jak te awarie były i światła ludzie nie mieli -a jakby zima tysiąclecia była to chyba po miesiącu by dopiero wrócił

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
ja mam wizytę we wtorek.
ja też mam wizytę w wtorek

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
Globulki dopochwowe gymo- femidazol i maść pimafucin. Kurcze, a tak zdrowo się odżywiałam, actimele, jogurty na porządku dziennym...
ja też miałam gymo-femidazol tylko u mnie było tak, że mówię lekarzowi, że coś mnie swędzi tak jakby w środku to właśni8e dał mi na nie receptę, wziełam wszystkie (i u mnie bardzo dużo z tej globulki rano wylatywało) ale za kilka dni znowu to samo więc na nast wizycie mówię mu, że nadal swędzi to on po badaniu, że nie możliwe i nie powinno bo nic nie widać ale drugi raz przepisał mi te sama i teraz odpukać już przestało no tylko czasem coś zaswędzi -ale to moje swędzenie to tylko wieczorem czułam jak już w łóżku leżałam

a ja nadal przeziębiona a od kaszlu to mnie już brzuch boli byłam wczoraj u lekarza i mam pranatal, tantum verde i bioparox -dziwne jest to, że ja zawsze miałam temperaturę i to sporą a t5eraz pocę się jak kot a temp. cały czas 35 i kilka kresek. Chyba tż się odemnie zaraził bo wczoraj wymiotował i dostał dużej temperatury - martwię się o niego troszkę bo dziś rano jak wychodził do pracy to miał 38,6 i zaraz po ma jechać do lekarza ale teraz pewnie ledwo żyje

dziewczyny ale od tego mojego przeziębienia to nic dzidziusiowi nie będzie prawda ???

nadrabiam dalej
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 11:58   #1511
kretencja
Zakorzenienie

Aliszcze, ja nie wychodzę sama z domu, a mąż ciągle zajęty albo nieobecny więc chcąc nie chcąc praktycznie wszystko kupuję na all. Ale oczywiście nigdy nie kupuję np. samej butelki u jednego sprzedawcy, tylko wybieram takiego, który ma sporo rzeczy, których potrzebuję, wtedy się opłaca. Miałam już dwie takie paczki. Raz za jednym zamachem kupiłam kocyk, pieluszki flanelowe i tetrowe, nożyczki, wkładki laktacyjne, koszulę do karmienia i jeszcze jakieś drobiazgi, a ostatnio też w jednej paczce przyszły ceratki, drugi kocyk, szczotka do włosków, aspirator do nosa, płyn do kąpieli, chusteczki do pupy z pudełkiem, podkłady poporodowe, termometr do wody i jeszcze coś tam

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 12:02   #1512
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
pelnia odpisalam Ci wczoraj odnosnie wyboru porodu ,ale nie wiem czy moj post sie pojawil
wiec pisze jeszcze raz: po przebytym cieciu cesarskim mozesz wybrac droge drugiego porodu ze wzgledu na wieksze ryzyko komplikacji przy porodzie sn

przespałam sie
już 12
dalej mnie ciągnie... :/ zjadłam jabłko
musze iść na zakupy, ogarnąć mieszkanie
i brać się za gotowanie - najchętniej zrobiłabym ziemniaki z fefirem ale już mam ziemniaki na kopytka ehhh dodałam sobie roboty...

no i lodówka puściutka wiec warto skorzystać i ją umyć

MELABN kochana fajnie ze odpialas drugi raz - nie wyczytalam wczesniejszej twej wypowiedzi moze wiec wizaz przy szwankowaniu nie wkleil...
u nas nie ma takiej opcji o tym czy drugi raz cc czy sn decyduje ordynator - ale co sie dzieje jak go nie ma??
planuje pojsc do niego na wizyte oczywiscie odplatni eprzyjmuje tuz przed porodem - zobaczymy

poki co nie mam przeciwskazac do sn poza astma - ale ona sie wycisyla w tej ciazy (calkowite przeciwienstwo poprzedniej!)

a przy cukrzycy ciazowej kobieta wymiotuje?
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 12:05   #1513
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Witajcie,
a mi się dzisiaj bardzo dobrze spało, wygodnie i nawet nie było mi gorąco (odkąd jestem w ciąży to cały czas mi gorąco, okna pootwierane ale jakoś tak zawsze się pocę między piersiami ).

ja mam podobnie, troche mi z tym smutno, bo faktycznie odczułam, że ludzie jakoś przestali się odzywać.
Kiedyś dawno temu jak mi bratowa powiedziała, "jak zaszłam w ciążę to straciliśmy wszystkich znajomych", to ja jej na to, że ze mna tak nie będzie, ale powiem wam, że nawet najbliższa mi przyjaciółka jakoś tak przestała dzwonić i chyba wszyscy znajomi sobie pomyśleli, że jak już nie mogę się z nimi winka napić to nie potrafię się dobrze bawić. Tak czuję, że chyba oni myślą, że jak się spotkamy to już nie można ze mną o niczym innym porozmawiać jak tylko o ciąży i dziecku. Przykre, ale trudno, jak któraś z was napisała, ich strata.

ja też myślę nad karuzelą, masz już jakąś upatrzoną?

nam mówili na sr, że są różne szkoły: jedni specjaliści mówią, że do minus 10 można z dzieckiem wychodzić na spacer a inni, że do minus 15. Ważna jest nie temperatura tylko czy jest wietrznie, słonecznie czy wilgotno. Tak naprawdę czasami jak jest niska temperatura a świeci słoneczko i jest przyjemnie to lepiej wyjść na dwór niż np. jak jest na plusie a pada i wieje. Na pewno przez pierwsze 2 tygodnie powinno się wstrzymać jeśli urodzi się na jesieni lub w zimie, ale pani na sr nam powiedziała, że przecież jak wychodzicie ze szpitala z 3 dniowym dzieckiem to też jesteście na dworze więc nie ma co się tak bardzo stosować do wszystkiego co mówią specjaliści, matka sama doskonale czuje i wie co jest najlepsze dla jej dziecka

za wszystkie dziewczyny, które mają dzisiaj wizyty
nie mam jeszcze zadnej

podoba mi sie natomiast mata edukacyjna Rainforest Fisher Price i hustawka :/ ale cena juz mniej
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 12:08   #1514
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
sanderinka wozek kolezanka mi przyprowadzi po porodzie, lozeczko ma przywiesc szwagirka chyba w przyszlym tyg. mam nadzieje ma byc z materacem, ale nie wiem czy bedzie materac, jak nie do zamowie na allegro chyba ze cena w sklepie bedzie przystepna.

to jaki najelpiej kupic?
my mamy na ok 10 cm
ale sa na 5-6 cm tyle ze z samej pianki...
a z czego cchesz kupic materacyk??

PAULA T. po wymiotach i mleku poczul sie lepiej wiec do zlobka tż go zaprowadzil, nie dzwonia wiec pewnie super jest... ale ja sie teraz mecze :/

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

KULARKU nie maluszkowi nic nie bedzie spokojnie, meczy go tylko pewnie twoj kaszel... bioparox nie dochodzi nawet do jego łożyska więc spokojnie się kuruj... miod? cytryna? czosnek? cebula??
Stary 2010-09-17, 12:09   #1515
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Ja też nie kupuję karuzeli przed porodem, po ciuchu liczę, że może dostaniemy w prezencie ;-)

To i ja czekam
Stary 2010-09-17, 12:11   #1516
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:

to jaki najelpiej kupic?
tez tak myslalam a jak patrzyłam to jest masa różnych i rożnej grybości.

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
sanderitka, ja to chyba w ogole pierwsza na watku wozek kupilam a co do lozeczka to zamowilam juz ze wszystkim to: http://moda.allegro.pl/lozeczko-6-ko...211765609.html
Nie moge sie doczekac az przyjdzie

Pochlaniam Skittles no i w ogole jakos zwlec z lozka nie moge, dalej siedze w pizamie i szlafroku

no i taki materacyk co ja chce dla małej tylko tam nie pisze ile ma. u nas w sklepie ok 90 zl .

a takie my kupiliśmy

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-09-17, 12:11   #1517
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Ah i wczoraj doszly mnie sluchy, ze ktos tam komus powiedzial, ze jestem gruba

ha! kurde, moze dlatego, ze to juz za niecale 2 tygodnie 9 miesiac?
Stary 2010-09-17, 12:11   #1518
kliwia
Zakorzenienie

pelnia kokos-pianka-gryka albo kokos-pianka-kokos chce kupic.
te na 6cm to porazka wg mnie, za male. 10cm to minimum
jeszcze wyczailam sprezynowy z kokosem i gdyby sprezyny byly w tych tubkach to taki bym chyba wziela
http://allegro.pl/materac-do-lozecze...221960778.html
Stary 2010-09-17, 12:12   #1519
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
tez tak myslalam a jak patrzyłam to jest masa różnych i rożnej grybości.

no i taki materacyk co ja chce dla małej tylko tam nie pisze ile ma. u nas w sklepie ok 90 zl .

a takie my kupiliśmy

o, ladne!

a my jeszcze nie mamy
Stary 2010-09-17, 12:12   #1520
sanderinka
Zakorzenienie

pelnia pianka kokos gryka ok 10 cm
są piankowe same po 5 cm ale nie jestem przekonana

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-09-17, 12:12   #1521
Artystka23
Dragonfly

dziewczyny,co uzywalyscie na podraznienie po przytulaniu sie? nie spodziewalam sie ze bedzie to az taki dyskomfort po
Stary 2010-09-17, 12:15   #1522
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/aspirator-do-nosa-...229622972.html

taki aspirator kupujecie dla swoich dzidź ?
wiekszosc kupuje wlasnie taki,
ja mam gruszke po T. i sie nie sprawdzila teraz jak ma 18 mies. koncowka wchodzi i ma byc grubsza by nei wlozyc za daleko! ale nie zasyca gilkow w glebokosci ukrytych...
licze na to ze maluch nie bedzie mial kataru - u swojego malego Toska zapobiegalam:
- codziennie marimer woda morska by sluzowka sie nie wysuszyla (3 razy dziennie i wieczorem przed snem obowiazkowo)
- stosowanie nawilzacza w mieszkaniu
i wystarczylo...
a jak bedzie miec katar i gruszka nie bedzie pomagac to wtedy kupie ten aspirator w aptece - ceny sa identyczne niemalze wiec od reki bedzie w razie"w" a tak to szkoda mi kasy juz na cos co bedzie lezec i moze sie nie przydac - to tak jak z nakladkami na piersi...
Stary 2010-09-17, 12:21   #1523
andziat
Zakorzenienie

irsin śliczne te maty, kupiłam taką dwa lata temu dla chrześniaka w prezencie ale teraz to chyba kupię leżaczek i taką dużą matę edukacyjną, coś w tym stylu

http://allegro.pl/mata-edukacyjna-gi...219685138.html

moja bratowa taką miała i się rewelacyjnie sprawdziła, dzidziuś sobie pełzał po niej i bawił się przyczepionymi do niej zabaweczkami

wózek i łóżeczko już mam, kupiłam od koleżanki, wózek emmajlunga a łóżeczko zwykłe z ikei.

przy okazji zakupów z all kupiłam coś takiego na próbę i powiem wam, że nawet fajne, co prawda to zwykłe torebeczki foliowe jak do owoców lub warzyw w hipermarkecie ale za to super pachną

http://allegro.pl/show_item.php?item=1220617112
Stary 2010-09-17, 12:23   #1524
kretencja
Zakorzenienie

Andziat, też kupiłam te woreczki na próbę, rzeczywiście ładnie pachną

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 12:29   #1525
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
pelnia pianka kokos gryka ok 10 cm
są piankowe same po 5 cm ale nie jestem przekonana
no i super bedziesz zadowolona

ja ci jeszcze powiem tyle

ze jak na gryce nie polozysz dz. to zawsze mozesz ja dac od spodu i sie nic nie czuje a zastosowanie dziala (ponoc )

ja za pianka nie jestem a ze ma mniej cm to tymbardziej u mnie odpada

noi osobscie zadowoleni jestesmy bardzo z GPK a raczej dziecko

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
irsin śliczne te maty, kupiłam taką dwa lata temu dla chrześniaka w prezencie ale teraz to chyba kupię leżaczek i taką dużą matę edukacyjną, coś w tym stylu

http://allegro.pl/mata-edukacyjna-gi...219685138.html

moja bratowa taką miała i się rewelacyjnie sprawdziła, dzidziuś sobie pełzał po niej i bawił się przyczepionymi do niej zabaweczkami

wózek i łóżeczko już mam, kupiłam od koleżanki, wózek emmajlunga a łóżeczko zwykłe z ikei.

przy okazji zakupów z all kupiłam coś takiego na próbę i powiem wam, że nawet fajne, co prawda to zwykłe torebeczki foliowe jak do owoców lub warzyw w hipermarkecie ale za to super pachną

http://allegro.pl/show_item.php?item=1220617112
zwykłe??????????????????? one pobiją zwyklaki kupsko smierdzi a zapach PAKLANEk podbija smrod i wydaja mi sie w uzyciu nieco mocniejsze od zwyklych folioweczek sniadaniowych...

mata fajowa bo duuuza - u nas sie nie sprawdzi zadna bo nie mamy dywanow i bedzie ciagnac od podlogi nawet na takiej... ale u T. w porze czerwcowej korzystalismy poprostu z rozlozonej koldry a jak dziecko zacznie raczkowac to juz nic nie pomaga bo wszedzie by trzeba rozkladac a to akurat przypadnie na maj czerwiec
Stary 2010-09-17, 12:30   #1526
Anecka
Zakorzenienie

sanderitka, fajne lozeczko my chcielismy kupic w komplecie wszzsytko bo duzo taniej wychodzi. Materaz jakos 8cm jak sie pytalam sprzedawcy

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 12:33   #1527
malgosiak25
Raczkowanie

My też kupujemy GKP bo sami taki mamy w sypialni łóżeczko mamy już do odebrania od znajomych, ale musimy się z nimi umówić bo nie ma ich teraz.
Wózek ma mi przywieść kuzynka więc czekamy kołyste tez mam mieć pożyczoną. Prócz tego brakuje mi kosmetycznych rzeczy i takich z apteki, kocyka i muszę dokupić kilka pieluch flanelowych.

Co do tych woreczków to sama się skusze na nie nie sa takie drogie i myśle, że fajne moga być

Strasznie się wkurzyłam, dalej nie mam kasy z ZUS-u bo jak się okazało pracodawca wysłał, ale zapomniał wpisać datę wpływu i powiedział mi, że tak jesyt u nich to moje L4 ale poczeka, aż księgowa się nie zjawi :/ Fajnie no nie :/ nosz cholera teraz to z pewnością poczekam sobie na kase. G...no ich obchodzi, czy mam za co żyć itd :/ po prostu super

No to się wyżaliłam :/
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 12:36   #1528
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

ZACZĘŁAM chorować na coś takiego

http://allegro.onet.pl/kolyska-3w1-c...217010225.html
Stary 2010-09-17, 12:37   #1529
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/aspirator-do-nosa-...229622972.html

taki aspirator kupujecie dla swoich dzidź ?
nie przekonuje mnie to - chyba bym przy tym puściła

Przy młodej miałam gruszkę i było ok

Normalnie już mam dość tego łóżeczka - nie blokują się dłuższe boki, te krótkie też jakoś słabo bo wystarczy delikatny nacisk i się składają - a powinna być blokada
Brakuje dwóch zabawek do pałąka i jednej "siateczkowej kieszonki" w tej półce na przybory
normalnie jestem wściekła

Do tego pisze na nim MADE IN PRC - sprawdzam na necia a to jest nic innego tylko MADE IN CHINA

Teraz doczytałam, ze jak reklamacja to wysyłka na własny koszt

Ech muszę ochłonąć bo chyba ciśnienie to mam teraz 200/150
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 12:38   #1530
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez malgosiak25 Pokaż wiadomość
My też kupujemy GKP bo sami taki mamy w sypialni łóżeczko mamy już do odebrania od znajomych, ale musimy się z nimi umówić bo nie ma ich teraz.

Wózek ma mi przywieść kuzynka więc czekamy kołyste tez mam mieć pożyczoną. Prócz tego brakuje mi kosmetycznych rzeczy i takich z apteki, kocyka i muszę dokupić kilka pieluch flanelowych.

Co do tych woreczków to sama się skusze na nie nie sa takie drogie i myśle, że fajne moga być

Strasznie się wkurzyłam, dalej nie mam kasy z ZUS-u bo jak się okazało pracodawca wysłał, ale zapomniał wpisać datę wpływu i powiedział mi, że tak jesyt u nich to moje L4 ale poczeka, aż księgowa się nie zjawi :/ Fajnie no nie :/ nosz cholera teraz to z pewnością poczekam sobie na kase. G...no ich obchodzi, czy mam za co żyć itd :/ po prostu super

No to się wyżaliłam :/
ZADZWON do ksiegowej i ja pogon! rob to dwa razy na dzien rano i pod wieczor upewniajac sie - na drugi dzien poleci mialam raz taka sytuacje dlatego teraz sama zawoze pracodawcy do podbicia on kseruje i zawoze bezposrenio do ZUS-u
pieniazki przyszly mi tym razem 4 dni szybciej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości