|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
aliszcze te male rzeczy kupuje na miejscu - bo taniej wychodzi - chyba ze wszytscko bys kupowala u jednego sprzedawcy, lacznie z podkladami, podpaskami, gaciami, wkladkami laktacyjnymi. Ale niestety nei znalazlam jeszcze takiego co by mial wszytsko co chcialabym u siebie
|
|
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Aliszcze ja część takich duperelek kupiłam w tesco a część przy okazji od jednego sprzedawcy z all jak kupowałam coś innego. Cenowo może i jest taniej ale niewiele taniej, jakbyś miała kupować po jednej rzeczy to z opłatą za przesyłkę z allegro się nie opłaca, najlepiej jest właśnie kupić kilka rzeczy od jednego sprzedawcy żeby za przesyłkę zapłacić tylko raz.
|
|
|
|
#1503 |
|
Dragonfly
|
ja kupie fride do noska
widzialam w aptece blisko domku,ale musze poczekac do wyplaty z reszta wyprawki..tyle pieniazkow nam na to poszlo,ze szok,az sie boje co bedzie pozniej no i nie mam tu gdzie tego wszystkiego w tym momencie trzymac
|
|
#1504 | |
|
Zakorzenienie
|
to bardzo proste, najpierw trzeba zwilzyc nosek woda morska albo sola fizjologiczną a potem wkładasz aspirator do noska dziecku a drugą końcówkę sobie do ust i wciągasz powietrze, które zasysa smarki z noska
Cytat:
ale ta dziurka jest chyba cały czas zatkana
|
|
|
|
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
andziat nie jest zatkana, jak masz glutki do wyciagniecia tylko, ktore sa w nosie ale pozwalaja oddychac
no i przy drugiej dziurce to juz woogle
|
|
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
a tak z tych wiekszych zakupów juz macie wózki, łóżeczka?
do lozeczka mi brakuje materacyka i poscieli ... w ogole chciałam taki materacyk 10 cm panka kokos gryka. miałam zamówic na all cały zestaw ale tam materacyki byly nie takie... |
|
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
sanderinka wozek kolezanka mi przyprowadzi po porodzie, lozeczko ma przywiesc szwagirka chyba w przyszlym tyg. mam nadzieje
ma byc z materacem, ale nie wiem czy bedzie materac, jak nie do zamowie na allegro chyba ze cena w sklepie bedzie przystepna.posciel, przewijak zamowiony. ![]() a materace myslalam ze sa jednej grubosci, aaaaaaaaaaa to jaki najelpiej kupic?
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-09-17 o 11:44 |
|
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
sanderitka, ja to chyba w ogole pierwsza na watku wozek kupilam
a co do lozeczka to zamowilam juz ze wszystkim to: http://moda.allegro.pl/lozeczko-6-ko...211765609.htmlNie moge sie doczekac az przyjdzie Pochlaniam Skittles no i w ogole jakos zwlec z lozka nie moge, dalej siedze w pizamie i szlafroku
|
#1509 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.youtube.com/watch?v=jqMixeRhGfg
ale świetny chłopiec ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- co do fridy to też mi koleżanki mówiły że u nich gruszki się niesprawdziły.... mnie temat wózka przeraża a łóżeczko mam zwykłe najzwyklejsze z ikea
Edytowane przez _paulinka2 Czas edycji: 2010-09-17 o 11:51 |
|
|
|
#1510 | ||
|
Zadomowienie
|
ja mam nadzieję, że nie będę musiała jechać do teściów nawet na wigilię (myślę, że tż jak będzie chciał to pojedzie na godzinkę i wróci
) ale za to u nas będzie pełny dom ludzi (pozytywnie się zdziwię jeśli nie) mamy duży dom góra jest nasza dół rodziców a obok jeszcze dziadki więc gości zawsze jest dużo i zamieszanie (i będzie kilka małych nieznośnych dzieci -bo one są strasznie nie słuchane i męczące) a w dalszy dzień świąt to pewnie jeszcze rodzina męża przyjedzie-ale trudno jakoś przeżyjemy. (Ostatnio tż tak wnerwili, że zastanawiał się nad zmianą nazwiska bo poprostu mu wstyd za nich i mi też ale cóż rodziny się nie wybiera -a ja zawsze będę twierdzić, że mojego tż podrzucili bo to nie możliwe żeby miał ich geny i jakbym rodzinę Tż poznała wcześniej niż jego to jego nawet na oczy już bym nie chciała widzieć i uciekła gdzie pieprz rośnie) Cytat:
![]() ja też mam wizytę w wtorek ![]() Cytat:
a ja nadal przeziębiona a od kaszlu to mnie już brzuch boli byłam wczoraj u lekarza i mam pranatal, tantum verde i bioparox -dziwne jest to, że ja zawsze miałam temperaturę i to sporą a t5eraz pocę się jak kot a temp. cały czas 35 i kilka kresek. Chyba tż się odemnie zaraził bo wczoraj wymiotował i dostał dużej temperatury - martwię się o niego troszkę bo dziś rano jak wychodził do pracy to miał 38,6 i zaraz po ma jechać do lekarza ale teraz pewnie ledwo żyje dziewczyny ale od tego mojego przeziębienia to nic dzidziusiowi nie będzie prawda ??? nadrabiam dalej
|
||
|
|
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
Aliszcze, ja nie wychodzę sama z domu, a mąż ciągle zajęty albo nieobecny
|
#1512 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przespałam sie już 12 dalej mnie ciągnie... :/ zjadłam jabłko musze iść na zakupy, ogarnąć mieszkanie i brać się za gotowanie - najchętniej zrobiłabym ziemniaki z fefirem ale już mam ziemniaki na kopytka ehhh dodałam sobie roboty... no i lodówka puściutka wiec warto skorzystać i ją umyć ![]() MELABN kochana fajnie ze odpialas drugi raz - nie wyczytalam wczesniejszej twej wypowiedzi moze wiec wizaz przy szwankowaniu nie wkleil...u nas nie ma takiej opcji o tym czy drugi raz cc czy sn decyduje ordynator - ale co sie dzieje jak go nie ma?? planuje pojsc do niego na wizyte oczywiscie odplatni eprzyjmuje tuz przed porodem - zobaczymy ![]() poki co nie mam przeciwskazac do sn poza astma - ale ona sie wycisyla w tej ciazy (calkowite przeciwienstwo poprzedniej!) a przy cukrzycy ciazowej kobieta wymiotuje? |
|
|
|
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podoba mi sie natomiast mata edukacyjna Rainforest Fisher Price i hustawka :/ ale cena juz mniej
|
|
|
|
|
#1514 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale sa na 5-6 cm tyle ze z samej pianki... a z czego cchesz kupic materacyk?? PAULA T. po wymiotach i mleku poczul sie lepiej wiec do zlobka tż go zaprowadzil, nie dzwonia wiec pewnie super jest... ale ja sie teraz mecze :/ ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- KULARKU nie maluszkowi nic nie bedzie spokojnie, meczy go tylko pewnie twoj kaszel... bioparox nie dochodzi nawet do jego łożyska więc spokojnie się kuruj... miod? cytryna? czosnek? cebula?? |
|
|
|
|
#1515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To i ja czekam |
|
|
|
|
#1516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no i taki materacyk co ja chce dla małej tylko tam nie pisze ile ma. u nas w sklepie ok 90 zl . a takie my kupiliśmy
|
||
|
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
Ah i wczoraj doszly mnie sluchy, ze ktos tam komus powiedzial, ze jestem gruba
![]() ha! kurde, moze dlatego, ze to juz za niecale 2 tygodnie 9 miesiac?
|
|
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
pelnia kokos-pianka-gryka albo kokos-pianka-kokos chce kupic.
te na 6cm to porazka wg mnie, za male. 10cm to minimum jeszcze wyczailam sprezynowy z kokosem i gdyby sprezyny byly w tych tubkach to taki bym chyba wziela http://allegro.pl/materac-do-lozecze...221960778.html |
|
|
|
#1519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o, ladne! a my jeszcze nie mamy
|
|
|
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
pelnia pianka kokos gryka ok 10 cm
są piankowe same po 5 cm ale nie jestem przekonana
|
|
|
|
#1521 |
|
Dragonfly
|
dziewczyny,co uzywalyscie na podraznienie po przytulaniu sie?
nie spodziewalam sie ze bedzie to az taki dyskomfort po
|
|
#1522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam gruszke po T. i sie nie sprawdzila teraz jak ma 18 mies. koncowka wchodzi i ma byc grubsza by nei wlozyc za daleko! ale nie zasyca gilkow w glebokosci ukrytych... licze na to ze maluch nie bedzie mial kataru - u swojego malego Toska zapobiegalam: - codziennie marimer woda morska by sluzowka sie nie wysuszyla (3 razy dziennie i wieczorem przed snem obowiazkowo) - stosowanie nawilzacza w mieszkaniu i wystarczylo... a jak bedzie miec katar i gruszka nie bedzie pomagac to wtedy kupie ten aspirator w aptece - ceny sa identyczne niemalze wiec od reki bedzie w razie"w" a tak to szkoda mi kasy juz na cos co bedzie lezec i moze sie nie przydac - to tak jak z nakladkami na piersi... |
|
|
|
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
irsin śliczne te maty, kupiłam taką dwa lata temu dla chrześniaka w prezencie ale teraz to chyba kupię leżaczek i taką dużą matę edukacyjną, coś w tym stylu
http://allegro.pl/mata-edukacyjna-gi...219685138.html moja bratowa taką miała i się rewelacyjnie sprawdziła, dzidziuś sobie pełzał po niej i bawił się przyczepionymi do niej zabaweczkami ![]() wózek i łóżeczko już mam, kupiłam od koleżanki, wózek emmajlunga a łóżeczko zwykłe z ikei. przy okazji zakupów z all kupiłam coś takiego na próbę i powiem wam, że nawet fajne, co prawda to zwykłe torebeczki foliowe jak do owoców lub warzyw w hipermarkecie ale za to super pachną ![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=1220617112 |
|
|
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
Andziat, też kupiłam te woreczki na próbę, rzeczywiście ładnie pachną
|
#1525 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja ci jeszcze powiem tyle ![]() ze jak na gryce nie polozysz dz. to zawsze mozesz ja dac od spodu i sie nic nie czuje a zastosowanie dziala (ponoc )ja za pianka nie jestem a ze ma mniej cm to tymbardziej u mnie odpada ![]() noi osobscie zadowoleni jestesmy bardzo z GPK a raczej dziecko ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
kupsko smierdzi a zapach PAKLANEk podbija smrod i wydaja mi sie w uzyciu nieco mocniejsze od zwyklych folioweczek sniadaniowych...mata fajowa bo duuuza - u nas sie nie sprawdzi zadna bo nie mamy dywanow i bedzie ciagnac od podlogi nawet na takiej... ale u T. w porze czerwcowej korzystalismy poprostu z rozlozonej koldry a jak dziecko zacznie raczkowac to juz nic nie pomaga bo wszedzie by trzeba rozkladac a to akurat przypadnie na maj czerwiec
|
||
|
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
sanderitka, fajne lozeczko
my chcielismy kupic w komplecie wszzsytko bo duzo taniej wychodzi. Materaz jakos 8cm jak sie pytalam sprzedawcy
|
#1527 |
|
Raczkowanie
|
My też kupujemy GKP bo sami taki mamy w sypialni
łóżeczko mamy już do odebrania od znajomych, ale musimy się z nimi umówić bo nie ma ich teraz.Wózek ma mi przywieść kuzynka więc czekamy kołyste tez mam mieć pożyczoną. Prócz tego brakuje mi kosmetycznych rzeczy i takich z apteki, kocyka i muszę dokupić kilka pieluch flanelowych.Co do tych woreczków to sama się skusze na nie nie sa takie drogie i myśle, że fajne moga być ![]() Strasznie się wkurzyłam, dalej nie mam kasy z ZUS-u bo jak się okazało pracodawca wysłał, ale zapomniał wpisać datę wpływu i powiedział mi, że tak jesyt u nich to moje L4 ale poczeka, aż księgowa się nie zjawi :/ Fajnie no nie :/ nosz cholera teraz to z pewnością poczekam sobie na kase. G...no ich obchodzi, czy mam za co żyć itd :/ po prostu super ![]() No to się wyżaliłam :/
|
#1528 |
|
Zadomowienie
|
ZACZĘŁAM chorować na coś takiego
![]() http://allegro.onet.pl/kolyska-3w1-c...217010225.html |
|
|
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy tym puściła ![]() Przy młodej miałam gruszkę i było ok Normalnie już mam dość tego łóżeczka - nie blokują się dłuższe boki, te krótkie też jakoś słabo bo wystarczy delikatny nacisk i się składają - a powinna być blokada Brakuje dwóch zabawek do pałąka i jednej "siateczkowej kieszonki" w tej półce na przybory normalnie jestem wściekła Do tego pisze na nim MADE IN PRC - sprawdzam na necia a to jest nic innego tylko MADE IN CHINA Teraz doczytałam, ze jak reklamacja to wysyłka na własny koszt Ech muszę ochłonąć bo chyba ciśnienie to mam teraz 200/150 |
|
|
|
|
#1530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mialam raz taka sytuacje dlatego teraz sama zawoze pracodawcy do podbicia on kseruje i zawoze bezposrenio do ZUS-upieniazki przyszly mi tym razem 4 dni szybciej
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.

widzialam w aptece blisko domku,ale musze poczekac do wyplaty z reszta wyprawki..tyle pieniazkow nam na to poszlo,ze szok,az sie boje co bedzie pozniej
no i nie mam tu gdzie tego wszystkiego w tym momencie trzymac

ma byc z materacem, ale nie wiem czy bedzie materac, jak nie do zamowie na allegro chyba ze cena w sklepie bedzie przystepna.

za wszystkie dziewczyny, które mają dzisiaj wizyty
nie spodziewalam sie ze bedzie to az taki dyskomfort po

przy tym puściła