Zaginęła Iwona z Trójmiasta - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-17, 12:34   #4141
Loczek90
Wtajemniczenie

Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta

Jestem po dłuższej "chwili" czytania, przebiłam się przez kłótnie, bronienie przez "adwokatów" Robsona itp, itd. I nic nowego. Także czekam dalej.

'..This time, this place... misused, mistakes.
Loczek90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 12:35   #4142
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608
Konto usunięte

Tak mi przyszło do głowy że o zaginięciu Iwonki było juz w programie " Kto kolwiek widział, kto kolwiek wie" ostatnio także "na celowniku" ale jeszcze został program "997", myślę że dobrze by było gdyby i w tym się coś ukazało ponieważ tam robią inscenizację zdarzeń... co by mogło naprowadzić na coś nie wiem myslę że ten program tez ma dużą oglądalność może ktość by cos pokojarzył , mówia tam o szczegółach wydarzeń .... nie wiem co o tym sądzicie ??
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 12:36   #4143
anya_krk
Zakorzenienie

GG do anya_krk Wyślij wiadomość przez MSN do anya_krk

Cytat:
Napisane przez ankasz Pokaż wiadomość
trzeba mieć dowody, fakt.
Teraz mają. Adria pogubiła sie w zeznaniach - mówiła że o 4 już spała, a jej ojczym słyszał rozmowę z Iwoną po czwartej nad ranem.
Alibi nie ma, policja ma powód do kolejnego przesłuchania, przeszukania jej mieszkania.

O piwnicach nie wspomnę, bo sens ich sprawdzenia był kilka godzin-dni po zaginieciu Iwony. Po dwóch miesiacach to juz można podziekować panom policjantom.
ja naprawde mam nadzieję, że chociaż tyle policja zrobiła dobrze i porządnie przetrzepała znajomych i ich alibi jest mocne bo po pierwsze strach mieć wrogów mając takich znajomych a po drugie chcę wierzyć, że jednak policja jako instytucja zaufania publicznego nie jest taka całkiem do bani...
Stary 2010-09-17, 12:37   #4144
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez AliBaba102 Pokaż wiadomość
Na przeszukanie ilu mieszkań musiałaby wydać zgodę prokuratura?
Pięciu? Dziesięciu? Pięćdziesięciu? Całego osiedla Iwony?
Według jakiego klucza?
A może w promieniu pięciu kilometrów od drogi, którą szła Iwona?
Nie lepiej w promieniu dziesięciu kilometrów?

Za dużo CSI Zagadki Trójmiasta.
Ale o czym ty piszesz? Policja sama się chwali, że niby ma taki nowoczesny drogi sprzęt a jakoś średnio z niego korzysta, to już nie chodzi o CSI, gdzie oni badania daktyloskopijne robią w 5 min a DNA badają w 30 :P

poza tym chyba logiczne, że chodzi mi o samych znajomych Iwony np. z tej feralnej imprezy a nie o całe wielkie osiedle jakim jest Zaspa ;p daruj sobie doczepki.
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 12:38   #4145
AliBaba102
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Gaaliyah Pokaż wiadomość
to jest dla mnie największy idiotyczny błąd Policji, że w pierwszej kolejności tego nie sprawdzili!
A dla mnie to największy błąd, że nawet trochę po czasie, nie sprawdzał tego Rutkowski.

Dla policji Iwona to jedna w wielu spraw, ograniczona regułami postępowania.
Na pewno nie priorytetowa.

Rutkowski zaś został przez rodzinę wynajęty specjalnie do poszukiwań.

Na pewno wokół Rutkowskiego było więcej kamer i dyktafonów, niż policja liczy funkcjonariuszy w całym Trójmieście.
Ale efektów to chłop nie ma.

Przede wszystkim należało oczekiwać wyników od Rutkowskiego i naciskać go przy każdej okazji.

Znad klatki Iwony nie obejrzał monitoringu. Zapomniał?
Po miesiącu Wyborcza apelowała rozpaczliwie do wszystkich o udostępnienie taśm. Rutkowski też nie wpadł na to, że może są i inne nagrania poza tym pierwszym, które z wielką pompą prezentował na konferencji prasowej, a siedząca obok matka Iwony tworzyła lepszą oprawę prezentowanym "rewelacjom".

Na szczęście, choć to już trzeci miesiąc od zaginięcia, to rzekomo jednak policja jakieś nagrania zabezpieczyła.

Rutkowski w trzecim miesiącu ma wciąż tajemniczego i przełomowego szwedzkiego świadka.
Jeśli zostało mu coś z wynagrodzenia od rodziny Iwony, niech podjedzie do Ikei. Znajdzie tam smaczne szwedzkie klopsiki.
AliBaba102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 12:39   #4146
mmm3m
BAN stały

[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;2211971 5]Tak mi przyszło do głowy że o zaginięciu Iwonki było juz w programie " Kto kolwiek widział, kto kolwiek wie" ostatnio także "na celowniku" ale jeszcze został program "997", myślę że dobrze by było gdyby i w tym się coś ukazało ponieważ tam robią inscenizację zdarzeń... co by mogło naprowadzić na coś nie wiem myslę że ten program tez ma dużą oglądalność może ktość by cos pokojarzył , mówia tam o szczegółach wydarzeń .... nie wiem co o tym sądzicie ??[/QUOTE]
W Uwadze chyba też była, a Interwencja czy jakoś tak albo Sprawa dla reportera?:P
Stary 2010-09-17, 12:42   #4147
bezuczuciowa
Raczkowanie

gdyby wszystko było jak trzeba to krótko po zaginięciu psy tropiące chyba złapałyby trop Iwony w miejscu w którym była ostatni raz widziana i byłoby wiadomo, gdzie skierowała się dalej i gdzie trop się urywa... byłoby wiadomo czy ewentualnie wsiadła do samochodu...
Stary 2010-09-17, 12:44   #4148
AliBaba102
BAN stały

Cytat:
Napisane przez bezuczuciowa Pokaż wiadomość
z doświadczenia wiem, że nie jest to takie kolorowe jak się wydaje. ja osobiście w również średnio mądry sposób bez wiedzy dorosłych spędziłam sylwestra w Londynie i uwierz mi, że ... kobieta znacznie więcej ryzykuje. na nieszczęście niestety pracuje się kilka sekund, a świrów po świecie chodzi niemało.
A jak bardzo musiałaś wydorośleć, by samej dojść do takich wniosków?
Stary 2010-09-17, 12:45   #4149
obserwatorka79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mmm3m Pokaż wiadomość
W Uwadze chyba też była, a Interwencja czy jakoś tak albo Sprawa dla reportera?:P
Nie no w Sprawie dla Rep. jeszcze nie bylo w Expresie Rep. tez nie. Sledze na biezaco takie programy, to wiem na 100%
obserwatorka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 12:45   #4150
Konto usunięte

Cytat:
Odniosłam wrażenie że pisałaś to z ironią... ale ok przemilcze chodzi mi o to że w 997 , podają bardziej szczegóły wydarzeń robią inscenizacje , na celowniku nie oglądałam ale w Ktokolwiek widział ... program był skupiony bardziej na mamie Iwony a nie na wydarzeniach .
Stary 2010-09-17, 12:45   #4151
Gaaliyah
Raczkowanie

alibaba- dlaczego tak bronisz środowiska policyjnego i tego policjanta?

Ja jakoś specjalnie nie bronię Rutkowskiego i nie pochwalam jego wszystkich zachowań, ale gdyby nie On sprawa ta zostałaby tak samo "zlekceważona" jak każde inne zaginięcie.
Poza tym uważam, że "Rutkowski miał prawo popełnić błąd, jest tylko detektywem", natomiast Policja nie powinna popełniać tak radykalnych błędów, Policja ma więcej możliwości i środków niż Rutkowski, więc umówmy się, że przerzucanie winy nie ma sensu, bo Policja jest pierwszym organem, który powinien działać w sprawie Iwony,a Rutkowski to "zachcianka" rodziny, a nie z urzędu pomoc detektywistyczna...

Moim zdaniem warto byłoby się zwrócić tak jak piszecie do "997" i dzień Dobry TVN, ale o DD TVN Ktoś już pisał.

Żyj według życiorysu, który chciałbyś sobie napisać

Edytowane przez Gaaliyah
Czas edycji: 2010-09-17 o 12:48
Gaaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 12:50   #4152
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez obserwatorka79 Pokaż wiadomość
Nie no w Sprawie dla Rep. jeszcze nie bylo w Expresie Rep. tez nie. Sledze na biezaco takie programy, to wiem na 100%
ŹLE NAPISAŁAM. chodziło mi to, że w Uwadze CHYBA było a mogłoby się jeszcze pojawić w Interwencji (bo tam chyba jej nie było), i w SPR. DLA REP.

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;2212000 0]Odniosłam wrażenie że pisałaś to z ironią... ale ok przemilcze chodzi mi o to że w 997 , podają bardziej szczegóły wydarzeń robią inscenizacje , na celowniku nie oglądałam ale w Ktokolwiek widział ... program był skupiony bardziej na mamie Iwony a nie na wydarzeniach .[/QUOTE]
nie nie było ironii

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:

Ja jakoś specjalnie nie bronię Rutkowskiego i nie pochwalam jego wszystkich zachowań, ale gdyby nie On sprawa ta zostałaby tak samo "zlekceważona" jak każde inne zaginięcie.
Poza tym uważam, że "Rutkowski miał prawo popełnić błąd, jest tylko detektywem", natomiast Policja nie powinna popełniać tak radykalnych błędów, Policja ma więcej możliwości i środków niż Rutkowski, więc umówmy się, że przerzucanie winy nie ma sensu, bo Policja jest pierwszym organem, który powinien działać w sprawie Iwony,a Rutkowski to "zachcianka" rodziny, a nie z urzędu pomoc detektywistyczna...

Moim zdaniem warto byłoby się zwrócić tak jak piszecie do "997" i dzień Dobry TVN, ale o DD TVN Ktoś już pisał.
No przecież te poranne telewizje też są dość często oglądane. W Poranku tv czy jakoś tak był Rutkowski ale o samej sprawie chyba nie mówił, nie wiem bo nie oglądałam a ewentualnego linku nikt nie podał.
Stary 2010-09-17, 12:50   #4153
obserwatorka79
Raczkowanie

Cytat:

Ogladam troche programow publicystycznych i niestety, ale przykladow na bledy policji jest cala masa. Zreszta czesto sa to bledy swiadomie popelniane/swiadome dzialania, ktore maja na celu obrone kolegow po fachu.
Zachecam do obejrzenia chociazby wczorajszego programu Jaworowicz - Sprawa dla reportera i wnioski nt. pracy policji, prokuratury, sadow nasuwaja sie same... Zgroza!

http://www.tvp.pl/publicystyka/magaz...0-2125/2518012 - drugi, trzeci reportaz, do konca...

Edytowane przez obserwatorka79
Czas edycji: 2010-09-17 o 12:57
obserwatorka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 12:53   #4154
AliBaba102
BAN stały

Cytat:
Ale o czym ty piszesz? Policja sama się chwali, że niby ma taki nowoczesny drogi sprzęt a jakoś średnio z niego korzysta, to już nie chodzi o CSI, gdzie oni badania daktyloskopijne robią w 5 min a DNA badają w 30 :P

poza tym chyba logiczne, że chodzi mi o samych znajomych Iwony np. z tej feralnej imprezy a nie o całe wielkie osiedle jakim jest Zaspa ;p daruj sobie doczepki.
Wezwij szybko na dywanik komendanta i prokuratora i opierdziel, że nie zbadano dokładnie mieszkań wszystkich znajomych Iwony.
Ale wszystkich, żeby czasem lenie jedne, żadnego nie pominęli!

A może sama, by dać dobry przykład, zaprosisz ekipę do siebie?
Pokażesz na Wizażu film jak zerwali w pokojach parkiet i dokładnie zbadali, czy te ślady krwi pod parkietem, wykryte wspaniałą aparaturą skapnęły kiedyś z twojej podpaski, czy może to niedokładnie usunięte ślady ćwiartowania Iwony?
Stary 2010-09-17, 12:55   #4155
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez obserwatorka79 Pokaż wiadomość
Również biję wirtualne brawa , przecież policja popełniła błędy, tego nie ma co kwestionować. A to że nie wiemy czy teraz już ich nie popełniają ich nie tłumaczy.

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Wezwij szybko na dywanik komendanta i prokuratora i opierdziel, że nie zbadano dokładnie mieszkań wszystkich znajomych Iwony.
Ale wszystkich, żeby czasem lenie jedne, żadnego nie pominęli!

Pokażesz na Wizażu film jak zerwali w pokojach parkiet i dokładnie zbadali, czy te ślady krwi pod parkietem, wykryte wspaniałą aparaturą skapnęły kiedyś z twojej podpaski, czy może to niedokładnie usunięte ślady ćwiartowania Iwony?
co ci odwala?
Stary 2010-09-17, 12:58   #4156
visionAM
Zakorzenienie

mam wrażenie, że AliBaba już kiedyś wypowiadała się na Wizażu, ale pod innym nickiem mogę się jednak mylić... jakby nie było - nie dajcie się sprowokować
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 13:01   #4157
AliBaba102
BAN stały

Cytat:
Okey, ale Policjant - jest, żyje i funkcjonuje,a Iwony nie ma.
Żyje i ma się dobrze kilkadziesiąt tysięcy ludzi, które imprezowało w te wakacje w Trójmiejskich lokalach.

Też mają czuć się co najmniej winni?

Life goes on
Stary 2010-09-17, 13:02   #4158
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
mam wrażenie, że AliBaba już kiedyś wypowiadała się na Wizażu, ale pod innym nickiem mogę się jednak mylić... jakby nie było - nie dajcie się sprowokować
mnie też już zalatuje trollizmem, ale oczywiście mogę się mylić. w każdym bądź razie dziwnie się czepia i ma niemiłe odzywki do sprawy przeszukań.
Stary 2010-09-17, 13:03   #4159
Konto usunięte

Cytat:
No to już było przegięcie , troszkę kultury.
Stary 2010-09-17, 13:07   #4160
Janusz_G
Raczkowanie

Jesli komuś tu dyskusja przeszkadza to niech poszuka sobie innego forum - nie namawiam , nie oskarżam nie protestuje - w ogóle to jestem na tak
Co do przeszukań to były - reszta jest zasłonięta tajemnica sledztwa pozdrawiam
Janusz_G jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 13:08   #4161
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Janusz_G Pokaż wiadomość
Jesli komuś tu dyskusja przeszkadza to niech poszuka sobie innego forum - nie namawiam , nie oskarżam nie protestuje - w ogóle to jestem na tak
Co do przeszukań to były - reszta jest zasłonięta tajemnica sledztwa pozdrawiam
A można spytać kogo i co przeszukiwano I W JAKIM STOPNIU?
Stary 2010-09-17, 13:10   #4162
Gaaliyah
Raczkowanie

alibabo- idź i płyń po morzach i oceanach specjalnie nie wzruszysz tutaj nikogo swoją trollową postawą

Stary 2010-09-17, 13:12   #4163
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
A można spytać kogo i co przeszukiwano I W JAKIM STOPNIU?
my jedynie wiemy o przeszukaniu działki, mam nadzieję że jeszcze coś więcej przeszukano, tak jak Janusz pisze... kurde... niech oni ją znajdą!
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 13:25   #4164
ewcia1980
Raczkowanie

[QUOTE=mmm3m;22120062]ŹLE NAPISAŁAM. chodziło mi to, że w Uwadze CHYBA było a mogłoby się jeszcze pojawić w Interwencji (bo tam chyba jej nie było), i w SPR. DLA REP. [COLOR=Silver]

W interwencji było dwa razy. Jak znajdę to dam linki.
http://interwencja.interia.pl/archiw...ws?inf=1512842
http://interwencja.interia.pl/archiw...ws?inf=1516449

Ale one były juz dawno w lipcu i sierpniu

Edytowane przez ewcia1980
Czas edycji: 2010-09-17 o 13:28
ewcia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 13:28   #4165
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Cytat:
ŹLE NAPISAŁAM. chodziło mi to, że w Uwadze CHYBA było a mogłoby się jeszcze pojawić w Interwencji (bo tam chyba jej nie było), i w SPR. DLA REP.

To widocznie albo przeoczyłam, albo zapomniałam, dzięki przypomnienie się przyda

pamiętam, że był program na tvn 24, ale ogółem wszyscy go zjechaliśmy bo był kiepski....i ta świdrująca głośna muzyka :O
Stary 2010-09-17, 13:31   #4166
ewcia1980
Raczkowanie

Cytat:
To widocznie albo przeoczyłam, albo zapomniałam, dzięki przypomnienie się przyda

pamiętam, że był program na tvn 24, ale ogółem wszyscy go zjechaliśmy bo był kiepski....i ta świdrująca głośna muzyka :O

Edytowane przez ewcia1980
Czas edycji: 2010-09-17 o 13:34
ewcia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 13:32   #4167
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ewcia1980 Pokaż wiadomość

Ale widzi Pan, teraz wzięło nas na wspominki
dziękuję

edit
buuuuu ocenzurowali część adresu i linki nie ładziają

może pan poprawić robić gdzieś w środku spację by nie cenzurowało fragmentu adresu?

Edytowane przez mmm3m
Czas edycji: 2010-09-17 o 13:34
Stary 2010-09-17, 13:32   #4168
AliBaba102
BAN stały

Cytat:
albo ja źle słuchałam albo nie, ale ja zrozumiałam tak, że to na tej działce były urodziny kolegi, i z tej działki dopiero Iwona jechała do klubu zostawiając koleżankę z programu.

Czyli wieczór wyglądał tak:
urodziny na działce - klub
Matka wczoraj w TV mówiła, że Iwona ok. 17. wychodzi z domu, już jest przygotowana, idzie do koleżanki.
Kasia mówiła wczoraj w TV, że została na Przymorzu na imprezie u kolegi na urodzinach, a Iwona poszła z innymi kolegami.

Wyborcza pisała na samym początku:
Wstąpili do sklepu i pojechali do ogródków działkowych przy ul. Reja w Sopocie. Siedzieli przed domkiem, pili alkohol. Iwona wypiła ok. ćwierć litra wódki. Po północy cała grupa zamówiła taksówkę na al. Niepodległości, na wysokości skrzyżowania z ul. Reja. Pojechali na ul. Bema. Weszli do dyskoteki Dream Club w Krzywym Domku.

Kolejno
1) z Kasią na Przymorzu (Gdańsk Przymorze).
2) z kolegami na ogródkach przy ul. Reja (Sopot).
3) z kolegami z ogródków w Dream Clubie (Sopot).

Jeżeli Iwona planowałaby spędzać czas na imprezie na ogródkach, to nie wzięłaby w tajemnicy zamszowych szpilek mamy.
Iwona nie była ubrana na zakrapianą imprezę na działce.
Komary by ją zjadły.

Iwona ubrała się jak na prywatkę i do klubu.

Chyba, że Iwona to dziewczyna, która nawet na wycieczkę na Kasprowy założy szpilki i miniówkę.
Tego też nie wiemy.

Dziwne, że wybierając się na ogródki działkowe ubrała szpilki, a po asfaltowej promenadzie szła boso.
Stary 2010-09-17, 13:33   #4169
Gaaliyah
Raczkowanie

DD TVn byłoby super, ale ludzie chyba na GP24 też coś kombinuję w tej sprawie.
DD to najlepsza oglądalność, może zaprosiliby mamę Iwony do studia, do tego reportaż ... na żywo, to na żywo.
A "997" dla tych, którzy z rana nie mają czasu na Tv.

Po raz drugi napiszę, że nie widzę w tym nic dziwnego,że z działki pojechali do klubu.
Przed imprezą zawsze idzie się gdzieś pogadać, wypić coś, a potem do klubu.

Edytowane przez Gaaliyah
Czas edycji: 2010-09-17 o 13:37
Stary 2010-09-17, 13:35   #4170
ankasz
Zakorzenienie

Cytat:
A jak bardzo musiałaś wydorośleć, by samej dojść do takich wniosków?
wyhamuj trochę!!

[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;2212000 0]Odniosłam wrażenie że pisałaś to z ironią... ale ok przemilcze chodzi mi o to że w 997 , podają bardziej szczegóły wydarzeń robią inscenizacje , na celowniku nie oglądałam ale w Ktokolwiek widział ... program był skupiony bardziej na mamie Iwony a nie na wydarzeniach .[/QUOTE]

może akurat cos by to dało? Nie wiecie, czy sprawy do programu 997 rodzina może sama zgłaszać czy oni sie muszą sami zainteresować?

Cytat:
Napisane przez bezuczuciowa Pokaż wiadomość
osobiście uważam, że powinni przeszukać mieszkanie Iwony (chodzi mi o jej pokój), oraz znajomych będących na imprezie i owego podejrzanego policjanta. no i piwnice w blokach.

posłałam właśnie wiadomość do redakcji onetu. mam nadzieję, że odpiszą i ukaże się jakiś artykuł o Iwonce.
to pokoju Iwony nie przeszukano?!
może to głupie.. ale może ona pisała jakis pamiętnik? a moze miała jakis kalenarz? głupia notatka "Spotkanie z XX" moze dużo powiedziec..

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości