Zaginęła Iwona z Trójmiasta - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-17, 13:39   #4171
mmm3m
BAN stały

Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta

Cytat:
Napisane przez AliBaba102 Pokaż wiadomość
Kolejno
1) z Kasią na Przymorzu (Gdańsk Przymorze).
2) z kolegami na ogródkach przy ul. Reja (Sopot).
3) z kolegami z ogródków w Dream Clubie (Sopot).

Czyli mój błąd gdybym zapamiętała adrsy tych miejsc nie pomyliłabym urodzin z działką.

co du ubrania - to po prostu była ubrana ładnie na urodziny kolegi, a to, że później zahaczyła o działki nie ma znaczenia, pewnie tego jakoś specjalnie nie planowała

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez ankasz Pokaż wiadomość

to pokoju Iwony nie przeszukano?!
może to głupie.. ale może ona pisała jakis pamiętnik? a moze miała jakis kalenarz? głupia notatka "Spotkanie z XX" moze dużo powiedziec..
Nie, no chyba przeszukano skoro mają jej laptop/komputer i wiedzą, że nic nie zginęło.
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 13:43   #4172
kropeeczka
Zadomowienie

.

59kg
168cm
55kg!
kropeeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 13:44   #4173
ewcia1980
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mmm3m Pokaż wiadomość
Ale widzi Pan, teraz wzięło nas na wspominki
dziękuję

edit
buuuuu ocenzurowali część adresu i linki nie ładziają

może pan poprawić robić gdzieś w środku spację by nie cenzurowało fragmentu adresu?
Nie działają??

I jestem ewcia nie Pan
ewcia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 13:45   #4174
AliBaba102
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Gaaliyah Pokaż wiadomość
alibaba- dlaczego tak bronisz środowiska policyjnego i tego policjanta?
Nie bronię policji.
Policja jest jak państwowa służba zdrowia.
Brak ludzi, pieniędzy, sprzętu, motywacji do pracy.

Ale wynajęcie Rutkowskiego to jak wizyta w prywatnym gabinecie.
A okazało się, że Gabinet Rutkowskiego nawet dyplomu nie ma i prawa wykonywania zawodu*, ale nawet USG czy rentgena nie zrobią.

Rutkowski za skromne 15 tysięcy nie zrobił w zasadzie nic, poza reklamą własnej osoby.
Policja wiele więcej nie zrobiła (nie wiemy, jak to jest na prawdę z tymi niby zabezpieczonymi nagraniami), ale rachunku rodzinie nie wystawiła.

* Prawo Wykonywania Zawodu Lekarza to akurat oficjalna nazwa dokumentu którym posługują się lekarze.
AliBaba102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 13:48   #4175
Gaaliyah
Raczkowanie

Cytat:
Nie bronię policji.

A okazało się, że Gabinet Rutkowskiego nawet dyplomu nie ma i prawa wykonywania zawodu*, ale nawet USG czy rentgena nie zrobią.

Rutkowski za skromne 15 tysięcy nie zrobił w zasadzie nic, poza reklamą własnej osoby.
Policja wiele więcej nie zrobiła (nie wiemy, jak to jest na prawdę z tymi niby zabezpieczonymi nagraniami), ale rachunku rodzinie nie wystawiła.

* Prawo Wykonywania Zawodu Lekarza to akurat oficjalna nazwa dokumentu którym posługują się lekarze.
Oby ten rachunek na koniec tej historii nie przybrał postaci dramatycznej dla mamy Iwony ...

Żyj według życiorysu, który chciałbyś sobie napisać
Gaaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 13:48   #4176
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ewcia1980 Pokaż wiadomość
Nie działają??

I jestem ewcia nie Pan
sorry, coś nieprzytomna jestem bo byłam święcie przekonana, że to pan janusz ..... dlatego mi się cytowanie nie zgadzało i się zastanawiałam skąd ta ewcia?

Edytowane przez mmm3m
Czas edycji: 2010-09-17 o 13:58
Stary 2010-09-17, 13:48   #4177
AliBaba102
BAN stały

[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;2212038 4]No to już było przegięcie , troszkę kultury.[/QUOTE]

Jak CSI, to CSI.
Koleżanki domagają się stanowczo przeszukania mieszkań wszystkich znajomych Iwony, to przeszukujmy. Może coś się znajdzie?
Stary 2010-09-17, 13:50   #4178
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Nie bronię policji.

nie wiem o jakim braku sprzętu piszesz, skoro policja trójmiejska się chwali, że ma nowoczesny, specjalistyczne sprzęt... chyba nawet był o tym artykuł
Stary 2010-09-17, 13:52   #4179
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropeeczka Pokaż wiadomość
.
a to co ma być?!
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 13:56   #4180
karo3006
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
a to co ma być?!
jak to co? kropeczka od "kropeczki"-buhahaah
ps.tez nie kumam
Stary 2010-09-17, 13:56   #4181
mmm3m
BAN stały

Cytat:
a to co ma być?!
moze sie pomylila i wykasowala, ja czasami tez sie pomyle i kasuje... tyle ze nie robie kropki tylko wyjasniam ze sie pomylilam ;]
Stary 2010-09-17, 13:57   #4182
AliBaba102
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ankasz Pokaż wiadomość
wyhamuj trochę!!
Zapytam wprost.
Masz trochę więcej, niż 19 lat, i wiesz, że tamten pomysł z Londynem nie był najlepszy?

PS

Skąd to zdenerwowanie?
Stary 2010-09-17, 13:59   #4183
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Zapytam wprost.
Masz trochę więcej, niż 19 lat, i wiesz, że tamten pomysł z Londynem nie był najlepszy?

PS

Skąd to zdenerwowanie?
jak to skąd? bardzo niegrzecznie jej odpisałaś. może i ma nauczkę, ale nie jesteś jej mamą by w ten sposób jej to wypominać.
Stary 2010-09-17, 14:05   #4184
burgund1234
BAN stały

Cytat:
ojczym słyszał tylko głos Adrii, nigdzie nie było powiedziane, że słyszał Iwonę.

sam zadałeś Januszowi pytanie o tego smsa więc nie rozumiem o co się teraz rzucasz

Jakbyś czytała ze zrozumieniem właśnie to byś się doczytała, że Robson zbierał pytania od wielu osób i skąd wiesz , że on jest autorem tego pytania?

nie chciałam błysnąć, napisałam to co wiem, mam do tego prawo i mam gdzieś twoje niezgodne z prawdą gadki na mój temat. Zresztą jak widzisz moje odpowiedzi się przydały, bo sprostowały odpowiedź Janusza na temat pożyczonych pieniędzy. Poza tym już pisałam, że najważniejsza jest Iwona i każdemu z nas chodzi o to samo, czyli po co dalej mącisz, kręcisz i prowokujesz ludzi do kłótni?!

I bardzo dobrze , że się przydały Twoje odpowiedzi . Tak miałaś prawo, żeby odpowiadać ale chamski komentarz pod adresem Robsona mogłaś sobie darować

ojczym nie słyszał głosu Iwony, już to pisałam. Poczytaj sobie ze zrozumieniem artykuły dotyczące sprawy.

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

radzę przeczytać ze zrozumieniem mojego posta, bo póki co widzisz to co chcesz przeczytać

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

skąd wiesz kto się częściej "obija o okładki kodeksu"?
człowieku, przyszedłeś tu chwalić się swoją policyjną karierą, robić zamęt na forum, obrażać innych?

jakoś nam to nie będzie przeszkadzać, ja tęsknić nie będę bez nowych użytkowników temat się kręci bardzo dobrze i jest mniej kłótni
Jak sprawa Iwony ma być nagłośniona bez nowych użytkowników i przestań sadzić frazesy, że Ci chodzi o dobro Iwony skoro czepiasz się kolegi, który odwalił kawał dobrej roboty.

Napisze jezcze raz i kończę tą gadkę: Robson nie chciał zawracać co chwile głowy Januszowi a tym bardziej mamie Iwony. Chciał mieć jedną listę pytań , żeby Janusz zadał ją mamie Iwonki raz w ramach jednego telefonu.

Edytowane przez burgund1234
Czas edycji: 2010-09-17 o 14:07
burgund1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 14:06   #4185
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez valentina26 Pokaż wiadomość
Czy ktos rozumie slowa Adrii w tym wywiadzie zamieszczonym na youtubie:

http://www.youtube.com/watch?v=WquFl1Uo0SE

3:27 minuta filmu

''...ona najpierw w zlosci powiedziala,ze jest juz pod domem, ze mamy na nia nie czekac, le to powiedziala ze zdenerwowania (PIENIEDZY?) zeby wrocic taksowka i stwierdzila, ze pojdzie na piechote...'''
Nie rozumiem tego zdania
Wypowiedzi Pawła i Adrii są wklejone ze wcześniejszych z wywiadów,jak znajdę to dam linka,bo wypowiedź Adrii jest wyraźnie pocięta i źle zmontowana.

Także w tym programie wystąpiła tylko Kasia,te wypowiedzi Pawła i Adrii zostały nagrane zaraz po zaginięciu Iwony.
Melissa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 14:17   #4186
ankasz
Zakorzenienie

Cytat:
Zapytam wprost.

PS

Skąd to zdenerwowanie?
Mam.
Pomysł z Londynem? Na razie wymyślamy, czy Iwona miała jakiekolwiek środki, żeby wyjechać poza Trójmiasto. A co dopiero za granicę..

ps.
Bo najeżdżasz na ludzi, prowokujesz wyciągając prywatne sprawy. To nie jest wątek o mnie, o Tobie czy kilkudziesięciu innych osobach udzielających się tutaj. To wątek o poszukiwaniach Iwony i wywoływanie kłótni o podstawach prywatnych jest nie na miejscu.
eot (na kolejne zaczepki nie będę reagowac, od razu wcisnę zp).

Czy wie ktoś, kiedy zjawi sie Janusz, żebyśmy mogły go poprosic o zorientowanie się co do konta (czy też jego braku) Iwony?

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Nie, no chyba przeszukano skoro mają jej laptop/komputer i wiedzą, że nic nie zginęło.
z tym, że laptop/komputer mogła przekazać mama Iwony przez próg.

Znowu prośba do Janusza - czy orienuje się, czy pokój Iwony został przeszukany?

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 14:22   #4187
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:

takie ma alibi, że był wtedy na służbie
A nie w jakiejś innej części Polski u kolegi??
Nie przypominam sobie,żeby Rutkowski mówił,że był tego dnia na służbie,tylko właśnie,że był gdzieś u kolegi daleko poza Trójmiastem.
Stary 2010-09-17, 14:23   #4188
obserwatorka79
Raczkowanie

Cytat:
Nie bronię policji.
*Policja jest jak państwowa służba zdrowia.

**Policja wiele więcej nie zrobiła (nie wiemy, jak to jest na prawdę z tymi niby zabezpieczonymi nagraniami), ale rachunku rodzinie nie wystawiła.
*Trafne porownanie.
** No jeszcze by tego brakowalo!
obserwatorka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 14:24   #4189
burgund1234
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Gaaliyah Pokaż wiadomość
ucieczka- to dla mnie najbardziej niemożliwa sytuacja i nawet w snach bym w nią nie uwierzyła nie ma co porównywać jakieś spokojnego studenta, który szukał wrażeń na wakacje (z drugiej strony ręce opadają!)

co do faktu, że na ten parking podjeżdżały radiowozy policyjne, to aż mi ciarki po ciele przeszły ... jakoś nie wierzę temu policjantowi, bo umówmy się że z Iwoną "nie wyszło" i może nadal coś czuł do niej, a ta dokładność i brak pozostawienia śladów ...?! wsiadła, do radiowozu bo go znała ...
Skąd ten policjant mógł wiedzieć, że Iwona wraca sama z imprezy? Co śledził ją?
A poza tym radiowozy mają gps i można sprawdzić gdzie jeździł? Poza tym każde zdarzenie zapisują w specjalnym kapowniku i interwencja tam byłaby odnotowana.

Co do Adrii. Dlaczego teraz mówi, że Iwona nie miała pieniędzy a wcześniej mówiła, że myślała że Iwona wzięła taksówkę????????
Stary 2010-09-17, 14:27   #4190
karo3006
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Melissa86 Pokaż wiadomość
A nie w jakiejś innej części Polski u kolegi??
Nie przypominam sobie,żeby Rutkowski mówił,że był tego dnia na służbie,tylko właśnie,że był gdzieś u kolegi daleko poza Trójmiastem.
piewrwsze słyszę,mi też cos świta,że był na służbie...dla mnie to marne alibi,z tego co wiem to policjant z gdańska,a do tego jeśli ma uprawnienia na prowadzenie radiowozu...
Stary 2010-09-17, 14:29   #4191
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Dziewczyny, na temat Kuby jeszcze- on uzbierał sobie 10 tys. zł na tę podróż po Europie. Także... pojawia się pytanie- czy Iwonka miała konto? Byly tam jakieś srodki?
A no to o tym to nie wiedziałam.
No ale mimo wszystko pojechał bez słowa uprzedzenia i nie odzywał się przez te 7 tygodni do nikogo.
Stary 2010-09-17, 14:31   #4192
obserwatorka79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez burgund1234 Pokaż wiadomość
A poza tym radiowozy mają gps i można sprawdzić gdzie jeździł? Poza tym każde zdarzenie zapisują w specjalnym kapowniku i interwencja tam byłaby odnotowana.
Nie wiemy do kogo Iwona jeszcze dzwonila, smsowala, kogo poinformowala o swej "wycieczce" pieszo do domu... Albo jescze tak powiem: nie wiemy kto kogo infomowal o tym, ze Iwona zmierza pieszo do domu...
Wszystko mozna sprawdzic... polaczenia, smsy, rozmowy, monitorig, gps i tak dalej... Tylko trzeba chciec to zrobic w pore.
Stary 2010-09-17, 14:33   #4193
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karo3006 Pokaż wiadomość
piewrwsze słyszę,mi też cos świta,że był na służbie...dla mnie to marne alibi,z tego co wiem to policjant z gdańska,a do tego jeśli ma uprawnienia na prowadzenie radiowozu...
Jak nadrobię zaległości to spróbuję znaleźć tę wypowiedź Rutkowskiego,to był wywiad audio dla lublin.com.pl.

P.S. Czy Wy też jak wchodzicie na zbiór artykułów o Iwonie na lublin.com.pl i chcecie przejść na drugą lub trzecią stronę to wyskakuje Wam,że nie odnaleziono takiej strony? ;/
Stary 2010-09-17, 14:33   #4194
karo3006
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez burgund1234 Pokaż wiadomość

Co do Adrii. Dlaczego teraz mówi, że Iwona nie miała pieniędzy a wcześniej mówiła, że myślała że Iwona wzięła taksówkę????????
w sumie racja nie tak łatwo śmigać radiowozem w sposób niezauważalny...skoro twierdzą,że ma alibi to pewnie ma i to nie tylko fakt,że miał w grafiku wpisana służbe
Stary 2010-09-17, 14:34   #4195
kasica123
Zakorzenienie

http://nasygnale.pl/kat,1025343,titl...l?ticaid=6ae6e
zobaczcie
Stary 2010-09-17, 14:35   #4196
AliBaba102
BAN stały

Cytat:
Czyli mój błąd gdybym zapamiętała adrsy tych miejsc nie pomyliłabym urodzin z działką.

co du ubrania - to po prostu była ubrana ładnie na urodziny kolegi, a to, że później zahaczyła o działki nie ma znaczenia, pewnie tego jakoś specjalnie nie planowała
To nie jest twój błąd.
Jesteś po prostu zaprogramowana w pewnym schemacie myślenia "Pan Ręcznik".
A Iwona tamtego feralnego dnia spotkała wiele osób w wielu miejscach.
O tych osobach niczego nie wiemy, jak choćby o wspominanym trzydziestolatku.

Iwona nie bawi się dobrze na urodzinach.
Pewnie wypiła drinka, strzeliła pierwszego focha i postanowiła zmienić towarzystwo.
Na działce poprawiła zły humor wódką i pojechała potańczyć.
W Dream Club kłóci się, strzela kolejnego focha i zabiera się z imprezy.

Dwie nieudane imprezy jednego wieczora.
A może do trzech razy sztuka?
Alkohol i nerwy sprzyjają spontanicznym decyzjom.
Miała pożyczone kilkadziesiąt złotych, zatem na samotną jazdę taxi do domu by starczyło.
Wolała odprężyć się długim spacerem.
Okłamała koleżankę co do miejsca pobytu, bo coś postanowiła.

Co może postanowić młoda dziewczyna po tak nieudanie spędzonej nocy?
Miała być świetna zabawa, nawet zabrała na tę okazję buty mamie.
Było wpierw znudzenie na Przymorzu, a potem awantura w Sopocie.
Bawić się o świcie nie było już gdzie.
Przychodzi na myśl tylko jednego rodzaju pocieszenie - facet.

Facet tego samego rodzaju, co policjant.
Oczywiście, nie w sensie mundurowy, ale tak jak policjant, nieznany wcześniej matce.

Dlaczego nie ma jednak w historii rozmów śladu?
Nie musiałyby być, gdyby mężczyzna też tej nocy bawił się w Dream Clubie.
- Maleńka, za godzinę przyjadę na parking pod twój dom.
I może dlatego Iwona szła tak długo. Nie szła do siebie, ale by dojść gdzieś na określoną porę.

Iwonę może mieć na sumieniu rzeczywiście jej znajomy.
Ale dużo starszy, niż te w sumie dzieci, które wystąpiły przed kamerą.
I obracający się w zupełnie innych kręgach, zdecydowanie mniej niewinnych, jak maturzyści.
Stary 2010-09-17, 14:37   #4197
Janusz_G
Raczkowanie

Pokój Iwony był przeszukany szczegółowa ale niedawno przed wypraniem dywanu - w którymś postów to pisałem .
Mieszkania - przyjaciół/ela tez zostało przeszukane i nie tylko - reszta jest objęta tajemnicą śledztwa . Konto ? zapytam - ale będę dopiero we Wtorek - chyba że to info przekażę przez kogo innego Pozdrawiam
Janusz_G jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 14:45   #4198
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
[/FONT]
Też racja

Sprawy Olewnika nie znam a ciągle obiecuję sobie, że się z nią zaznajomię.
Kojarzę tylko ponowne wykopanie trumny i to co wy tutaj wpsominacie.
Ja właśnie też nie znam. ;/ Nazwisko kojarzę,ale niestety żadnych szczegółów. ;/

Więc jak ktoś zna link do zbioru artykułów na ten temat (o ile taki istnieje) to będę wdzięczna za podanie go.
Stary 2010-09-17, 14:47   #4199
burgund1234
BAN stały

Cytat:
nie napisałam, że laluś i spalony w solarium, widziałaś go? on bardziej wygladał jak dresik, karczycho, fan wyciskania na klatę ale oczywiście bez przesady

nie jak laluś/goguś co to nawet nie ma siły zakupów kobiecie ponieść.
to że policjant jest zbudowany to chyba normalne. Ćwiczą na policyjnych siłowniach. Co ma być chuchrowatym kurduplem?
Stary 2010-09-17, 14:50   #4200
obserwatorka79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Melissa86 Pokaż wiadomość
Ja właśnie też nie znam. ;/ Nazwisko kojarzę,ale niestety żadnych szczegółów. ;/

Więc jak ktoś zna link do zbioru artykułów na ten temat (o ile taki istnieje) to będę wdzięczna za podanie go.
Na poczatek proponuje wikipedie. Sprawa ujeta w pigulce, ale juz samo to szokuje:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Sprawa_...ztofa_Olewnika

Zabójcy Krzysztofa Olewnika - Franiewski (2007), Kościuk (2008), Pazik (2009) zostali znalezieni martwi w celach więziennych. Według Służby Więziennej i właściwych prokuratorów prowadzących śledztwa były to samobójstwa, bez ingerencji osób trzecich.

Koniecznie przeczytajcie sobie tezy z publikacji prasowych.

Edytowane przez obserwatorka79
Czas edycji: 2010-09-17 o 14:56
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości