![]() |
#2551 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Po poronieniu - kiedy okres, kolejna ciąża?
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2552 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny kilka dni mnie nie było bo pochorowałam sie troszkę (jakies przeziębienie ) na wszelki wypadek leczyłam sie domowymi sposobami.Bo mimo mojej zmiany stanowiska i problemów w pracy męża postanowilismy spróbowac.
madzik ciesze się że u ciebie i dzidzi wszystko dobrze Trzymam za was kciuki measia jeżli nie potrafisz sobie poradzic z problemem moze powinnas poradzic sie fachowca , tylko nie wiadomo czy to cos da. Dzis naprawde cięzko o dobrych specjalistów. A może powinnaś porozmawiac z jakimś dobrym duchownym mi to kiedys bardzo pomoglo ale w innych problemach. witam też nowe mamy aniołków nie poddawajcie się ja wierzę że nam wszystkim się uda Edytowane przez Madziara 26 Czas edycji: 2010-09-16 o 13:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2553 |
Zadomowienie
|
A ja postanowiłam zebrać się w sobie i pójść do znajomej, która jest teraz na zwolnieniu 5 m-c ciąży. Razem starałyśmy się o dzieciaczki. Jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży od razu planowałyśmy wspólne spacerki. Tylko, że ona czeka na bliźniaki a ja......Oglądałam z nią film usg, cieszyłam się razem z nią a wieczorem.....płacz
Dzisiaj dowiedziałam się, że druga znajoma jest w 12 tyg ciąży. Boże dlaczego to takie trudne!!!!! ![]() Mam doła |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2554 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2555 |
Raczkowanie
|
kasiek64 - to na pewno trudne
![]() to ciągle takie świeże... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2556 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny.Widze ze nie tylko mnie dopadl dol.Mimo iz jestem juz w ciazy nadal mam watpliwosci i strasznie sie boje.Moze to glupie ale jesli ktoras z Was nie jest do konca pewna ze jest juz gotowa na kolejna ciaze to nie spieszcie sie.Czasam warto sie wstrzymac i poczekac.
A co do Waszych odczuc,wcale sie Wam nie dziwie ze placzecie w kazdym miejscu gdzie popadnie i ze dopada was dół.Sama jeszzcze czasami czuje smutek i zal,mimo ze pod serduszkiem mam swojego drugiego Skarba.Nic i nikt nie jest w stanie zastapic bolu jakim jest strata dziecka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2557 |
Zadomowienie
|
Madzik, ale ten czas leci, jak przyłączyłam się do forum to byłaś w 6 tygodniu, a teraz już 15 (fakt, że 2 tygodnie było pomyłki)
A mi wreszcie spadło ciśnienie żeby jak najszybciej zajść w ciążę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2558 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny! Dzisiaj już lepiej. Może dlatego, że trochę musiałam się do pracy wziąć bo papierów tylko przybywało.
Dobrze, że jesteście i mogę napisać co mnie gryzie bo niestety nie mam komu się wyżalać. Każdy patrzy na mnie z politowaniem. Minęło już trochę czasu i oczekują, że nie powinnam już rozpaczać ![]() A mężuś po prostu nie potrafi rozmawiać o tym co się stało. Przytuli i milczy. Oni jednak są jak z innej planety. Pozdrawiam Co do przyszłej ciąży macie racje. Chyba warto być gotowym. U mnie wahania. Momentami czuję parcie że już chcę a za chwilę postanawiam być cierpliwa i odczekać trochę. Edytowane przez kasiek64 Czas edycji: 2010-09-17 o 14:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2559 |
Raczkowanie
|
Witam was jakoś nie potrafię się pozbierać po drugiej porażce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2560 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Wranes ja ciągle przez to przechodzę, wczoraj kolega w pracy żartem zapytał kiedy idę na macierzyński, powiedziałam że jestem od 12.08 on na to a kiedy porodowe, ja na to że było 12.08, to zaczął się śmiać że go wkręcam...nic nie wiedział...a mi ręce opadły... Przepraszam że pytam, czy Twoja córka wiedziała że jesteś w ciąży?Moja niestety tak, musiałam jej powiedzieć bo skakała mi po brzuchu, była u mnie w szpitalu jak leżałam na podtrzymaniu, nie było dnia przez pierwszy miesiąc żeby nie pytała gdzie jest dzidziuś czy w brzuchu czy w niebie, dobijała mnie tym ale dzięki niej czuję że jestem na dobrej drodze by się z tego podnieść, by dalej walczyć o rodzeństwo dla mojej córki. Mam nadzieję że ty również się podniesiesz, trzymam mocno kciuki, ![]()
![]() |
![]() |
#2561 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze mowiac najlepiej jest ograniczyc myslenie o kolejnej ciazy.Ja sie wylaczylam na maksa,wrecz nie chcialam i uwazalismy z TZ,ale 3 razy sie przydazylo no i mamy teraz brzusio.Nie bylam zupelnie na to gotowa,dlatego az tyle we mnie strachu,watpliwosci i bolu po pierwszym Aniolku.Stad moja rada o przeczekaniu.Nie mowie ze wszystkie ale czesc napewno bedzie chciala jeszcze sie wstrzymac bo rany w sercu sa za swieze. Kasiek64 moj facet tez nie potrafil i nadal nie potrafi ze mna gadac i nie tylko jesli chodzi o temat #.Jest mu ciezko zwlaszcza jesli chodzi o damskie sprawy.Mysle ze oni tez na swoj sposob to przezywaja,tylko nie daja po sobie poznac.U mnie bylo podobnie jak u ciebie: przytulanie,calowanie,cza sem cos powiedzial i na tym sie konczylo.Ja nie ciagnelam za jezyk bo po co ma na sile sluchac czy mowic.Lepiej przeczekac,albo wstrzymac sie do czasu kiedy sam bedzie chcial rozmawiac.W koncu nie kazdy jest wylewny i nie kazdy potrafi byc dobrym sluchaczem czy doradca. Nie udawaj ze wszystko jest ok bo to nie pomaga wrecz przeciwnie pograza i ciebie i bliskich.Ty powstrzymujesz sie od placzu,inni od rozmow i wspolczucia.Po co?! Nie tlum w sobie gniewu bolu czy zlosci.Wyrzuc to z siebie a napewno bedzie lepiej.Z reszta sama pewnie wiesz ze po kazdym placzu czy wykrzyczeniu sie przychodzi ulga i taki wewnetrzny sposob.Wiec nie nie ma sensu dusic tego w sobie. Nie wiem czy powinnam Wam to pisac ale nie moge powtrzymac sie od pochwalenia.Mamy juz pierwsze USG i ubranka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2562 |
Raczkowanie
|
Madzik to świetnie ja wczoraj byłam w sklepie i na chwilę przystanęłam przy ubrankach dla maluszków, niektóre są prześliczne- takie maluśkie
kurczę nie mogę się doczekać kiedy sama będę takie kupować, ale jak na razie to muszę zadowolić się tylko oglądaniem, bo tydzień temu zamiast II kreseczek przyszła kolejna @ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2563 |
Raczkowanie
|
tak racja ale ja nie mam sily isc jeszcze do pracy ale fizycznie wczoraj w sklepie malobym nie zaslabla pod tym wzgledem nie chce isc jeszcze do pracy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2564 |
Zadomowienie
|
Nie przepraszaj. Cieszymy się razem z Tobą że wszystko się układa. Co do pierwszych ciuszków to też nie mogę się doczekać kiedy będę mogła w końcu coś kupić a nie tylko popatrzeć. Tak poza tym to ja jestem tą młodszą wśród rodziny więc każdy czeka tylko żeby oddać ciuszki wózki i inne wyposażenia. Nawet łóżeczko już w garażu jest\bo brat wyrzucać nie chciał. No ale będą musieli jeszcze poczekać. Miejmy nadzieję że niedługo.
Leci mi pierwszy cykl od @. Chyba jest ok i organizm wraca do formy. Dzisiaj 11 dc sprawdzałam owulacje testem bo przed # tak wypadało. Piękne dwie kreseczki. Tylko na razie nie wykorzystam ich. Poczekam jeszcze przynajmniej miesiąc a potem do dzieła. Karina ja do kwasu dorzuciłam jeszcze magnez bo lekarz mówił, że też ważny. kawa niestety go wypłukuje a ja jako typowa biurwa uwielbiam popijać kawkę w pracy. Lukasz-sh proponuje zrobić badania krwi bo te zasłabnięcia to raczej nie są normalne. Może jakiś witaminek brakuje. Edytowane przez kasiek64 Czas edycji: 2010-09-17 o 17:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2565 |
Raczkowanie
|
robilam badania nic nie wyszlo moja lekarka podejrzewala anemie ale nie wyszlo nic
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2566 |
Zakorzenienie
|
Fajnie ze moge wejsc tutaj i podzielic sie z Wami swoja czastka zycia.Czasami jest zle czasami dobrze ale trzeba isc do przodu i wierzyc ze bedzie dobrze- mimo wszystko.
Faktycznie dzieciece ciuszki sa urocze...od zawsze mialam hopla na tym punkcie a teraz to juz wogole.kupilabym wszystko i w kazdej ilosci,tylko kto mi kase bedzie na to dawal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2567 |
Raczkowanie
|
Madzik o co chodzi z tą rozbieżnością w tygodniach ciąży? bo nie za bardzo wiem o co chodzi, a może coś przeoczyłam lub nie doczytałam
czy to chodzi o to, że jedni liczą tygodnie od ostatniej miesiączki a inni od zapłodnienia? Edytowane przez julita6 Czas edycji: 2010-09-17 o 20:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2568 |
Zakorzenienie
|
Sama bym chciala wiedziec.Normalnie jak mi lekarz liczyl to pierwszy dzien ostatniej miesiaczki bym dniem w ktorym zaczyna sie liczenie.Chociaz ja z ta data nie jestem pewna bo nie zapisalam tego okresu i nie pamietalam dokladnie.Teraz jak bylam u gin na usg to powiedziala mi ze to nie mozliwe ze koniec 12 tyg. tylko 14 i 4dzien.Tak jak pokazal komputer,ale o co dokladnie jej chodzilo,czemu tak i na jakiej podstawie on to wylicza nie mam bladego pojecia.Ale przyjdzie do mnie polozna niedlugo to sie spytam jej co i jak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2569 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() najważniejsze to żeby było wszystko w porządku i dzidzia rozwijała się prawidłowo - czego ci życzę |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2570 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2571 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2572 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Madzik2221 super że możesz się tym wszystkim cieszyć, a to dobiero początek,ciąża to piękny okres i na pewno nam wszystkim będzie to pisane,dziewczyny głowy do góry,będzie dobrze...a w pamięci i w sercu nasze aniołki i tak będą żyć wiecznie.
![]() |
![]() |
#2573 |
Raczkowanie
|
wogole nie jem nie odczuwam laknienia od bardzo dawna jjemy tyle co przy mezu jedna kanpka starczy mi na caly dzien wogole nie mam apetytu zle sypiam zawsze bralam leki do spania ale teraz nie biore bo wywoluja plamienia po tym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2574 |
Zadomowienie
|
I może w tym tkwi problem, twój organizm jest wycieńczony,musisz go zregenerować. Jak nie będziesz jadła nie będziesz miała siły na nic. Wiesz co, lekarzem nie jestem ale mi to wygląda na depresję, może powinnas pójść do lekarza pod tym kątem, długo tak się nie da żyć, bez jedzenia, bez snu i w ciągłym smutku. Mam do ciebie prośbę, zacznij jeść ciut więcej, bo naprawdę gdzieś padniesz i wylądujesz w szpitalu,a przy tym wyniszczysz swój organizm, a musisz o niego zadbać żeby móc znowu starać się o dzidziusia.
![]() |
#2575 |
Zadomowienie
|
Posłuchaj tego, co mówi asiago. Te objawy naprawdę wskazują na stany depresyjne, co nie ułatwi ci planowania rodziny. Nawet zwykłe przeziębienie może negatywnie wpływać na płodność czy już rozwój dzieciątka a tym bardziej niewskazane jest przyjmowanie leków nasennych. Trzymaj się i polecam zasięgnąć porady specjalisty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2576 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mają rację musisz zadbać o swoje zdrowie, a przede wszystkim musisz jeść. Jeśli nie skorzystasz z pomocy specjalisty z różnych powodów, to spróbuj chociaż znaleźć jakąś rzecz która Cię cieszy lub sprawia Ci przyjemność i się nią zajmij.
Może np. mały spacerek na świeżym powietrzu przyniesie Ci na chwilę ulgę i odprężenie... dzisiaj tak pięknie świeci słońce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2577 |
Zadomowienie
|
To prawda słoneczko nastraja mnie dziś bardzo optymistycznie. Młody w pracy a ja od rana zajmuję się porządkami i gotowaniem słuchając sobie nastrojowej muzyki. Od poniedziałku kończymy remont mieszkania bo przez # stanęło w miejscu i nie mogliśmy zebrać się do roboty tym bardziej, że czeka pokoik, który miał być dla naszego syneczka. Muszę wierzyć, że niedługo stanie tam dziecięce łóżeczko a na ścianie na pewno zawieszę małego aniołka.
Trzeba iść dalej. Pewnie nie raz dopadnie nas wszystkie dół ale niestety czasu nie da się cofnąć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2578 |
Raczkowanie
|
Wranes ja ciągle przez to przechodzę, wczoraj kolega w pracy żartem zapytał kiedy idę na macierzyński, powiedziałam że jestem od 12.08 on na to a kiedy porodowe, ja na to że było 12.08, to zaczął się śmiać że go wkręcam...nic nie wiedział...a mi ręce opadły... Przepraszam że pytam, czy Twoja córka wiedziała że jesteś w ciąży?Moja niestety tak, musiałam jej powiedzieć bo skakała mi po brzuchu, była u mnie w szpitalu jak leżałam na podtrzymaniu, nie było dnia przez pierwszy miesiąc żeby nie pytała gdzie jest dzidziuś czy w brzuchu czy w niebie, dobijała mnie tym ale dzięki niej czuję że jestem na dobrej drodze by się z tego podnieść, by dalej walczyć o rodzeństwo dla mojej córki. Mam nadzieję że ty również się podniesiesz, trzymam mocno kciuki,
![]() Moja córka wiedziała, bo zaczęła sama coś podejrzewać, a że jest spostrzegawcza to już dłużej nie mogłam ukrywać. Kiedy miałam pierwsze # w grudniu 2009 a był to 14 tc to jakoś wytłumaczyliśmy, że dzidzia poszła do Aniołków. Na to ona, że kiedy będzie następna...jutro? Więc dobrze to zniosła. Natomiast tym razem # we wrześniu 2010, była bardzo przywiązana, głaskała po brzuszku, mówiła że bardzo kocha dzidzie, że nie może się doczekać kiedy ją zobaczy, zawsze rano i wieczorem całowała brzuszek i na dodatek jak mówiła paciorek, to zawsze prosiła, żeby dzidzia u mamuni w brzuszku była codziennie zdrowa. Jak się dowiedziała, że dzidzi nie ma to był straszny płacz, histeria. Zdarza się jej, że coś powie co niechcąco rozbudzi moje emocje, ona mówi to jeszcze swoim słodkim i szczerym głosikiem...serce się kroi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2579 |
Zadomowienie
|
Wranes naprawdę bardzo mi przykro że musicie przez to przechodzić, zwłaszcza Twoja córcia, która jest jednak starsza niż moja i więcej rozumie.Ale to wszystko jest niesprawiedliwe, mnie pociesza fakt, że mam Julcię i dla niej muszę żyć normalnie. Pierwszy raz # zanim ją urodziłam, więc popadłam w niezłą depresję, teraz nie mogę sobie na to pozwolić, choć to bardzo boli. Mam ogromną nadzieję,że Twoja córcia doczeka się rodzeństwa, a Ty drugiego maleństwa, czego Ci życzę z całego serca. Trzymaj się cieplutko
![]()
"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca." P. Coelho Liliana i Mikołaj - są już z nami ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdge5a3ww6li.png Edytowane przez asiago Czas edycji: 2010-09-18 o 17:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2580 |
Raczkowanie
|
wiecie co boje sie uzywac takich slow ale tez myslalam ze to deprecha nic mi nie sprawia przyjemnosci nie umiem sie cieszyc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.