|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: FAZA III diety proteinowey dr Pierre'a Dukana
nie wiem co w nim dzienego
ja od zawsze kupuje wszystko co pelnoziarniste i strasznie wszystkim w domu smakuje, przynajmniej ma jakis smak a nie jak te watowate wszelakie biale produkty ktore trzeba polac tlustym zawisistym sosem zeby dalo sie zjesc
|
|
#2372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez makaron pelnoziarnisty jadlam przed dieta. jest ok. pieczywo pieke sama, pisalam juz o tym. mam pelnoziarniste maki.... a ze ryzu nie jedlismy nigdy czesto, nawet bialego, to tak mi sie powiedzialo ze ten ciemny to dziwny Majeczka moja przewaznie go wciagala z zupka pomidorowa ![]() o maaatko wlasnie mi wpadlo do glowy co bedzie w dzien skrobiowy dzieki Emilia
|
|
|
#2373 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Białą "skrobię jem na ucztach tylko,natomiast w te dni skrobiowe wg zalecenia ze str.89,o czym wcześniej pisałam. Dzisiaj doczytałam,bo po zapytaniach koleżanek,doszłam do wniosku,ze trochę po "macoszemu",tych zaleceń się trzymam .No i powiesiłam na lodówce schemat,bo to bardziej stabilnie pozwoli mi się jednak zaleceń fazy III-kowej trzymać(mam nadzieję) .Dzisiaj sobie uświadomiłam,że u mnie ostatni miesiąc,to ani II-ka,ani III-ka ...tak naprawdę.
|
|
|
|
#2374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo ja tej pierwszej ksiazki sie do tej pory trzymalam, ale juz jestem doinformowana
|
|
|
#2375 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie,trzeba się okreslić wg której ksiazki,albo schematu (co na pierwszej stronie podany),bo inaczej można się z tymi radami pogubić
...![]() Ja zrobiłam dzisiaj dla wyrównania drugi dzień proto i mam już schemacik na lodówce,od następnego tygodnia,będę przykładała się do niego i "Metody..."...i czekam na dalsze efekty
|
|
|
#2376 |
|
Zadomowienie
|
O proszę, jednak schemaciki i tabeleczki poszły w ruch
![]() Alex, więcej jest nas - planistek na forum )) Ja dziś nie uzyskałam jednak odpowiedzi - skoro ważyłyście talerz przed i po nałożeniu np. ryżu... no to ile z tej torebki ryżu wchodzi na tę porcję... pół woreczka? dwie trzecie? Tak dla orientacji jedynie pytam... No bo woreczkiem to można we dwoje się najeść ![]() Czy ja w ogóle mam wagę kuchenną??? Nie wiem... może mam...muszę sprawdzić. |
|
|
|
|
#2377 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ważyłam tylko makaron.Myślę,że pół woreczka ugotowanego ryżu to chyba będzie dobrze,ale nie wiem na pewno
![]() A na tej stronie co Emila podała jest napisane ,że szkl . ugotowanego ryżu ma 140 g
Edytowane przez eliza40 Czas edycji: 2010-09-17 o 20:15 |
|
|
|
|
#2378 |
|
Raczkowanie
|
Ja niczego nie ważę. Jem na oko i chudnę, więc nie mogę jeść za dużo.
|
|
#2379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez tylko makaron wazylam
ryzu nie jadlam, a jak jadlam to pol woreczka wage corka mi potłukła i caly czas zapominam zeby zamówić nowa ![]() wiec nie zdarzylam zwazyc
|
|
#2381 | |
|
Zadomowienie
|
zrobilam tabelke, jakby ktos chcial jednak to poprosze maila bo ja nie umiem wrzucic tu pliku openoffice'a....
---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
bo mam wage
|
|
|
#2382 |
|
Zadomowienie
|
O takie rzeczy znalazłam:
Szklanka ugotowanego ryżu pełnoziarnistego (producent Uncle Ben’s) waży 120g. Garść makaronu pełnoziarnistego spaghetti o przekroju porównywalnym z monetą 5zł waży 150g. Szklanka ugotowanego makaronu spaghetti z mąki semoliny (z pszenicy Durum) z pomidorem i szpinakiem waży 120g. innego spaghetti nie znalazłam... ![]() Szklanka makaronu pełnoziarnistego świderki (producent Lubella) waży 90 g. Szklanka ugotowanego makaronu pełnoziarnistego świderki waży 100 g. Producent Lubella. Czyli wychodzi mi, że ugotowany jest tylko troszkę cięższy od niegotowanego. Oczywiście ze szklanki nieugotowanego wyjdą nam ze dwie ugotowanego, ale jeśli ktoś nie ma wagi to taka ściąga jest bezcenna
|
|
|
|
|
#2383 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i cos mi sie wydaje ze to cos nie teges.... jak bede gotowac makaron to ci w szklanki pomierze i podam ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- juz wiem juz wiem ![]() "mondry" TŻ mi wytlumaczyl.... a teraz smieje sie jak glupia............. jezu... glupie to okreslenie no.... glupie.... Agnese jak Ci chyba wage kupie :P
|
|
|
#2384 | |
|
Wtajemniczenie
|
No ja głównie mam na myśli ten schemat:
Cytat:
Dla mnie miernikiem białkowym np.są moje usta,bo jak "normę" dzienną wyrobię,to zaraz ją w smaku czuję... (zaraz wiem,czy proto przyzwoicie zrobione).
|
|
|
|
#2385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tam fotka była tego makaronu w garści i moneta obok dla porównania
Edytowane przez Agnese69 Czas edycji: 2010-09-17 o 20:50 |
|
|
|
|
|
#2386 |
|
Wtajemniczenie
|
Na mnie czas się żegnać dzisiaj,dzięki za nowe rady i schematy...
Oby nam wszystkim wyszły na dobre,w wadze i zdrowiu przede wszystkim.... .
|
|
|
#2387 |
|
Zadomowienie
|
Odmeldowuję się. Dobranoc.
Nie wiem jak Wy, ale ja jutro spadeczkiem nie pogardzę
|
|
|
|
|
#2388 |
|
Zakorzenienie
|
ja też chętnie przyjme spadeczek....
oddam gratis parę deko... (o kiloskach do oddania nie mowie bo też się chętnie pozbedę) DOBRANOC
|
|
#2389 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
w sobotni poranek...Porządne potraktowanie protoczw.i uzupełnienie protopt. zaowocowało u mnie spadkiem o równy kg wreszcie No i jeszcze 2 kg,do upragnionego bilansu na 55kg. Ale ten sensowny spadeczek,sprawił,że już mam dobre nastawienie do fazy III-ej,pomimo,że tak bez większego wysiłku i przygotowania na nią "wskoczyłam".Po Waszych uwagach postanawiam poprawę Mam nadzieję,że weekend i dla Was będzie pogodny i smakowity .
|
|
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
dobry
![]() u mnie kolejny maluni spadeczek 0,2 zaraz wieszam pranie i spadam z laskami na spacer ytrzeba ruszyć tyłeczek i spalic troszkę ![]() milej soboty
|
|
#2391 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Po mojej rozpuście w czwartek przybyło mi 600g do tego i tak już 900g bagażu. Dziś po piątku z warzywami, chlebem i serem spadło raptem 0,1 kg. Nie podoba mi się to rezygnuję z uczty w niedzielę Teraz zaczynam coraz bardziej rozmyślać o 2 dniach PP. Zła jestem złaaaa.
|
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() U mnie waga w miejscu ale po tym jak wczoraj na rozrabiałam to się z tego bardzo cieszę
|
|
#2393 |
|
Zadomowienie
|
JUHUUUU dziewczynki!!!!
Jest, jest, jest spadek, spadeczek, spadzior nawet, bym powiedziała... Ale stwierdzam dziś, że moja waga jednak świruje (nowa jest, cholera, nie powinna świrować...) Staję na nią i patrzę, a tam 56,1. Zawał. Myślę sobie jak to możliwe żeby aż kilo mi spadło... Ale szczęście na twarzy, a jak... no i co, staję drugi raz, tyle samo. No to bosko, nie? ALe oczywiście za chwilę znowu oczy chciałam nacieszyć - w końcu tyle to ważyłam ostatnio z 8 lat temu A na wadze już 56,5. No nieźle, myślę sobie, ale tyz piknie. A za 5 minut było 56,8, co mnie wkurzyło, więc za chwilę znowu stanęłam i zobaczyłam rowne 56. Noż kurde, który pomiar był naprawdę mój? ![]() Nic to, przyjmuję, dla bezpieczeństwa, że to było 56,5 (jakaś średnia No i od jutra postanawiam, że staję na wadze raz i ten pomiar uznaję za aktualny - bo to trzeba mieć nasrane żeby kilka razy z rzędu stawać i się gapić w ten wyświetlacz jak debil, no... ![]() Ale 56,5 to i tak mega spadek od wczorajszego 57,1. Cieszę się, że piątki też pozwalają jeszcze gubić pomimo chleba, sera, owoców i warzyw pożartych tego dnia ![]() Oj, to się rozpisałam ![]() |
|
|
|
|
#2394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam to samo.... jak spadnie trochę to kilkarazy włażę coby sobie oczy nacieszyć widokiem ![]() także nie jestes osamotniona
|
|
|
#2395 | |
|
Zadomowienie
|
Witojcie
![]() ja nadal stoje w miejscu bylabym niezwykle zadowolona gdyby to stalo na ciut nizszej wadze, ale... najwazniejsze ze nie rosnie ![]() dzis male podsumowanko. nie mialam czasu w tygodniu, a we wtorek minelo 2 miesiace na dukanie, waga w podpisie, a centrymetry tu: biust -1 pod biustem -2 pas -10 biodra -11 na wysokosci posladkow -7 udo -7 takze chyba nie jest zle? zdziwilam sie ze 5 kilo to taka roznica.... tzn na tej diecie jakos inaczej sie chudnie... tylko 5 kg a az tyle centymetrow... jak w maju tyle wazylam co teraz, kupilam spodnie.. pozniej przytylam, byly mi opiete, ale teraz znowu waze tyle co w maju a te spodnie mi spadaja z tylka (nie ma mowy o rozciagnieciu sie). jakis fenomen ![]() milego dnia ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
ja tez tak mam ![]() takze nie jestes sama gratuluje spadku
|
|
|
#2396 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A moja świra dostaje...Cytat:
![]() Pisałaś, że Ty gruszka jesteś, to chyba fajnie, że ci w pasie i biodrach poleciało najwięcej, nie? Tak dalej trzymaj więc |
||
|
|
|
|
#2397 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() takze bardzo sie ciesze, ze spadlo wlasnie najwiecej tam ![]() i cellulit tez sie zmniejszyl znacznie ![]() dzieki
|
|
|
#2398 |
|
Zakorzenienie
|
liczy sie ostani pomiar i to taki ktory sie utrzymuje
a powinno sie wazyc 15-30 min od wstania z lozka, zeby woda sie rownomiernie rozlala po oraganizmie u mnie sliczny wzrost
|
|
#2399 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też wchodzę rano na wagę kilka razy ,ale raczej pokazuje tyle samo.
Wstaję rano myk siku,myję paszczę i na wagę ![]() Dla mnie trochę dziwne jest co pisze Emila z równomiernym rozlaniem wody w organizmie.No bo niby jak ?
|
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
Eliza nawet w instrukcji obslugi wagi pisze zeby sie wazyc 15 min po wstaniu z lozka
u mnie na poczatku diety waga sie rano stabilizowala 40 min nawet i pozniej im bardziej chudlam tym byly mniejsze wahania wagi teraz woda nie ma sie gdzie zatrzymywac i gromadzic wiec nie ma takiego problemu ale widac cos w tym jest bo dziewczyny tez pisaly ze im waga rano szaleje
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:42.

ja od zawsze kupuje wszystko co pelnoziarniste i strasznie wszystkim w domu smakuje, przynajmniej ma jakis smak a nie jak te watowate wszelakie biale produkty ktore trzeba polac tlustym zawisistym sosem zeby dalo sie zjesc 

.
...

Teraz zaczynam coraz bardziej rozmyślać o 2 dniach PP. Zła jestem złaaaa.