Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych 2009 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-17, 13:34   #3661
megi b
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
za wizyte u okulisty

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
wizaz swirowal cale pooludnie i wieczor

wejsc nie moglam, a jak juz weszlam, to nie chcialo mi niczego wyslac

teraz juz nie wiem co chcialam

UnholyOne życzę zdrówka
Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
trzymamy w takim razie A to kontrolnie czy coś nie tak? Bo nie pamiętam

To już nasza trzecia wizyta bo lek. podejrzewała astygmatyzm.

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Ale powiem Wam, że Zośka zrobiła się taka złośnica, że czasami doprowadza mnie do furii
Amelia też miała taki etap. A teraz super sama się bawi cały dzień Cierpliwości mamuśka

Cytat:
Od 3 godzin sie dobudzam Za nami fatalna nocka, wychodzi nam 4 zabek. A. tak plakal w nocy, nie mogl zasnac z 2 godziny. Boszzzz.... ale jestem niewyspana!

Karolinak82 dobrze, że z tatą już lepiej fryzjer dobra rzecz za sprawę trzymamy mocno

Cytat:
czy wasze maluszki dlubia w nosie???
Dobrze, że poszłaś z małą, mam nadzieję że wysypka minie. Może to nie od płynu tylko od ogórkowej
Amelii kilka razy się zdarzyło dłubać

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Nocka koszmarna.

Byliśmy z Małą u lekarza bo rzęziła całą noc. Osłuchowo czysta. Z noska za to leci i gile wiszą po pas. Odciągam co chwilę i za każdym razem sporo tego jest. Mała jak widzi fridę to ucieka ode mnie i chowa się.
O kurczę, ale dała ci popalić Ameli a też katar ma spory i czasami zakaszle a fridę nienawidzi zdrówka

My już po wizycie. Amelia nadal ma dalekowzroczność (+3) ale nie zezuje więc na razie obejdzie się bez okularów. Podczas badania była taka grzeczna, że lekarka nie mogła się jej nachwalić bałam się bo ostatnio tak płakała, że aż zwymiotowała a tu proszę jaką mam już dużą pannicę Następna wizyta za rok, chyba że zauważę że zaczęła zezować. Lek. powiedziała, że wszystko powinno się samo fizjologicznie unormować

Dzisiaj przychodzi do mnie fryzjerka. będę rozjaśniać włosy nie wiem jeszcze czy obciąć jakoś czy nie

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 13:43   #3662
aannuullaa
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

To tak w wieeelkim skrócie
dobrze, ze u was jakoś leci i jakoś do przodu wszystko idzie Trzymaj się kochana i nie dawaj smutkom

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość

ale cena! w LBN jeden salon robi za 600 zł! http://www.labeautespa.pl/index.php?id=70104235710 o nie chyba poszukam tanszego jakiegos
łooo matko... a ja myślałam, ze moje opalanie natryskowe to szaleństwo

Cytat:

czy wasze maluszki dlubia w nosie??? bo Werka ostatnio odkryla ze mozna paluszek wlozyc do dziurki w nosie i non stop wierci , a jak mowie ze tak nie wolno to specjalnie i sie smieje
Martynka w uchu dłubie

Ciekawe co to tak uczuliło, biedna...

Gorgulku współczuję nicki i szpitalu w domu, zdrowiejcie szybciutko...

Mariolu ty to już chyba o urlopowym wypoczynku zapomniałaś biedaku, co?

Cytat:
Miałam w poniedziałek i we wtorek

a ja nie znoszę, odrzuca mnie na sam zapach, nie jestem w stanie jej nawet pokroić

Mała dopiero teraz zasnęła, sprzątałyśmy więc razem Pomaga mi jak może- oststnio całą podłogę w kuchni wytarła, szkoda tylko ze ścierką do naczyń ale cóż

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość

Amelia też miała taki etap. A teraz super sama się bawi cały dzień Cierpliwości mamuśka
czyli może i dla mnie jest nadzieja

Super, że wizyta udana

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 13:57   #3663
angy
Zakorzenienie

Cytat:

...

My już po wizycie. Amelia nadal ma dalekowzroczność (+3) ale nie zezuje więc na razie obejdzie się bez okularów. Podczas badania była taka grzeczna, że lekarka nie mogła się jej nachwalić bałam się bo ostatnio tak płakała, że aż zwymiotowała a tu proszę jaką mam już dużą pannicę Następna wizyta za rok, chyba że zauważę że zaczęła zezować. Lek. powiedziała, że wszystko powinno się samo fizjologicznie unormować
Pocieszyłaś mnie
Patrzę, że Amelka równe dwa miesiące starsza od Zosi... Ile u Was trwał "ten" etap?

Ciesze się, że wizyta tak dobrze wypadła

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2010-09-17 o 13:59
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 14:14   #3664
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Mała dopiero teraz zasnęła, sprzątałyśmy więc razem Pomaga mi jak może- oststnio całą podłogę w kuchni wytarła, szkoda tylko ze ścierką do naczyń ale cóż

Super, że wizyta udana

No ba nawet w to nie wątp

Cytat:
Pocieszyłaś mnie
Patrzę, że Amelka równe dwa miesiące starsza od Zosi... Ile u Was trwał "ten" etap?

Ciesze się, że wizyta tak dobrze wypadła
w sumie to dopiero od ok 2-3 tygodni jest tak, że sama się umie sobą zająć. Po trochu ten czas się wydłużał, ale np jak widzę, że się ładnie bawi i chcę cichaczem kompa odpalić to zaraz przyleci z bananem na buźce, że jej miśki puszczę Ogólnie nie zapeszam bo zawsze jak ją na wątku pochwalę to na następny dzień daje mi tak popalić, że nie wiem jak się nazywam

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2010-09-17, 14:15   #3665
UnholyOne
Ola-Unhola

Karo trzymam kciuki za rozprawę

Zdrówka dla chorowitków

Fajny masaż
http://www.youtube.com/watch?v=5MOJedPEx5U
Stary 2010-09-17, 14:56   #3666
katarzynka00
Zakorzenienie

ja na sek, na dluzej wpadne wieczorem
p4w tak mam perm-kontur z wypelnieniem, brwi i kreski gorne
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 15:08   #3667
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
super ze z tata coraz lepiej
a temp. pewnie po szczepieniu , u nas tez byla

jesli nowa fryz ma poprawic ci humor to idz a co chcesz scinac czy farbowac?

nie daj sie......ja tez mam teraz gorsze dni , ale staram sie jakos trzymac
no właśnie ciekawa byłam jak u Werci po szczepieniu, miały tego samego dnia w końcu

Kupiłam na fastdeal kupon za 65 zł zamiast 130 zł na cięcie, modelowanie i regenerację czas na zmiany napisane było że są tam doświadczeni styliści więc może coś pomogą

Cytat:
Byliśmy z Małą u lekarza bo rzęziła całą noc. Osłuchowo czysta. Z noska za to leci i gile wiszą po pas. Odciągam co chwilę i za każdym razem sporo tego jest. Mała jak widzi fridę to ucieka ode mnie i chowa się.
Zdrówka dla Was

Cytat:

Bywaj częsciej
Dobrze, że z tatą lepiej, tak trzymać

Staram się, ale ciężko mi ostatnio idzie...wstyd się przyznać, ale ostatnio nawet zbyt często nie podczytuje...strach mnie zaczyna brać...w związku z piątkiem

Cytat:
Karolinak82 dobrze, że z tatą już lepiej fryzjer dobra rzecz za sprawę trzymamy mocno

Dzisiaj przychodzi do mnie fryzjerka. będę rozjaśniać włosy nie wiem jeszcze czy obciąć jakoś czy nie

oooo i Ty sobie humorek poprawisz (jeśli trzeba) Fryzjer doooobra rzecz
Wcześniej nie pisałam, ale mi się też zdecydowanie bardziej podobasz w jasnych

Cieszę się że Pani Okulistka postawiła taką diagnozę...teraz tylko czekać aż Amelka wyrośnie i jaka duża Panna z niej

Cytat:
dobrze, ze u was jakoś leci i jakoś do przodu wszystko idzie Trzymaj się kochana i nie dawaj smutkom

tylko przetrwać do piątku i później mam nadzieję na względny spokój...chyba przydałyby mi się wakacje...(znowu?!)

Zu ostatnio ma manie brania za rękę i prowadzenia wszystkich gdzie ona chce...np. jak jestem w kuchni to piszczy z rączką wyciągniętą do góry, jak jej dam palec to ciągnie mnie do pokoju a później w dół żebym usiadła na fotelu...i tak sobie z nią siedzę a jak jestem w pokoju to zazwyczaj ciągnie do wanny, łóżeczka, albo kuchni...zawsze jest w tym ukryty cel
No i ostatnio moja Mama widziała jak Zu strzela focha Chciała pilota od tv (uwielbia czerwony guziczek, wyłącza tv a później oddaje pilota żeby włączyć...i tak w kółko)...Babcia jej nie dała więc strzeliła focha, główkę spuściła i patrzyła obrażona Pewnie z przedszkola takie zachowanie przyniosła, no i sprawdza czy coś to da
Poza tym przedszkole nauczyło ją jak się bawić z kimś i jak samemu... a Panie w przedszkolu nachwalić się jej nie mogą, że taka kochana jest moje małe Serduszko

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Karo trzymam kciuki za rozprawę

Fajny masaż
http://www.youtube.com/watch?v=5MOJedPEx5U

mmmmm fajny Mój były dawno temu studiował rehabilitację i skończył kilka kursów masażu....to dopiero było
Stary 2010-09-17, 15:31   #3668
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Ja może nawet i bym się zebrała na tą jazdę, ale dla mnie to auto jest za duże
Dziewczyny brać się za siebie i do auta ja sobie nie wyobrażam żeby nie prowadzić...UWIELBIAM!!!! Prawko mam hmmm to już 11 lat

Kaśka gdzie chodzicie na basen (teraz doczytałam dopiero że byłyście)?...ja planowałam jutro pójść na Batorego
.....
Właśnie dzwoniła Pani ze żłobka że Zu wstała teraz z drzemki i ma 38,5 temp Babcia już po nią jedzie...jak ja nie lubię być tak daleko jak wiem że mnie potrzebuje
Stary 2010-09-17, 16:34   #3669
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez slepafuria Pokaż wiadomość

Jak pediatra dawala nam clemastinie to mowila zeby to tylko wieczorem dawac.
mi kazala podawac 2 razy dziennie po pol lyzeczki do momentu az wysypka zejdzie

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:

Dobrze, że poszłaś z małą, mam nadzieję że wysypka minie. Może to nie od płynu tylko od ogórkowej
Amelii kilka razy się zdarzyło dłubać

myslisz ze od ogorkowej? w sumie to jadla juz dorosle warzywne zupki a ogorkowa wiadomo prawie ta sama tylko ogorek dodany, ciekawe zeby z ogorka

mam nadzieje ze wzrok sie poprawi i obejdzie sie bez okularow

Cytat:

Martynka w uchu dłubie

Ciekawe co to tak uczuliło, biedna...

hehe w uchu to tez dlubie, a jak w nosku to tak smiesznie wyglada

nie wiem
Cytat:
no właśnie ciekawa byłam jak u Werci po szczepieniu, miały tego samego dnia w końcu

Kupiłam na fastdeal kupon za 65 zł zamiast 130 zł na cięcie, modelowanie i regenerację czas na zmiany napisane było że są tam doświadczeni styliści więc może coś pomogą
ciekawe czy zmienisz fryz pochwal sie potem

Cytat:
.....
Właśnie dzwoniła Pani ze żłobka że Zu wstała teraz z drzemki i ma 38,5 temp Babcia już po nią jedzie...jak ja nie lubię być tak daleko jak wiem że mnie potrzebuje
to pewnie po szczepieniu u nas temp. byla 2 dni.....podawalam panadol i pomagalo, nie martw sie babcia sie nia zajmie

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 18:54   #3670
katarzynka00
Zakorzenienie

Karola ja chodzę do Aquapolis na Gołuchowska. Ode mnie mam tam najbliżej, a na Batorego to spory hektar.
Mąż mnie wku...rza

Stary 2010-09-17, 18:54   #3671
mariolasl
Zakorzenienie

Czeko, Gorgulku zdrowia dla waszych Chorwitkow

Megi, ciesze sie, ze wizyta u okulisty udana.

Karola , juz trzymam kciuki. mam nadzieje, ze fryzjer poprawi humor. Ja w pazdzierniku scinam wlosy, wracam do boba

O odpoczynku juz dawno zapomnialam, zreszta to nie byl typowy wypoczynek, bo u rodziny , a z moja szwagierka nie da sie zyc, zreszta nie zamierzam juz jej nigdy ogladac ani wysluchiwac, dla mnie moze nie istniec. Nawet mi sie nie chce gadac na ten temat, bo bardzo mi to ciazy i jeszcze tego nie przegryzlam. Dobrze, ze tesciowie i druga szwagierka kochani i normalni.
Stary 2010-09-17, 20:02   #3672
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:

Czeko ja mam tak samo jeśli idzie o jazdę samochodem. Za bardzo się stresuję za kierownicą. Co ciekawe podobno jeżdżę całkiem nieźle, ale to naprawde rzadko sie zdarza... I też idę na łatwiznę i w samochodzie raczej tylko podziwiam widoki za oknem Poza tym z Zośką to wieksza odpowiedzialnośc i jeszcze bardziej bym sie usztywiła pewnie. Małż krzyczy na mnie oczywiście, że mam trenować, ale ja mu odpowiadam, że nie każdy musi być kierowcą
to sie musicie dziewczyny przełamac, w moim przypadku małz mnie nie tyle naciskał co po prostu czesto stawial przed faktem dokonanym
np wypił cos, albo mi auto do pracy przywiozł bo on jechał gdzies z kims, nie zawsze swoje, roznymi autami jezdziłam, automatem tez nie moglam sie odwazyc swojego czasu, raz mi sie zdazyło 3 km chyba gdzies przejechac a potem po dłuzszej przerwie miałam gdzies dalej pojechac sama, wsiadlam i pojechalam i dumna z siebie byłama jak miałam swierze prawko to wybrałam sie na szkolenie z pracy firmowym autem (z kierownikiem ktory sie bał za kierownica usiasc) i jak wracałam byla szarówka i widziałam psa na prawym pasie, zwolniłam, chciałam go objechac z drugiej strony a ten bach i wskoczył mi pod koła, obeszłam auto psa ani sladu to pojechałam do firmy........ na drugi dzien przyjezdzam idzie szefowa i pyta mnie jak mi sie jechało, ja mysle czego a ona mi zderzak pokazuje.........ledwo co wisial no i mialam chwile stracha ale szybko minał
Cytat:

Zrobiłam jej oststnio kluski śląskie do tego króliczek w sosiku - wcinała aż jej się łapki trzęsły
ale takie dorosłe? czy specjalne jakkies?

wogóle jak z gotowaniem teraz u was? ja czasmi daje małej rosołek taki nie do konca jeszcze przyprawiony, i czasem cos poprobowac
dzis miała ryz z jabłkami i cynamonem, taki jak my jemy, ale z rreguły to jej robie osobno
Cytat:
Dzis na obiad zrobie watrobke z uduszona cebulka. Mniam. Uwielbiam

Cytat:

poszlam z mala do lekarza bo wysypka z blado czerwonych kropek pozlewala sie w zaognione plamy
lekarka stwierdzila ze temp. mogla byc po szczepieniu ale wysypka napewno nie bo jest za mocno rozlegla i zaostrzona i nie przypomina zadnej choroby z podanych w szczepieniu, mowie jej ze moze to ta trzydniowka ale tez powiedziala ze raczej nie
stwierdzila ze to jakies uczulenie i mam odstawic wszystkie kosmetyki(od tygodnia smaruje ja mleczkiem nivea wiec moze z tego, albo ma uczulenie na zupe ogorkowa bo 1 raz jadla ) , podawac clemastinum, calcium, cebion bo troche gardelko czerwone ma
a w razie goraczki czopek , panadol tez odstawic narazie bo zawiera barwniki i mleko podawac bezsmakowe

czy wasze maluszki dlubia w nosie??? bo Werka ostatnio odkryla ze mozna paluszek wlozyc do dziurki w nosie i non stop wierci , a jak mowie ze tak nie wolno to specjalnie i sie smieje
jesli uczulenie to jak odstawiłams wszystko powinno szybko przejsc
dobrze jednak ze poszłas do lek

Zuza mi dłubie w nosie
Cytat:

Nocka koszmarna. Małż dyżurował. Ciągle do Małej wstawał, a ta pojękiwała i się wierciła, trochę popłakiwała. Myślałam, że to może zęby. Po 4 obudziła się na dobre. Chwilę z nami poleżała i poszłam Jej odciągnąć smarki. Ale tego było, aż mnie cofnęło bleee. Zlitowałam się nad małżem i wstałam z Nią ok 5. Chwilę pochodziła (chciała się huśtać ) ale szybko zrobiłam Jej mleko i siup do łóżka. Wypiła i ani myślała spać. Wstałyśmy więc na dobre. Kawa mnie nie obudziła. Jestem podziębiona i jakoś mi nie idzie więc już nawet drugiej nie piłam.

kurcze, rzeczywiscie nie wyspałas sie
ja tez smarkam na całego
Zuza tez nie lubi fridy, sama mi ja przynosi ale jak chce cos jej wyciagnac to taki krzyk ze szok
ale nie zawsze........
Cytat:
ja kapie mala w plynie nivea juz od dawna kiedy skonczyly sie problemy z sucha skora, dlatego kupilam tez mleczko z nivei , nie wiem czy ja uczulilo to mleczko,narazie odstawie wszystko i zobaczymy
ja tez przeszłam nivea i wszystko OK
a długo uzywałam aptecznych
Cytat:

to super ze taka grzeczna była, przynajmniej wizyta bezstresowa no i szczescie ze nie musi w okularkach chodzic
Cytat:
świetnie cie rozumiem
Stary 2010-09-17, 20:31   #3673
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
hehe w uchu to tez dlubie, a jak w nosku to tak smiesznie wyglada

ciekawe czy zmienisz fryz pochwal sie potem

to pewnie po szczepieniu u nas temp. byla 2 dni.....podawalam panadol i pomagalo, nie martw sie babcia sie nia zajmie
A właśnie miałam napisać że Zu raz dłubała w nosie...ale to był śmieszny widok, akurat w aucie jechałyśmy, odwracam się na światłach a ona dłubie i dłubie

Chciałabym zmienić i może wrócić do mojego baleyage który kiedyś miałam...chyba nie widziałyście...wstawię zdjęcia z tamtego okresu to doradzicie

Też myślę że to od szczepienia, nic poza tym się nie dzieje...jak przyjechałam to wariowała na całego z dziadkiem...apetyt ma, szaleje jak zawsze...tylko cieplutka jest...mam nadzieje że przejdzie szybko bo tak chciałam właśnie na basen jutro się przejść...caly dzień chodziło mi to po głowie i jak przeczytałam że Kaśka była to to był znak

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Karola ja chodzę do Aquapolis na Gołuchowska. Ode mnie mam tam najbliżej, a na Batorego to spory hektar.
Mąż mnie wku...rza
No właśnie do Ciebie bliżej a do mnie daaaleko Batorego za to mam osiedle dalej od Rodziców więc spacerkiem możemy iść szkoda że się nie dopasowałyśmy, fajnie by było razem chodzić

Co zrobił?

Cytat:
Karola , juz trzymam kciuki. mam nadzieje, ze fryzjer poprawi humor. Ja w pazdzierniku scinam wlosy, wracam do boba

No jak to do boba? Ładnie Ci w takich długich

Szwagierka do za to teściowa Syna ekstra

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
świetnie cie rozumiem
ale co zrobić
.........................
Mała śpi...cały czas cieplutka, nurofen podany a mimo wszystko grzeje ale nie uwierzycie co dzisiaj powiedziała...aż myślałam że się przesłyszałam i mojego Tate co chwilę pytałam czy też słyszał...twierdzi że tak Więc wróciłam z pracy, Zu od razu się przytuliła, obdarowała mnie tysiącem buziaków...gdy nagle spojrzała w tv...więc jej mówię "daj buzi"...a ona spojrzała na mnie i powiedziała zupełnie wyraźnie "dajbuzi" no szaleństwo...takie to było wyraźne że w szoku byłam

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2010-09-17 o 20:33
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 20:44   #3674
mariolasl
Zakorzenienie

Karola, brawa dla zdolnej Zu
Wiesz, mecze sie z tymi dlugimi. Wygodnie mi bylo, jak Antos byl malutki, a teraz to juz nie ma znaczenia. W pracy musze spinac, w rozpuszcoznych mi goraco, nie czuje sie soba. Wole siebie w krotszych . Poza tym jak ma krotkie, to roztrzepie wlosy palcami i ide, kreca mi sie lepiej i zawsze ma fryzure.
Stary 2010-09-17, 21:12   #3675
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

jesli uczulenie to jak odstawiłams wszystko powinno szybko przejsc
dobrze jednak ze poszłas do lek

Zuza mi dłubie w nosie

ja tez przeszłam nivea i wszystko OK
a długo uzywałam aptecznych
wlasnie nie wydaje mi sie zeby to z tego mleczka bylo bo juz od dawna uzywamy nivea plynu i puderku tez czasem
bardziej stawiam na cos z pokarmu.....albo ze to wysypka po trzydniowce

wogole straszna ma ta wysypke, wczoraj jeszcze nie bylo tak zle a dzisiaj to normalnie mocno czerwone jak ogien i takie duze pozlewane , teraz juz na raczkach i nozkach sa, nawet na pipce ale nie swedzi ja ta wysypka chyba bo sie nie drapie, bolec tez nie boli bo dotykalam ja i nie reagowala

hehe wyrecza mamusie w dlubaniu

Cytat:
A właśnie miałam napisać że Zu raz dłubała w nosie...ale to był śmieszny widok, akurat w aucie jechałyśmy, odwracam się na światłach a ona dłubie i dłubie

Chciałabym zmienić i może wrócić do mojego baleyage który kiedyś miałam...chyba nie widziałyście...wstawię zdjęcia z tamtego okresu to doradzicie

Też myślę że to od szczepienia, nic poza tym się nie dzieje...jak przyjechałam to wariowała na całego z dziadkiem...apetyt ma, szaleje jak zawsze...tylko cieplutka jest...mam nadzieje że przejdzie szybko bo tak chciałam właśnie na basen jutro się przejść...caly dzień chodziło mi to po głowie i jak przeczytałam że Kaśka była to to był znak

Mała śpi...cały czas cieplutka, nurofen podany a mimo wszystko grzeje ale nie uwierzycie co dzisiaj powiedziała...aż myślałam że się przesłyszałam i mojego Tate co chwilę pytałam czy też słyszał...twierdzi że tak Więc wróciłam z pracy, Zu od razu się przytuliła, obdarowała mnie tysiącem buziaków...gdy nagle spojrzała w tv...więc jej mówię "daj buzi"...a ona spojrzała na mnie i powiedziała zupełnie wyraźnie "dajbuzi" no szaleństwo...takie to było wyraźne że w szoku byłam
Werka tez jak miala goraczke to nie marudzila za wiele, jedynie wiecej sie przytulala

ciekawa jestem twoich wloskow

dla Zu

u nas ostatnio nowe slowka to "kabel", "kawa" , 'Adzie"(tata Andrzej)
"koce"(klocek)

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-09-17, 21:20   #3676
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Karola, brawa dla zdolnej Zu
Wiesz, mecze sie z tymi dlugimi. Wygodnie mi bylo, jak Antos byl malutki, a teraz to juz nie ma znaczenia. W pracy musze spinac, w rozpuszcoznych mi goraco, nie czuje sie soba. Wole siebie w krotszych . Poza tym jak ma krotkie, to roztrzepie wlosy palcami i ide, kreca mi sie lepiej i zawsze ma fryzure.

A poka zdjęcie w krótkich

Cytat:
Werka tez jak miala goraczke to nie marudzila za wiele, jedynie wiecej sie przytulala

ciekawa jestem twoich wloskow

dla Zu

"koce"(klocek)
dla Werci Gawędziary

Wrzuciłam stare zdjęcia...w tym kolorze najlepiej się czułam i fryz też chyba jak dla mnie był najlepszy Oceńcie

P.S. Oceńcie proszę pod zdjęciami...bo kolor dość nietypowy, a nie chce...żeby mnie ktoś skojarzył czy ja mam obsesję?

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2010-09-17 o 21:40
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 21:54   #3677
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hej kochane

ja tylko na chwile w zasadzie bo mam trzeciego synka w domu i musze sie nim zajmowac

ogolnie droga ok, na poczatku chwile mialczal ale w zasadzie wiekszosc drogi przespal

w domu troche pomialkuje ale zwiedza i wskakuje do mnie na kanape, bawi sie piorkiem, takze nie jest zle

ooooooooooooo wskoczyl na drapak
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 21:58   #3678
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

dla Werci Gawędziary

Wrzuciłam stare zdjęcia...w tym kolorze najlepiej się czułam i fryz też chyba jak dla mnie był najlepszy Oceńcie

P.S. Oceńcie proszę pod zdjęciami...bo kolor dość nietypowy, a nie chce...żeby mnie ktoś skojarzył czy ja mam obsesję?

pedze zobaczyc
Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
hej kochane

ja tylko na chwile w zasadzie bo mam trzeciego synka w domu i musze sie nim zajmowac

ogolnie droga ok, na poczatku chwile mialczal ale w zasadzie wiekszosc drogi przespal

w domu troche pomialkuje ale zwiedza i wskakuje do mnie na kanape, bawi sie piorkiem, takze nie jest zle

super
to teraz jeszcze zeby ladnie dal sie wychowac mamusi

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-09-17, 22:30   #3679
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Same chłopaki i Svi

Cytat:

pedze zobaczyc
Czeko

A powiedzcie mi jeszcze dziewczyny jakie cięcie?
Stary 2010-09-17, 22:48   #3680
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
oooo i Ty sobie humorek poprawisz (jeśli trzeba) Fryzjer doooobra rzecz
Wcześniej nie pisałam, ale mi się też zdecydowanie bardziej podobasz w jasnych

Cieszę się że Pani Okulistka postawiła taką diagnozę...teraz tylko czekać aż Amelka wyrośnie i jaka duża Panna z niej

No i ostatnio moja Mama widziała jak Zu strzela focha

Mówisz masz

Cytat:
Dziewczyny brać się za siebie i do auta ja sobie nie wyobrażam żeby nie prowadzić...UWIELBIAM!!!! Prawko mam hmmm to już 11 lat
ja się boję
oj oj bidulka Zuzia wie, że mamusia ją kocha, nawet jeśli jej przy niej nie ma

Cytat:
myslisz ze od ogorkowej? w sumie to jadla juz dorosle warzywne zupki a ogorkowa wiadomo prawie ta sama tylko ogorek dodany, ciekawe zeby z ogorka

mam nadzieje ze wzrok sie poprawi i obejdzie sie bez okularow
Amelka jadła ogórkową dwa razy i za po każdym miała biegunkę Dzisiaj też ugotowałam ale dam jej jutro

Cytat:
Megi, ciesze sie, ze wizyta u okulisty udana.
a z moja szwagierka nie da sie zyc, zreszta nie zamierzam juz jej nigdy ogladac ani wysluchiwac, dla mnie moze nie istniec. Nawet mi sie nie chce gadac na ten temat, bo bardzo mi to ciazy i jeszcze tego nie przegryzlam. Dobrze, ze tesciowie i druga szwagierka kochani i normalni.

Zawsze w rodzinie musi się trafić jakaś wk... czarna owca

Cytat:
to sie musicie dziewczyny przełamac, w moim przypadku małz mnie nie tyle naciskał co po prostu czesto stawial przed faktem dokonanym
na drugi dzien przyjezdzam idzie szefowa i pyta mnie jak mi sie jechało, ja mysle czego a ona mi zderzak pokazuje.........ledwo co wisial no i mialam chwile stracha ale szybko minał

to super ze taka grzeczna była, przynajmniej wizyta bezstresowa no i szczescie ze nie musi w okularkach chodzic
Ja bum mojego tż jak by mi tak zrobił

Cytat:
Więc wróciłam z pracy, Zu od razu się przytuliła, obdarowała mnie tysiącem buziaków...gdy nagle spojrzała w tv...więc jej mówię "daj buzi"...a ona spojrzała na mnie i powiedziała zupełnie wyraźnie "dajbuzi" no szaleństwo...takie to było wyraźne że w szoku byłam
Twoja Zuzia jest taka kochana

Cytat:
"koce"(klocek)
już niedługo Wercia całego słownika się nauczy

Cytat:
Daj fotki
Jeszcze na nie jedną rzecz ci wskoczy

Dziewuchy obcięłam się na boba i jestem blondi
Amelka też podcięła włoski

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2010-09-17, 22:50   #3681
mariolasl
Zakorzenienie

Svi, gratuluje trzeciego synka

Karola, lubie takie nietypowe kolorki.
niestety nie mam zdjec na kompie z krotkimi wlosami.
(edit: znalazlam w sieci )

Czeko, zdolniacha z Werci

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2010-09-17 o 22:54
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 22:56   #3682
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Amelka jadła ogórkową dwa razy i za po każdym miała biegunkę Dzisiaj też ugotowałam ale dam jej jutro

już niedługo Wercia całego słownika się nauczy

czyli cos musi byc z ta ogorkowa

pokaz sie blondyno

Cytat:

Czeko, zdolniacha z Werci

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-09-17, 23:18   #3683
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
ja się boję
oj oj bidulka Zuzia wie, że mamusia ją kocha, nawet jeśli jej przy niej nie ma

Twoja Zuzia jest taka kochana

Zamknij oczy i ruszaj a tak na serio to po prostu musisz spróbować...najlepiej gdzieś na uboczu, żebyś się nie stresowała że ktoś patrzy...im częściej będziesz próbować tym szybciej polubisz

Baaaaardzo kochana

POKA BOBA!!!!!!!!

Cytat:
Karola, lubie takie nietypowe kolorki.
niestety nie mam zdjec na kompie z krotkimi wlosami.
(edit: znalazlam w sieci )
Ja to mam chyba rudą duszę
sieć jest jednak niezastąpiona
kurcze w krótkich też mi się podobasz
Stary 2010-09-17, 23:35   #3684
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
czyli cos musi byc z ta ogorkowa

pokaz sie blondyno
Tak mi się wydaje
wstydam się

Cytat:
Zamknij oczy i ruszaj a tak na serio to po prostu musisz spróbować...najlepiej gdzieś na uboczu, żebyś się nie stresowała że ktoś patrzy...im częściej będziesz próbować tym szybciej polubisz

POKA BOBA!!!!!!!!
Heh może w weekend się zbiorę

Aparat mam w naprawie, a telefonem nie zrobię fotki bo za ciemno
Jutro może uda mi się jakąś cyknąć

Na razie dziwnie się czuję bo nic mi na plecach nie leży
Idę lulu
Dobranoc, życzę wam zaj... snów erotycznych

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Stary 2010-09-18, 09:36   #3685
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

i jak nocka? Dzisiaj bez temperaturki mam nadzieję

super

Cytat:
hej kochane

no to gastrulacje potrójna mamo Jak znajdziesz chwilę to prosimy o fotki

Cytat:

pokaż się, pokaż, pokaż

Mariolko moim zdaniem korzystniej ci w krótszych

Dzień doberek

przeciąg tu aż huczy, przyszłam z kawką i nie ma nikogo do towarzystwa...buuu

Stary 2010-09-18, 10:50   #3686
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witajcie

ciezka noc za nami
maly duzo plakal w nocy, jak nie plakal to spal ze mna w lozku i musialam go caly czas glaskac bo jak przestawalam to zeskakiwal chodzil i plakal

ale poznym wieczorem zjadl troche karmy a w nocy zrobil pierwsze siusiu do kuwety

teraz spi pod kanapa

ps. Wam tez tak wizaz muli?
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 10:53   #3687
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

przeciąg tu aż huczy, przyszłam z kawką i nie ma nikogo do towarzystwa...buuu
rzucić bombę żebyście się rozerwały?

Stary 2010-09-18, 10:56   #3688
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

Wizyta u fryzjera byla udana. Maz mowi ze wygladam jak postac z Roarra . Oczywiscie ta damska. Hmm. Zartowal sobie nawet ze tylko marchewke mi wsadzic ... Ostrzegam humor tutaj jest dosyc specyficzny.
slepafuria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 11:01   #3689
katarzynka00
Zakorzenienie

Svi ale słodki pluszak

Stary 2010-09-18, 11:05   #3690
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
witajcie

ciezka noc za nami
maly duzo plakal w nocy, jak nie plakal to spal ze mna w lozku i musialam go caly czas glaskac bo jak przestawalam to zeskakiwal chodzil i plakal
chwilę mi zajęło zanim skojarzyłam KTÓRY mały

śliczności

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
rzucić bombę żebyście się rozerwały?

strzelaj

Cytat:
Wizyta u fryzjera byla udana. Maz mowi ze wygladam jak postac z Roarra . Oczywiscie ta damska. Hmm. Zartowal sobie nawet ze tylko marchewke mi wsadzic ... Ostrzegam humor tutaj jest dosyc specyficzny.

pokaż się

aa, megi miałam ci o jedzonku napisać, kluski z mięskiem zrobiłam "prawie" dorosłe tzn bez soli i sosik zabielany jogurtem z odrobiną mąki

Zazwyczaj gotuję małej osobno albo ja z nią jem (nawet już się przyzwyczaiłam i rzadko sobie dosalam ) , staram się jak najzdrowiej i raczej lekkie rzeczy jej gotować a TŻ z tych co tylko smażone by jedli więc u nas wspólny garnek odpada

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości