Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-17, 15:04   #1621
gosikk_s
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011

Cytat:
Napisane przez neti23 Pokaż wiadomość
dokładnie, komuś trzeba uwierzyć
a w życiu bywają różne sytuacje, trzeba mieć ich świadomość, ale absolutnie nie można się nimi stresować, nie na wszystko mamy wpływ w życiu, głowy do góry - będzie dobrze

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

nio tak, w końcu lekarze też ludzie
życzę osiągnięcia tych 3 kilogramów

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

oki laseczki mykam, biegnę na to USG genetyczne
do napisanka
Dzięki Kciukam

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 15:06   #1622
subtelle
Raczkowanie

Cytat:

oki laseczki mykam, biegnę na to USG genetyczne
do napisanka
powodzenia, trzymam kciuki

miłego weekendu Wam wszystkim

subtelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 15:18   #1623
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

Montii gdzie żeś ty to kobieto zmieściła hihihi
jak to ? przecież to mało na prawdę nie zmieściłabyś tyle?
ja teraz jem dwa obiady...

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 15:29   #1624
wanilia83
Zadomowienie

hihihi nie próbowałam nawet ostatnio zjadłam dwa pomarańcze i miałam dość na długo a potem nawet je zwróciłam chyba maleństwu nie posmakowały, teraz zjadłam kawałek ciasta weselnego i chyba coś z nim nie tak bo mi nie dobrze, idę zagrzać rosołu może przejdzie, a tobie niech owocki idą na zdrowie, dzidzia dostała taką dawkę witamin że pewnie ci teraz rewolucje w brzuchu wyprawia
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 15:56   #1625
laseczkaa
Zadomowienie

ja jestem w I trymestrze 10 tc i tez tylko lekarz zalecil mi tylko jak na razie kwas foliowy 1 tabletka dziennie i biore prawie od poczatku ciazy tzn jak tylko sie dowiedzialam ze jestm i potwierdzilam ginekologicznie . i do tego bore ten duphastan -no ale to juz przymus lekarza ...

i niedlugo wchodze w ten II trymestr i musze sie zapytac ginekologa czy mam brac jakies witaminki jeszcze czy nie ...
laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 16:48   #1626
prunelle
Wtajemniczenie

no, dzisiaj tyle naprodukowałyście, że muszę stopniowo doczytywać

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

jak sie przygotowac do porodu- - przede wszystkim ćwiczyc przepone i głos i kółeczka brzuchem

http://www.youtube.com/watch?v=GmA2k...eature=related

niezła babka
fajnie, że małe daje znać o sobie (to do poprzedniego postu), ja sobie jeszcze troszkę poczekam, a pisałaś też o werandowaniu - cieszę się, że rodzę w kwietniu, bo będę mogła pewnie szybko wychodzić na spacery z dzieckiem, a nie mamy balkonu, więc ciężej tak po prostu np. wózeczek wystawić na powietrze... na podwórku jakoś nie lubię siedzieć

Cytat:
Witam wszystkich
ja mam stresik od samego ranka - dzisiaj po południu mam USG genetyczne, trzymajcie kciuki za mojego Groszka - please!
nie doczytałam, czy już pisałaś co i jak, ale trzymam kciuki!

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 17:29   #1627
Jok3r
Zadomowienie

No ja na owoce mam starszne parcie i to kazde. Nigdy nie przepadalam za jablkami, a teraz pozeram wszystko. Tylko, ze gine tlmumaczyl mi tak, ze jedni nie potzrebuja dodatkowych dawek wit, a inni jak najbardziej. Poniewaz owoce i warzywa nie maja az tak wielkich dawek to tzreba sie wspomagac. No i ja musze sie wspomagac

Subtelle spokojnie ja wiem o co Tobie chodzilo i nie przejmuj sie tak wplywem Twojej historii. Tylko zauwazylam wlasnie, ze Wika zaraz sie przerazila, ze moze powinna odstawic, wiec chcialam jej tylko przypomniec, ze nie patrzy sie na cudze historie tylko na zalecenia lekarza
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 17:38   #1628
monikal
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

jak sie przygotowac do porodu- - przede wszystkim ćwiczyc przepone i głos i kółeczka brzuchem

http://www.youtube.com/watch?v=GmA2k...eature=related

Bjork taka młoda ciekawe czy ma muzykalne dziecko

Cytat:
Witam wszystkich
ja mam stresik od samego ranka - dzisiaj po południu mam USG genetyczne, trzymajcie kciuki za mojego Groszka - please!
trzymamy daj znać co i jak

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
Hej
Ale wczoraj miałam zabiegany dzień, dopiero dziś piszę

wczoraj rano byłam u lekarza na wizycie (co miesiąc chodzę i za każdym razem jest usg), widziałam bąbelka mojego znowu

ale uparciuch mały bo za chiny nie chciał pokazać czy jest chłopcem czy dziewczynką, gin ponaciskał mi brzuch ale nie chciał pokazać tyłeczka.
Za to ma wszystkie narządy w porządku, rośnie grzecznie i wszystko w porządku no za miesiąc spróbujemy
Ma około 12,5cm i waży 150gram
Ja się czuję teraz fantastycznie, zwolnienie mi służy i wcale mi się nie nudzi jakoś co chwila coś robię i wychodzę więc jest fajnie
super, że wszystko w porządku

a oto moje małe cudo 12 tc i 2 dni

monikal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 17:39   #1629
Mirabilka
Zakorzenienie

Hej

Dziewczyny a gdzie idziecie na badania prenatalne (grupa Śląska)??
Znalazlam : Genom Ruda Śl, Provita Katowice i Femina Katowice??

Ciekawe czy jest jakas różnica w tym gdzie robione poza kasą...

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 17:42   #1630
Jok3r
Zadomowienie

Ja juz 2 raz ide do Feminy. Nie wiem jak cenowo jest, bo ja mam na skierowanie, ale jestem bardzo zadowolona. Wszyscy bardzo sympatycznie, a pan doktor Jackiewicz mega zarabisty lekarz
Stary 2010-09-17, 17:43   #1631
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
coca colę ?!
chyba coś źle zrozumiałam

mi zawsze na bóle brzucha pomaga właśnie cola zawsze ból brzucha przechodzi

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy zażywacie coś oprócz kwasu foliowego?
ja tylko biorę kwas foliowy, przez 2 tygodnie duphaston brałam ale teraz znów tylko kwasik. lekarz mi tylko to kazał brać narazie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
I wybralismy w koncu imiona Mila i Mateusz.
ślicznie, mi się Mateusz też zawsze podobało ale za dużo znamy mateuszów i już mi się jakby znudziło ale zawsze marzyłam o tym imieniu

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
Dziewczyny a to nie jest tak, ze pracodawca ktory wie o ciazy pracownicy powinnien zapewnic jej wszystkie warunki ktore nie zagrazaja w zaden sposob ciezarnej i jej dziecku?Np. ja pracowalam w laboratorium, mimo, ze nie pracowalam z jakimis toksycznymi czy szkodliwymi odczynnikami przeniesiono mnie do papierkowej roboty, czasami robie cos w laboratorium ale bardziej, bo ja tego chce niz musze.
W sumie nie mam porownania ale wiem, ze w Polsce dostalabym L4 od reki. Tutaj w Irlandii uwazaja ze ciaza to nie choroba, zwolnienie dostaje sie tylko wtedy kiedy ciaza jest zagrozona i trzeba lezec albo pracujesz naprawde w szkodliwych warunkach np. opary kwasow, dzwiganie powyzej 10 kg, silne pole elektromagnetyczne, rentgen etc.
Ja kompletnie nie wyobrazam sobie siedziec w domu przez te 9 miesiecy. Potem wiadomo, ze przychodzi dzidzius i wtedy przez kolejne 9 miesiecy jestesmy uruchomione w domu. Wiadomo,ze to sparawa indywidualna, mam nadzieje, ze nie zlinczujecie mnie po tym poscie.
Nie kazdy lubi swoja prace
dokładnie jakbym lubiła swoją pracę i nie musiała dojeżdżać do niej niestety 50km i to pociągami polskimi naszymi kochanymi () to na pewno bym chciała posiedzieć w pracy. ale niestety pracę mam taką sobie, jest bo jest a i tak chciałam ją zmienić tyle że jak już zaszłam w ciążę to czekam do końca macierzyńskiego trochę popracuję jeszcze i szukam czegoś bliżej domku także ja tam na zwolnienie nie narzekam ale rozumiem dziewczyny które z chęcią chodzą do pracy

Cytat:
Ja w sumie moze sie narazie nie bede wypowiadac, bo dopoki nie zaczne tych ruchow czuc regularnie, zeby moc je rozrozniac to nie uwierze, ze to wlasnie to hehe. Jednak jesli to faktycznie ruchy to sa bardzo przyjemne i to takie przynajmniej u mnie absolutnie nie przypominajace tego bulbotania jak to czasem w jelitach sie cos mieli. To co takie cosie jakbym tam miala zywa rybke oooooooooo!!!!!!!!!!!!!!! Kurde, ale mi fajne porownaie wyszlo.
kurczę aż sobie to wyobraziłam musi być cudowne uczucie

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 17:56   #1632
Jok3r
Zadomowienie

Hehe narazie cudowne, a pozniej bedzie " dziecko opanuj sie bo mama zaraz oszaleje" Zwlaszcza jak dzidzia zasadzi kopa pod zebra
Stary 2010-09-17, 18:03   #1633
wikakika
Rozeznanie

Brawo monikal...sliczny dzidziolekGratuluje!!!
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 18:20   #1634
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Stysia71 Pokaż wiadomość
Ja dziś dziewczynki mam 24 urodzinki i wznoszę toast mleczkiem oczywiście ;p zdrowie
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!
Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
ech i pochorowałam się wczoraj źle się czułam, nie mogłam jeść, brzuch mnie okropnie bolał i dostałam gorączki. dziś byłam u lekarki, to jakaś infekcja wirusowa - tzw. grypa żołądkowa. mam pić colę na ból żołądka, dieta lekkostrawna, no i muszę to wyleżeć. dostałam 5 dni L-4
ojej, zdrowiej kochana!

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy zażywacie coś oprócz kwasu foliowego?
nic, żadnych witaminek, moja gin powiedziała, że "witaminki mam na bazarku"więc póki co staram się w siebie wpychać warzywa i owoce, ale nie zawsze mi to wychodzi bo mnie czasem od nich też odrzuca...

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Mnie się dzisiaj śnił synuś tzn tak mi się wydaje , bo cały na niebiesko ubrany i ten błysk w oku

Cytat:
Napisane przez mora103 Pokaż wiadomość
STO LAT
Hej dziewczyny,wczoraj byłam u ginekologa na wizycie i usg.Widziałam swoją kruszynke i jak bije jej serduszko ma 15mm ,7,5hbd.Pray badaniu toksoplazmozy wyszlo mi że ja kiedyś miałami musze zrobić jeszcze awidność,jeśli wyjdzie zły wynik bede musiała brać antybiotyki do konca ciąży.Oczywiście mam nadal przyjmować luteine dwa razy dziennie po 2 tabletki i sie nadal oszczedzać.Ciesze sie że wszystko jest okey.
to super że wszytko dobrze!

ja to mam dzikie sny... śniło mi się, że urodziłam dziecko, ale górą nie pytajcie jak dokładnie... i zaniosłam je pokazać babci, takie dzieciątko małe trzymałam na rękach, ale jak doszłam do babci, to dziecko się zmieniło w małą żabkę...

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 19:17   #1635
Castia
Wtajemniczenie

witam mamusie

ta budowa mnie wykończy

Stysia 100 lat, 100 lat niech żyje żyje nam tadaaaam
ładnie zaśpiewałam?
Bosti i inne zasmarkane dziewczynki zdróweczka zyczę

co do witaminek to ja brałam tylko na początku Folik i przymusowo duphaston, dopiero od 2 tyg czyli juz w II trymestrze lekarz kazał mi brać Feminatal N

dziewczynki doradzcie mi, w niedzielę idziemy na urodziny mojej koleżanki, również ciężaróweczki, rodzi w grudniu, i zastanawiam się co jej kupic myslalam o jakiejs ksiązce ale ze ona juz prawie na finishu to nie chcialam takiej typowej o ciazy tylko o dzieciach i nie znam żadnych tytułow, może cos mozecie polecic?
a piżamkę taką do szpitala wypada mi kupic? i tak musi miec ze 3 więc jedna by miała z głowy nie wiem co jeszcze mogłabym jej kupic, chciałabym cos co by jej się przydało
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 19:29   #1636
Jok3r
Zadomowienie

http://www.dzieckodlaodwaznych.pl/

Polecane ksiazeczki przez Dorote Wellman. Natomiast pizamek tez nigdy nie za duzo tylko, ze z tego co juz sie zdazylam dowiedziec to raczej odradzaja brania jakis fajnych ciuszkow do porodu, bo pozniej to roznie leci i zeby nie bylo szkoda jak pizamke zaleje
Stary 2010-09-17, 19:43   #1637
Montii
Zakorzenienie

Ja juz do feminy nie pojde! nastraszyl mnie torbiela ktorej ... nie mam
teraz ide do doktora cnoty jednego z najlepszych na slasku wiele lekarzy u niego musi zdac egzamin zeby potem taka np femine sobie otworzyc..ta torbiela sobie u mnie przechlapali....nvm

zdalam na 4!!! co dwie glowy to nie jednaaaaaaaa

[LEFT]
Stary 2010-09-17, 19:46   #1638
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
http://www.dzieckodlaodwaznych.pl/

Polecane ksiazeczki przez Dorote Wellman. Natomiast pizamek tez nigdy nie za duzo tylko, ze z tego co juz sie zdazylam dowiedziec to raczej odradzaja brania jakis fajnych ciuszkow do porodu, bo pozniej to roznie leci i zeby nie bylo szkoda jak pizamke zaleje
ooo dziękuję ja to myślę że ta piżamka do porodu to powinna byc najtansza i taka zeby tylko byla, ale wiesz pozniej w szpitalu tez musi miec no i w domku do karmienia wiec te 3-4 jednak musi sobie kupic. jutro jadę na zakupki to zobaczę. myslisz ze tą ksiązke dostane w empiku?

Montii zdolna mamusia z Ciebie brawo!!!

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2010-09-17 o 19:47
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 19:48   #1639
Montii
Zakorzenienie

ja sobie kupilam ale gapa bez tych guziczkow, tzn nie daloby sie dziecka nakarmic to moze byc do porodu i do domu, bo przyda sie taka z guziczkami jak cos i fakt najtansza!!

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

castia dziekuje kochana

[LEFT]
Stary 2010-09-17, 20:04   #1640
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Witam .....ja w ciazy 11tydz ...9 tydz.zaplodnieniowy moja gin powiedz.ze moge brac witaminki bo praktycznie nic nie moglam jesc nawet picie wody mnie odrzucalo wiec z czegos te witaminki byc musza .Do tej pory nie mam ochoty na warzywa ani owoce z miesem jest tak samo wiec bez witaminek w pudeleczku za wiele dzidzi bym nie dala ;(......po za tym przed ciaza moja homoglobina to 10 wiec wynik moze nie tragiczny ale super dobrze tez nie jest .....27.09 bede na kolejnej wizycie to sie okaze co i jak z moja morfologia i reszta wynikow.Wiekszosc ma tu racje trzeba sluchac swojego lekarza bo kazda kobieta inaczej przechodzi ciaze.Pozdrawiam serdecznie
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 20:08   #1641
bosti
Zadomowienie

Monti jedno dla Ciebie, a drugie dla dzidziolka

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 22:24   #1642
jagodowy smak
Rozeznanie

Cytat:
naturalne witaminki są lepiej przyswajane przez organizm niz te sztuczne
wlasnie zjadlam 2 banany, 3x kiwi i 2 jabłuszka, ledwo ale czego sie nie robi dla dziecka
Montii zjadłaś to wszystko na jeden raz?
jagodowy smak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 22:58   #1643
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
ooo dziękuję ja to myślę że ta piżamka do porodu to powinna byc najtansza i taka zeby tylko byla, ale wiesz pozniej w szpitalu tez musi miec no i w domku do karmienia wiec te 3-4 jednak musi sobie kupic. jutro jadę na zakupki to zobaczę. myslisz ze tą ksiązke dostane w empiku?

Montii zdolna mamusia z Ciebie brawo!!!
Na pewno, bo nawet ostatnio widzialam ksiazki z tej serii.

Cytat:
Ja juz do feminy nie pojde! nastraszyl mnie torbiela ktorej ... nie mam
teraz ide do doktora cnoty jednego z najlepszych na slasku wiele lekarzy u niego musi zdac egzamin zeby potem taka np femine sobie otworzyc..ta torbiela sobie u mnie przechlapali....nvm

zdalam na 4!!! co dwie glowy to nie jednaaaaaaaa
Gratki, a ten torbiel to moze bylo tak jak na moim ostatnim usg. Lekarz nie uznal mojego miesniaka jako miesniaka tylko opisal to jako cos tam na sciance. Wiec moze akurat na usg cos bylo widac, a potem albo sie wchlonelo, albo okazalo sie nie byc tym czym niby bylo. Zamotalam Pozatym dowiedzialam sie ostatnio, ze sprzet w Feminie nie jest super dobry, ale taki ze sredniej polki, wiec moze to tez mialo wplyw. Nie wiem ja tam jade, bo tam tylko dziala moje skierowanie, a miesniaka zreszta mam potwierdzonego przez dwa nie zalezne usg. I na koniec slyszalam, ze priv to Jackiewicz ma taki sprzecior, ze mucha nie siada, ale jak mam do wyboru za free, albo wywalic 230zl to no coz
Stary 2010-09-17, 23:29   #1644
Thorgal1980
Zadomowienie

Cześc Mamuski! dawno się nie odzywalam, bo byłam przeziebiona i nie miałam siły czytac, a jak zobaczylam ile piszecie to juz w ogole mi odbierało resztki sił do czytania

co do przeziebienia to mnie trzymało ok 2 tygodnie brałam syrop prenalen, do nosa wode morska sterimar i euphorbium (cięzarówki moga to brać) i pod nosem smarowałam się wick vapo rupem tylko dzieki niemu moglam oddychać, więc było w miare znośnie, ale i tak 2 tygodnie lezenia w lózku

ja za tydzień ide na usg i chyba dopiero jak zobacze na zdjeciu dzidzie o kształcie człowieka to dotrze do mnie ze będe mamą

ja biore feminatal na I trymestr i staram sie jesc warzywa i owoce ale tak mi się ich nie chce ze szok, cały czas bym jadła "coś konkretnego" czyli obiady, bo jestem non stop głodna a wymiotów zero-to akurat dobrze, ale juz przytylam 4 kilo...

Edytowane przez Thorgal1980
Czas edycji: 2010-09-17 o 23:31
Thorgal1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 23:36   #1645
bosti
Zadomowienie

czytałyście http://dziecko.onet.pl/52468,5,7,pro...1,artykul.html
trzeba się pilnować

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 23:51   #1646
Thorgal1980
Zadomowienie

kurcze, no własnie! ale ja jestem ciagle tak głodna ze nie wiem co robic. zjem objad a za godzine burczy mi w brzuchu
Thorgal1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 02:33   #1647
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kosmisia1985 Pokaż wiadomość
Ogólnie słyszałam, że dają, ale moja jakaś skora do tego nie jest. Ogólnie jestem z niej jako ginekologa bardzo zadowolona, ale ona wychodzi z założenia, że jak jest wszystko dobrze to nie ma potrzeby na zwolnienie iść. Z jednej strony to sama widzę po sobie, że teraz już się nudzę, a co dopiero później będzie

Po prostu napiszę oficjalne pismo w pracy, że mają mnie przenieść na inne stanowisko (b0o jest taka możliwość) i nie będę się cackać.

w takim razie powinnas była i możesz to jeszcze zrobić- zażądać od niej, skoro ci nie chce wystwic L4, by Ci wystawiła pisemnie zaświadczenie, że jesteś w ciązy i wyraźnie na tym zaświadczeniu napisała, że nie możesz dźwigać ( i dokładnie do ilu kg) , nie możesz pracowac na drabinie, ( komputer do 4h dziennie itd) itd... te rzeczy, które pracodawca od ciebie wymaga, a nie mozna ich robić w ciąży.
Wtedy pracodawca sam powinien Cie przenieść na inne stanowisko, a jesli nie ma takiej mozliwości- zwolnic z obowiązku świadczenia pracy ( to się niezmiernie rzadko zdarza, bo jednak lekarze wystawiają te L4, moze zmien lekarza)

---------- Dopisano o 02:10 ---------- Poprzedni post napisano o 02:06 ----------

Cytat:
Napisane przez kosmisia1985 Pokaż wiadomość
Ja też mam pracę za biurkiem, ale atmosfera taka sobie, ale najbardziej to boję się dźwigania i włażenia na drabinę...;/ No zobaczymy jak to będzie. Póki co jeszcze m-c leniuchowania

jak będziesz miała to zaświadczenie, to po prostu odmawiaj wykonania takiego polecenia, a jesli przełozony będzie nalegał, to zażądaj polecenia na piśmie, żebyś w razie wypadku, czy jak coś Ci sie stanie z maleństwem, mogła wystapic o odszkodowanie. bo inaczej kierownictwo zawsze sie wyprze, że Ci takie polecenie wydało, świadków tez nie znajdziesz i powiedzą, że sama na własne żądanie wchodziłas na drabinę, dźwigałas itd... a oni Ci nic nie kazali.

---------- Dopisano o 02:19 ---------- Poprzedni post napisano o 02:10 ----------

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
Ja kompletnie nie wyobrazam sobie siedziec w domu przez te 9 miesiecy. Potem wiadomo, ze przychodzi dzidzius i wtedy przez kolejne 9 miesiecy jestesmy uruchomione w domu. Wiadomo,ze to sparawa indywidualna, mam nadzieje, ze nie zlinczujecie mnie po tym poscie.
Nie kazdy lubi swoja prace

Ja bardzo lubie swoją pracę, ale mam czynniki ryzyka i wole nie ryzykować. U nas prawie wszystkie laski idą od razu na L4 i pracodawca też tak woli- mniej kombinowania ze zmiana stanowiska ( zresztą nie byłoby na jakie, bo wszystko pozajmowane) .

---------- Dopisano o 02:30 ---------- Poprzedni post napisano o 02:19 ----------

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość

ja to mam dzikie sny... śniło mi się, że urodziłam dziecko, ale górą nie pytajcie jak dokładnie... i zaniosłam je pokazać babci, takie dzieciątko małe trzymałam na rękach, ale jak doszłam do babci, to dziecko się zmieniło w małą żabkę...

a mnie się trzeci raz przysniło, że chłopak, normalnie oszaleję
co ten mój mózg tak piłuje ta płeć, może dlatego, ze bardzo chciałabym juz wiedzieć, ciekawość mnie zżera, chociaz nie mam specjalnie preferencji, ale np kupiłabym cos milusiego juz pod płeć, mimo, ze mam ciuszki, ale czasem widzę coś slicznego, tylko bez sensu kupowac, jak nie wiem co będzie

---------- Dopisano o 02:33 ---------- Poprzedni post napisano o 02:30 ----------

ps. a małe własnie podskakuje u mnie obawiam sie, że będzie nocnym markiem, jak mamunia i tatus zresztą, jak ma mozliwośc ( praca ) - też. Ale fajnie, juz czuję ruchy na siedząco
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-09-18 o 02:25
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 09:37   #1648
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno, bo nawet ostatnio widzialam ksiazki z tej serii.

Gratki, a ten torbiel to moze bylo tak jak na moim ostatnim usg. Lekarz nie uznal mojego miesniaka jako miesniaka tylko opisal to jako cos tam na sciance. Wiec moze akurat na usg cos bylo widac, a potem albo sie wchlonelo, albo okazalo sie nie byc tym czym niby bylo. Zamotalam Pozatym dowiedzialam sie ostatnio, ze sprzet w Feminie nie jest super dobry, ale taki ze sredniej polki, wiec moze to tez mialo wplyw. Nie wiem ja tam jade, bo tam tylko dziala moje skierowanie, a miesniaka zreszta mam potwierdzonego przez dwa nie zalezne usg. I na koniec slyszalam, ze priv to Jackiewicz ma taki sprzecior, ze mucha nie siada, ale jak mam do wyboru za free, albo wywalic 230zl to no coz
No jasne jakbym miala za free to by tak zrobila, kaska na ziemi nie leży prawda? ja pojde do tego co tez w szpitalu w ktorym rodze przyjmuje...zawsze bedzie mi lepiej

Cytat:
Napisane przez jagodowy smak Pokaż wiadomość
Montii zjadłaś to wszystko na jeden raz?
taaakk to na prawde mało albo ja mam taki zołąd spaśnięty już hahaha

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
Monti jedno dla Ciebie, a drugie dla dzidziolka
dziekuje....malenstwo mi podpowiadalo ;>

ale piekna pogoda!!!u was tez??
sloneczko ahhh chce sie zyc.....

[LEFT]
Stary 2010-09-18, 09:57   #1649
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
a mnie się trzeci raz przysniło, że chłopak, normalnie oszaleję
co ten mój mózg tak piłuje ta płeć, może dlatego, ze bardzo chciałabym juz wiedzieć, ciekawość mnie zżera, chociaz nie mam specjalnie preferencji, ale np kupiłabym cos milusiego juz pod płeć, mimo, ze mam ciuszki, ale czasem widzę coś slicznego, tylko bez sensu kupowac, jak nie wiem co będzie
Kurcze, to uspokoiłaś mnie, bo mnie ostatnio też męczą sny, że mam córeczkę, albo opiekuję się czyjąś córeczką, chociaż obydwoje z TŻ czujemy, że to może być synuś podświadomość działa

Cytat:
ale piekna pogoda!!!u was tez??
sloneczko ahhh chce sie zyc.....
Taa, u mnie też piękne bezchmurne niebo i słoneczko, a jak się zapędziłam na balkon... to tak samo szybko wróciłam do łóżka, jest ziiiimno!!!

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 10:08   #1650
Montii
Zakorzenienie

a mnie wczoraj synuś, a dzisiaj córa, która zaraz po obiedzie chciała słodki jogurt a dorota zawadzka super niania kazała mi nie dawać i musiałam przeprowadzić rozmowę pedagogiczną z córą.... masakra

[LEFT]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości