|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
Cytat:
Kciukam |
|
|
|
|
#1622 |
|
Raczkowanie
|
powodzenia, trzymam kciuki
![]() miłego weekendu Wam wszystkim
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
jak to ? przecież to mało
na prawdę nie zmieściłabyś tyle?![]() ja teraz jem dwa obiady...
|
#1624 |
|
Zadomowienie
|
hihihi nie próbowałam nawet ostatnio zjadłam dwa pomarańcze i miałam dość na długo a potem nawet je zwróciłam
![]() chyba maleństwu nie posmakowały, teraz zjadłam kawałek ciasta weselnego i chyba coś z nim nie tak bo mi nie dobrze, idę zagrzać rosołu może przejdzie, a tobie niech owocki idą na zdrowie, dzidzia dostała taką dawkę witamin że pewnie ci teraz rewolucje w brzuchu wyprawia
|
|
|
|
#1625 |
|
Zadomowienie
|
ja jestem w I trymestrze 10 tc i tez tylko lekarz zalecil mi tylko jak na razie kwas foliowy 1 tabletka dziennie i biore prawie od poczatku ciazy
i niedlugo wchodze w ten II trymestr i musze sie zapytac ginekologa czy mam brac jakies witaminki jeszcze czy nie ...
|
|
|
|
#1626 | |
|
Wtajemniczenie
|
no, dzisiaj tyle naprodukowałyście, że muszę stopniowo doczytywać
![]() Cytat:
![]() fajnie, że małe daje znać o sobie (to do poprzedniego postu ), ja sobie jeszcze troszkę poczekam , a pisałaś też o werandowaniu - cieszę się, że rodzę w kwietniu, bo będę mogła pewnie szybko wychodzić na spacery z dzieckiem, a nie mamy balkonu, więc ciężej tak po prostu np. wózeczek wystawić na powietrze... na podwórku jakoś nie lubię siedzieć![]() nie doczytałam, czy już pisałaś co i jak, ale trzymam kciuki! |
|
|
|
|
#1627 |
|
Zadomowienie
|
No ja na owoce mam starszne parcie i to kazde. Nigdy nie przepadalam za jablkami, a teraz pozeram wszystko. Tylko, ze gine tlmumaczyl mi tak, ze jedni nie potzrebuja dodatkowych dawek wit, a inni jak najbardziej. Poniewaz owoce i warzywa nie maja az tak wielkich dawek to tzreba sie wspomagac. No i ja musze sie wspomagac
![]() Subtelle spokojnie ja wiem o co Tobie chodzilo i nie przejmuj sie tak wplywem Twojej historii. Tylko zauwazylam wlasnie, ze Wika zaraz sie przerazila, ze moze powinna odstawic, wiec chcialam jej tylko przypomniec, ze nie patrzy sie na cudze historie tylko na zalecenia lekarza
|
|
|
|
#1628 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a oto moje małe cudo 12 tc i 2 dni
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dziewczyny a gdzie idziecie na badania prenatalne (grupa Śląska )?? Znalazlam : Genom Ruda Śl, Provita Katowice i Femina Katowice?? Ciekawe czy jest jakas różnica w tym gdzie robione poza kasą...
|
#1630 |
|
Zadomowienie
|
Ja juz 2 raz ide do Feminy. Nie wiem jak cenowo jest, bo ja mam na skierowanie, ale jestem bardzo zadowolona. Wszyscy bardzo sympatycznie, a pan doktor Jackiewicz mega zarabisty lekarz
|
|
|
|
#1631 | ||
|
Zakorzenienie
|
mi zawsze na bóle brzucha pomaga właśnie cola zawsze ból brzucha przechodzi ![]() ja tylko biorę kwas foliowy, przez 2 tygodnie duphaston brałam ale teraz znów tylko kwasik. lekarz mi tylko to kazał brać narazie ślicznie, mi się Mateusz też zawsze podobało ale za dużo znamy mateuszów i już mi się jakby znudziło ale zawsze marzyłam o tym imieniu ![]() Cytat:
jakbym lubiła swoją pracę i nie musiała dojeżdżać do niej niestety 50km i to pociągami polskimi naszymi kochanymi ( ) to na pewno bym chciała posiedzieć w pracy. ale niestety pracę mam taką sobie, jest bo jest a i tak chciałam ją zmienić tyle że jak już zaszłam w ciążę to czekam do końca macierzyńskiego trochę popracuję jeszcze i szukam czegoś bliżej domku także ja tam na zwolnienie nie narzekam ale rozumiem dziewczyny które z chęcią chodzą do pracy ![]() Cytat:
musi być cudowne uczucie
|
|
#1632 |
|
Zadomowienie
|
Hehe narazie cudowne, a pozniej bedzie " dziecko opanuj sie bo mama zaraz oszaleje"
Zwlaszcza jak dzidzia zasadzi kopa pod zebra
|
|
|
|
#1633 |
|
Rozeznanie
|
Brawo monikal...sliczny dzidziolek
Gratuluje!!!
|
|
|
|
#1634 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nic, żadnych witaminek, moja gin powiedziała, że "witaminki mam na bazarku" więc póki co staram się w siebie wpychać warzywa i owoce, ale nie zawsze mi to wychodzi bo mnie czasem od nich też odrzuca...Cytat:
Cytat:
ja to mam dzikie sny... śniło mi się, że urodziłam dziecko, ale górą |
||||
|
|
|
#1635 |
|
Wtajemniczenie
|
witam mamusie
![]() ta budowa mnie wykończy ![]() Stysia 100 lat, 100 lat niech żyje żyje nam tadaaaam ![]() ładnie zaśpiewałam? ![]() Bosti i inne zasmarkane dziewczynki zdróweczka zyczę co do witaminek to ja brałam tylko na początku Folik i przymusowo duphaston, dopiero od 2 tyg czyli juz w II trymestrze lekarz kazał mi brać Feminatal N dziewczynki doradzcie mi, w niedzielę idziemy na urodziny mojej koleżanki, również ciężaróweczki, rodzi w grudniu, i zastanawiam się co jej kupic myslalam o jakiejs ksiązce ale ze ona juz prawie na finishu to nie chcialam takiej typowej o ciazy tylko o dzieciach i nie znam żadnych tytułow, może cos mozecie polecic?a piżamkę taką do szpitala wypada mi kupic? i tak musi miec ze 3 więc jedna by miała z głowy nie wiem co jeszcze mogłabym jej kupic, chciałabym cos co by jej się przydało
|
|
|
|
#1636 |
|
Zadomowienie
|
http://www.dzieckodlaodwaznych.pl/
Polecane ksiazeczki przez Dorote Wellman. Natomiast pizamek tez nigdy nie za duzo tylko, ze z tego co juz sie zdazylam dowiedziec to raczej odradzaja brania jakis fajnych ciuszkow do porodu, bo pozniej to roznie leci i zeby nie bylo szkoda jak pizamke zaleje
|
|
|
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz do feminy nie pojde! nastraszyl mnie torbiela ktorej ... nie mam
![]() teraz ide do doktora cnoty jednego z najlepszych na slasku wiele lekarzy u niego musi zdac egzamin zeby potem taka np femine sobie otworzyc..ta torbiela sobie u mnie przechlapali....nvm zdalam na 4!!! co dwie glowy to nie jednaaaaaaaa
|
#1638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Montii zdolna mamusia z Ciebie brawo!!!
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2010-09-17 o 19:47 |
|
|
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
ja sobie kupilam ale gapa bez tych guziczkow, tzn nie daloby sie dziecka nakarmic to moze byc do porodu i do domu, bo przyda sie taka z guziczkami jak cos
i fakt najtansza!!---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- castia dziekuje kochana
|
#1640 |
|
Raczkowanie
|
Witam
.....ja w ciazy 11tydz ...9 tydz.zaplodnieniowy moja gin powiedz.ze moge brac witaminki bo praktycznie nic nie moglam jesc nawet picie wody mnie odrzucalo wiec z czegos te witaminki byc musza .Do tej pory nie mam ochoty na warzywa ani owoce z miesem jest tak samo wiec bez witaminek w pudeleczku za wiele dzidzi bym nie dala ;(......po za tym przed ciaza moja homoglobina to 10 wiec wynik moze nie tragiczny ale super dobrze tez nie jest .....27.09 bede na kolejnej wizycie to sie okaze co i jak z moja morfologia i reszta wynikow.Wiekszosc ma tu racje trzeba sluchac swojego lekarza bo kazda kobieta inaczej przechodzi ciaze.Pozdrawiam serdecznie
|
|
|
|
#1641 |
|
Zadomowienie
|
Monti
![]() jedno dla Ciebie, a drugie dla dzidziolka
|
#1642 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1643 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Pozatym dowiedzialam sie ostatnio, ze sprzet w Feminie nie jest super dobry, ale taki ze sredniej polki, wiec moze to tez mialo wplyw. Nie wiem ja tam jade, bo tam tylko dziala moje skierowanie, a miesniaka zreszta mam potwierdzonego przez dwa nie zalezne usg. I na koniec slyszalam, ze priv to Jackiewicz ma taki sprzecior, ze mucha nie siada, ale jak mam do wyboru za free, albo wywalic 230zl to no coz
|
||
|
|
|
#1644 |
|
Zadomowienie
|
Cześc Mamuski! dawno się nie odzywalam, bo byłam przeziebiona i nie miałam siły czytac, a jak zobaczylam ile piszecie to juz w ogole mi odbierało resztki sił do czytania
co do przeziebienia to mnie trzymało ok 2 tygodnie brałam syrop prenalen, do nosa wode morska sterimar i euphorbium (cięzarówki moga to brać) i pod nosem smarowałam się wick vapo rupem tylko dzieki niemu moglam oddychać, więc było w miare znośnie, ale i tak 2 tygodnie lezenia w lózku ja za tydzień ide na usg i chyba dopiero jak zobacze na zdjeciu dzidzie o kształcie człowieka to dotrze do mnie ze będe mamą ja biore feminatal na I trymestr i staram sie jesc warzywa i owoce ale tak mi się ich nie chce ze szok, cały czas bym jadła "coś konkretnego" czyli obiady, bo jestem non stop głodna a wymiotów zero-to akurat dobrze, ale juz przytylam 4 kilo...
Edytowane przez Thorgal1980 Czas edycji: 2010-09-17 o 23:31 |
|
|
|
#1645 |
|
Zadomowienie
|
czytałyście http://dziecko.onet.pl/52468,5,7,pro...1,artykul.html
trzeba się pilnować
|
#1646 |
|
Zadomowienie
|
kurcze, no własnie! ale ja jestem ciagle tak głodna ze nie wiem co robic. zjem objad a za godzine burczy mi w brzuchu
|
|
|
|
#1647 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w takim razie powinnas była i możesz to jeszcze zrobić- zażądać od niej, skoro ci nie chce wystwic L4, by Ci wystawiła pisemnie zaświadczenie, że jesteś w ciązy i wyraźnie na tym zaświadczeniu napisała, że nie możesz dźwigać ( i dokładnie do ilu kg) , nie możesz pracowac na drabinie, ( komputer do 4h dziennie itd) itd... te rzeczy, które pracodawca od ciebie wymaga, a nie mozna ich robić w ciąży. Wtedy pracodawca sam powinien Cie przenieść na inne stanowisko, a jesli nie ma takiej mozliwości- zwolnic z obowiązku świadczenia pracy ( to się niezmiernie rzadko zdarza, bo jednak lekarze wystawiają te L4, moze zmien lekarza) ---------- Dopisano o 02:10 ---------- Poprzedni post napisano o 02:06 ---------- Cytat:
jak będziesz miała to zaświadczenie, to po prostu odmawiaj wykonania takiego polecenia, a jesli przełozony będzie nalegał, to zażądaj polecenia na piśmie, żebyś w razie wypadku, czy jak coś Ci sie stanie z maleństwem, mogła wystapic o odszkodowanie. i powiedzą, że sama na własne żądanie wchodziłas na drabinę, dźwigałas itd... a oni Ci nic nie kazali.---------- Dopisano o 02:19 ---------- Poprzedni post napisano o 02:10 ---------- Cytat:
Ja bardzo lubie swoją pracę, ale mam czynniki ryzyka i wole nie ryzykować. U nas prawie wszystkie laski idą od razu na L4 i pracodawca też tak woli- mniej kombinowania ze zmiana stanowiska ( zresztą nie byłoby na jakie, bo wszystko pozajmowane) . ---------- Dopisano o 02:30 ---------- Poprzedni post napisano o 02:19 ---------- Cytat:
a mnie się trzeci raz przysniło, że chłopak, normalnie oszaleję ![]() co ten mój mózg tak piłuje ta płeć, może dlatego, ze bardzo chciałabym juz wiedzieć, ciekawość mnie zżera, chociaz nie mam specjalnie preferencji, ale np kupiłabym cos milusiego juz pod płeć, mimo, ze mam ciuszki, ale czasem widzę coś slicznego, tylko bez sensu kupowac, jak nie wiem co będzie ---------- Dopisano o 02:33 ---------- Poprzedni post napisano o 02:30 ---------- ps. a małe własnie podskakuje u mnie obawiam sie, że będzie nocnym markiem, jak mamunia i tatus zresztą, jak ma mozliwośc ( praca ) - też. Ale fajnie, juz czuję ruchy na siedząco
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-09-18 o 02:25 |
||||
|
|
|
#1648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() taaakk to na prawde mało albo ja mam taki zołąd spaśnięty już hahaha ![]() dziekuje....malenstwo mi podpowiadalo ;> ale piekna pogoda!!!u was tez?? sloneczko ahhh chce sie zyc..... ![]() ![]() ![]()
|
|
#1649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podświadomość działa ![]() Taa, u mnie też piękne bezchmurne niebo i słoneczko, a jak się zapędziłam na balkon... to tak samo szybko wróciłam do łóżka, jest ziiiimno!!!
|
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie wczoraj synuś, a dzisiaj córa, która zaraz po obiedzie chciała słodki jogurt a dorota zawadzka super niania kazała mi nie dawać i musiałam przeprowadzić rozmowę pedagogiczną z córą.... masakra
![]()
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.

Kciukam 
hihihi
na prawdę nie zmieściłabyś tyle?

wczoraj źle się czułam, nie mogłam jeść, brzuch mnie okropnie bolał i dostałam gorączki. dziś byłam u lekarki, to jakaś infekcja wirusowa - tzw. grypa żołądkowa. mam pić colę na ból żołądka, dieta lekkostrawna, no i muszę to wyleżeć. dostałam 5 dni L-4
brawo!!!

a wymiotów zero-to akurat dobrze, ale juz przytylam 4 kilo...
i powiedzą, że sama na własne żądanie wchodziłas na drabinę, dźwigałas itd... a oni Ci nic nie kazali.