3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-17, 20:58   #1621
melabn
Wtajemniczenie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
leze

co do kąpieli mam nivea baby ale tam pisze ze od 1 miesiąca wiec chyba bede musiala coś innego kupic
nie musisz, moze na roznych rzeczach pisze ze od 1 miesiaca np na herbatkach a jak dasz dziecku to nic mu nie bedzie, te kosmetyki sa na tyle delikatne ze nie zrobia dziecku krzywdy
Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
hej

Michałek z dnia na dzien sie zmienia i zaskakuje wypija coraz wiecej i zblizamy sie malymi kroczkami do dnia wypisu

dzisiaj przytulalismy sie 3 godziny, byl taki zadowolony jak nigdy dotad a jak go chcieli zabrac to biedny tak sie rozpłakal ze szok, ale dalam mu butle i od razu spokoj

jestem taka szczesliwa ze on juz taki duzy i dzielny juz powoli czuje sie jak mama

dzisiaj michałek ma 2 tygodnie
huraaaa
ja tez nie wyobrazam sobie tak jak kotek81 myc dziecko sama woda.Jak dla mnie na szkole rodzenia to glupoty opowiadaja.Jak dziecko sie nie brudzi przeciez robi i sika pod siebie i przy jedzeniu poci sie...
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 20:58   #1622
M25
Zadomowienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość

też mam Bambino w ogóle wszystkie kosmetyki mam z Bambino - oliwkę, szampon, krem a no i sudocrem.

Ja przy młodej używałam zwykłych staników - podnosiłam do góry i tyle
Jak dla mnie najlepsze kosmetyki

_________________________ _____________

Dziś na SR położna opowiadała nam o karmieniu piersią i zdecydowałam, że kupuję cos takiego:

http://motherhood.pl/produkt/kojec-motherhood/kup.html
Stary 2010-09-17, 20:58   #1623
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra ja spadam do spania - mam już dosyć dnia dzisiejszego...
Słodkich snów

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
Anecka moja mala tez sie strasznie wypina,a jak przesuwa nozka z boku brzucha to moge zobaczyc jaka ma gruba nozkealbo to raczka,ale chyba nozka...a jak w dzien dzis spalam to takie kopniaki mi sprzedala ze az sie obudzilam jak sie wypnie to chodze z takim krzywym brzuchem z przodubardzo nabrala sily ostatnio

Ja bede po kupie myc pupe mydelkiem bambino a tak to kapac mala w oleju z pestek winogron

kootekk a jak z Twoja ropiejaca rana,lepiej troche?
Mój mały ruszał sie na usg. A teraz też nie mogę powiedzieć,żeby leżał grzecznie. Pcha głowę w moje żebra jakby mu to radość sprawiało Mi nie koniecznie Ale dobrze,że go czuję

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 20:59   #1624
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
sorry ale poległam - wyobraziłam sobie serdelka w ciąży
Wiem, wiem - głupia jestem
ja też

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 21:04   #1625
ona1010
Raczkowanie

kotek- tak miło się czyta Twoje opisy o maleństwie, poproszę o więcej

Aneczka- przykro mi, wiem, że takie rany bardzo długo się goją i potrzebują bardzo dużo czasu. Mam nadzieje, że maleństwo Ci w tym pomoże
w środę miałam pierwsze zajęcia w SR, jak narazie niezbyt mi sie podobało, położne nic ciekawego nie mówiły, zastanawiam się nad następnym pójściem.

Wyprawka już zakończona, mam już wszystko dla dzidziusia, nie było łatwo, ale udało się i wolę lepiej nie liczyć, ile te malutkie rzeczy razem kosztowały.

Kupujecie dla dzidziusia te elektryczne nianie- krótkofalowki ???
ona1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 21:05   #1626
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
sanderitka, no mozna kupic jakies mydelka czy oliwki ktore sie nadaja od 1 dnia zycia, ale generalnie to tak nam mowila ze przez pierwsze dni nie musi byc mydelka

pelnia, no to trzymaj się i moze nie dzwigaj tak dziecka Moja znajoma urodzila wczesniej po przeciazeniu.
Ano slucham poloznej, bo przeciez skad mam cos wiedziec? a nie lubie tak bardzo czytac w necie bo to roznie bywa. Najlepiej od osoby jednak doswiadczonej cyzli od jakiejs matki sie dowiadywac

No, wlosy naolejowane w folii. Klade sie spac. Dobranoc
kapuje... ja duzo czytalam z wielu zrodel wiec jak mi cos polozna powiedziala to jej potrafilam powiedziec inne wiesci z innych zrodel - chodzilo mi o to by wiedziala ze nie ma mimo pierworodek nie doinformowanych samych mam... no i z kapiela to wiele sytuacji jej innych podalam jak zel czy mydlo np na potliwosc dz. przy karmieniu piersia lub ogrzewaniu... odwiedzaniu gosci maluszka i dotykaniu go etc... odbijaniach wymiotach kupkach etc... to wszystko nazywa sie czystosc niemowlaczka??
tak tez z czyszczeniem oczek czy uszek, zakladanie czapeczki po kapieli dla mnie tu przesadzala... po to sa reczniki z kapturkami ale sama zobaczysz doswiadczenie instynkt duzo ci podpowiedza a wrazie w masz wiele nas gdzie kazda co innego podpowie i sobie dobierzesz do siebie - to jak wybor plaszcza hehe

DZIEKI KOCHANE ZA WSPARCIE _ wlasnie z tz spiecie mialam - co pol godz trzeba do T. isc a ten przez gra siedzi - grrrrrrrrrr ide mu nagadac i juz nie wejde poki co - dobranoc wam
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 21:07   #1627
Artystka23
Dragonfly

ja jakos stracilam apetyt,ostatnio codziennie wieczorem lapie sie na tym ze przeciez to ja chyba znowu nie jadlam kolacji.Ciasto lezalo-tz zjadl...Jedynie mam chec na zupe mleczna i na smazone ziemniaczki z cebulka...Smaki na slodycze mi przeszly,ale to raczej dobrze
Stary 2010-09-17, 21:17   #1628
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

tak patrze i czytam i moja mala jest najwieksza kluseczka z watku
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 21:37   #1629
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
ja jakos stracilam apetyt,ostatnio codziennie wieczorem lapie sie na tym ze przeciez to ja chyba znowu nie jadlam kolacji.Ciasto lezalo-tz zjadl...Jedynie mam chec na zupe mleczna i na smazone ziemniaczki z cebulka...Smaki na slodycze mi przeszly,ale to raczej dobrze
Szkoda,że ja tak nie mam. Ja bym wszystko zjadła. No może prócz mleka

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
tak patrze i czytam i moja mala jest najwieksza kluseczka z watku
Jak ja bym chciała już mieć taką kluseczkę. A tu trzeba jeszcze trochę podtuczyć

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Uciekam do spania

DOBRANOC.

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 22:16   #1630
mimiskierka
Raczkowanie

niech mnie ktoś pogłaszcze...

cały dzień mnie bolał żołądek, ledwo do ogólnego pojechałam po skierowanie do gastrologa, bo takich bóli jeszcze nigdy nie miałam.. mam stwierdzony juz dawno przed ciążą refluks, i tą bakterię co może wywołać wrzody, i już niejeden raz zwijałam się z bólu, ale to co miałam dzisiaj to jakas masakra.. ból zołądka promieniował mi zawsze ( i teraz też) na plecy więc zwijałam się raz na scianie raz na łózku raz pod łóżkiem..

zjadłam tylko 1 kromke z serem i się zaczeło, mojemu Tż udało się zdobyć gastrotuss (polecił mi dr że jest bezpieczny w ciązy) i trochę złagodziło, ale dopiero teraz mnie puściło, i po wypiciu siemienia lnianego spróbuję zjeść szklankę kleiku ryżowego.

Czy któraś z Was ma problemy z żołądkiem , refluks, albo wrzody. I jak sobie radzicie?

olajka a co ty brałaś na ten żołądek w ciąży?

Edytowane przez mimiskierka
Czas edycji: 2010-09-17 o 22:24
mimiskierka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 22:17   #1631
Artystka23
Dragonfly

Lisek ja na spokojnie wypijam litr mleka dziennie choc na poczatku ciazy na mleko w kazdej postaci reagowalam ja nie ufam tym stanikom z materialu,a nie chce miec po karmieniu kurcze piersi do pasa
Stary 2010-09-17, 22:24   #1632
De28
Wtajemniczenie

Czytalam, ze mycie dupki sama woda za bardzo rozpulchnia skore i dlatego zawsze trzeba potem czyms posmarowac. A kapiel polecaja nam w wodzie z olejkiem jojoba,winogronowym,z dodatkiem mleka matki albo delikatnym plynem dla dzieci.

Anecka, wspolczuje przezyc z mama. Ja bym nie byla w stanie isc na drugi dzien do pracy..

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 22:35   #1633
sanderinka
Zakorzenienie

ale jestescie oczytane... aby ja nic nie wiem ...

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-09-17, 22:37   #1634
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimiskierka Pokaż wiadomość

cały dzień mnie bolał żołądek, ledwo do ogólnego pojechałam po skierowanie do gastrologa, bo takich bóli jeszcze nigdy nie miałam.. mam stwierdzony juz dawno przed ciążą refluks, i tą bakterię co może wywołać wrzody, i już niejeden raz zwijałam się z bólu, ale to co miałam dzisiaj to jakas masakra.. ból zołądka promieniował mi zawsze ( i teraz też) na plecy więc zwijałam się raz na scianie raz na łózku raz pod łóżkiem..

zjadłam tylko 1 kromke z serem i się zaczeło, mojemu Tż udało się zdobyć gastrotuss (polecił mi dr że jest bezpieczny w ciązy) i trochę złagodziło, ale dopiero teraz mnie puściło, i po wypiciu siemienia lnianego spróbuję zjeść szklankę kleiku ryżowego.

Czy któraś z Was ma problemy z żołądkiem , refluks, albo wrzody. I jak sobie radzicie?
współczuję ogromnie a jakaś dieta nie pomogła by na to? ja się kompletnie nie znam na tym. Ale współczuję ogromnie

sanderinka, a ja wiem....że nic nie wiem

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 22:59   #1635
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
współczuję ogromnie a jakaś dieta nie pomogła by na to? ja się kompletnie nie znam na tym. Ale współczuję ogromnie

sanderinka, a ja wiem....że nic nie wiem

o widzisz.. no cos tam w sumie wiem ale nie najdokladniej

juz ostatnia nocka tz dziś

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-09-17, 23:41   #1636
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Hej dziewczynki

Ja dopiero teraz dorwałam się do kompa bo TŻ dysk zmieniał i przerzucał dane

Byłam dzisiaj u gina i cóż... Generalnie jest ok... Ale muszę napisać do Mallinki o zmianę terminu porodu u mnie Lekarz mi wyjaśnił dzisiaj dokładnie dlaczego na USG i z OM wychodzą mi różne terminy i chyba jednak muszę się przestawić na to, że będę mamusią grudniową i to późno grudniową... Ale stwierdziłam, że skoro 4 razy z USG mi wyszedł taki sam termin to chyba coś to znaczy I muszę znowu robić badanie na glukozę, tym razem z 75 , bo wynik po 50 po godzinie miałam 149 a to jest podwyższone A do tego muszę się wybrać do kardiologa, ale jak chcę się zarejestrować to mi mówią, że terminy mają na grudzień W poniedziałek babcia mnie zarejestruje, mam nadzieję, że będzie jakiś termin na początku grudnia, jakby małemu się spieszyło na ten świat co bym zdążyła... Bo jakoś nie mam ochoty wywalać 100 zł po to, żeby mieć świstek, że mogę rodzić SN
Maksik waży prawie kilogram, czyli w ciągu 4 tygodni podwoił swoją wagę Ale jestem z niego dumna... A wujek się śmiał, żeby dobił do 4 kg, bo mam rodzić chłopa a nie krasnoludka Normalnie myślałam, że go uduszę
Pytałam się też o te moje bóle to stwierdził, że to normalne bo macica się rozciąga itd i że mam więcej leżeć, brać magnez i wit B6, a jak boli to nospę... Ale się uspokoiłam

Miałam coś odpisywać, ale sama nie pamiętam co i komu więc przepraszam...

Zdrówka wszystkim mamuśkom
Priety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 07:27   #1637
bela14
Rozeznanie

witam
u mnie dzisiaj 33tydz.na suwaku
a w nocy miałam jakieś bóle przeszły po no-spie ale
teraz dalej to samo.tylko,że to chyba nie skurcze tylko
jakby bóle jajników ach mam stracha a wizyta dopiero w piątek.
Proszę Boga aby nic sie nie działo bo mój M dopiero za dwa tygodnie będzie w domu,jestem sama z młodym.
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 07:36   #1638
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Priety Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Ja dopiero teraz dorwałam się do kompa bo TŻ dysk zmieniał i przerzucał dane

Byłam dzisiaj u gina i cóż... Generalnie jest ok... Ale muszę napisać do Mallinki o zmianę terminu porodu u mnie Lekarz mi wyjaśnił dzisiaj dokładnie dlaczego na USG i z OM wychodzą mi różne terminy i chyba jednak muszę się przestawić na to, że będę mamusią grudniową i to późno grudniową... Ale stwierdziłam, że skoro 4 razy z USG mi wyszedł taki sam termin to chyba coś to znaczy I muszę znowu robić badanie na glukozę, tym razem z 75 , bo wynik po 50 po godzinie miałam 149 a to jest podwyższone A do tego muszę się wybrać do kardiologa, ale jak chcę się zarejestrować to mi mówią, że terminy mają na grudzień W poniedziałek babcia mnie zarejestruje, mam nadzieję, że będzie jakiś termin na początku grudnia, jakby małemu się spieszyło na ten świat co bym zdążyła... Bo jakoś nie mam ochoty wywalać 100 zł po to, żeby mieć świstek, że mogę rodzić SN
Maksik waży prawie kilogram, czyli w ciągu 4 tygodni podwoił swoją wagę Ale jestem z niego dumna... A wujek się śmiał, żeby dobił do 4 kg, bo mam rodzić chłopa a nie krasnoludka Normalnie myślałam, że go uduszę
Pytałam się też o te moje bóle to stwierdził, że to normalne bo macica się rozciąga itd i że mam więcej leżeć, brać magnez i wit B6, a jak boli to nospę... Ale się uspokoiłam

Miałam coś odpisywać, ale sama nie pamiętam co i komu więc przepraszam...

Zdrówka wszystkim mamuśkom
udanej wizyty
Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość
witam
Proszę Boga aby nic sie nie działo bo mój M dopiero za dwa tygodnie będzie w domu,jestem sama z młodym.
Stary 2010-09-18, 07:49   #1639
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:

Ja czasami miałam potworne bóle żołądka (ale nie diagnozowałam się w tym kierunku) i na ogół pomagały mi ciepłe okłady i gorący rumianek
Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość
witam
Na pewno wszystko jest ok
Ech z chłopami źle, bez nich jeszcze gorzej - do mnie coraz bardziej bardziej dociera fakt, że po porodzie będę praktycznie non-stop sama (tż wraca tylko na niedzielę) i coraz bardziej mnie to przeraża... Najbardziej chyba obawiam się, że poród zacznie się w środku nocy a ja będę wtedy w domu sama z młodą

Ja się wcale dzisiaj nie wyspałam - non-stop bylo mi jakoś nie wygodnie, przekręcałam się z boku na bok przez całą noc...
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 08:08   #1640
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się wcale dzisiaj nie wyspałam - non-stop bylo mi jakoś nie wygodnie, przekręcałam się z boku na bok przez całą noc...
mam to samo
Stary 2010-09-18, 08:25   #1641
apoolonia
Rozeznanie

Dzięki za odpowiedzi

mam mały biust i najczęściej noszę staniki bez ramiączek takie pół usztywniane

i wydaje mi się że będę stanik ściągać na brzuch i karmić
ładne staniki są na hot milk ale ta cena! już nie hot

----------------------------------------

JA też nie mogę się doczekać kiedy powoli będziemy się rozpakowywać i chwalić dzieciakami

trochę jak na studiach przed egzaminach tylko że ja jestem prawie na końcu
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 08:27   #1642
79 Marta
Wtajemniczenie

ależ jestem niewyspana, po nocnym sikaniu juz nie zasypiam
Stary 2010-09-18, 08:36   #1643
margaryt
Rozeznanie

Dzień dobry,
parę dni mnie nie było i tyle stron, nie do nadrobienia Przez cały tydzień gonitwa po sklepach budowlanych i kupowanie materiałów do remontu. Nic nie odpoczęłam na zwolnieniu. Na dodatek od 2 dni brzuch mnie ciągnie po prawej stronie, nie wiem co to może być?
Mam do Was pytanie odnośnie wyników po obciążeniu glukozą. Odebrałam wczoraj wyniki i po godz. mam 100, a po 2 godz. mam 106. Czy to prawidłowe wartości?
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 08:37   #1644
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez margaryt Pokaż wiadomość
Dzień dobry,
parę dni mnie nie było i tyle stron, nie do nadrobienia Przez cały tydzień gonitwa po sklepach budowlanych i kupowanie materiałów do remontu. Nic nie odpoczęłam na zwolnieniu. Na dodatek od 2 dni brzuch mnie ciągnie po prawej stronie, nie wiem co to może być?
Mam do Was pytanie odnośnie wyników po obciążeniu glukozą. Odebrałam wczoraj wyniki i po godz. mam 100, a po 2 godz. mam 106. Czy to prawidłowe wartości?

to drugie napewno jest w normie
a pierwsze nie wiem
lekarz napewno tobie powie
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 08:50   #1645
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość

aaa i mala jak sie dzis wypina szok az dzwnie to wyglada jedna strone brzucha mam STRASZNIE wypieta

Tez tak macie po 30 tc????????
ja wczoraj tak miałam przez cały dzień, wypięta prawa strona brzucha

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle dziewczynki to dzisiaj zaczynam 7 m-ąc
gratuluję

Cytat:
Ja za 5 dni zaczynam 8
Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
A Ja dzisiaj zaczynam 8 mc
ja za tydzień

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
co do kąpieli mam nivea baby ale tam pisze ze od 1 miesiąca wiec chyba bede musiala coś innego kupic
nie musisz, tak jest napisane ale wszystkie moje koleżanki używały od urodzenia.

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
nie musisz, moze na roznych rzeczach pisze ze od 1 miesiaca np na herbatkach a jak dasz dziecku to nic mu nie bedzie, te kosmetyki sa na tyle delikatne ze nie zrobia dziecku krzywdy

Cytat:
Napisane przez ona1010 Pokaż wiadomość
Kupujecie dla dzidziusia te elektryczne nianie- krótkofalowki ???
ja się cały czas nad tym zastanawiam, nie wiem czy kupować najtańszą czy jedną z tych droższych, mój mąż chciałby z kamerą bo to maniak jeśli chodzi o gadżety ale są strasznie drogie, chociaż jedni znajomi nam polecali bo jak się usłyszy coś przez nianię to od razu się leci do pokoju dziecka i niepotrzebnie się go tym wejściem budzi a ono np. tylko się powierciło i zasnęło dalej a tak widzi się wszystko na monitorku.

Cytat:

polecam tak jak napisałaś kleik ryżowy, ja jak miałam ból żołądka i rozwolnienie to tym się leczyłam, cały dzień jadłam kleik i na drugi dzień było wszystko w porządku.

przy bólu żołądka nie jedz żadnych serów bo fermentują i masła też należy unikać, lepiej zjeść sucharka, przemęczyć się dzień lub dwa i będzie ok.

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
Napisane przez margaryt Pokaż wiadomość
Dzień dobry,
to po tych gonitwach po sklepach, mi gin powiedziała, że po większym wysiłku tak właśnie jest, ja kiedyś poszłam na dłuuugi spacer i potem bolał mnie dół brzucha.

a mi się dzisiaj znowu dobrze spało, bo było chłodno w nocy
ja akurat z zasypianiem nie mam problemów, gorzej jak się obudzę (lub zostanę obudzona przez córcię mocnymi kopami ) to już wtedy nie mogę zasnąć, ale to się zdarza najczęściej około 7 rano.
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 08:55   #1646
andziat
Zakorzenienie

a to mój wózek, kupiony od koleżanki i zdjęcie też u niej robione, jest jeszcze do tego spacerówka i sporo gadżetów ale nie mogę zrobić zdjęcia bo zakleiłam wszystko folią - mój cudowny kocurek wyspał się w gondoli i musiałam jeszcze raz ją czyścić

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2010-09-18 o 08:56
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 09:02   #1647
Ishka
Zadomowienie

Witam kobietki

My wczoraj juz trzeci raz pakowaliśmy torbę do szpitala...zadzwoniła ciocia i mowila zeby spakowac i przyjechac,zbada mnie lekarz i stwierdzi czy musze sie polozyc w ich szpitalu czy moge doczekac porodu w domu.No i pojechalismy zbadał mnie i na szczescie nie musiałam zostac!! NIe jest tam w srodku u mnie za dobrze ale ciąża juz na tyle duza ze moge w razie czego rodzic sobie zrobil usg maly nie tak mały bo wszystkie wymiary powychodziły na ok 37-38 tydzien heh ale niestety nie zdazyl nam wydrukowac tej karteczki gdzie pisze ile wazy ale rusza sie o wiele mniej niz jeszcze tydzien temu wiecmoge sądzić ze jest juz spory
Mam juz odstawiać Fenoterol i moge sie spodziewać że krótko po odstawieniu sie cos ruszy...

No wiec siedzimy w domku i czekamy na rozwój akcji

A teraz ide powiesić ostatnie wyprane pranko małego i zabieram sie za prasowanie i ubranie łóżeczka

Kootek cos czuje ze Michałka bedziesz mieć lada dzień w domku ucałuj go od ciotek wizażowych mocno

Także miłego dzionka Wam życze dziewczynki
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 09:21   #1648
mallinka
Zadomowienie

Hej Dziewczynki

Cytat:
Ja też

Wczoraj miałam kiepski dzień i nic nie pisałam... ale dziś już trochę lepiej się czuję

Ishka to już lada dzień trzymam kciuki za lekki poród

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 09:38   #1649
kretencja
Zakorzenienie

Ja mam dziś beznadziejny dzień po wczorajszym wieczorze.
Najpierw znowu się pożarłam z mężem. Tym razem o to głównie, że umówiliśmy się, że dziś przed południem pojedziemy wreszcie do komisu wózki oglądać (komis czynny do 14), a wieczorem jemu się przypomniało, że chce dziś jechać do Aleksandrowa do jakiegoś sklepu z łóżkami, materac oglądać. Nieważne, że wózek jeszcze żaden nie wpadł nam w oko, a materac wystarczająco dobry znaleźliśmy w ikei... On chce jeszcze lepszy No i siedzę sama, koniec końców umówiliśmy się, że postara się wrócić na 12 i pojedziemy do tego komisu...
Ale jakby tego było mało, nie przyszli wczoraj goście żeby zmierzyć szafę. To, że nie przyszli - pół biedy, montaż u jakiegoś klienta im się przedłużył. Ale mieli być koło 17. O 18 mąż zadzwonił, czemu ich jeszcze nie ma. Powiedzieli, że kończą montaż i przyjadą. O 20 mąż znów zadzwonił i wtedy łaskawie raczyli mu powiedzieć, że już nie zdążą Nie pamiętam, kiedy ostatnio tak ciskałam najgorszymi przekleństwami, które znam Mają być dziś po południu. Jak się nie zjawią, to przyrzekam, że zamiast na porodówce, wyląduję wkrótce u czubków
Do tego źle spałam, od wczorajszego popołudnia jakoś ciężej mi oddychać, jak leżę, to mnie coś pod żebrami ciśnie, az boli. Nie wiem, mały się podniósł pod samą przeponę czy co?
No więc dziś humor mam bardzo podły. Wyszorowałam już na podniesienie nastroju kibel, zaraz idę zmywać. Jak robię coś pożytecznego to nie myślę o tym całym remontowym gównie

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 09:48   #1650
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Lisek ja na spokojnie wypijam litr mleka dziennie choc na poczatku ciazy na mleko w kazdej postaci reagowalam ja nie ufam tym stanikom z materialu,a nie chce miec po karmieniu kurcze piersi do pasa
Kurde a ja w ogole mleka nie pije Jak jest tak chlodno na dworze to ja wole pic cieple/gorace rzeczy a cieple mleko mi przez gardlo nie przechodzi hehe

Artystka, ale jak masz dobrze dobrany stanik to czemu masz miec cycki po pas? Ja nosze tylko i wylacznie staniki materialowe bez fiszbin i (sory za nieskromnosc ) mam ladne jedrne piersi. Czestro tez chodzilam bez ale to latem
Mnie sie wlasnie wydaje, ze w takich grubych stanikach to te cycki po prostu leżą, a w tych materialowych no musza sie napracowac
Nie wiem czy to genetycznie jest czy jeszcze jak ale mam kolezanke w pracy ktora generalnie jest tezsza ode mnie i karmila dziecko 3 miesiace piersia, no i kiedys jak mialysmy szkolenie ze stanikow, to sie zdziwilam ze ma duzo mniejsze piersi od moich i na dodatek takie obwisle. Ona tylko nosi staniki te twarde. Myslalam ze jak ma malutie to beda na swoim miejscu

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Czytalam, ze mycie dupki sama woda za bardzo rozpulchnia skore i dlatego zawsze trzeba potem czyms posmarowac. A kapiel polecaja nam w wodzie z olejkiem jojoba,winogronowym,z dodatkiem mleka matki albo delikatnym plynem dla dzieci.

Anecka, wspolczuje przezyc z mama. Ja bym nie byla w stanie isc na drugi dzien do pracy..
Oo kapiel z olejkiem winogronowym, to moze byc dobre

Ano ja musialam isc do pracy. Mama zmarla po 1 w nocy, do 3 nie spalismy czekalismy na wóz.. takze spalam z godzine i musialam isc juz na 12h bo to towarowanie kslepu bylo. Masakra. Nie mniej nikt nic nie wiedzial i pamietam ze dopiero po roku kierownikowi powiedzialam co sie stalo wtedy, bo siedzialam w rocznice smutna w socjalnym.. no i gadka szmatka..

cholera nie wysypiam sie za bardzo krece sie w nocy, brzuch mnie deko boli przy przekrecaniu sie.. no ale wykapalam sie juz, wlosy nawilzone po oleju, teraz umyje naczynia i musze po jakies zarelko isc... a dzis chyba zrobie zupe bo nie mam ochoty stac w kuchni No i tz przychodzi dzis i zostaje na noc, fajnie w koncu poczuje jak sie mala rusza po 22 hehehe

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości