|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
Cytat:
Cytat:
chyba w takim razie zdecydujemy się na te pneumokoki zaszczepić Natalkę. odnośnie pampersów z rossmana - babydream. używaliśmy babydream rozm. 3, teraz uzywamy 4. są trochę za duże jeszcze, ale nie aż tak, i są dobre, kiedy Natalka budzi się rano (wtedy dopiero zmieniam jej pampersa, bo w nocy kiedy to robię to rozbudza się i trudno ją uśpić. więc zmieniam pampersa dopiero rano.)i pupa jest sucha, pampers fakt - ciężki, ale nie przepuszcza siuśków, jesteśmy zadowoleni, ale cenowo to prawie takie same są jak pampersy, więc po tym opakowaniu, przerzucamy isę na pampersy. ze względu na małą różnicę cenową. już kiedyś pisałam o tym, ale znowu się powtórzę. planuję Natalce kupić jakąś zabawkę. coś, co będzie miała też na później, jakiś panel czy cos. czy któraś z was może mi coś polecic? |
|||
|
|
|
#902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Dzień dobry dziewczyny.
Cytat:
my już od jakichś 3 miesięcy uzywamy 4 pampersów bo 4 hagisa są jakieś wieksze ale tez używamy a ostatnio mi się coś pomieszało i kupiłam 4+ z hagisa i za duże zdecydowanie Cytat:
![]() Madziwnia Michasia jaka do Ciebie podobna Mrowaczku strasznie szkoda tej dziewczynki , ale czas leczy rany , będzie dobrze . A ja musze sie pochwalic postępami , mały wczoraj zasnął ładnie w swoim łózeczku i przespał calutka noc ani razu sie nie budząc w szoku byłam rano i aż patrzyłam na butelke z suchym mlekiem bo nie mogłam cos pokojarzyć cy faktycznie nie jadł. Nie wiem czy to jednorazowe czy nie ale uadło się A teraz zasnął na dole w łóżeczku bez lulania w 8 min czyli postepy są |
||
|
|
|
#903 |
|
Wtajemniczenie
|
mrówka jakie to smutne
Wyć się chce Jakie to życie jest podłe i niesprawiedliwe A czy pieniążki na pewno trafią do Zosi?? Bo może można Jej podesłać coś nie-pieniężnego?? Taka malutka istotka i tak brutalnie potraktowana przez rzeczywistość![]() Pop z Tobą życie też się lekko nie obeszło ... Strasznie mi przykro i łzy cisną się do oczu ... Podziwiam Cię, jesteś mega dzielna!! Madziwnia niesamowite z tą Waszą Misią jest to, że urodziła się mała kopia tatusia, a teraz jest istną mamusią ![]() anakazar czy to Ty jesteś na swoim avatarze?? Chyba nigdy się nam nie pokazałaś i czas to zmienić ![]() drcron gdzie fotki w kreacji ??
|
#904 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
piraci pewnie by się jej nie spodobali aż tak... mi się jeszcze ufoludki podobały ale jednak kupiłam jej te wróżki- bardziej dziewczęce .... teraz muszę je ładnie przykleić... hehe a michaś fajnie się przekręcił... nasza mała znowu w nocy się budziła 3 razy.. a nawet 4 bo 7 to tez noc... ehh ide tam gdzie moje miejsce.. czyli do kuchni:P pa!!
|
|
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
A jesli chodzi o sliniaki mala do jedzenia ma dwa zmywalne takie duze i super sie sprawdzaja!!
---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- sidorcia ja tez nie zmieniam juz x czasu malej pieluchy w nocy, jak ja klade to przebieram dopiero rano. ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Pop Gmyrełka ma racje , zadna z nas by nie chciala w zyciu czegos podobnego przechodzic!!!!!! Jestes w tej dobrej sytuacji ze stac was na leczenie malej a mi czasami sie wyc chce jak ludzie musza blagac o pomoc dla dziecka chorego ;/
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez wieczorem zakładam pampka i do rana juz od dawna
no i skończyło się dobre spał tylko 45 min ale chyba się wyspał bo wstał zadowolony i się cieszył i tak mysle ze niewazne ile będzie spał tylko że sam zaśnie |
|
|
|
#907 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dlatego siechowa , mimo ze daleko mieszkasz mam nadzieje ze kiedys sie i tak spotkamy, pozdroAla rozrabiara chetnie pozna kawalera Michasia
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
widzialam te naklejki i te promocje hugisow tez i te pieluszlo sa jeszcze w polo w promocji ale sie nie przygladalam bo ich nie kupujemy, tylko widzialam ze ludzie kupowali spore ilosci.
Tez chcialam kupic te naklejki ale nie zdaloby to egzaminu u nas bo nie mialabym gdzie nakleic a tez te wrozki mi sie podobaly!
|
|
#909 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i wiele innych dzieciaczków. ale ja też się tego doczekam...kiedyś ;D jak narazie to Natalka zasypia o 20, wstaje ok. 12, później ok. 3-4, a później to już co godzinę się budzi, ok. 6 śpi twardo, bo wtedy biorę ją czasem do siebie a czasem udaje jej się spać twardo samej w łóżeczku, i tak po nocy to na powążnie wstaje ok. 7-8-9, różnie. a tak moja gundzia śpi właśnie
Edytowane przez sidorcia Czas edycji: 2010-09-18 o 10:56 |
|
|
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
a mi by się przydał śliniak z rękawami taki coś ala fartuszek , bo mały strasznie się kreci i wszystko brudne
po nijedzonej nocy kaszke rano wszamał bez szemrania nawet go zabawiać nie trzeba było ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Ide robić ciasto ze śliwkami w ramach odchudzania oczywiście |
|
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
Laski czy wy regulujecie dzieciom drzemki? zeby mniej wiecej o tych samych godzinach spaly?
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
Anakazar a odnośnie tych kropelek do noska to powiedz ze to dla niemowląt mają być bo tam jest stężenie 0,01
|
|
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
Ona spi nieraz dluzej odemnie bo ja sie nieraz budze kolo 7 a ona np 7:30 :P
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
no ja bym tak chciała ale nie za bardzo wiem jak to ustalic bo Miko spi nieraz 2 razy a nieraz 3 razy a tak jak wczoraj to w ogóle porażka
tak myślę że dobrze by było ok. 10 i później może między 14 a 15 tylko czy tak się uda |
|
|
|
#915 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
www.marko-zabawki.pl
|
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkim maluszkom gratuluje pelnych rocznic my za pare dni bedziemy miec 5 miesiecy...
tez uczymy sie samodzielnego zasypiania do wczoraj wieczor nie bylo problemu i gdyby nie tezet to pewnie by tez go nie bylo...ale wykapalam malego jak go nie bylo utulilam polozylam do lozeczka i wyszlam....wrocil tezet oczywiscie musial do niego zajrzec ten go zobaczyl....ten chwile pobyl w domu i znowu wybyl i mialam masarke dopiero po 3 przyjciu do pokoju uspokoil sie i usnal...w dzien tez uczymy sie zasypiac bez noszenia czasami jest ciezko ale ogolnie dajemy rade ale co do jedzenia to moj maly babel jadl np wczoraj o 19 - 180ml kolo 20 go wykapalam poszedl spac kolo 22 (ehh) podobno o 1 nakarmil go tezet tez 180ml a ja o 6.20 go znowu karmilam i zjadl 180ml mial wytrzymac do 10 ale o 9 juz musialam go nakarmic bo juz robil masakre i usnal przy tym...poza tym ze je duzo mniej niz powinien bo niby powinien jesc na 210ml a je na 150ml i nie ma szans by wcisnal wiecej...to w nocy nieraz wypadaja 2 karmienia bo np obudzi sie o 24 a pozniej o 4...nie mam pojecia jak to wyeliminowac moze nie jest jeszcze na to gotowy oj tyle stron bylo do nadrobienia ze nie wiem co komu odpisywac... drcron chyba juz za pozno ale jak dla mnie biala sukienka super tylko moze nie zakiet tylko tak jak juz ktos mowil kardigan i bedzie extra ostatnio w dzien dobry tvn bylo w tej czesci co zdjecia omawiaja byla babka co 1 miejsce zajela miala asymetryczna kiecke na slub corki i do tego szal powiedzieli ze byloby na prawde extra gdyby zamiast szalu byl wlasnie sweterek przelamala by troche ten stroj nim... ![]() mrowak wspolczuje...to jakas masakra normalnie....az brak slow....i jeszcze dziecko samo zostalo...ehh
|
|
|
|
#917 |
|
Rozeznanie
|
http://www.marko-zabawki.pl/sklep/sk...nowa_kat_wiek=
tutaj mozna zobaczyc
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jeszcze takie dwa ale ich za bardzo nie lubie i nie uzywamhttp://allegro.pl/tommee-tippee-sliniak-plastikowy-kolory-najtaniej-i1219875849.html
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- No wlasnie moja tez spi roznie i chyba na razie nie bede jej tego zmieniac , jak zmeczona to sama zasypia zamyka oczka i spi wiec na razie niech tak zostanie.
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
a propo folii to przy zakupie wozka odrazu wzielismy folie na xlandera i w domu sie dopiero przerazilam bo ona cala srebna jest i malym okienkiem nie wiem jak my z tym bedziemy chodzic...ehh ale 80zl juz wydalismy...
|
|
|
|
#920 |
|
Zakorzenienie
|
do jedzenia uzywam mniej wiecej takich sliniakow, tez z ta kieszonka
![]() a tak normalnie to takich zwyklych bo zadko sie rozstajemy ze sliniakiem , nie chce mi sie mlodej non stop przebierac a upluta by byla i do przebrania co 10 min max. ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- http://allegro.pl/babyono-sliniak-z-...218860114.html ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Fajne te dekoracje, mam nadzieje ze kiedys bede mogla malej kupic o ile juz za duza nie bedzie cos takiego, no chyba ze wtedy 2 sie kupi:P
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
aixa a masz jakies pojecie co i jak robic z tymi specyfikami czy jestes zupelnym laikiem?? bo ja tez zaczelam sie nad tym zastanawiac tylko boje sie czy sobie krzywdy nie zrobie...ehh
|
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
Ten moj tz to kochany jest, ja sie zajmuje mala a on nie dosc ze rano polecial po paczki( a mamy daleko do jakiegokolwiek sklepu) to pozniej powiesil pranie, posprzatal w pokoju, podlaczyl wieze, opuscil malej lozeczko a teraz mloda usnela ja wchodze a on jej ciuszki prasuje - no po prostu szok! mowie mu zeby zostawil ja je zaraz poprasuje a on ze juz zaczal to pouklada jej w szafkach i poprasuje wszystko .
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/duzy-sliniak-z-kie...229370807.html my mamy ten i jestem bardzo zadowolona ladnie przylega przy szyji jest duzy i zakrywa calego babla...a zanim doniose sloiczek to maluch dostaje szalu bawiac sie nim
|
|
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
Libra cos dla ciebie!!! http://allegro.pl/duzy-sliniak-fartu...218636633.html
|
|
#925 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
EXTRA!!- Szkoda ze zupelnie nie praktyczne bo sliczne sa:
http://allegro.pl/pluszowy-nieprzema...197523805.html ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Koglus ja tez mam takie dwa mala zje tylko pod wode i wszystko. Ale normalnie do funkcjonowania jej zmieniam na te takie zwykle, piore wieczorem na rano od nowa gotowe do uzycia.
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
ehhh a moj dzisiaj idzie znowu na slub i ja znowu caly dzien sama... w tygodniu w nocy do niego nie wstaje bo o 6.20 idzie do pracy....gdy mu zwroce uwage to tak jakby sie obraza i z wyrzutem mi mowi ze ok on bedzie wstawal w nocy do niego a pozniej nie bedzie sie kladl tylko od razu do pracy bedzie jechal...ehh jeszcze nigdy nie bylo tak zeby caly dzien on sam sie nim zajmowal....chyba nawet nie umial by tak w 100% to zrobic bo ani razu nie karmil go sloiczkiem tzn raz na wczasach ale po 3 lyzeczkach maly sie rozryczal i byl koniec karmienia bo "widocznie marechewka mu nie smakuje czyli to moje dziecko bo marchewka jest okropna"
A z czyjegos polecenia juz nie pamieam kogo - przepraszam z tej strony zrobilam wczoraj bounty http://forthebodyandsoulpl.blogspot....ekoladzie.html tylko jakby czekolady bylo za malo albo cos zle zrobilam i to co udalo mi sie obtoczyc wyszlo bardzo slodkie wiec nastepnym razem chyba gorzkiej czekolady bym urzyla
|
|
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
Mloda ja mam wlasnie taki !!!
nie wiedzialam jaka to firma bo wywalilam etykietki , tylko rozowy z pszczola a drugi taki roznokolorowy i sa extra! Ja tez jestem bardzo zadowolona, zawsze czysty a te kurcze doprac , zabawy z tym od cholery i po co sie meczyc:P
|
|
#929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm w sumie znalazloby sie jego zastosowanie bo moj sie ciagle slini tak ze cale bluzki mokre a przy takim to by i to ladnie wygladalo i bluzki suche by byly ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- no ten sliniak jest extra bo maluch jest calutki zakryty tylko lapki wystaja...
|
|
|
|
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
Mloda w dyby go!!!
Ja pierdziele 6:20 to moj by mowilam ci juz kiedys latal w skowronkach do tej pracy! Kurde fajnie macie ze wasi tz maja takie "normalne" godziny pracy a ten moj to juz gorszych nie moze;/ I tak jestem z niedo dumna bo myslalam ze to taki slomiany zapal ale okazalo sie ze nie! Malo tego , dzisiaj sie patrzy na Oliwkie i mowi "Ja chce takie 2" Ja mowie ze tak mowisz, a on ze nie, ze chcialby , znalazl by dodatkowe zajecie albo znowu ludziom remonty robil....to jest czubek! ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Mloda u nas to samo ! mokra ciagle dlatego non stop jest w sliniakach bo masakra byla. ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Ja Ci mloda wspolczuje i kiedys bedzie chcial 2 to ja juz bym nie chciala wiedzac ze zadnej pomocy nie bede miala;/ Moj to karmi , brudny razem z mala i sie cieszy.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.

mały terrorysta

Wyć się chce