Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-18, 11:22   #931
mloda1989
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

tyle ze drugiego to on chce...ehh czasami mam dosc takiego zachowania ale jak zaczne temat to on go tak prowadzi ze mam wyrzuty sumienia ze wogole zwrocilam uwage tak samo ostatnio mielsimy na szczepienie jechac umowieni bylismy na 14 dzwonie do niego a on ze jak o 14 to on nie da rady a ze skoro i tak o czasie nie wchodzimy to bedziemy tam o 16...i co oczywiscie nie zdazyl bo korki na miescie ja sama nie dam rady bo przychodnia jest spory kawalek od nas taksowka tez nie bo fotelik jest w aucie...ehh a jak zwrocilam mu uwage to odpowiedzial ze w pracy byl i to nie jego wina ze korki sa....ehh
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 11:31   #932
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

zatluklabym!
jak my mamy szczepienie to tz wolny dzien bierze i korzysta z urlopu albo udaje sie trafic w jego popoludniowke bo szczepienia u nas zawsze rano sa

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

ide nakarmic mala i mu pomoc bo az mi go szkoda
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 12:01   #933
anakazar
Zakorzenienie

Przez dusiaka robię dzisiaj szarlotkę,bo jak napisała,że robi to od tej pory mam smaka na ciasto,ale nie chciało mi się robic-aż do dzisiaj.

Tż mój chory na amen,aż musieliśmy spac osobno,bo kaszlem i kichaniem,by nas budził,no i zarazki...na razie my dziewczyny zdrowe-oby tak zostało.

Malutka zasypia bez problemu-odkładam do łóżeczka,poleży sobie spokojnie i zasypia-ogromnie się cieszę,że tak szybko i bez komplikacji to poszło.

Idę was nadrobic.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 12:09   #934
libra777
Zakorzenienie

Darusia właśnie o taki mi chodziło
Młoda no ty to sie masz współczuję , on Cie normalnie psychologicznie bierze.Ja też jestem sama ale mojego to nie ma i nie mam żalu a jakby był w domu i mi nie pomagał oj to awantura by była na całego

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Anakazar boziu jak ja dawno szarlotki nie jadłam mam w planie ciasto ze śliwkami ale jakos jeszcze nie zaczęłam

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Darusia jak ona tak usypia sama jak jej pasuje to może tak zostaw
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 12:14   #935
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Darusia daj więcej kaszki i będzie gęstsza,ta nestle jest gęsta ale tam jest napisane że na 150ml 6-7 łyżek i jest papka

dzięki tej kaszce skapnęłam się,że ten odruch wymiotny przy jedzeniu to kwestia smaku a nie gęstości,jemu nie smakują te zupki,wczoraj dostał bobovity rosołek z kurczakiem i kaszka kukurydzianą-wogóle nie chciał tego zjesc krzwi się bidulek jak nie wiem więc odpuściłam,mam tylko nadzieję,że znajdę coś co mu podpasuje oprócz deserków i kaszek(od bananowej nestle nie ma uczulenia)
lubi warzywka typu własnie brokuły jarzynowe itp ale przeciez on musi juz jesc mięsko.

co do spania nic nie napiszę

ja cały czas używam z Lidla tych toujrous i były ok a teraz pierwszy raz kupiłam higgiesy i jestem mile zaskoczona są cieniutkie i mięciutkie,nam przypasowały i wcale nie ma mokrej skórki,w nocy też dają radę.

a ja dzisiaj położyłam małego spac ok 11 i siedze w piżamie,dzwonek do drzwi,mąż otwiera,ktoś wchodzi i straszny hałas,mąż prosi żeby ciszej bo dziecko śpi,nie chciałam wychodzic bo ta piżama ale ide z ciekawością-patrzę a tu panowie pralkę przynieśli-myślę sobie pewnie sąsiada i chwilowo nie miał gdzie postawic,oni mi się pytają czy ładna ja mówię że śliczna na co oni-to niespodzianka się udała i się śmieją a ja dopiero zaskoczyłam,że to prezent urodzinowy od męża jestemw szoku

Mrowak trudno coś napisac w tej sytuacji tak bardzo by się chciało przytulic Zosię mam nadzieję,że znajdzie dużo miłości i wsparcia przy rodzinie chociaż to nigdy nie zastąpi mamy aż mam ciarki na ciele

Młoda Dawidek sporo je, chodzi Ci o te schemety,że powinien zjesc poonad 200?Danielek je naraz 150 max 180 a jaki pulchniutki jest.

czytam Was o tych pneumo imam ochote zaszczepic,musze poczytac w necie a jaki to jest koszt ogólnie?boje się tych powikłań o których czytałam.

Uwielbiam szarlotkę na ciepło z lodami i kawa latte mmmm
powoli już przestaję karmic,tylko raz w nocy buuuuuu

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-09-18 o 12:19
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 13:07   #936
anakazar
Zakorzenienie

Dziewczyny zobaczcie;D http://demotywatory.pl/2092796/Zona mojemu tż będzie brakowało takiego widoku hehe

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

aixa ja też nie wiedziałam czy się skusic na mikrodermabrazje i maseczki-daj znac czy są fajne,a raczej czy są efekty

grymelka hehe na moim avku to jest ta lasencja z zaginionych.A no pokazałabym się,ale nie lubię byc fotografowana i unikam jak mogę-teraz tym bardziej jak ja taka wychudzona;/ale tż dzisiaj mi zapowiedział(znęca się)że mam się szykowac na sesję zdjęciową,bo musi miec w aparacie dużo moich I ninki fotek;/pokaże się jak jakaś wyjdzie względnie,a jak nie to poczekasz do Ninki chrzcin;p

libra dzięki

a i tu proszę http://demotywatory.pl/2079802/Strep...calis-i-reszta pamiętajcie o mnie w swoich łazienkach;D

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-09-18, 13:08   #937
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
STRASZNE, BIEDNE DZIECKO , przelew poszedl ,
koglus, bardzo dziekuje

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
... ciężko cokolwiek napisać w takiej sytuacji. Mam tylko nadzieję, że ta wielka tragedia przynajmniej Ciebie i Tż znów połączy, wszak ludzie najlepiej się jednoczą gdy wydarzy się coś strasznego
Trzymaj się Mróweczko Kochana.
Jak tylko będe mieć kilka zł to podeślę na wskazane konto.
Ja wczoraj na tym pogrzebie przemyślałam sobie wiele spraw, a potem miałam jeszcze samotną godzinną jazdę do domu wiec też miałam trochę czasu... pewne postanowienia zrobiłam i małymi kroczkami postaram się teraz je realizowac.

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

Mam pytanie: Kim jest Magdalena Świcińska? Nie chcę aby to zabrzmiało jakbym nie ufała ale po prostu lubię wiedzieć komu przesyłam pieniądze. Bo na pewno coś prześlę.
PoP, już Ci wyjaśniam: Magda to jest moja i Ilony koleżanka (studiowaly na jednym roku w Koninie, a Ilonka byla potem ze mna na magisterce), na konto której postanowiliśmy zbierac pieniądze, bo:
- e-mail poszedł m.in. do całej wierchuszki PWZS w Koninie-Ilona tam studiowała, a Magda tam pracuje, więc rektor, dziekan i inni tacy wiedzą kim jest, a o mnie nie słyszeli
- Magda jest w stałym kontakcie z bratem Ilony, który będzie adoptował Zosię
- nie jest to konto na nikogo o nazwisku Ilony, bo oni tam zwyczajnie nie maja glowy do organizowania czegokolwiek-przynajmniej na razie

pomyślałam wcześniej o tym czy Wam nie podac swojego konta dla Waszej pewności, ale nie wiem czy jest sens robic potem kolejne pomniejsze przelewy do Magdy...sama nie wiem, ale jesli ktorakolwiek z Was chciałaby nam pomóc a nie do konca chce przesylac kase komus, kogo zna tylko z imienia i nazwiska i numeru konta to dajcie znac na PW-wysle namiar do siebie.

A Tobie PoP chcę powiedziec, że musisz byc nieprawdopodobnie silna kobieta i pewnie tylko Ty wiesz ile kosztowało Cię dojście w życiu do tego, co masz.

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
mrówka jakie to smutne Wyć się chce Jakie to życie jest podłe i niesprawiedliwe A czy pieniążki na pewno trafią do Zosi?? Bo może można Jej podesłać coś nie-pieniężnego?? Taka malutka istotka i tak brutalnie potraktowana przez rzeczywistość
podle i niesprawiedliwe-nic dodac

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
mrowak wspolczuje...to jakas masakra normalnie....az brak slow....i jeszcze dziecko samo zostalo...ehh
dokladnie tak

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

Mrowak trudno coś napisac w tej sytuacji tak bardzo by się chciało przytulic Zosię mam nadzieję,że znajdzie dużo miłości i wsparcia przy rodzinie chociaż to nigdy nie zastąpi mamy aż mam ciarki na ciele
mnie wczoraj na pogrzebie zrobilo sie autentycznie niedobrze, jak na wymioty, a na widok trumny zaczelo mną trząśc

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2010-09-18 o 13:12
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 13:26   #938
sponsa_bella
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
a mi by się przydał śliniak z rękawami taki coś ala fartuszek , bo mały strasznie się kreci i wszystko brudne
po nijedzonej nocy kaszke rano wszamał bez szemrania nawet go zabawiać nie trzeba było

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Ide robić ciasto ze śliwkami w ramach odchudzania oczywiście
Fartuchy/śliniaki są w TESCO, mój TŻ kupił ostatnio. Niestety, oni je chyba produkują w samych dużych rozmiarach, na dziecko powyżej 6-7 miesiąca.

MISZKA i GUNDZIA rozbrajające. Jak te maluchy wędrują w nocy, zastanawiające

Z pozdrowieniami dla cioci Izumi moja Kulka i jej wory pod oczami
Eh, nie mogę dodać załącznika...

Edytowane przez sponsa_bella
Czas edycji: 2010-09-18 o 13:32
sponsa_bella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 13:44   #939
anakazar
Zakorzenienie

mrowak ja siedzę cicho,bo mi normalnie brak słów;/
a przelew poleci w poniedziałek

mloda rozpuściłaś swojego faceta i jeszcze pozwalasz na to,żeby Cię wpędzał w jakieś niesłuszne poczucie winy...Mój tż robi w domu wszystko i przy małej też-od początku od niego tego wymagałam i mam tak jak chciałam.

Ostatnio pojechał sam do rodziny na impreze(ja nie chciałam)wrócił w nocy,upity lekko i rano go budzę o 7,żeby wstał do Ninki,bo ja jadę,a on ,że głowa go boli,że zle się czuję,żebym się zlitowała-siedział i pół godziny wymiotował w toalecie i co?zero współczucia-wystroiłam się,obcykałam czy mogę ich zostawic i pojechałam na zakupy do Niemiec na pół dnia.Wróciłam i wszystko było ok-tzn.nie miałam wątpliwości co do tego,że będzie ok.

Powinnaś zacząc tak robic,tż wraca i guzik Cię obchodzi czy jest zmęczony czy ma prace czy cokolwiek,zostawiasz go z małym i wychodzisz i nie bój się,że coś się stanie,że nie da sobie rady,bo da,bo będzie musiał.Naucz go odpowiedzialności.

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

jejku mloda ten przepis co dałaś<mniammm>ale czy ja bym potrafiła coś takiego zrobic?

Stary 2010-09-18, 13:49   #940
mloda1989
Zakorzenienie

ehh tylko ja mam poczucie winy...bo obiadow w domu nie gotuje...tezet sam sobie robi jedzenie jak wraca do domu - a to dlatego bo jest za bardzo wybredny i nie mam zamiaru sie produkowac by pozniej samej to jesc...wiec dzien wyglada tak ze ja sie zajmuje malym ogarniam mieszkanie, robie jedzenie dla siebie - typu jakies kanapki, i siedze caly czas nad zdjeciami...on w tygodniu o 6.20 do mniej wiecej 16 jest pracy czasami krocej czasami dluzej...a ja jak wraca to wlasnie robi sobie jedzenie ostatnio skreca szafy, niby tez robi zdj - ale jkos strasznie powoli mu to idzie bo w miedzy czasie 100 innych rzeczy na kompie robi...ehh

tak chodzi mi o te schematy...zabraklo nam mleka tzn nie zdazylismy recepty odebrac i tezet kupil nutramigen 2 i tak niby jest od 4 miesiaca ale mam nadzieje ze mu nic nie bedzie...

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

bardzo latwo to sie robi i szybcuki wiorki mieszasz z pudrem smietane podrezwasz z maslem i dodajesz do wiorek mieszasz i formujesz kulki...to troche ciezkie jest ale wychodzi...potem na 10 minut do zamrazalnika...rozstapias z czekolade i tu jest maly problem bo nie wiem jak to zrobic by ladnie oblac je ta czekolada bo ona strasznie gesta jest i te pierszwe kulki sie ladnie obklejaja a na nastepne brakuje czekolady...hmm moze dodac do niej troche smietany?? nie wiem...i potem znow do zamrazalika na 10minut i do lodowki
Stary 2010-09-18, 13:52   #941
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234

ha a ja was wreszcie nadrobiłam ja jak zawsze z doskoku ale co tam :P
mrowak pieniązki przeleje w nastepnym tyg, brak mi słów poprostu...
pierwsza @ miałam 8 tyg po porodzie, nic nie boli
do pracy nie wracam to juz postanowione, ciesze się
kolejnego brzdaca nie planujemy... oj niee niee niee
wiki ''kiedys'' przesypiała całą noc, a teraz znowu pobudka na szamke jest w nocy.

Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest... bo mówi sie ze dziecko konczac 6 miesięcy powinno podwoic wage ur.. a jezeli tego nie zrobi to zle czy jak?
My jestesmy po serii badan bo wiki przez 2 miesiące przybrała tylko 700g... wyniki wyszły ok... wazy teraz 7980, urodziła się 4190, we wtorek konczy 6 miesiecy i nie podwoi swojej wagi urodzeniowej...i nie wiem czy mam się martwic czy nie...
a i jeszcze mam pytanko... ile czasu dziecko musi miec podawany gluten zeby wprowadzic mleczko 2?? bo w tym mleczku jest juz gluten....

młoda miałam podobną sytuacje... mój tz nawet wynajdował sobie ''wymówki''; zeby wyjsc z domu... ale porpozmawiałam z nim , troche na ambicje mu ''wjechałam''... np ze jego wlasne dziecko nie bedzie go poznawało... (mała raz na jego widok popłakała się ) i wtedy jego podejscie zmieniło sie o 180 stopni

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011
Mysia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 13:52   #942
anakazar
Zakorzenienie

oliwka fajny prezent Ci tż zrobił

Aa ja dzisiaj wykąpałam swojego storczyka i przeniosłam go w inne-bardziej widoczne miejsce i tak mi się tak podoba-od razu inaczej w salonie się zrobiło,muszę dostac drugiego od tżta

Stary 2010-09-18, 13:56   #943
fasolka73
Rozeznanie

Mrowak, tak wspczuję.... straszne to.... Biedna mała-nie wyobrażam sobie jak ona to wszystko sobie sdoła poukładać w tej małej główce.

Wogóle od wczoraj mam takie smutki, bo wczytałam się w tego bloga o Karolince i buczałam , potem ta historia od Mrowak, i jeszcze czytam o tej rodzinie w Łodzi, co ojciec pomorował dzieci i żonę. Ja zawsze się zastanawiam, dlaczego tacy psychopaci, nie zaczną w innej kolejności- od siebie. Tyle problwmów mniej...Nie chcesz żyć- twoja sprawa, ale dzieci, żona, no w głowie się nie mieści, że można tak zrobić
Jeszcze bardziej cenię to , co mam. Zdrową, ładną i MĄDRĄ Hanię, cudownego tżta. Ale smutno, że takie historie się zdarzają jw.

A moja Hania znów mnie zaskakuje Chyba podczytuje forum, o tym jak dzieci uczą się zasypiać, bo już 2 noc budzi się tylko 1 raz na karmienie- ok. 3. I tak śpi od 21 do 8, 9. Mi co prawda nie przeszkadza za bardzo , że muszę wstawać do niej karmić (bardzo to lubię) ale zawsze dłuższy sen, to lepiej. Wiem, że to pewnie się i tak nie raz jeszcze zmieni, bo ząbki, skoki rozwojowe,choroba itp. i wtedy dzieciaczki bardziej chcą do mamy, cycusia itp, ale widzę jak mi dorośleje córka. I taka spokojniejsza jest, pogodna. Zasypia przy cycusiu, i tak fajnie wtedy wtula się w moją bluzkę i głaszcze moją rękę I tak coraz wolniej i słabiej, aż zaśnie... To takie cudowne. Robi tak tylko jak usypia przy cycu.
Wszystkie mamy uczące samodzielnego zasypiania- nie przeżywajcie, jak od razu się nie uda. Ja swojej co prawda tego na razie nie uczę ( mam nadzieję, że sama się nauczy z czasem), ale to są jeszcze maleństwa, indywidualne człowieki, nie maszynki, które da się zaprogramować. Raz, dwa uda się że usną , a tu np mają potrzebę się potulić, to co? Co w tym złego? Trzeba im wyznaczać godziny tulenia? Jedne szybciej załapują, inne wolniej. A prędzej, czy później i tak KAŻDE się nauczy tego Ja myślę, że podręczniki trzeba brać pod dziecko, a nie dziecko pod podręczniki. Cieszy to jak czytam, że niektóre tak ładnie zasypiają - Anakazar np, ale szkoda mi jak Ferrou przeżywa kiedy od razu się nie udaje to usypianie- a weź pod uwagę, że mały ma katar, źle się czuje i potrzebuje Twojego ciepła, przytulenia. Ja -dorosła, jak się do tż, wyżalę, on przytuli, powspółczuje, to od razu lepiej. A może po coś są te hormony, że my jesteśmy takie miękciejsze po tych porodach, mniej twarde?
Ja-i piszę tylko w swoim imieniu np nie wytrzymuję płaczu Hani, jak ona płacze to szukam rozwiązania, żeby przestała i nie potrafiłabym tak czekać, 2 , 5 , 7 min za drzwiami gryząc palce... Ja wiem, niektóre dzieci to załapują i mamy są zadowolone i widzą w tym kożyści, ale jak ja mam do wyboru słuchać płaczu mojego dziecka, a dać cyca i w parę min widzieć, jak dziecko spokojnie zasypia,przytulone do mnie to wybieram to 2. nie chcę, żebyście mnie źle zrozumiały, bo ja nie chcę nikogo krytykować, piszę o sobie. A Hania, jak zaśnie jest przekładana do łóżeczka, czasami się przebudzi i otworzy oczka, ale po chwili zasypia i nie jest tak, że muszę jej za każdym razem dawać cyca. I jak rano budzi się w łóżeczku to bawi się, i czeka aż do niej zagadam. I mam wrażenie, że jej nie przeraża fakt, że zasnęła w innym miejscu, a budzi się w innym
Dobra, się rozpisałam,kończę- muszę lecieć do sklepu
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 14:12   #944
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
ehh tylko ja mam poczucie winy...bo obiadow w domu nie gotuje...tezet sam sobie robi jedzenie jak wraca do domu - a to dlatego bo jest za bardzo wybredny i nie mam zamiaru sie produkowac by pozniej samej to jesc...wiec dzien wyglada tak ze ja sie zajmuje malym ogarniam mieszkanie, robie jedzenie dla siebie - typu jakies kanapki, i siedze caly czas nad zdjeciami...on w tygodniu o 6.20 do mniej wiecej 16 jest pracy czasami krocej czasami dluzej...a ja jak wraca to wlasnie robi sobie jedzenie ostatnio skreca szafy, niby tez robi zdj - ale jkos strasznie powoli mu to idzie bo w miedzy czasie 100 innych rzeczy na kompie robi...ehh

tak chodzi mi o te schematy...zabraklo nam mleka tzn nie zdazylismy recepty odebrac i tezet kupil nutramigen 2 i tak niby jest od 4 miesiaca ale mam nadzieje ze mu nic nie bedzie...

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

bardzo latwo to sie robi i szybcuki wiorki mieszasz z pudrem smietane podrezwasz z maslem i dodajesz do wiorek mieszasz i formujesz kulki...to troche ciezkie jest ale wychodzi...potem na 10 minut do zamrazalnika...rozstapias z czekolade i tu jest maly problem bo nie wiem jak to zrobic by ladnie oblac je ta czekolada bo ona strasznie gesta jest i te pierszwe kulki sie ladnie obklejaja a na nastepne brakuje czekolady...hmm moze dodac do niej troche smietany?? nie wiem...i potem znow do zamrazalika na 10minut i do lodowki
Mloda i co z tego,że sobie sam jedzenie musi przygotowac?umrze od tego?ręcę mu odpadną?nie! nie jesteś jego mamusią,która musi koło niego zrobic to czy tamto-Ty już masz syna,a tż powinien byc dla Ciebie partnerem-wspierac Cię i pomagac Ci kiedy tylko może,a nie usiaśc przed gierkami i miec wszystko w nosie.
Ty też kobieto pracujesz,a jego godziny pracy nie są straszne.Mój mąż pracuje od 7 do 18,ale często zdarza się,że do 20-22 i mimo tego nie miga się od niczego.
Masz w sobie dużo poczucia winy-a niepotrzebnienie możesz tak,bo będziesz pełną frustracji kobietą,a masz byc zadowolona z życia i macierzyństwa.Musisz odpoczac i częśc obowiązków przerzucic na barki tżta.

Dużo byś mu pokazała,wychodząc z domu po jego powrocie z pracy z krótkim poinformowaniem go"Kochanie lece na zakupy,nie wiem kiedy wróce-postaram się jak najszybciej"i znikasz na dobre 4 godziny raz,drugi i tż zacznie łapac co to znaczy miec dziecko i samemu się nim opiekowac.
A tak w ogóle to wez sobie ściagnij książkę"Dlaczego mężczyzni kochają zoły"i czytaj i korzystaj z rad tam zawartych,aaa i trochę egoizmu mloda-Ty na 1 miejscu,nie tż...

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

fasolka mądra z Ciebie mama

Stary 2010-09-18, 14:14   #945
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Mloda ja raz obiad gotuje raz nie, zalezy, a tz leci do malej jak na skrzydlach!
Dzisiaj mowie do niego, zrobiles pranie, poprasowales, posprzatales wszystko wiec lec sobie na mecz na co on- nie nie ide, nie chce mi sie , ja mowie czemu??( zdziwiona) a on , no przeciez mam rodzine, wole z wami posiedziec jak pojde i tak bede tesknil za mala!
Bierz sie za niego , rozpuszczony jest na maxa , a tak dalej byc nie moze przeciez ty robotem kobito nie jestes!
A.Camus
Stary 2010-09-18, 14:20   #946
sidorcia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sponsa_bella Pokaż wiadomość
MISZKA i GUNDZIA rozbrajające. Jak te maluchy wędrują w nocy, zastanawiające

Z pozdrowieniami dla cioci Izumi moja Kulka i jej wory pod oczami
Eh, nie mogę dodać załącznika...

chcę zobaczyć tą Twoją Kulkę ;D

my byłyśmy na spacerze. godzinę, bo Natalka jak tylko się obudziła odechciało jej się leżeć w wózku, marudziła i wogóle, po czym dodatkowe pół godziny spędziłyśmy na klatce czekając na moją mamę, bo nie wzięłam kluczy... a teraz Natalka siedzi sobie jak królewna zadowolona, że chyba już w domu jesteśmy

ja chyba kupię w biedronce te naklejki wróżki albo żyrafę lub robaczki :P mam nadzieję, że zdążę kupić naklejki jeszcze w poniedziałek, bo dopiero wtedy będę miała jakieś pieniądze... niech mi ich tylko nie wykupią!
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 14:23   #947
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Mloda wciagnela caly ten duzy sloiczek obiadku marchewki z groszkiem i indykiem i zaciesza;p

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Te wrozki mi sie podobaly, fajne te naklejki sa, no ale coz...moze kiedys;p
A.Camus
Stary 2010-09-18, 14:47   #948
mloda1989
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny za podnoszenie na duchu...
ale np dzisiaj o 12:30 do ok 2:00 bedzie w pracy bo jest na slubie...
a gdy np mowie ze zostaje z malym a ja lece do sklepu to jest oburzenie i stwierdza ze czemu on ma zostac, ze jada ze mna...ehh juz sama nie wiem jak mam z nim gadac by nie mogl obrocic tego przeciwko mnie..

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

a moj mlody usnal sam jak zaczal marudzic polozylam go w sypialni na brzuszku i wyszlam troche pogadal do siebie i po chwili spal

jak tezet jest w domu to zawsze wynajduje cos by malym sie nie zajac...np: wez go wykap jak zrobie w tym czasie cos do jedzenia, rozrobi np butle i daje mi bym go nakarmila bo np do niego ktos wlasne zadzwoni...rano przebiera pamopka j ana wpol zywa, zalozyl mu go a po chwili daje mi krem zebym mu pupe jeszcze posmarowala jakby on nie mogl skonczyc tego co zaczal...
Stary 2010-09-18, 15:01   #949
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki dziewczyny za podnoszenie na duchu...
ale np dzisiaj o 12:30 do ok 2:00 bedzie w pracy bo jest na slubie...
a gdy np mowie ze zostaje z malym a ja lece do sklepu to jest oburzenie i stwierdza ze czemu on ma zostac, ze jada ze mna...ehh juz sama nie wiem jak mam z nim gadac by nie mogl obrocic tego przeciwko mnie..
Mówisz,że dlatego,bo jest jego ojcem,a Ty chcesz pobyc sama i wychodzisz kompletnie go nie słuchając.Przestań słuchac tżta,tylko zacznij robic to czego chcesz Ty,a nie onPamiętaj,że wasz syn nie ma tylko mamy.

moja też pospała 3 godzinki na dworku i zjadła cały "mój"obiadek

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Dlatego mloda czas się wziąc do roboty i zastosowac się do kilku rad.Potrzeba Ci konsekwencji i Ci się uda.
A gratuluję samodzielnego zaśnięcia Dawidka.

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-09-18 o 15:09
Stary 2010-09-18, 15:40   #950
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Ja niestety wiem jak to jest gdy umiera mama. Co prawda byłam nieco starsza i miałam niecałe 8 lat ale swoją mamę znalazłam martwą na podłodze. I ten widok prześladuje mnie do dzisiaj. A najgorszy dzień to dzień matki.
Jeju, no to masz traumę.
Koleżanki mama umierała na jej oczach i jej młodszego wtedy 6-cio letniego brata(reanimowała ją z sąsiadką a braciszek stał obok). Pokazywała mi zdjęcia brata miesiąc przed tym, i pół roku po tym. Normalnie chłopiec nie do poznania. Taka inna dużo doroślejsza twarz, i takie smutne oczy, nie dziecięce, bez tego wcześniejszego błysku

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

libra777 za postępy. Pewnie ciężar z serca ci spadł

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 15:49   #951
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Młoda nie ma nic prostszego!
Jak to w ogole moze sie zapytac czemu on ma zostac? nie obraz sie ale to dla mnie dorosly zupelnie nie odpowiedzialny facet zachowujacy sie jak ksiaze .... znalazl kopciuszka;/ wrrr
w poniedzialek wraca z pracy a ty juz ubrana i mowisz"OOOO DOBRZE ZE JUZ JESTES, TAK MI SIE SPIESZY, butle masz naszykowana daj malemu jesc, przewin go, pobaw sie z nim, ja wroce niedlugo"
A.Camus
Stary 2010-09-18, 15:57   #952
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Anakazar boziu jak ja dawno szarlotki nie jadłam mam w planie ciasto ze śliwkami ale jakos jeszcze nie zaczęłam
Libra spróbuj tego przepisu, szybko i dość łatwo, ja z tz całą blaszkę wieczorem zjadamy http://gotowanie.onet.pl/20837,ksiazka_przepis.html

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

A to demotywator u mnie w mieście http://demotywatory.pl/szukaj?q=ale+...n=inf&size=max

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 16:25   #953
koglus
Rozeznanie

widze ze temat pieluch,
ja uzywalam Pampersow tylko do 3 miesiaca , ale tych polskich, potem jak pojechalam do uk to zmienilam pampersy na little angels , bo tamtejsze pampersy to jakas kiszka (poniewaz mam dlugi maciezynski to kursuje mnniedzy uk a polska ) , teraz siedze troche w polsce to kupilam raz huggisy 4+ sa oki , no ale ostatnio wybralam sie na zakupy do kauflandu i zrobilam zakupy a ze huggisow nie bylo wiec kupilam te co im najlepiej schodzily jakies Wickersy , musze powiedziec ze sa oki, nawet sie nie spodziewalam , trzymaja wilgoc zdala od pupy , i niedrogie
Ala po zupkach i deserkach to robi czesto twarde a male kupki , wiec wickersy w sam raz sie nadadza,

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

aixa ja też nie wiedziałam czy się skusic na mikrodermabrazje i maseczki-daj znac czy są fajne,a raczej czy są efekty

a i tu proszę http://demotywatory.pl/2079802/Strep...calis-i-reszta pamiętajcie o mnie w swoich łazienkach;D
mikrodermabrazje robilam na plecey po ciazy w gabinecie kosmetycznym , mozna robic na twarz podobno wygladza zmarszczki-ale nie wiem bo na twarz nie robilam

ladnie zluszcza sie naskórek, obecnie mam krem do mikrodermabrazji, jest fajny lepszy niz peeling

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 16:51   #954
mloda1989
Zakorzenienie

ehh nie wyobrazam sobie takiej sytuacji....kurcze jakos nie mam odwagi tak zrobic chyba nie wiem sama

tez zamowilam rozne specyfiki ale tutaj http://www.zrobsobiekrem.pl/ duzo taniej wychodzi babka ma niezly narzut na kwasy tylko kilka rzeczy u niej domowilam wieksze zamowienie z 2 kosztami przesylki wyszlo taniej niz jedno u niej
Stary 2010-09-18, 17:07   #955
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Mloda gosc sam z siebie sie nie zmieni, nie ma takiej opcji.Sluchac nie chce , nic do niego nie dociera z tego co mowisz wiec dopoki sprawy w swoje rece nie wezmiesz to bedziesz kopciuszkiem, a jak sie postawisz to co ci zrobi? nie odezwie sie 2 dni? nie tragedia i tak mowisz ze go nie ma, czego sie boisz?

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

MINKA czy my sie W KONCU spotkamy??

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Moje towrzystwo usnelo wiec ja hyc na wizaz, do wyprasowania zostaly jeszcze sukienusie i bluzy wiec cos ok 50 rzeczy takze szybko pojdzie i bedzie z glowy

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

sobota, na wizazu cichuuuuutko
ja tez zaraz sie zwijam wykapac a poza tym na tvnie leci dzisiaj moj UKOCHANY FILM "Tylko mnie kochaj"
Bozeeee jak ja uwielbiam te dziewczynke w tym filmie to szok! Jest PRZESLODKA, PRZEKOCHANA!

no a o 20:00 tradycyjnie "Mam Talent" :P

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Zobacze jak sie obrobimy z tz bo jeszcze po jakies piwko i nugetsy chcemy jechac to moze jeszcze zajrzę.
A.Camus
Stary 2010-09-18, 17:17   #956
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
widze ze temat pieluch,
ja uzywalam Pampersow tylko do 3 miesiaca , ale tych polskich, potem jak pojechalam do uk to zmienilam pampersy na little angels , bo tamtejsze pampersy to jakas kiszka (poniewaz mam dlugi maciezynski to kursuje mnniedzy uk a polska ) , teraz siedze troche w polsce to kupilam raz huggisy 4+ sa oki , no ale ostatnio wybralam sie na zakupy do kauflandu i zrobilam zakupy a ze huggisow nie bylo wiec kupilam te co im najlepiej schodzily jakies Wickersy , musze powiedziec ze sa oki, nawet sie nie spodziewalam , trzymaja wilgoc zdala od pupy , i niedrogie
Ala po zupkach i deserkach to robi czesto twarde a male kupki , wiec wickersy w sam raz sie nadadza,

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

mikrodermabrazje robilam na plecey po ciazy w gabinecie kosmetycznym , mozna robic na twarz podobno wygladza zmarszczki-ale nie wiem bo na twarz nie robilam

ladnie zluszcza sie naskórek, obecnie mam krem do mikrodermabrazji, jest fajny lepszy niz peeling
ja w ciąży byłam 2 razy na mikrodermabrazji i na kilku kwasach,które mogłam używac i w sumie efekty mizerne bardzo,a 1500 wyrzuciłam,ale wtedy wszystkiego się chwytałam oby tylko cera mi się poprawiła.
A jakiego tego kremu używasz?
Cytat:
ehh nie wyobrazam sobie takiej sytuacji....kurcze jakos nie mam odwagi tak zrobic chyba nie wiem sama

tez zamowilam rozne specyfiki ale tutaj http://www.zrobsobiekrem.pl/ duzo taniej wychodzi babka ma niezly narzut na kwasy tylko kilka rzeczy u niej domowilam wieksze zamowienie z 2 kosztami przesylki wyszlo taniej niz jedno u niej
ja też "robie"sobie kosmetyki z takich stron tylko ja akuray z mazideł i biochemii urody i teraz mam tonik z kwasami bha i aha-bardzo fajny i serum-też fajne.Planuje zamówic inne serum jeszcze,bo są 2 które mnie kuszązresztą co mnie nie kusi

Stary 2010-09-18, 17:25   #957
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Ja nigdy nie zamawialam nic takiego , moze sprobuje, ale to juz nie teraz....
moze w pazdzierniku sie skusze.

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Poki co w czwartek jade odebrac plaszczyk od krawcowej.

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Tz kiedys do domu przyniosl najzwyklejszy plyn z apteki( mowil ze kiedys stosowal) Afrodyta i Adonis sie nazywal i to cos dzialalo cuda na moja buzie, musze sobie nawet kupic. Teraz mi sie o tym przypomnialo.
A.Camus
Stary 2010-09-18, 18:00   #958
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
ja w ciąży byłam 2 razy na mikrodermabrazji i na kilku kwasach,które mogłam używac i w sumie efekty mizerne bardzo,a 1500 wyrzuciłam,ale wtedy wszystkiego się chwytałam oby tylko cera mi się poprawiła.
A jakiego tego kremu używasz?

ja też "robie"sobie kosmetyki z takich stron tylko ja akuray z mazideł i biochemii urody i teraz mam tonik z kwasami bha i aha-bardzo fajny i serum-też fajne.Planuje zamówic inne serum jeszcze,bo są 2 które mnie kuszązresztą co mnie nie kusi

tzn jakie serum powiedz cos wiecej??? ja tymi kwasami chce rozstepy potraktowac a z buzi zaskorniki usunac zobaczymy...

hmm co do tezeta kurcze sama nie wiem bo jak jest w domu to lata wokol mnie tzn szykuje jedzenie jak cos chce to przyniesie...tylko malym sie nie zajmuje tak jakbym chciala gdy wraca z pracy to ma ok. 3h na zajecie sie nim zanim mlody bedzie sie kapal i pojdzie spac...i w tym czasie zawsze wymysla inne zajecia...

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

a mam pytanie moze wiecie cos na ten temat....czy mozna na wlasne zyczenie zawisic rente?? albo hmm przeniesc na inny termin komisje lekarska??
mama mialy by kolejny oplacaly wyjzd do anglii ale szykuje sie komisja lekarska bo konczy sie jej renta i nie wie jak to zalatwic bo w polsce bylaby tylko 10 dni a na bank na ten czas nie wyznacza jej komisji...ehh
Stary 2010-09-18, 18:02   #959
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Mloda wiec ja bym nie chciala zeby mi cos podawal czy przynosil tylko sama bym to robila mowiac "zostan z nim ja ide sobie jesc zrobic" czy cos takiego a jessssc mozna robic dluuugo:P

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

mloda a ty sie jeszcze gdzies uczysz?
na temat komisji nic nie wiem - nie pomoge.
A.Camus
Stary 2010-09-18, 18:07   #960
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Staraj się w szkole o stypendium socjalneZależnie od dochodu różne kwoty przyznają. W szkole jak się kumplowałam z panią która to przyznawała to się smiała że przyjeżdzaja takie niunie najnowszym autem w butach które kosztują tyle co cała jej pęsja, i im przyznaje stypendium socjalne bo spełnia warunki
no własnie wiem...
bede sie starała , ja bez pracy mąz ma na umowei najniższa krajowa-= uroki pracy u prywaciarza!!!!

ponoc ok 260 zł to ponad połowa za miesiąc.. bo 400 bede płącic.

oby!!1

A TERAZ INFO .. moja łazienka wygląda jak łązienka a nie jak pobojowisko, jakby kto granata wrzucił!!! dzi wam pokarze albo jutro bo musiałam uciekac do tesciowej jestem tu od 3 godzin i tak do 20-21 jeszcze bo Tomek kłuje w podłodze.. rury podłaćza od OC i kurzy sie i hałas starszny...

ale jedna ściana z zlustrem juz wynomnczona płytkami

max 22-3 tyg i juz bedzie cacy bo bedzie w koncu ciepło w domu... wy pewnie palicie w piechach buuuuuuuuuuu dobrze że mam piecyk gazowy

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości