|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1621 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22115457]Trzymam! A ja się dowiedziałam, że chłopak z mojej klasy ma padaczkę, teraz wyszło
![]() I moja szwagierka też ma epi, jak w ciąży jeszcze byłam, nagle telefon - dzwoni, sama w domu, jest w trakcie ataku (nie wiem jak jej się udało dzwonić) - i w tym momencie padła jej komórka. Ludzie, jak ja się przeraziłam - po pogotowie nie miałam co dzwonić, bo adresu nie znałam, więc do męża - nie odbiera, do drugiej szwagierki - nie odbiera... W końcu mąż odebrał i pojechał do siostry, już było ok. Tzn przeraziłam się, bo tego adresu nie znałam i nie wiedziałam, jak pomóc... [/QUOTE] szaja - na szczęście moja epi to tylko ataki nad ranem, zazwyczaj 3-4, czyli wstaje np. do toalety lub ide sie napic, wracam i juz mnie nie ma...atak trwa ok 20 min, potem sie budze nie wiem o co kaman, nie wiem o sobie nic...no i tak dochodze do siebie all day..no ale oby przerwa w tych atakach ktora teraz mam trwala jak najdluzej... A co do TK to było okropnie...dostałam kontrast w żyłę( do teraz mam ją mega popuchniętą), poczułam się najgorzej jak tylko możliwe(myślałam że zaraz odpłynę), popłakałam się i wjechałam do takiej połówki tunelu...a tam dopiero zaczęło wszystko się kręcić i buczeć..Nie mogłam ruszać całym ciałem a zwłaszcza głową..To badanie przecież wogóle nic nie boli, a ja zdenerwowałam się okrutnie, a łzy leciały mi jeszcze po skończeniu badania... ![]() ![]() szaja - nie dostałam żadnego maila, możesz podesłać jeszcze raz? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1622 |
Konto usunięte
|
Kochana, na pewno dobrze wyjdą
![]() A masz innego maila? bo mi zwrot przyszedł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1623 |
Wtajemniczenie
|
Hmmm spróbuj jeszcze raz. może źle napisałam? kate.alege@gmail.com
a jak nie to alegewasiu@yahoo.com |
![]() ![]() |
![]() |
#1624 |
Konto usunięte
|
Justin, do Ciebie też nie doszło
![]() Djerba, posłałam na tego drugiego maila. |
![]() ![]() |
![]() |
#1625 | |||
Zakorzenienie
|
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22115958]Buuu to tylko moja córa taki leniuch? Ona położona na plecach ew. na bok się walnie, a tak to dziamga tylko swoje pięści i dziamga... Dzisiaj 4 miesiące kończymy. Fotki - Agutkowe i chusta dla matko krzesno ![]() ![]() Chusta przepiękna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja oglądałam TV i nagle słyszę stękanie, patrzę a Lusia na brzuchu leży ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22128043]Oooooooooo gratulejszyn ![]() Super ![]() Moje dziecię zaczęło dzisiaj marudzić od 16, zasypianie i karmienie trwało prawie godzinę i zasnęła na naszym łóżku ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1626 | ||
Rozeznanie
|
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22115958] Dzisiaj 4 miesiące kończymy. Fotki - Agutkowe i chusta dla matko krzesno ![]() ![]() ![]() jaki łysolek ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1627 | ||||
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22115958]Buuu to tylko moja córa taki leniuch? Ona położona na plecach ew. na bok się walnie, a tak to dziamga tylko swoje pięści i dziamga...
Dzisiaj 4 miesiące kończymy. Fotki - Agutkowe i chusta dla matko krzesno ![]() nie tylko Twoja ![]() ![]() Gratulujemy 4 miesięcy ![]() i talentu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() poczekam i ja ale tak jak pisałam, nie wiem czy sie doczekam ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22128043]Oooooooooo gratulejszyn ![]() i kolejny krok do przodu ![]() ![]() Cytat:
A i skoro dziewczyny sie chwaliły to i ja sie pochwalę, Zosia już trzymała dziś głowę(oczywiście oszukana - z kolan na kanapę) 4 razy po 3 minuty, całkie nieźle zważywszy,że dotąd wcale tego nie robiła...to dopiero 3 ci dzień. Nawet sie usmiechnie nieraz jak leży tak ![]()
![]() |
#1628 | ||
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22119198]SIlpe, a folię do wózka masz? Co ci kropienie przeszkadza? Jakbym tak miała na to uwagę zwracać, to od 2 tygodni nie wyszłabym z domu
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Mar, świetnie ta Amelka twoja trzyma główkę ![]() Na Amelcie spadly dzis pierwsze krople deszczu, smiala sie niesamowicie... spacerowalysmy do 21.15, potem kapiel, jedzonko i spanie..i teraz smacznie sobie spi. Potem kolacja z mezem, teraz tv i komputer.... Trzyma, trzyma ale od niedawna ale coraz lepiej jej to wychodzi ... ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:50 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22128043]Oooooooooo gratulejszyn ![]() Równiez Amelia od kilku dni bardzo zainteresowana jest swoimi stópkami, dzisiaj possala sobie duzego palusia i sie skrzywila i wiecej juz do buzi stópkinie wlozyla ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
![]() A niunia sliczniutka!!!
![]() ![]() |
![]() |
#1629 | |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22130330]Justin, do Ciebie też nie doszło
![]() Djerba, posłałam na tego drugiego maila.[/QUOTE] wyslalam Ci jeszcze jednego mailika ![]() zapomnialam wczesniej napisac, PIEKNY SZAL!!!!! cudo prezencik ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ========================= ======== hejunia my tez wczoraj marudzacy wieczor, dziecie odpalilo mi kolo 20 w 3 sekundy, obudzil sie o 2.30, potem 05.45 i teraz spi dalej, ja kawka i cos malego, slodkiego jak co dzien rano ![]() u nas prawdziwa jesien sredniowiecza, leje okrutnie, wieje jeszcze gorzej, 9 stopni na termometrze, dzisiaj chyba darujemy sobie spacery ![]() co do obrotow na macie Stefek wie juz jak obracac sie z brzucha na plecy i odwrotnie a i tak rzadko praktykuje, najlepiej na boczki ![]() wczoraj podczas rozbierania do kapieli tak sie smial w glos, ze az lezki mu polecialy, calowalam go w szyjke, zauwazylam, ze jak jest mocno zmeczony smieje sie najbardziej ![]() wczoraj wieczorkiem ogladalismy Katyn, b.dobry film ![]() jamaica dzieki za pomysl na przepis, zrobie pare sloiczkow, poki co, obralam troche jablek, wypestkowalam, do woreczka i zamrazara milego dnia bez marudzenia kobity
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() Edytowane przez justin18061976 Czas edycji: 2010-09-18 o 05:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1630 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-09-18 o 06:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1631 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Nocka spokojna. Co prawda pobudka była o 23.30 ![]() Kurcze, założyłam na noc pierwszy raz Huggisa "3" i przesikała go rano ![]() Coś Wam polecę słodkiego. Jeśli lubicie ciasteczka z masłem, to te są przepyszne. http://www.tago.com.pl/index.php?pag...enu=more#menuL My zajadamy sie nimi od miesiąca. Stwierdziłam, że one mają chyba jakiś uzależniacz w sobie, bo jak zacznie się je jeść, to nie można przestać. Cena też jest dobra - 5 zł. Miłego dnia ![]()
![]() |
#1632 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja też nie mogłam wczoraj zapanowac nad dzieckiem - przez 2 bite godziny non stop gadała ![]() o 16stej zjadła flache i heja na pogaduchy ![]() ![]() co jakis czas maruda i ziewanie - biore na rece maruda w każdej pozycji , kłade do wózka maruda , daje smoka ok bedzie spac , bujam wózkiem smok wyleciał , wkładam a ta śmiech ![]() pózniej maruda wziełam na rece w koncu i na siłe uśpiłam bo by mi sie dziewcze zameczyło , usneła tak twardo że obudziła sie dopiero w łazience na przewijaku o 19.30- jak juz była w połowie rozebrana ![]() kąpiel , flacha , przy odkładaniu juz spała powiedziała aguu na dobranoc i odpłyneła ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() pyszne są
![]() |
#1633 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a u nas baardzo rozgadany ranek ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1634 | |
Zakorzenienie
|
Młode wstało, zrobiło kupę... i 10 minut próbowałam przewinąć skubańca, bo cały czas usiłował mi się odwrócić na brzuch. Rany... jak wkładanie ośmiornicy to siatkowej torby...
![]() ![]() W końcu jakoś go w tę pieluchę wpakowałam. Poszłam kupala wyrzucić. Wracam, a smród na brzuchu. ![]() Czy ja będę jeszcze moje dziecko oglądać z przodu, czy już tylko tył głowy? ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
![]() Ja tak mam ostatnio z takimi małymi precelkami z ciasta ptysiowego, z cukrem. Kupuję taką dużą pakę (na szczęście to jest lekkie) za 4,50 i pożeram w jeden dzień. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1635 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry.. to ja się zapisuję do wątku grubasów a wy tu o słodyczach
![]() Dziś znowu wstał o 5:00 :/ ale zasnał ze smokiem i wstał na dobre o 8:00, pogadaliśmy, pośmialiśmy się i śpi juz ze 40 minut.. ale już się grzebie i niedługo to potrwa ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1636 |
Wtajemniczenie
|
szaja - na tamtego maila też nie doszło, może Ty spróbuj z innego wysłać? bo ja używam obydwóch i wszystko zawsze dochodzi bez problemu!!!!
![]() Któraś z Was pisała, że jej maleństwo dostało jakiejś wysypki po słoiczkach...możecie przypomnieć która to i jak to wyglądało? Czy to taka biała kaszka? U nas cholerka pojawiła sie taka wysypka 2 dni temu i zaczęła się powiększać...ale nie wiem po czym....od jakiegoś czasu wcinała marchewkę jabłko i nie było problemu...ale może wyszło jej po ziemniakach? Tylko nie rozumiem...jadła dawno temu ziemniaki z dynią i nic nie było...a teraz mogłoby wyjść po ziemniakach z marchewką? Kurczę...od dzisiaj nie podaję jej żadnego słoika...i teraz ciekawe kiedy to zniknie po odstawieniu..Nie ma na to chyba żadnego sposobu żeby zniknęło nie? Grrrrrrrrr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1637 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
ale zajęcia Wam chyba nie zaszkodzą? nawet jeśli nic się nie dzieje... tyle że to uciążliwe... wiem bo przez dwa tygodnie jeździliśmy na rehabilitację, która guzik dała... też była zlecona od tak... może pomoże... bez szału... Cytat:
![]() ![]() a co do reszty.. ano właśnie... kulturka w wersji polskiej ![]() Cytat:
a my mamy bioderka wyleczone, jest git. zero dysplazji. i jak już wspomniałam żadnego napięcia mięśniowego ani nic nie ma. tylko ten nasz mały paluszek... nadal go nie prostuje... taki luźny jest. lekarze nadal nie wiedzą o co kaman, nikt nic takiego nie widział... pewnie jakaś wada wrodzona... teraz to ani rentgena nie zrobią, ani nic nie powiedzą... moooże za jakiś czas. na razie musimy się z tym pogodzić... ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1638 |
Wtajemniczenie
|
No i super...teraz czytam co może uczulać z tych słoiczków...i wychodzi na to że wszystko ;] heheheh..poprostu super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1639 |
Konto usunięte
|
Djerba, u nas po słoikowej marchwi i japcu.
Nie martw się nic, sama gotuj. Ew. surowe owoce dawaj - japco, banana, brzoskwinię... Kropka, taaaak, będziesz syna oglądała od dupy strony, że tak powiem ![]() Byłam na uczelni dowiedzieć się, jak mogę z promotorem się skontaktować. No i tak: facet nie odpowiada na ich maile, jeśli nie będzie kontaktu do 30 września, to będę się u kogo innego broniła ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego daje się nową rzecz przez kilka dni, wtedy wiadomo z czego to. Musisz podawać nowości pojedynczo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1641 |
Wtajemniczenie
|
A jak szybko może pojawić się alergia? Już jakiś czas temu podawałam jabłko, marchewkę po 4-5łyżeczek 1go dnia i drugiego i przerwa na ok 5-6 dni..i było ok, później zaczęłam próbować mieszanek i pojawiła się ta kaszka.
Jak byłam ostatnio u dermatolog z tymi plamami to mi zapisała fenistil w kroplach no i wyczytałam że to na alergię pokarmową więc jak narazie odstawiam wszystko i podaję ten fenistil 3x dziennie.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1642 |
Zakorzenienie
|
Yhmmm Napisalam posta i go wcięło.
Alle pamietam pi razy oko co pisałam ![]() Otóz. Szaja u nas też dynia + ziemniak na obiadek.. ale ja podaje już cały sloiczek.. chyba za szybko?! Śliwkę podawałam wczoraj i przed wczoraj.. Na razie żadnej reakcji.. Za to zupka jarzynowa nie zbyt. Dałam kilka lyżeczek, mała wypluwala, a przy 3 łyzeczce się rozplakala ![]() Darianna u nas odcisk stópki dobrze wyszedł ![]() Eee.. moje dziecko wczoraj samo usiadlo! nie wiem jak bo patrze na nią a ona siedzi! i po chwili sie przewrociła na bok. Kuuurde to trochę za wczesnie?! |
![]() ![]() |
![]() |
#1643 |
Wtajemniczenie
|
kardashi - jak samo mogło usiąść? hmmmm ..ciekawe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1644 |
Zakorzenienie
|
Djerba
![]() Robiłam cos, ją polozylam na łózku u siebie, dałam zabawki żeby sie zajęła.. Ja patrze a ona tak siedzi. Kurde boje sie żeby nie zrobila sobie nic z kręgoslupem bo przeciez to za wcześnie.. Ja znam taki przypadek.. koleżanki córka miała 2,5 miecha miała dwa zęby, 4 miesiące - siedziala jak ta lala, 6 mies śmigała na nogach. |
![]() ![]() |
![]() |
#1645 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1646 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak będziesz na nowo wprowadzać to podawaj jedną rzecz przez dłuższy czas, nie robiąc przerw. A potem nowe... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1648 |
Zakorzenienie
|
złapaliśmy gumę w xlanderze
![]() co teraz? wulkanizator? |
![]() ![]() |
![]() |
#1649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dawałam małemu Bobovitę, jadł chętnie. Wczoraj mnie coś szturchnęło i kupiłam ekologicznego Hippa. Opluł wszystko wokół, uwalił body po samą dupę, a potem dostał dreszczy i się poryczał. ![]() Trucizna jakaś? Druga próba i to samo - ryk. ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- O mamusiu. Pojęcia nie mam. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A no Hipp.. ![]() Miałam w rękach bobovitę ale na hipp była promocja i wzięłam hippa.. tak samo jak śliwki i coś tam jeszcze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:19.