Zaginęła Iwona z Trójmiasta - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-18, 18:09   #4381
burgund1234
BAN stały

Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta

Cytat:
Napisane przez bezuczuciowa Pokaż wiadomość
ale z drugiej strony czy wy będąc na imprezie trochę pod wpływem zastanawiacie się nad każdym szczegółem i doszukujecie się we wszystkim logiki? może rzeczywiście Iwona rzuciła po prostu fochem, a w tym wypadku Adria miała powód do nie zastanawiania się dokładnie nad tym czy Iwonie zostały jakieś pieniądze czy nie.
i błagam nie wciskajcie kitów o tym, że wy będąc na imprezie analizujecie dokładnie każdy szczegół, bo może coś się stanie...
No pewnie, że wiedziałam takie rzeczy jak to czy moja koleżanka ma na taksówkę jak szłyśmy razem na imprezę. Kombinowałyśmy ile mamy kasy żeby wrócić a ile możemy wydać , bo mieszkałyśmy koło siebie na tej samej ulicy.

Zawsze wiedziałam ile ma kasy i vice versa i to nie był dla mnie jakiś specjalny przedmiot do analizy tylko oczywisty fakt.

Rzeczywiście w momencie fochaAdria nie musiała o tym myśleć ale po ochłonięciu mogła to ogarnąć.
I w końcu mówiła o tym po długim czasie od zdarzenia.

Edytowane przez burgund1234
Czas edycji: 2010-09-18 o 18:28
burgund1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 19:33   #4382
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demaskator Pokaż wiadomość
to raczej nie wchodzi w gre, telefon juz nie dziala przed nagraniem na monitoringu
Na pierwszym monitoringu telefon jeszcze działał.

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
ale ja nie jestem pewna, czy to prawda... i nie mam teraz czasu szukać tego, może ktoś wie dokładniej czy tak rzeczywiście było...
jednak od początku była gadka, że telefon się rozładował, więc coś mi się wydaje, że Iwona o tym mówiła Adrii
Potwierdzam,tak właśnie powiedziała Adria.

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Demaskator Pokaż wiadomość
ale odpowiedzi czy został wyłączony przez Iwone czy sie rozładował nie daje , wyklucza co najwyzej udział osób trzecich....
Ta sprawa ma w ogóle dwa rózne wykluczające sie tory , z jednej strony nic nie wskazuje ze dziewczyna chciala uciec z domu(nie zabiera zadnych ubran dokumentów ,w dodatku rejestruje ją kamera niedalako miejsca zamieszkania) a z drugiej strony w krótkim czasie sama odlacza sie od towarzystwa, telefon sie nagle rozładowuje a dziewczyna zapada pod ziemie
Przecież ma ze sobą dowód osobisty.

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:
Napisane przez burgund1234 Pokaż wiadomość
no bez przesady i tak by sobie oddała ten teefon a sprawca sobie poszedł i czekał po blokiem czy gdzieś indziej po drodze?
nie róbcie chorej sensacji
tak znajomi mogą być podejrzewani o różne rzeczy ale napewno nikt z nich nie podbiegł do Iwony ( ok 3 49 jeszcze w Sopocie) po to żeby zabrać jej telefon i wyjąć baterię - inaczej logował by się do BTS zwłaszcza, że o 4 12 szła sama cała i zdrowa w Jelitkowie.
Szkoda, że nie nagłośniono jaki to był telefon. Może ktoś go znalazł i nie wie, że ma związek ze sprawą a telefon mógł być zablokowany na inne karty sim i dlatego nikt go nie mógł użyć.

Mnie by raczej zastanowiło dlaczego Adria wcześniej mówiła, że myśleli, że wzięła taksówkę a w celowniku powiedziała, że nie miała pieniędzy?
No właśnie,szkoda,że nie powiedzieli jaki miała telefon...

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
wyłączony telefon można namierzyć po specjalnej bateryjce do podtrzymywania zagara / budzika.
Bo budzik zadzwoni mimo, że telefon jeśt wyłączony nie raz się zdziwiałam.
Mój telefon trzyma ustawienia zegara pomimo wyciągania baterii i nie muszę ponownie po włączeniu nic ustawiać. Ale są nokie w, których tak nie ma ale budzik dzwoni mimo wszystko jak telefon jest wyłączony.
Wyłączony telefon, w ktorym jest włożone jakiekolwiek źródło prądu zawsze JEST WŁĄCZONY ! To tak samo jak telewizor na czuwaniu, niby nie działa, a jednak pobiera prąd z gniazdka...

I ta mała bateryjka działa jak w dużej baterii jest prąd.

Więc bardzo łatwo namiezyc, bo istnieje bateryjka w srodku ktora podtrzymuje niektore układy, ktore potrzebują prądu zeby sie nie zawiesiły. I telefon, nawet wyłączony ( Przez przycisk ) ale z włożona baterią. Wysyła sygnał do pobliskiej anteny.
Aż kiedyś sprawdzę,bo nie wierzę.

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
nie wiem ile pożyczyła była mowa o kilkudziesięciu zł
taxi z sopotu na zaspę kosztuje ok 26 - 30 zł i myślę, że założyła raczej możliwość skladki na taxi.
A poza tym w tym cytacie Adria wyraźnie mówi, że Iwona pieniędzy nie miała.
I napewno wiedziała o tym odrazu , bo przecież Iwona zaginęła i nie miało jak się to potwierdzić. Chodzi mi o sytuację , że myślała na początku, że Iwona pieniędzy nie ma a potem okazuje się ,że jednak miała.
Albo odwrotnie - miała pieniądze,kiedy wychodziła na imprezę,nie miała ich,kiedy wracała do domu (czyli wydała wszystkie pożyczone pieniądze).
Melissa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 19:42   #4383
Brook
Zakorzenienie

ja mysle ze ktos ja mogl do auta wciagnac i za granice wywiesc powinny byc poszukiwania na za granice skierowane

Brook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 19:49   #4384
aktaga13
Zakorzenienie

gdzie ona jest tyle czasu .................
Stary 2010-09-18, 19:54   #4385
burgund1234
BAN stały

[QUOTE=Melissa86;22148116

Albo odwrotnie - miała pieniądze,kiedy wychodziła na imprezę,nie miała ich,kiedy wracała do domu (czyli wydała wszystkie pożyczone pieniądze).[/QUOTE]

mi chodziło dokładnie o to samo

Na pierwszym monitoringu telefon działał bo padł o 3:39 czyli 32 minuty póżniej

Czas edycji: 2010-09-18 o 20:06
Stary 2010-09-18, 20:10   #4386
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
mi chodziło dokładnie o to samo

Na pierwszym monitoringu telefon działał bo padł o 3:39 czyli 32 minuty póżniej
A napisałaś dokładnie odwrotnie.
Stary 2010-09-18, 20:27   #4387
burgund1234
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Melissa86 Pokaż wiadomość

Co odwerotnie napisałam?
Zakładała możliwość składki na taxi czyli wzięła chyba za mało pieniędzy, żeby brać taxi samemu. Tak przypuszczamn, żeby nie było że stwierdzam fakt.

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
a ja gdzieś pisałam, że na pierwszym monitoringu telefon nie działał?

Czas edycji: 2010-09-18 o 20:29
Stary 2010-09-18, 20:39   #4388
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:

a ja gdzieś pisałam, że na pierwszym monitoringu telefon nie działał?
A czy ja piszę o monitoringu?? ;P
Stary 2010-09-18, 20:44   #4389
burgund1234
BAN stały

Cytat:
A czy ja piszę o monitoringu?? ;P
cytujesz moją wypowiedź o minitoringu i piszesz pod tym, że napisałam odwrotnie?

to napisz co napisałam odwrotnie
Stary 2010-09-18, 20:48   #4390
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
cytujesz moją wypowiedź o minitoringu i piszesz pod tym, że napisałam odwrotnie?

to napisz co napisałam odwrotnie
Zacytowałam o pieniądzach, przeczytaj jeszcze raz ten mój długi post, Twój cytat na końcu.

A zresztą - newermajnd.
Stary 2010-09-18, 21:26   #4391
rilla900
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez robson1979 Pokaż wiadomość
zalozmy teraz czarny scenariusz ze zostalo jej jakies np. 10 zlotych i na ostatnim odcinku podeszla do taksowkarza proszac o kurs pod dom i mowiac ze mama reszte zaplaci. taksowkarz sie godzi ale w czasie jazdy patrzy wlusterko i widzi mlodą , atrakcyjną i pod wplywem alkoholu dziewczyne i stwierdza , ze zaplaci mu inaczej... powiedzcie mi jaki taksowkarz wzbudza podejrzenie w nocy nawet w roznych miejscach w miescie mekka turystyczna? chyba zaden. wiadomo mozna sprawdzic gps taxi ale to nie dowodzi , ze nie wiozl klienta.Mozna sprawdzic czy pieniądze sie zgadzaja za kursy no ale czy za to sie wogóle wzieto?
hmm teoretycznie to możliwe... ale skoro calutką drogę, włącznie z niebezpiecznymi odcinkami, na których jeszcze było ciemno, przeszła sama... to nagle postanowiłaby wziąć taksówkę, będąc już tak blisko domu?
rilla900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 21:28   #4392
visionAM
Zakorzenienie

tym bardziej, że szła deptakiem i parkiem, a z tego co już tutaj osoby z Trójmiasta pisały, tam nie jeżdżą samochody
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 21:45   #4393
robson1979
BAN stały

Cytat:
Napisane przez rilla900 Pokaż wiadomość
hmm teoretycznie to możliwe... ale skoro calutką drogę, włącznie z niebezpiecznymi odcinkami, na których jeszcze było ciemno, przeszła sama... to nagle postanowiłaby wziąć taksówkę, będąc już tak blisko domu?

wiec obstaje nadal przy poprzedniej wersji. to bylo zalozenie tylko
robson1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 21:49   #4394
titina
Zakorzenienie

Cytat:
tym bardziej, że szła deptakiem i parkiem, a z tego co już tutaj osoby z Trójmiasta pisały, tam nie jeżdżą samochody

Tak, tam samochody nie dojeżdżają a gdy wyszła z parku to do domu miała może 100-200 metrów do przebycia więc nie miałaby po co brać taksówki.

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

titina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 21:54   #4395
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Na pierwszym monitoringu telefon jeszcze działał.

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Potwierdzam,tak właśnie powiedziała Adria.

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Przecież ma ze sobą dowód osobisty.

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

No właśnie,szkoda,że nie powiedzieli jaki miała telefon...

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Aż kiedyś sprawdzę,bo nie wierzę.

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Albo odwrotnie - miała pieniądze,kiedy wychodziła na imprezę,nie miała ich,kiedy wracała do domu (czyli wydała wszystkie pożyczone pieniądze).
Nie wiedziałaś ? ja nie raz jak mam słabą baterię a nie chce mi się ładować czy coś a muszę mieć budzik nastawiony, to wyłączam komórkę ale ona się włącza gdy akurat ma budzik zadzwonić. Raz tylko mi się stało tak, że bateria była na tyle słaba, że ledwo pojawił się sygnał a już padła i się nie obudziłam

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
po samym deptaku nie jeżdzą ale pod sam deptak mogą podjechać
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 22:02   #4396
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmm3m Pokaż wiadomość
Nie wiedziałaś ? ja nie raz jak mam słabą baterię a nie chce mi się ładować czy coś a muszę mieć budzik nastawiony, to wyłączam komórkę ale ona się włącza gdy akurat ma budzik zadzwonić. Raz tylko mi się stało tak, że bateria była na tyle słaba, że ledwo pojawił się sygnał a już padła i się nie obudziłam

Nie wiedziałam. Sprawdzę to,ale jakoś w ciągu dnia,bo jak się rano nie włączy to będzie przypał. ;P

No ale koniec offtopu.
Stary 2010-09-18, 22:07   #4397
bezuczuciowa
Raczkowanie

mimo wszystko to jest miasto. lato. turyści. młodzi wracający z imprez. niektórzy o tej porze już jadą do pracy. choćby jedna osoba by coś zauważyła.

więc ja nadal uparcie wierzę, że doszła do osiedla i weszła do czyjegoś mieszkania!
Stary 2010-09-18, 22:07   #4398
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Nie wiedziałam. Sprawdzę to,ale jakoś w ciągu dnia,bo jak się rano nie włączy to będzie przypał. ;P

No ale koniec offtopu.
;] dasz radę
Stary 2010-09-18, 22:19   #4399
Brook
Zakorzenienie

Cytat:
mimo wszystko to jest miasto. lato. turyści. młodzi wracający z imprez. niektórzy o tej porze już jadą do pracy. choćby jedna osoba by coś zauważyła.

więc ja nadal uparcie wierzę, że doszła do osiedla i weszła do czyjegoś mieszkania!
po co mialaby wejsc?
nie lapie

Stary 2010-09-18, 22:24   #4400
bezuczuciowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Brook Pokaż wiadomość
po co mialaby wejsc?
nie lapie
mieszkania kogoś kogo zna.
Stary 2010-09-18, 22:27   #4401
burgund1234
BAN stały

Cytat:
mieszkania kogoś kogo zna.
A czy Jackowski przypadkiem nie miał wizji, że Iwonka jest więziona w jakimś mieszkaniu 500 m od swojego domu?
Stary 2010-09-18, 22:47   #4402
klaustrofobia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez robson1979 Pokaż wiadomość
zalozmy teraz czarny scenariusz ze zostalo jej jakies np. 10 zlotych i na ostatnim odcinku podeszla do taksowkarza proszac o kurs pod dom i mowiac ze mama reszte zaplaci. taksowkarz sie godzi ale w czasie jazdy patrzy wlusterko i widzi mlodą , atrakcyjną i pod wplywem alkoholu dziewczyne i stwierdza , ze zaplaci mu inaczej... powiedzcie mi jaki taksowkarz wzbudza podejrzenie w nocy nawet w roznych miejscach w miescie mekka turystyczna? chyba zaden. wiadomo mozna sprawdzic gps taxi ale to nie dowodzi , ze nie wiozl klienta.Mozna sprawdzic czy pieniądze sie zgadzaja za kursy no ale czy za to sie wogóle wzieto?
.
wersja jak juz dziewczyny napisaly malo prawdopodobna bo po wyjsciu z deptaka Iwonka miala do domu rzut beretem. ale gdyby nie ten fakt to byłby naprawde dobry trop. troche sie trojmiejskimi taksówkami najezdzilam, dobra nie troche, byly takie czasy, ze ze wzgledu na prace musialam nimi jezdzic dzien w dzien ze 3 razy dziennie. w 3city oprocz fajnych, uczciwych korporacji, za ktore ręke mozna sobie uciąć istnieje niestety jakas taka "mafia taksiarska" nie wiem jak to inaczej okreslić, taksówkarze niezrzeszeni, oczywiscie poobklejani naklejkami, ze wszystko wyglada jak nalezy, w sumie tylko doswiadczona osoba bedzie umiala ich odróznic, wiekszosc z nich niegroźna, jedynie kombinuja przy taryfach i paragonach ale jeden jest delikatnie mowiac psycholem....no generalnie trzeba uważac, raz sie z pospiechu pomyliłam, wsiadlam do niego do taksowki i myslalam, ze zywa z niej nie wyjde.

! SZUKAMY IWONKI WIECZOREK Z GDAŃSKA !

Filmik o zaginionej

Wątek o Iwonce, zajrzyj, może jesteś w stanie pomóc
klaustrofobia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 23:01   #4403
bezuczuciowa
Raczkowanie

być może nie była to taksówka, a samochód z jakimiś kolesiami wracającymi z imprezy... może tej samej może innej.
Stary 2010-09-18, 23:13   #4404
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez klaustrofobia007 Pokaż wiadomość
wersja jak juz dziewczyny napisaly malo prawdopodobna bo po wyjsciu z deptaka Iwonka miala do domu rzut beretem. ale gdyby nie ten fakt to byłby naprawde dobry trop. troche sie trojmiejskimi taksówkami najezdzilam, dobra nie troche, byly takie czasy, ze ze wzgledu na prace musialam nimi jezdzic dzien w dzien ze 3 razy dziennie. w 3city oprocz fajnych, uczciwych korporacji, za ktore ręke mozna sobie uciąć istnieje niestety jakas taka "mafia taksiarska" nie wiem jak to inaczej okreslić, taksówkarze niezrzeszeni, oczywiscie poobklejani naklejkami, ze wszystko wyglada jak nalezy, w sumie tylko doswiadczona osoba bedzie umiala ich odróznic, wiekszosc z nich niegroźna, jedynie kombinuja przy taryfach i paragonach ale jeden jest delikatnie mowiac psycholem....no generalnie trzeba uważac, raz sie z pospiechu pomyliłam, wsiadlam do niego do taksowki i myslalam, ze zywa z niej nie wyjde.
Będę ci wdzięczna za info na priv jak takich złych taksówkarzy unikać. Jestem z 3city ale rzadko jeżdżę taksówkami, jednak chciałabym tego uniknąć, że trafi na psychola lub zbyt duże taryfy.
Stary 2010-09-18, 23:15   #4405
Brook
Zakorzenienie

a po co wogole zakladacie scenariusz z taxi? prawdopodobie jechal samochod z chlopakami albo zagranicznymi nawet i ja wzieli do srodka w wiadomych celach...
sladu za nia nie ma zadnego wiec porwana napewno zostala

Stary 2010-09-18, 23:20   #4406
bezuczuciowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Brook Pokaż wiadomość
sladu za nia nie ma zadnego wiec porwana napewno zostala
zwrot - na pewno - tutaj niestety nie pasuje.
Stary 2010-09-18, 23:35   #4407
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
A czy Jackowski przypadkiem nie miał wizji, że Iwonka jest więziona w jakimś mieszkaniu 500 m od swojego domu?
było coś takiego
Stary 2010-09-18, 23:36   #4408
bezuczuciowa
Raczkowanie

Cytat:
pytanie w jakim celu ktoś by ją więził przez tyle czasu
Stary 2010-09-18, 23:38   #4409
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
pytanie w jakim celu ktoś by ją więził przez tyle czasu
niestety jest wiele wariatów na świecie
Stary 2010-09-18, 23:58   #4410
Brook
Zakorzenienie

Cytat:
zwrot - na pewno - tutaj niestety nie pasuje.
no to wiec raczej...
a tak wogole tyle tych porwan i zaginiec jest ze przyszla mi do glowy mysl
tyle nerwow, pieniedzy uczuc itd idzie na poszukiwania zaginionych nie lepiej gdyby np robiono kazdemu czlowiekowi od urodzeniem ''szczepionke'' z czipem? implant i wtedy by bylo wiadomo kto gdzie jest juz zawsze
powinno to byc obowiazkowe

Edytowane przez Brook
Czas edycji: 2010-09-19 o 00:00
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości