|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1441 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: jak najbardziej "ruda" farba do w³osów
Cytat:
miedziano-z³oty bardzo naturalny, ale koñcówki wyp³ukuj± siê na jasny blond wiêc trzeba co¶ z tym robic, maska nieco pomaga - nie jest to kolor jak po farbie ale zawsze co¶, ja ca³y czas odkrywam ró¿ne sposoby stosowania tej maski, mo¿e dojdê do idea³u.
![]() |
#1442 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 9
|
Szkoda, ¿e nie wiedzia³am wcze¶niej twojego posta. Tej samej farby u¿y³am przy moim pierwszym farbowaniu i na w³osach ¶redni blond wyszed³ mi jeszcze bardziej czerwony ni¿ u ciebie. Ale dodam, ¿e siê spodziewa³am poniewa¿ z ty³u pude³ka jest taki obrazek pokazuj±cy jaki kolor powinien wyj¶æ na ró¿nych w³osach. U mnie wyszed³ prawie identyczny jak przewidywa³ producent. Trzeba patrzeæ na ten obrazek z ty³u a nie na zdjêcie modelki z przodu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1443 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 70
|
Hej, mam ma³e pytanko a ¿e to w±tek dla rudzielców mam nadziejê ¿e mi pomo¿ecie
![]() Otó¿, farbowa³am w³osy na rudo, na taki daj±cy po oczach, marchewkowy pomarañcz, ale co¶ mi do g³owy strzeli³o ¿eby przefarbowaæ je na br±z (jakie¶ dwa miesi±ce temu) ![]() No i koszmar, chcê wróciæ do tego rudego ale w³osy mam takie ciemne a s³ysza³am, ¿e ¿adna farba nie rozja¶ni innej farby. Wiêc moje pytanie: bêdê musia³a je rozja¶niæ i dopiero wtedy na³o¿yæ t± rud± farbê? Czy przeczekaæ kilka miesiêcy, mo¿e siê sp³ucze i wtedy na³o¿yæ po prostu rud± farbê? Która¶ z Was wie, co zrobiæ w takim przypadku? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1444 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 093
|
Cytat:
![]() nie nic nie kombinowa³am z nim, acha doda³am utleniacz 12 % ![]() dziêki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1445 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 13
|
takinna
![]() ja taki osiaga³am belle color 75 (wiem, wiem, ciagle o nim gadam) mam pytanie jeszcze, mam kupion± juz farbê loreal excelence 7.43 (tez j± lubie;P nie idea³ ale mo¿e byc) bêde sie farbowac za ok 2tygodnie nia i mam maly problem: otó¿ moje w³osy s± rozja¶nione i mam juz odrost i nie wiem co z tym zrobiæ;( Boje siê, ¿e zafarbuje mi ca³kiem na inny kolor. Mam w domu jaki¶ rozja¶niacz od innej farby i tak mysle czy np dzien wczesniej nie na³ozyæ go sobie na te odrosty- ¿eby mniej wiêcej uzyska³y ten odcieñ co wlosy na dlugo¶ci?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1446 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 093
|
Cytat:
![]() ja próbowa³am chyba wszystkich kolorów z drogerii i niestety ka¿dy wychodzi³ mi jako¶ dziwnie ciemny ![]() ![]() Na Twoim miejscu rozja¶ni³abym odrosty bo te¿ ba³abym siê ¿e farba z³apie inaczej, ale ja siê nie znam mo¿e jaka¶ specjalistka Ci napisze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1447 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 927
|
Cytat:
No ja bym nie robi³a takich myków, bo w³osy dostana mocno po ![]() W takim wypadku nak³ada sie osobno farbê z mocnym utleniaczem (zale¿nie od ilo¶ci tonów jakie ró¿nia odrost od docelowago koloru 9% lub 12%) na odrost, a osobno ze s³abszym utleniaczem na d³ugo¶æ i koñce (u mnie wystarcza 3%, a nawet 1,5% utleniacz na d³ugo¶c w³osa). Rzecz jasna loreal drogeryjny ma swój utleniacz i szczerze to nawet nie wiem jaki - 9%? Musia³aby¶ osobno dokupiæ utleniacze o ró¿nym stê¿eniu. Ja sobie kupi³am wielkie litrowe butle utleniacza chantal za caaaa³e 9,89z³/litr, jeden 3%, drugi 6% i chyba do koñca zimy mi go starczy ![]()
Rudy to nie kolor w³osów, rudy to charrrrakter ![]() Marzysz o kolorze w³osów jaki ma Ashley Simpson?? Odpowied¼ znajdziesz TUTAJ Edytowane przez agusiaki Czas edycji: 2010-09-18 o 13:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1448 |
Wtajemniczenie
|
takinna, mam pytanie dotycz±ce tego soRed... je¶li na³o¿y siê na w³osy (akurat tutaj mi chodzi o kolor SR-R, ale to chyba nie gra roli) w kolorze takim bardzo ciemnego blondu/jasnego br±zu (naturalny kolor, niefarbowany) to pewnie te¿ trzeba daæ 12% ¿eby by³ ¿arówiasty, prawda? bo to jako¶ bardzo jasne w³osy nie s±... ile to trzyma³as na w³osach?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1449 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 501
|
Cytat:
Takinna piêkny kolor w³osów! Ja mam zamiar taki robiæ, ale narazie mam farbowane na ciemny br±z, odpoczywaj± po latach z platyn± na g³owie w³osy, i boje siê je rozja¶niæ ![]()
![]() |
#1450 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1451 |
Rozeznanie
|
Wydaje mi siê, ¿e to w³a¶nie woda sprawi³a tak niezwyk³± i piêkn± jaskrawo¶c koloru. Dla porz±dku trzeba tu jednak dodac, ¿e woda 12% spowoduje te¿ b³yskawiczne wyp³ukiwanie tego koloru, bo w³osy sa mocno podja¶nione. Czym bardziej rozja¶nione w³osy tym gorzej trzyma siê kolor.
takinna - czy mog³aby¶ wrzuciæ fotke za jaki¶ czas, powiedzimy 2 tyg jak bêdzie wygl±da³ ten kolorek??
#1452 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
loreal 7.43 wychodzi podobny tylko ciemniejszy, ale jak sie spiera to zaczyna taki byæ ![]() nigdy nie kupowalam farb profesjinalnych, jak wykoncze zapas loreali kupiony mi przez mame to mo¿e tez skusze sie na tego matrixa co takinna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Excellence ma utleniacz 7,5% Ja wpad³am niedawno na jeszcze inny pomys³ - wszystko po to ¿eby koñcy nie katowaæ, a mianowicie na koñce mam zamiar po³o¿yæ farbê bez amoniaku z tej samej serii i woda 1.9 a odrost normalna farba z 6%.
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2010-09-18 o 21:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1454 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 249
|
Cytat:
Twoj ostatni pomysl czesto stosuja fryzjerzy ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1455 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A to siê da tak kolory dobraæ? W sumie pomys³ niez³y, ale obawiam siê, ¿e zawsze bêdzie widaæ ró¿nicê w kolorze, a ju¿ najbardziej jak siê bêd± wyp³ukiwa³y.
![]() |
#1456 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() to mo¿e faktycznie nie bedê eksperymentowa³a a¿ tak strasznie poprostu na³o¿e wcze¶niej farbe na odrosty (przecie¿ ten utleniacz i tak je rozja¶ni, prawda), a na d³ugo¶ci po³o¿ê pó¼niej ![]() martwi mnie tylko to co mówicie- ¿e na rozjasnionych juz wo³sach (jak w moim przypadku) rudy sie bardzo szybko wypu³kuje;( to ¿e te kolory sie wyp³ukuja szybko z natury to wiem, ale jak na rozjasnionych jeszcze szybciej to juz wogole masakra;( jakie¶ rady na utrzymanie koloru?? szampon? odzywka? zazwyczaj u¿ywa³am color vive szampon + odzywka ale mo¿e cos jeszcze?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My¶lê ¿e na normalnych w³osach bêdzie ró¿nica - ale moje s± jakie¶ dziwaczne, farba na koñcach albo nie ³apie albo natychmiast siê wyp³ukujê - wiêc zaryzykujê, albo no¿yczki w rêce i ¶cinam koñce jakie¶ ok 10 cm - no i zostanê z krótk± fryzurk±... ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1458 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 868
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, która farba ma oksydant 3%?
Nie nara¿am ¿ycia. Noszê rewolwer. ¯ycie musi byæ podniecaj±ce. W przeciwnym razie nie jest warte jednego naboju. Isaac Baschevis Singer, "Spu¶cizna" http://www.lastfm.pl/user/K-H/ A czego Ty s³uchasz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1459 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Z drogeryjnych ¿adna mi znana. W profesjonalnych zawsze sama dokupujesz oksydant, wiêc dobierasz taki jak potrzebujesz. Kathy - liczê, ¿e przedstawisz efekt na fotce ![]()
Rudy to nie kolor w³osów, rudy to charrrrakter ![]() Marzysz o kolorze w³osów jaki ma Ashley Simpson?? Odpowied¼ znajdziesz TUTAJ Edytowane przez agusiaki Czas edycji: 2010-09-18 o 22:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1460 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 648
|
#1461 |
Rozeznanie
|
Na allegro oferuj± z przelanym do buteleczki oksydantem, ale widzê same 6, 9 i 12%...
Nie nara¿am ¿ycia. Noszê rewolwer. ¯ycie musi byæ podniecaj±ce. W przeciwnym razie nie jest warte jednego naboju. Isaac Baschevis Singer, "Spu¶cizna" http://www.lastfm.pl/user/K-H/ A czego Ty s³uchasz? |
![]() ![]() |
![]() |
#1462 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No tak to w³asnie wygl±da, ¿e oni przelewaj± do ma³ych buteleczek dok³adnie odmierzon± ilo¶æ potrzebn± do danej farby, a Ty wybierasz stê¿enie. Nie wiem do jakiej fabry potrzebujesz ten utleniacz, bo przy niektórych nia ma opcji 3% wody, ale ZAWSZE mo¿esz kupiæ sam± farbê i dokupiæ nawet du¿± butlê oksydantu i to i tak wyjdzie taniej. Np. u mnie w pobliskiej hurtowni 60ml utleniacza kosztuje 6 z³, a na allegro kupi³am 1 litr za 9,98z³!! ![]() A od bidy mo¿esz kupiæ 6% i rozrobiæ go w proporcji 50:50 z wod± i uzyskasz wtedy 3% stê¿enie...
Rudy to nie kolor w³osów, rudy to charrrrakter ![]() Marzysz o kolorze w³osów jaki ma Ashley Simpson?? Odpowied¼ znajdziesz TUTAJ Edytowane przez agusiaki Czas edycji: 2010-09-19 o 09:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1463 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1464 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ech i tak bojê siê tych w³osów rozja¶niaæ, i tak mam blond...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1465 |
Zakorzenienie
|
6 lat temu farbowa³am tymi farbami i w³a¶nie doszukiwa³am siê stê¿enia wody i gdzie¶ znalaz³am.
#1466 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 648
|
Cytat:
A swoj± drog± 7,5 to mocny oksydant. Ja robiê najczê¶ciej farbkami profesjonalnymi. Mam wtedy wolny wybór oksydantu, a sposób u¿ycia jest taki sam jak zwyk³ej farby, ¿adna magia. Farby kupujê na Allegro albo w sklepie fryzjerskim. Jak doliczyæ przesy³kê to wychodzi taka sama cena chyba ¿e siê zamawia kilka od razu.
I love Vintage! Edytowane przez CocoPoznan Czas edycji: 2010-09-19 o 10:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1468 |
Rozeznanie
|
Ja ju¿ nie wiem czy farbowaæ te kud³y czy nie. :P Powiedzcie mi czy oksydant tylko na odrost? bo nie widzê sensu na blond w³osy rozja¶niacz dawaæ... Ale ja siê nie znam i to bardzo
![]() ![]() |
![]() |
#1469 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kwestia jest jak silny oksydant. Jesli na d³ugo¶ci masz jasny blond to wystarczy 3%, a odrost w zale¿no¶ci od tego jak bardzo odbiega od koloru docelowego albo 6%, albo 9% albo 12%.
![]() |
#1470 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 743
|
Czyta³am,¿e przy oksydantach pow. 6% w³osy siê masakrycznie niszcz±. 12% oksydant ca³kowicie je wytrawia i w³os zostaje matowy, suchy i po³amie siê bardzo szybko. Lepiej jest po³o¿yæ s³abszy kilka razy lub troszkê d³u¿ej potrzymaæ. Do farb rudych nie ma potrzeba u¿ywania tak silnych oksydantów. Chyba,¿e kto¶ chce mieæ bardzo jasny miedziany blond.
A z innej beczki. Jaki kolor ma teraz Iwona Wêgrowska? bardzo mi siê podoba. By³am ostatnio we Francji i tam teraz du¿o dziewczyn ma takie karmelowe rudo¶ci, albo z³ote jasne br±zy. Fajnie to wygl±da. Ale u nas jao¶ nie widzê takich w³osków. Edytowane przez majreg Czas edycji: 2010-09-21 o 06:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.