|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ II
Cytat:
|
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
no mówiłam, że śliczna
![]() nie mogłam uwierzyć, że za 29,99 jest i jeszcze do licznika podchodziłam także w Auchan niekiedy fajne promocje można dostać. tyle, że tam dużo pokus czyha
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
taa mój idzie na narzędzia zawsze i inne męskie pierdoły w kazdym (!) sklepie
|
#4025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idę kuchnię sprzątać
|
|
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() Lili- świetna pościel ! Ja dzisiaj pospałam I wstałam z bólem głowy leżę sobie w łóżeczku jeszcze
|
#4027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NIunia odkryła przedwczoraj że jak przyciśnie jej korpus to zapiszczy...To teraz zabawa nr 1 I też nie lubi leżeć! Nigdzie!!! Albo buja dupcią i się podśmiewa...Czasem również podpatruje co tam w TV leci ale woli kontemplować naszego psa niż bajki Właśnie jem 2 śniadanie, już 1 kawka była...teraz pora na cappuccino..W biedronce jest promocja i za 300g mokate waniliowego jest 3zł Dziś mam labę..U nas niedziela to dzień "teściowej" bo co tydzień idziemy na obiad..który trwa praktycznie od 12:00 aż do 18:00...Więc jak wracam wieczorem to tylko kąpiel Zosi ...i spać. Nic dziś nie będę sprzątać a co Kobiecie też się raz należy raz w tygodniu.....
|
|
#4028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a 100 zł kosztował![]() tanie to cappuccino w Biedro, ale ja nienawidzę cappuccino. w ogóle ja lubię tylko jacobs zieloną sypaną pomyłam naczynia i będziemy śniadanko jeść za chwilę Tż po buły idzie i ja jak zwykle z pomidorem, a on z jajkami gotowanymimuszę ławę naszykować do śniadania, bo stolika w kuchni się jeszcze nie dorobiliśmy ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
![]() ja wczoraj z bólem głowy wstałam, nawet aspirynę sobie wczoraj kupiłam, ale przeszło i nie musiałam użyć, a 9 zł poszło w błoto ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- no i naszykowałam ławę na śniadanko ![]() pokroiłam pomidorka, zaraz wstawiam jajka i czekam aż Tż z bułkami wróci
|
|
|
#4029 |
|
Konto usunięte
|
Dobra Duszyczko powiedz mi proszę jakim pilnikiem najlepiej potraktować paznokcie? Nie chodzi mi o piłowanie ich, ale raczej o wyrównanie powierzchni. Bo mam polerkę, ale ona jest zbyt delikatna. I nie wiem, jaka gradacja byłaby dobra...
My mamy dzisiaj dzień lenia
|
|
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
my niestety często mamy weekend marketowy :/ trzeba to zmienić:/
dziś trochę poleniuchujemy, a później może na spacer wyjdziemy albo do kogoś się przejedziemy póki co Tż mówi, że chce kompa zrobić "od nowa" (mamy laptopa i stacjonarkę- ja siedzę na laptopie, on na stacjonarce ), także na razie siedzimy
|
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ dopiero teraz poszedł spać po nocce więc obiad pewnie zjemy na kolacje
mam mięsko mielone, cebulę, cukinię, marchewkę z groszkiem mrożoną, ser i makaron chciałabym z tego zrobić zapiekankę (warzywa mrożone z Biedro mam, ale tam są ziemniaki więc odpada
|
#4032 |
|
kobieta za ladą
|
kobity spaliśmy wszyscy dziś do 10
![]() a żeby nie było tak miło tż chory leje mu sie z nosa dychra i ogólnie wygląda zdechle wiec musze iść do tesco po jakąś adpiryne bo u nas apteki zamknięte miasto 150 000 ludzi i ani jednej apteki a w sobote czynne są do 16 jakaś paranojakupie przy okazji kupie frytki nie robie dziś obiadu schabowe będą jutro![]() sweet może i bym poprosiła teścia o pomoc(moja rodzina odpada mieszka 300 km dalej) ale tu w tej rodzinie jeśli prosisz o pomoc to jesteś łamaga(sprawdzone na własnym przykładzie)i niedorajda miłego dnia babki odpozcywajcie aaa liliiiiiiiiiiiiiiiiii dawaj tą pościel
|
#4033 |
|
Zakorzenienie
|
hej kobietki moje
![]() Anastazja - gratuluje zareczyn to chyba dziś bedzie stresik ![]() Lili świetna pościel ![]() Ja dziś dzien lenia, tz do 19 w pracy a potem ma podjechac do media markt po jakas suszarke wczoraj zabalowaliśmy ze znajomymi na piwkowaniu, troche mnie głowa boli ale co śmiechu było uwielbiam takie wieczoryPowiedzcie mi, czy to piwo z biedronki za 1,60 jest dobre? bo tz mowi ze warto byłoby kupić na wesele, w koncu tanio Ide na obiadek do mamy, na rosołek i potrawka z kurczaka jak byłam mała to mówiłam, ze to "królewski obiad" bo mój ulubiony
|
|
|
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Babeczki
![]() Spalismy do 10.30 bo czekaliśmy na walkę Pudziana ![]() Ja po śniadaniu siadłam do pisania, ale już kończe, bo musze się szykować na obiadek do rodziców ![]() Jak wrócimy to jeszcze chce popisać. Koniec z urlopowaniem Tż szuka telefonu na allegro i mi też chce coś upatrzyć, ale sama nie wiem czy chce ![]() Jutro chcemy jechać po obraz i tapety i farby i zobaczymy jak stoimy z kasą. Ja jeszcze chce kupić karnisz, bo ten co jest to pasuje jak świni siodło, zresztą jak wszystko tutaj i poza tym nie ma dwóch rzędów, więc nie ma szans na zasłonki, a do tego jest za krótki i wygląda to źle. Nie wiem jak można kupić taki karnisz ![]() Nie wiem ile nas to wyniesie, ale będzie to inwestycja w przyszłość. Gorzej jak teściowa nie przepisze chałupy tż ![]() Ja zmykam, wlece potem, miłej niedzieli
|
|
|
|
#4035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrzucasz na patelnię mielone, troszeńkę tłuszczu(z małą łyżeczkę), ja dodaję zawsze troszkę chili, papryki ostrej, pieprzu, soli i troszkę majeranku może być próżysz mięsko na małym ogniu i rozdzielasz co jakiś czas drewnianą łyżką żeby było megadrobno posiekane później jak już mięsko jest prawie dosmażone to dodaj pokrojonej na drobno cebulki i jeszcze chwilkę próż![]() - ugotuj makaron świderki i normalnie posól żeby słony był ![]() - warzywa ja robię na patelnię, czyli według instrukcji i jeszcze dosalam jak już usmażyć mielone, ugotujesz makaron i warzywa będą dobre to kładziesz warstwami: - makaron - mielone -warzywa -makaron - starty ser ( kładziesz starty i zapiekasz chwilę wraz z całą zapiekanką w piekarniku do roztopienia sera , czyli króciutko.
|
|
|
#4036 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
też uwielbiam potrawkę z kurczaka ale tylko w wykonaniu mojej Mamy bo nigdzie nie jadłam lepszego sosu my wróciliśmy z 18tki kolo 23 objedzeni na maxa, moja Mama zrobila tyle pyszności,że jeszcze 3 dni goście by mogli przychodzić
|
|
|
|
|
#4037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko trzeba to robić w odpowiedni sposób. Nie wiem jak to wytłumaczyć. Musisz robić delikatne ruchy od jednej strony paznokcia do drugiej. Tylko nie przyciskaj mocno. Bo pilnikiem to możesz sobie przepiłować płytkę
|
|
#4038 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dalej mam bruzdy, tylko mniejsze. Ale są i mi to przeszkadza Czyli mówisz, żeby w pilniki żadne się nie bawić?
|
|
|
|
|
#4039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko musisz uważać i robić to delikatnie, bo nawet polerką można sobie przepiłować płytkę...
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
Lili dziękuję za instrukcje
![]() kupiłam śliwki i może dziś ciasto upiekę ![]() taka ładna pogoda
|
#4041 |
|
Wtajemniczenie
|
no cześć wszystkim, wróciłam ale nie wiem na ile. widzę, że nie tylko u nas choróbsko się panoszy, P. od poniedziałku gripexy max i inne piguły brał, a od czwartku już z wymiotami, gorączką stałą, opuchnętą buzią i stwierdzoną wirusówką leżał w domu i umierał, zaraził się od swojej mamy, od której zarazili się też jego wujek i bratowa. dzisiaj czuje się (chojrak) na tyle dobrze, że właśnie zabiera się za ćwiczenia, chociaż godzinę temu jeszcze spał z gorączką i bólem głowy. chrypi. kaszle w nocy. ale przecież jest zdrowyyyyy...... ja na razie się bronię nogami i rękami, biorę tablety ale i mnie rozłoży pewnie bo niewiele mi pomagają, łeb mi pęka. poza tym jakoś leci, piękna jesień, w mieszkaniu zimno, nie grzeją ale uzupełniali wodę w kaloryferach. jak się ubiorę w gruby sweterek to już tylko w stópki jest mi zimno
ale nigdy nie udało mi się mieć ciepłych NIE pod kołdrą czy kocem na obiad zrobiłam naleśniki ziołowe z wkładką czyli pojedynczy filecik z kuraka obsmażony w przyprawach i do tego resztki z lodówki - samotny schab, niedojedzone pieczone udko, zapomniane paróweczki drobiowe, wszystko obrane, pokrojone i obsmażone razem z papryką i cebulką, zawinęłam to w naleśniki położyłam po 2 plasterki sera żółtego, podgrzałam na patelni podałam keczup i tadaaam wiem że któraś z Was tak robiła, zmałpowałam i naprawdę bardzo dobre, prawie jak pizza aż nam się michy z P. uśmiechnęły bo dawno nie jedliśmy. a oszczędnie bo wyjadły się resztki, które pojutrze trafiłyby do kosza. i syto strasznie, po jednym miałam dość, drugiego wsunęłam na siłę i jadłam go chyba z pół godziny ale potwierdzam sprawdzony bardzo fajny przepis. poza tym kolejny wydatek się szykuje gdyż ponieważ bo - musimy uszczelnić drzwi wejściowe, wieje potwornie przez nie, całe ciepło z mieszkania ucieka, szpara na prawie pół cm, a właścicielka nie ma kasy na wymianę na nowe, chociaz kosztują tylko/aż 800 zł z montażem i spółdzielnia zgłasza do montera i można płatność na raty rozłożyć. no nic, byle do stycznia... a tak w ogóle to nie wiem jak Wam to powiedzieć .... ale... szalejecie nie można nadgonić z czytaniem, miałam ponad 40 stron!!! ale dałam radę. gratuluję zaręczyn, ślubu, pięknych mieszkań i dzieci, zwierzaczków i nowych pościeli i współczuję nadal lili - ja bym tą babę normalnie po chodniku przeciągnęła ze 4 razy... jakaś wyjątkowo żmijowata jędza... i kurujcie się dziewczynki - nadal polecam herbatkę Babci Stefci (mojej prababci ) - gorąca herbata + 50/100 ( ile która zniesie) wódki (mozna słodzić) - wypić gorącą i do łóżka, rano jak skowronki wszystkie wstaniecie to tak zanim antybiotyki gripexy i echinapur-y zaczniecie brać. no i witam wszystkie nowe SPD znowu długi post
|
|
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
ale tu dzis cisza
ja sie cały dzien obijam, troche pospałam, z pieskiem na spacerze bylam a teraz wziełam się za porządki w butach, trzeba pochować letnie trzewiki i przygotować się powoli na chłodne dni. Najgorsze, ze mam jedynie adidasy i takie niskie półbuty na ta pogode, reszta to baletki, i już w tym za zimno:/ ale naliczyłam, że mam 6 par kozaków na zimę
|
|
|
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Najpierw obiadek u rodziców, potem kawka ciacho i winko ![]() Potem spacerek i na koniec zakupy do remontu ![]() Kupiliśmy tapety, obraz do sytpialni i inne pierdołki Mam nadzieje, że damy rade z tym tapetowaniem
|
|
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
A my niedawno wróciliśmy z Kauflandu
Kupiliśmy mleko, pasztet, rybki w puszcze dla TŻ, bułeczki maślane, dżem, herbatkę czerwoną, papier toal, ręczniki papierowe, 2 soki, wodę min 5 l, chipsy , zupki "chińskie" i kilka innych drobiazgów i 50 zł nie ma... Tylko mi się wydaje, że co idę do sklepu to wszystko droższe?;/ A teraz siedzę i puzzle układam TŻ wczoraj kupił 1500 elementów na jesienne wieczory i od wczoraj układamy
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() wczoraj oglądaliśmy całą galę KSW ![]() no i dzisiaj były zaręczyny byli moi rodzice, mama Tż i siostra Tż z córcią![]() Tż dał napierw kwiaty mojej i swojej mamie potem dał mi, klęknął i zapytał czy zostanę jego żoną prawie się pobeczałam![]() siedzieli ponad 3 h więc się naganiałam do kuchni bo co chwilę kawka i herbatka ![]() wczoraj upiekłam ciasto więc było co jeść
|
|
|
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
anastazja pokaz pierscionek
koniecznie ! a co ze slubem? sa juz jakies plany?
|
|
|
|
#4047 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Takie rodzinne zaręczyny, pięknie. I taka posiadówka rodzinna, oj jeszcze zatęsknię pewnie ![]() Mi do zaręczyn jeszcze daleko ![]() Niecałe dwa tygodnie do wprowadzenia się, ale stres. kasmirka jak Ci się żyje w P-niu?
Nie narażam życia. Noszę rewolwer. Życie musi być podniecające. W przeciwnym razie nie jest warte jednego naboju. Isaac Baschevis Singer, "Spuścizna" http://www.lastfm.pl/user/K-H/ A czego Ty słuchasz? |
|
|
|
|
#4048 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
chociaż nie mam parcia, bez ciecionka też jest faajnie Anastazja serdeczne gratulacje, pochwal się pierścionkiem! i mam nadzieję, że z Twoją nogą już lepiej K-H jak mi się żyje w Poznaniu? kurcze nie wiem fajnie żyje mi się z P. natomiast przez to że cały zeszły tydzień oboje byliśmy chorzy i w sumie nadal zdrowi nie jesteśmy żyję na zasadzie praca-dom, chodzę wcześnie spać więc nie korzystam z uroków życia w mieście hehe natomiast jak już dojdę do siebie to zacznę eksploracje i na pewno będzie fajnie wczoraj zaczęłam już kombinować gdzie mogłybyśmy się spotkać na naszym SPDowym spotkanku i w sumie mam dwie fajne kawiarnie na myśli tylko nie wiem czy można tam wprowadzać zwierzęta a wiem że Motylek chce zabrać ze sobą Dominga mam nadzieję, że uda mi sie znaleźć odpowiednie lokum bo na siedzenie na dworze jest już raczej zdecydowanie za zimno ![]() Golden_eye dobrze wiedziec co u Ciebie, nawet długość postu jak najbardziej pożądana ubieramy się ciepło i czekamy na odpowietrzenie ![]() Dzień dobry SPD! witamy w poniedziałek, jeszcze 5 dni i weeekend!
Edytowane przez 201604250957 Czas edycji: 2010-09-20 o 07:32 |
|
|
|
|
#4049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pewnie do żadnej kawiarni nie mozna zabrać psa ![]() ide nadrabiać co w weekend napisałyście. Ja skonczylam antybiotyk w koncu brac
|
|
#4050 |
|
Zakorzenienie
|
wstałam, dałam małej flachę
i teraz mała leży koło mnie z zabawkami, a ja siedzę pod kołdrą zaczyna być cieplej w domu, chyba rurki w kuchni grzeją nie wiem, bo nie mogę dosięgnąć, ale mam takie wrażenie![]() znowu mam zmywanie z kuchni z wczorajszej kolacji chyba nigdy nie będzie tak, że obudzę się i będzie porządek![]() Tż powiedział, że kupimy ławę, ale jak będzie zima dopiero muszę kawusię wypić, bo jeszcze sobie nie zrobiłam, a póki mała jest spokojna to mi się tak fajnie pod kołdrą siedzi
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:06.

I wstałam z bólem głowy
leżę sobie w łóżeczku jeszcze
1.09.2012
(nie skupia się na niej całkiem, bo przy okazji bawi się gruchającą żabką
. Były też inne, ale ja patrzyłam właściwie tylko na fioletowe, ale wpadła mi ta czarna w oko
. Zakupione w Auchan- to już 2 pościel z Auchan i z tamtą nic mi się nie stało, także mam nadzieję, że z tą też będzie ok
non stop sprzątanie

jak byłam mała to mówiłam, ze to "królewski obiad" bo mój ulubiony
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)