Planowanie dzidzi na rok 2010 - juz czekamy na maluszka:) - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-12, 23:42   #4471
lindsley
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 - juz czekamy na maluszka:)

Cytat:
Napisane przez weruczek Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny, przekazałam sis Julcia jest super, prawie w ogóle nie płacze, tylko je i robi kupki:P
Póki co

Sorry

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 10:50   #4472
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS Pokaż wiadomość
Lenko, noooo jeszcze może troszkę poboleć, niestety. Ja po 4tyg czułam się ok, a w 5 tyg jakis szew mi uwierał, że myślałam, że cholery dostane.
To długo

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Lenka znam Twój ból Też mnie mocno nacieli a do tego popękałam. Tymbardziej, że u mnie poród był nasilany przez lekarza... Długo się goiło. Do tego wyszedł mi tam jakiś krwiak w miejscu zszycia (ponoć przez główkę dziecka podczas wypychania). Ja strasznie rozpaczałam, że nie mogę się podmyć bez bólu, siedzieć, chodzić, nawet jak leżałam to bolało. Ale cierpliwości - z dnia nadzień będzie coraz mniejszy ból Tylko nie dzwigaj i oszczędzaj się ile tylko możesz!!!
Dzięki

Wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Lenka ja miałam dokładnie jak Kakusia. Pęknięcie + nacięcie + krwiaczek = ból + długie gojenie... Ale teraz już bez problemu i sex lepszy niż przed ciążą
Pocieszyłaś mnie
Stary 2010-09-13, 11:03   #4473
aldii
Zakorzenienie

Gabisun ja tez malo krwawilam
Abz masz racje,nie ma co zmuszac.Wszystko wyjdzie w praniu
Stary 2010-09-13, 14:40   #4474
abz
Zakorzenienie

Cytat:
No to pewnie w tej "dwójce" Ostatnio byłyśmy u koleżanki niedaleko tego szpitala a w drodze powrotnej stałam w wielkim korku i podziwiałam Biziela
To ile w b-szczy jest porodówek? Wszyscy się dziwią że w Toruniu jest tylko jedna.. ale jakoś Chełmża nas wspiera jeszcze
Korki są, to fakt, ale na szczęście większe w drodze powrotnej niż do szpitala Bynajmniej jadąc ode mnie z domu.
A porodówki mamy 3, jedna oddana rok temu, mimo że nowa to jakoś nie brałam jej pod uwagę i tam przyjmują takie porody najlepiej bezproblemowe i od 37tc.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 18:09   #4475
Tity
Zakorzenienie

Jeszcze i tu się pochwalę, że chyba będzie synuś

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 18:58   #4476
aldii
Zakorzenienie

Tity GRATULUJE
Stary 2010-09-13, 19:36   #4477
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Jeszcze i tu się pochwalę, że chyba będzie synuś
Gratuluje. Myslicie juz nad imionami?

Michaś
Stary 2010-09-13, 19:41   #4478
Tity
Zakorzenienie

Oj myślimy, ale jeszcze nie tak intensywnie

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 10:32   #4479
Kakusia
Zakorzenienie

Dziękuję Dziewczyny za życzenia urodzinowe

Lindsley no też mam nadzieję, że uda Nam się kiedyś spotkać tylko pytanie gdzie Wawelu nie chciałabyś zwiedzić?

Tity pochwal się imieniem jak już się zdecydujecie

Abz ale fajnie masz z tymi porodówkami - do wyboru do koloru

Ja się nie odzywałam bo:
sobota - urodzinki - byłam do dyspozycji TŻta więc w trójeczkę sobie spędziliśmy czas
Poza tym wswoje urodzinki pierwszy raz podałam do spróbowania Dominiczce jabłuszko Chyba Jej smakowało bo na widok łyżeczki zaczęła otwierać buzie Kupki normalne, brzuszek nie bolał

niedziela - goście. Chrzestny Dominiczki wpadł z rodzinką. Swoją drogą coraz bardziej drażni mnie Jego córeczka Ma 2 latka i zrobiła się straszną rozrabiarą. Ja wiem, że dziecko jest zazdrosne (bo nagle mniejsze jest w centrum uwagi), ale koniec - postanowiliśmy z TŻtem być bardziej stanowczy. Bo za bardzo Jej pozwalają a już raz szarpnęła Dominiczką w niedzielę kichnęła Jej prosto na twarz z rączkami leci do Jej główki tarmosi w brudnych rączkach smoka D. chce się pchać do Jej łóżeczka a jak nie to ryk już nie mówiąc jak kwiczy gdy Dominiczka śpi. Ile ja się nerwów najem przy tej małej buntowniczce

poniedziałek - wczora byliśmy w szpitalu na Prokocimiu w Krakowie ze stópką Dominiczki. Lekarz powiedział, że nie ma się co stópką martwić, jest zdrowa. Bardzo fajni tam są lekarze - nie zbywają półsłówkami - wszystko Nam tłumaczył wyjaśniał odpowiadał na pytania, mimo, że chyba miał Nas za przewrażliwionych rodziców
Ale jakie przygody mieliśmy po drodze Pierwszy raz jechaliśmy autem do Krakowa. A Prokocim jest zaaaa calutkim Krakowem. W drodze powrotnej ino ze szpitala wyjechaliśmy - gps padł Jechaliśmy na czuja Tam - 1,5h. Spowrotem - 2,5h Tyle co my się nabłądziliśmy, nawracaliśmy, szukaliśmy drogi, spontanicznie w sekundach decydowaliśmy gdzie dalej to w życiu się tyle nie uśmiałam podczas drogi No i muszę pochwalić TŻta - zachowywał zimną krew i był baardzo opanowany i spokojny (bo chyba większy ubaw mieliśmy z tego, że kolejny raz zabłądziliśmy ).

A dzisiaj idę załatwiać becikowe, do krawcowej i do kosmetyczki - czas najwyższy zadbać o siebie

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 14:34   #4480
weruczek
Zadomowienie

Kurcze Kakusia, to rzeczywiście z niej mała rozrabiara.
Ja ostatnio, jak jechałam przez Kraków, to myślałam, że jajko zniosę: strasznie rozkopane jest wszędzie i kory są.
Lind, a Michaś kiedy zaczął płakać? W 3 tygodniu?

www.fajnamamablog.blog.on et.pl
weruczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 15:03   #4481
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Lindsley no też mam nadzieję, że uda Nam się kiedyś spotkać tylko pytanie gdzie Wawelu nie chciałabyś zwiedzić?
Kiedyś się wybierzemy bo Tz nie był w Krakowie... Ale to jak Michaś będzie większy bo póki co to max godzinkę w aucie spokojnie wytrzymuje...

Fajnie że we troje spędziliście Twoje ur, widać po Twoich wpisach, że się poprawiło między Tobą i Tz. dla Dominiczki za ładne jedzenie jabłuszka. Michaś dziś dostał 4 raz i chyba mu w końcu zasmakowało że zjadł całą porcję - 1/3słoiczka... Kupiłam mu dziś też marchewkę i marchewkę z jabłkiem. Mam nadzieję, że mu posmakuje. Dzielę słoiczek na 3 razy i na to cycuś i mały zadowolony
Na tą małą uważajcie... Ja mam trochę spokojniejszego dwulatka - syna brata Tz. Też jak przychodzi to chce wejść do łóżeczka, kiedyś chciał do wózka, bawi się zabawkami Michasia... ale krzywdy mu nie chciał jeszcze (!) zrobić. Ostatnio zachowuje się i chce być traktowany jak dzidziuś - znalazł gdzieś smoczek (chociaż sam nie używał nigdy) i nie chce go oddać, każe się nosić jak dzidziusia, dobrze że mu się o pampersach nie przypomniało bo już zaczął ładnie wołać siusiu...
A co ze stópką Dominiczki bo albo nie pisałaś albo przeoczyłam
No to zachęciłaś do przyjazdu do Krakowa, nie ma co Chociaż ja byłam 3 razy w Krakowie i głównie korki zapamiętałam i roboty wszędzie...
Podziwiam za dobry humor przy błądzeniu, ja się od razu wkurzam... Ale przeważnie mam zaplanowaną dobrze trasę wcześniej
Kosmetyczki też zazdroszczę... Ja znów chyba niedługo do fryzjera pójdę bo mnie szlak trafia z tymi włosami, ile można łysieć? Chyba się na krótko zetnę

A przy okazji becikowego, tym którym się należy rodzinne przypominam, że we wrześniu trzeba składać podanie - muszę napisać do US o zaświadczenie o zarobkach
Cytat:
Napisane przez weruczek Pokaż wiadomość
Lind, a Michaś kiedy zaczął płakać? W 3 tygodniu?
Dokładnie jak skończył 3tyg to zaczęły się kolki i płacze... ale prawdziwy głośny płacz poznałam po pierwszym szczepieniu...

Michaś
Stary 2010-09-15, 10:50   #4482
Kakusia
Zakorzenienie

Lindsley fajne masz zdjęcia w albumie głównie te z wakacji

No właśnie każdy kojarzy Kraków z korkami i robotami na drodze ja tam 3 lata studiowałam - miałam już dość tego miasta. Kojarzył mi się tylko z pośpiechem, z bieganiną. Teraz troszkę inaczej, kiedy jadę tylko raz na czas coś załatwić, w odwiedziny do kogoś, albo pozwiedzać.

Z TŻtem lepiej,dużo lepiej, odkąd życie seksualne wróciło aczkolwiek od 2dni jesteśmy pokłóceni i TŻ uciekł z sypialni...

Ztym Twoim dwulatkiem to jest dokładnie tak samo! Odkąd jest Dominiczka, Ona zaczęła się cofać, bawi się w dzidziusia, karze do siebie wołać Dominiczka, karze sie karmić jak dzidziusia, mówi do mamy "jestem małą Dominiczką choć mnie ululaj" albo daj mi mleka... itp Tak chyba dzieci mają jak nagle w rodzinie młodszy... (mój brat miał 2latka jak się urodziłam i ponoć zaczął momentami siusiać w majtusie mimo, że juz umiał w nocnik).
No ale dla mnie jest niedopuszczalne, że będzie włazić do łóżeczka, tarmosić brudnymi rączkami smoka, dotykać Jej po głowie, twarzy, stać tak blisko, że w razie "W" dorosły nie zdąrzy zareagować... To że ma tylko 2 latka dla mnie to żadne wytłumaczenie, bo rodzice odpowiadają. Tylko że ja nie umiem być przy szwagierce twarda i stanowcza Nie umiem zwrócić uwagi Jej....

Ze stópką pisałam tutaj, więc pewnie przeoczyłaś Jedną stópkę przekrzywia do środka. Ale ortopeda Nam pokazał, że pobudzając mięsień - Ona sama stópkę prostuje (a przy stópkach szpotowatych czego się bałam - dzieci nie prostują ich po załaskotaniu).

A miałaś już kiedyś włoski na krótko ścięte? Ja mam teraz fazę na długie i tylko grzywkę podcinam A u kosmetyczki nie byłam już od maja i musiałam iść co by się lepiej poczuć

Nasza Córunia

Stary 2010-09-15, 11:37   #4483
lindsley
Zakorzenienie

Misiek też na początku wykręcał jedną stópkę teraz już jest ok...
Włoski miałam ścięte na krótko jakieś 7lat temu Wyglądałam jak dzieciak Teraz myślę nad czymś trochę innym ale Tz się nie chce zgodzić

Ja Tz pokazałam dziś http://demotywatory.pl/2073403/Jedyna-kobieta ściągnęłam z mamuś III-IV

Michaś
Stary 2010-09-15, 11:50   #4484
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja Tz pokazałam dziś http://demotywatory.pl/2073403/Jedyna-kobieta ściągnęłam z mamuś III-IV
hehehe właśnie posłałam to na maila TŻtowi do pracy

Nasza Córunia

Stary 2010-09-16, 10:49   #4485
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Zluknijcie do K mam coś dla Was na forum

Edytowane przez zgadnij_MS
Czas edycji: 2010-09-16 o 11:20
zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 15:09   #4486
olayya
Raczkowanie

Lin dobre
Zgadnij co to jest K???

My po chrzcinach i kolejna impreza w sob. wesele ciekawe czy uda mi sie wyluzowac bez małego

Macie pozdrowienia od Wiktorka

Nasza dzidzia
olayya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 20:15   #4487
lindsley
Zakorzenienie

A ja dokładnie rok temu zobaczyłam moje 2 kreseczki... a teraz mój Misiaczek taki duży już
Nie będę go chwalić bo znów mu się odmieni... Dziś mieliśmy fajny dzień Kocham go nad życie

Michaś
Stary 2010-09-16, 20:53   #4488
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Olayya K to klub
Lindsley, tak samo patrzę na Maksia a z każdym dniem jest inny

Ok wpadłam na chwilkę i idę sie szkolić z yy anatomi

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 21:41   #4489
lindsley
Zakorzenienie

Wasze maluchy też szaleją w wanienkach? Ja dziś nalałam pół wanienki wody, po kąpieli miałam spodnie mokre, ręce mokre po pachy, łazienka pływała (kąpie w łazience na podłodze), w wannie zostało wody na dnie. Michaś miał nieziemską frajdę z machania łapkami i nóżkami... Takiej radości to ja jeszcze nie widziałam Przynajmniej w łazience podłoga co dzień umyta

Michaś
Stary 2010-09-17, 15:13   #4490
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cześć mamuśki,
wpadłam spytać o radę..

Moja Martynka wczoraj skończyła 3 tygodnie, od dwóch dni jest bardzo niespokojna, bardzo mało śpi, potrafi pospać 45 minut a potem przez 3 godziny nie daje się uspokoić. Myślę, że może ma kolki, bo strasznie płacze, jest czerwona na buźce, pręży się mocno i ma twardy brzuszek. Dzisiaj w nocy pięknie spała, co 4 godziny budziła się na karmienie, potem cały ranek leżała w łóżeczku (nie spała) tylko się rozglądała dookoła... a w południe znowu straszny krzyk i nie dało się jej uspokoić, płakała nawet jak ją karmiłam. Teraz wreszcie śpi, ale co parę minut się krzywi i popłakuje a potem przysypia dalej.

Czy to jest kolka?? Jak mam jej pomóc? Troszkę masuję brzuszek ale pomaga na krótko, kupiłam też Esputicon ale nie wiem ile dawać i czy z mlekiem to trzeba? Martwię się też, że ona tak malutko śpi teraz

PS Martynka nie lubi smoczka, często śpi z otwartymi usteczkami i mlaska tak jakby ssała pierś, zastanawiam się, czy przez to nie nałyka się powietrza tak jak przy szybkim jedzeniu (a je w ekspresowym tempie..) i to może nasilić jej tę kolkę?:/

Edytowane przez Lenka*
Czas edycji: 2010-09-17 o 15:23
Lenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 16:18   #4491
Pomidora
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Ja wiem, ze się rzadko udzielam, ale czytam was bardzo regularnie. I chcę do K też , bo będę mogła dalej was czytać i korzystać z waszych rad...

Lenko, to mogą być kolki. Ja daję esputicon 2 razy na dobę po jednej kropelce, o tej samej mniej więcej godzinie rano i wieczorem, przed karmieniem, żeby mały tę kropelkę wessał razem z mlekiem. Sama zaczęłam raz dziennie pić herbatki plantex. Widzę, że jeszcze z brzuchem Tymka nie jest super dobrze, ale te krople i herbatka pomagają Mam nadzieję, ze tobie też pomogą

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 20:18   #4492
olayya
Raczkowanie

Lenka ja mojemu dawałam Espumisan tak od 4 tygodnia chyba po 5 kropelek 2 razy dziennie. Wlewałam mu go do odciągniętego mleczka Mały miał bardzo duze wzdęcia jak miał puścić bączka lub kupke to był dla niego nielada wyczyn. Do tej pory mu daję espumisan. Jak tak łapczywie je to się napewno powietrza nałyka i stąd te kolki.
Lenka jak już nie pomagało lulanie to włączałam odkurzacz lub suszarkę, pomagało

Nasza dzidzia
olayya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 23:53   #4493
lindsley
Zakorzenienie

Michaś miał kolki dokładnie jak skończył 3 tż. Dawałam Sab Simplex a potem infacol - ma fajny dozownik... i jest niedrogi, u nas się sprawdził ale różnie to jest...

Dziś tz wrócił z pracy o 20.30, zjadł a ja prasując rzuciłam luźno że trzeba by pozmywać i że mi się nie chce i niech on pozmywa (z założeniem ze tego nie zrobi) A na prawdę dużo się uzbierało bo chyba ze 2 dni nie zmywałam (wstyd mi ) I za chwilę patrzę a ten zmywa - jak chce (czegoś potrzebuje - wydał na all trochę kasy a to ja mam dostęp do konta i robię przelewy przez internet) to potrafi

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Wiecie co... Michaś będzie kończył roczek w Wielki Piątek I jak ja mam mu wyprawić pierwsze urodzinki? Myślę o przeniesieniu ich na poniedzialek wielkanocny

Michaś
Stary 2010-09-18, 12:20   #4494
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Lenko, to mogą być kolki. Ja daję esputicon 2 razy na dobę po jednej kropelce, o tej samej mniej więcej godzinie rano i wieczorem, przed karmieniem, żeby mały tę kropelkę wessał razem z mlekiem. Sama zaczęłam raz dziennie pić herbatki plantex. Widzę, że jeszcze z brzuchem Tymka nie jest super dobrze, ale te krople i herbatka pomagają Mam nadzieję, ze tobie też pomogą
Muszę kupić tę herbatkę, to się kupuje w sklepie czy aptece?

Cytat:
Napisane przez olayya Pokaż wiadomość
Lenka ja mojemu dawałam Espumisan tak od 4 tygodnia chyba po 5 kropelek 2 razy dziennie. Wlewałam mu go do odciągniętego mleczka Mały miał bardzo duze wzdęcia jak miał puścić bączka lub kupke to był dla niego nielada wyczyn. Do tej pory mu daję espumisan. Jak tak łapczywie je to się napewno powietrza nałyka i stąd te kolki.
Lenka jak już nie pomagało lulanie to włączałam odkurzacz lub suszarkę, pomagało
Chyba będę odciągać trochę mleka zanim ją nakarmię, bo mleko samo leci i ciągle przemakają mi wkładki, może ona tak łapczywie je bo nie nadąża tego połykać. A suszarkę wypróbuję następnym razem..

Cytat:
Michaś miał kolki dokładnie jak skończył 3 tż. Dawałam Sab Simplex a potem infacol - ma fajny dozownik... i jest niedrogi, u nas się sprawdził ale różnie to jest...
A długo Michaś miał kolki?? Jak to w ogóle wytrzymać.. przecież to Maleństwo tak się męczy, chwilami mam ochotę przejść na mleko modyfikowane..

Wczoraj mało mi spała. W nocy śpi dobrze, tylko w dzień tak marudzi i krzyczy, myślałam że kolki są wieczorami?
Stary 2010-09-18, 13:13   #4495
lindsley
Zakorzenienie

Kurcze nie pamiętam jak dlugo... Moze miesiac i nie co dziennie A kropelki przestałam dawać chyba jak miał 2-2,5m-ca

Teraz dla odmiany ząbkowanie Godzinę ryczał dosłownie... Już mi się go udało nauczyć zasypiać samemu, czy to w łóżeczku czy to w wózku i dziś takie coś... Nie chciał cyca nie chciał smoka, trochę masaż dziąsełka mu pomagal ale w końcu i to było be... Nosiłam i śpiewałam pół godziny aż wyczerpany zasnął. Śpi w łóżeczku ale postękuje co jakiś czas

Michaś
Stary 2010-09-18, 13:55   #4496
gabisun
Zakorzenienie

Lenka u mnie od dwóch dni to samo koło południa jest ryk, nawet na cycu, polulam trochę, uspokoi się ,ale zaraz znowu to samo. A w nocy ładnie śpi, ale krócej niż twoja, zazdroszczę ci tych 4 godzinek moja też strasznie szybko je i łapczywie piję od wczoraj herbatę koperkową mam też esmupmisan i nie wiem czy już zacząć podawać? ona ma dopiero dwa tygodnie

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 17:00   #4497
bela14
Rozeznanie

DZIEWCZYNY A NIE DAJECIE TEGO Sab SiMPLEX CZY JAK TAM
bo ja własnie myśle czy to kupić czy to naprawdę tak pomaga?
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 20:46   #4498
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Kurcze nie pamiętam jak dlugo... Moze miesiac i nie co dziennie A kropelki przestałam dawać chyba jak miał 2-2,5m-ca

Teraz dla odmiany ząbkowanie Godzinę ryczał dosłownie... Już mi się go udało nauczyć zasypiać samemu, czy to w łóżeczku czy to w wózku i dziś takie coś... Nie chciał cyca nie chciał smoka, trochę masaż dziąsełka mu pomagal ale w końcu i to było be... Nosiłam i śpiewałam pół godziny aż wyczerpany zasnął. Śpi w łóżeczku ale postękuje co jakiś czas
Ojej, to ciągle coś.. ale te maluszki się nacierpią:/

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Lenka u mnie od dwóch dni to samo koło południa jest ryk, nawet na cycu, polulam trochę, uspokoi się ,ale zaraz znowu to samo. A w nocy ładnie śpi, ale krócej niż twoja, zazdroszczę ci tych 4 godzinek moja też strasznie szybko je i łapczywie piję od wczoraj herbatę koperkową mam też esmupmisan i nie wiem czy już zacząć podawać? ona ma dopiero dwa tygodnie
Ja daję już ten esputicon, wczoraj dałam wieczorem 2 krople i dzisiaj rano dwie. Rano ją chyba bolał brzuszek bo znowu się tak prężyła, ale za to potem cały dzień nie płakała już tak, ale strasznie mi marudziła i przez cały dzień tylko 3,5 godziny mi dzisiaj spała.. Martwię się, że to za mało Co zjadła i ją kładłam do łóżeczka, to popłakiwanie i marudzenie. Dopiero teraz po kąpieli zasnęła, ale też tak niespokojnie jakoś Do tej pory była aniołkiem po prostu..

Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY A NIE DAJECIE TEGO Sab SiMPLEX CZY JAK TAM
bo ja własnie myśle czy to kupić czy to naprawdę tak pomaga?
Ja bym kupiła, ale nie wiem gdzie:/ Na razie tylko ten esputicon mam i chcę kupić jakąś herbatkę koperkową, ale nie wiem jaką - i czy ja mam ją pić, czy dla małej lepiej.
Stary 2010-09-18, 21:53   #4499
lindsley
Zakorzenienie

Ja dawałam Sab Simplex, u nas skutkował ale miałam tylko 2 buteleczki i potem dawałam infacol i też było ok.
Zamiast herbatki koperkowej polecam rumianek pić. Lepsze skutki były

Michaś
Stary 2010-09-19, 18:05   #4500
aldii
Zakorzenienie

Olayya
Lindsley niezly demot
moja lazienka tez czesto plywa
Lenka to raczej kolka.Polecam SS i rumianek
Bela SS jest najlepszy (ma najwieksze stezenie),ale nie kazdy ma do niego dostep,bo jest w PL niedostepny

My nadal meczymy sie z przeziebieniem,a raczej juz tylko z katarem,no i zabkowanie do tego Moj cud wczoraj skonczyl 8 m-cy

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości