Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-19, 17:28   #3691
CzarnaKropka
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15

Hej KOBIETKI

tiwnsplus ahhh super wyglądasz, różnica widoczna i to bardzo, brawoo

Alexandra_M jest różnica!! i to widać , gratuluję a TŻ to faktycznie jakieś problemy z oczami ma, do okulisty go wysłać! hehe

witam nowe dukające!
kwasniutka uda, się na bank Musi, nie ma innej opcji

Gratuluję spadków U mnie dziś na wadze -0,5kg Ale to pewnie dlatego, że się wczoraj poskakało na koncercie...

A zdenerwowałam się w ogóle, bo komputer mi się zepsuł, niezbędny był format..i straciłam wszystkie zdj!!

A powiedzcie mi jak robicie ten pudding z Lidla? bo ja beztalencie kulinarne dwa razy już robiłam tak jak jest napisane na opakowaniu, i nie wyszło mi

Sparta uuuu kac współczuje, znam ten ból na kaca polecam wypicie alka-seltzer
CzarnaKropka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 18:14   #3692
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CzarnaKropka Pokaż wiadomość
Hej KOBIETKI
O mamo już mija naszczęście, czemu picie ma skutki uboczne i czemu nie ma wódki light hahaha

A co tu tak puzdo?

Sparta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 18:31   #3693
(:tysia:)
Zadomowienie

GG do (:tysia:)

A czy ktoś wie, jak tam sytuacja u naszej czarownicy????
(:tysia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 18:38   #3694
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez broadwaydream Pokaż wiadomość
Na stałe braciszek wrócił? Biedna (podwójnie, bo robienie porzadkow..brrr...) czas szybko minie i zaraz sie pewnie zobaczycie!
byl w odwiedzinkach u nas, coprawda zobaczymy sie w grudniu, ale ciezko jest tutaj tak bez rodzinki

Cytat:
Hej KOBIETKI

Gratuluję spadków U mnie dziś na wadze -0,5kg Ale to pewnie dlatego, że się wczoraj poskakało na koncercie...
dziekuje i gratki za spadzior pogo sie tanczylo?

qurcze cicho tu dzisiaj, wiem ze jest niedziela ale bez przesady gdzie wy sie podzialyscie

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez (:tysia:) Pokaż wiadomość
A czy ktoś wie, jak tam sytuacja u naszej czarownicy????
wlasnie o niej tez sobie pomyslalam przed chwila mam nadzieje, ze te najczarniejsze scenariusze sie nie sprawdzily, a ona po prostu nie ma czasu zeby do nas zagladnac

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 19:01   #3695
SimplyDivine
Zakorzenienie

twinsplus1 dostaliscie juz odpowiedz na grievance letter? Oni maja bodajze 14 dni by odpowiedziec pisemnie wiec Wam sie juz chyba ten termin zbliza

A ja jesli mozna to prosze o kciuki za TZ - ma jutro rozmowe o prace (prace jedna juz w sumie ma, od poczatku sierpnia, ale do tej pory jej nie zaczal, zreszta to przez agencje i pewnie tylko do Bozego Narodzenia ) ktora bylaby dla niego idealna i umozliwilaby nam wyprowadzenie sie na swoje o czym marze od kilku miesiecy bardzo intensywnie Takze prosze o kciukaski od 13.00 (14.00 w Polsce) przez jakas godzinke
Stary 2010-09-19, 19:03   #3696
Alicja_Tomasz
BAN stały

Question Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15

drogie dukanki poiwedzcie mi dlaczego ja mam wstret do otrebow.... nawet chleb otrebowy mi nie smakuje,ani placki z otrebow..... nie moge ich jesc poprostu. moglam tylko je lykac jedzac z jogurtem light ale z owocamico ja mam zrobic???? i jeszcze jedno jutro zaczynam PW i jaka forma jest najlepsza 1/1,2/2,3/3...itp..?bo szczerze jestem juz 6 dzien na PP i mam dosc ! czy na 1/1 chudnie sie tak samo co np. na 5/5? czeakam na odpowiedz "dojrzalsze" dukanki i jeszcze jedno czy mozna czyms zamienic otreby? moze owsianka? odpowiedzcie bo czekam ...
Alicja_Tomasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 19:15   #3697
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alicja_Tomasz Pokaż wiadomość
drogie dukanki poiwedzcie mi dlaczego ja mam wstret do otrebow.... nawet chleb otrebowy mi nie smakuje,ani placki z otrebow..... nie moge ich jesc poprostu. moglam tylko je lykac jedzac z jogurtem light ale z owocamico ja mam zrobic???? i jeszcze jedno jutro zaczynam PW i jaka forma jest najlepsza 1/1,2/2,3/3...itp..?bo szczerze jestem juz 6 dzien na PP i mam dosc ! czy na 1/1 chudnie sie tak samo co np. na 5/5? czeakam na odpowiedz "dojrzalsze" dukanki i jeszcze jedno czy mozna czyms zamienic otreby? moze owsianka? odpowiedzcie bo czekam ...
Ale jak my mamy Ci powiedziec dlaczego masz wstret do otrebow? No naprawde.. To tak jakbym ja sie pytala dziewczyn dlaczego nie lubie serkow wiejskich - no nie smakuja mi i juz. Kup sobie syrop z lidla i dodaj do jogurtu albo herbate owocowa zaparz i dodaj odrobine i dosyp otreby. Nie mozna ich niczym zamienic - dozwolone sa tylko otreby owsiane i pszenne - nic innego.

Tempo chudniecia nie zalezy od trybu a od organizmu. Wiec to tylko od Ciebie zalezy jakim pojdziesz. Jesli nie straszne Ci 5 dni samych protein to idz 5/5 ; jesli wrecz sie ich boisz to idz 1/1 a jak jestes po srodku to 3/3. Pamietaj, ze zaczynasz od PW a tryb mozesz zmienic w trakcie diety, ale tylko raz.
Stary 2010-09-19, 19:16   #3698
(:tysia:)
Zadomowienie

GG do (:tysia:)

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
twinsplus1 dostaliscie juz odpowiedz na grievance letter? Oni maja bodajze 14 dni by odpowiedziec pisemnie wiec Wam sie juz chyba ten termin zbliza

A ja jesli mozna to prosze o kciuki za TZ - ma jutro rozmowe o prace (prace jedna juz w sumie ma, od poczatku sierpnia, ale do tej pory jej nie zaczal, zreszta to przez agencje i pewnie tylko do Bozego Narodzenia ) ktora bylaby dla niego idealna i umozliwilaby nam wyprowadzenie sie na swoje o czym marze od kilku miesiecy bardzo intensywnie Takze prosze o kciukaski od 13.00 (14.00 w Polsce) przez jakas godzinke
na pewno dostanie tę pracę
(:tysia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 19:25   #3699
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (:tysia:) Pokaż wiadomość
na pewno dostanie tę pracę
Mam nadzieje Zwizualizuje to sobie dzis wieczorem zamiast spadku, a co mi tam

Wtedy na Boze Narodzenie bylibysmy juz na swoim (wynajetym, ale zawsze)
Stary 2010-09-19, 19:30   #3700
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnese69 Pokaż wiadomość
Jezu, do ubicia facet, no... Co za podgatunki podłe... zorazy, łajzy nieczułe i nieempatyczne... Faceci są jednak nie teges... Przerzucam się na babki
moja mama od malego powtarzala mi ze "kobiety powinny sie laczyc w pary" ale ja sie kurde hetero urodzilam..... i nic nie poradze....
chociaz gdyby mnie ktoras zechciala mialaby jak w niebie (sprzatam, piore, gotuje, pieke, dziecko umiem wychowac, zakupy zrobic itp )

Cytat:
No więc tak. Muszę tu być brutalna. Twój TŻ jest albo ślepy, albo głupi, albo podły. No żesz jak nie widać jak widać...!!! No ja rozumiem, że on Cię ogląda na co dzień i może mu takie malusie pięć kilogramków umknąć gdzieś niepostrzeżenie, ale zdjęć nie widzi? Noż w mordę, przecież widać na tych przedem jak wół, że linia boczków łagodniejsza, że z majtek się ciałko już nie wylewa, a na tych bokiem widać, że fałda ta na żebrach od pleców idąca zniknęła.... Boszsze, chłopy to jednak inne są....
Nie powtarzaj mu tego, bo mnie znienawidzi
Naoglądałam się tego Twojego ciałka aż mnie oczyska bolą, bo chciałam znaleźć dla tego trutnia Twojego jakieś usprawiedliwienie. Nic z tego - truteń i basta
Mamuska!! od dzis mowie do TŻ "truteń"
Cytat:
Napisane przez wiewiorka07 Pokaż wiadomość
Alex super widać, nie słuchaj TŻta bo on nie wie co mówi. Faceci tak mająmój co prawda dostrzega, że mnie ubyło ale bezczelnie pyta kiedy pozbędę się reszty i będę wyglądała tak jak kiedyś odpowiedziałam mu, że nigdy bo chce wyglądać jak jego mama i się zamknął :P
dziekuje
a co do brzuszka... jesli sie okaze ze to cos Ci zaszkodzilo, moze jakas skora z pomidora, papryki, nieswiezy serek (czasami sie zdarza ze pomimo dlugiej daty jest juz niedobry, ale jesli poslodzilas, dalas aromat to moglas nie wyczuc....)
ale jesli to przez bialko (tak jak u mnie) to wskakuj na III (ja sie na niej czuje rewelacyjnie)
trzymam kciuki
a jesli chodzi o mame..... padlam..... tez mu walne kiedys takim tekstem....
Cytat:
Napisane przez wiewiorka07 Pokaż wiadomość
ale ja na Dukanie czułam się super. Ja obstawiam, że zaszkodził mi albo ser żółty dukanowy albo skóra od pomidora, bo była bardzo twarda i gruba. jeśli się to powtórzy to przejdę na III.
dzięki za słowa otuchy i troskę na szczęście już mi lepiej mam nawet siłe leżeć przy lapsie
o wlasnie

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
super!!!! widac i masz sie z czego cieszyc! twoj TŻ czyba na mozg padl! mysle ze robi sie zazdrosny bardzo i to dlatego tak powiedzial.... klaski: sukces
dziekuje

Edytowane przez Aleksandra_M
Czas edycji: 2010-09-19 o 19:48
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 19:31   #3701
zlotqo
Zadomowienie

witam wieczorkiem
Aleksandra_M TŻta to był utłukła no kurde, widać!!! i to bardzo! ja nie wiem, musisz mu chyba sprawić denka od słoików jako okulary, bo chłopina ślepy musi być...
a co do wczoraj to przepędziłam swojego, bez przesady, on to czasem nie do wytrzymania... teraz się tłumaczy że moja nowa figura jeszcze bardziej go pociąga

ja myślałam że zejdę w robocie, takie nudy że nie wiem, wróciłam, opyliłam sałatkę cezara i moją ciapajdę czekoladową i idę z koleżanką do knajpy na plotki... ona przy piwie ja przy wodzie miłego wieczoru!

szczęśliwa mężatka od 3.09.11

zapraszam na mój blog o tematyce urodowej -
http://merczens.blogspot.com
zlotqo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 19:41   #3702
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
ALEX WIDAC ROZNICE, SUPER BRZUSIO!!! TZ wyslij do okulisty, faceci... nikt ich nie zrozumie
dziekuje

Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
Wyglądasz cudownie i bardzo zgrabnie kochanieńka
dziekuje
a kac dalej meczy?
Cytat:
Chybe bede musiala zrezygnowac z Dukana... prawie sie udusilam przy jedzeniu muffinka indyczego Troche suche sie zrobily po przelezeniu calej nocy w lodowce i maja zamiary mordercze wobec mnie

Cytat:
Alexandra_M jest różnica!! i to widać , gratuluję a TŻ to faktycznie jakieś problemy z oczami ma, do okulisty go wysłać! hehe

A powiedzcie mi jak robicie ten pudding z Lidla? bo ja beztalencie kulinarne dwa razy już robiłam tak jak jest napisane na opakowaniu, i nie wyszło mi
dziekuje
wspolczuje utraty zdjec... tez bym sie wsciekla
a budyn robie jak budyn na gorace mleko wrzucam slodzik i proszek rozrobiony wczesniej z odrobina zimnego mleka, mieszam i gotuje chwilke
co Ci dokladnie w nim nie wyszlo? rzadki jest? za gesty? grudy ma?
Cytat:
A ja jesli mozna to prosze o kciuki za TZ
beda kciuki
Cytat:
Napisane przez zlotqo Pokaż wiadomość
witam wieczorkiem
Aleksandra_M TŻta to był utłukła no kurde, widać!!! i to bardzo! ja nie wiem, musisz mu chyba sprawić denka od słoików jako okulary, bo chłopina ślepy musi być...
a co do wczoraj to przepędziłam swojego, bez przesady, on to czasem nie do wytrzymania... teraz się tłumaczy że moja nowa figura jeszcze bardziej go pociąga
dziekuje
fajnie gada ten Twoj TŻ
Stary 2010-09-19, 20:22   #3703
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zunia Pokaż wiadomość
Witam wszystkich,
od jakiegoś czasu was podglądam i czytam sobie o waszych sukcesach. Jestem na Protalu od 13 dni. Faza I trwała u mnie 5 dni, teraz jestem w rytmie 1/1. Do tej pory udało się zgubić 4,6 kg i mam nadzieję, że uda mi się osiągnąć wymarzoną wagę albo przynajmniej jak najbardziej się do niej zbliżyć Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do waszego grona, obiecuję, że nie będę przeszkadzać , tylko od czasu do czasu wtrące kilka słow
Oj weź, no... przeszkadzaj ile wlezie... My tu wszystkie ciągle przeszkadzamy i dlatego tak tu wesoło
Gratuluję Ci dotychczasowej utraty wagi i powodzenia dalej. Z nami będzie Ci raźniej

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Zaczynałam od 83,5 marzy mi się w okolicach 70-72 to mniej wiecej tyle ile wyszlo mi teście (jestem bardzo wysoka, mam ponad 185 cm wzrostu :-D)
Ło matulu, toś naszą Aleksandrę przerosła... No to przy 70 kilo to będzie z Ciebie laska jak z obrazka

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
drogie dukanki poiwedzcie mi dlaczego ja mam wstret do otrebow.... nawet chleb otrebowy mi nie smakuje,ani placki z otrebow..... nie moge ich jesc poprostu. moglam tylko je lykac jedzac z jogurtem light ale z owocamico ja mam zrobic???? i jeszcze jedno jutro zaczynam PW i jaka forma jest najlepsza 1/1,2/2,3/3...itp..?bo szczerze jestem juz 6 dzien na PP i mam dosc ! czy na 1/1 chudnie sie tak samo co np. na 5/5? czeakam na odpowiedz "dojrzalsze" dukanki
Do otrąb będziesz musiała przywyknąć - to Twój wyrok dożywotni Im szybciej znajdziesz formę, w jakiej będziesz je spożywać, tym lepiej dla Ciebie... Nie każda z nas je pokochała od pierwszego zjedzenia. Ale jak trzeba to trzeba. Utrzymanie wagi jest istotniejsze.

Co do trybów to musiz sobie dobrać najlepszy dla Ciebie. 5/5 jest polecany przez Dukana, ale może być trudny do wytrzymania, jeśli lubisz warzywa. Masz wtedy w alternatywie tryb 1/1. Ja szłam 3/3 - wypośrodkowałam sobie. 3 dni bez warzyw były do zniesienia. Chudłam 1,5, a potem 1 kilo na tydzień. Potem zachciało mi się warzywek w weekendy zawsze i zmieniłam na 4/3 - chwaliłam sobie. Tak więc spadki są porównywalne na wszystkich trybach zależy to głównie od Ciebie samej i Twojej konsekwencji... Chodzi o to, co najbardziej by Tobie samej odpowiadało...

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

[QUOTE=Aleksandra_M;221669 38]moja mama od malego powtarzala mi ze "kobiety powinny sie laczyc w pary" ale ja sie kurde hetero urodzilam..... i nic nie poradze....
chociaz gdyby mnie ktoras zechciala mialaby jak w niebie (sprzatam, piore, gotuje, pieke, dziecko umiem wychowac, zakupy zrobic itp )

Oj, to JA, ja chcę...
Mogę sprzątać kuchnię po Twoim gotowaniu, cooo? Proooszęęęęę
Jestem pewna, że stworzyłybyśmy duet doskonały...

Mamuska!! od dzis mowie do TŻ "truteń"

O masz, no.... już podchwyciła, łajza jedna... Ale truteń brzmi pięknie... A pasuje jak ulał

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

No, już wszytskie poszły Taniec z gwiazdami oglądać....
No to ja rozkładam deskę do prasowania i też oglądam, no co zrobić...
Agnese69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 21:07   #3704
Alicja_Tomasz
BAN stały

Wink Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15

Cytat:
Ale jak my mamy Ci powiedziec dlaczego masz wstret do otrebow? No naprawde.. To tak jakbym ja sie pytala dziewczyn dlaczego nie lubie serkow wiejskich - no nie smakuja mi i juz. Kup sobie syrop z lidla i dodaj do jogurtu albo herbate owocowa zaparz i dodaj odrobine i dosyp otreby. Nie mozna ich niczym zamienic - dozwolone sa tylko otreby owsiane i pszenne - nic innego.

Tempo chudniecia nie zalezy od trybu a od organizmu. Wiec to tylko od Ciebie zalezy jakim pojdziesz. Jesli nie straszne Ci 5 dni samych protein to idz 5/5 ; jesli wrecz sie ich boisz to idz 1/1 a jak jestes po srodku to 3/3. Pamietaj, ze zaczynasz od PW a tryb mozesz zmienic w trakcie diety, ale tylko raz.

no wiesz ale pytanie akurat "dlaczego ja nie lubie otrebow"bylo retoryczne....chodzilo raczej o to czy mozna czyms zastapic itp...chyba nie zrozumialas ale ja jednak zamienie troche diete i wprowadzam jedna bulke grahamke do swojego jadlospisu. nic wiecej nie zmienie ale to musi byc moze i bede dluzej chudla ale to wrecz dobrze,nie bedzie efektu jojo wiekszego. A otreby wprowadzam do jogurtu owocowego light 50ml. wiec 2 lyzki otrab z 50ml.jogurtu owocowego lihgt nie zaszkodzi a pomoze.bo przynajmniej nie bede po nich....sam zapach mnie odrzuca i moge je tylko jesc w takim jogurcie. no coz nie kazdy organizm jest taki sam
Alicja_Tomasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 21:12   #3705
izusiek7
Przyczajenie

witam wszystkie Dukanki
poczytuję sobie czasami Wasze forum i w końcu sama postanowiłam zostać Dukanką
dołączyłam dokładnie 6 dni temu ale jestem nieusatysfakcjonowana efektami zeszło mi jak na razie tylko jakieś 0,7-0,8 kg - zamierzam pierwszy etap zakończyć w środę więc chyba nie będzie rewelacji, a raczej w pierwszej fazie powinnam stracić nieco więcej? a poza tym mam problem z zaparciami co też lekko demobilizuje
izusiek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 21:20   #3706
Sparta
Wtajemniczenie

Kac powoli znika ale niedziela zmarnowana, hehe leżałam z kotem i przeciągaliśmy się na zmianę w łózku.
TŻ kupił mi na urodziny perfumy Coco Chanel Madmaselle (jakoś tak ) kocham , kocham, kocham je no i TŻeta hehe
Zaraz walę spać bo Siostra Sparta po długim L4 wraca w wir pracy, szkoły i praktyk

A więc dukanoc złotka i niech Wam tłuszczyk spada

Sparta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 21:24   #3707
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:

no wiesz ale pytanie akurat "dlaczego ja nie lubie otrebow"bylo retoryczne....chodzilo raczej o to czy mozna czyms zastapic itp...chyba nie zrozumialas ale ja jednak zamienie troche diete i wprowadzam jedna bulke grahamke do swojego jadlospisu. nic wiecej nie zmienie ale to musi byc moze i bede dluzej chudla ale to wrecz dobrze,nie bedzie efektu jojo wiekszego. A otreby wprowadzam do jogurtu owocowego light 50ml. wiec 2 lyzki otrab z 50ml.jogurtu owocowego lihgt nie zaszkodzi a pomoze.bo przynajmniej nie bede po nich....sam zapach mnie odrzuca i moge je tylko jesc w takim jogurcie. no coz nie kazdy organizm jest taki sam
Tylko jesli sie okaze, ze nic nie spada a wrecz rosnie to wiedz, ze nie bedziemy mogly Ci pomoc bo to co bedziesz robic to nie jest II faza Dukana w pelni. Postaraj sie chociaz wybierac te jogurty bez tluszczu i z pulpa owocowa a nie kawalkami owocow bo inaczej za duzo bedziesz miala weglowodanow by moglo dojsc do ketozy - a od tego wlasnie chudniemy

Cytat:
Napisane przez izusiek7 Pokaż wiadomość
witam wszystkie Dukanki
dołączyłam dokładnie 6 dni temu ale jestem nieusatysfakcjonowana efektami zeszło mi jak na razie tylko jakieś 0,7-0,8 kg - zamierzam pierwszy etap zakończyć w środę więc chyba nie będzie rewelacji, a raczej w pierwszej fazie powinnam stracić nieco więcej? a poza tym mam problem z zaparciami co też lekko demobilizuje
Dolaczylas 6 dni temu, uderzeniowke chcesz skonczyc w srode, czyli robisz ja 9 dni?! To ile masz do zrzucenia? Bo ja przy 32 kg robilam tylko 6. Test zrobiony? Czy to tak sama z siebie bo tak 'bedzie lepiej'? Na uderzeniowce tracisz jedynie wode! Spalanie tluszczu zaczyna sie po ok 14 dniach diety i to naprzemiennej! Jesli nic Ci nie spadlo przez ostatnie kilka dni to znaczy, ze nie masz juz zaleglej wody i trzeba szybko na II faze (zaczynajac od PW) bo inaczej nabawisz sie potem zastojow i wzrostow
Stary 2010-09-19, 21:29   #3708
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Ło matulu, toś naszą Aleksandrę przerosła... No to przy 70 kilo to będzie z Ciebie laska jak z obrazka

Oj, to JA, ja chcę...
Mogę sprzątać kuchnię po Twoim gotowaniu, cooo? Proooszęęęęę
Jestem pewna, że stworzyłybyśmy duet doskonały...

O masz, no.... już podchwyciła, łajza jedna... Ale truteń brzmi pięknie... A pasuje jak ulał

No, już wszytskie poszły Taniec z gwiazdami oglądać....
No to ja rozkładam deskę do prasowania i też oglądam, no co zrobić...
no to tak
1) milo ze jest ktos wiekszy ode mnie znaczy sie wyzszy
2) bardzo prosze ja kocham gotowac, ale sprzatanie po tym to juz mniej bedzie para idealna tylko jak Ci zaczne dogadzac w kuchni to znowu grube bedziemy
3) pewnie ze podchwycila, bo to za***iste okreslenie jest moje ulubione tuz po "łajzie"
4) nie taniec (bo tvn nie mam) a milosc nad rozlewiskiem, czy jak to sie tam nazywa....

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
witam wszystkie Dukanki
oj oj.... a ile masz do zrzucenia skoro taka sobie Uderzeniowke robisz??
i czy robilas test?

zeszlo Ci malo, bo widocznie woda nie zalegala Ci w organizmie. wg mnie wskakuj na II faze zanim krzywde sobie zrobisz....

Edytowane przez Aleksandra_M
Czas edycji: 2010-09-19 o 21:31
Stary 2010-09-19, 21:32   #3709
rumcia1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aleksandra_M Pokaż wiadomość
w bialych majtkach przed, w niebieskich majtkach po.
jak widac skora nie jest zbyt jedrna, po ciazy mialam lepsza....
ale pracuje nad tym codziennie wieczorem
Alex widać różnicę wielką. Super - brzusio mniejszy i linia bioder od żeberek też mniejsza, ładniejsza. A TŻ chyba zazdrosny i nie chciał, żebys tu foty wrzuciła.
Cytat:
Witam wszystkich,
od jakiegoś czasu was podglądam i czytam sobie o waszych sukcesach. Jestem na Protalu od 13 dni. Faza I trwała u mnie 5 dni, teraz jestem w rytmie 1/1. Do tej pory udało się zgubić 4,6 kg i mam nadzieję, że uda mi się osiągnąć wymarzoną wagę albo przynajmniej jak najbardziej się do niej zbliżyć Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do waszego grona, obiecuję, że nie będę przeszkadzać , tylko od czasu do czasu wtrące kilka słow
Przeszkadzaj ile wlezie. Jak my. 13 dni i prawie 5 kilo - to piękny wynik
Cytat:
Napisane przez kwasniutka Pokaż wiadomość
Czeeeeść, Dukanki moje Piękne!
Dziś mój 9 dzień - drugi na PW, bo potrzebowałam mocnego uderzenia. Startowałam z 70 kg przy 164,5 cm wzrostu, dziś rano odnotowałam 67 i jestem dumna!
Nie mogę powiedzieć, że jestem jakąś ortodoksyjną dukanką Bowiem np. przy przygotowywaniu dzisiejszych i wczorajszych obiadkowych warzywek miałam tam zielony groszek ale to, mam nadzieję, nie zaszkodzi Miałam drobne, bo aż (tylko?) sześciocentymetrowe oszustwo rogalikowe (z jogurtem naturalnym!) kilka dni temu, ale trzymam się teraz już dzielnie i obiecuję sobie dalszą wstrzemięźliwość od wszelkich pokus
Moim celem ostatecznym jest 58 kg... Nie będzie to łatwe, mimo mojego wieku - 18 lat - jestem tarczycowa (po operacji wycięcia prawego płata) i biorę hormony, co prawda tylko stabilizująco, bo wszystko jest w normie, ale jednak.
Teraz natomiast dzielnie czekam na 65 kg i to będzie mój pierwszy wielki-mały sukces Później 60... i w sumie z tego wyniku też byłabym bardzo szczęśliwa! Chciałabym jednak zobaczyć 5 na swojej wadze

Od dziś wracam do biegania - tak myślę, że dwa, trzy razy w tygodniu mi się uda, choć ze względu na klasę maturalną jest u mnie kiepsko z czasem. Do tego oczywiście zmuszę się do wf-u. I zastanawiam się nad aqua aerobikiem raz w tygodniu Co myślicie?

Chciałabym... Co ja gadam, ja CHCĘ! osiągnąć ten swój cel ostateczny do studniówki, którą mam 8 stycznia. Uda mi się?

Wspieram Was, Dukanki, i niech Moc będzie z Nami!
Też ładny wynik Jak nie wszystko, to na pewno dużą część zrzucisz do studniówki.
Cytat:
Hej KOBIETKI

witam nowe dukające!
kwasniutka uda, się na bank Musi, nie ma innej opcji

A zdenerwowałam się w ogóle, bo komputer mi się zepsuł, niezbędny był format..i straciłam wszystkie zdj!!

Brawo za spadek A pudding, to normalnie jak budyń się robi. Proszek w odrobince zimnego mleka rozpuścić i wlać na gotujące się mleko. dodać słodzik.
Cytat:

Kciuki będą - a jakże.

rumcia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 21:34   #3710
izusiek7
Przyczajenie

do zrzucenia mam jakieś 8-10 kg: wzrost 172 cm, waga była 71,5 jest 70,8 - tak więc od jutra zacznę PW, bo od 2-3 dni waga praktycznie stoi w miejscu.
Dzięki SimplyDivine
izusiek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 21:34   #3711
Aleksandra_M
Zadomowienie

ja spadywuje do lozka.
bede wizualizowac spadek () a raczej brak wzrostu

DUKANOC
Stary 2010-09-19, 21:34   #3712
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

mi otręby smakują - czy to z jogurtem naturalnym, czy jako placki otrębowe,etc
to już bardziej nie lubię jogurtu naturalnego i tylko dzięki otrębom jest dla mnie do przełknięcie

Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Czas edycji: 2010-09-19 o 21:35
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 21:36   #3713
broadwaydream
Wtajemniczenie

No ja chyba powoli kończę dzień. Przygotowałam sobie na jutro sniadanko (salatkę jajeczno-korniszonowo-piersiowo-cebulową ) obiadek (pierś z pomidorkiem) podwieczorek (muffinki z wiesniaczkiem) i kolacyjkę (twarożku masę ), więc moge smiało wychodzic z domu na cały dzień (a w planie mam o 8 opuscic przytulną chatkę, wracając dopiero 21.30, padnę pewnie na nosek ale Was nadrobie!).

Slodkich snow dukanki i duzych spadeczkow !
Stary 2010-09-19, 21:38   #3714
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
do zrzucenia mam jakieś 8-10 kg: wzrost 172 cm, waga była 71,5 jest 70,8 - tak więc od jutra zacznę PW, bo od 2-3 dni waga praktycznie stoi w miejscu.
Dzięki SimplyDivine
no... to jutro PW
ruszy sie, zobaczysz!!
powodzenia

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Napisane przez rumcia1 Pokaż wiadomość
Alex widać różnicę wielką. Super - brzusio mniejszy i linia bioder od żeberek też mniejsza, ładniejsza. A TŻ chyba zazdrosny i nie chciał, żebys tu foty wrzuciła.
dziekuje Rumciu

juz sie nasluchalam tyle milych rzeczy od Was wszystkich, ze wiem ze TŻ to slepy w dodatku truteń
jestescie najkochansze na swiecie gdyby nie Wy, zalamalabym sie juz z 10 razy i nazarla czekolady pewnie

buzi buzi buzi

spijcie slodko dobre duszyczki
Stary 2010-09-19, 21:39   #3715
kasikr
Raczkowanie

A czy któraś z Was robiła ser żółty? znalazłam przepis na jednym z blogów ale boję się zaryzykować bo dużo z tym roboty i zastanawiam się czy warto? jaki jest w smaku i ile może przetrwać w lodówce?
kasikr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 21:48   #3716
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikr Pokaż wiadomość
A czy któraś z Was robiła ser żółty? znalazłam przepis na jednym z blogów ale boję się zaryzykować bo dużo z tym roboty i zastanawiam się czy warto? jaki jest w smaku i ile może przetrwać w lodówce?
Ja robilam Fakt, strasznie duzo z nim roboty, zajelo mi jakies 2,5 - 3 godziny przygotowanie go, potem lezakowal cala noc w lodowce a czyszczenie garnka to bylo jakies pol godziny Jesli oczekujesz od niego smaku prawdziwego sera zoltego, to go nie rob. Smaku sam w sobie za duzo nie ma, nie ciagnie sie jak normalny ser, ale sie rozstapia i potem przypieka. Uzywalam go do plackow otrebowych, na wierzch na pizze czy do piersi z kurczaka pieczonej. Zrobic, pewnie jeszcze zrobie, ale inaczej go doprawie
Stary 2010-09-19, 21:48   #3717
Dada00
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Aleksandra_M Pokaż wiadomość
w bialych majtkach przed, w niebieskich majtkach po.
jak widac skora nie jest zbyt jedrna, po ciazy mialam lepsza....
ale pracuje nad tym codziennie wieczorem
Jaaaa ale widać różnice też tak chce.

Dziś upiekłam 2 bułki z przepisu na grahamkę a teraz się jeszcze pieką bułeczki Zrobiłam już nutelle do babeczek. A dodatkowo jakby mi się zachciało słodkiego mam batony czekoladowe już zrobione w lodówce. Coś tak czuje że mój chłopak będzie pierwszy Mam nadzieję że jutro jakiś spadeczek będzie, ale już 5 dzień nie ma porcelanki i waga stoi
70,1
-69-68-67-66-65,9-64-63-62-61-60-59-58-57-56-55
Dada00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 21:59   #3718
rumcia1
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki SimplyDivine
To wskakuj na II bez gadania.
Cytat:
Napisane przez broadwaydream Pokaż wiadomość
No ja chyba powoli kończę dzień. Przygotowałam sobie na jutro sniadanko (salatkę jajeczno-korniszonowo-piersiowo-cebulową ) obiadek (pierś z pomidorkiem) podwieczorek (muffinki z wiesniaczkiem) i kolacyjkę (twarożku masę ), więc moge smiało wychodzic z domu na cały dzień (a w planie mam o 8 opuscic przytulną chatkę, wracając dopiero 21.30, padnę pewnie na nosek ale Was nadrobie!).

Slodkich snow dukanki i duzych spadeczkow !
Ale jesteś zorganizowana. Fajnie. Muszę brać z Ciebie przykład.

Stary 2010-09-19, 22:02   #3719
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:

ano dostalismy razem w jednej kopercie z disciplinary hearing, na ktorego przygotowanie mial dane uwaga 8 godzin! teraz czekamy tylko na oficjalny list z serii :"temu panu juz dziekujemy..." no coz sad pracy wita, ale tam juz bedzie z grubej rury tymczasem , moj M bez pracy ja bez pracy, a rachunki placic trza ale damy rade, nie pierwszy raz w takim g..nie po uszy siedzimy

a za twojego TZ to oczywiscie ze bede trzymac

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 22:03   #3720
rumcia1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dada00 Pokaż wiadomość
Jaaaa ale widać różnice też tak chce.

Dziś upiekłam 2 bułki z przepisu na grahamkę a teraz się jeszcze pieką bułeczki Zrobiłam już nutelle do babeczek. A dodatkowo jakby mi się zachciało słodkiego mam batony czekoladowe już zrobione w lodówce. Coś tak czuje że mój chłopak będzie pierwszy Mam nadzieję że jutro jakiś spadeczek będzie, ale już 5 dzień nie ma porcelanki i waga stoi
Wow. Ile pyszności, brzmi smacznie, bo ja jeszcze na dukanie takich cudów nie jadłam. Zazdraszczam. Mleko w granulkach odtłuszczone stoi od tygodnia, skrobia od miesiąca - nie otwierane. Może w końcu trzeba zacząć zjadłabym coś mega słodko - pysznego.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości