|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta
Cytat:
Zresztą to już sie pomału dzieje: "Lucien Desjardins w artykule zamieszczonym 9 stycznia 2007 r. w „The Canadian" donosi, że lekarze w Stanach Zjednoczonych i w Europie dokonują utrzymanych w tajemnicy posunięć, by doprowadzić do wszczepiania mikroczipów nowo narodzonym dzieciom. Dr Kilde ujawnił, że ówczesny premier Szwecji Olof Palme już w 1973 r. wydał zezwolenie na implantowanie więźniów, a były dyrektor naczelny Data Inspection (Kontroli Danych) Jan Freese wyjawił, że pacjenci domów opieki byli implantowani w połowie lat 1980-tych. Jednym ze złych skutków posiadania mikroczipu wszczepionego we własne ciało, jest możliwość śledzenia takiej osoby na całym świecie. Według dra Kilde: „Dzisiejsze mikroczipy działają przy pomocy fal radiowych o niskiej częstotliwości, które są na nie skierowane. Przy pomocy satelitów implantowana osoba może być śledzona w każdym miejscu na ziemi". " Ja bym chciała żeby takie chipy były obowiązkowe. |
|
|
|
|
#4562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczytaj o systemie "Moniuszko".
|
|
#4563 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Mój jest taki: Obojętnie kto powiedział, że Iwona nie miała pieniędzy to nie zmienia faktu, że Kasia z nimi nie była i nie widziała ile Iwona wydawała. To może znać z relacji: -Iwony , bo napisała jej smsa, że idzie piechotą bo nie ma na taxi -kogoś kto się z Iwoną bawił- -mam jeszcze jedną opcję ale się nie odważę na razie napisać Nie wiemy czy i jakie słowa zostały wycięte. Ja myślałam, że to Adria stwierdziła, że Iwona nie miała na taksówkę co mi nie pasowało do tego co mówila wcześniej, że myśleli,że wzięła taxi. Ale jak to nie jej słowa to w porządku. Więc uważam temat za zakończony. ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- po co ta uwaga? daj mi link , bo ja wyczytałam , że to jest system podsłuchowy |
|
|
|
|
#4564 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
to widze mmm ze sie nie zrozumielismy. ja sadze ze wyszla wyjsciem numer 1 a mama iwonki ze 2. wiem o jakim mama iwonki mowila ale mi nie o to chodzi. zaraz wam napisze dokladnie o co ale musze sobie to z mapka od kolezanki klaustrofobi poukladac. bez klotni w kazdym razie.
|
|
|
|
|
#4565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym czipy nie powinny byc wszczepiane u kazdego w to samo miejsce tylko powinien kazdy wybierac sam miejsce wszczepienia. np rodzice gdy dziecku by je wszczepiono ulatwiloby to wiele spraw w zyciu 21 wiek a jeszcze w to nie zainwestowano ![]() Cytat:
![]() o jakim januszu w watku jest mowa? Edytowane przez Brook Czas edycji: 2010-09-19 o 19:25 |
||
|
|
|
#4566 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#4567 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Jak to pisałam to nie przyszłomi do głowy że zbrodniarze też by mieli chipy, miałam na myśli tylko ofiary i przyszło mi właśnie do głowy, że zbrodniarz nie chciałby żeby znaleziono ciało ofiary (bo może jakies ślady by zostawił) więc wyrwałby chipa a zwłoki wywiózł gdzie indziej. Ciała i tak by się nie udało odnaleźć szybko, a do tego byłoby "sponiewierane". W dodatku niektórzy mogliby tego chipa wyciągać na żywca, nie? Ale to już nieaktualne,bo szczęśliwie Mellisa mnie uświadomiła,że sprawcy też by mieli chipy i by się dało ich namierzyć, byłoby widać że są w pobliżu ofiary itd. Także ja jestem jak najbardziej za tym pomysłem
Edytowane przez Kimikika Czas edycji: 2010-09-19 o 19:26 |
|
|
|
|
#4568 |
|
BAN stały
|
To znalazłam na http://lublin.com.pl/artykuly/pokaz/...,awarii,audio/
Rzecznik Prasowy Komendanta Głównego Policji mł. inspektor dr Mariusz Sokołowski stanowczo dementuje informacje Dziennika Gazety Prawnej o awarii Systemu Moniuszko i tym samym utrudnieniach w poszukiwaniu zaginionej Iwony Wieczorek Sokołowski twierdzi, że nie było awarii, nie utracili żadnych danych, a sam system nie był i nie jest wykorzystywany w sprawie zaginięcia Iwony Wieczorek. I co wy na to? Policja ma taki drogi system i nie korzysta z niego? Gdyby użyli tego a Ręcznik mial komórkę to odrazu by go mieli. Tak samo komórki wszystkich przebywających i opuszczających okolice zaginięcia Iwony ( oczywiście pod warunkiem, że mieli nierozładowane telefony). Ręce mi opadły krótko mówiąc. http://lublin.com.pl/artykuly/pokaz/...,awarie/#tekst tu macie dokładniej o tym. Ja jestem w szoku i uważam, że mama Iwony może ich spokojnie zaskarżyć. |
|
|
|
#4569 |
|
Raczkowanie
|
Janusz to Janusz_G, przyjaciel rodziny Iwonki... jest bardzo zaangażowany w sprawę, ale mieszka w Anglii. co jakiś czas wchodzi na nasze forum i się wypowiada. kiedy mamy jakieś pytania np. na temat przebiegu tamtego wieczoru, to on udziela na nie odpowiedzi - oczywiście, jeżeli sam coś wie. jeśli nie, to próbuje dowiedzieć się od mamy Iwonki.
|
|
|
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
spoko wiem ze juz to zrozumialas watek doczytalam juz do konca
ale i tak chcialam potwierdzic ze o to samo mi chodzilo co Mellisie wiec zdecydowalam sie na cytatmiejmy nadzieje ze wkoncu kiedys to wprowadza w zycie chocby za czasow naszych dzieci czy wnukow ![]() dziekuje za odp w sprawie Janusza ja siedze teraz w De i tak sobie mysle ze gdybym miala jakas kolezanke tu to z checia bym wydrukwala plakaty o zaginieciu iwony i je tu porozklejala ale samej jakos tak ciezko mi sie za to wziac a z kims razniej i latwiej by szlo a nie mam tu nikogo na kogo liczyc bym mogla w tej sprawie:/ Edytowane przez Brook Czas edycji: 2010-09-19 o 19:33 |
|
|
|
#4571 |
|
Przyczajenie
|
Witam Wszystkich,
Sprawą zaginięcia Iwony interesuję się od początku sierpnia , czytam różne fora, czytam na bieżąco artykuły na ten temat, oglądam programy emitowane w TV , słucham rozmów emitowanych przez portal wiadomości Lublin. Nie bardzo mam czas na aktywne uczestniczenie w dyskusjach. Do napisania tej wypowiedzi zainspirowała mnie wasz dyskusja na temat reportażu wyemitowanego przez Celownik. Nie rozumiem dlaczego tak krytyczne uwagi na temat tego programu wyrażacie. Oglądałam go kilka razy i dla mnie jest to chyba jeden z najlepiej zrobionych materiałów filmowych. Głos o którym dyskutujecie jest głosem Kasi to wyraźnie słychać. Jeśli ktoś na bieżąco śledzi informacje na temat tego zaginięcia nie miał chyba problemów z jego rozpoznaniem. Reportaż ten był kręcony z wykorzystaniem już istniejących materiałów filmowych. Wiadomym jest od jakiegoś czasu, że poza Mamą Iwony nikt przed kamerami się nie chce lub nie może wypowiadać. Zwróćcie uwagę, że zanim pokazali Pawła też wcześniej już mówi a jako obraz wykorzystano nie jego twarz a o ile dobrze pamiętam chyba plakaty z informacjami o zaginięciu Iwony. Podobnie było w przypadku kiedy podłożono głos Kasi, która mówiła, że Iwona nie miała pieniędzy i szła pieszo używając jako obrazu drogę którą pokonywała. Ja to odebrałam jednoznacznie. Reportaż trwa określoną ilość czasu i starając się przekazać jak najwięcej informacji został tak a nie inaczej zmontowany. Zarzucając nierzetelność w tym przypadku uważam za dalece niestosowne. Podobnie można napisać o wielu informacjach prasowych, które też do końca nie były w zgodzie z prawdą. Co do tego czy Iwona miała pieniądze czy nie to tylko ona sama mogła wiedzieć. Można sobie gdybać i się domyślać. Jedyne co wiadomo z wiarygodnego źródła to informacja przekazana przez Mamę, że Iwona pożyczyła kilkadziesiąt złotych od koleżanki. Jakiej też nie jest wiadome, można snuć przypuszczenia. Jeśli nawet pożyczyła je od Adri to skąd Adria mogła wiedzieć czy Iwona nie miała jeszcze jakiś swoich pieniędzy ze sobą. No chyba, że Adria jej zaglądała do portfela ale to chyba już chyba za daleko idące hipotezy nic moim zdaniem nie wnoszące do sprawy. Nie piszę tego, żeby kogoś urazić ale po to, żeby obiektywnie ocenić materiał filmowy nie starając się za wszelką cenę udowadniać sowich racji bo ktoś się pomylił a potem szuka winnych. Mnie osobiście od dawna intryguje inna sprawa ale nie wiem czy to nie są jakieś moje urojenia. Oglądałam materiał z obu kamer i dziwnym trafem osoby które mijała Iwona , lub te które były w jej pobliżu zasięgu kontaktują się telefonicznie. Nic takiego nie dzieje się w innym czasie. Odnoszę wrażenie jakby Iwona od samego wyjścia była wystawiana i obserwowana.
|
|
|
|
#4572 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4573 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a nuż z kimś o tym gada przez telefon albo ktoś coś powie naprowadzającego. dałam też drugi link i tam jest odpowiedź, przeczytałaś to? |
|
|
|
|
#4574 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
jezuuuuus dziewczyny system moniuszko to jest system podsluchowy a nie do namierzania. do namierzania jest BTS i jesli bateria by dzialala u iwonki toby namierzyli wiec do poszukiwan iwonki jest niepotrzebny. systemem bts potwierdzili tylko ze faktycznie mogli byc znajomi kolo czy przed mc donaldem. wiec jesli znasz kod i numer telefonu to btsem namierzysz bez problemu obszar. a nasluchowym nie namierzysz telkefonu ktory niema baterii bo on namierza tylko rozmowy a wiadomo ze takich potem nie bylo bo bateria padla. te dwa systemy to sa dwie rozne rzeczy
|
|
|
|
|
#4575 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
zarzuciła mi, że nie wiem co to jest ten system moniuszko. przeczytaj to: Nowoczesna technika jest często jedyną drogą tropienia sprawców takich przestępstw jak porwania. Zaawansowane systemy podsłuchowe, wykorzystujące sieci komórkowe są narzędziem, które niejednokrotnie pozwala natrafić na trop sprawców. Niestety system, którym dysponuje polska policja okazuje sie bublem i gdy jest potrzebny po prostu nie działa Jak donosi Dziennik Gazeta Prawna, polskie służby już kilkakrotnie miały problemy z tym systemem. W skrócie jego działanie można opisać jako namierzanie telefonów znajdujących się w obrębie terenu obsługiwanego przez stację przekaźnikową i prowadzenie podsłuchu rozmów. A jak taki system mógł pomóc w wyjaśnieniu losów Iwony? Otóż znając czas i miejsce zaginięcia, dzięki nagraniom z monitoringu, policja mogła ustalić wszytskie osoby, które wówczas przebywały w tym miejscu poprzez namierzenie ich telefonów. Zatem jeśli Iwona została np. porwana - a sprawca miał przy sobie włączony telefon, wówczas na pewno znalazłby się w gronie osób, których rozmowy byłyby na podsłuchu. Przez kilka następnych dni wystarczyłoby, gdyby w jakiejś rozmowie powiedział coś co zwróciłoby uwagę śledczych i po sprawie! Być może w taki sposób znalazłby się też jakiś świadek tajemniczego zaginięcia, który nie zgłasza się na policję a mógł sie z kimś podzielić swoimi spostrzeżeniami przez telefon. W każdym razie pozostało tylko gdybanie. Niestety system, za który zapłacono z kieszeni podatników 10 mln złotych, podatnikom na razie nie pomoże. Jak informuje reporterów DGP przedstawiciel policji - "moniuszko" nie po raz pierwszy szwankuje, lecz teraz uległ najdłuższej i najpoważniejszej awarii. |
|
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
mam prosbe tez do was moze mi ktos dac scana tu i miejsce z kolkiem w ktorym miejscu byl ten monitoring ostatni co zarejestrowal Iwone z panem z recznikiem...? nie moge go na mapce znalesc
i w kloko osiedle Iwony plizzz Edytowane przez Brook Czas edycji: 2010-09-19 o 19:54 |
|
|
|
#4577 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() System Moniuszko służy do podsłuchiwania i nagrywania rozmów telefonicznych, czyli ktoś jest o cos podejrzewany lub w cos zamieszany,jest nakaz prokuratury i taka osoba-podejrzany zostaje podsłuchiwana a jego rozmowy nagrywane,tak to chyba wyglada
|
|
|
#4578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
Czyli ten system widzi na przykład komórkę Iwony i może sprawdzić,jakie komórki były w tym czasie i w tym miejscu koło niej. I to samo miałam na myśli z czipami.
|
|
#4579 |
|
BAN stały
|
Potwierdzenie długotrwałej awarii systemu „Moniuszko” uzyskaliśmy w dwóch innych policyjnych źródłach. – Ten system to bubel. Najgorsze, że efekty tych awarii już dziś odczuwamy, ale będą się za nami ciągnęły przez lata – mówi wprost policjant, który nadzoruje pion zwalczający przestępczość ekonomiczną
w jednej z komend wojewódzkich. Aby wyjaśnić znaczenie „Moniuszki”, nasi rozmówcy przywołują głośną sprawę tajemniczego zaginięcia 19-letniej mieszkanki Sopotu. W takim przypadku elementarnym działaniem oficerów pionu operacyjnego jest ustalenie miejsca zaginięcia. Sięga się po dane z tzw. BTS-ów, czyli stacji przekaźnikowych, do których logują się telefony komórkowe. – Dzięki analizie można wyodrębnić zbiór numerów, które logowały się w tym samym miejscu, w tym samym czasie. Można także przeanalizować dane z wcześniejszego i późniejszego okresu i wyodrębnić podejrzane numery – wyjaśnia jeden z naszych rozmówców. I niemal natychmiast można włączyć tzw. pięciodniowy podsłuch. to inny cytat |
|
|
|
#4580 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
nie ulega watpliwosci ze prokuratura i policja zawalily sprawe bo wtedy za pomoca BTSA wiedzieliby pan recznik jest widzac wczewsniej ze na kamerze idzie za iwona i innych i potem ten numer tela ktory sie zalogowal w BTS w tym obszarze daliby na ucho moniuszki no ale ale ale. dali dupy i tyle
|
|
|
|
|
#4581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli tak to możesz porozsyłać filmik po niemiecku z mojego podpisu.
|
|
#4582 |
|
BAN stały
|
Moniuszko" jest niezbędny w przypadku porwań czy zaginięć. Pomaga bowiem ustalać miejsce zaginięcia, umożliwia śledzenie podejrzanych numerów telefonicznych i podsłuchiwanie ich. Dlatego awaria systemu znacząco utrudniła np. poszukiwania zaginionej 19-latki z Sopotu. A tzw. technika to "często jedyna nić, którą można pochwycić i dotrzeć do sprawców" - mówi "Dziennikowi Gazecie Prawnej" były szef MSWiA Marek Biernacki
|
|
|
|
#4583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4584 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4585 |
|
BAN stały
|
no i znowu jest pieknie i sympatycznie i kazdy kuma heheh
|
|
|
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
Melissa tak Deutschland hmm ok wkleje na fora link po niemiecku zawsze to cos chociaz wolalabym te plakaty porozwieszac z kims
licze na tego scana bo to spokoju mi nie daje te dwa miejsca chcialabym znalesc na mapie miejsce zamieszkania i ostatni filmik gdzie byl nakrecony
|
|
|
|
#4587 |
|
Raczkowanie
|
Edytowane przez karo3006 Czas edycji: 2010-09-19 o 20:12 |
|
|
|
#4588 |
|
BAN stały
|
sorka bląd
![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- myslalem ze juz wkleilo blednego posta heheh Edytowane przez robson1979 Czas edycji: 2010-09-19 o 20:33 |
|
|
|
#4589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, takze idealnie nie jest
|
|
#4590 |
|
Raczkowanie
|
Chipy obowiązkowe? W życiu się na to nie zgodzę
Trąci totalitaryzmem.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.

Poczytaj o systemie "Moniuszko".