3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-19, 16:12   #1801
79 Marta
Wtajemniczenie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Ja wolę prać osobno
mam kilka ubranek w żywych kolorach i boję się że białe zapaskudzę
ja prałam jaśniejsze razem, kolorowe razem. Nic nie zafarbowało
Stary 2010-09-19, 17:46   #1802
andziat
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
De28 przewijak ma 50cm szerokosci, a lozeczko od 120. wiec jest duzo miejsca.
zdjecie z netu:
ja mam podobny tylko w innym kolorze

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Faktycznie nie wyglada zle, jest to w miare stabilne?Nie spadnie na dziecko, jak sie tego z lozka nie sciagnie?
nie spadnie, można go przymocować do łóżeczka (przynajmniej mój ma załączone mocowania).
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 18:03   #1803
kliwia
Zakorzenienie

de28 nie spadnie bo sie takie plastkowe 'bolce' od spodu przykreca by nie suwalo sie
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 18:37   #1804
Anecka
Zakorzenienie

Dzieki za odpowiedzi dziewczyny

Co do pieluszek ja kupilam takie bo byla fajna promocja i sztuka wynosila 0,47zl. Sa jeszcze w REALU. W sumie 94 sztuki i chusteczki gratis ale tak sie zastanawiam ze chyba kupie jakas mala paczke takich 2-5 skoro sa mniejsze, bo to jednak roznie bywa. Skoro ja sie urodzilam taka wątła to kto wie jak bedzie z moim szkrabem.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 18:49   #1805
Anecka
Zakorzenienie

Brzuch mnie boli na dole, tak w srodku w sumie przy okresie inaczej bolal Jej ide do wc cos mi niedobrze

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-19, 18:56   #1806
kretencja
Zakorzenienie

Uch, a ja wreszcie po całych wakacjach nie mycia podłogi i ścian w kiblu (oczywiście sedes myłam regularnie, ale podłogi nie było warto, bo codziennie ktoś tam pył znosił, wylewał coś itp), wymyłam to wszystko tak z grubsza. Większe szorowanie zrobi mąż w wolnej chwili, ale i tak jest o niebo lepiej. Tylko mam pył wszędzie, nawet w ustach - pył z gipsu wymieszany z drobinkami pyłu z kociej kuwety Mam nadzieję, że w ten sposób się toksoplazmozy nie łapie

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 19:15   #1807
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
Anecka - pierz i prasuj od razu, bo ja uprałam, schowałam do worów, wsadziłam do komody i teraz są niewyprasowane, a sytuacja lekko niestabilna... więc prasuj, nie czekaj.

Ale przeboje z teściówkami sa niefajne, niektóre to i

hehehhehe

podkładki pod herbatę z torebek po kisielu poplakałam się ze smniechu ... a swoja drogą to zjadłabym budyńku

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

cenna informacja jak sie uspokoi u mnie to na spokojnie podjadę z TŻ-em po pieluszki.
Ty lepiej kochana pisz nam tu jak się czujesz i co tam u Ciebie !!

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
hej, zamówiłam ten przewijak parę dni temu ( nawet ten sam kolor), za 39 zł. ma wymiary 50X70 cm
podasz linka ? bardzo ładny on

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Dzieki za odpowiedzi dziewczyny

Co do pieluszek ja kupilam takie bo byla fajna promocja i sztuka wynosila 0,47zl. Sa jeszcze w REALU. W sumie 94 sztuki i chusteczki gratis ale tak sie zastanawiam ze chyba kupie jakas mala paczke takich 2-5 skoro sa mniejsze, bo to jednak roznie bywa. Skoro ja sie urodzilam taka wątła to kto wie jak bedzie z moim szkrabem.
Ale ładna komoda

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 19:17   #1808
79 Marta
Wtajemniczenie

Paulinka, podaje link:
http://allegro.pl/0218-ceba-profilow...223478920.html
Stary 2010-09-19, 19:19   #1809
lutien
Wtajemniczenie

Hej Dziewczyny
Dzięki za pocieszenie Ja ogólnie lubię teściów, ale przez te remonty mam ich troszkę dosyć i chciałabym ograniczyć kontakty. Na szczęście z TŻ sobie to wyjaśniliśmy Choć i tak nie zmienia to faktu, że jestem wkurzona. Pisałam, że TŻ mi wypomniał, że nie pomagałam przy remoncie (co jest nieprawdą, bo bardzo dużo zrobiłam, choć nie wszystko, co miałam zrobić). I jakoś się nie doczekałam przeprosin Usłyszałam tylko, że TŻ wcale tak nie myśli i tyle Na szczęście jakoś dam radę dokończyć to, co miałam zrobić. Choć ciężko mi już się poruszać, to jakoś dam radę
Poza tym czeka mnie zapracowany tydzień, bo w weekend odwiedzają nas rodzice - teście i moja mama i trzeba posprzątać. TŻ jest chory, więc raczej nie mogę na niego liczyć.
Dobra - ale koniec narzekania Po Faktach lecę zrobić sobie budyń
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 19:58   #1810
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość
Hejka wszystkim

PRANIE -te co poprały już ciuszki, używałyście tylko proszku czy dawałyście też płynu do płukania dla dzieci?
Płyn też uzywałam

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 20:06   #1811
mallinka
Zadomowienie

Hej

ale miałam zakręcony dzień i wpadam tylko na chwilę

udało nam się dziś sprzedać samochód!!! normalnie jestem w szoku-przyjechali pierwszy raz obejrzec i od razu kupili...

i zaczynamy poszukiwania pełną parą nowego samochodu

nadrobię jutro bo dziś TŻ nie pozwala mi na kompie siedzieć...

buziaki, pozdrawiam!!!

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 20:09   #1812
sanderinka
Zakorzenienie

hej my po badaniu ale nie miałam wczesniej czasu odpisać. szyjka zamknięta ma 2 cm... nie wiem w sumie czy dużo czy mało malutka nadal jest dziewczynką i waży 710g i pięknie prostuje nóżki

po za tym wsio ok tyle ze mnie bardzo boli gardlo

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 20:17   #1813
Anecka
Zakorzenienie

Paulinka, dzieki heh Jak jzu rozloze lozeczko i ogarne pokoj calkowicie to pokaze w koncu te meble bo obiecalam juz tu

mallinka, no to gratulacje My za szybko nie bedziemy miec auta, bo tz uparl sie na audi a4 Ja to bym wolala jakikolwiek aby byl taki za 5tys, a on mowi ze trzeba z 20 tys nazbierac, wiec powodzenia

Mnie to sie podobaja takie bardziej terenowe, cos jak Nissan Quasquai itp. No ale kosztuja tez

sanderitka, ja tez nie wiem co oznacza to ze szyjka na 2 cm zamknieta nie pytalas lekarza? No ale co tam, dobrze ze w ogole zamknieta

Boze ja sie zle czuje mala juz dosc dlugo spi ale wczoraj wariowala i dzis rano. Powaznie juz mnie wszystko w srodku boli Ona chyba faktycznie ma za malo miejsca.. no nie wiem

Gra ktoras z Was w Farmeramę?

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-19, 20:29   #1814
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

spac mi sie chce

tak sobie mysle dziewczyny...jak czuje sie skurcze? bo ja chyba jeszcze nie mam zadnych

czy to taki chwilowy silny bol w roznych miejscach? po bokach , pod zebrami?
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 20:29   #1815
rypka85
Zakorzenienie

Cytat:
Paulinka, dzieki heh Jak jzu rozloze lozeczko i ogarne pokoj calkowicie to pokaze w koncu te meble bo obiecalam juz tu

mallinka, no to gratulacje My za szybko nie bedziemy miec auta, bo tz uparl sie na audi a4 Ja to bym wolala jakikolwiek aby byl taki za 5tys, a on mowi ze trzeba z 20 tys nazbierac, wiec powodzenia

Mnie to sie podobaja takie bardziej terenowe, cos jak Nissan Quasquai itp. No ale kosztuja tez

sanderitka, ja tez nie wiem co oznacza to ze szyjka na 2 cm zamknieta nie pytalas lekarza? No ale co tam, dobrze ze w ogole zamknieta

Boze ja sie zle czuje mala juz dosc dlugo spi ale wczoraj wariowala i dzis rano. Powaznie juz mnie wszystko w srodku boli Ona chyba faktycznie ma za malo miejsca.. no nie wiem

Gra ktoras z Was w Farmeramę?
O ja grałam
rypka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 20:30   #1816
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
hej my po badaniu ale nie miałam wczesniej czasu odpisać. szyjka zamknięta ma 2 cm... nie wiem w sumie czy dużo czy mało malutka nadal jest dziewczynką i waży 710g i pięknie prostuje nóżki

po za tym wsio ok tyle ze mnie bardzo boli gardlo
2 cm to troche malo, ale wg mnie bez tragedii
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 20:35   #1817
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cześć dziewczyny!

Właśnie wróciłąm z działki, gdzie byłam ze znajomymi. Jestem zmęczona i śpiąca okropnie, ale zadowolona. Chyba do końca ciąży już taki wypad się nie zdarzy. Po raz kolejny przekonałam się, że znajomych mamy super. Naprawdę nic z tych rzeczy, o których piszecie nie ma miejsca między nami. Wszyscy chcą wręcz jeszcze bardziej utrzymywać kontakty - ciągle pytają jak się czuję, kiedy nowe badania, jak to będzie. Z drugiej strony oczywiście gadamy też o zwykłych tematach. Nic się nie zmieniło.
Ciekawe jak to będzie jak mała się urodzi, może już nie tak wesoło, bo będziemy uziemieni bardziej.

Dobra, idę Was nadrabiać, bo mam spooooooooro.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 21:03   #1818
Weronisia
Zakorzenienie

Artystka, Anecka, Apolonia, Gustawek, M25, De28 dzięki za odpowiedzi w sprawie duszności Widzę, że nie jestem sama z tym problemem.
Dla mnie to jest strasznie uciążliwe, bo nigdy nie wiem kiedy mnie to złapie.
Mam niskie ciśnienie, przeważnie 90/50 a puls mam w okolicach 100. Serce mi kołacze jakby chciało ze mnie wyskoczyć.
A teraz ledwie usiadłam prze kompa, to już czuję, że mi słabo się robi i muszę brać bardzo głębokie oddechy, że jakoś wytrzymać... Masakra.
De28 u mnie to nie jest na tle nerwowym, bo ostatnio prowadzę monotonne życie, bez emocji Nieraz duszności mam już od rana, ledwie oczy otworzę, zanim cokolwiek zdąży mnie zdenerwować.
A ty uważaj na siebie skoro wiesz, że coś takiego cię dopada pod wpływem emocji itp. Unikaj stresujących sytuacji.
A brakiem miejsca się nie stresuj. Poradzicie sobie. Przecież wszystko nie musi być zawsze na pucuś glancuś

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
Weronisia a robisz te cwiczenia na obrot lub latarke???moja tez ostatnio byla glowa u gory to zrobilam wielkie oczy jak lekarz mi powiedzial bo dwa tyg wczesniej byla na nietoperza,bardzo sie kreci..w pare dni pozniej o dziwo przestala kopac w pecherz i czuje nozki wyzej nad pepkiem i z boku.wiec chyba znowu byl obrotporozmawiaj z malym,moze da sie ten obrot z nim zalatwic
Artystka, ja z tą latarką nie kombinuję, bo położna mi powiedziała, żeby na razie ćwiczyć te indyjskie mosty czy świece
Robiłam to kilka dni. Ale mam tak straszną zgagę, że leżąc do góry nogami mam wrażenie, że zaraz mi się uleje Na dodatek mój ciężki tyłek sam zjeżdża z poduszek, nie jestem w stanie długo wytrzymać w takiej pozycji.
No i jak się naczytałam o dzieciach z owiniętą pępowiną wokół szyi, to się przeraziłam.
Mój Pascal tak się wierci, że bardzo się boję, aby nie owinął się pępowiną. On tam chyba robi przemeblowanie
Kopie mnie z innej strony, już nie na dole, ale w górze i już nie umiem ocenić gdzie jest główka a gdzie pupcia. Może te ćwiczenia spowodowały jakiś jego obrót, ale wydaje mi się że dalej leży w poprzek.

We wtorek idę do gina, to się okaże jak on teraz się ułożył i do wtorku nie zamierzam więcej kombinować z ćwiczeniami. Poczekam co powie lekarz.

KarolinaB trzymaj się dzielnie, i słuchaj lekarzy, a będzie wszystko dobrze

A ja muszę już znikać, bo nie dość, że się duszę od tego siedzenia, to jeszcze nerka tak strasznie boli, że chyba zaraz eksploduję.
Postaram się zajrzeć jutro.

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
U nas te przewijaki kosztuja 30 euro. Ehh musze jakies rozwiazanie w koncu wymyslec.
De28 ja też mam taki przewijak.
A wcale nie musisz tyle płacić. Popatrz na Ebay. Ja tam kupiłam nowy za 15 euro Tylko musisz upilnowąc jakąś aukcję. Tu masz za troszkę więcej, bo jest jako Sofort Kaufen http://cgi.ebay.de/Wickelauflage-Wic...item20b3cd20e1

Ale często wstawiają takie od 1 Euro i trzeba licytować i wtedy wychodzi taniej jak się ma szczęście

Polecam Ci tego sprzedawcę, bo od niego kupiłam.
Tu masz na łóżeczko 120x60: http://cgi.ebay.de/Wickelplatte-Wick...item3360fc3a60

A tu masz na łóżeczko 140x70 http://cgi.ebay.de/Wickelplatte-Wick...item4aa4c5618a
Nieraz ma tylko jako sofort kaufen, ale dziś ma aukcję, więc może zdążysz

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-09-19 o 21:05
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 21:15   #1819
kretencja
Zakorzenienie

Sanderinka, mnie mój gin ostatnio po ręcznym badaniu też powiedział, że mam 2cm i zamkniętą. Powiedział, że to całkowicie w normie. Być może najważniejsze jest, ile miała na początku. Nigdy nie pytałam, a może ja zawsze miałam 2cm? Najwazniejsze, żeby była zamknięta i się nie skracała.

Kurde, dziewczyny, mam znowu straszny problem ze skórą Wiem, że to trochę moja wina, bo zaniedbuję pielęgnację... Tam gdzie smaruję olejek na rozstępy, czyli brzuch, piersi, tyłek, praktycznie nie mam tego problemu. Ale przyznam, że nie specjalnie dbam o resztę i teraz w ciąży wyjątkowo to "wyłazi". Na przedramionach i łokciach zauważyłam własnie tak przesuszoną skórę, że aż zaczerwienioną. Trochę to z daleka wygląda jak jakieś uczulenie, ale nie ma żadnych krostek. Tylko zaczerwienienie i takie podrażnienie jakby. I na wierzchach dłoni mam masakrycznie zniszczoną skórę, już nie wiem co na to poradzić. Aż mi pęka, swędzi i są czerwone plamy Smaruję kremami, zmywam w rękawiczkach... To chyba dlatego mi się robi, że bardzo często myję ręce, zwykle bardzo ciepłą wodą. Zawsze przywiązywałam do tego wagę, a teraz w ciązy to już makabra - po każdym głaskaniu kota czy otwieraniu kosza na śmieci myję łapki Znacie jakiś sposób na szybką regenerację takiej zmacerowanej skóry na rękach?

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-19, 21:16   #1820
De28
Wtajemniczenie

Weronisia, lozeczko poluje juz u innego sprzedawcy, mam upatrzony caly komplet.

Dzieki za linka do przewijaka.Razem z przesylka ponad 20 euro ale faktycznie taniej.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 21:33   #1821
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rypka85 Pokaż wiadomość
O ja grałam
Czemu juz nie grasz?

Wiecie co mnie sie wydaje ze kupowanie przewijaka na allegro nie ma sensu. Ostatnio bylam w kerfurze i tam przewijaki takie same byly w cenie 39zl, w hurtowni widzialam po 52 TE SAME.

Jej zgaga mnie meczy i te dusznosci, w dodatku cos mnie brzuch boli. Dzis zaczety 32 tydzien..

Z racji 32 tc kupilam wlasnie sukienke dzianinowa

Dobranoc!

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-19, 21:35   #1822
andziat
Zakorzenienie

kretencja ja mam ten sam problem z dłońmi, są szorstkie, suche i czerwone (też mam manię mycia rąk woda i mydło potwornie wysusza a i pogoda też się do tego przyczynia), polecam delikatny peeling a potem posmarować grubo kremem lub oliwą z oliwek, można też po posmarowaniu założyć jakieś bawełniane rękawiczki i tak położyć się spać, żeby się wszystko porządnie wchłonęło. No i trzeba często smarować kremem w ciągu dnia.
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 22:13   #1823
mallaga
Raczkowanie

witajcie
Jestem w 34 tygodniu ciąży i mam POWAZNY problem
od tygodnia mam obrzękniętą śluzówkę w nosie, prawdopodobnie powodem są hormony w ciąży. Czy któraś z Was też boryka się z takim problemem? Mam całkowicie zatkany nos i nie wiem jak długo jeszcze wytrzymam a kropelek obkurczających też nie chcę za wiele brać bo to błędne koło.Macie jakieś pomysły jak sobie z tym poradzić?
mallaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 22:23   #1824
Artystka23
Dragonfly

mi wlasnie tak sie zmacerowala skora pomiedzy palcami o dziwo,bo przeciez po smarowaniu brzucha oliwka olejek tez mi tam zostaje,ale to moze od tego remontowego pylu...jutro bedzie jazda bez trzymanki bo tz bedzie szlifowal i lakierowal podloge,a to podobno tak wali ze wytrzymac sie nie da nawet siedzac w drugim pokoju

ja dzis cierpie,bo mam pokopany jeden bok,mala tak mi czasem zasadza kopniaki,ze az sie zwijam i krzywie..masakra

mallaga,nie wiem co Ci doradzic,ja jestem alergikiem i z racji wiecznie zatkanego nosa uzywalam Marimer z sola morska ale szczerze mowiac niewiele pomagal,mowilas o tym lekarzowi?
Stary 2010-09-19, 22:29   #1825
mallaga
Raczkowanie

rozmawiałam z laryngologiem mojej córki.Pozwolił mi brać otrivin lub nasivin i kazał czekać do porodu....a zostało mi jeszcze 6 tygoni.
mallaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 22:38   #1826
Artystka23
Dragonfly

Otrivin jest w miare dobry,babka na SR zwrocila nam ostatnio uwage,ze wiele osob zle aplikuje krople i dlatego nie dzialaja,albo dzialaja slabiej.Ze podobno nalezy je zakraplac lezac na bokubo wtedy najmocniej dzialaja,ja za to mam problem z krwotokami z nosa
Stary 2010-09-19, 23:36   #1827
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Ja wolę prać osobno
mam kilka ubranek w żywych kolorach i boję się że białe zapaskudzę
Ja zawsze piorę wszystkie odcienie osobno ;-) wiem może to trochę dziwne, ale przy ubrankach dziecięcych będę robiła tak samo

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
Napisane przez rypka85 Pokaż wiadomość
Mi przeziębienie jeszcze nie mineło chociaż jest juz troszkę lepiej
rypka, ciepłe mleko z miodem i czosnkiem i na następny dzień będziesz zdrowa ;-)

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Cytat:
Prenalen sobie kup

Cholewa a ja sie dziwnie czuje, fajny dzien a jakos mi dziwnie. TZ dzis u mnie spal (teraz poszedl do wc to mam pol godziny na wizaz ) no i sie nie wyspalam. Jednak ja to wole miec wlasne lozko z wlasna koldra
Na dodatek nienawidze lezec do pozna, no a dopiero sie zwleklismy, bleeee..

Dziewczyny pytanie z innej beczki: Wiecie moze na ile wystarcza 5ml perfumy? bo ostatnio bylam w perfumerii i wachalam Versacego Bright Crystal i mnie sie spodobal. No ale nie wydam 200zl a 5ml jest w cenie 30zl i sie zastanawiam czy chociaz na miesiac i psikaniu sie raz dziennie wystarczy??

No i drugie pytanie: Prasuje sie ubranka od razu po praniu czy przed zalozeniem na dziecko? Bo nie wiem czy mam prać zalozmy w tym tyg (porod zalozmy za 2 msc) i juz prasowac i ukladac czy wlozyc a prasowac na tydzien przed planowanym terminem porodu?
Anecka, nie opłaca się kupować 5ml perfum ;-)

A co do prasowania to sama nie wiem kiedy, ważne żeby w ogóle wyprasować. Prasowanie ogólnie ma za zadanie wysterylizować małe ubranka.
Stary 2010-09-20, 06:35   #1828
sanderinka
Zakorzenienie

czesc

masakra wstałam przed 5.oo bo strasznie mnie bolał brzuś i byl twardy wzielam buscopan i juz lepiej ale chyba nie usnę juz mała wpycha wszedzie juz te nóżki ...

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-09-20, 06:59   #1829
kretencja
Zakorzenienie

Ja też się obudziłam już jakiś czas temu, jak mąż się przed szóstą do pracy szykował. I jakoś już nie mogę zasnąć. Jakoś wyjątkowo mnie dziś moje dolegliwości alergiczne męczą (nieważne, że w testach alergia wyszła bardzo słaba ). Katar mam, smyra w krtani...

Piszecie, że Wasze dzieciaczki boleśnie Was kopią. Ja prawie nie mam tego problemu, czasem dostanę nieprzyjemnego kuksańca w pęcherz i trochę mi uciska mały na żołądek i przeponę, ale takiego naprawdę bolesnego kopa to chyba jeszcze nie dostałam.

A dziś zaczynam 30 tydzień

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-20, 07:16   #1830
sanderinka
Zakorzenienie

kretencja no to gratki 30 tc juz bliżej niż dalej

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości