![]() |
#841 |
Raczkowanie
|
Dot.: QLAIRA - wątek zbiorczy
wskaznik pearla wynosil 0,94 przy niedokladnym stosowaniu a 0,41 przy dokladnym w przedziale 18-35lat,ale juz w przedziale 18-55lat 0,79 i 0,34.inne piguly maja znacznie mniej.Moziwe jest tez to ze za malo osob bylo testowanych.tam jakos jest napisane ze na 1377 bylo 13 ciaz.No i oczywiscie plamienia dosyc czeste.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#842 |
Wtajemniczenie
|
Ja miałam plamienia przez 2,5 tygodnia. Przestraszyłam się i poszłam do swojego ginekologa, ale kazał zaczekać, co też uczyniłam i przestałam plamić. Psychicznie odsapnęłam i mi te tabletki pasują (wcześniej miałam Yasmin i robiłam łzawe dramaty z byle powodu).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#843 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
Ja mam lat 27 i plamienia mam co 2 tygodnie. Oczywiście jedno z nich jest miesiączką a drugie??? Pocieszający jest tylko fakt że trwają one ok 2-3 dni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#844 |
Raczkowanie
|
Kurcze ciekawe jak bedzie u mnie,bo na dniach zaczynam.Zastanawiam sie jeszcze jak to bedzie wplywalo na moje zylaki,jestem po operacji,krzepliwosc mam chyba dobra poniewaz dwa razy mialam w zyciu robiona i byla oki,teraz nie robilam,ale zrobie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#845 |
Wtajemniczenie
|
Ginekolog powiedział mi, że takie plamienia mają prawo występować w trakcie brania pierwszych trzech opakowań/miesięcy (niestety nie pamiętam). Jak długo bierzesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#846 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny dawno mnie tu nie było
![]() A więc po prawie roku moja przygoda z Q. się kończy ![]() ![]() ![]() A jak którąś bolą łydki, to bierzcie magnez z potasem (i to forte), bo kawa, stres i tabletki anty wypłukują to całkowicie z organizmu. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#847 |
Przyczajenie
|
witam
![]() biore ta tabsy już od pary miesięcy. wcześniej wypróbowałam już wszystkie możliwe tabletki antykoncepcyjne jakie tylko mojej ginekolog przyszły na myśl. Fakt faktem, ze miesiączka jest nieregularna, bo albo jej nie ma, albo wystepują jakieś niespodziewane plamnienia. A te zdarzaly sie nawet kilka ray w ciągu cyklu, i co mnie najbardziej niepokoi, to w moim przypadku krwawienie jest tak silne, jakby krew lała się szklankami, co mnie martwi.....!!!!!!! najważniejsze jest to że nie ma już bolesnych miesiączek, bo po niektórych tabletkach bóle nie ustepowały, a zanim zaczełam jakiekolwiek brać, bóle były tak silne i moje samopoczucie tak okropne, że zwyczajnie mdlałam podczas okresu i pierwsze 3 dni każdej miesiączki leżałam w łóżku, co chwila łykając coś przeciwbólowego. Na szczęście po Q to minęło, bóle są, ale delikatne, praktycznie nie odczuwalne, migreny brak. gdzies przeczytałam że wypadają wlosy, no mi na szczęście nie;-) gdyby nie te mega silne i nieregularne krwawienia, wszystko byłoby super, ale czytając wasze wypowiedzi zastanawiam sie co robic!!!???????? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#848 |
Raczkowanie
|
Ja dzis zaczynam i ciekawe jak zareaguje moj organizm.
btw wiesz ja na twoim miejscu poszlabym do gina,bo te tabsy maja w sumie zmniejszac krwawienia.Nie wiem jakie one sa dlugie,ale chyba tak nie powinno byc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#849 |
Przyczajenie
|
witam,
mam do sprzedania qlaire, cena 40zl. przesyłka jest na moj koszt. sprzedaje gdyz lekarka przepisala mi inne tabletki. jeśli ktoś jest zainteresowany to proszę o kontakt iwi-to@o2.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#850 |
Przyczajenie
|
Cześć!
Robię sobie półroczną przerwę od tabletek, a zostało mi jeszcze jedno opakowanie qlairy. Chętnie odsprzedam jakiejś sympatycznej Warszawiance za 30zł. Nadal posiadam paragon z apteki. jean.zaneta@gmail.com |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#851 |
Raczkowanie
|
Chyba za wczesnie wzielam tabletke,myslalam ze zaczela mi sie miesiaczka wczoraj po poludniu troszku nakapalo,i wzieam tabletke a krwawienie zaczelo sie w sumie nad ranem,.Mam nadzieje ze nic takiego sie nie stanie.?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#852 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do Diany - moja przyjaciółka używa jej od kilku lat - najpierw w celach leczniczych, potem antykoncepcyjnych i jest zadowolona, lekarz mówi, że to tabletki idealne dla niej, dobrze się po nich czuje i np. nie ma tego problemu co ja czyli spadku libido ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#853 |
Przyczajenie
|
Annuar dzięki za pocieszenie co do Diane 35 - mam nadzieję, że ja też będę ją dobrze tolerować
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#854 |
Raczkowanie
|
Ja jestem przy 5 tabletce i stwierdzam ze okres byl taki jak zawsze,dzis juz mam czysto.Z innych objawow to takie ze piersi sa nabrzmiale i troche sie czuje napompowana,moze to byc tez efektem picia wina w weekend.A tak to spoko,narazie.mam nadzieje ze moje piersi juz nie urosna,bo i tak mam 75E.
Madziara mam nadzieje ze poszlas do lekarza. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#855 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczęta, podpinam sie do wątku. Ja brałam 2,5 roku Yasminelle - na początku było ok, potem krwawienia coraz mocniejsze, humory i przytyłam 7 kg których za nic nie mogłam sie pozbyć choć próbowałam wiele.. Mam nadzieje, że teraz będzie lepiej bo właśnie dziś zaczynam brać Qlaire
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#856 |
Raczkowanie
|
Ja czuje sie niby dobrz wczoraj po seksie znowu mi polecialo,czyzby i mnie nie omina plamienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#857 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie do dziewczyn stosujących qlaire, czy przy tych tabletkach możliwe jest przeunięcie miesiączki...tzn wcześniej biorąc yaz rezygnowałam z 4 tabletek placebo przechodząc od razu do kolejnego opakowania miesiączke mając z głowy, czy przy qlaira wystarczy zrezygnowanie z 2 ostatnich tabletek placebo?w ulotce nie ma informacji na ten temat...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#858 |
Wtajemniczenie
|
Ja kończę drugie opakowanie i nadal jestem całkowicie wyluzowana psychicznie. Mało co mnie wyprowadza z równowagi, po prostu fantazja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#859 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#860 |
Przyczajenie
|
a w ulotce sa jakieś informacje na ten temat?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#861 |
Wtajemniczenie
|
Nie pamiętam, żeby było. Takie rzeczy bywają jednak przydatne przy okazji wyjazdów i różnych wydarzeń, Od 18 do 24, czyli wychodzi na to, że należy pominąć 2 czerwone i 2 placebo, co jest logiczne, bo właśnie przy tych 2 czerwonych powinno się dostać okres.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#862 |
Przyczajenie
|
No tak, racja wszystko logiczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#863 |
Raczkowanie
|
w żadnej ulotce nie piszą o przesunięciu, bo to jest nie zdrowe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#864 |
Raczkowanie
|
A ja dalej mam plamienia i jesli nie ustapia to przezuce sie na Mercilon.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#865 |
Raczkowanie
|
ja przechodzę na yaz po Q mam okropne wypryski na twarzy i strasznie zatrzymała mi wodę w organizmie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#866 |
Raczkowanie
|
Nie jest to niezdrowe aż tak bardzo jakby się wydawało - ja na przykład dostałam od mojego gina informacje, że jeżeli mam jakiś powód żeby przesunąć nie ma problemu, tak samo jak można brać tabletki w cyklu trzymiesięcznym z przerwą na miesiączkę po trzech miesiącach brania non stop, co zmniejsza krwawienia jeżeli są intensywne.
![]() mam nadzieje, że mnie nie spotkają takie dolegliwości jak Ciebie, Droga blekitko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#867 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#868 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=blend_she;22380233]Nie jest to niezdrowe aż tak bardzo jakby się wydawało - ja na przykład dostałam od mojego gina informacje, że jeżeli mam jakiś powód żeby przesunąć nie ma problemu, tak samo jak można brać tabletki w cyklu trzymiesięcznym z przerwą na miesiączkę po trzech miesiącach brania non stop, co zmniejsza krwawienia jeżeli są intensywne.
![]() Dokładnie tą samą informację uzyskałam od mojej pani ginekolog,przesunięcie wcale (wbrew pozorom) nie jest szkodliwe, a przy bolesnych i uciążliwych miesiączkach wręcz wskazane. Skoro ciemno czerwone tabletki zawieraja substancję czynna to napewno można z nich zrezygnować w celu przesunięcia miesiączki? analizuje ulotkę...jest dziwna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#869 |
Raczkowanie
|
rezygnujesz i zaczynasz nowy blister. Tak jakbys zapomniała tabletki w dniach 18-24 . (te info są zawarte w ulotce str. 35) czyli nie będzie dwóch czerwonych przy których występuje krwawienie.czyli przesuwa się okres o 25 dni
![]() A jednak jest ulotka w której piszą o przesunięciu w Yaz znalazłam taką informacje natomiast w Q nic nie ma na ten temat |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#870 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a mialyscie plamienia po stosunku,czy tylko w ciagu dnia srodcykliczne?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.