"Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-20, 08:35   #1681
_havana_
Raczkowanie

Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2

hawea nie nie, tylko znajomą mam w Danii Ja jestem z Bydgoszczy
Moja córa będzie Emilka a jak chłopak to Marcel Podzieliliśmy się i mój tż wybiera dla dziewczynki a ja dla chłopca. Ewentualnie będzie Emilka Małgosia bo obie nasze mamy mają Małgorzata na imię i na pewno by im było miło jak byśmy dali tak córci

Życzę wszystkim miłego poniedziałku
Stary 2010-09-20, 09:16   #1682
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
hehe, to byś musiała przyjechać tutaj (Bruksela). Dzieciaki siadają na gołej ziemi, albo trawce, do tej pory chodzą w krótkich spodenkach, w zimie dziewczyny chodzą w baletkach, bez rajstop czy też skarpetek. Ja jakbym usiadła na gołej ziemi, to zaraz bym miała problem z pęcherzem, a im nic nie dolega. Małym dzieciom w ogóle nie zakłada się skarpetek latem, ani czapek. Hartują, ale za to dzieci potem nie chorują. Nie pochwalam tego do końca, ale jednak widać, że to przynosi pożądany skutek.
tak samo jak w Wielkiej Brytani, spik cieknie dziecko biega. U nas dziecko to jajko, atam normalnie każdy się obchodzi. Ja jestem za. Może poza bezstresowym wychowaniem, bo nie raz chcciałam najpierw dzieci, a potem rodziców zamordować. Ja tez nie rozumiem czapek i skarpet latem;-) latem prawdziwym;-) My na pewno nie będziemy przegrzewać, mój tŹ nie raz nawet w zimnej wodzie się kapie, przykręca kaloryfery i nigdy nie nosi czapki

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 09:44   #1683
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

ojoj ja to muszę czapę przy większym wietrze bo mi zimno wtedy wszędzie

W domu preferuję 22* a inni 18-20 ... abrr nie wiem czy nie powinnam iść czasem do lekarza,
bo ostatnio mój TŻ latał w koszulce na krótki rękaw a ja podkoszulka+bluzka+golf+b luza
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 09:44   #1684
mika_am
Raczkowanie

marlen -Mlodsza skwitowala "Twoje dziecko, twoja decyzja, ale jest ok, jak tak chcieliscie", teraz przezywaja ciesza sie, nie moga doczekac zakupow i maluszka, ale jak bedzie po porodzie zobaczymy.
Rozwalił mnie tekst Twojej młodszej córy, naprawde bystrzak z niej i dodatkowo tak szybko nauczyła się jeździć

też mam problem z wbiciem sobie do głowy jak tu dziecko ubrać, niby mam doświadczenie, bo siostry miały dzieci, ale w róznych porach i jak same wiecie, jak się nie jest na bieżąco to szybko można zapomnieć!zawsze miałam problem z kupnem czapeczek

Oj dziewczynki jak ten wekend szybko minoł!w piątek byłam na firmowym ognisku- fajnie było, śmiesznie, ciągle teksty do ciężarnej wróciłam około 24do domu!ah i troche potańczyłam!
a w sobote wykopki, musiałam ugotować obiad- 2 dania dla 10 osób, do tego wieczorem teściowie przyjechali więc musiałam posprzątać!od rana na nogach, w między czasie zrobiłąm sałatke, miałam jeszcze placek zrobić ale czasdu zabrakło!gdy usiadłam wieczOrem, normalnie myślałam że kręgosłup mi odpadnie!jak się położyłam do snu maluszek rozrabiał, a ja ze zmęczenia padłam!mężulek stwierdził że nie wie jak ja mogłam zasnąć, jak mały tak szalał, cały czas trzymał rękę na brzuchu!
Wczoraj mamy nie było więc znów musiałam obiad przygotować!
kupiłam lodówke w media markt z myślą o dzidzi, bo korzystaliśmy z rodziców i gdyby nie dzidzia to nadal by tak zostało!
w środe połówkowe, nie moge się doczekać
Któreś z Was pisały o swoich znajomych i wcześniejszych porodach...moja znajoma ma ciągle problemy- dzidzia od samego początku pcha się na swiat- ma obniżoną szyjke, miała zakłądana jakąś wkładke i szwy, ale to nic nie dało i lekarz ją przygotowuje na 7 miesiąc do porodu! normalnie się wystraszyłam, gdyż ja nic do tej pory nie kupowałam, co prawda sporo rzeczy mam dostać od siostry, ale chyba po połówkowym zaczne się rozglądać za wózkiem, wanienką itd. bo cały czas TŻ przestrzega mnie, żebym go samego z takimi zakupami nie zostawiała!
mika_am jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 09:45   #1685
Justine1988
Zadomowienie

Dzień dobry wszystkim!!Jak tam po weekendzie?
Ja juz mam swojego mężulka, wczoraj wieczorkiem wrócił...przygotowałam kolacyjke, deserek..także wieczorek milutki.
A dzis jestem przeszcześliwa i pełna energi.Mam już moja rodzinkę w komplecie, czego mi wiecej trzeba
Lece teraz do miasta, pozałatwiać pare spraw...potem popatrze na jakies płaszcze w szmateksie, bo juz mi zimno a w niczym sie nie dopinam juz:-/
Nie ma co sie dziwić...zobaczcie mój brzucholek...wczoraj wiczorem po kapieli...ale mi wywaliło;-)ale uwielbiam mój brzuszek
Zyczę miłego dnia

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 10:10   #1686
Chantalle
Raczkowanie

hej dziewczyny,
w sobote odebrałam z 2 sklepów gratisy dla dzieci, była tam m.in. ulotka o pobieraniu krwi z pepowiny podczas porodu, zastanawiałyście sięnad tym? W Polsce tez to już praktykują?

z zagranicznych imion bardzo podoba mi się Charlotte, ale z moim nazwiskiem zacznającym sie na CH bedzie to brzmieć średnio, a imię piękne!
ja dziś przeziębiona, do pracy nie jade, muszę się kurować...
pozdrawiam deszczowo...

SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!!
Moje dziewczynki:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png

Edytowane przez Chantalle
Czas edycji: 2010-09-20 o 10:12
Chantalle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 10:48   #1687
vilya
Zadomowienie

Justine i co robiłaś w końcu to badanie na TSH - i jak w porządku? Jaki masz wynik?
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 10:55   #1688
_havana_
Raczkowanie

Justine1988 śliczny ten Twój brzuszek!! Jest już naprawdę spory Który to tydzień? Ja chyba taki będę miała dopiero za 2 miesiące
Stary 2010-09-20, 11:01   #1689
dewi
Rozeznanie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez _havana_ Pokaż wiadomość
Justine1988 śliczny ten Twój brzuszek!! Jest już naprawdę spory Który to tydzień? Ja chyba taki będę miała dopiero za 2 miesiące
o tak śliczny już brzusio

Synuś od rana w przedszkolu
U mnie dziś od rana wiercą coś u sąsiada... chyba okna wymieniają.. a miałam się uczyć do poprawki... ehhh jak tu sie skupic...
Stary 2010-09-20, 11:03   #1690
MARIKA.S
Zadomowienie

Tak jak mówicie dzieci najlepiej ubrać o jedną warstwę więcej niż my
Ale tylko te Maluszki, które za wiele nie poruszają się same a cały czas leżą, te biegające spocą się i będą chorowały.
Ja nie będę przegrzewała dziecka, mam nadzieję, że mi się to uda. 20 stopni to optymalna temperatura w domu.
Mam częsty kontakt z dwójką małych dzieci 2lata i 3lata. Jedno jest ubierane jak cebula, non stop spocone i cały czas choruje. Drugie natomiast wychów zimny i choróbska łapią o wiele rzadziej.
A czy dziecku za gorąco najlepiej sprawdzić na karku, nóżki nie powinny być bardzo zimne, ale też nie są wyznacznikiem czy dziecku jest zimno. Na łapki w ogóle nie radzę zwracać uwagi, bo w ten sposób dzieci regulują temperaturę, więc przez pierwsze miesiące rączki mogą być zimne

marleen32 śliczne imię szkoda, że tutaj nie możemy nadawać takich odmiennych. Zawsze chciałam dać córeczce na imię Sanika albo Dalaja, ale to hinduskie imiona......

Justine1988 brzucholek rośnie jak na drożdżach

mika_am to się dziewczyno narobiłaś ja już zwalniam tempo bo po prostu nie daje rady szybko się poruszać Poza tym boję się o tę szyjkę.....

Chantalle krew z pępowiny pobiera się podczas każdego porodu i sprawdza się pH. Może chodzi Ci o banki komórek macierzystych?
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 11:17   #1691
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
ojoj ja to muszę czapę przy większym wietrze bo mi zimno wtedy wszędzie

W domu preferuję 22* a inni 18-20 ... abrr nie wiem czy nie powinnam iść czasem do lekarza,
bo ostatnio mój TŻ latał w koszulce na krótki rękaw a ja podkoszulka+bluzka+golf+b luza
ja też jestem zmarźluchem, a to może dlatego, że rodzice mnie przegrzali, jak byłam mała?

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

Edytowane przez hawea
Czas edycji: 2010-09-20 o 11:18
hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 11:24   #1692
Chantalle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Chantalle krew z pępowiny pobiera się podczas każdego porodu i sprawdza się pH. Może chodzi Ci o banki komórek macierzystych?
dokładnie o to mi chodziło, w Danii to jest dodatkowo płatne, jakies 500 zł, u mnie x dwa by musiało być, ale mysle o tym.

SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!!
Moje dziewczynki:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png
Chantalle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 11:24   #1693
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:
hawea nie nie, tylko znajomą mam w Danii Ja jestem z Bydgoszczy
Moja córa będzie Emilka a jak chłopak to Marcel Podzieliliśmy się i mój tż wybiera dla dziewczynki a ja dla chłopca. Ewentualnie będzie Emilka Małgosia bo obie nasze mamy mają Małgorzata na imię i na pewno by im było miło jak byśmy dali tak córci

Życzę wszystkim miłego poniedziałku
Emilka i Marcel, to bardzo ładne imiona. My chyba zdecydujemy się na Damiana... eh, ciężko coś wybrać.

Stary 2010-09-20, 11:34   #1694
olbka
Zadomowienie

Witam
Oj tak, Emilka i marcel to bardzo ładne imiona. Zwłaszcza Emilka (czyli ja )
Ja od rana mam powera, posprzątałam sypialnię, zrobiłam zakupy, odkurzyłam mieszkanko, upiekłam placek ze śliwkami i właśnie pracuję Ale po tym odkurzaniu to kręgosłup mnie teraz boli :/
Oby do przodu!
Justine, brzusio śliczniusi!

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 11:49   #1695
_havana_
Raczkowanie

olbka mmmmm... placek ze śliwkami
ja się biorę za sałatkę warzywną, ale przez ten placek mam ochotę na słodkie
Stary 2010-09-20, 11:55   #1696
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Ja zamierzam zrobić orzechowca, bo będziemy mieli gości, tylko, że orzechy leżą jeszcze nie wyłuskane ale będzie pychotka
uwielbiam piec

Stary 2010-09-20, 12:34   #1697
agape
Zadomowienie

ale mi smaka zrobiłaś moge prosić o przepis na tego orzechowca na priv?

za tydzien w lidlu maja byc ciuszki niemowlece a słyszałam duzo dobrych opinii o jakości tych ciuszków, zobaczymy...
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_13176.htm

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 13:02   #1698
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
ale mi smaka zrobiłaś moge prosić o przepis na tego orzechowca na priv?

za tydzien w lidlu maja byc ciuszki niemowlece a słyszałam duzo dobrych opinii o jakości tych ciuszków, zobaczymy...
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_13176.htm
przepis poszedł na priv

Stary 2010-09-20, 13:14   #1699
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chantalle Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,
w sobote odebrałam z 2 sklepów gratisy dla dzieci, była tam m.in. ulotka o pobieraniu krwi z pepowiny podczas porodu, zastanawiałyście sięnad tym? W Polsce tez to już praktykują?

z zagranicznych imion bardzo podoba mi się Charlotte, ale z moim nazwiskiem zacznającym sie na CH bedzie to brzmieć średnio, a imię piękne!
ja dziś przeziębiona, do pracy nie jade, muszę się kurować...
pozdrawiam deszczowo...
u nas pobieraja krew ale drogie jak cholera.. chciałabym ale niestety nie stac mnie na to.. moim zdaniem powinno byc tańsze albo wogóle nie płatne bo przeciez o zdrowie i zycie chodzi..

hawea ja tez poprosze o przepis bo uwielbiam wszystko co zwiazane z orzechami..

Justine1988 brzuchol śliczny.. pewnie bedzie duży chłopak

a ja jakas ostatnio strasznie drazliwa dzis znow sie z tz popsztykałam.. dzis ma wolne, i szkla mnie trafia ze siedział od rana przy kompie zamiast cos w domu zrobic..
wczoraj mnie strasznie brzuchol wieczorem bolał, wiec troche poleżałam.. dzis sobie tez odpuszcze jakies zbytnie wygibasy..
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 13:28   #1700
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
Justine i co robiłaś w końcu to badanie na TSH - i jak w porządku? Jaki masz wynik?
Nie robilam jeszcze, w czwartek ide do mojej Pani ginekolog i skonsultuje to z nią najpierw.Zapytam czy jest taka koniecznosc...ale dzieki za troske...
Ps. a co? Jak mnie zobaczyłaś...to Ci sie przypomniało...stwierdził aś ze moge miec problemy z tarczycą??Niestety nie naleze do chudzielców...ale podejrzewam, że tyje bo napewno moje hormony ktore biore tez maja na to wplyw.

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Dopiero 18, a brzucholek wiem wygląda jakbym była wiele dalej ale co zrobić...lubie swoj brzuszek;-)

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
u nas pobieraja krew ale drogie jak cholera.. chciałabym ale niestety nie stac mnie na to.. moim zdaniem powinno byc tańsze albo wogóle nie płatne bo przeciez o zdrowie i zycie chodzi..

hawea ja tez poprosze o przepis bo uwielbiam wszystko co zwiazane z orzechami..

Justine1988 brzuchol śliczny.. pewnie bedzie duży chłopak

a ja jakas ostatnio strasznie drazliwa dzis znow sie z tz popsztykałam.. dzis ma wolne, i szkla mnie trafia ze siedział od rana przy kompie zamiast cos w domu zrobic..
wczoraj mnie strasznie brzuchol wieczorem bolał, wiec troche poleżałam.. dzis sobie tez odpuszcze jakies zbytnie wygibasy..
Tak myslisz, że chłopak???Po czym wnosisz??
Hmmm, nie wiem skąd taki brzuch u mnie, bo dziecko nie sprawia wrażenia jakby miałobyc nad wyraz duze...mierzy dokładnie tyle ile w tym czasie powinno, hmmm ale fakt wagi nieznam, dawno mi lekarka nie podawala.Wage podała tylko na 1 usg. Teraz ja zapytam.

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
Witam
Oj tak, Emilka i marcel to bardzo ładne imiona. Zwłaszcza Emilka (czyli ja )
Ja od rana mam powera, posprzątałam sypialnię, zrobiłam zakupy, odkurzyłam mieszkanko, upiekłam placek ze śliwkami i właśnie pracuję Ale po tym odkurzaniu to kręgosłup mnie teraz boli :/
Oby do przodu!
Justine, brzusio śliczniusi!
Dziekuje...miło czasem słyszeć cos pozytywnego, jakiś komplement..a nie tylko"Ale masz wielki brzuch!!!!""Przytyłas".!! !Niestety ostatnio czesto spotykam sie z takimi uwagami...przykre to..ja jestem głupia bo bardzo biore do siebie takie uwagi i zamiast swobodnie i bezgranicznie cieszyc sie ciążą to przezywam...jaka to jestem duuuża...

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 13:39   #1701
vilya
Zadomowienie

[QUOTE=Justine1988;2218080 6]Nie robilam jeszcze, w czwartek ide do mojej Pani ginekolog i skonsultuje to z nią najpierw.Zapytam czy jest taka koniecznosc...ale dzieki za troske...
Ps. a co? Jak mnie zobaczyłaś...to Ci sie przypomniało...stwierdził aś ze moge miec problemy z tarczycą??Niestety nie naleze do chudzielców...ale podejrzewam, że tyje bo napewno moje hormony ktore biore tez maja na to wplyw./QUOTE]

akurat nie dlatego , właściwie Jesus napisała że jej wiecznie zimno (jest to jeden z wielu objawów kóre moga ale nie muszą pojawić się przy niedoczynności) i wtedy sobie przypomniałam o jednej wizażance której doradzałam TSH, bo w pierwszej kolejności jakoś pomyliłam Cię z Jesus ale sprawdziłam i chodziło o Ciebie. Brzuszek masz śliczny . No u mnie to wyglądało tak, z emoja gin dała mi całą listę badań jaką zaleca się wykonać w czasie ciąży (niektóre pełnopłatne) i ytam własnie było TSH i po badaniu okazało się że mam z tym problem choć nie miałam żadnych objawów. Potem jak czytałam o tym wszystkim to stwierdziłam, ze cześć objawów jednak miałam np było mi wiecznie zimno. A i najlepsze, że za pierwszym razem TSH miałam ponad normę a za 2 razem już miałam w "normie" to gin powiedziała o że już było w normie - bo oni się na tym nie znają a fakt jest taki, że ta norma jest zawyżona. I jak miałam w górnej granicy normy to mój lekarz i endokrynolog stwierdzili, że to jest złe bo w ciąży powinno być około 1,5 a norma jest coś koło 5.

Edytowane przez vilya
Czas edycji: 2010-09-20 o 15:26
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 13:50   #1702
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Justine ktoś Ci mówi że przytyłaś?
nie rozumiem i rozumieć nie będę jak ktoś może takie teksty rzucać do kobiety w ciąży;

kobieta nabiera krągłości i staje się jeszcze bardziej kobieca ale nie gruba czy coś;
TŻ mi ciągle poprawia humor tekstami że mam wydatniejsze wszystko i KRĄGŁE... i maślane oczy strzela

ale zimno na zewnątrz!!
popsuł mi się ostatnio mój parasol - tzn ciężej mi się go składa bo jakiś drucik się lekko wygiął więc mami mi sprezentowała automatyczną parasolkę

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

w ogóle zapomniałam że 30 września jest dzień chłopaka :|

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Może którejś z Was przypadnie do gustu niebieski kombinezonik z różowymi misiami
za 10zł

aukcja numer 1238956032
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 14:24   #1703
_havana_
Raczkowanie

Justine1988 ja jestem w 20tym tygodniu i Ci Twojego brzuszka zazdroszczę! a że przytyłaś to się w ogóle nie przejmuj bo to dla dzidziusia

A tak z innej beczki chciałam sie teraz zapytać: Czy ma może któraś już w domu ochraniacz na szczebelki do łóżeczka? Chciałabym sobie taki zrobić sama ale nie wiem jakie są wymiary
I jak był temat o ubieraniu dzidziusia narzuciło mi się coś jeszcze innego. Czy takie maleństwa, noworodki, karmi sie tylko mlekiem czy te herbatki np. koperkowa też wchodzą w grę? czy to dla starszych dzieci?
Tak mi to wlazło do głowy teraz i jak się nie dowiem to mi to nie da spokoju

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

kaskup ja z moimsię non stop kłócę o to, że on nic w domu nie robi bo on uważa, że jak chodzi do pracy to już po niej nic nie musi robić...
Stary 2010-09-20, 14:28   #1704
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość

Tak myslisz, że chłopak???Po czym wnosisz??
Hmmm, nie wiem skąd taki brzuch u mnie, bo dziecko nie sprawia wrażenia jakby miałobyc nad wyraz duze...mierzy dokładnie tyle ile w tym czasie powinno, hmmm ale fakt wagi nieznam, dawno mi lekarka nie podawala.Wage podała tylko na 1 usg. Teraz ja zapytam.
wiesz co nie wiem ale jakoś byłam świecie przekonana ze masz miec syna..

a co do TSH to ja mam typowe objawy niedoczynności i kilku lekarzy sugerowało mi to ale jak robiłam badania to okazywało sie ze mam na styk ale w granicy.. wiec wszyscy rozkładali ręce.. pozniej mi gin powiedział ze mam zaburzenia hormonalne.. ale za nim zdarzyłam isc do szpitala na badania to zafasolkowałam.. i tak przez 4 lata chodziłam od lekarza do lekarza i kazdy rozkładał rece.. az w koncu jeden zaproponował badania na hormony ale nie w czasie
choc teraz dalej moj gin stwierdził ze napewno miałam bo mi sie w ciazy teraz wszystko poprzestawiało chyba tak jak powinno byc.. no ale sie wszystko okaze po zakończeniu karmienia..

JeSuisUnPapillon ale ładny ten kombinezonik.. kupiłabym gdyby nie miała..

a ja 30.x mam 7 rocznice slubu...
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 14:49   #1705
agape
Zadomowienie

a ja właśnie dostałam łóżeczko chciałam co prawda turystyczne ale znajomi mają na zbyciu tradycyjne szczebelkowe więc grzech nie wziąć troszke kaski w kieszoni zostaje

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2010-09-20, 14:54   #1706
cytrynka3002
Zadomowienie

Ufff....nadrobiłam jakoś te 5 stron, które naskrobałyście w weekend.

Dziewczyny - piękne brzuszki. Ładnie nam się okrąglutkie robią, nie ma co. Fajna galeryjka się nam robi - ja też robię sobie fotki sukcesywnie, może dorzucę jakąś niedługo.

W weekend kupiłam sobie porządną kurtkę zimową w Vero Modzie, także mam problem z głowy, ma wszyte takie jakby gumeczki, dzięki którym porządnie się naciąga.

A dziś mam jakiś leniwy dzień - wierzcie, lub nie, ale dopiero z wyrka wstałam.

agape - ale masz fajnie!!

Miłego i słonecznego popołudnia życzę Wszystkim mamusiom i ich brzuszkom

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2010-09-20 o 14:55
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 14:59   #1707
marleen32
Rozeznanie

mika_am to prawda bystra i rezolutna ona jest, czasem nad wyraz
Marika tu na szczescie mozna nadawac jakie chcemy imiona, moja maz spytal tylko czy to nie zydowskie, powiedzialam, ze nie pisze w ksiazce amerykanskie, wiec stwierdzil, ze ok.
Justine1988 piekny brzuszek, a "docinkami" sie nie martw, moj jest na polowe jak Twoj (20 TC), a mi tez tesciowa powiedziala, jak to przytylam strasznie, ale ja jej na to, ze to dobrze, bo to oznacza ze dzidzia rosnie, a w tym okresie tak ma byc.
Rany jaka ja spiaca jestem, a mala wyciagnela mnie znow na rowerek i opanowala ruszanie i hamowanie do perfekcji, jezdzila dosc dlugo sama.
Odpoczne troche, a potem pojde z nia na jakis spacer, plac zabaw albo zakupy

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

A, propo herbat, koperek mozna od zaraz podawac, ale ja nie dopajalam dzieci, chyba ze szlismy na zakupy, to bralam ze soba, zeby miedzy karmieniami cos miec
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 15:35   #1708
mysiopez
Zadomowienie

A ja dziś zamiast leżeć to biegam i jestem załamana.. nie wiem gdzie będę mieszkać od 1X ...

Pozytywną rzeczą jest to iż odebrałam wyniki krzepliwości krwi i są bardzo dobre.. i dostałam zdjęcia zakupów, które kuzynka dla maluszka zrobiła w Szkocji.. WYszło mnie o wiele taniej niż gdybym w PL kupowała;

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 15:37   #1709
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Justine1988 ja jestem w 20tym tygodniu i Ci Twojego brzuszka zazdroszczę! a że przytyłaś to się w ogóle nie przejmuj bo to dla dzidziusia

A tak z innej beczki chciałam sie teraz zapytać: Czy ma może któraś już w domu ochraniacz na szczebelki do łóżeczka? Chciałabym sobie taki zrobić sama ale nie wiem jakie są wymiary
I jak był temat o ubieraniu dzidziusia narzuciło mi się coś jeszcze innego. Czy takie maleństwa, noworodki, karmi sie tylko mlekiem czy te herbatki np. koperkowa też wchodzą w grę? czy to dla starszych dzieci?
Tak mi to wlazło do głowy teraz i jak się nie dowiem to mi to nie da spokoju

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

kaskup ja z moimsię non stop kłócę o to, że on nic w domu nie robi bo on uważa, że jak chodzi do pracy to już po niej nic nie musi robić...
wejdz na allegro i posprawdzaj tam Będzie najlepiej, są najdokładniejsze

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 15:42   #1710
agape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
A ja dziś zamiast leżeć to biegam i jestem załamana.. nie wiem gdzie będę mieszkać od 1X ...

Pozytywną rzeczą jest to iż odebrałam wyniki krzepliwości krwi i są bardzo dobre.. i dostałam zdjęcia zakupów, które kuzynka dla maluszka zrobiła w Szkocji.. WYszło mnie o wiele taniej niż gdybym w PL kupowała;
kocyk miodzio

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości