Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-20, 10:12   #1081
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Lubię jesień jak jest ciepło i słonecznie. Zima w sensie śnieg powinna być tylko w górach i to jeszcze na stokach. A ogólnie to bardziej nie lubię tego momentu w roku kiedy ubywa dnia i długo jest ciemno.

Moja Zosia bardzo lubi TVN24 i Fakty Staram się jednak nie pozwalać na ogladanie TV
no właśnie o to tez mi chodziło fajny śnieg ale nie zima kiedy jest chlapa szaro buro i ponuroa jesień to głównie mi się kojarzy ze świętem zmarłych i przeziębieniami
chociaż rok temu byliśmy w jesień w Sopocie było pogodnie i przepieknie.
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Jak czytam, że Wy z kubeczkami walczycie, to jestem jeszcze w lesie. A pokażcie, jakie macie? Może jakieś linki? Czas Igora szkolić
A miałam Wam napisać: kąpie małego, leży sobie na brzuszku, opiera się na rączkach, aż se tu słyszę jakiś dziwny dźwięk, bo myłam mu pupę, to na buzię nie patrzyłam. Więc już patrzę, a ten tam chłepcze wodę sobie Mój mały piesek Ja zawsze twierdziłam, że dzieci gdzieś do 2 roku życia i psy mają wiele wspólnego
hehe no coś w tym jest

u nas z Fridą nie ma problemów ale to pewnie dlatego,że Danielek całkiem to lubi zawsze jak już widzi to macha rączkami i się cieszy przy tym tak śmiesznie pociągając noskiem

ech nie idzie mi to usypianie w dzien.... płakusia mimo,że jest śpiący tylko czasami uśnie

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-09-20 o 10:24
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 10:12   #1082
megi-megi
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Mój to samo, uwielbia gadające głowy. Jak usłyszy początek wiadomości to już się wylancza i ogląda. Politycy nam rosną
A mój lubi napisy końcowe Aż się na głos cieszy na nich.
I lubi jeszcze programy z cyklu"Ulica sezamkowa"... cieszy się do Elmo i innych.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 10:14   #1083
drcron
Zakorzenienie

Dzien dobry

a ja dzisiaj w niezbyt fajnym nastrojju nasz Hades odszedl na druga strone teczy qale bynajmnij sie4 nie meczy juz

powiedzcie czy ten katarek mozna do czegos innego niz odkurzacz podlaczyc ?? mamy odkurzacz dla alergikow jest to taka jakby szczotka i nie ma zadnej rury wiec nie ma jak podlaczyc katarka a z frida zasze Tz u nas dziala

wiecie co ja juz nie mam sily zalapalam strasznego dola nic mnie nie cieszy nawet to ze4 moja Julka sama juz siada wczoraj jak usiadla to wydalo mi sie to takie oczywiste a wszystko przez rodzine Tzta

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 10:16   #1084
megi-megi
Zakorzenienie

Drcroniku - Nie przejmuj się nimi. Julka jest najważniejsza i ciesz się nią, a reszta jest nieważna. Ale masz silną dziewczynę - siedzi sama!

No i moco współczuję Ci z powodu pieska. <tulenie>

Edytowane przez megi-megi
Czas edycji: 2010-09-20 o 10:18
Stary 2010-09-20, 10:29   #1085
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Dzien dobry

a ja dzisiaj w niezbyt fajnym nastrojju nasz Hades odszedl na druga strone teczy qale bynajmnij sie4 nie meczy juz

powiedzcie czy ten katarek mozna do czegos innego niz odkurzacz podlaczyc ?? mamy odkurzacz dla alergikow jest to taka jakby szczotka i nie ma zadnej rury wiec nie ma jak podlaczyc katarka a z frida zasze Tz u nas dziala

wiecie co ja juz nie mam sily zalapalam strasznego dola nic mnie nie cieszy nawet to ze4 moja Julka sama juz siada wczoraj jak usiadla to wydalo mi sie to takie oczywiste a wszystko przez rodzine Tzta
Łączymy się w bólu

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Właśnie mam włączony DDTVN i był temat poszukiwania idealnej niani. Czy któraś z Was robiła kurs pierwszej pomocy ?
Stary 2010-09-20, 10:38   #1086
P0P70
Zakorzenienie

Megi - mi też bardzoe się podoba Twój obrazowy opis ciała. Kurcze az zgłodniałam i jem kanapkę.
Ja teraz siedząc w WAwie przez tydzień stracę 1-2 kg ale w weekend nadrabiam to bo mnie TZ pasie i robi śniadania, obidy i kolacje.

Co do kubeczków to ja chyba mam już wszystkie, różne kształty, różne smoczki czy inne końcówki. Jednymi podaję wodę, innymi mleko, innymi soczki, innymi kaszki. Mam i plastikowe i szklane. z rączkami i bez. Końcówki lateksowe, kałczukoew lub plastikowe.
I tak naprawdę to trudno komukolwiec coś w tym temacie doradzić bo po pierwsze to inaczej piją (ssą) dzieci butelkowe a inaczej dzieci cycowe. A potem gdy zaczynają jeść łyżeczką to też inaczej już ssą/piją.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 10:45   #1087
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Megi - mi też bardzoe się podoba Twój obrazowy opis ciała. Kurcze az zgłodniałam i jem kanapkę.
Ja teraz siedząc w WAwie przez tydzień stracę 1-2 kg ale w weekend nadrabiam to bo mnie TZ pasie i robi śniadania, obidy i kolacje.

Co do kubeczków to ja chyba mam już wszystkie, różne kształty, różne smoczki czy inne końcówki. Jednymi podaję wodę, innymi mleko, innymi soczki, innymi kaszki. Mam i plastikowe i szklane. z rączkami i bez. Końcówki lateksowe, kałczukoew lub plastikowe.
I tak naprawdę to trudno komukolwiec coś w tym temacie doradzić bo po pierwsze to inaczej piją (ssą) dzieci butelkowe a inaczej dzieci cycowe. A potem gdy zaczynają jeść łyżeczką to też inaczej już ssą/piją.
A jak Ty tracisz te kilogramy, co? Ja też chcę!
Ale odkąd wróciłam do pracy, widzę, że jest mnie ciut mniej. Ale oczywiście wciąż za dużo. No i cycki mam chyba dłuższe
Stary 2010-09-20, 10:49   #1088
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Ale odkąd wróciłam do pracy, widzę, że jest mnie ciut mniej. Ale oczywiście wciąż za dużo. No i cycki mam chyba dłuższe
Nie no - przesuwający się fałd skóry i długie cycki . Moja wyobraźnia działa. Tak naprawdę to widzę siebie a to moja własna wina - nie ćwiczę
Stary 2010-09-20, 10:51   #1089
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dziękujemy wszystkiem za komplemety

Cytat:
asiulek - chrzciny super. Obie wygladacie n niezłe laseczki tylko jedna to trochę szczupła jest (czyżby zazdrość ?!).

I już nie pamiętam co chciałam odpisać
Hmmm... szczupła to za ładnie powiedziane Ja już nie mogę na siebie patrzeć- jestem wieszakiem na ubrania... wszystkie spodnie mi za wielkie, wlaśnie w tym tygodniu mam zamiar wybrać się na zakupy bo nie mam w czym chodzić

Darusia- co do Fridy to moja tez zawsze byla grzeczna przy odciaganiu, ba- nawet się zawsze chichotała bo ją to chyba smerało Ale ja to robiłam najwyżej 1-2 razy dziennie a teraz jak ma ten mega katar i jest zasmarkana od oczu po brodę jak kichnie- to już nie jest tak dobrze. Na początku jak miala ten katar to musialam jej odciagac nawet 2 razy w ciagu godziny i zaczęla bardzo plakać. Myślę, ze jak jest tak duzo gilunów to już nie jest dla dzieci takie przyjemne... teraz jak tylko widzi fride to tak macha raczkami i glową że baaaardzo ciężko zrobić to samemu...

młoda- chodzi Ci o ten wklad dla dla malusich dzieciaczków?? Bo jesli tak to nadal w nim ją wożę ale wyciąga się to łatwo...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 10:51   #1090
P0P70
Zakorzenienie

Drcron - brawa dla Julki..
I współczuje z powodu psa.
A rodzinę TZ olej.

Cytat:
Łączymy się w bólu

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Właśnie mam włączony DDTVN i był temat poszukiwania idealnej niani. Czy któraś z Was robiła kurs pierwszej pomocy ?
JA ukończyłam taki kurs ale dla dorosłych a zasady resustytacji dziecka- noworotka są inne.

A moje dziecko to pewnie w dzień ogląda razem z babcią te kosmiczne seriale na Zonk ROMANTICA. Jak ja z nią siedziałam to pilnowałam aby nie oglądała TV a jeżeli już to ja najczęściej TVN24. Bo to mój ulubiony kanał. A z tatusiem to ogląda boks, i Formułę (Pucian ostatnoio wygrał) i programy kulinarne.

A jeżeli chodzi o podobieństwo psa i dzecka. To moją ostatnio zainteresował kosz na śmieci. A Vasco jako pies schroniskowy ubwielbia grzebać w naszym koszu i rozwalać wszystko. Więc już sobie wyobrażam te wyścigi Oliwki i Vasco które będzie pierwsze przy koszu.

Stary 2010-09-20, 10:54   #1091
megi-megi
Zakorzenienie

Ja też nie ćwiczę. Ale tańczę z Igorem na rękach Tak - ręce mam chude. I tyle. Ale zawsze miałam chude.

Ja Wam mówię, dzisiaj w nocy z tż chyba z 4 razy podchodziliśmy do przytulanek i za każdym razem budziło się nasze antykoncepcyjne dziecko i nam przerywało. A później dziwne, że ja taka niewyspana.
Stary 2010-09-20, 11:03   #1092
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:

JA ukończyłam taki kurs ale dla dorosłych a zasady resustytacji dziecka- noworotka są inne.
No właśnie o takie dotyczące dzieci mi chodzi

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość

Hmmm... szczupła to za ładnie powiedziane Ja już nie mogę na siebie patrzeć- jestem wieszakiem na ubrania... wszystkie spodnie mi za wielkie, wlaśnie w tym tygodniu mam zamiar wybrać się na zakupy bo nie mam w czym chodzić

A czy robiłaś już sobie badanie tarczycy albo poziom cukru ?
Robimy wszystko dla naszych dzieciaczków a zapominamy o sobie.
Stary 2010-09-20, 11:06   #1093
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Dusiaka - a przepis na chlebek jakiś łatwy? Bo jak taki, co na pewno musi wyjść, to ja bym prosiła, o podzielenie się.
Prosty, prosty, proszę bardzo:
chleb dla leniwych - na dwie długie blaszki keksówki:
6 szklanek mąki, może być pszenna, ja dałam pół na pół z razową
10 dag drożdży
2 szklanki otrąb pszennych (kupiłam w markecie za 1,15pln)
4 szklanki letniej wody
2 łyżeczki cukru
2 łyżeczki soli

Drożdże kruszymy, mieszamy z cukrem, 4 łyżkami wody i 2 łyżkami mąki. Odstawiamy do wyrośnięcia (ok. 30 minut).
W misce mieszamy - mąk, sól, otręby, dodajemy wodę, wyrabiamy aż powstanie ciasto. Do niego dodajemy przygotowany wcześniej rozczyn i jeszcze raz mieszamy.
Wkładamy do natłuszczonych keksówek i wstawiamy do zimnego piekarnika. Pieczemy 1 godzinę od momentu gdy piecyk osiągnie 200 stopni.

Ja piekłam 50 minut, mam piekarnik z termoobiegiem.
Aha i oprócz otrębów dodałam dwie garście ziaren słonecznika.

Nie narobiłam się, a ile satysfakcji.
Dziś znów muszę upiec, bo wszyscy jak się na niego rzucili, tak dziś rano skończyliśmy i nic już nie zostało. Nie zdążyłam poczęstować moich dwóch psiapsiółek... I może do jednej blaszki dodam rodzynki albo pestki dyni...

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 11:13   #1094
mloda1989
Zakorzenienie

przez szelki schodzi bardzo ladnie ale ja przez to zapiecie nie moge kurcze jakby za mala dziurka byla...ehh

co do naciecia to ja mialam byc nacinana ale lekarz nie zdazyl bo go wytsraszylam i w tym czasie sama peklam i bardzo sie z tego ciesze....bo pekniecie duzo latwiej sie goji niz rana cieta...przy nacieciu mialabym duzo wieej szwow a tu tylko 2....nacinaja w strone nogi i przy chodzeniu ciagnie a ja peklam centralnie i nie odczuwalam zadnego dyskomortu....
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 11:17   #1095
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
hihi fajnie piszesz właśnie jestem ciekawa co stanie się z moimi teraz jak już całkiem mleczka nie będzie,chyba trzeba jakieś kremy ujędrniające zapodac

Cytat:
Dziękujemy wszystkiem za komplemety

Darusia- co do Fridy to moja tez zawsze byla grzeczna przy odciaganiu, ba- nawet się zawsze chichotała bo ją to chyba smerało Ale ja to robiłam najwyżej 1-2 razy dziennie a teraz jak ma ten mega katar i jest zasmarkana od oczu po brodę jak kichnie- to już nie jest tak dobrze. Na początku jak miala ten katar to musialam jej odciagac nawet 2 razy w ciagu godziny i zaczęla bardzo plakać. Myślę, ze jak jest tak duzo gilunów to już nie jest dla dzieci takie przyjemne... teraz jak tylko widzi fride to tak macha raczkami i glową że baaaardzo ciężko zrobić to samemu...

młoda- chodzi Ci o ten wklad dla dla malusich dzieciaczków?? Bo jesli tak to nadal w nim ją wożę ale wyciąga się to łatwo...
Asiulek robiłaś jakieś badania,ja idę dzisiaj do endokrynologa,ciekawe jak to wygląda,ale ostatnio rozmawiałam z lekarzem i może byc dużo przyczyn takiego chudnięcia ale powiedział,że najważniejsze odwiedzic endokrynologa i ginekologa i porobic podstawowe badania bo to nie jest normalne ja od porodu schudłam już 10 kg ale wydaje mi się,że wkońcu waga się zatrzymała,nawet troszkę brzuszka dostałam ale wcinam wszystko

czy Wy kupiłyście już kolejne foteliki do samochodu czy tylko dyskusja była?muszę kupic i to chyba szybciej niż myślałam,Danielkowi niedługo głowa będzie wystawac

Dusiaczka czytałas posta mego?co o tym myślisz?

kurczaki ja też łapie doła jak myślę o pracy,szef mnie znowu spienił........mama ma ochote się wymigac tylko nie wie jak to zrobic-źle się z tym czuję nawet bardzo

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-09-20 o 11:20
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 11:18   #1096
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Dusiaka jesteś?może dzisiaj się spotkamy?
chyba,że w któryś wtorek bo Minka tez przyjeżdżado Łodzi może przed basenem jakoś bysmy się umówiły?co Wy na to?
Jestem, jestem. Fajnie, że pamiętałaś.
Dziś nie bardzo mi pasuje, przyjechała ze wsi od babci moja mama (mimo, że nie ma jej od kilku m-cy w domu z jej mieszkania leci woda i zalewa piwnicę sąsiada). Chcemy pozałatwiać w związku z tym kilka spraw, ubezpieczenie, itp.
Ale chętnie spotkam się z Wami w przyszły wtorek, może być?
Gdzie jeździcie na basen? Czytałam oczywiście, jak się tam umawiałyście, ale oczywiście już zapomniałam

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 11:28   #1097
megi-megi
Zakorzenienie

Oliwka - ja nie wiem, jak to będzie, jak przestanę karmić, ale mam umowę z tż, że po drugiej dzidzi sponsoruje mi operację podciągnięcia, jeśli będę chciała.
A póki karmię nawet porządnie nie można się niczym nasmarować, bo przecież dzidziol do buzi wkłada to.

Dusiaka - za przepis. Natchnęło mnie i dzisiaj albo jutro się wezmę za pieczenie.
Stary 2010-09-20, 11:29   #1098
mrowak
Zakorzenienie

dziewczyny, moja Gabrysia nigdy nie sypiała na brzuszku, a nagle dzisiaj juz dwa razy sama sie tak ulozyla do drzemki i teraz ja cala w stresie i ja przekrecam na boczek bo sie boje, ze sie przydusi i to jeszcze ze smokiem w buzi tak sie kladzie:podklada sobie lapki pod buzie i tak spi-NIGDY tak nie spala. Czy to dlatego ze katar ja meczy i wymyslila, ze tak meczy mniej? ale ja schizy dostane i bede stac i patrzec czy oddycha dobrze....
jakas taka dzis bardzo senna jest-poszla mi juz na dwie drzemki!!! normalnie bylaby tylko jedna i znowu nie wiem czy to walka z infekcja (od wtorku juz) czy cos sie kluje wiekszego...chyba do lekarza zamiast w srode pojde jutro bo nie wytrzymam.
Mialysmy isc dzis na pierwszy od wtorku spacer, bo mialo byc 18 stopni-chyba w piekarniku kurde

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Cześć Asiulek ale Ty śliczna jesteś Wiadomo po kim Wercia taka ładna i MĄDRA
potwierdzam, Asia jest bardzo ladna

Cytat:
I jeszcze mi sie przypomniało że któraś z Was pytałała o ten kubeczek 360. (chyba Mrówka). A więc tak: kubek jak to kubek - moze być. Zaleta jego jest taka że faktycznie nic nie kapie no chyba że się pociągnie. I tu (u nas) jest problem bo mała nie potrafi jeszcze tak pociągnąć. Jest to całkowicie inny styl picia niż przez smoczek czy łyżeczkę zy nawet z kubeczka. Bo tu trzeba tak wciągbnąć (zassać) to picie. Małą tego nie potrafi. Więc kubeczek jest bardziej do zabawy. Ale daję go jej może załapie kiedeyś przez przypadek co należy zrobić. Jakoś nie potrafię jej wytłumaczyć co ma robić.
to ja pytalam fatkycznie i mysle, ze to tak wlasnie bedzie, ze Oliwka po prostu kiedys niechcacy zakuma o co biega. U Gabryski tez nie spodziewam sie przyjazni z tym kubkiem od razu, ale na allegro juz zamowilam

i przypomnialo mi sie, ze kiedys pytalas o duzy bebilon HA-nigdzie nie widzialam, na all tez nie ma

Cytat:
Dzien dobry

wspolczuje z powodu psiaka...
ciesz, ze kochana z postepow Julci-to sie zdarza tylko raz-tylko raz usiadzie po raz pierwszy, a rodzina TZ poczeka

Cytat:
no wlasnie nie mam i bardzo mnie to zastanowilo czy nie isc

Cytat:
czy Wy kupiłyście już kolejne foteliki do samochodu czy tylko dyskusja była?muszę kupic i to chyba szybciej niż myślałam,Danielkowi niedługo głowa będzie wystawac
my caly czas w maxi cosi i nie wiem co potem kupic-mam metlik, a raczej brak wiedzy bo jakos nie bylo kiedy sie zabrac...
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 11:34   #1099
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Ka mam skończony taki kurs. Taki pierwsza pomoc dla dorosłych i dla dzieci. Ale to już kilka latek temu. Pamiętam dobrze bo fajne manekiny były

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 11:38   #1100
P0P70
Zakorzenienie

Mnie też natknęłyście tym chlebem razowym. Napiszę do TZ że na piątek ma go upiec. On już kilka razy piekł mi chlebek i był pyszny. I jak ja mam chudnąć:rolleye s:

Muszę się gdzieś zapisać na ćwiczenia.

Stary 2010-09-20, 11:44   #1101
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
A czy robiłaś już sobie badanie tarczycy albo poziom cukru ?
Robimy wszystko dla naszych dzieciaczków a zapominamy o sobie.
Własnie nie...

Cytat:

Asiulek robiłaś jakieś badania,ja idę dzisiaj do endokrynologa,ciekawe jak to wygląda,ale ostatnio rozmawiałam z lekarzem i może byc dużo przyczyn takiego chudnięcia ale powiedział,że najważniejsze odwiedzic endokrynologa i ginekologa i porobic podstawowe badania bo to nie jest normalne ja od porodu schudłam już 10 kg ale wydaje mi się,że wkońcu waga się zatrzymała,nawet troszkę brzuszka dostałam ale wcinam wszystko
Zadnych badań nie robiłam. Tylko u mnie to jest tak, że ja mam po tacie taką łatwość do chudnięcia... mogę jeść wszystko i w każdych ilościach a i tak jestem chuda jak patyk. Z tym, że zawsze miałam apetyt wiec waga stala w miejscu a od porodu praktycznie (przez dietę) nie mam apetytu. Chyba skurczyl mi się żołądek i nie mogę zjeść dużo a co za tym idzie- wciąż chudnę... ja w ciąży przytylam 20 kg i to już dawno zrzuciłam a nawet już wiecej, bo jestem chudsza niż przed ciążą. Albo nie mam czasu jeść, albo mi się nie chce albo po prostu nie mam jak uszykowac sobie czegokolwiek i takim sposobem wciąż chudnę...

To jakie badania najlepiej zebym porobiła? Muszę mieć skierowanie od lekarza rodzinnego??

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-09-20, 11:50   #1102
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Własnie nie...

Zadnych badań nie robiłam. Tylko u mnie to jest tak, że ja mam po tacie taką łatwość do chudnięcia... mogę jeść wszystko i w każdych ilościach a i tak jestem chuda jak patyk. Z tym, że zawsze miałam apetyt wiec waga stala w miejscu a od porodu praktycznie (przez dietę) nie mam apetytu. Chyba skurczyl mi się żołądek i nie mogę zjeść dużo a co za tym idzie- wciąż chudnę... ja w ciąży przytylam 20 kg i to już dawno zrzuciłam a nawet już wiecej, bo jestem chudsza niż przed ciążą. Albo nie mam czasu jeść, albo mi się nie chce albo po prostu nie mam jak uszykowac sobie czegokolwiek i takim sposobem wciąż chudnę...

To jakie badania najlepiej zebym porobiła? Muszę mieć skierowanie od lekarza rodzinnego??
Idź do lekarza i nie mów o skłonnościach do chudnięcia. Powiedz że schudłaś tak bardzo mocno po ciąży i nie masz apetytu, źle się czujesz i np jesteś nerwowa. Poproś o skierowanie na badanie poziomu cukru (krzywa cukrowa), badnie poziomu hormonu tarczycy i skierowanie do endokrynologa. Powinien Ci to wszystko dać bez marudzenia bo po ciąży wszystko może poszaleć i trzeba się przebadać dokładnie.
Stary 2010-09-20, 11:55   #1103
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Ok, tak zrobię, będę musiała sie wybrac, choć mi się tak baaaaardzo nie chce... ale wiem- zdrowie najważniejsze

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-09-20, 11:58   #1104
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Ok, tak zrobię, będę musiała sie wybrac, choć mi się tak baaaaardzo nie chce... ale wiem- zdrowie najważniejsze
Zrób to jak najszybciej dla Werci . Mama też musi być zdrowa
Stary 2010-09-20, 12:25   #1105
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Igor wczoraj parę kroków przeraczkował, ale padł. Tyłek w górze, ręce wyproostowane i po łóżku. Boję się, bo jego pokój jest mocno niegotowy. Mam nadzieje, że w tym roku będzie. Zresztą powiedziałam tż, że w grudniu najwyżej sama go zrobię, bo mam dość.

Cytat:
Witam po weekendzie.
Ja tylko na chwile bo w domu wygląda jakby bomba spadła. Mała zasnęła wiec muszę korzystać...

Chrzciny sie udały. Mała w kosciele była aniołkiem. Byłam z niej dumna. Wszystkie dzieci płakały (oprócz niej jeszcze 6 dzieci) a ona nawet nie kwękneła.
Nizej zdjęcia mojej gwiazdeczki...

1.Podczas ubierania przez babcię i mamę
2. Dumny tatuś
3. Jeszcze raz dumny tatuś
4. Wszyscy rodzice z córeczką
5 i 6 - gwiazdeczka po powrocie do domku
Ślicznie z Was dziewczyny I super że chrzciny się udały a mała była grzeczna,, w końcu diabełek został wypędzony

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Ja czyszczę fridą ale też uwazam że nie jest to rewelacja , nie wspominając że potrzeba do tego 2 osoby i solidne płuca.
Jednak ja musze poradzić sobie sama z tym kładę małego na kanapie tak żeby główka była w rogu żeby mi nie uciekł łokciami trzymam ręce a rękoma główkę i fridę.
Podobnie czyszczę jak jestem sama, A jak z tŻ to jedno przytrzymuje głowkę a drugie działa...

Cytat:

acha ok właśnie mi o to chodziło czy surowe można dac chociaż jabłuszko surowe to on juz dawno dostał,tylko nie mogę dostac tej tarki z tworzywa i ścierałam na metalowej.
A nie wiem czy można, ja dałam surowe Nic się małemu nie stało, brzuszek nie bolał itp. Dzisiaj zrobimy mu mus bananowo - jabłkowy

Cytat:
A ja Wam zazdroszczę tej chudości. Mnie małe wysysa, ale ja jakoś nie chudnę, jestem odporna. A jak się schylę, to taki fałd brzuszny mi wisi, a jak położę na boku, to w bok spada ten fałd - takie urocze połączenie rozciągnietej skóry i tłuszczu
heh... to ja nawet jak stoję to mi zwisa ten fałd brzuszny.... Wyglądam na 7 miesiąc ciąży... I zamiast wziąć się za siebie to się obżeram ciastkami, chisami, frytkami itp itd... I tylko tyję i tyję

Cytat:

Moja Zosia bardzo lubi TVN24 i Fakty Staram się jednak nie pozwalać na ogladanie TV
Mały też z nami ogląda fakty I bardzo lubi reklamy - tzn sam napis na tym czarnym tle - nie wiem co on tam widzi ale cieszy się nieźle.

Cytat:
Dzien dobry

Super że Julcia sama usiadła
I przykro mi z powodu pieska, wie co przeżywasz

Ja idę robić pierogi ruskie - to tak w ramach diety

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:

...
No właśnie. Jak się czyściliśmy nosek sporadycznie to było wszystko ok. A teraz jak co chwile ma czyszczony to szału dostaje.. w ogóle nie chce aby cokolwiek mu robić przy nosku - żadnej wody morskiej kropelek itp...
Stary 2010-09-20, 13:07   #1106
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość

No właśnie. Jak się czyściliśmy nosek sporadycznie to było wszystko ok. A teraz jak co chwile ma czyszczony to szału dostaje.. w ogóle nie chce aby cokolwiek mu robić przy nosku - żadnej wody morskiej kropelek itp...
Dokładnie. Zawsze jej psikalam wodą, ciagnęłam smary i nie protestowała, a nawet czasem się śmiała. A od czasu kataru jak tylko widzi krople czy fride to nie da do siebie podejść. Nawet jej noska dotknąć nie można bo odpycha łapkami i się denerwuje... na szczęście po wszystkim szybko się uspokaja...

pieroooogi- podrzucisz?? <prosi z wystajacym i ociekajacym jęzorem>

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

mrowak- moja też dziś więcej śpi. Nie dość, ze obudziła się dziś na karmienie dopiero o 6 (od 20-tej spała), to zaraz po butli usnęła i spała do 7. Potem spała znow 45 minut i teraz śpi już druga godzinę... takze to chyba pogoda...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2010-09-20 o 13:02
Stary 2010-09-20, 13:29   #1107
P0P70
Zakorzenienie

dziewczyny ale jestem zmęczona tą swoją pracą. Muszę zaraz iść na dobrą kawę. A to wszystko przez ANAKAZAR. Od rana (z doskoku bo jednak cooś muszę porobić) siedzę na biochemi urody i studiję te kosmetyki.. I wciągnęłam w to swoją znajomą i razem studiowałyśmy konsultując sie przez telefon. I na koniec oczywiście zrobiliśmy zamówienie. A jak przyjdzie to będziemy sie bawiły w mnałego chemika. A to wszystko przez kogo?? Przez Anię!!!

A mi TZ kazał oszczędzać. Wczoraj podjechaliśmy do Media po po termometr dla małej i co? Wyszliśmy oczywiście nie tylko z termomerem ale także z odkurzaczemi (700pln) i depilatorem (550PLN). A to wszystko dlatego że było bez VAT-u.
A wcześniejszy odkurzacz to rozwaliłam przy małej. Bo ona na początku jadła przy odkurzaczu. A potem przestała i przy nim jeść więc się zdenerwowałam i kopnęłam go parę razy. Ulżyło mi ale odkurzacz trochę ucierpiał i nie chce się wyłączać i kółka odpadły. (jakieś takie nie twałe te sprzęty robią)

A i jeszcze jedno: Większość tu jest w trakcie jakiś remontów. Poszukuję wanny z hydro, narożnej. Ładnej. Może coś polecicie.

Idę na kawę bom zmęczona bardzo

Stary 2010-09-20, 13:40   #1108
ASIULEK_23
Zakorzenienie

A moje dziecie się obudziło, wtrąbiła słoiczek obiadku i teraz meceruje grzechotkę... a ja... jestem wykończona sprzątaniem i własnie pije kawkę -pop- na zdrowie

Wercia od wczoraj nie moze zrobić kupki, chyba przez to, że od 3 dni dostawała dania w których była marchewka- zupka, soczek, obiadek... dziś ją tylko jablkami będę dokarmiać co by ja przeczysciło, bo znów się meczy jak kiedyś...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-09-20, 14:10   #1109
mrowak
Zakorzenienie

To jakie badania najlepiej zebym porobiła? Muszę mieć skierowanie od lekarza rodzinnego??[/QUOTE]

zrob dokladnie tak, jak ponizej pisze izazula-do rodzinnego i po skierowania i to koniecznie, bo Cię znowu "zabładzę" pod swój blok i nakopię w tyłek!

Cytat:
Idź do lekarza i nie mów o skłonnościach do chudnięcia. Powiedz że schudłaś tak bardzo mocno po ciąży i nie masz apetytu, źle się czujesz i np jesteś nerwowa. Poproś o skierowanie na badanie poziomu cukru (krzywa cukrowa), badnie poziomu hormonu tarczycy i skierowanie do endokrynologa. Powinien Ci to wszystko dać bez marudzenia bo po ciąży wszystko może poszaleć i trzeba się przebadać dokładnie.
Cytat:
mrowak- moja też dziś więcej śpi. Nie dość, ze obudziła się dziś na karmienie dopiero o 6 (od 20-tej spała), to zaraz po butli usnęła i spała do 7. Potem spała znow 45 minut i teraz śpi już druga godzinę... takze to chyba pogoda...
może....zjadła obiadek, pokitosiła trochę w łóżeczku i znowu śpi...nie idę z nią jednak na spacer-coś nie ufam tej pogodzie. Jak będziemy szly sie pokazac lekarzowi to i tak trzeba bedzie wyleźc z domu wiec poczekam
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 14:17   #1110
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Drcroniku - Nie przejmuj się nimi. Julka jest najważniejsza i ciesz się nią, a reszta jest nieważna. Ale masz silną dziewczynę - siedzi sama!

No i moco współczuję Ci z powodu pieska. <tulenie>
no ona zaszybko sie rozwija kurde juz siedzi co prawda czasem zdazy jej sie gibnac na bok i sie wtedy drze zebby ja poprawic zaraz zacznie chodzic wczesniej raczkowac jak dla mnie zbyt szybko rosnie dzisiaj tak na nia popatrzylam jak w lezaczku siedziala i doszlam do wniosku ze wiosna trzeba bedzie sie o jakiegos Stasia postarac
Cytat:
Łączymy się w bólu

dziekuje

ja mam taki kurs robiony teraz w styczniu jak bylam jeszcze w ciazy to robilam
kiedys na wakacjach jak nie mialam kursu to i tak udzielalam pomocy dziecku chlopiec mial 10 lat i zatrzymala sie u niego akcja po upadku z roweru wtedy nie zastanawialam sie czy mam kurs czy nie zaczelam mu pomagac na zmiane z takim Panem 40 minut go wentylowalismy zanim przyjechalo pogotowie ja wtedy mialam gdzies kolo 18 lat ale widok byl okropny po tym zrobilam kurs i odnawialam go co roku
Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość

Ślicznie z Was dziewczyny I super że chrzciny się udały a mała była grzeczna,, w końcu diabełek został wypędzony

Podobnie czyszczę jak jestem sama, A jak z tŻ to jedno przytrzymuje głowkę a drugie działa...

A nie wiem czy można, ja dałam surowe Nic się małemu nie stało, brzuszek nie bolał itp. Dzisiaj zrobimy mu mus bananowo - jabłkowy

heh... to ja nawet jak stoję to mi zwisa ten fałd brzuszny.... Wyglądam na 7 miesiąc ciąży... I zamiast wziąć się za siebie to się obżeram ciastkami, chisami, frytkami itp itd... I tylko tyję i tyję

Mały też z nami ogląda fakty I bardzo lubi reklamy - tzn sam napis na tym czarnym tle - nie wiem co on tam widzi ale cieszy się nieźle.

Super że Julcia sama usiadła
I przykro mi z powodu pieska, wie co przeżywasz

Ja idę robić pierogi ruskie - to tak w ramach diety

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

ostatnio uwielbiam ruskie mam w zamrazarce 10 porcji po 15 pierogow roboty mojej mamy zawsze z Tztem wieczorem wyciagamy po jendej i takie zamrozone na patelnie wkladamy zanim sie rozmroza to fajnie sie opiecze ta skorupka

a rodzina Tzta nie ma sie chyab co przejmowac rozmawialam z zona jego kuzyna i ona mowila ze przezywala dokladnie to samo 2 lata temu wiec musze przez to przejsc

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

a i zapomnialam mam jeszcze jedno pytanie
od kiedy dzieciaczki lezacc na brzuchu powinny podnosic glowe i ja obracac na boki ??

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości