Zaginęła Iwona z Trójmiasta - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-20, 14:41   #4801
Melissa86
Zakorzenienie

Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta

Cytat:
Napisane przez bezuczuciowa Pokaż wiadomość
kolejna rzecz. na nagraniu Iwona ewidentnie schodzi na swoją lewą część chodnika jakby zamierzała skręcić w lewo. zakładając, że tak się stało to ... 4 chłopaków zmierzających tą samą trasą o godzinie 4:15:53 ewidentnie gapi się w tamtą stronę jakby coś przykuło ich uwagę. oglądają się w tamtym kierunku wszyscy z tej czwórki.
Już o tym było pisane na samym początku sprawy.
Melissa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 14:44   #4802
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez robson1979 Pokaż wiadomość
jesli chodzi o ten blaszany plot co tez pisalem przy okazji opisywania fotki to jest cos w tym. blisko jej osiedla a po drodze z deptaka i mozna cos wykombinowac chyba tam jesli to budowa ale sadze ze to tak logiczne ze az dziwne aby nie szukali tam
ALe czy ja dobrze was rozumiem?:

Pan ręcznik idzie od strony Sopotu w stronę Zaspy... tak? Po co miałby daleko tak iść (Jelitkowo) się kąpać skoro pewnie w swoim baraku miałby prysznic ?
Poza tym on mi też za bogato wygląda na robola.

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Napisane przez robson1979 Pokaż wiadomość
oby tylko tai chi a nie taekwondoo na kims
dobre to było
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 14:45   #4803
klaustrofobia007
Wtajemniczenie

Cytat:
jeśli tak to zwracam honor i przepraszam
absolutnie nie przepraszaj, bardzo dobrze, ze kombinujesz, nigdy nie wiadomo co juz zostalo poruszone wiec warto pisac, burza mózgów to dobra rzecz

Cytat:
Napisane przez karo3006 Pokaż wiadomość
ja znowu o wróżkach,ale czytała swego czasu bardzo intensywnie forum dla wizjonerów, na którym była poruszana sprawa Iwony, jedna z tarocistek,albo wizjonerek(nie pamietam dokładnie) pisała,że sprawca,albo osoba która ma cos wspólnego z zaginieciem iwony to człowiek zamozny majacy coś wspólnego z grami i tu mówiła,że albo z hazardem albo ze sportem...boks...krav maga...brrrrr
aż siadłam... nie mialam pojecia, ja tylko napatrzylam się na nagranie Pana Recznika z monitoringu i taki mu "profil psychologiczny" nakreślilam

! SZUKAMY IWONKI WIECZOREK Z GDAŃSKA !

Filmik o zaginionej

Wątek o Iwonce, zajrzyj, może jesteś w stanie pomóc
klaustrofobia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 14:45   #4804
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linda_Wallander Pokaż wiadomość
Z czystej ciekawości: każdy może nabyć ten chloroform (w aptece?)?
Chloroform to odczynnik chemiczny laboratoryjny, są firmy, które specjalizują się w sprzedaży takowych, np. STANCHEM.[/QUOTE]

No i kto może robić zakupy w takiej firmie??
Stary 2010-09-20, 14:46   #4805
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez karo3006 Pokaż wiadomość
mi to on bardziej wyglada na takiego co ćwiczy "krav mage" niz tai chi ale faktycznie ten biały ręcznik daje do myślenia...
hmmm muszę wygooglowac bo nie wiem o co chodzi

....

aa, jakaś sztuka walki

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
ręcznik jest ewidentnie biały.

po drugie na tym samym nagraniu, gdzie za Iwoną idzie pan Ręcznik mija ich bliżej nieokreślony człowiek zbierający butelki. może łatwiej byłoby do niego dotrzeć. mógłby opisać bliżej osobę pana Ręcznika.
No niby mięli go szukać, bo takich menelko-bezdomnych to łatwiej zanleźć ponieważ mają swoje rewiry, ale głucho w tej sprawie.
Stary 2010-09-20, 14:48   #4806
karo3006
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mmm3m Pokaż wiadomość
ALe czy ja dobrze was rozumiem?:

Pan ręcznik idzie od strony Sopotu w stronę Zaspy... tak? Po co miałby daleko tak iść (Jelitkowo) się kąpać skoro pewnie w swoim baraku miałby prysznic ?
Poza tym on mi też za bogato wygląda na robola.
hmnnn...no nie wiem,może poszedł w piatek sie wykapac w morzu,sahaczył na impre do parkowej-to miejsce w sumie lekko patologiczne ale dla zamiejscowych pewnie w jakims stopniu atrakcyjne,balety pod chmurka do rana i wracał do swojego hotelu,wzdłuz jantarowej jest kilka pensjonatów,przy czarnym dworze hotel Dal...tylko,że tew wszystkiemiejsca podobno były sprawdzane,monitoringi itp...wiem czepiam sie tej "parkowej" ale jakoś mi to miejsce po głowie chodzi...
Stary 2010-09-20, 14:51   #4807
mmm3m
BAN stały

Cytat:
ale jednak coś się musiało dziać 'ciekawego' po lewej skoro tak charakterystycznie się patrzą w tamtą stronę.
Może kolega robił siku w krzakach i go poganiali? Nie pamiętam tylko czy nagle kamera zmienia kadr i nie wiadomo co potem z nimi czy widac jak odchodzą "bez kolegi siusiającego"

rozumiecie?

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Linda_Wallander ty widniejesz na avatarze?

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Linda_Wallander Pokaż wiadomość
Często spaceruje w okolicach i często przystaję przy wejściach na plażę, chyba tak odruchowo, ponieważ to całkiem fajny dysonans, mam na myśli zarośla a tu nagle wejście na plażę widok piachu i zatoki. Miałam tak od zawsze.
Też tak mam

Edytowane przez mmm3m
Czas edycji: 2010-09-20 o 14:53
Stary 2010-09-20, 14:52   #4808
klaustrofobia007
Wtajemniczenie

na razie takie hotele znalazlam w poblizu, B i D odpada bo od złej strony są

profilowo pasuje mi Hotel Moris tylko troche daleko, chyba ze lubil dluzszy spacerek, a odleglosciowo to Villa Zlota Plaza mi pasuje

Filmik o zaginionej

Edytowane przez klaustrofobia007
Czas edycji: 2010-09-20 o 14:53
Stary 2010-09-20, 14:52   #4809
karo3006
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klaustrofobia007 Pokaż wiadomość
absolutnie nie przepraszaj, bardzo dobrze, ze kombinujesz, nigdy nie wiadomo co juz zostalo poruszone wiec warto pisac, burza mózgów to dobra rzecz

aż siadłam... nie mialam pojecia, ja tylko napatrzylam się na nagranie Pana Recznika z monitoringu i taki mu "profil psychologiczny" nakreślilam
no to niezły "zbieg okoliczności,"ja śledze sprawe Iwonki bardzo intensywnie,na prawde czytam rózne fora,wchodzę na rózne stronki,zapamietuje nawet to w co do końca nie wierzę...
Stary 2010-09-20, 14:59   #4810
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
na razie takie hotele znalazlam w poblizu, B i D odpada bo od złej strony są

profilowo pasuje mi Hotel Moris tylko troche daleko, chyba ze lubil dluzszy spacerek, a odleglosciowo to Villa Zlota Plaza mi pasuje
ciekawe czy policja sprawdziła jakie tam mają ręczniki
Poza tym - mi też nigdy panRęcznik nie wyglądał na biedaka, jakoś nigdy w życiu nie widziałam żula albo bezdomnego ze śnieżnobiałym ręcznikiem na ramieniu jedyne co mi w nim nie pasuje to fakt, że jakoś dziwnie się zatacza w pewnym momencie....
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 15:07   #4811
klaustrofobia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
ciekawe czy policja sprawdziła jakie tam mają ręczniki
Poza tym - mi też nigdy panRęcznik nie wyglądał na biedaka, jakoś nigdy w życiu nie widziałam żula albo bezdomnego ze śnieżnobiałym ręcznikiem na ramieniu jedyne co mi w nim nie pasuje to fakt, że jakoś dziwnie się zatacza w pewnym momencie....
takie rzeczy to tylko w erze

ja chodze tak samo, wiec nawet mnie to nie zdziwilo, nie musze pic, po prostu jak jestem wyluzowana to jakos tak "olewajaco chodze" ale mógl tez byc pijany po prostu, albo lekko "wciety"

Filmik o zaginionej

Stary 2010-09-20, 15:08   #4812
Asiczka
Rozeznanie

Cytat:
kurcze a ja tam sie ciagle trzymam mojej wersji, ze jak dla mnie Recznik wyglada bogato, takze jakos mi te wersje budowlaniec/tirowiec nie pasuja a juz niektore wersje ze to bezdomny menel to juz w ogole. moim zdaniem to jakis nadziany gosc hotelowy, wedlug mnie dobrze wyglada, jego ubrania wygladaja mi na markowe, koszula mi wyglada na Tommy'ego Hilfigera, juz kiedys pisalam, ze dla mnie to typowa sopocka bohema, ktorej sie do nas zjeżdża sporo od kwietnia do wrzesnia moze sie mylę, ale jak dla mnie koles po prostu wrocil za granice do swojego domu i nawet nie wie, ze go ktos w Polsce szuka. jest jakis dobry hotel/pensjonat obok przejscia 63? zaraz muszę mapę oblukac
to że Pan Ręcznik wygląda na bogatego gościa wcale nie wyklucza go z kręgu podejrzanych, a może to właśnie taki bogaty koleś i np rankiem zachciało mu się kąpieli w bałtyku (stąd ręcznik) a po drodze zauważył piękną dziewczynę i zachciało mu się czegoś innego. Mogło też byc tak że np ją zaczepił i zaproponował coś a ona się nie zgodziła i powód do gwałtu i morderstwa gotowy
także niestety jego bogactwo nie wyklucza tego że może byc sprawcą
Asiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 15:13   #4813
klaustrofobia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asiczka Pokaż wiadomość
to że Pan Ręcznik wygląda na bogatego gościa wcale nie wyklucza go z kręgu podejrzanych, a może to właśnie taki bogaty koleś i np rankiem zachciało mu się kąpieli w bałtyku (stąd ręcznik) a po drodze zauważył piękną dziewczynę i zachciało mu się czegoś innego. Mogło też byc tak że np ją zaczepił i zaproponował coś a ona się nie zgodziła i powód do gwałtu i morderstwa gotowy
także niestety jego bogactwo nie wyklucza tego że może byc sprawcą
ale ja nie twierdze, ze fakt, ze wyglada mi na bogatego czyni go niewinnym. pisze o tym, ze dobrze wyglada, bo w w poczatkowych dniach poszukiwan, Recznik był poszukiwany wsrod bezdomnych i pijaczkow na ławkach w parku, wiele osob wypowiadalo sie, ze wyglada niechlujnie, menelsko, wrecz brudno i ja sie caly czas zastanawialam czy my mowimy o tym samym mężczyźnie bo w moim wypadku to ostatnia rzecz jaką bym o nim pomyslala, to ze to brudny bezdomny, ja bym go po prostu gdzie indziej szukala...

Filmik o zaginionej

Stary 2010-09-20, 15:13   #4814
visionAM
Zakorzenienie

mam wrażenie, że finał tej sprawy zaskoczy nas wszystkich
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 15:15   #4815
bezuczuciowa
Raczkowanie

bo głębszej analizie ręczników na zdjęciach w Villi Złota Plaża dostrzegam trzy rodzaje ręczników - fioletowe, ciemnoczerwone i białe.

Stary 2010-09-20, 15:18   #4816
klaustrofobia007
Wtajemniczenie

Cytat:
bo głębszej analizie ręczników na zdjęciach w Villi Złota Plaża dostrzegam trzy rodzaje ręczników - fioletowe, ciemnoczerwone i białe.

faktycznie tez teraz spojrzalam

Filmik o zaginionej

Stary 2010-09-20, 15:20   #4817
Asiczka
Rozeznanie

Cytat:
ale ja nie twierdze, ze fakt, ze wyglada mi na bogatego czyni go niewinnym. pisze o tym, ze dobrze wyglada, bo w w poczatkowych dniach poszukiwan, Recznik był poszukiwany wsrod bezdomnych i pijaczkow na ławkach w parku, wiele osob wypowiadalo sie, ze wyglada niechlujnie, menelsko, wrecz brudno i ja sie caly czas zastanawialam czy my mowimy o tym samym mężczyźnie bo w moim wypadku to ostatnia rzecz jaką bym o nim pomyslala, to ze to brudny bezdomny, ja bym go po prostu gdzie indziej szukala...
pamiętam to właśnie z początkowych artukułów i ja sama uważałam że to właśnie taki menel
Stary 2010-09-20, 15:22   #4818
bezuczuciowa
Raczkowanie

i mimo, że kolor ręcznika to żaden dowód, ale może ktoś by człowieka skojarzył. niestety minęło sporo czasu...
hm. raczej mają tam monitoring...

i po dłuższym zastanowieniu wiedzą przecież kto danej nocy miał pokój wynajęty. sądzę że obcokrajowców było niewielu...
Stary 2010-09-20, 15:25   #4819
Asiczka
Rozeznanie

Cytat:

super to jedno miejsce jest już wykluczone
szkoda że ja niestety nie znam Gdańska bo sama bym tam pochodziła i niestety pozostają mi tylko zdjęcia satelitarne
ja jednak mam nadzieję (jak wiadomo nadzieją matką głupich) że policja sprawdziła pobliskie hotele i monitoringi w nich oraz gości tam przebywających w owym czasie

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
i mimo, że kolor ręcznika to żaden dowód, ale może ktoś by człowieka skojarzył. niestety minęło sporo czasu...

i po dłuższym zastanowieniu wiedzą przecież kto danej nocy miał pokój wynajęty. sądzę że obcokrajowców było niewielu...
a kto powiedział że ten pan jest obcokrajowcem ???
Stary 2010-09-20, 15:30   #4820
klaustrofobia007
Wtajemniczenie

Cytat:

hmmm moze by pamietali, dosc charakterystyczny czlowiek, według obliczen madrzejszych ode mnie, z zapisow kamery wynika, ze mial okolo.190cm wzrostu, wiec wysoki, opalony, dobrze ubrany. istnieja chyba jakies ksiegi gosci czy cos takiego...moze warto jakos sie skontaktowac z ta Villa...chyba ze to juz bylo sprawdzane, moze Janusz bedzie wiedzial, czy pytano w okolicznych pensjonatach.

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiczka Pokaż wiadomość
super to jedno miejsce jest już wykluczone
szkoda że ja niestety nie znam Gdańska bo sama bym tam pochodziła i niestety pozostają mi tylko zdjęcia satelitarne
ja jednak mam nadzieję (jak wiadomo nadzieją matką głupich) że policja sprawdziła pobliskie hotele i monitoringi w nich oraz gości tam przebywających w owym czasie

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

a kto powiedział że ten pan jest obcokrajowcem ???
a czemu wykluczone? własnie mocno podejrzane przez ten bialy ręcznik

Filmik o zaginionej

Stary 2010-09-20, 15:35   #4821
bezuczuciowa
Raczkowanie

jeszcze proszę o pomoc... czy pan Ręcznik ma ubrane buty czy idzie boso?

bo nie wiem czy mnie wzrok nie myli, ale ja butów nie dostrzegłam.

a co do bycia obcokrajowcem to jedno z podejrzeń.
Stary 2010-09-20, 15:36   #4822
Asiczka
Rozeznanie

a
Cytat:

a czemu wykluczone? własnie mocno podejrzane przez ten bialy ręcznik
ale ja nie napisałam że wykluczone
tylko że nie możemy stwierdzic tego że ten pan jest obcokrajowcem, bo może byc równie dobrze polakiem niestety szanse są 50 na 50
a biały ręcznik to dla mnie za mało na niezbity dowód

Edytowane przez Asiczka
Czas edycji: 2010-09-20 o 15:44
Stary 2010-09-20, 15:36   #4823
Melissa86
Zakorzenienie

Mi się wydaje,że właściciele sopockich klubów i pensjonatów byli wypytywani o Iwonę i chyba też o Pana Ręcznika,chociaż pewności nie mam.
Stary 2010-09-20, 15:39   #4824
karo3006
Raczkowanie

pan Ręcznik ma jakby złamany nos,załóżmy,że faktycznie to były bokser,albo miłośnik jakis sztuk walki, ten chód taki miękki ,lekko zataczający może byc wynikiem uszkodzenia błędnika a nie "wstawienia"...jednak że wstawienia o godzinie 4 nad ranem w sobote absolutnie nie wykluczam
Stary 2010-09-20, 15:41   #4825
klaustrofobia007
Wtajemniczenie

Napisane przez Asiczka
"super to jedno miejsce jest już wykluczone"

myslałam, ze piszac to, wykluczyłas Ville Zlotą z miejsc, w ktorych mogłby mieszkac Pan Ręcznik. widać nie zrozumialam

Filmik o zaginionej

Stary 2010-09-20, 15:42   #4826
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze proszę o pomoc... czy pan Ręcznik ma ubrane buty czy idzie boso?

bo nie wiem czy mnie wzrok nie myli, ale ja butów nie dostrzegłam.

a co do bycia obcokrajowcem to jedno z podejrzeń.
Ludzie Rutkowskiego też na początku mówili,że szedł boso. Jednak po głębszych analizach dostrzegli jakieś jasnobeżowe buty typu adidas.
Stary 2010-09-20, 15:44   #4827
karo3006
Raczkowanie

w hotelu Dal,który jest przwie przy Czarnym Dworze6 i rzut beretem od osiedla Iwony maja białe ręczniki http://www.hoteldal.pl/index.php?lin...l&gdzie=gdansk niezła korba z tym ręcznikiem
Stary 2010-09-20, 15:47   #4828
kle0patra
Raczkowanie

powinni jej szukac za granica, mysle ze zostala uprowadzona...
kle0patra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 16:02   #4829
titina
Zakorzenienie

Tam jest o wiele więcej hoteli i pensjonatów niż pokazuje google. np. Dom Wypoczynkowy Rzemieślnik którego płot ciągnie się wzdłuż deptaku. W ofercie tego domu jest miedzy innymi gimnastyka poranna.

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

titina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 16:08   #4830
klaustrofobia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez titina Pokaż wiadomość
Tam jest o wiele więcej hoteli i pensjonatów niż pokazuje google. np. Dom Wypoczynkowy Rzemieślnik którego płot ciągnie się wzdłuż deptaku. W ofercie tego domu jest miedzy innymi gimnastyka poranna.
spojrz na mapkę nad Dworem Prawdzica, Rzemieślnika też znalazło, ale tak jak mowisz podejrzewam, ze wszystkiego nie znalazlo, moze zumi.pl pomoże...

Filmik o zaginionej

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości