|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#2071 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 273
|
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III
Witam
![]() Po trwaj±cej oko³o 2 miesi±ce kuracji: -szampon Dermena http://natura-akacka.com.pl/product_...products_id=73 -witaminy z serii Plussssz (jestem w trakcie 3 opakowania, za ka¿dym razem kupujê inny sk³ad) -tabletki na w³osy: SkrzypoVita (1 opakowanie), obecnie drugi listek Silica muszê napisaæ, ¿e jest poprawa!!!! Stosowa³am wszystko systematycznie i naprawdê w³osy przesta³y mi wypadaæ! A lecia³y gar¶ciami, wszêdzie by³o ich pe³no, mycie to by³ horror, itd.itp. ale pewno znacie to z autopsji. Bardzo siê cieszê, ¿e mi siê uda³o, zdajê sobie sprawê, ¿e nie ka¿demu taki zestaw pomo¿e, ale skoro pomóg³ mi, to mo¿e której¶ z Was te¿ by siê przyda³ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2072 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 23
|
Muszê powiedzieæ ¿e pieczenie chyba mi przechodzi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2073 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 864
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2074 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 008
|
Apropo aloesu - jak mialam 10,11 lat to babcia robila mi wcierke z aloesu - obcina³a aloesowi ''li¶cie'', wyciska³a ten mi±¿sz i miesza³a z czym¶ tam (chyba z miodem, ale nie jestem pewna) i wcierala mi w skóre g³owy. Ale efektów nie pamiêtam, jakie by³y
![]()
#2075 | |
Zadomowienie
|
Aloes podobno u³atwia transport substancji do skóry wiêc chyba dobrze by³oby go ³±czyæ z innymi sk³adnikami. Jest osobny w±tek o ¿elu aloesowym warty przeczytania
![]() Ja na razie wspomagaj±co dodajê piperynê która u³atwia transport substancji i równie¿ zapobiega androgenowemu wypadaniu w³osów. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2076 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 45
|
Czy mo¿e mi kto¶ poradziæ odno¶nie Inneov gêsto¶æ w³osów? Zagl±da³am na w±tki po¶wiêcone konkretnie temu specyfikowi ale tam g³ówniechodzi o rozeznanie "czy warto". A mnie nurtuje taki problem czy po zaprzestaniu przyjmowania w³osy nie posypi± sie od razu? Mo¿e kto¶ siê orientuje?
#2077 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 758
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2078 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2079 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 160
|
u mnie te¿ tragedia : <
|
![]() ![]() |
![]() |
#2080 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 160
|
Hej - subskrybujê w±tek, bo mam ten sam problem co Wy, dziewczyny
![]() Mo¿e najpierw przyczyny - z pewno¶ci± po czê¶ci wypadanie spowodowane jest przez dietê, któr± stosujê od czerwca. Ale co z kwietniem i majem? Pojêcia zielonego nie mam ![]() Próbowa³am ju¿ chyba wszelkich mo¿liwych szamponów drogeryjnych. Próbowa³am kuracji tabletkami (co¶ w sytli belissy bra³am), pi³am przez d³u¿szy czas pokrzywê. Stara³am siê odchodziæ od chemicznej pielêgnacji, aktualnie u¿ywam WAXa - szamponu, dwufazowej od¿ywki i maski do w³osów wypadaj±cych. Byæ mo¿e za wcze¶nie jeszcze na ocenê rezultatów, ale teraz ³osy wypadaj± jeszcze bardziej, k³êbuszki z nich robiæ mogê ![]() Nie mam pomys³u kompletnie co teraz. S³ysza³am, ¿e dobrze na w³osy braæ tran - nie wiem, mo¿e która¶ mi co¶ poradzi? Zabieram siê do przekopywania w±tku, mo¿e odkryjê co¶ co mnie poratuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#2081 |
Zakorzenienie
|
Ja zaczê³am testowac rzepê, chyba zacz±³ siê na ni± sezon, bo dosta³am w warzywniaku tak± ¶liczn±
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2082 |
Zadomowienie
|
I w jaki sposób stosujesz? Naczyta³am siê wiele dobrego ale jako¶ bawiæ mi siê nie chce z tym sokiem bo smrodzik podobno okropny i d³ugo siê utrzymuje np w lodówce i naczyniach gdzie j± przechowujemy. Mam polecan± Joannê Rzepê bo ma j± wysoko w sk³adzie. Piecze ale lekko przez ok 15 min.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2083 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2084 |
Wtajemniczenie
|
jak wykorzystaæ imbir? zetrzæ na tarce i wymieszaæ ze spirytusem/wódk±? czy poza dzia³aniem rozgrzewaj±cym i pobudzaj±cym cebulki posiada jakies w³a¶ciwo¶ci od¿ywcze?
![]()
#2085 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2086 |
Zakorzenienie
|
zacze³am myc w³osy naft± kosmetyczna,mam nadzieje,ze cos pomoze
a jak tak sie zastaanawiam,czy w³osy nie wypadaja mi od nadmiaru mleka,bo jem codziennie conajmniej raz dziennie,czasami 2,a akurat mam kartkówke z biologii gdzie m.in jest tabelka o witaminach i co powoduje nadmiar ;P i to jest jako przy witaminie A,która znajduje sie w mleku i tak sie zacze³am w³±snie zastanawiaæ.
"If you want something you've never had,then you've got to do something you've never done " ----> *mój postcrossingowy blog* <--- "When somebody tells you "you can't" turn around and say "watch me" "Never let the fear of striking out keep you from playing the game" |
![]() ![]() |
![]() |
#2087 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 235
|
te¿ jestem za³amana stanem swoich w³osów
![]() nie wypada ich wiele ok 20 dziennie ale gorszy problem to wykrêcanie siê w ró¿ne strony. masakra ![]() na wypadanie mogê poleciæ ha - pantoten optimum - pomóg³ w walce z wypadaniem i wzmocni³ w³osy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2088 |
Zadomowienie
|
myc naft±?
![]()
#2089 |
Zakorzenienie
|
jej wiadomo o co chodzi ;P
niewielk± ilosæ wcierac we w³osy ; p
"If you want something you've never had,then you've got to do something you've never done " ----> *mój postcrossingowy blog* <--- "When somebody tells you "you can't" turn around and say "watch me" "Never let the fear of striking out keep you from playing the game" |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2090 |
Zadomowienie
|
no w³a¶nie, apropo nafty, jak kiedys wciera³am nie widzia³am ¿adnych efektów.. mo¿e ¼le to robi³am ? Czasami wciera³am po prostu we w³osy i po 30 min zmywa³am, albo tez dodawa³am j± do ¿ó³tka i cytryny - efektów zero. Nie wiem o co chodzi??
#2091 |
Zakorzenienie
|
ja wcieram,owijam recznikiem i potem zmywam po pól h mniej wiêcej. Ale albo mi sie wydaje,albo mam bardzo suche w³osy potem
![]() ![]() |
![]() |
#2092 |
Zadomowienie
|
wcierasz w skórê g³owy tez?;>
Ja osobiscie mam z natury suche i zniszczone od po³owy w dó³ prostownic± wiec myslalam ze nafta je jakos odzywi, albo cos, no ale bez efektów;]
#2093 |
Zakorzenienie
|
tak tak,wskóre g³owy tez oczywiscie ;P
ja mam w³asnie strasznie zniszczone przez prostowanie i suszenie,staram sie ograniczac,ale ³atwe to nie jest ;P poza tym,¿e mam zniszczone strasznie mi wypadaj± i to te najd³u¿sze w³osy ;P
![]() ![]() |
![]() |
#2094 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() - moze by wypadaæ przesta³y ;D aporpo wypadania, wypróbuj rzepe czarn± ;]
![]() |
#2095 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2096 |
Zakorzenienie
|
naprawde? ja tylko zrobi³am tak jak pani w aptece przekaza³a mamie,bo to ona mi to kupowa³a
![]() ![]() |
![]() |
#2097 |
Wtajemniczenie
|
Spróbuj te 15 min i zobaczysz, czy jest lepiej. Ja kiedy¶ te¿ jak przetrzyma³am dosyæ d³ugo, to czu³am ¿e mam siano na w³osach.
![]() |
#2098 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 444
|
OMG
![]() ![]() ![]() ![]() te¿ zastanawiam siê nad ok 10 centymetrowym podciêciem w³osów, w sumie na wzmocnienie jako¶ wielkie nie liczê, ale na pewno optycznie bêd± lepiej wygl±da³y, bo teraz to mam takie liche piórka ![]() teraz u¿ywam zamiennie :seboradin do w³osów wypadaj±cych (szampon+maska+ampu³ki+ wcierka) i polskiego waxa (szampon+maska+psikacz). na razie efektów nie widzê ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2099 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 160
|
Cytat:
ja dzi¶ zrobi³am morfologiê i ¿elazo.. jutro wyniki <boisiê> |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2100 |
Przyczajenie
|
ja robi³am sobie ostatnio przez dwa tyg statystyki odno¶nie wypadania i na razie (odpukaæ) ilo¶æ mo¿e nie tak drastycznie ale siê zmniejsza , i piec przesta³o, aloes zamówiony ( a tak a propos to stosowa³a która¶ z was ¿el aloesowy flos lek czy jako¶ tam ? dobry jest?) ale martwi mnie to ¿e lekko mam przerzedzone w³oski i na czubku i przodzie lekkie prze¶wity sa i nie wiem jak zatuszowac to bo mam nadziejê ze mi nowe w³oski kiedys tam wyrosn±
![]()
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.