WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2010-09-16, 16:54   #2071
Elizasz
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 273
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III

Witam
Po trwaj±cej oko³o 2 miesi±ce kuracji:
-szampon Dermena http://natura-akacka.com.pl/product_...products_id=73
-witaminy z serii Plussssz (jestem w trakcie 3 opakowania, za ka¿dym razem kupujê inny sk³ad)
-tabletki na w³osy: SkrzypoVita (1 opakowanie), obecnie drugi listek Silica
muszê napisaæ, ¿e jest poprawa!!!!
Stosowa³am wszystko systematycznie i naprawdê w³osy przesta³y mi wypadaæ! A lecia³y gar¶ciami, wszêdzie by³o ich pe³no, mycie to by³ horror, itd.itp. ale pewno znacie to z autopsji.
Bardzo siê cieszê, ¿e mi siê uda³o, zdajê sobie sprawê, ¿e nie ka¿demu taki zestaw pomo¿e, ale skoro pomóg³ mi, to mo¿e której¶ z Was te¿ by siê przyda³
Elizasz jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-09-16, 19:00   #2072
Madzialeczka
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 23

Muszê powiedzieæ ¿e pieczenie chyba mi przechodzi i teraz nie wiem czy to po szamponie czy od witaminek które ³yka³am czy mo¿e po ma¶ci z witamina A o której zbawiennym wp³ywie przeczyta³am gdzie¶ Ale oczywi¶cie nie mo¿e byæ tak ze bêdzie ju¿ dobrze bo jak nie to to znów co¶ innego siê mnie chwyta znów wiecej dzis mi wypad³o w³osów i bojê siê wróciæ do tamtych kosmetyków bo nie chcê ¿eby znów mnie tak potwornie piek³o Chcia³abym wypróbowaæ ten aloes ale obawiam siê ze w mojej ma³ej mie¶cinie mog± tego nie mieæ Ehh

----------------------
30cm ------> 50cm!
Madzialeczka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-09-16, 19:16   #2073
abercrombie&fitch
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 864

Cytat:
Napisane przez Madzialeczka Poka¿ wiadomo¶æ
Muszê powiedzieæ ¿e pieczenie chyba mi przechodzi i teraz nie wiem czy to po szamponie czy od witaminek które ³yka³am czy mo¿e po ma¶ci z witamina A o której zbawiennym wp³ywie przeczyta³am gdzie¶ Ale oczywi¶cie nie mo¿e byæ tak ze bêdzie ju¿ dobrze bo jak nie to to znów co¶ innego siê mnie chwyta znów wiecej dzis mi wypad³o w³osów i bojê siê wróciæ do tamtych kosmetyków bo nie chcê ¿eby znów mnie tak potwornie piek³o Chcia³abym wypróbowaæ ten aloes ale obawiam siê ze w mojej ma³ej mie¶cinie mog± tego nie mieæ Ehh
Ja te¿ z ma³ej mie¶ciny i jak siê okazuje ten ¿el zakupi³am w Delikatesy Centrum (sprawd¼ na ich stronie lokalizacje sklepów mo¿e akurat blisko) za ok 9z³. W aptece mo¿esz zapytaæ. Na pewno mo¿na zamówiæ na *******
abercrombie&fitch jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-09-16, 20:20   #2074
_Sarenka_
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 008

Apropo aloesu - jak mialam 10,11 lat to babcia robila mi wcierke z aloesu - obcina³a aloesowi ''li¶cie'', wyciska³a ten mi±¿sz i miesza³a z czym¶ tam (chyba z miodem, ale nie jestem pewna) i wcierala mi w skóre g³owy. Ale efektów nie pamiêtam, jakie by³y
Stary 2010-09-16, 21:01   #2075
abercrombie&fitch
Zadomowienie

Aloes podobno u³atwia transport substancji do skóry wiêc chyba dobrze by³oby go ³±czyæ z innymi sk³adnikami. Jest osobny w±tek o ¿elu aloesowym warty przeczytania

Ja na razie wspomagaj±co dodajê piperynê która u³atwia transport substancji i równie¿ zapobiega androgenowemu wypadaniu w³osów.
Cytat:
W kosmetyce, ekstrakt z pieprzu stosowany w bardzo ma³ych ilo¶ciach zwiêksza penetracjê i przyswajalno¶æ przez skórê cennych sk³adników aktywnych, które z natury ciê¿ko wprowadziæ do g³ebszych warstw skóry.
Nowe badania potwierdzi³y, i¿ ju¿ 0.01% ekstraktu z pieprzu zwiêksza o 30% przezskórn± biodostêpno¶æ trudno przyswajalnych ekstraktów ro¶linnych, w tym polifenoli z zielonej herbaty. Ekstrakt z pieprzu jako substancja o charakterze t³uszczowym zwiêksza p³ynno¶æ bariery lipidowej naskórka, która dziêki temu staje siê bardziej przepuszczalna dla sk³adników aktywnych.
Jednocze¶nie potwierdzono, ¿e ekstrakt z pieprzu stosowany w zalecanych stê¿eniach jest ca³kowicie bezpieczny w zastosowaniu zewnêtrznym i nie powoduje podra¿nienia, ani zaczerwienienia skóry.
(informacje z tej strony)
Stary 2010-09-17, 09:55   #2076
NataliaZ
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 45

Czy mo¿e mi kto¶ poradziæ odno¶nie Inneov gêsto¶æ w³osów? Zagl±da³am na w±tki po¶wiêcone konkretnie temu specyfikowi ale tam g³ówniechodzi o rozeznanie "czy warto". A mnie nurtuje taki problem czy po zaprzestaniu przyjmowania w³osy nie posypi± sie od razu? Mo¿e kto¶ siê orientuje?
NataliaZ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-09-17, 11:35   #2077
Snufki
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 758

Cytat:
Napisane przez NataliaZ Poka¿ wiadomo¶æ
Czy mo¿e mi kto¶ poradziæ odno¶nie Inneov gêsto¶æ w³osów? Zagl±da³am na w±tki po¶wiêcone konkretnie temu specyfikowi ale tam g³ówniechodzi o rozeznanie "czy warto". A mnie nurtuje taki problem czy po zaprzestaniu przyjmowania w³osy nie posypi± sie od razu? Mo¿e kto¶ siê orientuje?
Ja przesta³am, nie widzia³am ¿adnej ró¿nicy w wypadaniu.
Snufki jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2010-09-17, 18:15   #2078
Madzialeczka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez abercrombie&fitch Poka¿ wiadomo¶æ
Ja te¿ z ma³ej mie¶ciny i jak siê okazuje ten ¿el zakupi³am w Delikatesy Centrum (sprawd¼ na ich stronie lokalizacje sklepów mo¿e akurat blisko) za ok 9z³. W aptece mo¿esz zapytaæ. Na pewno mo¿na zamówiæ na *******
Pyta³am wszêdzie i mi Pani z zielarskiego sklepu zamówi³a na wtorek mam nadziejê ¿e pomo¿e Ale w³osy znów lec± I teraz nie wiem co robiæ czy wróciæ do kuracji i mieæ nadziejê ¿e tak ogromne pieczenie nie powróci ?? dorad¼cie mi proszê!

----------------------
30cm ------> 50cm!
Stary 2010-09-17, 19:23   #2079
hashii
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 160

u mnie te¿ tragedia : <
hashii jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-09-18, 20:40   #2080
Riddim
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 160

Hej - subskrybujê w±tek, bo mam ten sam problem co Wy, dziewczyny Od oko³o kwietnia w³osy lec± mi strasznie, z ró¿n± intensywno¶ci±. Strasznie siê moja niegdy¶ gêsta czupryna przerzedzi³a, wiêc zaczê³am j± ratowaæ. Liczê na jaki¶ komentarz od w³osowych-specjalistek, bo ju¿ nie wiem co robiæ...

Mo¿e najpierw przyczyny - z pewno¶ci± po czê¶ci wypadanie spowodowane jest przez dietê, któr± stosujê od czerwca. Ale co z kwietniem i majem? Pojêcia zielonego nie mam 3 tygodnie temu w³±czy³am do od¿ywiania normalne produkty, jem owoce, warzywa, ale efektów nie ma. Wrêcz przeciwnie - zauwa¿y³am, ¿e jest gorzej.

Próbowa³am ju¿ chyba wszelkich mo¿liwych szamponów drogeryjnych. Próbowa³am kuracji tabletkami (co¶ w sytli belissy bra³am), pi³am przez d³u¿szy czas pokrzywê. Stara³am siê odchodziæ od chemicznej pielêgnacji, aktualnie u¿ywam WAXa - szamponu, dwufazowej od¿ywki i maski do w³osów wypadaj±cych. Byæ mo¿e za wcze¶nie jeszcze na ocenê rezultatów, ale teraz ³osy wypadaj± jeszcze bardziej, k³êbuszki z nich robiæ mogê

Nie mam pomys³u kompletnie co teraz. S³ysza³am, ¿e dobrze na w³osy braæ tran - nie wiem, mo¿e która¶ mi co¶ poradzi?

Zabieram siê do przekopywania w±tku, mo¿e odkryjê co¶ co mnie poratuje.
Stary 2010-09-18, 23:51   #2081
jyyli
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 048
GG do jyyli

Ja zaczê³am testowac rzepê, chyba zacz±³ siê na ni± sezon, bo dosta³am w warzywniaku tak± ¶liczn± Zobaczymy, czy pomo¿e na wypadanie, ale mogê w tej chwili powiedziec, ¿e piecze paskudnie, ale tylko przez jakie¶ pó³ godziny

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-19, 05:57   #2082
abercrombie&fitch
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jyyli Poka¿ wiadomo¶æ
Ja zaczê³am testowac rzepê, chyba zacz±³ siê na ni± sezon, bo dosta³am w warzywniaku tak± ¶liczn± Zobaczymy, czy pomo¿e na wypadanie, ale mogê w tej chwili powiedziec, ¿e piecze paskudnie, ale tylko przez jakie¶ pó³ godziny
I w jaki sposób stosujesz? Naczyta³am siê wiele dobrego ale jako¶ bawiæ mi siê nie chce z tym sokiem bo smrodzik podobno okropny i d³ugo siê utrzymuje np w lodówce i naczyniach gdzie j± przechowujemy. Mam polecan± Joannê Rzepê bo ma j± wysoko w sk³adzie. Piecze ale lekko przez ok 15 min.
Stary 2010-09-19, 12:44   #2083
jyyli
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 048
GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez abercrombie&fitch Poka¿ wiadomo¶æ
I w jaki sposób stosujesz? Naczyta³am siê wiele dobrego ale jako¶ bawiæ mi siê nie chce z tym sokiem bo smrodzik podobno okropny i d³ugo siê utrzymuje np w lodówce i naczyniach gdzie j± przechowujemy. Mam polecan± Joannê Rzepê bo ma j± wysoko w sk³adzie. Piecze ale lekko przez ok 15 min.
Trê na tarce 1/4 rzepki, potem wyciskam przez szmatkê, sok przelewam do opakowaniu po Rzepce Joanny i nak³adam na ³eb Soku nie przechowujê, tylko t± rzepê rozcz³onowan± i zawiniêt± w woreczek, nie ¶mierdzi A na w³osach zapach czuc tylko lekko po umyciu, kiedy s± mokre.

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-09-19, 15:16   #2084
illegale
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 464
GG do illegale

jak wykorzystaæ imbir? zetrzæ na tarce i wymieszaæ ze spirytusem/wódk±? czy poza dzia³aniem rozgrzewaj±cym i pobudzaj±cym cebulki posiada jakies w³a¶ciwo¶ci od¿ywcze?

Cierpisz na Hashimoto, niedoczynno¶æ tarczycy zaburzenia od¿ywiania? Brak Ci energii, nie tolerujesz glutenu, laktozy?
Potrzebujesz motywatora do zmiany sposobu od¿ywiania?
Zapraszam na:

KONSULTACJE DIETETYCZNE:
http://www.alpacasquare.coml

illegale jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-09-19, 17:31   #2085
abercrombie&fitch
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jyyli Poka¿ wiadomo¶æ
Trê na tarce 1/4 rzepki, potem wyciskam przez szmatkê, sok przelewam do opakowaniu po Rzepce Joanny i nak³adam na ³eb Soku nie przechowujê, tylko t± rzepê rozcz³onowan± i zawiniêt± w woreczek, nie ¶mierdzi A na w³osach zapach czuc tylko lekko po umyciu, kiedy s± mokre.
W takim razie muszê dorwaæ rzepê i spróbowaæ
Stary 2010-09-19, 17:46   #2086
cherry l
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 174
GG do cherry l

zacze³am myc w³osy naft± kosmetyczna,mam nadzieje,ze cos pomoze

a jak tak sie zastaanawiam,czy w³osy nie wypadaja mi od nadmiaru mleka,bo jem codziennie conajmniej raz dziennie,czasami 2,a akurat mam kartkówke z biologii gdzie m.in jest tabelka o witaminach i co powoduje nadmiar ;P i to jest jako przy witaminie A,która znajduje sie w mleku i tak sie zacze³am w³±snie zastanawiaæ.
----> *mój postcrossingowy blog* <---

cherry l jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-09-19, 18:23   #2087
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 235

te¿ jestem za³amana stanem swoich w³osów
nie wypada ich wiele ok 20 dziennie ale gorszy problem to wykrêcanie siê w ró¿ne strony. masakra
na wypadanie mogê poleciæ ha - pantoten optimum - pomóg³ w walce z wypadaniem i wzmocni³ w³osy.
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-09-19, 18:23   #2088
_Sarenka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cherry l Poka¿ wiadomo¶æ
zacze³am myc w³osy naft± kosmetyczna,mam nadzieje,ze cos pomoze
myc naft±?
Stary 2010-09-19, 18:27   #2089
cherry l
Zakorzenienie

GG do cherry l

jej wiadomo o co chodzi ;P
niewielk± ilosæ wcierac we w³osy ; p

Stary 2010-09-19, 19:01   #2090
_Sarenka_
Zadomowienie

no w³a¶nie, apropo nafty, jak kiedys wciera³am nie widzia³am ¿adnych efektów.. mo¿e ¼le to robi³am ? Czasami wciera³am po prostu we w³osy i po 30 min zmywa³am, albo tez dodawa³am j± do ¿ó³tka i cytryny - efektów zero. Nie wiem o co chodzi??
Stary 2010-09-19, 19:03   #2091
cherry l
Zakorzenienie

GG do cherry l

ja wcieram,owijam recznikiem i potem zmywam po pól h mniej wiêcej. Ale albo mi sie wydaje,albo mam bardzo suche w³osy potem

Stary 2010-09-19, 19:14   #2092
_Sarenka_
Zadomowienie

wcierasz w skórê g³owy tez?;>

Ja osobiscie mam z natury suche i zniszczone od po³owy w dó³ prostownic± wiec myslalam ze nafta je jakos odzywi, albo cos, no ale bez efektów;]
Stary 2010-09-19, 19:31   #2093
cherry l
Zakorzenienie

GG do cherry l

tak tak,wskóre g³owy tez oczywiscie ;P

ja mam w³asnie strasznie zniszczone przez prostowanie i suszenie,staram sie ograniczac,ale ³atwe to nie jest ;P poza tym,¿e mam zniszczone strasznie mi wypadaj± i to te najd³u¿sze w³osy ;P

Stary 2010-09-19, 19:41   #2094
_Sarenka_
Zadomowienie

Cytat:
tak tak,wskóre g³owy tez oczywiscie ;P

ja mam w³asnie strasznie zniszczone przez prostowanie i suszenie,staram sie ograniczac,ale ³atwe to nie jest ;P poza tym,¿e mam zniszczone strasznie mi wypadaj± i to te najd³u¿sze w³osy ;P
no mam to samo, tyle ¿e dolna po³owa w³osów jest zniszczona a górna na szczêscie nie ( a moje w³osy maj± 35 cm). Przyszed³ mi ostatnio do g³owy taki pomys³, zeby ¶ci±æ po³owe w³osów
- moze by wypadaæ przesta³y ;D

aporpo wypadania, wypróbuj rzepe czarn± ;]
Stary 2010-09-19, 21:16   #2095
tyneczka
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 036
GG do tyneczka

Cytat:
ja wcieram,owijam recznikiem i potem zmywam po pól h mniej wiêcej. Ale albo mi sie wydaje,albo mam bardzo suche w³osy potem
Z naft± te¿ nie mo¿na przesadziæ. Powinno siê j± trzymaæ na w³osach tak jak jest napisane - do 15 min. Paradoksalnie zbyt d³ugie trzymanie nafty wysusza w³osy. Czyta³am kiedy¶ na wiza¿u

tyneczka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-09-19, 22:04   #2096
cherry l
Zakorzenienie

GG do cherry l

naprawde? ja tylko zrobi³am tak jak pani w aptece przekaza³a mamie,bo to ona mi to kupowa³a

Stary 2010-09-20, 08:25   #2097
tyneczka
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 036
GG do tyneczka

Cytat:
naprawde? ja tylko zrobi³am tak jak pani w aptece przekaza³a mamie,bo to ona mi to kupowa³a
Spróbuj te 15 min i zobaczysz, czy jest lepiej. Ja kiedy¶ te¿ jak przetrzyma³am dosyæ d³ugo, to czu³am ¿e mam siano na w³osach.

tyneczka jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-20, 08:57   #2098
Bejjka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 444

OMG dzi¶ rano umy³am w³osy i dos³ownie wychodzi³y mi pasmami masakra

te¿ zastanawiam siê nad ok 10 centymetrowym podciêciem w³osów, w sumie na wzmocnienie jako¶ wielkie nie liczê, ale na pewno optycznie bêd± lepiej wygl±da³y, bo teraz to mam takie liche piórka

teraz u¿ywam zamiennie :seboradin do w³osów wypadaj±cych (szampon+maska+ampu³ki+ wcierka) i polskiego waxa (szampon+maska+psikacz). na razie efektów nie widzê
Bejjka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-09-20, 14:58   #2099
hashii
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 160

Cytat:
Napisane przez Bejjka Poka¿ wiadomo¶æ
OMG dzi¶ rano umy³am w³osy i dos³ownie wychodzi³y mi pasmami masakra

te¿ zastanawiam siê nad ok 10 centymetrowym podciêciem w³osów, w sumie na wzmocnienie jako¶ wielkie nie liczê, ale na pewno optycznie bêd± lepiej wygl±da³y, bo teraz to mam takie liche piórka

teraz u¿ywam zamiennie :seboradin do w³osów wypadaj±cych (szampon+maska+ampu³ki+ wcierka) i polskiego waxa (szampon+maska+psikacz). na razie efektów nie widzê
a ile ju¿ u¿ywasz?

ja dzi¶ zrobi³am morfologiê i ¿elazo.. jutro wyniki <boisiê>
hashii jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-09-20, 15:05   #2100
Madzialeczka
Przyczajenie

ja robi³am sobie ostatnio przez dwa tyg statystyki odno¶nie wypadania i na razie (odpukaæ) ilo¶æ mo¿e nie tak drastycznie ale siê zmniejsza , i piec przesta³o, aloes zamówiony ( a tak a propos to stosowa³a która¶ z was ¿el aloesowy flos lek czy jako¶ tam ? dobry jest?) ale martwi mnie to ¿e lekko mam przerzedzone w³oski i na czubku i przodzie lekkie prze¶wity sa i nie wiem jak zatuszowac to bo mam nadziejê ze mi nowe w³oski kiedys tam wyrosn±

----------------------
30cm ------> 50cm!
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.