![]() |
#4981 |
Rozeznanie
|
Dot.: problem
Nie wiem czy to odpowiedni wątek ale za nim założę nowy, spróbuje tu
![]() Pani ginekolog przepisała mi moje pierwsze tabletki, właśnie yasminelle ale kazała też brać co cztery miesiące priobiotyk na drogi rodne. I tu moje pytanie, czy raz na cztery miesiące znaczy 1 opakowanie co cztery miesiące czy jedna tabletka. I czy mam brać to od pierwszego dnia okresu razem z yasminelle czy dopiero za cztery miesiące? Byłam tak zestresowana tą wizytą, że kompletnie zapomniałam zapytac ![]()
Każdy błysk w jego błękitnych oczach wywoływał u niej gęsią skórkę. Jego spojrzenie hipnotyzowało, a ton jego głosu był niczym ulubiona piosenka, którą chciała nagrać na płytę i odtwarzać bez końca... ____ Piotruś! <3 ____ |
![]() ![]() |
![]() |
#4982 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Sama muszę się zaopatrzyć bo ostatnio już trzy razy się leczyłam... Edytowane przez 201611241302 Czas edycji: 2010-09-13 o 08:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4983 |
Rozeznanie
|
Dziękuje ;*
Każdy błysk w jego błękitnych oczach wywoływał u niej gęsią skórkę. Jego spojrzenie hipnotyzowało, a ton jego głosu był niczym ulubiona piosenka, którą chciała nagrać na płytę i odtwarzać bez końca... ____ Piotruś! <3 ____ |
![]() ![]() |
![]() |
#4984 |
Raczkowanie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
dziewczyny,biorę tabletki antykoncepcyjne od 4.08(pierwszą wzięłam w 2 dzień miesiączki),i z chłopakiem kochałam się 16.08,potem jeszcze kilka razy ale w prezerwatywie (mam bakterie e.coli,dlatego).Od tygodnia mam codziennie wieczorem mdłości,mam już dość.i czy to od tabletek może być? dodam,że czułam się dobrze podczas pierwszej paczki.pomóżcie kochane,i dajcie w twarz żebym nie wmawiała sobie ciąży :<
|
![]() ![]() |
![]() |
#4985 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Też czasem mnie mdli po tabletce. Do tego było podwójne zabezpieczenie więc możesz być spokojna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4986 |
Raczkowanie
|
Hej! Jakiś czas temu pisałam, że biorę Yasminelle od kilku dni i mam straszne pryszcze... teraz jestem już przy końcówce drugiego opakowania i od czasu stosowania tych tabletek przytyłam 3 kilo. Jestem trochę przerażona.
Wiem, że od samych tabletek się nie tyje... ale czy to możliwe, że pogorszyła mi się przemiana materii, (bo jem tyle samo)?? Zastanawiam się czy może mi to przejdzie przy trzecim opakowaniem, bo pryszcze przeszły już. I jeszcze jedno... często mówi się, że lekarz powinien przypisać tabletki po obejrzeniu badań lekarskich krwi itd. Moja gin oglądała moje wyniki, ale powiedziała, że wszystko mam w normie, więc mogą być Yasminelle... ale co takl naprawdę decyduje o tym, że niktóre babki mają zapisane np. Novinette, inne Yasmin, jeszcze inne cilest. Celowo pomijam tabletki typu sindi i diane 35, bo wiadomo, że one są już konkretnie na jakąś przypadłość np. trądzik. To tyle, mam nadzieję, że za bardzo nie zamieszałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4987 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ewentualnie może się zatrzymywać woda w organiźmie. Zaokragla się biust, biodra. Ja gdy nie biorę tabletek jestem szczupła, gdy biorę normalna, bardziej zaokrąglone kobiece kształty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4988 |
Raczkowanie
|
Może i mi pomożecie rozwiać wątpliwości.
W tym miesiącu zaczęłam brać Yasminelle, wszystko zgodnie ze sztuką, czyli pierwsza tabletka pierwszego dnia okresu. To było 10 dni temu, a ja do dzisiaj plamię ![]() Może któraś z was tak miała i mnie uspokoi? Dodam, że biore tabletki drugi raz w życiu, wcześniej przez ponad rok brałam harmonet i nie było problemu ani ze startem, ani z nieregulaminowymi plamieniami w trakcie brania
#4989 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Kochana ja mam TO SAMO!!! Skąd te kilka kilo nie mam pojęcia, a ja przecież ograniczyłam nawet jedzenie! Jutro ide do ginekologa zaoytać co jest i ewent. poprosić o inne tabsy bo w niektóre ubrania sie po prostu nie mieszczę!!! Mój proces odchudzania zaczyna się odwracać a tego nie chciałam bo jestem szczupła i przyszło mi to z szeregiem wyrzeczeń <załamka> a tu głupie tabletki i z nimi kilka kilo w biodrach, udach i brzuchu ... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4990 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam was drogie wiezażystki
![]() Opisze moze wszytsko od podstaw ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4991 |
Zakorzenienie
|
O ile dobrze pamiętam to w ulotce było napisane coś na temat intensywności krwawienia tzn. ze mogą być bardziej obfite lub skąpe. Moim zdaniem nie masz się czym martwić bo teoretycznie krwawienie wystąpiło nawet jeśli to tylko plamienie. Ale jeśli bardzo się martwisz to zawsze możesz zrobić test.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4992 |
Konto usunięte
|
Pojawił się tańszy odpowiednik Yasminelle o nazwie Naraya. Któraś z was zamierza zmieniać ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4993 |
Zadomowienie
|
Wszyscy już wiedzą o Narayi
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=456517 |
![]() ![]() |
![]() |
#4994 |
Konto usunięte
|
Wiem, że wiedzą, ale zapytałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4995 |
Zadomowienie
|
zmieniam tabletki na tri-regol , mam nadzieję , że będzie lepiej bo podobno maja imitować cykl kobiecy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4996 |
Raczkowanie
|
zmieniłam Yasminelle na Midiane,,, zobaczymy,pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4997 |
Rozeznanie
|
dziewczyny czy po yasminelle przybralyscie na wadze? i pojawil wam sie cellulit?
![]()
#4998 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4999 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#5000 |
Zadomowienie
|
No w tym problem , że mam masę innych skutków ubocznych , wolała bym przytyć 5 kg przynajmniej w końcu nie miała bym niedowagi ;/ akurat 5 kg brakuje mi do tej prawidłowej wagi ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#5001 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, powiedzcie mi, czy miałyście po Y wymioty jako skutek uboczny?
|
![]() ![]() |
![]() |
#5002 |
Rozeznanie
|
nie ja nie mialam takich obajwow;>
#5003 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5004 |
Zakorzenienie
|
Kochane mam taki problem, po yasminelle bolaly mnie piersi wiec gin przepisała mi novynete (czy jak to sie tam pisze) i kazała brać w pierwszym dniu krwawienia z odstawienia (czyli pierwszy dzień miesiączki) natomiast na ulotce piszę że trzeba wziąć zaraz po ostatniej tabletce poprzedniego srodka anty.
Czyli jak wzielam ostatnia Yasminelle we wtorek to wg ulotki novynete mam brac od środy a wg gina od niedzieli (jak dostane okres). I co tu robić ?? Moze pomeczyc sie jeszcze miesiac z Y a N zaczac brac za miesiac tak jak w ulotce napisane ??
#5005 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Po drugie zarówno Yasminelle jak i Novynette mają taki sam poziom ee (czyli o,o20 mg) co oznacza, że możesz wziąć pierwszą tabletkę Novynette zaraz po ostatniej Yasminelle. Możesz zacząć brać je po 7 dniowej przerwie, a możesz wziąć w pierwszym dniu krwawienia z odstawienia. Masz 3 możliwości. We wszystkich przypadkach będziesz zabezpieczona od razu. Ja miałam podobną sytuację (tyle, że zmieniałam z Novynette na Yasminelle) i wzięłam pigułkę już po przerwie (czyli 8 dnia) to było 7 miesięcy temu - w ciąży nie jestem (i nie byłam) ![]() Zrób jednak tak jak radzi Ci ginekolog. Edytowane przez Black Rainbow Czas edycji: 2010-09-24 o 10:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5006 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() wiem ze to nie to samo co miesiączka ![]() ![]()
![]() |
#5007 |
Przyczajenie
|
Witam!
![]() Ja biorę yasminelle już 14 miesięcy. Jeżeli chodzi o skutki uboczne: - powiększenie piersi i czasami ich ból - czasami mdłości, ale bardzo rzadko Ale ogólnie to jestem zadowolona: nie przytyłam, libido jest duuuużo większe niż przed braniem tabletek (choć to pewnie zasługa większego wyluzowania podczas sexu ![]() Ja kupuję Yasminelle w Warszawie po 38zł. Za tydzień robię sobie komplet badań krwi, więc zobaczymy czy z wątrobą i resztą wszystko ok. |
![]() ![]() |
![]() |
#5008 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5009 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny mam pytanie. o 19 wzielam tabletke yasminelle jednak po godzinie dostałam biegunki. Postanowilam wziac druga tabletke i teraz po 2 godzinach znowu dostalam biegunki. Zastanawiam się czy powinnam wziac trzecia tabletke na wszelki wypadek? Prosze o szybką odpowiedz..
|
![]() ![]() |
![]() |
#5010 |
Przyczajenie
|
czy moge zrobic dwu miesieczna przerwe w braniu yasminelle bo wlasnie wyjechalam na kontrakt do wloch na 2 miesiace i zapomnialam tabletek czy raczej jest to za krutka przerwa
Edytowane przez wirakacza Czas edycji: 2010-09-25 o 17:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:03.