|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz. III
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale zawsze mozna sprobowac w koncu niektore psy maja bardzo ladna i blyszczaca sierscrozmawialyscie tu o pielegnacjii wlosow, i ja przede wszystkim to nie przesadzam z iloscia specyfikow wlosy musze myc codziennie, bo mam przetluszczajace sie, uzywam odzywki z rossmanna jakiejs taniej, jakiegos szamponu kokosowego i dermeny a czasami robie sobie maseczke z nafty, ostatnio ograniczam suszarke i musze wam powiedziec ze jestem calkiem zadowolona z moich wlosow, szybko rosna, koncowki nie sa zniszczone, a zwykle walczylam z ich rozdwajaniem sie...
|
|||
|
|
|
#3902 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o szampon to nie kupię takiego mojemu pieskowi bo nie pozwolę na to, żeby pies miał lepszą sierść od moich włosów
|
|
#3903 | ||
|
Wtajemniczenie
|
to będziesz moją motywacją
spróbuję na początek te 20 dni wytrzymać zobaczymy czy się uda![]() Cytat:
![]() mój TŻ jak słyszy że znowu coś nowego wymyśliłam na nasz ślub albo wesele to mówi: niech zgadnę...na wizażu to wyczytałaś?![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
![]() Ja już po SPAmowaniu. Dzisiaj było: włosy: 2x mycie Head&Shoulders odżywka nawilżająca twarz: peeling morelowy St.Ives maseczka z minerałami z morza martwego z avonu krem baby dream ciało: długa kąpiel z solą do kąpieli miód+mleko depliacja masaż rękawicą sizalową całego ciała masaż syrenką(uda,brzuch i pośladki) balsam na uda brzuch i pośladki chłodzący z eveline balsam na łydki i ramiona z garniera ujędrniający serum na biust usta: peeling+miód paznokcie i dłonie: odżywka rimmel krem do rąk malinowy AA balsam do paznokci z herba studio (a propo wiecie czy można go kupić w superpharmie? bo kończy mi się opakowanie, a nie chcę już zamawiać przez internet bo wychodzi dużo drożej za przesyłkę... )stopy: krem z avonu |
||
|
|
|
#3904 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
aach, aż się rozmarzyłam też bardzo chciałabym się wybrać do Grecji, zobaczymy, może w przyszłym roku... ![]() gratuluję udanych wakacji, zdjęcia też już obejrzałam - wyglądasz pięknie! ![]() Cytat:
. Kosztuje ok. 7zł a jest dużo lepszy od niektórych znacznie droższych! Nie kruszy się, trzyma się na powiekach cały dzień, no po prostu cudo .Z tym że jest w formie "tuszu" i pędzelka, więc jeśli wolisz taki w pisaku no to niestety odpada ![]() Cytat:
brawo! ![]() trzymam kciuki, sama też chętnie bym spróbowała ale wiem że nie wytrzymam...
|
||||
|
|
|
#3905 | ||
|
CABIN CREW
|
Cytat:
kurczę zawsze tak mam jak za dużo u rodziców posiedzę, że tak okropnie nie chce mi się tam wracać... ehhh.... a mi się marzy zamieszkać we włoszech... a najpierw zobaczyć rzym...zakochałam się w tym mieście i jak tylko będę miała okazję to marzę żeby je zobaczyć.. Cytat:
38 ja słodyczy nie jem w ogóle już od kilku miesięcy..nawet mnie nie ciągnie... gorzej mam z ochotą na chipsy, pizze, piwo itp.. dzisiejsze spamowanie: 1,5 l wody z cytryną belissa ze 4 czerwone herbaty mix olejowy na włosy (czepek i na całą noc ) wazelina na stopy balsam antycell serum do biustu twarz- podstawa ogólnie jakiegoś lenia dziś miałam jakie suplementy na włosy i paznokcie bierzecie i możecie polecić?? ja biorę te belisse od 20 dni i na razie nic nie widzę...
|
|
|
#3906 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a co do tabletek i efektow, to suplementy powinno sie brac 3miesiace i po tych 3miesiacach mozna stwierdzac czy cos daly czy nie, ja biore silice czy pomaga... hmmm wydaje mi sie ze wlosy mi szybciej rosna i koncowki sie tak nie rozdajaja. |
|
|
|
|
#3907 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Dzisiaj miałam mega zalatany i nerwowy dzień, ale juz wszystko ok.. Jutro idę na jakieś zakupy kosmetyczne, i mam pytanie jaki polecacie nawilżający balsam do ciała? najlepiej żeby nie był jakiś drogi, ale dobrze nawilżał?? Caate śliczne zdjątka
|
#3908 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może spróbuj trochę dłużej je używać, bo ja zjadłam chyba z 4 opakowania, a zauważyłam polepszenie dopiero po dwóch. Próbowałam tez skrzypowity i na początku tez działała a po jakichś 20 tabletkach przestała i nadal wypadały mi włosy a paznokcie się łamały...Aha i też będę pić na czczo szklankę wody z cytrynką na razie robię tak od 2 dni i dodatkowo herbata czerwona i zielona litrami
|
|
|
|
|
#3909 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
caate, boooskie foty
|
|
|
|
#3911 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3912 |
|
Marcelover ♥♥♥
|
ehh dziewczyny, muszę zrobić listę tego czego potrzebuje
mam nadzieje że nie będzie tego duzo
|
|
|
|
#3913 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
caate - super, że wakacje tak świetnie Ci się udały !!
![]() ![]() I pozazdrościć - w środku jesieni wygrzewać tyłeczek w ciepłych krajach P.S : pooglądam zdjęcia jak zaakceptujesz Geranium - co do eyelinera - ja tak jak Coldplay polecam ten z Miss Sporty, lecz aktualnie mam Wibo,Lovely (ok.10zł również z pędzelkiem) i jak dla mnie jednak jest o wiele lepszy niż tamten , znaczy mnie się jakoś lepiej maluje A co do pudru to moimi faworytami jak na razie są: sypki Loose Powder Inglota ( takie wielkie opakowanie , ok 30zł i wystarczy poprosić panią w sklepie i one świetnie doradzają w wyborze koloru - i to nie jest tylko moja opinia ) i sypki MySecret - tyle, że on dostępny tylko w Naturze jest, w moim mieście już dość dawno zlikwidowali, a najbliższą Naturę to ja mam we Wrocławiu Ok. 12-13zł , ale malutkie opakowanie(mi ono teraz służy do przesypywania tego wielkiego Inglota, bo zawsze puder przy sobie muszę mieć) i ma tylko jeden odcień - transparentny i delikatnie rozjaśnia twarz-nie jest ona biała, ale minimalnie rozjaśnia kolor podkładu(mi akurat nie przeszkadza) - zresztą zobacz opinie w KWC ![]() Jeśli nie masz nic do pozakrywania, masz ładną cerę itd. to nie ma przeszkód, żeby stosować puder sypki samodzielnie, czyli bez nałożonego wcześniej podkładu, czy też korektora Ale trzeba pamiętać o odpowiednim nawilżeniu cery i pudrowaniu się na wcześniej nałożony krem , bo pudry lubią podkreślać suche skórki ![]() Kitka - Ahaa, rozumiem Ja byłam tam przez tydzień i nigdy w życiu nie chciałabym tam mieszkać na stałe Ramoncia217 - Ja polecam Neutrogeny Everyday Repair Dzisiejsze spamowanie: - zielona i czerwona herbata włosy: - odżywka odbudowująca na mokre , pozostawiona na ok.1,5h - pianka na objętość - spray termoochronny twarz: - krem nawilżający od derm. - filtr 50 - krem nawilżająco-renegerujący na całą i brevoxyl punktowo po południu - retinoid na noc - peeling ust - miód na usta - krem bambino na usta na noc - gruba warstwa ciało: - masaż Syrenką - balsam nawilżający - krem do stóp x2 - krem do rąk co jakiś czas - odżywka na wzrost paznokci ...czyli dzisiaj tylko takie podstawy w sumie..
|
|
#3915 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- idę już spać Dobranoc ślicznotki
|
|
|
|
|
#3916 |
|
Wtajemniczenie
|
Też idę spać, bo jutro nie wstane
Dobranoc laski
|
#3917 |
|
Raczkowanie
|
hej Laseczki
właśnie kładę się spać, ale stwierdziłam, że dawno nic nie pisałam, więc najpierw się odezwę dziś kupiłam sobie spodnie i koszulę, ale zaszalałam, bo nigdy w życiu nie widziałam takich spodni i nie spodziewałam się, że będą w mojej szafia są poprzecierane i jasnoróżowe i mają takie zameczki przy nogawkach. zaszalałam. nawet nie wiem, czy je założę...ostatnio z pielęgnacji robię tylko podstawę... rano prysznic: szorowanie myjką włosy - szampon pantene, odżywka gliss kur twarz - żel lirene do cery tłustej i mieszanej kilka razy na dzień krem do rąk wieczorem demakijaż wieczorne myjku... jutro postaram się bardziej o siebie zadbać... ![]() Geranium ja mam z Lovely i jest bardzo fajny, jednak zamiast eyelinera wolę robić kreskę kredką do oczu. jakoś łatwiej mi. ramoncia ja używam garniera czerwonego, ale najlepsza jest neutrogena, jednak tutaj musisz się, wiadomo, liczyć z wydatkiem ponad 20zł. kitka moja mama mi truje, że powinnam brać capivit, ale mam już dość przyjmowania regularnie tabletek i póki co w mojej szufladzie zalega falvit nie mogę się powstrzymać. wrzucam spodnie i koszulę = dzisiejsze zakupy chciaż, jak mówię, do spodni nie jestem przekonana.przepraszam za jakość zdjęć
Edytowane przez hanamici Czas edycji: 2010-09-20 o 23:47 |
|
|
|
#3918 |
|
Wtajemniczenie
|
Hah, fajne
Jeśli się tylko odważysz, to czemu nie Ja zaraz idę coś ze sobą zrobić dopiero... |
|
|
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
A ja sobie właśnie wcinam śniadanko i popijam kawą Mam na 9, no ale znów wstałam wcześniej - chciałam zjeść śniadanie, bo dzisiaj do 16:30 w szkole, także jakbym nie zjadła w domu, to musiałabym ze sobą tachać chyba cały chlebak na zajęcia, bo tak by mi się chciało jeść, i jeść.. ![]() Dzisiaj postanowiłam, że na tańce nie jadę...Szkoda mi treningu... ale jutro mam bardzo ważną kartkówkę(taa.. nazywa się kartkówka, ale jest wysokiej wagi i do tego pewnie będzie na pół lekcji - standard .....) i muszę zostać na 1,5h[!]konsultacjach po lekcjach z matmy.. ![]() Co do wyglądu, to jak na razie mam totalny misz masz na głowie, ale czekam na łazienkę aż się zwolni ( u mnie same baby w domu, także wiecie jak to wygląda.. ) Nałożyłam za to sobie już kremik nawilżający od derm. , a za chwilę nałożę filtr 50 , pomaluję oczka(tusz + może delikatnie kredka czarna na górnej powiece + rozświetlacz w kącikach-teraz przy okularach to podstawa, żeby oko powiększyć) i buźkę Ale mam taką katastrofę na tej twarzy, znów mam wszędzie ranki i rany ) , że już nigdy, przenigdy nie będę majstrować na twarzy, bo jak na nią patrzę, to mam ochotę sobie łapki siekierą potraktować hanamici - łohohoo no to zaszalałaś ![]() Ja bym się nie odważyła Ale w sumie jak je jakoś fajnie zestawić i będziesz się w nich dobrze czuć, to czemużby ich nie nosić?? ![]() Tylko ja akurat na zestawianiu ubrań, to znam się tylko jak mam jakieś ciuchy przed sobą i mogę potem poprzymierzać, także ja najlepszym ekspertem nie jestem w tej dziedzinie A co do tych zamków - ja mam identyczne przy czarnych dżinsach, bo żadne spodnie nie pasują mi jeśli chodzi o przyleganie do łydek(chyba, że już takie baardzo obcisłe rurki, ale wtedy w udach wyglądam okropnie Miłego dnia Piękności
Edytowane przez _Alessandra Czas edycji: 2010-09-21 o 07:15 |
|
|
|
#3920 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry i milego dnia
Ja mam przed sobą cały dzien nauki... chciałam sobie zrobic stópki, ale nie bede miała czasu na zadne spa raczej..;(
|
#3921 |
|
Raczkowanie
|
Dawno mnie tu nie było ze względu na szkołę i problemy z TŻ
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3923 | ||
|
CABIN CREW
|
Cytat:
z tym że ja nie wiem czy bym się odważyła, jeżeli chodzi o spodnie to jestem bardzo zasadnicza, tzn. tylko rurki, zwykłe, najlepiej ciemne beż żadnych bajerów...ale to dlatego że mam tłuste nogi i też dlatego że wolę szaleć z górą stroju (a wtedy dół wolę mieć "spokojny" )Cytat:
na dodatek rozchorowałam się, ledwo mówię tak mnie gardło boli.... więc pewnie dziś nie poszaleje ze spamowaniem...
|
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Piękności.
hanamici spodnie co prawda ciekawe, ale ja bym w takich nie wyszła, nie mój styl.
|
|
#3925 |
|
Wtajemniczenie
|
juz nawet załozyłam watek na modowym, widziałyscie gdzies moze butyy w tym stylu?
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie dzisiaj znowu remont
|
|
|
|
#3928 |
|
CABIN CREW
|
ale mam fajne włosy po tym mixie olejowym.... dawno takich nie miałam....
muszę sobie zmierzyć temperature bo trzęsie mną....
|
|
#3929 |
|
Raczkowanie
|
hej Piękne!
właśnie wstałam i wzięłam długi pryyyysznic teraz kawa i kanapka z dżemem malinowym ze spodniami zaszalałam, bo kosztowały 5,9zł w terranova outlet pokombinuję z nimi troszkę. co do stylu, zawsze miałam problem, żeby określić, jaki mam... po prostu ubieram to, co mi się podoba mam np. klasyczne czarne/ ciemno jeansowe rurki, zwykłe niebieskie rurki, ale też np. takie szersze w tyłku i wąskie przy kostkach i takie z krokiem w kolanach xD lubię chyba szaleć tak! to odzwierciedla mój charakter - nie lubię nudy wizaż mnie natchnął ![]() zaraz będzie SPAmowanko: depilacja nóg (dawno tgo nie robiłam, więc mam nadzieję, że depilator nie zrobi mi krzywdy balsam avon krem do stópek avon wiśniowy malowanie paznokci u nóg - chyba niebieski albo różowy piłowanie paznokci u rąk odżywka na paznokcie u rąk avon krem do rąk owocowy muszę kupić sobie coś na rozstępy. trenowałam siatkówkę przez 6 lat i mogłam wtedy jeść ile chcę, ale miałam 10h w tygodniu treningu + 4h wf-u, więc wszystko, a nawet więcej spalałam - może dlatego miałam taki mały biust, ale ale... wszystko się zmieniło wraz z moją kontuzją kolana, kiedy to przestałam trenować, jadłam tyle samo, ale nie spalałam już tego. tak strasznie mi tego brakuje i powstały ONE! okropne rozstępy, polecacie coś na to paskudztwo?
|
|
#3930 | |
|
CABIN CREW
|
Cytat:
wrrr..źle się czuję...przeczytałam 2 rozdziały ksiązki ale i tak nic nie zapamiętuję... aa.... mój 1000 post
Edytowane przez Kitka:) Czas edycji: 2010-09-21 o 11:38 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.

Ja lewą ręką, to krzywdę bym sobie zrobiła i miała tak cudowny rozjechany makijaż oka na pół twarzy i szczoteczkę od tuszu utkwioną w oku,że ohh make up pierwsza klasa
Ja podobnie robiłam, oprócz kącików wewnętrznych właśnie, no ale teraz dołączyłam i ten kącik i zaczęłam też tak malować rzęsy, trzymając pionowo szczoteczkę i tak pojedyncze włoski malować i normalnie mam takie dłuugaśne, że na okularach mi się odbijają
Blondynką to ja bym siebie nie nazwała, chociaż baaardzo bym chciała
Mój kolor to ciemny blond, który jak to mówią mi znajomi i Tż jeszcze bardziej ściemniał
Ale ja nie chcę jeszcze bardziej go zciemniać, wolałabym rozjaśnić
wlosy musze myc codziennie, bo mam przetluszczajace sie, uzywam odzywki z rossmanna jakiejs taniej, jakiegos szamponu kokosowego i dermeny a czasami robie sobie maseczke z nafty, ostatnio ograniczam suszarke i musze wam powiedziec ze jestem calkiem zadowolona z moich wlosow, szybko rosna, koncowki nie sa zniszczone, a zwykle walczylam z ich rozdwajaniem sie...

lezalam wiecej glowa w piasek zeby ocy mnie nie rozbolaly heheh
to chyba moje ostatnie internetowe zakupy,bo to dla mnie czarna magia