|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
Cytat:
Wieczorami raczej nie mamy problemu z uśpieniem małej, śpi przy cycu i jak my się kładziemy spać to małą przekładam do łóżeczka. I generalnie mnie też to nie przeszkadza, że zasypia przy piersi, tylko będzie to problem jak wrócę za 3 tygodnie do pracy. TZ też już kiepsko znosił jej płacz i powiedział, że trudno, będzie ją trzeba bujać w wózku, tulić, aż zaśnie, ale szkoda, żeby tak płakała. Starszy syn był tak samo cyckowy. Cycał w sumie do 3 lat. Dla mnie to były piękne chwile, ale mogłam sobie na to pozwolić bo nie wracałam po macierzyńskim do pracy. Teraz muszę wrócić ![]() Megi-megi - Olunia po tych "tresurach" w dzień też mi trochę w nocy płakała. Albo może ząbki maluchowi idą? Cytat:
---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- A nie było wysyłki kurierem? Często foteliki wysyła sprzedawca na swój koszt. Zadzwoń, trochę długo na niego czekacie.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|||
|
|
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Ja już nie wiem, czy to zęby. Macam go codziennie (matka wariatka maca dziecko po dziąsłach) i nic. Pediatra już miesiąc temu mówiła, że dziąsła wyglądają na gotowe, a zębisków nie widać.
|
#1173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A wstaje z Tż tylko dlatego że Zosia też się budzi. Jak śpi to ja też śpię---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
O tym skazonym mleku tu kiedys pisalam, ale generalnie coraz wiecej dzieci jest karmionych mlekiem modyfikowanym i sa zdrowe i choruja zadziej niz na cycu i powiem szczerze ze artykol o aluminium w mleku nawet troche mnie nie przerazil. Beda szukac wszystkiego i we wszystkim a nic do konca nie jest zdrowe.
To samo tyczy sie kupowanych owocy na bazarkach itp. ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Megi u nas to samo, dziasla juz nad morzem napuchniete na maxa a zabkow jeszcze nie mamy. Tak w ogole dzien dobry, ja na chwilke bo urzadzamy do konca rybkowy domek ![]() Mina tezeta byla bezcenna!!! Swieczki w oczac, szczeka na podlodze, oczy na wierzchu i chyba dziekowal mi do 5 nad ranem:P hehehe zajrze pozniej teraz ide mu pomoc i poszukac sobie mniej wiecej jaka chce rybke, powiedzialam ze jedna ma byc moja i bedzie sie nazywac Franciszek:P ewentualnie widzialam extra kraba ale musze sie dowiedziec czy owy pan moze przebywac z rybkami czy je zje:P
|
|
#1175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyda się
|
|
#1177 |
|
Zakorzenienie
|
tak sie zastanawiam czy małemu nie kupić, http://allegro.onet.pl/jezdzik-kolys...241053525.html ale chyba poczekam i dam pomysł babci pod choinkę
Starszy synek jak miał takie autko to był zabawką nr 1 przez 3 lata.---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Jak macie jakieś pytanie do położnej, to zapodajcie, bo za godzinke ma u mnie być ![]() Zadzwoniłam do kobieciny bo już mnie wkurza takie karmienie piersią przez sen. Niech mi coś doradzi.
|
|
#1178 |
|
Zakorzenienie
|
Może to jakaś wyjątkowo pechowa partia. Używam co jakiś czas huggisów (jak są w promocji) i jeszcze nic mi nie pofarbowały. Nie kleją się też do ciała
|
#1179 |
|
Rozeznanie
|
ja wczoraj dałam Natalce pierwsze ciasteczko hipp'a do pociumkania, i to się fajnie rozpuszczało, w pewnym momencie kawałek (ok. 1cm) wpadł jej do buzi, a ona się zachłysnęła! patrzyłam ciągle na nią, jak miała to w buzi, ale w ciągu jednej sekundy to wszystko tak się stalo! szybko wzięłam ją na ręce, i delikatnie głową w dół, poklepałam ją po pleckach i wyleciał ten kawałek. obie nieźle się wystraszyłysmy...
wczoraj zadzwoniłam do prz]ychodni, odebrała położna, zapytałam o refundowane szczepienie na pneumokoki, i co? okazało się, że załapiemy się na darmowe szczepienia !!! chyba nasza pediatra chciała nas trochę oszukać
|
|
|
|
#1180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1181 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pani doktor powinna się doedukować w kwestii szczepień
|
|
#1183 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak byłam na wczasach to własciciele mieli 3 letniego synka Filipa i on miał obniżone napięcie krencz oraz dużą asymetrie podobno był w strasznym stanie ponoć bardzo dużo pomógł mu pewnie rowerek tzn. rower bez pedałów
---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- ja tez go mam ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
aż się boje super ze szczepienia macie za free
'...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś 10-04-10 ![]() Edytowane przez aneczkkaa Czas edycji: 2010-09-21 o 09:41 |
|
|
|
|
#1184 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie daję żadnych stałych rzeczy do jedzenia do rączki. Mam zbyt bujną wyobraźnię. Może to przez moje opóźnienie (wiekowe)
|
|
#1186 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Darusiaaa - ja polecam bojownika, tak jak rozmawiałyśmy w Łodzi. Jest piękny, można wybrac kilkukolorowe okazy, pasuje do ogólnego akwarium z innymi rybkami, pięknie się stroszy do swojego odbicia w lustrze. Jak już urządzicie mieszkanko dla rybek i zaprosicie lokatorów pochwalcie się zdjątkiem. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super, że szczepienie macie refundowane. Tak to w naszym kraju jest, jak się sama nie upomnisz, to nikt Ci nie powie, że moszesz skorzystać. 1 - Ola pierwszy raz ciumka chlebek (nie ten mój razowy, tylko sklepowy pszenny) 2- szykujemy się na spacerek
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2010-09-21 o 09:46 |
|||||
|
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tak od rana zarzuce pytanie- co myslicie o tym krzesełku?? Ma wszystko co potrzeba czy mu czegoś brakuje?
http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...223087979.html
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2010-09-21 o 09:47 |
|
|
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też przeraźliwie boję się zadławień i takich spraw. Mój jak ma w buzi jakiś kawałek ciastka, okruch, to robi taką minę "mama, co to do cholery jest?" i tak patrzy na mnie i się krzywi. Ale... dałam mu ostatnio do buzi delicję, bo chciałam, żeby poczuł czekoladę
a ten szybko ugryzł i nie chciał oddać. Mam nauczkę. A dziecko było przeszczęśliwe. Aneczka - a ten rowerek, to rowerek biegowy. Jakiś czas temu mówili o nim w tv i też będę go kupowała. Podobno dużo lepszy niż rowerki na 4 kółkach i świetnie wyrabia równowagę u malucha.
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
POP powiedz mi a nam też należy sie to szczepienie ?
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy tylko ja jestem znów opóźniona, czy nie? Ja nie mam dla Igora kurtki. Na zimę kombinezon, ale na jesień chyba kurtka? Jakoś nie pomyślałam. Mamy bluzy, ale to chyba za mało?
|
#1191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dokładnie
|
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
darusia- jakie Ty masz krzesełko do karmienia?
|
#1193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Asiulek !!! Kiedy idziesz do lekarza i na badania. Pilnujemy Cię
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
Yyyyyy...
Dziś zadzwonię się zarejestrować... obiecuje!! ![]() A co do tematu krzesełka- jeszcze to mi sie podoba, kolor malibu (mniam..) ![]() http://allegro.pl/4-x-gratis-maxxx-w...222684534.html POMÓZCIE! Dziś musze zamowić...
|
#1195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i czekamy na info w sprawie doktora
|
|
#1196 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ze szczepieniem to gratulacje. Zawsze wydatek mniej. No to dobrze tobie dziewczyny z forum poradziły ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
butli nie ruszy, jak mu dam pić to max 20 ml---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
|
|
|
#1197 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Gdybym nie miałą też bym się skusiła. Ja mam dla Oli drewniane krzesełko po jej starszym bracie. Czyli ma 12 lat... i nadal uważam, że wystarczy bo jak mała urośnie to zrobię z niego stoliczek i krzesełko. Psiapsiółka ma takie dwa dla bliźniaków i jest zadowolona. Cudów nie ma, ale starszemu synowi pasowało, to i Oluni chyba podejdzie coś takiego (tylko inny inny wzór na oparciu): http://allegro.pl/6208-klups-krzesel...223712748.html
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
||
|
|
|
#1198 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Je też dowiedziałam się o tej refundacji od innej matki w porzychodni. Co prawda my i tak w końcu sami zapłaciliśmy. Sidorcia jak zaczniecie zbierać pieniądze na operację to daj znać koniecznie. Cytat:
. I na pewno powinnaś mieć zwrot kosztów za szczepionki skojarzone. Czy też za pneumo to nie wiem, ale chyba nie?Cytat:
) że powinnam dostać medal za to że wyprowadziłam małą z takiego wcześniactwa.
|
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mmay na szcęście żadnych problemów zdrowotnych ale jak pytałam lekarza czy możemy już chodzić na basen to jak najbardziej polecał. Woda jest dobra na wszystko absolutnie
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2010-09-21 o 10:44 |
|
|
|
|
#1200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cigi ona Ci się tak budzi bo chce ciągle byc w sytuacji w której usnęła czyli cyc , przeczytaj książkę którą czytałyśmy tam jest to wyjaśnione Ja tez bym wolała ululać mojego synka ale wiem że muszę go nauczyć zasypiać samemu , im wcześniej tym lepiej a innego sposobu nie ma niestety. A fotelik mi się podoba , znalazłam w polskim sklepie internetowym tylko czy on nie za wąski dla starszego? Drcron ja też bym wolała karmić piersią , ciężko mi się było pogodzić z tym że mały nie chce tym bardziej że starszego długo karmiłam, ale nie miałam wyboru . Darusia zazdroszcze akwarium też bym chciała podoba mi się taki duże wstawione w ścianę ale wiem że całe czyszczenie spadnie na mnie jak mojego męża nie będzie a na razie więcej roboty to mi nie potrzeba ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Co do ciasteczek HIPP też mi się one nie podobają bo włąśnie ułamują się kawałki i nie rozpuszczaja się tak szybko juz wolę dać chrupek kukurydziany. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.

zamówilam jakoś chyba 3 września. Muszę dzisiaj do nich zadzwonić.

,natomiast jak ma na popoluudnie to on pierwszy wstaje i robi sniadanko bo ja nie cierpie robic sniadan ,wole obiady.
:confused :
. A wstaje z Tż tylko dlatego że Zosia też się budzi. Jak śpi to ja też śpię

przyda się