|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
ja tez kupiłam pampers premium care i te chusteczki sensitive
![]() jeśli chodzi o pępek to pieluszkę zawsze można wywinąć albo wyciąć nożyczkami ![]() Anecka piękny brzuchol, ale ty chudzinka jesteś ![]() kretencja polecam krem na każda pogodę nie zawiera wody http://www.nivea.pl/products/show/9101 ja chcę jeszcze kupić ten jakby było zbyt sucho w mieszkaniu w zimę http://www.nivea.pl/products/show/9104 |
|
|
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Irsin, niezły bebol
![]() A mnie wkoło pępka boli, jakby w środku trochę. Dzidź się chyba nieźle rozpycha ![]() Andziat, właśnie myślę nad tym kremem na każdą pogodę
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
Irsin, wow, no to coraz bliżej porodu
śliczny brzusio
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
Jak Anecka ma metr to ja mam chyba z dwa
![]() Dzieki dziewczyny,ale juz jest tak duzy, ze mam troszeczke dosc ![]() Jeszcze miesiąc- tak myślę
|
|
|
|
#2045 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale skoro jestesmy juz w 27 tygodniu to według wielu kalendarzy zaczynamy 3 trymestr ![]() Anecka, Irsin imponujace brzusie bardzo twarzowe mój ostatnio rośnie w oczach i az sie boje mysleć kiedy przestanie ![]() Kretencja dla wujka ależ mnie dzisiejszy dzien wykończył i jestem bardzo senna a pewnie znowu nie będe mogła spać... jak tak dalej bedzie to nie wiem jak ja dociągne do końca grudnia...też oglądam Transporter ![]() Dobranoc!
|
|
#2046 |
|
Raczkowanie
|
Olajka ostatnio widzialam reklamę Oilatum w telewizji jako środka do pielęgnacji skóry dziecka, wcale nie przedstawiają go jako środka do skóry atopowej.
|
|
|
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotka, nie wierz reklamom
Olajka, mój bebzon rósł w oczach gdzieś od 23 do 28 tygodnia, potem zwolnił na szczęście
|
#2048 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tak sie na nia czaiłam na allegro I były jeszcze reczniczki z kapturkami dla maluchów za 24,99 ... M25 - ale śliczny pokój ... Olajka - niestety nie pomoge ci z pieluszkami i oilatum ale jestem strasznie ciekawa jak ta pościel feretti ? Warto ja kupic bo juz tez sie nad nią zastanawiałam ... I gratuluje zakupków Anecka, Irsin - śliczne brzuszki.. |
|
|
|
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
ale macie ładne duże brzuszki - ja w 33 tydz mam dużo mniejszy ale może to takie wrażenie bo sama jestem wielką słonicą - już 20 kilo do przodu więc łatwo sobie wyobrazić jak wyglądam
![]() dorwałam w biedronce ostatni szlafrok i to w moim ulubionym kolorze - mocna czerwień - jest mega gruby i ciepły wprawdzie do szpitala wezmę cieńszy bo maja tam naprawdę ciepło ale po domu się przyda jak mi się nie będzie chciało palić w piecu |
|
|
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane ja przytyłam tylko 3, 5 kilograma.
A jestem taka zła pokłóciłam sie strasznie z mężęm.Tak się popłakałam.Ciężko mi sie uspokoić aż dzidzi mi sie w brzuchu bardzo wierci. Jest mi tak źle
|
|
|
|
#2051 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak naprawdę poleciła mi go szwagierka, która używała go jako jedynego kosmetyku dla dziecka. Zastępuję mydełko, oliwkę itd. a ja jestem zwolennikiem minimalizmu, a także ograniczania stosowania chemii, więc wybralam jeden droższy niż kilka tańszych kosmetyków. Zobaczymy jak się sprawdzi
|
|
|
|
|
#2052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2053 |
|
Raczkowanie
|
Dopiero was nadrobilam po weekendzie...
Nie mam sily pisac zle sie czuje za cieplo dizs bylo. Piesio slicznyyy nam podobnego podrzucili Brzuszki sliczne Ja tez zaczelam 27 tc i jakos bardziej czuje dzidzie w brzuszku mocniej...Uciekam spac caluski dla was Ahh kotek ciesze sie ze michalek juz niedlugo bedzie u SIEBIE
|
|
|
|
#2054 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze, zle mi no
do tego mam wrazenie, ze wszystko mnie boli. Nawet szczeka i zeby...Od prob glebszego oddychania, nawet klatka piersiowa mnie boli i serce kluje. No az dziwne, by po 3 godzinach snu, ten bol nie minal. Znow bede miec dzien do .. Powoli zaczynam wyczekiwac konca, a tu jeszcze tyle przede mna.Nawet przy zmianie pozycji w lozku wszystko mnie boli, okolice krocza szczegolnie.
|
|
|
|
#2055 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Ja już od 5 na nogach, wyprawiłam męża do pracy i sama już spać nie mogę. U mnie mama chora, męża leczę i nie wiem czy mnie coś nie zbiera :/ Wczoraj tak mnie krzyże bolały, że leżeć nie mogłam i do tego ostatnio krocze mnie boli teraz dalej gdzieś z prawej strony krzyży mi doskwiera i promieniuje w prawa nogę ehhh A z nowości dziś SKOŃCZYLIŚMY 31 TC i zaczynamy 8 Miesiąc ![]() Zdjęcia łóżeczka itd obiecuje , że wrzucę jak tylko odnajdę kabel do aparatu. Dziś mam wizytę u gina po 15 tak więc prosimy o kciuki żeby wszystko było ok poprosze żeby sprawdził mi jak długą mam szyjkę. Jeszcze na 12 muszę skoczyć do pracy ;/
|
#2056 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamuśki
![]() Tydzień chorowałam, poszłam na "L-4". Szef niezadowolony był bardzo, ale szybko mu przeszło :P A teraz jest taki miły że szkoda gadać- ziemia pod nogami mu się pali, więc chodzi milutki dla wszystkich Zaprosił całą ekipę na wyjazd jednodniowy do swojego domku letniskowego. Pochopnie się zgodziłam, ale już tego żałuję, chyba nie pojadę.Troszię się podleczyłam, ale gin zalecił polopiryne S, jakikolwiek syrop na kaszel i furagin bo z moczem coś nie tak. Nareszcie przytyłam od początku ciąży całe 200 gram -prosze mi tu nie zazdrościć i nie podziwiać, bo moja waga wyjściowa była bardzo duża- pewnie nie jedna z was w 9 miesiącu nie dociągnie do tego co ja miałam przed ciążą- ale jestem z siebie dumna ![]() Pisałam kiedyś, że szef zaproponował mi ok 3 miesiące wolnego, przed i po porodzie. Doszły mnie słuchy że coś mu się pozmieniało i na początku stycznia mam wracać :/ hmm jak ja rodzę 8 grudnia- chyba oszalał- nie wiem co bedzie, nie wiem czy urodzi mi się spokojny dzidziol, czy nerwusek, czy będę karmić piersią czy nie, ale i tak napewno po miesiącu nie wrócę. Tak was podczytuje ... Praktycznie nic mnie nie boli, od czasu do czasu czuje dyskomfort, ale to wszystko. Ciężko jest mi spać, obracać się z boku na bok, pępek mam płytki i strasznie szeroki, brzusio już ogromny. Nie potrafię się po schodach wspiąć na 3 piętro- masakra, sapię głośniej niż moje 70-letnie sąsiadki :P Nogi nie puchną. Z piersi od ok 2 miesięcy leci siara, raz mocniej, raz słabiej. Od wczoraj odgruzowauje mieszkanie- w kosz idzie wszystko co jest zbędne, muszę zrobić miejsce dla maleństwa. Szoruje meble (mam ich mało), okna, podłogi- bo wiem, że za miesiąc nie dam rady z brzuszkiem nic zrobić. Porobie sobie teraz, a przed porodem tż wyszoruje okna i ogólnie posprząta. Muszę jeszcze łóżko i dywany wyprać. Tzn nie robię tego wszystkiego sama, tż pomaga- ale pod moim czujnym okiem żeby wszystko było dokładnie zrobione i lezało tam gdzie ja chce :P Z teściową nie mam kontaktu więc jest cisza i spokój, za to biologiczna matka córki tż daje nam w dupę. Widziała mnie w ciąży parę razy i wyobraźcie sobie że nadal nie wie że spodziewamy się dzidziusia. Ach ... chce zobaczyć jej minę jak pewnego dnia przyjdzie do nas po małą a w pokoju będzie stało łóżeczko z dzidzią- jej mina bezcenna ![]() Jak narazie udało mi się ukryć ciąże przed tyki którzy mają o tym nie wiedzieć oby tak dalej.Rozpisałam się ... ale już zmykam do wanny i do pracy. Buźka |
|
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
Biejatka dziwne ze gin zalecil polopiryne s - generalnie niepowinno sie tego stosowac w ciazy, chyba ze na tym etapie juz mozna
Szef faktycznie niepowazny. Niech sie pogodzi z faktem ze przynajmniej 20 tygodni Cie nie bedzie [choc nie pamietam jaka Ty masz tam umowe cywilna z nim ]De28 jakas ciazowa migrena Ciemoze zlapala? Donuś fajnie ze kupilas pilke ![]() ![]() choc troche smierdzi ihihih ale mysle ze zwietrzeje. Reczniki mi umknely. Na razie sie obejde bez takiego recznika
|
|
|
|
#2058 |
|
Wtajemniczenie
|
kliwia, moze i migrena.W kazdym razie do 3 nad ranem wypilam 1,5 litra herbat ziolowych i nareszcie mi minelo. O 3 30 gotowalam objad
![]() potem poprasowalam a zaraz zabieram sie za pokoik.Wogole nie jestem spiaca choc spalam moze 2,5-3 godziny.
|
|
|
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
de28 to niezle, ciekawe o ktorej padniesz
jak masz taki motorek choc do mnie poodkurzac,pomyc lustra i zmyc podlogi ![]() mysle co zjesc sobie, i pomyslu nie mam
|
|
|
|
#2060 |
|
Wtajemniczenie
|
O nie dziekuje
zmywac musze u siebie |
|
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
de28 hehe lepiej sie zdrzemnij wczesniej, by nie miec pozniej zrypanego dnia.
Ja jeszcze chcialam napisac odnosnie szlafroka Ze chyba sobie gdzies jeszcze wyczaruje taki bawelniany szlafrok krótki. taki jak sa czasem komplety pidzama plus szlafrok - widzialam taki na allegro z muzzy. no ale nie stac mnie. Wiec popatrze jeszcze w sklepikach osiedlowych. Zawsze mi sie przyda, a tak nigdy nie ma okazji by kupic. Moze moja mame naciagne na prezent giwazdkowy
|
|
|
|
#2062 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już się lepiej czujesz?![]() Cytat:
za wizytę. i 8 miesiąc to już coś tak spojrzałam na dzisiejszą date i ja też dzisiaj zaczynam już 8 miesiąc ![]() ![]() Cytat:
najważniejsze ze już nie boli odeśpij sobie w dzień![]() Anecka masz taki brzusio malutki w ogóle nie widać tego metra! Irsin piłeczka śliczna
|
|||
|
|
|
#2063 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, która to pisała o farmeramie???
Bo chciałam zobaczyc co to i się wciągnęłam Normalnie nie mogę... Nie dość, że gram w farmville na facebooku to teraz jeszcze to Przynajmniej będzie co robić jak TŻ nie ma w domku Donuś no to wszystkiego najlepszego ![]() Kurczę... ta nocka jakaś do d..py była... Cholercia jak TŻ w domu to nie mogę, się w nocy wyspać, bo sobie przeszkadzamy w łóżku... Się śmiejemy, że to łóżko jest za małe na nas troje Ale za to jak go nie ma to w ogóle w nocy nie mogę zasnąć i siedzę do 1-2 w nocy aż padnę Już wolę jak On jest w nocy w domku i się nie wyśpię, a dośpię w ciągu dnia... A wczoraj za to mieliśmy wesoło... TŻ spał w domu, więc rano nam dzwoni budzik... Ja wstawałam z nim bo do babci jechałam, ale że bardzo wcześnie budzik ustawił to tylko walnęłam w budzik no i oczywiście jeszcze 10 minut drzemki... Ale mały zaczął tak kopać, że się nie dało... Się śmiałam z babcią, że uznał, że co ta mama robi no bo przecież dzwoniło to trzeba wstać spryciarz z tego mojego maluszka
19.08.2011 ![]() Edytowane przez Priety Czas edycji: 2010-09-21 o 09:03 |
|
|
|
#2064 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez nie kupowałam reczniczka bo jakies takie cienkie mi sie wydawały ...A my dzisiaj tez idziemy do lekarza a potem do SR... Zobaczymy co nam gin na wizycie powie bo ostatnio nie robił usg i juz strasznie jestem ciekawa jak malenstwo ... Ja sie tylko pochwale ze juz jestem rok starsza W niedziele miałam urodzinki i dostałam same przydatne prezenty Sukienkę ciążowa i rajstopy , od mamy koszule do szpitala szlafrok i kapcie a od tesciowej rogal taki dla mnie do spania Wiec dzieki mojej kochanej rodzince torbe do szpitala mam prawie skompletowaną ..
|
|
|
|
|
#2065 |
|
Zadomowienie
|
hej ho
![]() kochane nie docyztalam wsyzstkiego, ale WSYZSTKIM LEZACYM ZYCZE CIERPLIWOSCI!!! KUPUJACYM DUUUZO KASKI ![]() BRZUSIE I RZECZY FAJOWSKIE ![]() do nas jak przychodzi pielegniarka dawac zastrzyki T. to zadna nie pomysli ze jestem w cizy - wszystkie gadaja!!!! (frustrujace) ze T. wyglada tak ladnie jak mama - co to ma znaczyc>>>>>>> ze jest gruby w d... jeza... niech je i rosnie maluszek zwlaszcza ze zyje na ogol na samych owocach warzywach i miesie hehenawet nie ma co mu ograniczyc jak mowie ze za 2 mies. porod to takie galy robia ze szok :/ czy ja nie moge sie naieszyc tym stanem?? U NAS: - BRAAAAAAAAAAWO Tosiu zrobil 3 razy siku na nocnik (ktory juz byl zachomikowany) ale nie za bardzo chcial wysiedziec na wc wiec wyjelam i mowie sprobuje! pewnie zrobil by czesciej ale nie wola tylko robi jak go wysadze a brzuchol mi przeszkadza tak ciagle... ehhh ciesze sie jednak ze juz zaczyna kumac ![]() zaczal si wysilac do kupki to mowie Antos kupa gdzie sie robi - podbiegl do nocniika frajda dla mnie ale jak go wysadzilam nic nie zrobil bo wstrzymal... i tak 3 razy wiec dalam sobie spokoj by chociaz zrobil ja... :/CHOROBA? niestety mimo zastrzykow nie ma super poprawy! nie goraczkuje ale z rana ma stan podgoraczkowy, katar dalej choc juz mu schodzi i nie zalega tak w zatokach, przesypia nam nocki to juz wiele! jutro kontrola i martwie sie ze nic mu dalej nie da... bo powie ze antybiotyk dziala jeszcze 3 dni od ostatniego podania... a ja sie zamartwiam ze znowu po 2,3 dniach pojdzie mu na oskrzela... a ta da wtedy znowu banki ktore tylko pogorsza stan i znow 3 tygodnie siedzenia w domu :/ moze to moje zamartwiania ale juz podobnie przechodzilismy i tak to wlasnie sie skonczylo :/i mnie cos dopada ale chora nie jestem... boli mnie gardlo \, mam akatar i paskudny bol glowy, a jak sie nachodze" normalne czynnosci jak gotowanie, ubikacja, zmywanie etc... to kregoslup w nocy tak mnie boli ze albo nogi uniesc nie moge albo przewrocic sie na bok samodzielnie - serio! co jeszcze? kupilam bodziaki drozsze ale wreszcie od czasu urodzenia T. takie ktore mi sie podobaja... TERAZ NA dwoch chlopakow nie szkoda mi tak bardzo kasy i wole miec takie ktore przetrzymaja wiele wiele pran ![]() PROBLEM: po wizycie u gin zaczela swedziec mnie c....... po wieczorze juz piec... byl weekend wiec nie moglam pojsc do lekarza - wyslalam tz do apteki przyniosl mi CLOTRIMAZOLUM masc ale babka w aptece powiedziala ze ma mnie wygonic do lekarza i ze w 3 trymestrze nei wolno tego brac - dlaczego>???????????? smaruje 3 dzien i juz nzacznie lepiej... dzis do lekarza ide i z kregoslupem i z ta dolegliwoscia ALE JESZCZE COS na wardze sromowej (MATKO JAK TO BOLI) wrzod mi wyrasta - ma wielkosc pestki tej bialo czarnej!!! boli jak chodze jak siedze jak leze rwie... zaczyna podchodzic bialym wiec moze ejszcze 2 dni i wytrysnie - poki co smaruje sudocremem... moze znacie lepsze sposoby??????????????? maly sie domaga mamy wiec koncze - caluski dla wszystkich
|
|
|
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
u mnie choroby ciąg dalszy mam juz dość brzuch troche boli i ogolnie nie fajnie. Tonę w morzu chusteczek, boli mnie glowa i spać nie mogę... poprostu płakać się chce
|
|
|
|
#2067 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
udało mi się na allegro upolować dużą butlę naprawdę tanio jak przeliczyłam to miała bym kosmetyki ze średniej półki z bardzo rozwiniętym składem ![]() gdzieś od 3 miesiąca przejdę na drogeryjne kosmetyki skóra małej będzie już bardziej "dojrzała" --------------------------------------------------------- wczoraj byłam w akademii mam super wyniki z czego bardzo się ciesze bo mogę rodzić na normalnym oddziale i mała obejdzie się bez lekarstw ![]() jak wracaliśmy wjechaliśmy do IKEI po promocyjny narożnik (promocja od wczoraj) i wyobraźcie sobie że o 12 już nie było żadnego? nawet tego z wystawy! przecież to nie normalne promocja która ma trwać kilka tygodni a tu 1 dnia w ciągu kilku godzin nie ma towaru! coś mi tu śmierdzi wczoraj zaczęłam się pakować do walizy i wiecie że się nie zmieszczę? nie wiem gdzie ja to wszystko pochowam
|
|
|
|
|
#2068 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja już po śniadanku (znowu bułki z dżemem i kakao ![]() Donuś - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !!! Pelnia - dla Tośka
|
||||||
|
|
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2070 |
|
Wtajemniczenie
|
pelnia brawa dla T
niech zdrowieje szybciutko a ja mądra dziewucha na śniadanie zjadłam knopersa i dwie delicję :/ nie chce mi się nawet wstać i zrobić jakiegoś pożywnego śniadanka... i znowu dwie godzinki ze snu wyjęte.... ehh... musiałam trochę ponarzekać na początek tak szarego dnia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

śliczny brzusio

i jestem bardzo senna a pewnie znowu nie będe mogła spać... jak tak dalej bedzie to nie wiem jak ja dociągne do końca grudnia...

do tego mam wrazenie, ze wszystko mnie boli. Nawet szczeka i zeby...
]
jak masz taki motorek choc do mnie poodkurzac,pomyc lustra i zmyc podlogi
już się lepiej czujesz?
za wizytę. i

19.08.2011
i znowu dwie godzinki ze snu wyjęte.... ehh... musiałam trochę ponarzekać na początek tak szarego dnia