3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-21, 11:30   #2131
melabn
Wtajemniczenie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
a co sądzicie o kosmetykach HIPP - niby sa od pierwszego dnia zycia
ja je kupilam sa bardzo fajne
Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Myszka, sa porównywalne, z tym, że właśnie Nivea ma ten 2w1 , a Hipp chyba nie ma takiej opcji. Jak się chce coś do ciała i włosów, to trzeba dwa kupić. Ale nie jestem pewna.

Jak Wy to robicie, że wyczuwacie częsci ciała dziecka Ja niby jestem szczupła i powinnam dokładnie czuć, ale odróżniam tylko dupkę. A nie czuję wcale rączek i nóżek
hipp ja mam zel do mycia ciala i wloskow wiec jest 2 w 1, za 400ml z pompka w smyku dalam 24 zl
sandra jak chcesz kupic cos innego to kup. Uwazam ze jedyne co moze byc dziecku to to ze bedzie ogolnie uczulone na nivea bo to ze pisze od miesiaca a zastosujesz wczesniej nie ma znaczenia, ten miesiac to margines producenta i tyle.To tak jak z datami waznosci- jakas jest ale 4 tyg nie robia roznicy (oczywiscie poza jedzeniem)
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 11:39   #2132
myszka_maj
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

wywiesilam ciuszki na balkon zeby szybciej wyschły i bede mogal prasowac

wogole martwie sie ostatnio bo dzidzia słabiej kopie.... a ja juz panikuje

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 11:46   #2133
Aliszcze
Zakorzenienie

witam

Anecka, współczuję zgagi, ja też się z nią zmagam często albo z niestrawnością, a przed ciążą nie miewałam czegoś takiego.

myszka_maj, może więcej się ruszasz wiec dzidzia śpi ukołysana Twoim ruszaniem się

Vcelka, trzymaj się dzielnie, jeszcze troszkę i przejdą wszelkie stresy ciążowe, a zaczną dzieciaczkowe ja już siebie widzę, jak wiszę nad dzieckiem sprawdzając czy oddycha albo wpadnę w dziki popłoch na widok jakieś wysypki,a nie daj Boże jakiś katarekmam nadzieję, że jednak opamietam się i nie będę nadopiekuncza, jakby co, to macie mnie stawiać do pionu

Fajnie, ze poruszłyście temat kosmetyków dla dzieci,w czwartek mam zamiar iść do Rossmana pokupować już takie podstawowe kosmetyki. Chłonę wiedzę

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 11:48   #2134
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
ja je kupilam sa bardzo fajne

hipp ja mam zel do mycia ciala i wloskow wiec jest 2 w 1, za 400ml z pompka w smyku dalam 24 zl
sandra jak chcesz kupic cos innego to kup. Uwazam ze jedyne co moze byc dziecku to to ze bedzie ogolnie uczulone na nivea bo to ze pisze od miesiaca a zastosujesz wczesniej nie ma znaczenia, ten miesiac to margines producenta i tyle.To tak jak z datami waznosci- jakas jest ale 4 tyg nie robia roznicy (oczywiscie poza jedzeniem)
Ten zel jest MEGA wydajny. Kolezanka ktora rodzila w kiweitniu przy codziennym myciu dziecka uzywa niecalego wycisniecia z pompki i ma polowe jeszcze

O chyba pojde w slady myszki_maj i wypiore ciuszki. W sumie nie mam jeszcze proszku bez fosforanow, bo ciagle jade na tym co ojciec przywiozl, ale mam probke Loveli z plynem do plukania, wiec wystarczy na jedno pranie. Akurat na jedno, bo w sumie mam kolorowe rzeczy ale sa jasniutkie, wiec wszystko sie od razu wypierze. Wywiesze poki pogoda na dwor

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 11:57   #2135
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Ten zel jest MEGA wydajny. Kolezanka ktora rodzila w kiweitniu przy codziennym myciu dziecka uzywa niecalego wycisniecia z pompki i ma polowe jeszcze

O chyba pojde w slady myszki_maj i wypiore ciuszki. W sumie nie mam jeszcze proszku bez fosforanow, bo ciagle jade na tym co ojciec przywiozl, ale mam probke Loveli z plynem do plukania, wiec wystarczy na jedno pranie. Akurat na jedno, bo w sumie mam kolorowe rzeczy ale sa jasniutkie, wiec wszystko sie od razu wypierze. Wywiesze poki pogoda na dwor
ja proszku mam zapas - prawie 6 kg ale tez narazie zrobilam jedno pranie - biale - kolorowe jeszcze czeka bo niestety nie mam gdzie powiesic

Nasz Skarb
Stary 2010-09-21, 12:01   #2136
olajka
Zadomowienie

Irsin świetny brzuszek
kliwia zamówiłam ten termometr z BabyOno, jutro już chyba przyjdzie, bo tak ze dwa dni czasem idą Mam nadzieje, że nie będzie to jakieś badziewie
Stokrotka właśnie czytałam gdzieś, że Oilatum to na skórne i czasem nie ma poprostu potrzeby przyzwyczajać od razu do takich kosmetyków, jeśli nie dzieje się nic niepokojącego po innych Najpierw wypróbujemy Hippa i zobaczymy jak będzie.
Donuś pościel ma być już z tych ,,lepszych" jak to mówią. Pani w sklepie miała kilka wzorów z Feretti, ale nie bardzo mi się akurat te podobały, a że dała mi kiedyś kilka książeczek-katalogów i powiedziała, że można z nich zamówić co się chce to zamówiłam. Mam nadzieję, że ok
kretencja a mój to już nie wiem czy co rośnie bardzo w żółwim tempie chyba. Niewygodnie mi spać, bo jal leże na lewym boku to czuje chyba stópki w boku przy samym łóżku (trudno to wytłumaczyć nawet)na maxa z boku i boje się żeby nie nacisnąć. Dziś z resztą i tak się namęczyłam z tym uśnięciem.

Wczoraj zakupiłam kukurydze w kolbie i zamierzam dziś zrobić, ale musze znaleźć jak ją robić, a gdzieś sobie zapisywałam jak któraś z Was podawała
A wogóle to mam jakąś plamkę na piżamce, jakby w miejscu brodawki, ale cuś nie chce mi się wierzyć, że nagle mi siara z suta popłynęła..

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

A kupujecie może wkładki laktacyjne? można to w aptece kupić? bo bym chciała zoabczyć jak to wygląda

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
ja tez kupiłam pampers premium care i te chusteczki sensitive
jeśli chodzi o pępek to pieluszkę zawsze można wywinąć albo wyciąć nożyczkami

Anecka piękny brzuchol, ale ty chudzinka jesteś

kretencja polecam krem na każda pogodę nie zawiera wody
http://www.nivea.pl/products/show/9101
ja chcę jeszcze kupić ten jakby było zbyt sucho w mieszkaniu w zimę
http://www.nivea.pl/products/show/9104
A te chusteczki to w zwykłym opakowaniu miękkim kupiłaś? Ja chce w oryginalnym Pampersa plastikowym i nie widziałam ostatnio w Rossmannie.

A drugi rodzaj pieluch to jakie kupujecie? Ja chyba Happy skoro o tych Huggies też nieciekawie pisałyście nawet tutaj.

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 12:02   #2137
kliwia
Zakorzenienie

olajka nie jest to badziewie Polecila mi kolezanka ktora przy dwojce swoich dzieci go uzywa jeszcze nie wiem jak sie ustawia rozne funckje bo tylko sprawdzilismy czy mierzy temp. i wyjelismy baterie. bo [po co ma dzialac w tle]

wkladki na pewno sa w aptece. jedna z mamusiek sierpniowych odradzila belli - bo przeciekaly. Polecila Nuby ale poki co tylko na allegro widzialam.
na zywo widzialam w szkole rodzenia, takie spore krazki jak podpaski prawie haha tylko okragle.
na allegro widzialam tansze od Nuby wkladki Lovi - zelowe. to chyba tez dobrze chlona nadmiar pokarmu.

chusteczek pampers nie widzialam jeszcze nigdzie w pudelku. Tylko nivea widzialam. Jak nie znajde w sklepie to kupie przez internet [pampers sesitive - biale pudelko] A wkladac do srodka bede te co mam zamiar kupowac. do spzitala biore w miekkim opakowaniu chusteczki.

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-09-21 o 12:04
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 12:03   #2138
sereniti
Zakorzenienie

ja też pranie muszę zrobić tyle tego mam że pewnie połowy mała nie zdąży nawet ubrać. A piorę w płatkach mydlanym - przynajmniej obędzie się bez uczuleń
wczoraj spotkałam koleżankę i ona stwierdziła ze w ogóle nie widać ze jestem w ciąży! fakt miałam luźny dres - dresiara ze mnie teraz ale to jedyne w co się mieszczę - no ale bez przesady. faktem jednak jest że mam brzuch jak niektóre dziewczyny w 25 tygodniu ale nie martwię się - lekarze twierdzą ze taka moja uroda a moja mama z nami wszystkimi miała mały brzuszek, jak rodziła moje siostry to nie chcieli wierzyć że jest w ciąży w dodatku z bliźniakami
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 12:06   #2139
Gustawek
Rozeznanie

hej, ale drukujecie, nie sposób nadrobić. To odniosę się tylko do tematu kosmetycznego. Kupuję tylko niezbędnik: do mycia płyn hippa, przeciwko odparzeniom linomag lub alantan, krem na spacery mam z babydream. Sudocrem będę stosować raz na kilka/naście przewinięć. Co do linii nivea uważam że można stosować od początku, od pierwszego miesiąca to nie znaczy przecież że po ukończeniu 1 miesiąca, tak to rozumiem. Położna z IMIDz mówiła że oni w szpitalu używają tej linii nawet do pielęgnacji wcześniaków

Skończyłam kupować wyprawkę, wczoraj przyszła paczka z duperelkami - smoczki,nożyczki, szczoteczka itp., jeszcze czekam na podkłady na łóżko i majtki siatkowe i biorę się za pakowanie. Jeszcze z apteki parę rzeczy:
  • bepanthen
  • alantan lub linomag
  • octonisept
  • sól fizjologiczna
  • esputicon?
  • tantum rosa
  • czopki glicerolowe? recnatal?
Coś byście dodały? Robiła któraś zakupy w internetowej aptece Dbam o Zdrowie? Nie chce mi się latać po osiedlu, chociaż mam w okolicy chyba z 5 aptek, to nigdy nie ma tak żeby kupić wszystko w jednej.

Edytowane przez Gustawek
Czas edycji: 2010-09-21 o 12:15
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 12:07   #2140
Anecka
Zakorzenienie

Olajka, to dla Ciebie w zalaczniku wkladki laktacyjne
Ja mam Canpol.

Ciekawe jak beda wchlaniac bo sa bardzo miekkie i takie grubawe, fajne

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-09-21 o 12:11
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 12:14   #2141
Vcelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Stokrotka_76 Pokaż wiadomość
Vcelka mój synek w rozpoczętym 30 tyg. miał 1400 więc idziemy podobnie. Ile razy dziennie musisz mierzyć cukier ? Ja 4 razy 2 godziny po gł. posiłku oraz na czczo. Jakie masz normy podane jako prawidłowe ?? ja po 2 h po posiłku między 60-120. Trzymając dietę cukrzycową nie jesz wogóle owoców i słodyczy ??
Ja też muszę mierzyć 4 razy dziennie, na czczo i po posiłkach głównych, tylko, że ja po posiłkach głównych mierzę po 1 h. A normy na czczo do 95, po posiłkach głównych do 140. Jak na razie to mam w górnych granicach normy wyniki, więc boję się że zaczną się przekraczać. Słodyczy nie jem w ogóle, a owoc raz dziennie ( głównie na podwieczorek, ale nie później niż o 18 i jest to zazwyczaj 1 jabłko, albo 1/2 grapefruita, spróbuje jeszcze z 1 gruszką i kiwi. A Tobie jakie wychodzą wyniki, dobre ?

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 12:16   #2142
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
---------

A kupujecie może wkładki laktacyjne? można to w aptece kupić? bo bym chciała zoabczyć jak to wygląda

A te chusteczki to w zwykłym opakowaniu miękkim kupiłaś? Ja chce w oryginalnym Pampersa plastikowym i nie widziałam ostatnio w Rossmannie.

A drugi rodzaj pieluch to jakie kupujecie? Ja chyba Happy skoro o tych Huggies też nieciekawie pisałyście nawet tutaj.
ja wkladki kupilam w hurtowni dziecięcej chyba belli

husteczki mam papers sensitive w miekkim opakowaniu - moze jeszcze dokupie to pudelko tylko wydaje mi sie ze np w torbie zajnuje duzo miejsca

a pieluchy pampers premium care - jeden rodzaj tylko, po co drugi??

Nasz Skarb
Stary 2010-09-21, 12:18   #2143
andziat
Zakorzenienie

cześć dziewczyny

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Ja kupilam Johnsona na dobranoc zel 400ml, krem na odparzenia Sudocrem i kupie jeszcze oliwke do kapieli lub olejek jakis i wystarczy - mam nadzieje.
Im mniej bede smarowac specyfikami tym lepiej chyba - ciekawe jak moja mama np mnie myla? musze sie dowiedziec - pewnie mydlo bambino i juz
Johnson podobno bardzo dużo dzieci uczula, ale jeśli rodzice nie mieli problemów z alergią to nie powinno być problemu. Mój kolega pracuje w Johnsonie i mówi, że właśnie mają taki problem, że sprzedawcy często zgłaszają im opinie klientów, że kosmetyki dla dzieci bardzo uczulają.

Cytat:
A wogóle to mam jakąś plamkę na piżamce, jakby w miejscu brodawki, ale cuś nie chce mi się wierzyć, że nagle mi siara z suta popłynęła..

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

siara, siara
ja też miałam na biustonoszu żółtawe plamki. Ale to dobrze, znaczy, że laktacja jest

wkładki laktacyjne polecam Johnsona, są ładnie wyprofilowane, dopasowują się idealnie do biustu i dobrze przylepiają do biustonosza. Można kupić w hipermarketach, rossmanie i aptekach.

no właśnie ja w tym twardym opakowaniu nie widziałam tych sensitive, dlatego kupiłam w miękkim 6x63 sztuki bo była promocja jak uda mi się gdzieś dorwać w tym pudełeczku to pewnie kupię.

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2010-09-21 o 12:22
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 12:18   #2144
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
myszka_maj, może więcej się ruszasz wiec dzidzia śpi ukołysana Twoim ruszaniem się
moze

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
wkladki na pewno sa w aptece. jedna z mamusiek sierpniowych odradzila belli - bo przeciekaly. Polecila Nuby ale poki co tylko na allegro widzialam.
na zywo widzialam w szkole rodzenia, takie spore krazki jak podpaski prawie haha tylko okragle.
na allegro widzialam tansze od Nuby wkladki Lovi - zelowe. to chyba tez dobrze chlona nadmiar pokarmu.

chusteczek pampers nie widzialam jeszcze nigdzie w pudelku. Tylko nivea widzialam. Jak nie znajde w sklepie to kupie przez internet [pampers sesitive - biale pudelko] A wkladac do srodka bede te co mam zamiar kupowac. do spzitala biore w miekkim opakowaniu chusteczki.

ups..... ja kupilam belli

Nasz Skarb
Stary 2010-09-21, 12:24   #2145
olajka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
kurcze, zle mi no caly wieczor meczyl mnie potworny bol glowy, a w domu nic oprocz ibupromu. Nie wolno brac? Myslalam, ze przejdzie jak sie poloze i zasne. Tja zasnelam z trudem, bo bylo mi niewygodnie i nie moglam oddychac. Wlasnie sie obudzilam, bo bol glowy jest potworny do tego mam wrazenie, ze wszystko mnie boli. Nawet szczeka i zeby...
Od prob glebszego oddychania, nawet klatka piersiowa mnie boli i serce kluje. No az dziwne, by po 3 godzinach snu, ten bol nie minal. Znow bede miec dzien do .. Odkad wrocilam z urlopu, wogole sie nie wysypiam. Jakos to mieszkanie ma na mnie zly wplyw Powoli zaczynam wyczekiwac konca, a tu jeszcze tyle przede mna.Nawet przy zmianie pozycji w lozku wszystko mnie boli, okolice krocza szczegolnie.
Ibupromu nie wolno! pod żadnym pozorem! Ginowie polecają Apap.. Zrób okład z zimnych liści kapusty na głowę lub plasterków ziemniaków

Stary 2010-09-21, 12:30   #2146
kliwia
Zakorzenienie

gustawek ja chyba slepa jestem. bo jak chcialam zamowic cod z dbam o zdrowie to kolejnym krokiem jest wybor apteki z ktorej to odebrac mam to nie wiem czy maja mozliwosc dostarczenia do domu zamowieonych rzeczy.
a kupowalam w tej aptece na miejscu tylko i mam karte rabatowa.
Stary 2010-09-21, 12:31   #2147
olajka
Zadomowienie

Donuś no to Najlepszego!!! Dostałaś rzeczywiście praktyczne prezenty
Pełnia ja jak miałam takie cuś na wardze to miałam toto baaardzo długo kilka miesięcy, a jak mówiłam zawsze ginowi to nic z tym nie robił, ale dopiero dwa dni przed wyjściem ze szpitala (co leżałam w 26 t.c.) zaczęło mi to się powiększać, boleć i wyciekała z tego ropka (pisałam tu Wam, że miałam plamkę na wkładce i się na początku wystraszyłam) no i miałam akurat wizytę za pare dni i mówił, że tak się zdarza, i to może być od zapalenia mieszka włosowego (mimo że depiluje się tam ;p) i nic z tym nie będziemy robić tym bardziej że wycieka i się goi. No i teraz nie czuje już.

Stary 2010-09-21, 12:33   #2148
andziat
Zakorzenienie

wkładki johnsona, ja dostałam całą paczkę od koleżanki bo jej zostały
Stary 2010-09-21, 12:34   #2149
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
gustawek ja chyba slepa jestem. bo jak chcialam zamowic cod z dbam o zdrowie to kolejnym krokiem jest wybor apteki z ktorej to odebrac mam to nie wiem czy maja mozliwosc dostarczenia do domu zamowieonych rzeczy.
a kupowalam w tej aptece na miejscu tylko i mam karte rabatowa.
mnie by nawet nie przeszkadzało jakby nie mieli opcji dostawy bo mam ich niedaleko, tylko jak wejdę tak z ulicy to pewnie połowy rzeczy które chce nie będą akurat mieli i będę chodzić dwa razy, a ja już ciężkaaa jestem
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 12:39   #2150
olajka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Jestem w szoku. Zmierzyłam się (nitką i rozciągnęłam na miarze budowlanej, bo centymetra krawieckiego nie mam ) i wyszło mi tylko 94-95 w pępku Wydaje mi się, że miesiąc temu miałam jakos bardzo podobnie. Brzuch się powiększa, przecież widzę, a centymetrów nie przybywa
Zrównałam sobie tym sposobem brzuch z biodrami (w biodrach też wyszło 94)
No to masz tak jak ja ale ja 31 t.c.

O kurka! nie zakupiłam śliniaczka... a chyba konieczny jest od razu tak??

Stary 2010-09-21, 12:40   #2151
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość
Jeszcze z apteki parę rzeczy:
  • bepanthen
  • alantan lub linomag
  • octonisept
  • sól fizjologiczna
  • esputicon?
  • tantum rosa
  • czopki glicerolowe? recnatal?
Coś byście dodały? Robiła któraś zakupy w internetowej aptece Dbam o Zdrowie? Nie chce mi się latać po osiedlu, chociaż mam w okolicy chyba z 5 aptek, to nigdy nie ma tak żeby kupić wszystko w jednej.
gaziki jałowe

Cytat:
No to masz tak jak ja ale ja 31 t.c.

O kurka! nie zakupiłam śliniaczka... a chyba konieczny jest od razu tak??
nie, na początku, jesli będziesz karmić piersią nie przyda ci się

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2010-09-21 o 12:42
Stary 2010-09-21, 12:48   #2152
olajka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
no narazie nie ale chyba pojde bo wczoraj mi brzuch twardniał jak kaszlałam

co do kosmetyków do kąpieli... ja mam nivea baby szampon i płyn 2w1 ale juz po zakupie przeczytałam ze od 1 m-ca wiec chyba musze na początek coś innego kupić ? tylko co jest od pierwszych dni życia?
np seria Hipp czy Babydream w Rossmannie
Wypoczywaj dalej Kochana

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Vcelka Pokaż wiadomość
cześć,

Nawet nie próbuję Was nadrobić, ale teraz mało jestem na necie...
Nie wiem czy pamiętacie o moim problemie twardniejącego brzucha...byłam na kolejnej kontroli i wydaje się, że szyjka jak na razie już się nie skraca, jednak wczoraj znów się pojawiło plamienie, nie wiem co jest grane...dziś już jakby mniej, ale zawsze to stres i na razie obserwuję.
Tabletki muszę brać do 36 tyg ciąży, bo jak odstawię, to mogę już urodzić.

Jedynie co mnie cieszy to to, że synuś jest zdrowy, byliśmy na usg i w 30 tyg waży 1700g i jest strasznie ruchliwy, aż czasami nie mogę już wytrzymać.

Oprócz tego trzymam dietkę cukrzycową-jak na razie wyniki w górnej granicy normy.

Pozdrowionka dla wszystkich Mam i ich dzidziusiów ( i przepraszam, że nie jestem z Wami na bieżąco, ale nie mam siły siedzieć na necie )
Dobrze że ta szyja się opamietała no i oby plamienie Ci ustało. Czasem znowu jak przestaniesz brać leki w 36 t.c. to też możesz i nie móc urodzić, różnie to bywa z tym wszystkim.
Ciekawe ile moja Mała ma gramów

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
ale mu się należą baty normalnie :aty aty:
zajmij się czymś żeby nie rozmyślać o nim. cali faceci, najpierw gadają co ślina na język przyniesie, ranią drugą osobę a potem przepraszają.... żeby jego zachowanie się zmieniło. i wypoczywaj bez nerwów dla maluszka...

chyba się jednak zdecyduję na oilatum...przynajmniej na te pierwsze miesiące a potem na normalne rzeczy z drogerii. na all znalazłam taką ofertę iż za 55 zł oilatum soft 500 ml plus szampon 150 ml za 55 zł... Opłaca się w ogóle kupować szampon bo bez szamponu 10 zł taniej
Ja szamponu nie będę stosować na początku więc nie kupowałam nawet. Na początek im mniej kosmetyków tym lepiej, ale jak opłaca się to kup na później

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Anecka to jeszcze Ci źle że babka w sklepie Ci chciała dać mniejszy.. Widocznie dobrze wyglądasz

Stary 2010-09-21, 12:49   #2153
vikicullen
Zadomowienie

Ja jestem w 34tc i nie poleciala mi siara ani razu, czy to znaczy, że moge nie mieć mleka? czy siara moze sie pojawic pierwszy raz nawet po porodzie??

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 12:58   #2154
olajka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
a co sądzicie o kosmetykach HIPP - niby sa od pierwszego dnia zycia
Tak pisze na nich, że są od pierwszego dnia życia. Ja kupiłam z tej właśnie serii: oliwkę, krem pielęgnacyjny, krem na zimę i muszę dokupić jeszcze na odparzenia. No i mam jeszcze mydełko Bambino (ładnie pachnie, choć gdzieś przeczytałam że lepiej żeby było bezzapachowe, ale nie wiem czy to prawda) Tyle mam kosmetyków dla Dzidzi. Szamponu nie kupuje narazie, ani niczego do kapieli (płynu czy żelu)

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Ja jestem w 34tc i nie poleciala mi siara ani razu, czy to znaczy, że moge nie mieć mleka? czy siara moze sie pojawic pierwszy raz nawet po porodzie??
To że nie poleciała jeszcze, nic nie oznacza. Mleko możesz mieć normalnie poporodzie. Siara może pojawić się pierwszy raz po porodzie.

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Pełnia ja mam już oliwkę. Mleczko też mam i to z Nivea ale to jeszcze jak sobie kupiłam na okres ciąży, a też dla dzieci jest. Ale jeśli oliwka po kąpieli to już nie mleczko przecież.

Stary 2010-09-21, 12:59   #2155
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
nic się nie martw, to, że nie poleciała nic nie znaczy, pojawi się zaraz po porodzie. Po prostu niektórym dziewczynom zdarza się, że leci już w ciąży, lekarze mówią o tym żeby się nie martwić jak wystąpi takie zjawisko
Stary 2010-09-21, 13:02   #2156
_paulinka2
Wtajemniczenie

a kiedy się stosuje puder do dupki ?

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 13:03   #2157
kliwia
Zakorzenienie

paulina na odparzenia. i mozna 'smarowac' miedzy waleczkami.
Stary 2010-09-21, 13:05   #2158
melabn
Wtajemniczenie

wg mnie puder jest beznadziejny, ale moze mi nie podpasowal
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 13:05   #2159
olajka
Zadomowienie

kliwia no to i oby mój był dobry to muszę rozejrzeć się za tymi Lovi lub Nuby. No i jeszcze ogólnie te wielkie podpaski trzeba kupić, majtki jednorazowe, welflon, lewatywe..

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
ja też pranie muszę zrobić tyle tego mam że pewnie połowy mała nie zdąży nawet ubrać. A piorę w płatkach mydlanym - przynajmniej obędzie się bez uczuleń
wczoraj spotkałam koleżankę i ona stwierdziła ze w ogóle nie widać ze jestem w ciąży! fakt miałam luźny dres - dresiara ze mnie teraz ale to jedyne w co się mieszczę - no ale bez przesady. faktem jednak jest że mam brzuch jak niektóre dziewczyny w 25 tygodniu ale nie martwię się - lekarze twierdzą ze taka moja uroda a moja mama z nami wszystkimi miała mały brzuszek, jak rodziła moje siostry to nie chcieli wierzyć że jest w ciąży w dodatku z bliźniakami
Ja też mam nieduży brzuch, choć moja mam miała podobno większy.

U mnie ciuszki już poprane w Loveli

Stary 2010-09-21, 13:07   #2160
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:

To że nie poleciała jeszcze, nic nie oznacza. Mleko możesz mieć normalnie poporodzie. Siara może pojawić się pierwszy raz po porodzie.
.
Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
nic się nie martw, to, że nie poleciała nic nie znaczy, pojawi się zaraz po porodzie. Po prostu niektórym dziewczynom zdarza się, że leci już w ciąży, lekarze mówią o tym żeby się nie martwić jak wystąpi takie zjawisko
aha no to dobrze, a brzuch na szczescie przestał już boleć, na SR mówili ze mogą sie już zaczynać delikatne skurcze.

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

A kupujecie sobie czopki glicerynowe? i same robicie lewatywe czy chcecie żeby w szpitalu wam zrobili? podobno te czopki nie sa az takie dobre, nie wypróżniają do końca.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości