|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
kurde, żem odpowiedziała w starym wątku....
no to sie melduję ! skopiuję: oh Boże.. jak tak dalej pójdzie to w życiu Was nie nadrobię... co przysiądę do forum i zacznę nadrabiać najpierw, to zanim dojdę do 1/4 już mnie rzeczywistość ściąga i dzień się szybko kończy :/ więc powiem tylko co u nas - a dobrze wczoraj zaczęłyśmy 9 tydzień ![]() chrzest ustawiony jest na 16 października w sobotę, bo najwygodniej, jeśli pół rodziny z południa polski przyjedzie. MAM NADZIEJĘ, ŻE DO TEGO CZASU ZŁOŻĘ JUŻ INDEKS W DZIEKANACIE... oo mam porównanie dwór rodzajów pampersów - tych Premium Care i tych New Baby ( takie żółte) - wygrały Premium Care - mimo , że droższe wychodzą taniej. Ponieważ: Anastazja lubi strzelac sobie pierdki z malutką kupą przez całe godziny... przy premium care kupa się wciągała i mogła tak zawalić całego pampresa przez dwie godziny i dopiero jej zmieniałam, tutaj kupa się trzyma przy tyłku więc muszę częściej zmieniać... ( co chwilę ) Po drugie mocz wchłania się do środka i pampers pozostaje naprawdę suchy, przy New Baby wystarczy dwa razy siknąć i już mokro... Nie, żebym dziecko trzymała w jednym pampersie dzień cały ale wiecie o co chodzi ![]() Co do chusteczek - wygrały Pampres Sensitive z Happy ( niebieskie) - pierwsze są faktyczne wilgotne, drugie były "lekko nawilżone". No to tyle Chciaalm się Was zapytać o sukienki do chrztu, ale wczoraj zamówiłam już... jak przyjdzie to pokażę ![]() Aaa - od kiedy można malucha kłaść na tą matę ??? aaa mam pare zdjęć to wrzucę
|
|
|
|
#152 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
aa no to nie bedę nadrabiac tamtego wątku, nadrobię ten
|
|
|
|
#153 |
|
Zadomowienie
|
karolcia to Ci powiem, ze mój M chciałby mieć taką zonę jak Ty która by miała taką ochotę na seks - powiedział by złoto nie dziewczyna
, mnie niestety ochota odeszła po porodzie chociaż przyznać muszę, że teraz seks jest dla mnie przyjemniejszy niż przed porodem
|
#154 |
|
Zadomowienie
|
HEJ!
anoxa,aniaa,bajka- dzieciaczki piękności siala kochana bardzo Ci współczuję decyzji ja też mam psiaka naszczęście jest mały bo to york ale mimo wszystko niewyobrażam sobie żebym musiała się z nim rozstać bo jest jak członek rodziny... aż się poryczałam
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
witam
aniaa nie bede oryginalna, jestem totalnie zauroczona twoim synkiem Morgana, bajka sliczne te wasze maluszki, Morgana - jak pieknie trzyma glowke ![]() Siala ja ciebie rozumiem ... my przechodzilismy to w lipcu... ![]() Frania chyba troche dlugi ten okres ![]() u nas dzis bylo piekne slonce ale sie schowalo a ja wczoraj latalam po sklepach zeby dzis ubrac dzieci na fioletowo maja swieto sliwki---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- dokladnie tak ale juz mam postanowienie pewnie na poczatku bedziemy piekly jak szalone
|
#156 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
Misiulka - nio moj ma taka ochote w weekend
a tak to roznie a ja teraz mam taka ochote, bo wczesniej to roznie, ja tabletek nie biore, a slyszalam ze po nich ochota oslabia sie![]() Morgan - sliczna
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-09-21 o 12:05 |
|
|
|
#158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lazurka wpuściła ojca dziecka w odwiedziny, ale żałuje, bo ten ciągle gada, że da kasę, a przynosi jakieś bezsensowne ubranka i lampi się w telewizor. Powiedziała, że więcej go nie wpuści. No i walczą z laktacją, bo Jagódka ma skazę i Marta musiała odstawić nabiał, a bez niego kiepsko z mleczkiem. Cytat:
(zamknęłam sobie kluczyki w aucie i do domu wracałam z wózeczkiem pieszo, a potem z powrotem po auto.)Wiolek oglądałam zdjęcie buzi Aleksa. Jak dla mnie to żadna skaza. Aliska ma identyczne krostki i są to najzwyczajniej w świecie potówki w miejscach, gdzie styka się z piersią podczas karmienia lub z moim ubraniem, ręką itp. Myślę, że bez sensu się męczysz z dietą. A co do szczurków- alergeny zwierzęce wiszą w powietrzu/pomieszczniach przez 20lat. Niepotrzebnie je wydałaś kochana. Ktoś pisał o tormentiolu- u nas to jedyny lek na odparzenia, a niestety Mała ma co chwilę pupcię czerwoną. Miała już nawet pozdzieraną do krwistoczerwonych ran . I też na początku byłam przeciwna, ale ten, który kupiłam nie ma tych substancji o których piszą w internecie .Byliśmy w weekend na dwóch imprezach (Itakasiu wieeelkie dzięki za kiecuchny i czapę. Różową Malutka ubrała, do białej nie mogłam żadnego bodziaka pod spód dopasować). Alisa poznała już prawie całą rodzinę. Wszyscy zakochani .Papi- Nan1 jest dla dzieci karmionych wyłącznie modyfikowanym. Do mieszanego karmienia jest HA. Może stąd ten problem z Adasiem i jego trawieniem. Anuszka Ty masz na myśli tego psiaka, który nogę miał złamaną? Przagapiłam, że nie żyje? . Smutne...Śniło mi się dziś, że Aliskę nam ktoś uprowadził ...Alutka potówki malucha nie swędzą, nie bój się. Moja pediatra wspominała, że skoro się pojawiają, to dzieciątko do karmienia lekko rozebrać albo rozpiąć kaftanik itp. I jeszcze ktoś pisał o krostkach z białym końcem- to niedojrzałe pory- łój się tak wydziela u Malucha. Z czasem dojrzeje i będzie ok. Pytanie odnośnie śladu po szczepionce na rączce tej po porodzie- czy u Was też zebrała się pod tym ropa?
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-09-21 o 12:10 |
||
|
|
|
#159 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
dzidzia - u mnie wygladalo jak bąbel po komarze, i teraz ladnie sie juz wygoilo, ropy nie pamietam...
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-09-21 o 12:22 |
|
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
dzidzia
ciesze sie ze cos wybralas agamarcio no smaczniejsze , tak samo ciasta. wiec mam nadzieje ze kiedy zostane tylko przy ciastach to znacznie spadnie ilosc pochlanianych przeze mnie slodkosci
|
#162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez AGAMARCIO Czas edycji: 2010-09-21 o 12:20 |
|
|
|
|
#163 |
|
Zadomowienie
|
AGAMARCIO kochana powiedz jak Twój york zachowuje się w stosunku do dzecka, bo moja (ma 8 lat) jak już wcześniej pisałam jest strasznie zazdrosna 2 razy mi ją chwyciał raz za głowkę i raz za nóżkę naszczęści nic jej nie zrobiła bo gdyby tak było to M by ja chyba zakopał żywcem w ogródku. Nie potrafimy sobie z tą cholerą poradzić a do tego teraz jeszcze jak ktoś do nas przyjdzie to robi nazłość. Ostatno byli znajomi z dziećmi i ona najpierw przy nich zrobiła sorki, że wyraz kupę na fotel zasmrodziła cały pokój, a potem zesikała się na podłoge a syn znajomych, który ma 10 miesięcy i właśnie raczkuje wszedł w te jej siki. Już nie wiem co z nią zrobić teściowie by ją wzieli ale wiem, że tam za długo by nie pożyła b teściu by ją karmił wszystkim czym popadnie bo on wychodzi z założenia, że pies powinien jeść wszystko, przez to ich pies jest gruby i ma różne problemy zdrowotne, do siostry ją mogę oddać ale ona mieszka w bloku i nie chcę jej przysparzać dodatkowych obowiązków. A Tusia wcześniej taka nie była nigdy na złośc nie robiła.
Dzidzia - u nas było troszkę ropki ale sama zeszła teraz to miejsce jest zaczerwienione.
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g 33tc - 1919g 37tc - 2538g 40t3d - 3440g, 54cm http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-09-21 o 12:27 |
|
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiolek jeszcze jedno do Ciebie. Upatrz sobie jedną krostkę i sprawdź po 1-2 dniach, czy nadal jest. U nas znikają i pojawiają się nowe
|
|
#165 |
|
Zadomowienie
|
morgana- zdjęcia super
a jeśli chodzo o husteczki ja ostatnio kupiłam w promocji czteropak HUGGIES natural care-contains aloe and vit.E są bardzo fajne i przyjemnie pachną bardzo fajne są też z lidla zarówno białe jak i te niebieskie---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- dzidzia- ja też pamiętam że u mnie też była ropa ale spokojnie ona sama wypłynie.Tak jak mówię u małej to po prostu pękło samoistnie nic z tym nie robiłam a jak już pękło to była taka dziurka w tym miejscu przesmarowałam delikatnie bardzo spirytusem z rivanolem tym co miałam do pępuszka i ładnie zaczęło się goić.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
to wszystko jest normalne
|
#167 |
|
Raczkowanie
|
Misiulka - tez biorę tabletki teraz i tez wydaje mi się, że spadło mi libido. Także, może to faktycznie sprawa tabletek, a jakie bierzesz? ja Cerazette i jeszcze nagle wrócił mi okres od czasu jak je biore, a karmię piersią regularnie dzień i noc :/
Dzidzia - a jakich pieluszek używasz? zdaje mi się, że jsteś bardzo dobrze rozeznana w tych wszystkich środkach pielęgnacyjnych, czemu właśnie ten krem a nie np Sudokrem ? tak, pytam, bo w sumie osobiście się kiepsko znam, smaruje sudokremem i mała nigdy odparzenia nie miała, a zwykle całą noc w jednym pampresie śpi ( tyle, że w nocy ledwo co siknie pare razy pewnie, kupa idzie WIELKA rano) no własnie o slad po szczepionce też chcialam pytac - bo u nas właśnie nic nei wyszło, sina kropka jedynie i tyle bo w szpitalu mówili, że zbierze się ropa i żeby NIC z tym nie robić, tak zostawić same sobie.
http://dzidziusiowo.pl/php/img2-0208...nastazja_4.jpg www.facebook.com/elisa.piotrowska Edytowane przez Morgana le Fay Czas edycji: 2010-09-21 o 12:45 |
|
|
|
#168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#169 |
|
Zadomowienie
|
Morgana le Fay ja biorę Azalię, też karmię tylko piersią od samego początku i niczym nie dokarmiam ani nie poję jak się małej chce pić to też cyca dostaje a dostałam okres który trwał tydzien albo i więcej potem 5 dni spokoju i teraz jakieś plamienia się pokaały. Czytałam na necie, ze ta może yć bo organizm musi sie przyzwyczaić do nich.
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Na początku i do tak tragicznego stanu pupy, że teraz w dotyku są blizny doprowadziły nas pampersy new baby 1 i chusteczki nivea sensitive. Potem zmieniliśmy pieluszki na pampersy premium care i przemywanie pupy roztworem nadmanganianu potasu, do tego na początku smarowanie bepanthenem, a potem tormentiolem jak się zaczerwieni i jest dużo lepiej. Ale jeden dzień odstawimy tormentiol i pupa znowu czerwona. Teraz jak się zagoi tak super super, to będę smarować sudokremem na zaś (choć ran nam nie goił wcale). Już w szpitalu miałam podejście, że będę używać skromnie kosmetyków i to chyba dla pupci mojej Córci był błąd. Widać ma delikatną skórę i potrzebuje pielęgnacji.
|
|
#171 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurcze ja tylko raz co prawda posmarowałam tak delikatnie spirytusem-mam nadzieję że nie zaszkodziłam![]() (no ale nic się nie dzieje -naszczęście)
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Phi
Seba ma rekord 11,5h jednym ciągiem, bez dokarmiania, bez niczego.. pampers prawie eksplodował ale dał radę ![]() Cytat:
![]() Widzę, że już doczytałyście ale powiem raz jeszcze - nic z tym nie robić. Nie drapać, nie skubać, nie smarować niczym ![]() Dzidzia - u nas sudokrem leczył ranki ale Seba miał bardzo malutkie, smarowaliśmy mu jakiś czas Sudo a ja potem zapominałam o smarowaniu przy każdej zmianie pieluchy i tatuś mu raz dziennie smarnie albo i nawet nie i Seba ma pupkę jak alabaster zero podrażnień a pieluchy mamy z rossmana, chusteczki też, niedługo kupię Dady3 i zobaczę.. ponoć są lepsze niż rozm.2.Aha.. mam 1,5 paczki pieluch Dada - żółte opakowanie, na Sebka za małe już :/ Ktoś chętny ? AGAMARCIO jak nasz handel? Mały od 11 się darł, że nie do uspokojenia.. ani ręce ani smoczek co pomagały zawsze tym razem nic nie skutkowało... cudowałam ze wszystkim ale kiszka, jakieś 20 minut temu walnęłam go do łóżeczka i niech się drze... bo przecież sfiksować można... darł się a ja tylko zerkałam czy się nie dusi.. w końcu zmęczony zasnął. Wcześniej mi odwalił taki numer jak FraniPirani.. oczy w słup, język na wierzchu i fiolet na buzi.. ja prawie się zejsrałam ale szybko dmuchnęłam mu w buzie to załapał oddech a mi aż oczami pot wyszedł ze strachu.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#173 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ej straszycie mnie tymi szczepionkami... U Lenki się nie działo nic takiego.Żadnego pękania,ropy,blizny... To znaczy że się szczepionka nie przyjęła czy co?
Bo szczepionka była,ślad jest,ale cały czas taki sam-wypukły,jak krostka bardziej.Cytat:
Jedzenie łyżeczką jest dość czasochłonne mimo otwierania buzi Cytat:
Jeść je,ale chyba jej się nie chce mocniej zasysać przez dłuższy czas i daje sobie spokój Taka Lenka-leniuszek i niewiele na to moge poradzić... Chyba,że poprostu jej zrobię normalną kaszkę,a nie mleko zagęszczane,ale nie wiem czy powinnam,bo nie o tym lekarz mówił Nie mogę się już doczekać karmienia słoiczkami
|
||
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
Dzidzia - ja smaruje raz dziennie po kapieli sudokremem, raz po jakis innych pampersach (nie wiem jaka firma bo byly w torcie takim dla dzieci) miala czerwona pupke wiec sudokrem i maka ziemniaczana i jak reka odiol...czasem zdazylo sie jak pampersa miala jakos dluzej mokrego to to samo zrobilam
ale dawno nie miala problemow z pupa, ale kazde dziecko jest inne...Dzis kolezanka mnie pyta jak ja to robie ze moje dziecko spi o 20 i budzi sie nad ranem... Wiec pytam: co Wiktoria robi przed kapiela spi...bo w dzien rzadko...wiec mowie zeby pozwolila jej spac max do 18.30 i ostani posilek przed kapiela okolo 18, pozniej herbatka najwyzje....pytam gdzie kapie... to w pokoiku WIki, a pytam gdzie karmi a ona ze w duzym pokoju przy zapalonym duzym swietle i telewizorze 50 cali ![]() bo ona po tym jak karmila ja w duzym pokoju to zasypiala po 3h![]() ferminka - a myslalam ze dajesz taka normalna no to moze smoczek o srednim przeplywie, albo o duzym moze na kaszke sie nada...
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-09-21 o 14:16 |
|
|
|
#175 |
|
Zadomowienie
|
ma go zrosniety za bardzo,tzn nie mozna go zsunąć zeby go wyczyscic. Albo z zcasem samo sie zrobic i dzisurka sie powiekszy a jak nie to bedzie go mial nacinany. A jąderka Szymka to musi urolog dzieciecy zobaczyc i bedziemy dzialac a jak po lekach sie nie poprawi to bedzie je mial przyszyte...
|
|
|
|
#176 |
|
Rozeznanie
|
Ty gopku !! no to mala masz przesrajtane zycze Ci zeby to byl pierwszy i ostatni raz, moj niestety za kazdym razem jak mocno placze zanosi sie, wiec musze od razu reagowac na jego placz, czytalam jak dzieci potrafia sie zanosic to az strach sie bac... leca przez rece, traca przytomnosc, najgorsze jest jak maja szczekoscisk i leci im jezyk do gardla ![]() boje sie ze takie zanoszenie moze sie poglebiac i ze moze byc tylko gorzej, wiec ide czasami na ustepstwa, nie ma mowy o spaniu w lozeczku, nie mowiac o tym ze idzie spac bez bujania, bo jak nie moze usnac to sie drze i takie bledne kolo
|
|
#177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() O rany,chyba bym zawału dostała.Mam nnadzieje,ze nic takiego mi sie nie zdarzy. |
|
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
farminka - staram sie pamietac
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-09-21 o 14:51 |
|
|
|
#179 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój Miś
|
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.

a ja wczoraj latalam po sklepach zeby dzis ubrac dzieci na fioletowo
pewnie na poczatku bedziemy piekly jak szalone
teraz tez wisi juz na cycu od godz 8 z przerwa 15 min na sen :/

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)