|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Cytat:
No tak.Cytat:
Szkoda, że już usunęłaś
|
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
cześć dziewczynki
informuję, ze żyjemy ... mamy się dobrze, a przynajmniej prawie dobrze ... mnie kaszel dopadł straszny a Bartus dzisaij rano też zaczął coś kaszleć ![]() Kasiu sto buziaków dla Laurki za zdrówko mąż skończył jeździć w delegacje i teraz kompletnie nie mam czasu na nic ... kompa właczam tylko wtedy jak Bartek chce posłuchać "misa a misia b" lub "hakuna matata" Biga już jak oszalały, dalej maaaaaało mówi ale ogólnie jest ok ![]() Może wpadne później ... między obiadem, pismem do banku, rozliczeniami faktur lub pracą biurową aaa zapomniałam o praniu i sprzataniu ![]() to lecę ... dla wszystkich |
|
|
|
#3903 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas było podobnie - w salach dla mniejszych dzieci zawsze było do kompletu łóżko dla opiekuna - płatne dodatkowo, mniejsza miejscowość u mnie więc i dzieci mniej - przez całe 3 tyg pobytu byłyśmy Za łóżko nie płaciłam - Martysia była wtedy najmłodsza na oddziale, malutka dwutygodniowa kruszynka i siostra oddziałowa zakochała się w niej na zabój darowała nam opłaty nawet ![]() Cytat:
No co ty, szalejemy od 6 ![]() Kasiu zdrówka dla Laurci, biedactwo kochane ![]() Dzień dobry kochane Siadam z kawką, mała mam nadzieję śpi ![]() U nas też na tapecie ząbki - mamy pierwszą 4 ![]() Co do nocnika - udało się nam raz "złapać" kupkę i kilka razy siku dodatkowo moje dziecko nauczyło się "wycierać" pupę papierem, siedzi na nocniku w łazience, pokazuje na papier, trzeba jej obowiązkowo podać i podciera pupę ![]() No i muszę ją pochwalić, nauczyła się w końcu ładnie odgryzać kawałeczki jedzenia- mogę już dać jej ćwiartkę jabłka do rączki i elegancko sobie zjada ![]() Wstaje coraz więcej, stoi trzymana za jedną rączkę, sama jeszcze nie A co do sanek - mi się podobają takie, ale nie wiem jak będzie z kasą więc pewnie kupimy takie najzwyklejsze
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-09-21 o 09:54 |
||
|
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
Anula
za sukcesy Martka ![]() Ja siusiu nie łapie, ale kupę tak-dla własnej wygody.Mokrą chustką tyłek obetre i po kłopocie. Widzę jak szuka miejsca, więc zaraz ją biorę. Z siku trochę trudniej.Zwykle widze po jak się otrząśnie ![]() Ale po spaniu i po piciu to chyba taka fizjologia. Zaspałyśmy na zastrzyk. 7:20 pobudka a my na 8powinnyśmy tam być. Spóźniłyśmy się 40min, bo jeszcze chciała jeść rano. W nocy też jadła i piła.Sama chciała "me-ko" więc pędem poleciałam zrobić. Przez te chorobę córka nauczyła tulić się ze mną w łóżku.Chcę żeby drapać albo masować ja po pleckach albo całować Wcześniej jakoś nie miała czasu pobyć blisko z mama ![]() Wypiłyśmy jogurcik na pół i idziemy sie po tulić. Dobrze się składa bo takie chwilę bedą potrzebne co raz częściej. Byłam w aptece po viburcol, bo mi sie skończył i zabrałam ze sobą wszystkie testy-pozytywne i negatywne, ale były jaja
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja juz po sniadanku. Oli też, zjadła o 7:30 i przespała się ze mną do 9 teraz pomogła mi zjeść jajecznice. wróce z kawką niedługo tylko do ośrodka zdrowia po wyniki swoje skocze i do apteki. |
|
|
|
#3906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Ania0104, milo cie widziec
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny macie sprawdzony przepis na racuchy?
To dajcie
|
#3909 | ||
|
Wtajemniczenie
|
spoko, beda nowe
![]() Cytat:
duzo zdrówka Cytat:
a oddziałowa była wredna, reszta pielegniarek ok a nie boisz? moze ja przeczulona ale jablka małej nie dam na razie ... (znalomi lekarze mieli małe dziecko i jak miała chyba 3 latka, może mniej, to zadławiła sie kawałkiem jablka i zmarło...)
|
|
#3910 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej kochane
![]() ja znow tylko na chwile bo zaraz rodzinka do mnie przyjezdza bylam dzis z Erykiem u chirurga ze stulejka - w listopadzie bedzie mial zabieg ![]() a jutro idziemy z Marcim na szczepienie na pneumo, trzymajcie kciuki prosze
|
|
#3911 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
siedzi mi na kolanach a ja zaglądam za każdym razem jak próbuje ugryźć czy nie za dużo ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
|
|
#3912 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() He he dobre podejście ![]() Cytat:
Ja myślę, że to normalne, sama będzie wiedziała kiedy zacząć chodzić Cytat:
![]() My też jeszcze na szczepienie nie dotarliśmy, a na sierpień mięliśmy ![]() Cytat:
tak jabłuszko na pewno lepiej smakuje![]() nie długo będzie tak biegać, że mamuśka za nią nie nadąży ![]() Ful wypas te sanki ![]() Cytat:
Ja uwielbiam te chwile z Amelką To się dopiero w aptece zdziwili Ja nie lubię i nie robię Cytat:
![]() Uff nadrobiłam ![]() Mała dopiero usnęła, 2 godz później niż zwykle ![]() Byłyśmy na mieście kupić coś małżowi bo dziś ma imieniny ![]() Pojechał znowu do Krakowa bo kończy robić kurs nurka i jak wróci to pewnie na spacerek się udamy. Oglądałyście film "Czeka na nas świat"?
|
|
#3913 |
|
Wtajemniczenie
|
dodałam w klubie
|
#3914 |
|
Wtajemniczenie
|
Wpadam do Was, bo Tajfun zasnął. Niestety spanie w ciągu dnia to ostatnio rzadkość anusia gratuluję drugiego synusia. Cieszę się Waszym szczęściem Katarzynko Tobie również gratuluje, dbaj o siebie i w ogóle SUPER!!! Svinecko trzymam Kciuki za Eryczka.anulka dla Martynki za postępy, a z tym wycieraniem pupy po koopce to po prostu BOMBA! --- Więcej grzechów nie pamiętam
|
|
#3915 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja daję Oliwce jabłko. Ładnie gryzie. Natomiast obawiam sie dać jej surową marchewkę do gryzienia Cytat:
![]() chyba nie oglądałam tego filmu, przynajmniej po tytule nie kojarze, o czym jest? my wróciłysmy ze spacerku, piję druga kawę i zaraz idziemy znowu, ładna słoneczna pogoda, aż żal siedzieć w domu, ale kawy mi sie chciało strasznie. Ewentualnie mogę na podwórku wypić ![]() racuchy bym zjadła, ale nie chce mi sie dzisiaj robić. Narazie zrobiłam tylko zupę jarzynową, a potem zrobię kluski z truskawkami
|
||
|
|
|
#3916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my chyba też musimy pomyśleć poważnie o nocniku ![]() Cytat:
ja wiem, ze jabłko Ci się źle kojarzy, ale jabłuszko ma dobrą konsystencję do nauki gryzienia, a poza tym jak dziecko gryzie rozwijają mu się szczęki, a jak dajesz same papki wadę zgryzu masz jak w banku
|
|
|
#3917 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po kupce to mogłoby się źle skończyć ![]() Widzę, ze tajfunek się rozkręca jasne- po co marnować dzień na spanie skoro można z mamusią poszaleć ![]() Cytat:
![]() mniammmm podobno chłopcom dość fajnie idzie nauka sikania na stojąco ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- hmm, szkoda, ale może akurat się uda A jak nie to przyjeżdżaj do nas - u mnie na wsi fenomen, dentystów do zatrzęsienia ( w samej mojej malutkiej miejscowości 3 prywatne gabinety ) a pod każdym na parkingu pełno i zapisać tak z marszu się nie da
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-09-21 o 15:41 |
||
|
|
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
na stojąco to On już sika - za każdym razem jak wkładam go do brodzika
---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
a skąd jesteś - region Polski poproszę
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-09-21 o 15:41 |
|
|
|
|
#3919 | |||
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() wieczorem wstawie foto fryz-jestem mega zadowolona z pasemek, ladnie rozswietlily mi wloski sa takie ciemno-karmelowespacerek zaliczony, mala szaleje a mnie brzuch wywalilo jak w 6mcy @ sie zbliza.......Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3920 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja wiem, ale mieszkam całkowicie na drugim końcu polski więc może u nas jakiś ośrodek z wolnymi miejscami by się znalazł , myślę kompleksowo - posada, specjalizacja, lokum ![]() mieszkam w okolicach Bielska-Białej
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-09-21 o 15:44 |
|
|
|
|
#3921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ................ Widziałyście to? http://kontakt24.tvn.pl/temat,pod-pr...icy,23950.html Tragedia...masakra...szok ...i nie wiem jak jeszcze to nazwać
|
|
#3922 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Łoj, łoj i to jak się rozkręca. A kto zapyta mamusi czy ma siłę na te szaleństwa ![]() Pewnie, na stojąco w łóżeczku jak zdejmie się papmersa ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#3923 |
|
Zadomowienie
|
My nocnik juz od dawna mamy. Ale uzywany byl poki co wtedy kiedy musialam mocz na badanie zlapac i zaniesc.
Z ciekawostek Natalia wczoraj zjadla duzy kawalek szarlotki ktora sama upieklam. Zaskoczyla mnie tym bardzo.W niedziele na szarlotke nawet spojrzec nei chciala, a wczoraj, kiedy nalozylam sobie kawalek to sie zainteresowala. Tak jej smakowalo ze w przerwach miedzy nastepna lyzeczka a jedzeniem popiskiwala proszac o kolejny kawalek. Jestem z niej dumna. To spory postep jak na dziecko sloiczkowe. No i ze swojego wypieku tez, a co!
|
|
|
|
#3924 |
|
Ola-Unhola
|
Hej, miłego dnia
![]() Któraś chętna na kawę?
|
#3925 |
|
Zakorzenienie
|
mala zasnela -musialam ja ululac bo taka marudna ze brakowalo mi cierpliwosci
![]() mialam czas wiec dodalam album z wlosami i bonusowa Werka ![]() troche duzo tych fotek , chcialam zebyscie widzialy z kazdej strony, a i nie patrzcie na moj ryjek
|
#3926 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a filmu nie oglądałam jeszcze więc tylko z opisu wiem http://www.filmweb.pl/Czeka.Na.Nas.Swiat Cytat:
![]() Ja mogę z obiadem się przyłączyć ![]() Amela wybudziła się jak zmieniałam jej pieluchę bo kupsko strzeliła i się wybudziła. Spała 20 min marny mój los.
|
|
#3927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ło matko, to już dalej ode mnie już się nie da dziękuję, ze o mnie pomyślałaś
|
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3929 |
|
Wtajemniczenie
|
Oooo, to, to, to
![]() megi Twoja metamorfoza na 6 z + --- czeko pasemka super, ale Bonus jeszcze fajniejszy
|
|
#3930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo odwazne ciecie. Ladna fryzurka.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.

Po prostu jest łatwiej i wygodniej
No tak.
jakas fote pstrykne

a Bartus dzisaij rano też zaczął coś kaszleć
za zdrówko 
aaa zapomniałam o praniu i sprzataniu

za sukcesy Martka ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

MACIEJKA SYNEK KOCHANY