3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-21, 14:38   #2221
vikicullen
Zadomowienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Viki, daj znać jutro, czy się udało
ok

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 14:39   #2222
_paulinka2
Wtajemniczenie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

kotek zmieniłam zmieniłam
achaaaaa bo właśnie się tak zastanawiałam co z tym pudrem, ale jak nie polecacie to nie myślę już o nim.. jak tam zakupy ?

Anecka a przypomnij mi gdzie zamawiałaś ? czy drogo Cię wyszło (o ile oczywiście można wiedzieć ) naprawdę są świetne

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 14:42   #2223
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
no no wlasnie
heh nam tez tak gadala w SR i kupilam dlatego w kostce ale tez kupilam z dozownikiem uwazajac ze w razie czego ja zuzyje do kapieli... a okazalo si einaczej
poprostu przy pierwszej kapieli wylozylam sobie wszystko by wiedziec co nam sie sprawdza... i kostka mi latala, uciekala a dozownik SUPER WYPAS hihi biore ile chce nie musze potem czyscic miec opakowania na to etc...
nie wspomne juz o momencie kiedy sama kapalam co lepsze i do mycia i do sprzatania
Zobaczymy. Jak nie sprawdzi się kostka to kupię w płynie. Czlowiek uczy się na błędach.

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 14:44   #2224
sanderinka
Zakorzenienie

ja mojej posciłam pozytywkę w misiu i tańcowała

a oto my 26 tc

ja tylko tak grubo wyglądam zle padało światło

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 14:46   #2225
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
A spodenki kupować?????????????????? ????? tego to już nie wiem zupelnie.
lepiej się chyba sprawdzą półśpiochy niż spodenki - ważne aby były bezuciskowe! żeby brzuszka nie uciskać
Cytat:

A ja sobie zrobiłam wielka porcję baby ziemniaczanej I jak to wszystko zjem, to chyba się rozpęknę
ja robię trochę inaczej od ciebie - ale mi smaka narobiłaś
Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość

Wklejam fotki mebli co obiecalam bo ogarnelam pokoj z grubsza.

Dalej czekam na kuriera. Na stronie UPS juz o 9.32 z rańca bylo ze w dostarczeniu juz do mnie jest paczka.. no zobaczymy do 17 maja czas

Zaraz zabieram sie za kopytka, jednak nie pralam ciuszkow bo zanim bym uprala to by noc byla Ciekawe czy mi wyjda bo przewaznie jakies rozlazle mi wychodza i sie sklejaja i nic nie pomaga danie wiekszej ilosci maki
Super mebelki

Kurier na pewno dotrze - pewnie ma dużo przesyłek - do mnie też czasami dociera dopiero koło 16-17 a czasmi jest już o 10 rano...
Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość

Ja też się dołączam do pytania, czy jak ma się kombinezon z kapturem to można cienką czapeczkę założyć?

Wracając do tematu ubranek, to chciałam przyszykować TŻ ciuszki dla Niki na wyjście ze szpitala. Ale uświadomiłam sobie, że nie ma to najmniejszego sensu, bo nie wiadomo, co przygotować Przecież może być +15 albo -15 stopni Tak więc dogadaliśmy się, że pokażę mu jakie ciuszki gdzie trzymamy (tzn będziemy trzymać, jak mebelki dotrą) i sam będzie musiał przyszykować.
Musi być cieplejsza czapeczka
Tż spokojnie da radę z ubrankami - nie ma co panikować
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 14:54   #2226
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
a kiedy się stosuje puder do dupki ?
puder po prebraniu dz.
puder zastepuje tez maka ziemniaczana

nam nie posluzyl - osobiscie odradzam

puder po sikaniu w pieluszke robi sie bryulkowaty co moze odgniatac, odparzac dz. pupke
zamiast pudru proponuje np sudocrem

OLAJKA jasnealbo oliwa albo oliwka albo mleczko tak sie tylko zastyanawialam czy bedziecie w goloe kupowac z Apolonia skoro tak przeciw chemii jestescie, a jak Oilatium ma oliwke to niby po co? ;0) tyle ze to dziala tylko po kapieli a co w srodku dnia?? takei male moje przemyslenie

o tej wardze... mowisz zapalenie wloska?? ja nie mam wloskow - po goleniu wlasnie mi to wyskoczylo :/ nie mozna siedziec ani stac...

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
Dzieki dziewczyny No mebelki sa super, mega ciezkie ale co tam moze przynajmniej wytrzymale.. no i pasowalyby sciany o kolorze jak capuccino ale do tego pokoju swiatlo prawie w ogole nie wpada i byloby zimno w odczuciu Ale moze jak kiedys sie przeprowadzimy gdzies to sobie juz zrobimy tak jak chcemy wszsytko..

pelnia, daje jedno jajko tylko A moze to zalezy od tego ze nigdy nie mam zimnych ziemniakow tytlko takie cieplawe ale leciutko? bo nigdy czekac mi sie nie chce na ostygniecie
No nic ide robic kopyta oby teraz kurier nie wpadl jak bede miec rece zaklejone

O, ja mam tylko cienke czapeczki. Musze w takim wypadku kupic jakas z uszkami na zime.. no ale teraz to do 10 pazdziernika musze czekac na wyplate i dopiero wtedy do pepco eh sporo czasu jeszcze masakra..

kotek81, ano w sumie masz racje, to niech on przewija bo ma wprawe, w koncu ma w domu male dziecko.
no zimne, zimne wystaw za okno na moment to ci szybko wystygna tylko zeby koty nie zjadly hehe

ja tam w pepco takich fajnych dla malenstw nie widzialam 9moze jeszcze dotra) ale za to jestem zachwycona czapeczka z hurtowni welurkowa

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość
Zobaczymy. Jak nie sprawdzi się kostka to kupię w płynie. Czlowiek uczy się na błędach.
wszystkiego trzeba spróbować

ja uciekam sie pobawic buziaki
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 14:56   #2227
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość

Anecka a przypomnij mi gdzie zamawiałaś ? czy drogo Cię wyszło (o ile oczywiście można wiedzieć ) naprawdę są świetne
Mialam zamawiac w sklepie stacjonarnym tu w miescie, ale znalazlam na stronie
http://www.sklep.meble.pl/p51178,komoda-ek-2d4sz.html
Jeszcze jest dwoch sprzedawcow ale maja duzo drozej.
W rezultacie wyszlo mnie o okolo 350zl taniej z przesylka niz jakbym miala kupic w miescie
No i w 3 dni byly mebelki bo akurat facet jechal w Nasza strone

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
ja mojej posciłam pozytywkę w misiu i tańcowała

a oto my 26 tc

ja tylko tak grubo wyglądam zle padało światło
Hehehe Fajne mieszkanko

Lece robic kopyta juz ziemniaki troche chlodniejsze sa a ja coraz bardziej glodna

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 14:57   #2228
vikicullen
Zadomowienie

a to my 34 tc. wydaje mi sie ogromny, ale jak chodze na SR to chyba mam najmniejszy brzuch

Stary 2010-09-21, 15:00   #2229
Beata_Batumi
Zadomowienie

Ja z kosmetyków mam/kupuję: płyn do kąpieli z oliwką Ziajka, krem przeciw odparzeniom też ziajka, sudocrem (sama stosuję), oliwki mam 2 (do brzuszka) i chyba nie wykorzystam ich to posmaruję dzidzie ale ogólnie jestem na nie dla oliwek dla dzieci, krem do buzi na pogode- albo ochronny bambino albo jakis inny ale jeszcze nie wiem jaki.
W mojej SR odradzali mydła w kostce- że wysuszają.
Pieluchy- na razie mam paczki pampers premium care, a potem się zobaczy.

co do wkładek laktacyjnych to od piątku w rossmanie będą w promocji ich wkładki- 30 szt za 5 zł (norrmalnie 7) i tak się zastanawiam czy nie kupic 2 paczek tak na wszelki wypadek.
Co do chusteczek do pupy to kuzynka mi mówiła że nie ma co kasy wydawać na drogie, mam 2 paczki huggies pure (za 7 zł w promocji 2 paczki) i chyba kupię za 6 zł 2 paczki rossmanowskich (od piątku w promo)

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 15:01   #2230
kretencja
Zakorzenienie

Dziewczyny, świetne brzuchy!

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 15:02   #2231
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Mialam zamawiac w sklepie stacjonarnym tu w miescie, ale znalazlam na stronie
http://www.sklep.meble.pl/p51178,komoda-ek-2d4sz.html
Jeszcze jest dwoch sprzedawcow ale maja duzo drozej.
W rezultacie wyszlo mnie o okolo 350zl taniej z przesylka niz jakbym miala kupic w miescie
No i w 3 dni byly mebelki bo akurat facet jechal w Nasza strone

Hehehe Fajne mieszkanko

Lece robic kopyta juz ziemniaki troche chlodniejsze sa a ja coraz bardziej glodna

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
a to my 34 tc. wydaje mi sie ogromny, ale jak chodze na SR to chyba mam najmniejszy brzuch

ciekawe jaki ja bede miała po 30 tc mam nadzieje ze nie jakiegos kolosa bo kiedys oglądałam brzuszki na jakimś innym forum i widziałam wielkie...

wam też jest czasem cieżko coś zrobić?? ja chcałam ostatnio podłoge przelecieć mopem ale nie dałam rady... dobrze ze tz pomaga... musze go pochwalic bo wraca z pracy i jeszcze mi coś pomoże przy okazji, zrobi zakupy i upierze to co delikatne... zmienił się.... na lepsze i wogole bardziej sie interesuje jak sie czuje czy mnie nie boli czy nie marzne naprawde to miłe bo wczesniej niestety tak nie było.

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 15:05   #2232
kotek81
Zakorzenienie

śliczne brzuchole
Stary 2010-09-21, 15:09   #2233
kretencja
Zakorzenienie

Sanderinka, oj tak, ciężko. Raz, że bardzo szybko się męczę, a dwa - wielu pozycji nie mogę przyjąć - np. nic nie robię w kucki, nie mogę też długo być pochylona. Przez to szorowanie wanny sprawia mi coraz większy kłopot

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-21, 15:10   #2234
lisek15
Zakorzenienie

Brzuszki fajne

Uciekam już na taras legnąć się na leżak

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 15:19   #2235
Weronisia
Zakorzenienie

Dziewczyny Pascal się obrócił
Jejku, jak ja się cieszę! Jak wariatka
Pisałam Wam, że robił mi straszne przemeblowanie w brzuchu i leży jakoś inaczej. A więc miałam rację, bo leży główką bardzo nisko w dole, a to co wystaje z boku to jego pupcia
Tak się cieszę. A więc wygląda na to, że cwiczenie 'indyjskiego mostu ' pomogło
Pascal waży 2190g, a więc jak to określił lekarz: "Nie należy do otyłych" chudzinka z niego, ale co tam, ważne, że się obrócił i wszystko z nim dobrze.

Dziewczyny wczoraj wkleiłam zdjęcia brzucha, a dziś mogę wam powiedzieć czemu jest taki wielki!
Weszłam rano na wagę. Mam już 21 kg na plusie!!!!!! Tyle przytyłam w obu poprzednich ciążach, ale teraz zostało mi jeszcze miesiąc, to ile mi jeszcze dojdzie, skoro ja tyję 1 kg tygodniowo!

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Co do depilacji, to ja mam olbrzymi kłopot z okolica intymną. Tzn. ja w ogóle nie golę na zero tylko bardzo króciutko, prawie przy skórze, strzygę maszynką taką do włosów. I niestety już nic nie widzę, ostatnio się pozacinałam Mężowi nie chcę tego zlecać, zresztą on też by nie chciał. No i nie wiem co tu zrobić, żeby te 8 czy 10 tygodni jeszcze przekulać bez buszu między nogami
Ja też mam ten problem.
Boję się rozlewu krwi
Kupiłam sobie krem do depilacji Veet i stojąc przed lustrem smaruję wszystko grubo tym kremem i po 5 minutach włosy odpadają. Zero rozlewu krwi I nawet odrastające włoski nie wrastają mi w skórę, co było moim wielkim problemem po goleniu się - miałam zawsze bąbel na bąblu, a teraz nic.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 15:20   #2236
kliwia
Zakorzenienie

weronisia to synek wie jak uszczesliwic mamusie.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 15:20   #2237
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
lepiej się chyba sprawdzą półśpiochy niż spodenki - ważne aby były bezuciskowe! żeby brzuszka nie uciskać

ja robię trochę inaczej od ciebie - ale mi smaka narobiłaś

Super mebelki

Kurier na pewno dotrze - pewnie ma dużo przesyłek - do mnie też czasami dociera dopiero koło 16-17 a czasmi jest już o 10 rano...

Musi być cieplejsza czapeczka
Tż spokojnie da radę z ubrankami - nie ma co panikować
To muszę dokupić TŻ wiem, że da radę, ale ja jestem w tych zapobiegliwych. Już mu przygotowałam nawet listę zakupów spożywczych, żeby po porodzie nie jeździć po jedzenie
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 15:21   #2238
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Pisałam Wam, że robił mi straszne przemeblowanie w brzuchu i leży jakoś inaczej. A więc miałam rację, bo leży główką bardzo nisko w dole, a to co wystaje z boku to jego pupcia
Pascal waży 2190g, a więc jak to określił lekarz: "Nie należy do otyłych" chudzinka z niego, ale co tam, ważne, że się obrócił i wszystko z nim dobrze.
o to super, ciesze sie

Stary 2010-09-21, 15:29   #2239
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
GRATULUJĘ!!!
Stary 2010-09-21, 15:30   #2240
Patrycja_1708
Zadomowienie

Padam normalnie ze zmeczenia. To rozpakowywanie mnie wykańcza. Reszte chyba na jutro sobie zostawie bo za dużo jak na jeden dzien dla mnie...

Brzusio aż stwardniał... Dam sobie juz spokoj i może jak poleże to przejdzie...
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 15:33   #2241
kretencja
Zakorzenienie

Weronisia, wspaniała wiadomość Brawa dla grzecznego synka

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-21, 15:40   #2242
KarolinaB
Raczkowanie

Ja też jestem na etapie wybierania dnia na zakupy, ale jak tak dalej pójdzie, to chyba sama pojadę, bo TŻ ciągle w pracy ma taka nieregularną pracę, że cięzko przewidzieć, dziś juz dwa razy jechał do domu i musiał wrócić a boję się sama jechać...

Anecka - bardzo mi sie podobaja wasze meble, jak tak oglądam wasze pokoje, to włącza mi sie syndrom wicia gniazda :P

Kretencja - przepis skopiowałam i zrobię w najbliższym czasie ale mam smaka. A ja dzisiaj krokiety

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
hehe no nie wiem - podejrzewam, że z chłopem to będzie jeszcze więcej roboty zresztą jak mała zacznie płakać to i tak cię obudzi - ja bym proponowała, żeby tż przewinął małą i przyniósł ci ją do karmienia cycem, po karmieniu może ją ponosić do odbicia i położyć do łóżeczka No ale będziesz robić jak ci będzie wygodniej
oooooooo dzieki za tę podpowiedź ja tez myślałam tak jak Anecka a tu takpraktycznie to rozwiązałas BOMBA!!!!

Cytat:
Pascal waży 2190g, a więc jak to określił lekarz: "Nie należy do otyłych" chudzinka z niego, ale co tam, ważne, że się obrócił i wszystko z nim dobrze..
wiem jak to cieszy )))) no synuś posłuszny niech te nasze smyki juz tak ładnie sobie zostaną. Gratuluję, widze, że odetchnęłaś, że cc jest mniej prawdopodobne.

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
To muszę dokupić TŻ wiem, że da radę, ale ja jestem w tych zapobiegliwych. Już mu przygotowałam nawet listę zakupów spożywczych, żeby po porodzie nie jeździć po jedzenie
Zapobiegliwa jesteś

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Ja dzisiaj tez od rana machnęłam pranie, pogoda wyborna ;D aż bym poszła na spacer
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 15:40   #2243
De28
Wtajemniczenie

Weronisia, super ze Pascal sie obrocil.
Tez sie boje, ile przytyje do konca ciazy, bo teraz znow prawie 1 kg tygodniowo A jem niezbyt tlusto.
No np. dzis pierogi ruskieNie lubie sie chwalic, ale wyszly mi rewelacyjne ciasto nawet na drugi dzien jest mega elastyczne i mieciutkie i farsz ostry jak lubie Wlasnie w ratach odkurzalam mieszkanie, bo co chwila braklo mi tchu

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 15:44   #2244
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
aha no to dobrze, a brzuch na szczescie przestał już boleć, na SR mówili ze mogą sie już zaczynać delikatne skurcze.

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

A kupujecie sobie czopki glicerynowe? i same robicie lewatywe czy chcecie żeby w szpitalu wam zrobili? podobno te czopki nie sa az takie dobre, nie wypróżniają do końca.
lewatywe
Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
ja kupię na wszelki wypadek
co prawda mam cc, ale znając siebie nie będę mogła się załatwić dzień przed

*do odkażania szwów na kroczu, po cc, pępka u dziecka;
*http://www.synteza.com.pl/esputicon_kr.htm
*do pielęgnacji krocza po porodzie naturalnym
przed cesarka dobrze zrobic lewatywe
Cytat:
O, no właśnie, właśnie Jakie czapeczki? Bo ja jakoś nie umiem się zdecydować. Widziałam na all, ale drogawe moim zdaniem, 20-30zł Dwie cienkie już mam, tak że na początek wystarczy... A może jak kupię kombinezon z kapturem to ciepłej czapeczki już nie trzeba
czapke trzeba
Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Ja z kosmetyków mam/kupuję: płyn do kąpieli z oliwką Ziajka, krem przeciw odparzeniom też ziajka, sudocrem (sama stosuję), oliwki mam 2 (do brzuszka) i chyba nie wykorzystam ich to posmaruję dzidzie ale ogólnie jestem na nie dla oliwek dla dzieci, krem do buzi na pogode- albo ochronny bambino albo jakis inny ale jeszcze nie wiem jaki.
W mojej SR odradzali mydła w kostce- że wysuszają.
Pieluchy- na razie mam paczki pampers premium care, a potem się zobaczy.

co do wkładek laktacyjnych to od piątku w rossmanie będą w promocji ich wkładki- 30 szt za 5 zł (norrmalnie 7) i tak się zastanawiam czy nie kupic 2 paczek tak na wszelki wypadek.
Co do chusteczek do pupy to kuzynka mi mówiła że nie ma co kasy wydawać na drogie, mam 2 paczki huggies pure (za 7 zł w promocji 2 paczki) i chyba kupię za 6 zł 2 paczki rossmanowskich (od piątku w promo)
dla mnie huggisy najlepsze bo grube i nie slizgaja sie w rekach i po tylku jak np.pampersy czy bella

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Padam normalnie ze zmeczenia. To rozpakowywanie mnie wykańcza. Reszte chyba na jutro sobie zostawie bo za dużo jak na jeden dzien dla mnie...

Brzusio aż stwardniał... Dam sobie juz spokoj i może jak poleże to przejdzie...
odpocznijcie sobie
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 15:45   #2245
Aliszcze
Zakorzenienie

Weronisia, ale super, że synek jest w pozycji nietoperza no to jesteś pewnie spokojniejsza no to teraz widzę, jak wszystkie robimy te cwiczenia

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 15:51   #2246
M25
Zadomowienie

Cytat:
No zle bo strasznie mnie wkurza takie cos, skoro ja wiem jaki mam rozmiar a ona sie bedzie upierac i przy tym ze chciala dac mi 34 czulam sie jak anorektyk

Mnie tez nic nie lecialo jeszcze a dziewczyny na sr sie pytaly czy ma leciec cos wczeniej czy nie to babka powiedziala ze niekoniecznie, ze po porodzie moze dopiero poleciec.

Wklejam fotki mebli co obiecalam bo ogarnelam pokoj z grubsza.

Dalej czekam na kuriera. Na stronie UPS juz o 9.32 z rańca bylo ze w dostarczeniu juz do mnie jest paczka.. no zobaczymy do 17 maja czas

Zaraz zabieram sie za kopytka, jednak nie pralam ciuszkow bo zanim bym uprala to by noc byla Ciekawe czy mi wyjda bo przewaznie jakies rozlazle mi wychodza i sie sklejaja i nic nie pomaga danie wiekszej ilosci maki

kretencja, ale z boberkiem cieplej
Noo mebelki super

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
To bardzo się cieszymy, mam nadzieję, że już tak zostanie do końca
Stary 2010-09-21, 16:04   #2247
Martinixxx
Zadomowienie

Hej mamuśki.
Jestem już po wizycie u lekarza i po podróży. Niestety szyjka znowu sie skróciła o 3 mm leżymy dalej. Dostałam antybiotyk na tego gronkowca, zapobiegawczo przeciwgrzybicze i cały czas luteina. W przyszłym tyg znowu szpital ehhh jeszcze troche.
Dzięki Bogu mam juz wszystko kupione

Cytat:
Lisek, a jak zrobić żeby mu główka przy wyjściu ze szpitala nie zmarzła? Wystarczy cienka czapeczka i kaptur od kombinezonu? Czy jeszcze jakoś inaczej?

Co do depilacji, to ja mam olbrzymi kłopot z okolica intymną. Tzn. ja w ogóle nie golę na zero tylko bardzo króciutko, prawie przy skórze, strzygę maszynką taką do włosów. I niestety już nic nie widzę, ostatnio się pozacinałam Mężowi nie chcę tego zlecać, zresztą on też by nie chciał. No i nie wiem co tu zrobić, żeby te 8 czy 10 tygodni jeszcze przekulać bez buszu między nogami
Ja ma czapeczke trochę grubszą + kaptur od kombinezonu. Sądzę, że będzie zimno, w końcu listopad.

Cytat:

Ja też mam ten problem.
Boję się rozlewu krwi
Kupiłam sobie krem do depilacji Veet i stojąc przed lustrem smaruję wszystko grubo tym kremem i po 5 minutach włosy odpadają. Zero rozlewu krwi I nawet odrastające włoski nie wrastają mi w skórę, co było moim wielkim problemem po goleniu się - miałam zawsze bąbel na bąblu, a teraz nic.
klask i:to teraz już spokojnie, mały wie co robi

Póki co golę sie sama po omacku czasami biorę lusterko. Kupiłam sobie tez depilator z funkcją golarki bo w końcu to mężulek bedzie musiał tam zajrzeć a nie chce rozlewu krwi.Poza tym nic nie będzie mi wrastac i swedzieć.

to tez pochwale sie brzuszkiem 32 tc, 9 kilo do przodu....

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 16:04   #2248
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jest jakis mega duzy, ale wiadomo ze my same o swoich brzuchach myslimy. Mnie sie wydaje jak patrze w lustro bokiem ze mam duzy brzuch. Na zdjeciach wychodzi jakis mniejszy ..

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
weronisia to synek wie jak uszczesliwic mamusie.
Hehe dobbrze napisane

A ja juzmam w dupie te kopytka. No sorry znow mi nie wyszly. Mimo tego ze dalam jedno jajeczko tylko i az 3 szklany maki to ciasto sie rozlazło.

Teraz mam definitywny wstret do kopytek., Juz NIGDY ich nie zrobie! Ciagle mam smak w ustach maminych kopytek

Takze za godzinke pojde do biedronki cos kupic do jedzenia, bo juz mi wszystko bokiem wychodzi! Makaron, ziemniaki.. bleeee nie wiem co moge zjesc innego Filet z kurczaka zrobie!

aha byl kurier, mam lozeczko ale dupek jeden zostawil na klatce bo powiedzial ze nie ma sily wniesc! no ****a a ja mam sile? wiec zaraz pojde po jakiegos sasiada zeby mi wniosl.

KarolinaB, hehe syndrom wicia gniazda dobre

Martinixx, mozesz podac nazwe tego antybiotyku na gronkowca? no i gdzie te 9 kilo brzuch malutki mniejszy od mojego kurde wiec nie wiem czego chce moj ginekolog.. fak!

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-09-21 o 16:07
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 16:08   #2249
Ishka
Zadomowienie

Kurcze albo ja cos miałam z kompem albo cos z wizazem bylo bo chciałam juz duzo wczesniej napisać ale nie dało sie zalogować...automatycznie mnie wywalało eh...

My jakoś sie kulamy chociaż skurcze prawie cały czas i okresowo boli tez coraz bardziej...pewnie szyjka sie rozwiera i skraca...ciekawe ile tak wytrzymam...? Boje sie tylko tego że z takimi bólami bede sie męczyć do tego 40 tygodnia a potem nie wiem jak urodze bo nie bede miała siły...eh no dzisiaj mam chyba jakiegoś doła ;/

Kootek super wieści Michałek zaraz bedzie oglądac swój nowy domek i pokoik

Anecka super mebelki bardzo bardzo mi sie podobaja

Weronisia gratuluje nietoperkowego Pascalka może i bedzie drobniejszy (usg zawsze sie może mylić i może sie okazać ze nie taki mały jest ) ale najwazniejsze ze juz lezy prawidłowo

Junior ważył 2100 w 32t2d no ale tez nie wierze az tak takim pomiarom wyjdzie z brzuchola to sie okaże jaki z niego klocuszek
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 16:13   #2250
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:

aha byl kurier, mam lozeczko ale dupek jeden zostawil na klatce bo powiedzial ze nie ma sily wniesc! no ****a a ja mam sile? wiec zaraz pojde po jakiegos sasiada zeby mi wniosl.

Ja nie moge co za ..........

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości