Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 3 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-17, 21:01   #391
ewcia78
Raczkowanie

Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 3

Principessina ja miałam dzis usg dopochwowo ale nic nie wykazało pobrali mi krew na HCCG beta wyszlo 927,2 to daje nam 4 tydzien , za 2 tygodnie mam znowu wizyte jak narazie zadnych objawów może piersi mnie troche bolą i nic po za tym a jak u ciebie?

Edytowane przez ewcia78
Czas edycji: 2010-09-17 o 23:13
ewcia78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-18, 08:23   #392
gosieczeq
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
trzymam kciuki żeby @ nie było i czekamy na potwierdzenie
no i nie wiem co myśleć. jestem w 31 dniu cyklu, @ brak, przez kilka dni miałam ból podbrzusza, jakby się na nią zbierało, po czym ból przeszedł. Od 3 dni miewam mdłości, przy czym wczoraj prawie cały dzień. Dzisiaj zrobiłam test - wynik negatywny.
gosieczeq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-18, 08:31   #393
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewcia78 Pokaż wiadomość
Principessina ja miałam dzis usg dopochwowo ale nic nie wykazało pobrali mi krew na HCCG beta wyszlo 927,2 to daje nam 4 tydzien , za 2 tygodnie mam znowu wizyte jak narazie zadnych objawów może piersi mnie troche bolą i nic po za tym a jak u ciebie?

Z tymi bólami w ciązy to naprawdę różnie bywa...
mnie w poprzedniej ciązy tak potwornie bolał brzuch,że myślałam że nie wytrzymam tego bólu,nie mogłam wogóle chodzić.Dostałam Luteine i po kilku dniach bol byl słabszy...
ciąże i tak poroniłam w 16 tc.

Teraz brzuch bolał tylko przed @ później juz nie,teraz mam 10 tc i zaczynam znów boleć szczególnie w nocy,ale ten ból jest normalny bo macica się powiększa

jeżeli Was mozco boli,jest to tępy i stały bol nie lekceważyć tego tylko dzwonić do gina.
A jeżeli są to bóle jak na @ to nie macie się czym przejmować

POWODZENIA życzę Wam i sobie tez

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
Napisane przez gosieczeq Pokaż wiadomość
no i nie wiem co myśleć. jestem w 31 dniu cyklu, @ brak, przez kilka dni miałam ból podbrzusza, jakby się na nią zbierało, po czym ból przeszedł. Od 3 dni miewam mdłości, przy czym wczoraj prawie cały dzień. Dzisiaj zrobiłam test - wynik negatywny.

Zrób sobie bete,albo powtórz jeszcze raz test
a jakie długie masz cykle?
19.04.2011 godz 14:20

Aniołek 26.05.2010r
lulka265 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-18, 11:13   #394
gosieczeq
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lulka265 Pokaż wiadomość
Zrób sobie bete,albo powtórz jeszcze raz test
a jakie długie masz cykle?
no właśnie problem w tym, że po odstawieniu anty (Nuva Ring) nie robiliśmy przerwy, więc nie mogę z pewnością podać długości cyklu. Wiem tylko, że dotąd przy robieniu przerw w anty (ale na etapie Mercilonu), nie miałam opóźnień @. Poczekam jeszcze chyba kilka dni i zrobię betę albo pójdę do gina, bo zaczynam się martwić ze coś jest nie tak. Trochę za dużo miałam nietypowych objawów, by to był efekt odstawienia anty... (pisałam o tym tutaj: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=365)

Edytowane przez gosieczeq
Czas edycji: 2010-09-18 o 11:17
gosieczeq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-18, 12:40   #395
Rosanne
Raczkowanie

Witam ponownie
Nie wiedziałam, że wypadanie włosów to może być objaw ciąży.
Poza tym brzuszek pobolewa, dziś rano mnie zemdliło. A spałam chyba 11 godzin...
Wszystkim przyszłym Mamom życzę zdrówka odezwę się, kiedy u mnie coś się wyjaśni.
Rosanne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-18, 17:50   #396
principessina
Zakorzenienie

listopadowa80 witaj nie wiem czy wypadajace wlosy to moze byc objaw ciazy i to tak szybko, bardziej kojarzy mi sie to z chora tarczyca lub brakiem witamin, badalas tsh?

ewcia78u mnie w 5tym tyg bylo 3,5mm i dostalam na podtrzymanie progesteron globulki i zastrzyki, zastanawiam sie czy to nie za mala jak na 5ty tydzien, nastepne usg mam za tydzien, caly czas boli mnie macica i od czasu do czasu jajniki bulgocza
Stary 2010-09-18, 22:10   #397
lenanova
Raczkowanie

Cytat:
wiatm dziewczyny dzis zrobiłam tescik II kreschy bardzo widoczne takze po 3 miesiącach starań zaszłam w ciąże . pozdrawiam wszystkie starające sie i zafasolkowane w piątek czeka mnie wizyta u lekarza .
Objawy ... zadnych, moze lekkie pobolewanie piersi i ciągły slinotok, mdlosci narazie zadnych . Odezwe sie po wizycie pa dziewczyny

gratulacje

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

czesc dziewczyny po ostatnich wydarzeniach troszkę się podłamałam i długo mnie nie było ale stwierdziłam że nie ma co się poddawać i próbuje dalej.w końcu się uda i będę mogła cieszyć się razem z wami...
monika1850, sssmakija, achramka, Eliane-Paris co z wami kobitki.jak sobie radzicie.

Edytowane przez lenanova
Czas edycji: 2010-09-18 o 22:13
lenanova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-18, 22:41   #398
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
listopadowa80 witaj nie wiem czy wypadajace wlosy to moze byc objaw ciazy i to tak szybko, bardziej kojarzy mi sie to z chora tarczyca lub brakiem witamin, badalas tsh?
Witaj , miałam pełne badanie tarczycy - rok temu TSH, ft4, ft3 i przeciwciała oraz usg tarczycy. A teraz na początku września TSH i ft4 - wyniki idealne. W pierwszej ciąży włosy bardzo się wzmocniły, teraz wypadają garściami. Poczytałam trochę w necie i tak niestety może być. Planuję kupić szampon Vichy czerwony i maseczkę Wax - kiedyś stosowałam i bardzo mi pomagały (ogólnie mam słabe włosy).
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-19, 12:32   #399
sssmakija
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lenanova Pokaż wiadomość
gratulacje

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

czesc dziewczyny po ostatnich wydarzeniach troszkę się podłamałam i długo mnie nie było ale stwierdziłam że nie ma co się poddawać i próbuje dalej.w końcu się uda i będę mogła cieszyć się razem z wami...
monika1850, sssmakija, achramka, Eliane-Paris co z wami kobitki.jak sobie radzicie.
U mnie dziś zaczyna się 4 cykl starań. Już miałam taką nadzieję, a tu plamienie...

Edytowane przez sssmakija
Czas edycji: 2010-09-19 o 12:33
sssmakija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-19, 17:08   #400
ewcia78
Raczkowanie

Czesc dziewczyny u mnie zadnych objawów moze lekko senna jestem a po za tym nie mdi mnie ani nie mam wymiotów czuje sie doskonale, zapachy tez mi nie przeszkadzają z HCCg beta wykazało 927,2 to by wskazywało na 5 tydzien ciąży a 3 zapłodnieniowy .
Dziewczyny czy to normalne bo ja jakos wam zaczynam zazdroscic tych złych samopoczuć . Temperatura mierzona w pochwie utrzymuje sie na 37,6
Jesli chodzi o USG dopochwowe nic nie wykazało jeszcze , nastepna wizyte mam za 2 tygodnie .
Pozdrawiam was dziewczyny
Stary 2010-09-20, 10:35   #401
agaaga89
Zakorzenienie

Powiadam Ci - ciesz się, że nie męczą Cię żadne zapachy ani mdłości ja przez wymioty miałam 4 tygodnie wyrwane z życiorysu, już nie mówię ile schudłam, ale na szczęście już nadrabiam

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-20, 13:02   #402
principessina
Zakorzenienie

ewcia78 ja dzis zaczelam 6ty tydzien, u mnie tez zero objawow...zaczynam sie troche stresowac czy fasolka nadal rosnie...
listopadowa80 ja dzis ide do dermatologa, bo na te moja luszczyce glowy to zwykle produty nie pomagaja, choc odzywke wax b.sobie chwale...
Stary 2010-09-20, 13:38   #403
lulka265
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
ewcia78 ja dzis zaczelam 6ty tydzien, u mnie tez zero objawow...zaczynam sie troche stresowac czy fasolka nadal rosnie...
listopadowa80 ja dzis ide do dermatologa, bo na te moja luszczyce glowy to zwykle produty nie pomagaja, choc odzywke wax b.sobie chwale...

Kochana pewnie,żę fasolka dalej rośnie
ja też nie mam objawów,będziemy miały spokojne dzieciaczki
jade w piątek do lekarza to będzie koniec 10tc i dam Wam znać czy wszystko ok,to przestaniecie się tak zamartwaic
19.04.2011 godz 14:20

Aniołek 26.05.2010r
lulka265 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-20, 14:13   #404
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosieczeq Pokaż wiadomość
no właśnie problem w tym, że po odstawieniu anty (Nuva Ring) nie robiliśmy przerwy, więc nie mogę z pewnością podać długości cyklu. Wiem tylko, że dotąd przy robieniu przerw w anty (ale na etapie Mercilonu), nie miałam opóźnień @. Poczekam jeszcze chyba kilka dni i zrobię betę albo pójdę do gina, bo zaczynam się martwić ze coś jest nie tak. Trochę za dużo miałam nietypowych objawów, by to był efekt odstawienia anty... (pisałam o tym tutaj: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=365)
beta, beta! a jeśli wyjdzie negatywna to do gina... ja robiłam test w 31 dniu cyklu a mam cykle 28-dniowe...

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-20, 20:27   #405
ewcia78
Raczkowanie

cześć wam dziewczyny ja dzis byłam na USG znowu dopochwowym w Piatek jeszcze nic nie było widać , dzis poszłam do prywatnego gina i tez miałam dopochwowe usg i dzis było widać tam ledwo 0.37 cm ( 4w1d) co mu na to nie wygląda bo nie było widac obwodni mam powtórke za tydzien boże zaczynam sie martwić co do mojej fasoleczki , objawów zadnych tyle ze piersi strasznie bolą po za tym nic , juz wole te wasze mdłości i zawroty i zapachy.... niz te bezczynne czekanie dziewczyny mi sie wydaje ze lekarz przeliczył sie o 1 tydzień bo co ja sobie wyliczyłam powinno byc 3 tydzień zapłodnieniowy .... i jak tu wytrzymać jeszcze tydzień ...
Po za tym powtórzyłam dziś bete wynik bedzie jutro po 15.00.

TRZYMAJCIE KCIUKI DZIEWCZYNY ZA MOJĄ FASOLECZKE

pozdrawiam

Edytowane przez ewcia78
Czas edycji: 2010-09-20 o 20:30
Stary 2010-09-21, 15:53   #406
ewcia78
Raczkowanie

hejka dziewczyny odebralam dzis wynik bety 3987 a w piatek miałam 927 to chyba wszystko dobrze z moją fasoleczka skoro beta rosnie ??????????????
Stary 2010-09-21, 16:04   #407
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
hejka dziewczyny odebralam dzis wynik bety 3987 a w piatek miałam 927 to chyba wszystko dobrze z moją fasoleczka skoro beta rosnie ??????????????
Bardzo ładnie wzrosła beta. Myślę, że nie masz powodu do zmartwień.
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-21, 20:58   #408
Rosanne
Raczkowanie

Ewcia, trzymam kciuki, wszystko na pewno jest w porządku! Nic się nie martw i nie stresuj jeśli masz taki wynik to według mnie możesz być spokojna
U mnie jutro wypadałby dzień @, ale nic się nie dzieje. Dziś miałam krwotok z nosa Poza tym ciągle śpię w dzień, bo noc mi nie wystarcza, cerę mam pierwszy raz tak ładną, oprócz paru krostek, piersi ledwo mieszczą się w staniku, a temperatura to 37C.
I jakoś tak inaczej się czuję... Zobaczymy, powtórzę test, bo chyba pierwszy wynik (negatywny) był błędny.
Odezwę się, trzymam za Was kciuki.

Edytowane przez Rosanne
Czas edycji: 2010-09-21 o 21:05
Stary 2010-09-21, 21:08   #409
ewcia78
Raczkowanie

Rosanne dziekuje ci za odpowiedz myśle sobie ze po tym wyniku troche odetchne tylko zebym miała jeszcze jakies objawy mdlosci albo wymioty ja jak narazie mega bolące piersi i latanie czesto na siusiu i nic po za tym . czekam na wiecej objawów ale sie nie moge doczekać moze i bede załowac jak wymioty przyjda , ja ostatnio w ciazy byłam 10 lat temu i tak naprawde nie pamietam jak było pozdrawiam .
Rosanne zrób test dzien po spodziewanej @ bedzie pewniejszy
TRZYMAM KCIUKI !
lISTOPADOWA80 JAK TAM OBJAWY JAKIEŚ CI JUŻ PRZYSZŁY??
Stary 2010-09-21, 22:03   #410
principessina
Zakorzenienie

ewcia78 ja tez sie stresuje, ze nie mam zadnych objawow, ale wczoraj kuzynka mojego meza powiedziala, ze powinnam Bogu dziekowac wiesz usg w 4tym tyg ciazy a 2gim od zaplodnienie, to bardzo wczesnie, wiec normalne ze byla fasolka tylko 0,4 cos tam, u mnie w 5tym tygodniu byla 3,5mm i tez sie martwilam ze jest mala, nast. wizyte mam w pon, mam nadzieje ze wszystko ok bo boli mnie podbrzusze...
Stary 2010-09-21, 22:20   #411
ewcia78
Raczkowanie

principesina mnie na szczescie nic nie boli podbrzusze oprócz mega bolących piersi po za tym nic .....
Stary 2010-09-22, 10:03   #412
Aliczka88
Zadomowienie

Hej dziewczęta Wertuję to forum juz nie pierwszy raz. To nasz 3 cykl starań. Mam 22 lata i jakos nam nie wychodzi. Dziś mam 27dc, piersi bolały niemiłosiernie aż do dziś, dziś juz mniej. Podbrzusze czasem da o sobie znac, temp 37. Wiec pewnie nici z tego znowu.... Nie wiem co zle robimy, po okresie pojde do gina moze zrobie jakies badania.....
Ale zazdrosze Wam drogie mamusie

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-22, 18:11   #413
lusesitka1977
Raczkowanie

Drogie Panie proszę Was o poradę. 5 dni spoźnia mi się @. Robiłam dziś test (nie wytrzymałam do rana i mocz pobrałam po poludniu) - wyszedł negatywny;( Od jakiegoś czasu boli mnie podbrzusze, tak jak na @, nooo ale ni widu ni slychu. Jajniki mi delkikatnie klują i od 2 dni, gdy sie kladę prostuję nogi to czuje tak jakby ciągniecie. jestem spiąca nawet po kawie. Piersi bolą przy dotyku, tylę że przed @ też tak miałam...Co więcej temp. prawie 38... czy to może być fasolka, czy test może sie mylić?
BŁAGAM....POWIEDZCIE MI COS...nie mam z kim o tym porozmawiać, a chyba tego potrzebuję

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

..i jeszcze jedno...po pół godz biegam siusiu
lusesitka1977 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-22, 19:33   #414
Rosanne
Raczkowanie

Ewcia, rozumiem, że się obawiasz, to zupełnie naturalne! Ale pamiętaj, trzeba być dobrej myśli w trosce o maleństwo.
Lusesitka, ja radziłabym Ci dla pewności zrobić betahcg z krwi, bo może w moczu stężenie jest zbyt małe.
Ja dziś cały dzień w łóżeczku, bo jestem przeziębiona brzuszek pobolewa, temperatura 37C. Zaczekam jeszcze ze dwa dni i zrobię test...
Stary 2010-09-22, 19:41   #415
lusesitka1977
Raczkowanie

Dziekuję, mam pytanie, czy skierowanie na to badanie może wystawić mi lekarz rodzinny? do mego ginekologa musiałabym ponad 2 tygodnie czekac;/;/
...mam taki kociołek w głowie, ze ojjjjj..juz nie wiem czy sama sobie czegoś nie wmawiam
Rosanne trzymam za Ciebie kciuki i życzę II
Stary 2010-09-22, 20:08   #416
prunelle
Wtajemniczenie

na beta hcg nie potrzebujesz skierowania, po prostu idziesz i robisz

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-22, 20:30   #417
ewcia78
Raczkowanie

witam dziewczyny cieżaróweczki i te co czekają na te dwie upragnione kreseczki jak tam samopoczucie u mnie nadal nic moze tylko czesto siusiu latam do kibelka i czasem cos zagilgocze w brzuszku i tyle

pozdrawiam
Stary 2010-09-23, 07:35   #418
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rosanne Pokaż wiadomość
Ewcia, rozumiem, że się obawiasz, to zupełnie naturalne! Ale pamiętaj, trzeba być dobrej myśli w trosce o maleństwo.
Lusesitka, ja radziłabym Ci dla pewności zrobić betahcg z krwi, bo może w moczu stężenie jest zbyt małe.
Ja dziś cały dzień w łóżeczku, bo jestem przeziębiona brzuszek pobolewa, temperatura 37C. Zaczekam jeszcze ze dwa dni i zrobię test...
A ktory masz dzien cyklu? U mnie 28, temp 37, piersi bolą. Nie chce sie nakręcać zeby potem sie nie rozczarować....

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-23, 09:03   #419
lusesitka1977
Raczkowanie

no i miałam dzis iść zrobić badanie krwi.....ale sie boję...i zostałam w domu. Obawiam się ze też wyjdzie negatywnie, tak samo jak wczorajszy test płytkowy. dziś mam 31 dzien i dalej nic nie ma, podbrzusze boli.... zawsze miałam cykl 26-dniowy (nawet co do godziny).
i jeszcze mama mnie pocieszyła....powiedziala ze siusiu robie cczesto bo mnie przewiało, dlategotez mnie bola jajniki i mam temp podwyzszoną ;/;/;/
Stary 2010-09-23, 11:40   #420
Rosanne
Raczkowanie

Dziś mój 30 dzień cyklu. Temp. 37C, miesiączki nie ma. Jest za to przeziębienie, wciąż leżę w łóżku.
Lusesita- więc poczekaj jeszcze troszkę, jeśli się obawiasz. Nic się nie martw!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości