|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#6541 | |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Dot.: Powiekszenie piersi cz.6
ochhh co ja tu czytam ???!!!! Listopadowa! kochana gratulacje
))))))) nie ma zadnego dzidziusia wiec dla mnie to wielkie wow )))))![]() ![]() Pink poczekaj jeszcze mam kilka stron do przeczytania ) nie zawsze mam czas w pracy zeby codziennie wchodzic ((((((((((---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
juz po wszystkim ) i bedzie tylko lepiej - nie tez mocno mocno nie bolało
|
|
|
|
|
#6542 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Opowiadałam tutaj o operacji, jaką miałam śmiechawę i że wszystko było w porządku I nie miej zawału ....!!! W końcu czekasz na nowe cycki więc nie opłaca Ci się teraz jakiś zawałów mieć ![]() Listopadowa..ja Ci jeszcze nie gratulowałam... rośnij duża..okrąglutka strasznie dużo cioteczek będzie miał/a Twoja córeczka lub syneczek
|
|
|
|
|
#6543 | |
|
|
Cytat:
ja miałam masc contratubex i bralam ketonal troszke
|
|
|
|
|
#6544 |
|
|
[QUOTE=pink star;22204536]MAM pytania!!!!!!!!!!!
1. vit C i rutinoscorbin ile razy dziennie przed OP?? (wiem ,ze 2 tygodnie przed OP ale jak dawkowac?) 2. Jak to jest z ta vit E ? (mozna ja dawkowac ale nalezy przestac 2 tygodnie przed OP tak?) 3. Vit E pomaga zapobiegac czemu??? (chyba zacisniecia sie kieszeni na implant/ nie wiem) 4. Czy moge brac normalnie vit. przed OP jak do tej pory? (biore regularnie vit. np. na skore,paznokcie,wlosy) jestem laseczki juz )) ciesze sie ze ktos tam sie o mnie pytal )bylam taka zajęta !!!! milość kwitnie - nie moge w to uwierzyc - nie napalam sie bo nigdy nie wiadomo !!! (mowie to sobie co dnia ...) ale jest okej na razie ja tez biore witaminki i nie pzrestalam brac przed op. rutinoscorbin bralam raz dziennie po 1 tabletce, cycuszki smarowalam oliwka caly czas jak juz wiedzialam ze bede miala zabieg, a witaminy bralam taki comlex caly czas nic mi sie nie dzieje wiec to tez chyba okej
|
|
|
|
#6545 |
|
Zadomowienie
|
Co was sklania ku operacji biustu? Nie boicie sie powiklan? Tego ze kiedys mozecie miec guzki piersi i trzeba bedzie robic biopsje? ( a silikony ja znacznie utrudnia? Nie boicie sie ze za parenascie lat znow bedziecie musialy robic operacje zeby wymienic silikony? Ze sa dozywotnie to nieprawda..
|
|
|
|
#6546 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a powiklania moga niestety wystapic i kazda kobieta czytajac umowe podpisujac ja z klinika, jest w pelni swiadoma co robi i godzi sie na wlasne ryzyko ![]() zauwaz, jesli bylo by tyylllee tych powiklan to tak naprawde nikt by sie nie operowal, ich procent jest na tyle maly bezpieczny ze sie operacji poddajemy
|
|
#6547 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#6548 |
|
Raczkowanie
|
Sory ale mało co wiesz bo jesli chodzi o biopsje to w tych czasach robia ją pod aparaturą usg i nie ma problemu żadnego ze zrobieniem bipsji nie niszczac implantu jak chcesz to Ci powiem gdzie zrobią bez problemu skoro nie interesuje cie powiekszenie to poco tu weszłas??????
|
#6549 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mi wykryto dzien przed operacja male guzki, i nie bylo to przeciwskazaniem do operacji i nie jest do robienia biopsji, mammografii itd![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
no wez pomysl logicznie
|
|
#6550 |
|
Zadomowienie
|
Weszlam bo interesuje mnie dlaczego tak duzo mlodych dziewczyn decyduje sie na taki zabieg ryzykowny. Od kolezanki ktorej maz jest chirurgiem wiem ze implanty trzeba wymienic z czasem a sam jej maz odradza tego zabiegu wlasnej zonie i znajomym.
A co jesli guzek jest pod implantem?? Jak do niego dotrze lekarz? Wiecie to wasze zdrowie, robcie co uwazacie.. ale czy nie lepiej byc naturalna kobieta? |
|
|
|
#6551 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a operacje robimy z wielu przyczyn , nie sadze zebym musiala Tobie to argumentowac, bo osoba ktora nie ma takiej potrzeby zoperowania sie, po prostu tego nie zrozumie, zawsze bedzie negowac a po co Ci to? nie szkoda Ci zdrowia, kasy?... i takiej osoby sie juz nie przegada
|
|
#6552 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jasne że lepiej być naturalną blondynką o ślicznych niebieskich oczka i biuście co najmniej DD- oczywiście naturalnym Tylko moja droga życie to nie film, Farbowanie lub rozjaśnianie włosów też szkodzi, jedzenie niezdrowej żywności bardziej niż operacja biustu! Też mam znajomego chirurga i jego córka ma implanty w piersiach i policzkach! No i tatuś jej nie zabił za to. Zawsze są za i przeciw! Ja miałam jasne powody do operacji klatę miałam jak facet płaska deska i nie mów mi że to wygląda lepiej niż to co mam teraz! ![]() A jak cię tak bardzo interesuje dlaczego to stań se przed jakąś klinikom i popytaj kobiety które się zgłaszają na zabieg....
|
|
#6553 |
|
Wtajemniczenie
|
Koleżanko skoro implant jest pod mięśniem to jak guzek może być pod implantem?
Po 2 ja mam dożywotnią gwarancję na moje implanty, jeśli coś by się z nimi stało. A zamierzam wymienić na inne, większe i na nie też będę taką gwarancję posiadała. A powiększam bo lubię duże biusty, jedni farbują włosy, inni robią liposukcje a my mamy chęć ładnego, jędrnego czy dużego biustu, tylko czemu innym, tym których to nie dotyczy to przeszkadza?
|
#6554 |
|
Zadomowienie
|
Czy ja na ktoras z was najezdzam ze jestescie tak bardzo niemile?
Nie mozna juz normalnie porozmawiac? To, ze ktos robi operacje bo nie ma biustu to rozumiem, ale jezeli ktos robi ja tak po prostu, to sie dziwie. W ogole w szoku jestem tak ten zabieg jest bardzo popularny.. |
|
|
|
#6555 | |
|
Kazar Lady
|
[QUOTE=tutmirlajt;22209166]
Cytat:
![]() Myslę że nikt nie robi operacji ot tak - cos się musi nie podobać w ich wyglądzie żeby się zdecydować wywalić wcale niemała kasę i poddać się jakby nie patrzył - operacji |
|
|
|
|
#6556 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny spokojnie ![]() Koleżanka chce się dowiedzieć to jej odpowiedzmy na jej pytania Ja powiem Tobie tak większość z Nas tutaj robi tą operację bo marzyło o niej od lat Dla mnie np kobieta bez piersi to nie kobieta ![]() Większość z nas ma tu normalne rodziny męża dzieci i wreszcie chce też pomyśleć o sobie i zrobić coś o czym marzyło od lat.. Niestety prawdą jest że ten kto nie posiada takiego kompleksu nigdy nie zrozumie bo nie był w takiej sytuacji.. A to że mogą pojawić się komplikacje to wiemy i każda z nas zdaje sobie z tego sprawę zresztą biorąc zwykłą tabletkę przeciw bólową też moga pojawić się niespodziewane objawy .. Każdy lekarz informuje otwarcie że jest ryzyko komplikacji .. Ale nie oszukujmy się to jest operacja i nigdy nie wiadomo jak organizm na nią zareaguje podobnie jak przy każdej innej operacji .. Życie mamy tylko jedno i jak mamy możliwość to dlaczego nie spełniać swoich marzeń ![]() Pozdrawiam
|
|
#6557 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Miło Cię poznać! miło też, ze martwisz sie o nasze zdrowie. Odpowiadając Ci na pytanie- nie wiem czy ktoś robi tę operację ot tak sobie! Jeżeli bym miała piękne, jędrne piersi, nawet niwielkiego rozmiaru B - C to pewnie nie tknęłabym ich w zyciu A tak... każda z nas zrobiła lub zrobi tę operację z jakiegoś powodu... jakiegoś kompleksu. Np ja... dawno temu (dokładnie dwójkę dzieci temu) miałam całkiem ładniutkie C, a w karmieniu E - F a nawet FF. Wyobraź sobie tylko jak wyglądały moje woreczki po odejściu pokarmu Nie ma co płakać! Cieszmy się że medycyna poszła do przodu i jest już coś takiego jak medycyna estetyczna, czy jak ktoś woli chirurgia plastyczna! Ja sie cieszę! Znów jestem kobieca! I jestem sexy .Lubię siebie taką. Pozdrawiam Witajcie Kobietki! Sorry, ze wpadam jak po ogień, ale zobaczyłam taką żwawą dyskusję i nie mogłam się nie wypowiedzieć! Pozdro!
|
|
#6558 |
|
Rozeznanie
|
Gdzie wy jestescie??? kobitki....
![]() zadalam pytania i co dalej czekam na odpowiedzi leniuchy na wizaz prosze wejsc i mi odpowiedziec ![]() (zarcik) buziam was mocno i czekam kruszynki kissi - dziekuje.
Edytowane przez pink star Czas edycji: 2010-09-21 o 20:44 |
|
|
|
#6559 |
|
Raczkowanie
|
Ja kobitko nic nie brałam prze op tylko z zalecenia anestezjologa 2 paracetamole 2 godz przed poeracja i niz więcej
|
#6560 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny to znowu ja z pytaniami hehehehe
Myślicie że po np 10 latach od operacji wygląd piersi stanie się ,,nieatrakcyjny"? W sensie że jak zrobię se te średnie C, to czy za 10 lat nie będą wyglądały jak zwiędłe skarpetki? Bo tak na prawde nie wiadomo co czeka mnie za te pare lat, może nie będę miała pieniędzy nawet na jedzenie, a co dopiero mówić o poprawce piersi... Co o tym sądzicie? |
|
|
|
#6561 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zycie to jedna wielka niespodzianka i nigdy ie wiadomo co sie zdarzy za 10 lat .. Wiadomo że będą inaczej wyglądały niż świeżo po zabiegu.. Ale będą !!!!! Zresztą w 2012 mamy koniec świata więc czym tu się przejmować
|
|
#6562 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#6563 |
|
Wtajemniczenie
|
tutmirlajt po prostu rozpowszechniasz dziwne informacje, odpisałam Ci w moim poście na poprzedniej stronie, zasłyszałaś coś od znajomego chirurga niestety nie ma on racji, plastyka idzie na przód i jeśli ktoś w tej dziedzinie nie siedzi to nie jest na bieżąco mimo że jest lekarzem
A cycuchy po 10 latach, wyglądają po prostu naturalniej ![]() Ja mam plan włożyć około 650 zamiast obecnych, a po długim czasie zmniejszyć jak będę po 50 bo będę wyglądała komicznie z balonami jak pamela w takim wieku ale o to się będę martwić za 30 lat
|
#6564 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kotuś jeżeli Twój dr zaleca branie witamin i smarowanie biooilami to oczywiście stosuj się do tego, ale przyznam Ci szczerze, ze ja nie stosowałam kompletnie nic i na szczęście ciągle jest wszystko w porządku. Wydaje mi się, że jak będziesz brała ritinoscorbin czy vit c to nic Ci nie będzie, ale nie ufałabym za bardzo zbawiennej mocy tej vitaminy. W tych dawkach w których ją wolno brać i jest dotępna na rynku niestety działa bardziej na zasadzie placebo niż faktycznie terapeutycznie, ale jej plusem jest to że jest niemal w całości wydalana z moczem w zwiazku z tym nie ma zbyt wielkiego ryzyka przedawkowania jej. Co do vit E to tak: - bierze udział w przemianie materii, - zwiększa podaż tlenu do tkanek, -zapobiega rozwojowi miażdżycy naczyń krwionośnych. -uczestniczy w procesach odtruwania, - chroni komórki przed stłuszczeniem, - podtrzymuje czynność tkanki mięśniowej, - ułatwia przyswajanie tlenu, - pobudza produkcję substancji przeciwzakrzepowych, zmniejszając ryzyko rozwoju schorzeń naczyń krwionośnych. Te witaminy, które bierzesz na skórę i włosy raczej nie powinny mieć wielkiego wpływu na op. Maleńka nie martw się! Wszystko bedzie ok! Nie powinno się stosowac terapeutycznych dawek vit K przed zabiegiem - bo ona ma wpływ na krzepliwośc krwi, ale jeżeli w tych preparatach zdarzy się jakaś śladowa ilość tej witaminy to też nie będzie to koniec świata. Fajnie wiedzieć, ze są Ludziska, którzy tak restrykcyjnie przestrzegają zaleceń lekarskich ![]() Ja niestety nie byłam aż tak zdyscyplinowana, ale też z malutkim dystansem podchodzę do tych spraw. Buzia! mam nadzieję, ze nie przegięłam z długością posta ![]()
|
|
#6565 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#6566 |
|
Raczkowanie
|
aldi090 no niestety mam bardzo małą wiedzę na ten temat i moje pytanie wzięło się z tąd, ze w wielu forach piszą ze wkładki trzeba zmieniać co 10 lat, i oglądałam też foty piersi przed i po, i na niektórych fotach przed kobiety mają straszna(za przeproszeniem) flaki,, i nie wiem czy to przez karmienie dzieci czy po prostu implant po latach...
|
|
|
|
#6567 |
|
Rozeznanie
|
|
#6568 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie widziałam tak płaskich jak skarpetki inplantów![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- uważaj sobie troszke góóóófniarzu okeeeeeej???
|
|
#6569 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oooohoho! ale sie psestrasyłaaaaaaaaaaam
Edytowane przez seela Czas edycji: 2010-09-21 o 21:49 |
|
|
|
|
#6570 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

))))))) nie ma zadnego dzidziusia wiec dla mnie to wielkie wow 
((((((((((