|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15
drogie dukanki
![]() jestem na diecie 6 dzien. wczoraj zaczelam II faze. w ciagu 6 dni schudlam 3 kilo. moze i powinno mnie to cieszyc ale raczej mnie to martwi. poniewaz wcale nie chce mi sie jesc. sniadanie i obiad praktycznie od wczoraj w siebie wmuszam ( na I fazie jadlam dosc sporo). pije 1,5 litra wody dziennie + jakies 2 herbaty i cole. otreby tez jem codziennie. niby w ksiazce jest napisane, aby jesc ile sie chce ale przypomnialo mi sie jak jedna z was wkleila tu topic o dziewczynie, ktora odchudzala sie "pseudo dukanem" i wszyscy jej mowili ze za malo je, bo trzeba jesc minimum 1500 kalorii i tylko sobie szkodzi. chcialabym schudnac ale nie kosztem zaburzenia metabolizmu czy problemem z watroba. dzis na przyklad zajadlam : sniadanie - jogurt i jajecznica z 2 jaj obiad - piers z kurczaka podwieczorek - jogurt z otrebami kolacja - jeszcze przede mna ![]() czy ja przesadzam i martwie sie na zapas ?
|
|
#4082 |
|
Zadomowienie
|
roznie....
ja zgubilam 5kg i biust zostal. niektorym zniknal, niektorym sie zmniejszyl
|
#4083 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4084 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak, możesz iśc systemem 5/4 I druga faza trwa tyle, aż nie osiągniesz celu który sobie założyłaś, czyli kiedy Cię Twoje kilogramy usatysfakcjonują
|
|
|
|
|
#4085 |
|
Zadomowienie
|
I wyjdzie coś jadalnego?
![]() No to może faktycznie znajde jakiś przepis i ominę skrobie, dzięki.
|
|
#4086 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja robilam taki sernik: 6jaj 1kg sera 5lyzek slodziku do pieczenia (u mnie Sussina Gold) lyzeczka proszku do pieczenia zoltka ucieram ze slodzikiem, proszkiem, dodaje ser, miksuje, dodaje piane z bialek. mieszam delikatnie. pieke ok 45 minut w 180stopniach.nie trzeba sie ograniczac mozna wszamac caly na raz jak kto da rade ![]() robilam mnostwo razy i pyyycha ![]() a opadac niestety bedzie ale mnie to nie przeszkadzaloa murzynek robilam stad http://redandpale.blox.pl/2010/04/Murzynek.html i jest super.... ktoras chyba chciala probowac bez skrobi, ale nie pamietam czy upiekla w koncu czy nie
|
|
#4087 |
|
Raczkowanie
|
Ancesia widze ze jestes z kielc tak jak ja
![]() skrobia jest w sklepie z zdrowa zywnoscia na rynku, tam gdzie teraz postawili te nowe budki dla kwiaciarek
|
|
#4088 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
skrobia sprawia że np. ciasto jest puchate ale ja nie widzę różnicy generalnie więc skrobia jest mi obojętna
|
|
#4089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4090 |
|
Raczkowanie
|
oj, zjadłabym teraz serniczek
![]() mam wrazenie, ze ja jem za duzo... nawet nie czuje sie glodna, ale to juz z przyzwyczajenia ale doceniam te diete, pozbawila mnie wyrzutow sumienia!
|
|
#4091 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje bardzo za podpowiedzi, narazie włożyłam do piekarnika taki sernik:
1 kg serka homo 3% z lidla 6 jajek łyżeczka proszku aromat waniliowy słodzik Zobaczymy co wyjdzie, wyjdzie pewnie słodkie a teraz mnei to już zaspokoi ![]() ![]() branquinha dziękuje za podpowiedź, napewno się wybiorę tam, tylko teraz takie korki w centrum że aż sie odechciewa...
|
|
#4092 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Ano jestem, żyję, dukam (jedną nogą na III fazie), planuję przyszłość, pracuję. Czyli proza życia. A co u Ciebie, kochana?
Edytowane przez Emilia 25 Czas edycji: 2010-09-21 o 18:08 |
|
|
|
|
#4093 |
|
Zadomowienie
|
hej szypiorki znalazlam taki przepis na dukan forever
Składniki: Ciasto: - 3 łyżki twarogu mielonego - 3 łyżeczki drożdży w kostce - 4 łyżki zmielonych otrąb owsianych - 2 łyżki zmielonych otrąb pszennych - 2 jajka - łyżeczka słodziku Farsz: - 20 gram twarogu w kostce - łyżka skrobi kukurydzianej - słodzik do smaku - ewentualnie kropelka albo 2 aromatu pomarańczowego Sposób przygotowania: 1. Oddziel białka od żółtek. 2. Zmiksuj otręby, drożdże, żółtko, twarożek i słodzik (czyli wszystko oprócz białka) i odstaw na 30 minut. 3. Po tym czasie ubij białko na sztywną pianę i delikatnie połącz je z wcześniej zrobioną masą. 3. Twaróg rozgnieć porządnie widelcem tak aby powstała jednolita masa, dodaj skrobię, słodzik i aromat. 4. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i uformuj z ciasta 2/4 (zależy jaką wielkość chcesz uzyskać) placki, na środek których nałóż porcję masy twarogowej. 5. Odstaw na 30 minut w ciepłe miejsce. 6. Piecz w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Zdejmuj z blachy po wystygnięciu ![]() wrzucam zebyscie sie tak jak ja
|
#4094 |
|
Przyczajenie
|
Hej, mam do was pytanie
Czy ze mną wszystko ok , ponieważ na PP waga mi stoi a po ostatnim dniu spada albo zaraz po 1 dniu PW. Troche mnie do zastanawia czemu mam na odwrót. Myślałam że na PW waga stoi albo wzrasta, a mi na odwrót. Robie system 5/5, po 5 dniu PP waga stoi, waha się o 100-200g w górę i w dół. Dziś rano równe 68 po przyjściu z pracy 67,8. Może mój organizm tak się cieszy z warzywek że dziękuje mi spadeczkiem. Kupiłam olej parafinowy myślę że codziennie łyżka i będzie ok Muszę też z niego zrobić majonez. Poza tym dziś muszę poćwiczyć bo obiecałam sobie 3x w tyg 30min ćwiczeń na wybrane partie ciała i 20min tańca![]() Wczoraj piekłam bułki do pracy i nie widziałam, że tu takie poruszenie. Co do tych wypowiedzi stwierdzam że Alicja się wystraszyła niepotrzebnie i za szybko zrezygnowała. Mnie się ta dieta spodobała mogę jeść nutelle z bułką(wszystko oczywiście wg przepisów Dukanowskich robione własnoręcznie). Dietą zaraziłam mamę zaczyna od poniedziałku i 2 koleżanki ![]()
|
#4095 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja wracam w sobotę do Polski i jestem w lekkim szoku, że minęło tak szybko, że poddałam się z dukana ale udało mi się do niego wrócić i jest ok! Przede mną szał zakupów, prezentów itp. więc jest co robić. No i 3 rok zbliża się na naszej uczelni, mam się bać?? |
|
|
|
|
#4096 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a wiem, ze Konczi i kilka innych dziewczyn tez tak maja, wiec sie nie przejmuj nie ty jedna tak masz pozostaje cieszyc sie ze spadkow, nie wazne czy osiagniete na PP czy PW
|
|
#4097 |
|
Raczkowanie
|
Hej KOBIETKI
widzę, że niezła awantura mnie ominęła dobrze,że ta typka dostała bana!!![]() ![]() Gratuluję Wam spadków ![]() U mnie do dupy! Dzisiejszy dzień jest koszmary...po prostu ![]() Waga oczywiście stoi. I w związku z moim dzisiejszym złym humorem oczywiście musiałam nagrzeszyć, a jak Poza tym 1 października stukną mi 2 miechy z Dukanem, a straciam TYLKO 6,4 kg Przynajmniej tutaj jak wejdę, to się uśmiecham, bo wypowiedzi Lukrecji są powalające.... A co do senesu to odradzam, bo rozleniwia jelita i może uzależniać...a na mnie i tak nie działał
|
|
|
|
#4098 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratuluje i zycze dalszych, conajmniej takich spadkow.
|
|
|
#4099 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Trzeci rok.. Najlepsze przed Tobą. Ach, postudiowałoby się jeszcze na KJS-ie.
|
|
|
|
|
#4100 |
|
Konto usunięte
|
potrzebuję szybkiej odpowiedzi - można kapustę kiszoną jeść na PW faza II??
a jak nie, to co mogę z warzyw dać do grillowanej ryby-mintaja? (pytanie głupie, ale ja nigdy nie jadałam ryb i nie mam pojęcia jakie połączenie najlepiej smakuje) Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2010-09-21 o 19:18 |
|
|
|
#4101 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pomijam codzienny masakryczny ból brzucha i eksplozje mało co mi tyłka nie rozerwało... miskuza za opis ale teraz staram się być jak najdalej od niego, kiedyś wystarczała mi jedna saszetka zaparzona na dzień a potem piłam ich 6 i nic nie ruszało.. po odstawieniu dramat i ratowała mnie tylko activia.Przez senes zostałam bulimiczką, niestety tak to się nazywa i nie mam co tego kryć... dlatego teraz chcę omijać jakiekolwiek wspomaganie sztuczne pomagające w wypróżnianiu (czy biegunki, czy wymioty) tego się boję najbardziej w tej diecie ale ona jest moim światełkiem w tunelu. Cytat:
a taki sernik na zimno można na uderzeniówce? bo mam mega smaka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Można przepisa ? Takiego co byłby sprawdzony ![]() W ogóle to już się nie mogę doczekać startu diety Jestem tak podekscytowana że siedząc na kanapie niemal unoszę się w powietrzu gotowa do wystartowania do sklepów na zakupy ![]() Ale w sobotę pożrę krokietów, sałatek, tortu i szampanem zapiję, więc nie ma co zaczynać już tylko czekam grzecznie do poniedziałku ![]() Do zrzutu conajmniej 20kg
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||||
|
|
|
#4102 | |||
|
Rozeznanie
|
Hejka
Cytat:
![]() Duzo zdrowka zycze, bedzie dobrze Cytat:
no dzieci sa radoscia naszego zycia - ja tez takiego flaka zaliczam po kazdym naglym szlagmnietrafil Trzymaj sie , bedzie lepiej, wazne ze zdal Cytat:
acha Monia specjalnie sie dokopalam do Twoich fotek - no kochana moje gratulejszyn wygladasz slicznie -niezly lachon z Ciebie
|
|||
|
|
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
Aha i zapomniałam zapytać
![]() Jaki jest limit skrobi kukurydzianej na dzień? Bo jak pożrę otręby w dowolnej postaci a miałabym chętkę na coś słodkiego ze skrobią to ile można?
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#4104 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
2noce zanim zaczelam diete i kilka po jej rozpoczeciu snilo mi sie co zjem czysto bialkowego itp ![]() takze spoko nie jestes sama ![]() to bede patrzec tez na Twoje a co do sernika... https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2345 http://magicznakuchnia.blox.pl/2010/...tka-dieta.html ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- jezzzzzzzzzuuuuuuuuuuuu.. . nie chcecie wiedziec co ja mam w piekarniku.... a jesli chcecie wiedziec to Wam powiem, ze jak Wam powiem to mnie zabijecie
|
|
#4105 |
|
404 Not Found
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;2221163 5]potrzebuję szybkiej odpowiedzi - można kapustę kiszoną jeść na PW faza II??
a jak nie, to co mogę z warzyw dać do grillowanej ryby-mintaja? (pytanie głupie, ale ja nigdy nie jadałam ryb i nie mam pojęcia jakie połączenie najlepiej smakuje)[/QUOTE] Można kiszoną kapustę, ale dobrze ją przepłukać przed skonsumowaniem (zmniejszyć troszkę ilość soli). |
|
|
|
#4106 |
|
Wtajemniczenie
|
Sernik wstawiony, będzie uczta na kolacje
Niech juz przyjdzie @, bo jem chyba co godzinę! I ciągle slodkiego, slodkiego, slodkiego!
|
|
#4107 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4108 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a czy mi sie wydaje, czy ja twoich nie widzialam? do drozdzowek sie nie slin tylko sobie zrob ![]() p.s. - wrzucilam swoje zdjecia na naszej klasie i facebooku'u wkoncu moge sie ludziom pokazac
|
|
#4109 |
|
Zadomowienie
|
ekhm... co zrobiłam źle jeśli mój sernik jest wypieczony, a jakże, ale na dnie blaszki zbiera się mnóstwo wody, mam rozbabrany serniczek
|
|
#4110 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ancesia ja nie dodaję skrobi do serniczka tylko zmielone otręby ij est rewelacyjny Pan sernik ... Cytat:
do serniczka dodaję dodatkowo 4 zmielone łyżki otrębów owsianych i kilka kropel aromatu np pomarańczowego wypaśny sernik wychodzi ! a co do murzynka to mój bez skrobi nie wyrósł był oklapnięty ale smakowity ![]() Cytat:
na PW waga spada minimalnie i rośnie więc ogólny spadek po 5 dniach niewielki w porównaniu do PW na którym ładnie leci - my po prostu tak mamy Cytat:
sobie wyobrażam dlatego właśnie wypaśna mamuśka jesteś ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- heheh właśnie sobie pomyślałam, że wrzucę Wam fotkę z wesela ale przecież mam całe trzy zdjęcia na których niestety nie widać mnie w całości więc musicie zaczekać na fotki które dostaniemy od fotografki
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

tak jak ja

ale teraz staram się być jak najdalej od niego, kiedyś wystarczała mi jedna saszetka zaparzona na dzień a potem piłam ich 6 i nic nie ruszało.. po odstawieniu dramat i ratowała mnie tylko activia.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
a czy mi sie wydaje, czy ja twoich nie widzialam?