3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-21, 19:47   #2281
Anecka
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

OMG, kupilam sobie mleko i musli biedronkowe bo mialam mega ochote na mleczko i nie moge juz go pic od razu zwymiotowalam
Na poczatku ciazy moglam nabial jesc garsciami a teraz nic nie moge, po jogurtach mi niedobrze i tylko zolty ser jem choc juz tez mi zbrzydl..

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 19:53   #2282
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Ja z kosmetyków mam/kupuję: płyn do kąpieli z oliwką Ziajka, krem przeciw odparzeniom też ziajka, sudocrem (sama stosuję), oliwki mam 2 (do brzuszka) i chyba nie wykorzystam ich to posmaruję dzidzie ale ogólnie jestem na nie dla oliwek dla dzieci, krem do buzi na pogode- albo ochronny bambino albo jakis inny ale jeszcze nie wiem jaki.
W mojej SR odradzali mydła w kostce- że wysuszają.
Pieluchy- na razie mam paczki pampers premium care, a potem się zobaczy.

co do wkładek laktacyjnych to od piątku w rossmanie będą w promocji ich wkładki- 30 szt za 5 zł (norrmalnie 7) i tak się zastanawiam czy nie kupic 2 paczek tak na wszelki wypadek.
Co do chusteczek do pupy to kuzynka mi mówiła że nie ma co kasy wydawać na drogie, mam 2 paczki huggies pure (za 7 zł w promocji 2 paczki) i chyba kupię za 6 zł 2 paczki rossmanowskich (od piątku w promo)
ja kupilam zestaw huggies pieluch dla malej 27 szt do szpitala x 2 i w zestawie byly chusteczki 60 szt i czapeczka

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Dziewczyny Pascal się obrócił
Jejku, jak ja się cieszę! Jak wariatka
Pisałam Wam, że robił mi straszne przemeblowanie w brzuchu i leży jakoś inaczej. A więc miałam rację, bo leży główką bardzo nisko w dole, a to co wystaje z boku to jego pupcia
Tak się cieszę. A więc wygląda na to, że cwiczenie 'indyjskiego mostu ' pomogło
Pascal waży 2190g, a więc jak to określił lekarz: "Nie należy do otyłych" chudzinka z niego, ale co tam, ważne, że się obrócił i wszystko z nim dobrze.

Dziewczyny wczoraj wkleiłam zdjęcia brzucha, a dziś mogę wam powiedzieć czemu jest taki wielki!
Weszłam rano na wagę. Mam już 21 kg na plusie!!!!!! Tyle przytyłam w obu poprzednich ciążach, ale teraz zostało mi jeszcze miesiąc, to ile mi jeszcze dojdzie, skoro ja tyję 1 kg tygodniowo!

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Ja też mam ten problem.
Boję się rozlewu krwi
Kupiłam sobie krem do depilacji Veet i stojąc przed lustrem smaruję wszystko grubo tym kremem i po 5 minutach włosy odpadają. Zero rozlewu krwi I nawet odrastające włoski nie wrastają mi w skórę, co było moim wielkim problemem po goleniu się - miałam zawsze bąbel na bąblu, a teraz nic.
BARDZO SIE CIESZE!
Weronisia, sluchaj nie wiem moze masz duzo wod bo brzuchy mamy takie same a ja przytylam mniej.

no i moja mala ciezsza o kilogram prawie od Pascala
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 19:54   #2283
_paulinka2
Wtajemniczenie

niebieskaaa o to super że poszalałaś trochę z zakupkami zazdroszczę Ci bo ja sie muszę wstrzymać jakiej firmy pościel kupiłaś bo ja się właśnie zastanawiam nad tym zakupem teraz... myślałam o feretti ale.... nie na rękę mi teraz taki wydatek pozatym mogłabyś pokazać fotki, o :P

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 20:00   #2284
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

caly czas cos mnie kluje w pochwie/macicy
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 20:07   #2285
79 Marta
Wtajemniczenie

A do mnie dziś kurier przywiózł materac i przewijak przewijak fajniejszy niz na zdjęciu, bo tam był zielony z misiem a mam zielony z dwiema żyrafkami uwielbiam zyrafy. jasnowidze, czy co?
Stary 2010-09-21, 20:21   #2286
M25
Zadomowienie

Właśnie wróciłam z zakupów i kupiłam mężowi prezent Ciekawa jestem jego reakcji jak wróci z pracy

A tak poza tym to czeka mnie jutro nieplanowana wizyta u fryzjera, bo Ja głupia blondynka chciałam sobie sama odrosty zafarbować no mam teraz jajko na głowie

A tak jeszcze z innej beczki to wybrałyście już chrzestnych dla maleństw? Bo my właśnie w tym tygodniu otrzymaliśmy pozytywne odpowiedzi od kuzynki męża i mojego kuzyna. Bardzo się cieszę bo zależało mi na tych osobach, ale z drugiej strony zastanawiam się czy moja siostra się nie obrazi, że jej nie poprosiłam...
Stary 2010-09-21, 20:21   #2287
apoolonia
Rozeznanie

7 stron do nadrobienia

nie czytałam waszych postów ale z pewnością miałam najgorszy dzień z Was wszystkich ZAWALIŁ MI SIĘ SUFIT W POKOJU
OD 4 GODZIN SPRZĄTAM GRUZ

kto mnie pobije
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 20:21   #2288
malgosiak25
Raczkowanie

Melduje się i ja

Mała pięknie rośnie i obecnie ma 1800 +/- 150 g cały czas ustawiona główką w dół wszystkie pomiary częsci ciała idealne ale o szyjce lekarz zapomniał :/ ehh mam bardzo dużo wypoczywać z powodu bóli pleców, wczoraj mnie tak krzyże bolały, że usnąc nie mogłam, a ogólnie przed ciążą miałam problemy z kręgosłupem ( skrzywienie odcinka lędzwiowo krzyzowego).

Kolejna wizytę mam za 2 tyg., czyli zaczynamy cykl wizyt 2-u tygodniowych. Następnym razem dopilnuje zeby mi sprawdził jak długą mam szyjkę.

Aha i przy kolejnej wizycie ma mi podać listę potrzebnych rzeczy do szpitala
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 20:27   #2289
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malgosiak25 Pokaż wiadomość
Melduje się i ja

Mała pięknie rośnie i obecnie ma 1800 +/- 150 g cały czas ustawiona główką w dół wszystkie pomiary częsci ciała idealne ale o szyjce lekarz zapomniał :/ ehh mam bardzo dużo wypoczywać z powodu bóli pleców, wczoraj mnie tak krzyże bolały, że usnąc nie mogłam, a ogólnie przed ciążą miałam problemy z kręgosłupem ( skrzywienie odcinka lędzwiowo krzyzowego).

Kolejna wizytę mam za 2 tyg., czyli zaczynamy cykl wizyt 2-u tygodniowych. Następnym razem dopilnuje zeby mi sprawdził jak długą mam szyjkę.

Aha i przy kolejnej wizycie ma mi podać listę potrzebnych rzeczy do szpitala
To fajnie, że teraz będziesz chodziła co dwa tygodnie. Ja byłam wczoraj i na następną wizytę lekarz kazał mi przyjść za miesiąc a to będzie już 37 tc. a potem w 39tc i w 40tc.. Tylko po co w 40tc ???
Stary 2010-09-21, 20:27   #2290
kretencja
Zakorzenienie

Apoolonia, normalnie nie wiem co napisać Jak to sufit Ci się zawalił

M25, my nie chrzcimy, więc na Twoje pytanie nie odpowiem

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 20:28   #2291
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
7 stron do nadrobienia

nie czytałam waszych postów ale z pewnością miałam najgorszy dzień z Was wszystkich ZAWALIŁ MI SIĘ SUFIT W POKOJU

kto mnie pobije
apoolonia a to dlaczego Ci się sufit zawalił? Masz teraz dziurę w dachu?
Stary 2010-09-21, 20:28   #2292
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość

A tak jeszcze z innej beczki to wybrałyście już chrzestnych dla maleństw? Bo my właśnie w tym tygodniu otrzymaliśmy pozytywne odpowiedzi od kuzynki męża i mojego kuzyna. Bardzo się cieszę bo zależało mi na tych osobach, ale z drugiej strony zastanawiam się czy moja siostra się nie obrazi, że jej nie poprosiłam...
Ja się zastanawiam - mam wstępne typy ale ja i tak nie planuję chrzcin wcześniej niż na wiosnę więc mam jeszcze dużo czasu
Cytat:

kto mnie pobije
jak to się sufit zawalił
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 20:34   #2293
apoolonia
Rozeznanie

Mieszkam obecnie w domu po dziadkach

no i dziadek chyba w czasie budowy na cemencie oszczędzał
spadło wszystko po cegłę
więc nieba nie oglądam ale spadła cała warstwa cementu farby i co tam jeszcze jest- jakieś 3-4cm
odleciało wielgachnym płatem
Stary 2010-09-21, 20:36   #2294
malgosiak25
Raczkowanie

M25 wszystko pięknie ładnie gdyby kazda wizyta nie kosztowała mnie 100 zł ale tak to jest jak w małej miescinie nie ma porządnego lekarza, a jak juz potrzeba to prywatnie, ale za to bede miała wojego na szpitalu tylko co mi to da

No nic jakos wytrwamy :/ nie dość , że kasy teraz trzeba w cholerkę to jeszcze wizyty kosztują :/ a na NFZ nie pójde bo sie zraziłam i to bardzo
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 20:36   #2295
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość
Oj to chyba zazdroszczę. Jestem na diecie, słodyczy nie jem(jem raz dziennie jakieś wafelki z fruktozą na podwieczorek) i mój pozim glukozy waha sie od 80 do 120. Niby w normie,ale dzisiaj po śniadaniu miałam 141 Już sama nie wiem co robię złego. A tak się bronię przed insuliną. Zobaczymy co to bedzie.
Lisek15 pojedynczy skok glukozy to nic wielkiego, nie masz skoków po 180 czy 200 więc to moim zdaniem sie nie kwalifikuje na insulinę. Bądz dobrej mysli, mnie tez sie zdarzyło ze mialam (bez diety) wynik 128 ale takie skoki zdarzają sie z pewnoscia i zdrowym osobom, więc pojedyncze sytuacje nie są chyba niepokojące. Ja sobie robie dodatkowe badanie po słodkim np. pączku i kawie z mlekiem i łyżeczką cukru i po godzinie mam wynik 106 a norma jest do 140 więc z ten test glukozy bywa mylący, ale oni dmuchają na zimne. Wkurza mnie to kłócie się codzienne, ale lekarz nie chce ryzykować zaniedbania i trochę go rozumiem.
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 20:39   #2296
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:

spadło wszystko po cegłę
więc nieba nie oglądam ale spadła cała warstwa cementu farby i co tam jeszcze jest- jakieś 3-4cm
Ale nikomu sie nic nie stalo?

Masakra, to tak jak moja kamienica.. mocniej powieje to tynk spada na zewnatrz i dachowki lecą na cale szczescie tynk prawie caly odpadl wiec teraz to jzu tylko cegly moga sie walic Ja sie smieje, ale ten budynek wyglada okropnie i nikt sobie z tym nic nie robi Niestety polowa mieszkan wykupiona polowa nie i dupa zbita.
A obok nowiusienki blok postawiony.. ehhh

Dobranoc

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 20:41   #2297
De28
Wtajemniczenie

sufit sie zawalil?Jak to?

My jednak nie bedziemy mieli kolyski Wlasnie ja skrecilismy i jest ogromna no normalnie jak lozeczko.Masywna, bedzie tylko nam na drodze stala. Kurcze, chyba na noc w pierwszych tygodniach bedzie maly spal w wozku. Bo w dzien w lozeczku. Inaczej przejscia nie bedzie i sie zagraci sypialnie. Ehh, jak nie urok..
Chcielismy dzisiaj kupic komode i nakladke na nia ale jak zobaczylismy jaka ona ogromna i ze wszystkie komody do przewijania tak do przodu wystaja, zrezygnowalismy. Chyba jednak pozostanie mi przewijak na lozeczko.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 20:42   #2298
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:

spadło wszystko po cegłę
dobrze że choć cegły zostały na swoim miejscu

Ja zmykam na MjM a potem lulu - dobranoc.
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 20:43   #2299
kliwia
Zakorzenienie

de28 a czemu spac w nocy w lozeczku nie moze?

apolonia o masakra
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 20:46   #2300
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malgosiak25 Pokaż wiadomość
M25 wszystko pięknie ładnie gdyby kazda wizyta nie kosztowała mnie 100 zł ale tak to jest jak w małej miescinie nie ma porządnego lekarza, a jak juz potrzeba to prywatnie, ale za to bede miała wojego na szpitalu tylko co mi to da

No nic jakos wytrwamy :/ nie dość , że kasy teraz trzeba w cholerkę to jeszcze wizyty kosztują :/ a na NFZ nie pójde bo sie zraziłam i to bardzo
Ja mam wizytę na początku 33 tygodnia i tez chyba zaczne 2 tygodniówki a wizyta kosztuje mnie 150 zł
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 20:49   #2301
apoolonia
Rozeznanie

podobna sytuacja miała miejsce w drugim pokoju jakieś 20 lat temu czego byłam światkiem zawaliło się na dziadka (nic się nie stało) ale wyglądał przezabawnie z fajką cały biały w śród gruzu
teraz nie było tak śmiesznie bo sprzątać musiałam ja
na szczęście spadło w takim miejscu gdzie mało kto kiedy przebywa

nie wiem co by się stało jak by mi to na łóżeczko spadło
nie chce nawet myśleć
najważniejsze że już posprzątałam
teraz trzeba znaleźć fachowca
Stary 2010-09-21, 20:54   #2302
De28
Wtajemniczenie

Cytat:

nie wiem co by się stało jak by mi to na łóżeczko spadło
nie chce nawet myśleć
O tym samym pomyslalam

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
de28 a czemu spac w nocy w lozeczku nie moze?

apolonia o masakra
Bo lozeczko bedzie stalo w innym pokoju a w sypialni chcialam miec malego na noc, do karmienia. Poza tym w pierwszych tygodniach spalabym spokojniej majac go obok siebie a tak to nie wiem.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 20:57   #2303
Artystka23
Dragonfly

Cytat:

spadło wszystko po cegłę
normalnie szok dobrze ze ten tynk na glowe wam nie spadl

Weronisia gratulacje,tylko zeby maly tak pozostal..moja mala tewz zrobila mi ostatnio kongo w brzuchu,tak przez 2-3 dni i okazalo sie ze jest znow na nietoperka,zuch dziewczynka,juz grozilam jej latarka

Anecka fajne masz mebelkija chwilowo nie szukam, bo remont mi stanal i zadne nie rzucily mi sie w oczy

malowalam pare dni temu kaloryfer i wyczulam moment, bo w dwa dni pozniej zaczela spoldzielnia nam grzac

Poza tym wczoraj stara wiedzma(czyli babka tzta) zepsula mi humor,a dzis rano sie z tztem pozarlam o pieniadze i nastepny dzien do bani przyszedl z podkulonym ogonem do domu,ale co z tego skoro mi sie nawet z nim gadac nie chce i siedzi w drugim pokoju sam i pol dnia przez niego plakalam,az mala czkawki dostala z nerwow
Stary 2010-09-21, 20:58   #2304
kliwia
Zakorzenienie

de28 a nie mozesz czegos ewakulowac z sypialni by wstawic lozeczko? Ja tak robie wlasnie, wyjechala juz komoda- i jesli nadal lozeczko nie wejdzie albo bedzie ciasnawo, to jeszcze szafe wyprowadze
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 20:58   #2305
M25
Zadomowienie

No tak musisz teraz posprawdzać sufity w całym domu. Mam nadzieję, że jak maleństwo będzie juz z wami to będzie juz z tym ok.
Stary 2010-09-21, 20:58   #2306
kretencja
Zakorzenienie

Ale mnie dziś swędzi skóra na brzuchu, chyba od rajstop Muszę je zdjąć w końcu. więc idę zaraz pozmywać, a potem chyba spać

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 21:00   #2307
M25
Zadomowienie

Cytat:
de28 a nie mozesz czegos ewakulowac z sypialni by wstawic lozeczko? Ja tak robie wlasnie, wyjechala juz komoda- i jesli nadal lozeczko nie wejdzie albo bedzie ciasnawo, to jeszcze szafe wyprowadze
Ja też musiałam wyprowadzić z sypialni komodę, żeby się łóżeczko zmieściło.
Stary 2010-09-21, 21:06   #2308
niebieskaa
Rozeznanie

na mnie kiedys w szkole w sali od biologii sufit spadł ale nic sie nie stało, zostałam zwolniona z lekcji do domu z kolezanka, wszyscy sie przestraszyli a my sie smialysmy ze poszlysmy do domu-gowniary hehe

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Ja kupowałam. Za przesyłkę nic nie płacisz. Ale rabat na produkty w promocji (na kartę Mamy i Dziecka) naliczany jest dopiero w aptece, więc koszt na stronie będzie wyższy niż zapłacisz przy odbiorze.
Cytat:
niebieska za darmo jest dostawa do apteki ja kupowalam na miejscu na razie na obie karty, bo mam karte dlamaluszka i taka zwykla gdzie sie punkty nabija.
ale akurat z tych co potzrebuje rzeczy nie ma w karalogu dlamamy i malenstwa.
dzieki dziewczyny, z tego wynika, ze powinnam jeszcze zamowic ta karte normalna do naliczania pkt bo myslalam ze na ta dla mamy i malenstwa tez nabija mi jakies punkty a w tym katalogu tez nie ma tego co mnie interesuje chyba.

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
OMG, kupilam sobie mleko i musli biedronkowe bo mialam mega ochote na mleczko i nie moge juz go pic od razu zwymiotowalam
Na poczatku ciazy moglam nabial jesc garsciami a teraz nic nie moge, po jogurtach mi niedobrze i tylko zolty ser jem choc juz tez mi zbrzydl..
ja do polowy ciazy na mysl o mleku wymiotowałam-teraz poki co moge pic choc srednio lubie mleko, ale z biedronki platki zbozowo-jogurtowe mmmmm

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
niebieskaaa o to super że poszalałaś trochę z zakupkami zazdroszczę Ci bo ja sie muszę wstrzymać jakiej firmy pościel kupiłaś bo ja się właśnie zastanawiam nad tym zakupem teraz... myślałam o feretti ale.... nie na rękę mi teraz taki wydatek pozatym mogłabyś pokazać fotki, o :P
No w sumie wydaliśmy 670zl dzisiaj no ale to grubsze rzeczy, ale dostałam na wszystko rabaciki, np nosidełko zamiast 150 to 130zł, rożek nie 25 a 20zł itd pościel nie feretti ale mi sie podobała bardzo 107zł zaplaciłam 95zł.
Ok wklejam zdjęcie łozeczko jeszcze nie skrecone, wietrzy sie

Edytowane przez niebieskaa
Czas edycji: 2010-09-21 o 21:07
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 21:11   #2309
Artystka23
Dragonfly

ten rożek jest przesliczny
Stary 2010-09-21, 21:11   #2310
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
7 stron do nadrobienia

kto mnie pobije
ooo ja.... dobrze że nikomu nic się nie stało ufff... biednaś że musiałaś to sprzątać

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
normalnie szok dobrze ze ten tynk na glowe wam nie spadl

Weronisia gratulacje,tylko zeby maly tak pozostal..moja mala tewz zrobila mi ostatnio kongo w brzuchu,tak przez 2-3 dni i okazalo sie ze jest znow na nietoperka,zuch dziewczynka,juz grozilam jej latarka

Anecka fajne masz mebelkija chwilowo nie szukam, bo remont mi stanal i zadne nie rzucily mi sie w oczy

malowalam pare dni temu kaloryfer i wyczulam moment, bo w dwa dni pozniej zaczela spoldzielnia nam grzac

Poza tym wczoraj stara wiedzma(czyli babka tzta) zepsula mi humor,a dzis rano sie z tztem pozarlam o pieniadze i nastepny dzien do bani przyszedl z podkulonym ogonem do domu,ale co z tego skoro mi sie nawet z nim gadac nie chce i siedzi w drugim pokoju sam i pol dnia przez niego plakalam,az mala czkawki dostala z nerwow
dla tżtai dla babcino już się nie denerwuj, żeby Twój maluszek też się nie denerwował

M25 co takiego kupiłaś mężowi ?

Malgosiak super że wszystko dobrze moja mała też tyle waży mi gin kazał przyjść za 4 tygodnie olewa sobie mnie :P odpoczywaj dużo

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości