"Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-21, 16:48   #1771
dizi
Zadomowienie

Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2

Witam!
Odebrałam dziś wynik posiewu moczu sprzed kuracji i mam napisane: Mieszana flora ziarniaków Gram(+) i pałeczek Gram(-). Nie kumam nic z tego, to kiepskie wyniki?
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 18:11   #1772
zosik
Raczkowanie

GG do zosik

Ja się nie znam. To wszystko? Nie ma żadnych liczb, wartości? Nie powinno chociaż pisać czy pojedyncze czy liczne?

zosik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 18:14   #1773
muron
Zakorzenienie

będę mieć dziś brzuch od środka zmasakrowany;-)

Marika
jak tam z moim CC? Na poprzedniej stronie napisałam;-)

Jutro odbieram wyniki zobaczę jak ma się moja hemoglobina, mam nadzieję, że skoczyła..

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 18:28   #1774
dizi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zosik Pokaż wiadomość
Ja się nie znam. To wszystko? Nie ma żadnych liczb, wartości? Nie powinno chociaż pisać czy pojedyncze czy liczne?
Niestety nie, z liczb jedynie - hodowla 1000/ml, powtórzę jutro badanko, bo przez kilka dni łykałam Urosept, więc pewnie jest już lepiej.
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 18:29   #1775
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość

vilya Morunal to bardzo dobry antybiotyk a nowocześni lekarze znający najnowsze doniesienia właśnie ten stosują

dzięki za info, bo troszkę się niepokoiłam, choć ufam temu lekarzowi i wierzę, że nie przepisałby mi czegoś co by miało szkodzić maleństwu

dziewczyny kupiłam te herbatki z żurawinom ale w domu okazało się że ich skłąd nie jest całkiem żurawinowy

jedna z herbapolu ma w składzie : kwiat hibiskusa, jabłko, owoc maliny, owoc żurawiny 6%, aromat

druga z malwy ma: jabłka, kwiat hibiskusa, owoc porzeczki czerwonej, owoc porzeczki czarnej, owoc żurawiny 9,0 %, owoc czarnego bzu, aromat, korzeń lukrecji

czy można pić herbatki z takim składem w szczególności chodzi o kwiat hibiskusa, czarnego bzu i korzeń lukrecji, bo reszta to raczej neutralna?
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 18:37   #1776
muron
Zakorzenienie

a herbaty czarnej tak się nie bojcie, przynajmniej te, które piją siki z torebki, co innego liściasta zaparzana i b mocna, wtedy tak samo jak z kawą

Stary 2010-09-21, 18:59   #1777
kma1982
Wtajemniczenie

Byłam dzisiaj u gina miałam połówkowe, wszystko w porządku...mam łożysko na przedzie, więc może dlatego nie czuję jeszcze zbytnio ruchów...mały waży ponad 400 g gin dał nam nawet zdjęcie jego 'męskości'
Spadły mi bakterie w moczu z bardzo licznych na nieliczne, ale gin mówił, że jest ok i przed porodem i tak profilaktycznie dostanę antybiotyk...

Jakie badania robiłyście w 20 tc?? oprócz morfologii , PTA i toxo?? kurcze gin mi coś na kartce nabazgrał a ja nie mogę się doczytac teraz
Stary 2010-09-21, 19:36   #1778
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj u gina miałam połówkowe, wszystko w porządku...mam łożysko na przedzie, więc może dlatego nie czuję jeszcze zbytnio ruchów...mały waży ponad 400 g gin dał nam nawet zdjęcie jego 'męskości'
Spadły mi bakterie w moczu z bardzo licznych na nieliczne, ale gin mówił, że jest ok i przed porodem i tak profilaktycznie dostanę antybiotyk...

Jakie badania robiłyście w 20 tc?? oprócz morfologii , PTA i toxo?? kurcze gin mi coś na kartce nabazgrał a ja nie mogę się doczytac teraz
ja w 20tc dostałam na następna wizyte czyli ok 24tc skierowanie na morfologie, mocz i glukoze.. i nic poza tym nie dostałam na PTA i toxo

a ja jak sie położyłam po tych pierogach ok 16, maz Amelke zabrał do parku na kasztany, to nie wiem nawet kiedy zaspałam.. zadzwonił Tz jak wracali to sie zerwałam.. nie wiedziałam co sie dzieje.. odespałam to poranne wstawanie dzisiaj.. ciekawe o ktorej spac pojde..
jakos odkad jestem na chorobowym to spie do południa.. i zadna siła nie mozna mnie z lozka wyciagnac.. dobrze ze przynajmniej Amelka tez spioch jak ja od małego to nie robi mi pobudek o 7 rano..

tak mi sie przypomniało ze jak Amelka miała jakies dwa tygodnie to z TZ az sie bałam ze cos jej dolega bo ona całe noce przesypiała.. jak ja karmiłam ok 11 to spała do 8-8.30 a ja sie co chwile budziłam sprawdzac czy oddycha.. i odkad skończyła dwa tygodnie to tak spi całe noce chyba ze chora jest.. a tak to czasem nawet w dzien lubi pospac i nie przeszkadza jej to w nocnym spaniu..
a ten moj mały agent z brzucha jak sie urodzi to pewnie taki słodki w spaniu nie bedzie bo on tak juz w brzuchu szlaje ze szok.. teraz to tak mocno kopie ze Amelka do mnie dzis stwierdziła ze dobrze ze zebów na brzuchów nie położyła bo ja tak kopnał ze mogłby jej zeby wybic..

muron to co jak sie pije np sage taka z torebki to nie jest zbytnio groźna?? dzis sobie zrobiłam sage z dzika róża, cytryna i mieta i myslałam ze zwróce taka ochydna.. a jak na złość chciało mi sie herbaty a innej bez dodatku czarnej nie miałam akurat..
a brzuch to ja chyba jak Ty bede miec dzis zmasakrowany

vilya ale mi smaka narobiłas tymi herbatkami.. zaraz chyba meza wysle do sklepu..

Edytowane przez kaskup
Czas edycji: 2010-09-21 o 19:39
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 19:46   #1779
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
powiedzieli że odeślą drugą wanienkę...zobaczymy w jakim stanie ;/ echhhhhhhhhh!
nic nie mówili o odsyłaniu tej - w sumie to tu nie ma co odsyłać - JAKIEŚ SKRAWKI :|

a żeby było śmieszniej to drugi kurier przyniósł paczkę w której brakowało jednego produktu...ale sprzedawca przeprosił i wysłał już;

ja to mam coś szczęście ostatnio z zamówieniami;

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

ojej ale świetnie!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!

Cytrynka super prezent

mój TŻ mnie ostatnio zaskakuje...ale jakoś nie działa to pozytywnie jak dla mnie; teraz mnie poinformował że jedzie wieczorem za kilka dni do kumpla na jakąś wypaśną imprezę - a wróci sobie na drugi dzień...
biorąc pod uwagę że ja idę na spacer na 2h i brzuch potem mnie napierdziela...do tego kręgosłup - to siedzę jak ten słup soli na wyrku...albo układam się z miejsca na miejsce leżąc (jak ja nie cierpię leżeć!).
Dzisiaj ledwo wracałam po schodach z miasta...i teraz wzięłam do wyprasowania kilka koszulek i już padam jakoś gdzie wcześniej mogłam stać i latać bez wypoczynku tak teraz 5minut wysiłku 15 odpoczynku ;
wracając do TŻ - jest mi cholernie przykro, powiedziałam mu to że ja dosłownie CIERPIĘ bo dla mnie nie móc iść gdzieś się przejść chociażby to jest prawie umieranie na tym łóżku pierdzielonym; a on mnie tylko pogłaskał po głowie i "no ale ja nic nie poradzę"
no tak...ale miałam nadzieję że powie "to ja przyjadę do Ciebie jak będziesz u rodziców i poleżymy sobie razem oglądając coś fajnego" albo "przyjadę po Ciebie i zabiorę Cię na malutki spacerek/do kina" a tutaj...D*PA !!

Dalej mam rozstrojenia więc wyję prawie ... niby spoko ok, ale od samego początku ciąży on kilka razy wychodził a ja siedziałam jak głupek w domu, nie zaproponował że posiedzimy razem a wręcz na rękę mu było jakbym pojechała odwiedzić rodziców

nie wiem czy mam prawo być zła czy też nie; bo co? jest młody w końcu...no ale ja też i zero sprawiedliwości na tym świecie - czemu to nie mężczyźni są w ciąży?
Może musi się wyszaleć po prostu?? Nie wiem, niektórzy faceci podobno dojrzewają do roli ojca, kiedy pojawia się na świecie ich potomek. No niestety, w ciąży nigdy nie będą, więc i nasze uczucia nie będą dla nich całkowicie jasne, niestety! #maj się i nie przemęczaj tak, skoro brzuszek boli

Cytat:

No to super, że z Małym wszystko okej! Ja do mojej gin na połówkowe idę w środę następną, ciekawe, na co ona mi zleci badanka...

Miłego wieczorku

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 19:48   #1780
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
ja w 20tc dostałam na następna wizyte czyli ok 24tc skierowanie na morfologie, mocz i glukoze.. i nic poza tym nie dostałam na PTA i toxo

a ja jak sie położyłam po tych pierogach ok 16, maz Amelke zabrał do parku na kasztany, to nie wiem nawet kiedy zaspałam.. zadzwonił Tz jak wracali to sie zerwałam.. nie wiedziałam co sie dzieje.. odespałam to poranne wstawanie dzisiaj.. ciekawe o ktorej spac pojde..
jakos odkad jestem na chorobowym to spie do południa.. i zadna siła nie mozna mnie z lozka wyciagnac.. dobrze ze przynajmniej Amelka tez spioch jak ja od małego to nie robi mi pobudek o 7 rano..

tak mi sie przypomniało ze jak Amelka miała jakies dwa tygodnie to z TZ az sie bałam ze cos jej dolega bo ona całe noce przesypiała.. jak ja karmiłam ok 11 to spała do 8-8.30 a ja sie co chwile budziłam sprawdzac czy oddycha.. i odkad skończyła dwa tygodnie to tak spi całe noce chyba ze chora jest.. a tak to czasem nawet w dzien lubi pospac i nie przeszkadza jej to w nocnym spaniu..
a ten moj mały agent z brzucha jak sie urodzi to pewnie taki słodki w spaniu nie bedzie bo on tak juz w brzuchu szlaje ze szok.. teraz to tak mocno kopie ze Amelka do mnie dzis stwierdziła ze dobrze ze zebów na brzuchów nie położyła bo ja tak kopnał ze mogłby jej zeby wybic..

muron to co jak sie pije np sage taka z torebki to nie jest zbytnio groźna?? dzis sobie zrobiłam sage z dzika róża, cytryna i mieta i myslałam ze zwróce taka ochydna.. a jak na złość chciało mi sie herbaty a innej bez dodatku czarnej nie miałam akurat..
a brzuch to ja chyba jak Ty bede miec dzis zmasakrowany

vilya ale mi smaka narobiłas tymi herbatkami.. zaraz chyba meza wysle do sklepu..
jak zaparzysz na szatana półtorej łyżeczki
herbata w torebkach nawet np Dilmah jest kiepskiej jakości, to takie odpady herbaciane właściwie
Herbata czarna nie jest groźna, groźne będą np 2-3 siekiery dziennie;-)
A siuśki -nie, ja 2 razu dziennie takie piję, ja to z jednej torebki 2 robię ;-)

Tak samo jak herbata z sokiem z malin nie spowoduje porodu;-)

Stary 2010-09-21, 19:55   #1781
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
jak zaparzysz na szatana półtorej łyżeczki
herbata w torebkach nawet np Dilmah jest kiepskiej jakości, to takie odpady herbaciane właściwie
Herbata czarna nie jest groźna, groźne będą np 2-3 siekiery dziennie;-)
A siuśki -nie, ja 2 razu dziennie takie piję, ja to z jednej torebki 2 robię ;-)

Tak samo jak herbata z sokiem z malin nie spowoduje porodu;-)
ja się oduczyłam pić sików.. na krótko przed ciążą odkryłam świetne herbaty liściaste, właśnie czarne. ostatnio będąc u kogoś dostałam właśnie taką z saszetki, która po chwili zrobiła się siekierą.. nie miałam odwagi nie wypić jej..
A jak to jest z czerwonymi?

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 20:14   #1782
muron
Zakorzenienie

http://www.eherbata.pl/gatunkiherbat/czerwona

ja piję porządną tylko zieloną, a czarną earl grey Whittarda, bo te z polskich sklepów mi nie smakują, mówię o supermarketach, nie na wagę, mnie się nigdy robić nie chce;-)

Stary 2010-09-21, 21:30   #1783
MARIKA.S
Zadomowienie

muron odpowiedziałam Ci w swoim poście na poprzedniej stronie dokładnie o 15:48

kma1982 super, że wszystko ok. Tak jak piszesz włąsnie dlatego możesz słabiej odczuwać ruchy. Ja mam łożysko na tylnej ścianie i ruchy czuje aż za dobrze Tylko, że ja 6 tygodni do przodu jestem więc moja księżniczka też większa

vilya są w sklepach herbatki typowo żurawinowe bez dodatku czarnej herbaty

dizi posiew potwierdził obecność bakterii w moczu. Nie masz napisane np. jakie to bakterie? czy tylko, że gram + i gram - ?
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 21:34   #1784
vilya
Zadomowienie

mnie nie chodzi o czarną herbatę, bo taka to prawie cały czas piję tylko taką słabo zaparzoną tylko o dodatki w postaci: kwiat hibiskusa, czarnego bzu i korzeń lukrecji. nie wiem czy można je w ciąży przyjmować.
Stary 2010-09-21, 21:40   #1785
MARIKA.S
Zadomowienie

vilya kwiat hibiskusa, czarny bez czy lukrecja to zioła....tak samo jak mięta, żurawina czy szałwia. Dlaczego miałabyś nie pić takich herbat...?
Nie można przesadzać w ciąży z tym ograniczaniem różnych produktów.
Musiałabyś przestać pić np. kompoty ze śliwek albo czereśni.
Taka herbatka na pewno Ci nie zaszkodzi Zresztą zobacz skład, tam na prawdę nie wiele jest tych owoców.
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 21:51   #1786
dewi
Rozeznanie

Cytat:

to super że na usg wszystko dobrze
Ja też mam łożysko na ścianie przedniej i od początku odczuwam ruchy słabsze... Nie bardzo się orientuje o co chodzi z tym łożyskiem...
Stary 2010-09-21, 22:01   #1787
madelinem
Zadomowienie

Miałam wszystko ładnie po cytowane, już po południu, a tu d****. internet się zamulił i poszłoooo....

mój TŻ chodzi na spotkania z kumplami beze mnie, parę razy była taka sytuacja, że mnie wkurzył miałam ochotę go zabić normalnie... ja już nie mam ochoty na częste wieczorne wyjścia, ale np na spacer bym poszła, a wtedy to on nie ma ochoty
już koło 22 jestem śpiąca, on czasami wraca koło 24
ma 30 lat, także nie wiem czy to kwestia wieku, czy dojrzałości po prostu. rozumiem więc, te które mają ten sam problem

co do herbat to piję sagę, wrzucam cytrynę i dolewam soku malinowego- pycha

dobrej nocy
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 22:02   #1788
vilya
Zadomowienie

Cytat:
vilya kwiat hibiskusa, czarny bez czy lukrecja to zioła....tak samo jak mięta, żurawina czy szałwia. Dlaczego miałabyś nie pić takich herbat...?
Nie można przesadzać w ciąży z tym ograniczaniem różnych produktów.
Musiałabyś przestać pić np. kompoty ze śliwek albo czereśni.
Taka herbatka na pewno Ci nie zaszkodzi Zresztą zobacz skład, tam na prawdę nie wiele jest tych owoców.

dzięki za info. Wcześniej wpisałam w google nazwy kwiat hibiskusa i mi wyszło na jakimś forum, ze nie wolno ale stwierdziłam, że zapytam na naszym bo tutaj to najlepiej poinformowane kobitki są
Stary 2010-09-21, 22:08   #1789
make_up_istka
BAN stały

Dziękuję za pochwały odnośnie zdjęć Spróbujcie same sobie takie zrobić - my robiliśmy sami ustawiając aparat na statywie (choć TŻ tak dopieszczał te ustawienia że z godzinę cykaliśmy ) A w sumie cała sesyjka składa się już z 10 obrobionych przez TŻa zdjęć

Zastanawia mnie ta Wasza panika odnośnie czarnej herbaty Mój gin uważa że po prostu nie należy z niczym przesadzać i jedna kawa (oczywiście jak ktoś nie ma nadciśnienia) czy jedna czarna herbata dziennie nie zaszkodzi, więc piję ją normalnie na wieczór (najczęściej z cytryną i cukrem, bo tak lubię najbardziej).
Co do herbatek żurawinowych - trzeba bardzo zwracać uwagę na skład, bo okazuje się często, że tej potrzebnej nam żurawiny jest akurat najmniej. Tak jak już pisałam - polecam suszoną żurawinę - pyszna, no i żurawiny jest w niej baaaaardzo dużo

kaskup cieszę się, że wyniki w końcu wyszły dobrze

muron ojej, to coś mi się pomyliło z ta rodzinną zza granicy

Moja malutka w nocy tak kopała w pęcherz i smyrała po nim, że spałam w sumie może z godzinę (z przerwami...) Moje łożysko podobno jest na tylnej ścianie i wysoko, więc bardzo wyraźnie czuję ruchy cały czas, ale Gabrysia się zbuntowała akurat dziś wieczorem i wcale nie chciała kopnąć mojej przyjaciółki, która własnie wróciła do Polski i tak chciała małą poczuć...

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-09-21 o 22:11
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 22:17   #1790
vilya
Zadomowienie

a to teraz to się dowiedziałam, ja piję nieraz po 10 czarnych herbat dziennie tylko bardzo słabych, ostatnio tylko z cytryną.
Stary 2010-09-21, 22:26   #1791
_havana_
Raczkowanie

No teraz to mnie ten mój załamał... Na sobotnim kawalerskim zgubił portfel... Dopiero teraz mi powiedział
Nie miał tam dużo pieniędzy, ale dokumenty.... Ja rozumiem. Każdemu się zdarza... Ale jemu CZWARTY RAZ.
Ja już nie mam siły krzyczeć na niego. Ryczeć mi się chce bo kolejny udowadnia mi, że jest po prostu dużym dzieckiem ...
Stary 2010-09-21, 23:07   #1792
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _havana_ Pokaż wiadomość
No teraz to mnie ten mój załamał... Na sobotnim kawalerskim zgubił portfel... Dopiero teraz mi powiedział
Nie miał tam dużo pieniędzy, ale dokumenty.... Ja rozumiem. Każdemu się zdarza... Ale jemu CZWARTY RAZ.
Ja już nie mam siły krzyczeć na niego. Ryczeć mi się chce bo kolejny udowadnia mi, że jest po prostu dużym dzieckiem ...
nie przejmuj sie.. faceci sa roztrzepani..
moj nawet w domu nie wie gdzie cos kładzie.. ostatnio sypał mi do miseczki orzeszki i pół paczki nie wiedział gdzie dał.. poszłam do kuchni to sie okazało ze dał je do górną półke do miseczki z której wyjmował małą miske..
a o kluczach do auta czy dokumentach juz nawet nie mowie bo to ciagle nie wie gdzie daje.. pozniej sie okazuje ze np ma je w tylnej kieszeni i to jeszcze na nich siedzi..
a moze tak jak moj gdzies włożył i zapomniał gdzie..

co do wyjsc to moj raczej bez mnie sie nigdzie nie chce ruszac... ma 31 lat i juz chyba dorósł do roli ojca i meza.. ale nie powiem ze jak byłam w ciaży z Amelka to łatwo tez nie miałam, wiec pewnie cos w tym jest ze "chłop" pozniej dorasta do roli ojca.. ale teraz wiem ze dla niego wazna jest teraz rodzinka.. cały czas mi to powtarza i pokazuje.. dzis taka ładna pogoda była a tz do mnie ze chetnie juz by poszedł sobie z wozeczkiem, Amelka i ze mna na spacer..

jejku a z ta herbata to mnie nie straszcie ja tez pije 3-4 dziennie takie siuski z cytryna

ide spac bo juz ledwie siedze..
dobranoc!

Edytowane przez kaskup
Czas edycji: 2010-09-21 o 23:11
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 07:45   #1793
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Dziękuję za pochwały odnośnie zdjęć Spróbujcie same sobie takie zrobić - my robiliśmy sami ustawiając aparat na statywie (choć TŻ tak dopieszczał te ustawienia że z godzinę cykaliśmy ) A w sumie cała sesyjka składa się już z 10 obrobionych przez TŻa zdjęć

Zastanawia mnie ta Wasza panika odnośnie czarnej herbaty Mój gin uważa że po prostu nie należy z niczym przesadzać i jedna kawa (oczywiście jak ktoś nie ma nadciśnienia) czy jedna czarna herbata dziennie nie zaszkodzi, więc piję ją normalnie na wieczór (najczęściej z cytryną i cukrem, bo tak lubię najbardziej).
Co do herbatek żurawinowych - trzeba bardzo zwracać uwagę na skład, bo okazuje się często, że tej potrzebnej nam żurawiny jest akurat najmniej. Tak jak już pisałam - polecam suszoną żurawinę - pyszna, no i żurawiny jest w niej baaaaardzo dużo

kaskup cieszę się, że wyniki w końcu wyszły dobrze

muron ojej, to coś mi się pomyliło z ta rodzinną zza granicy

Moja malutka w nocy tak kopała w pęcherz i smyrała po nim, że spałam w sumie może z godzinę (z przerwami...) Moje łożysko podobno jest na tylnej ścianie i wysoko, więc bardzo wyraźnie czuję ruchy cały czas, ale Gabrysia się zbuntowała akurat dziś wieczorem i wcale nie chciała kopnąć mojej przyjaciółki, która własnie wróciła do Polski i tak chciała małą poczuć...
też mam na tylnej wysoko;-) Dzis nie mogłam zasnąć, ateraz znowu prawie płakać mi się chce, bo obudziła się ze mna i wali nogami;-) A powiem, że staje się to wręcz bolesne, albo męczące, dobrze, że się rusza, ale wczoraj prawie cały dzień

Jakby tak człowiek patrzył czego nie może, to nic byście w sklepach nie kupowały. Przecież od kubka herbaty ciązy się nie traci;-)

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Cytat:
Molalala cieszę się, że wszystko w porządku i że sobie pogadaliście
Oni też przeżywają ciążę i mają czasami takie same humory jak my Dobrze, że sobie wszystko wyjaśniliście

stalowamagnolia a jak u Ciebie z TŻ ? Już wszystko ok?

make_up_istka sesja i brzusio prześliczne

vilya Morunal to bardzo dobry antybiotyk a nowocześni lekarze znający najnowsze doniesienia właśnie ten stosują

kaskup cieszę się, że wyniki są takie dobre

JeSuisUnPapillon zaproponuj TŻ, że pójdziesz razem z nim na jakiś imprezowy wieczór W końcu to, że jesteś w ciąży nie wyklucza Cię z życia towarzyskiego.

muron cewnikuje się podczas cc a w drugiej dobie po cc cewnik się usuwa. Tak przynajmniej jest w szpitalu gdzie pracuje. To zależy też jakie jest znieczulenie. Przy ogólnym cewnik zostawiany jest dłużej niż przy ZZO.
A jeśli chodzi o podnoszenie głowy, to wolno ją podnosić po znieczuleniu ogólnym. Nie zalecają tego po ZZO. Jednak teraz do tego znieczulenia stosuje się metody cienko-igłowe, które znacznie ograniczają możliwość wystąpienia powikłań typu ból głowy.
dzięki, ten cewnik mnie przeraża...i brak czucia w nogach

o co chodzi z tym położeniem łozycka? Mnie teraz kopie chyba po żołądku, co bedzie za miesiąc?

Stary 2010-09-22, 08:16   #1794
marleen32
Rozeznanie

Witam
Ja, herbate pije tylko rano do sniadania, a tak przewaznie wode mineralna gazowana, a to pewno gorzej na dluzsza mete, bo nie dosc, ze zimne, to z babelkami.
Ale herbate pic mozna jak najbaradziej, to samo z kawa, mi ginka powiedziala, ze lepiej pic kawe co dzien regularnie, jak raz na jakis czas, bo pita raz na jakis czas cos tam z organizmu bierze, zapomnialam co
I popijac woda, co by zneutralizowac kwasy czy cos.
No, ale ja na kawe malo kiedy mam ochote.
Piekna pogoda u nas za oknem, wczoraj prawie caly dzien na dworze spedzilam, dzis tez postaram sie jak najwiecej, bo jeszcze jutro i pojutrze ma byc zimno i brzydko ehh.
Milego dnia
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 08:21   #1795
muron
Zakorzenienie

dzis idę na pomiar siatkówki, nawet nie wiem jak wygląda, pewnie miałam ale nie pamiętam, chyba mam znowu suche oko, ale to sprawdzi, miałam juz kilkudziesięcioprocentowe ubytki rogówki z tego powodu,to nie boli;-), ale dla mnie masakra bo wtedy nie ma mowy o soczewkach przez dłuższy czas. Się okaże.Jutro znowu stres bo do gina. Stresują mnie takie wizyty, pominę fakt, że sama pracuję służbie zdrowia;-)

Mała chyba zasypia, mam nadzieję, bo zasnąć wieczorem nie mogłam.

Pogoda super, ale mnie i tak przygnebia, bo to nie wiosna, a jesien i bedzie ta wstrętna zima:-(

Stary 2010-09-22, 08:39   #1796
magdaka13
Wtajemniczenie

No u nas dzisiaj pogoda sliczna-piekne slonce,cieplutko-jak nie jesien normalnie.
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 10:12   #1797
Justine1988
Zadomowienie

U mnie pogoda tez piekna, czyste niebo, słoneczko!!Aż chce się zyc...skorzystałam z uroków pogody i szybciutko wstawiłam pranie..nie ma jak pranie wyplukane w silanie i wysuszone na powietrzu

A dzis zaczynamy 19 tydzień

Jutro wybieram się do lekarza...po recepte na duphaston..dzwoniłam do ginki jeszcze bedę brała...i chce recepte na jakies tabletki dopochwowe na infkecje...teraz jest ok...ale dosc czesto w ciązy sie to niestety zdarzaq zauwazylam i lepiej sie zabezpieczyc...bo skonczylo mi sie opkaowanie.
Mam cicha nadzieje, że zrobi mi usg...juz 3 tygodnie mojego maleństwa nie widzialam i bardzo sie martwie( ale zapisana jestem tez na wizyte 30 wrzesnia wiec nie wiem, czy bedzie mnie badac.)

Wczoraj była u mnie przyjeciolka i stwierdziła ze w ciągu tych 3 tygodni brzuszek mi urósł wiec chyba jest dobrze. Mąz tez twierdzi że brzuszek slicznie rosnie...poza tym "wydaje mi sie;-)", że czuję ruchy delikatne
Moja przyjaciólka przyniosla mi wczoraj od swojej siostry, ktora ma rocznego synka książke"W oczekiwaniu na dziecko" dzis rano od 7 ją czytała i dopiero co się oderwalam jest świetna....i bardzo gruba...bede miala zajęcie na dłuzszy czas..

A zauważyłam jeszcze,że coraz gorzej mi sie śpi, mój mąz tez mówi ze strasznie sie wierce w nocy...strasznie mi nie wygodnie...i ten ból. Dziewczyny tez tak macie...jak mnie bola biodra(całe boki) jak troche poleze na jednym musze sie przekrecac, zaraz drugie bardzo boli i ten bol jakoś tak promieniuje az do nóg...całe nogi mnie bolą, takie uczucie jakby nabrzmienie w nogach , najbardziej w okolicach kostek, tak jakby krew nie doplywala...nie wiem..ten rpomieniujacy bol jest normalny???

Miłego dnia wszystkim zycze...nie wiem czy jeszcze dzis zajrze.....ciezki dzien dzis...zaraz jade do babci ...pomoc ugotowac obiad..miala zabieg na noge i chodzi o kulach co 2 dzien jezdze jej pomoc, potem obiadek i porzadki w domku , potem wywiadowka u siostrzyczki...może późnym wieczorkiem zajrze..papapa

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 10:46   #1798
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cześć Dziewczyny, ale piękna pogoda za oknem
Wczoraj mały wiercił się, kopnął tatusia, i to mocniej niż poprzednim razem a potem mi zasadził dużego kopniaka, aż się przestraszyłam
Kupiłam sobie fajne cieplutkie ponczo z polarku niebieskiego w lumpku za grosze, więc kurtki na zimę nie będę już kupowała

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 11:20   #1799
cytrynka3002
Zadomowienie

Hejka - pięknie dziś na dworzu!! Ja wróciłam właśnie ze spacerku - od razu mi się humorek poprawił, naładowałam się pozytywną energią na cały dzień!

Kurczę, wiecie, że ja nawet nie wiem, na jakiej ścianie mam łożysko? Mam nadzieję, że ginka mi powie w środę...ale ja ruchy Małego czuję wyraźnie - mąż też bez problemu je wyczuwa...czasami tylko tak się dzidzia ułoży, że kopie prosto w pęcherz tak "od środka". Ja bardzo lubię to uczucie, kiedy Karolek daje mi o sobie znać - od razu się uspokajam.

A co do herbat - ja ogólnie nie przepadam za harbatami, przed ciążą piłam czerwoną tylko w sumie. Teraz piję raz dziennie taką owocową z torebki - czyli siusie takie. A czarną pijam sporadycznie - np. w gościach. Dzisiaj mam smaka na taki syrop - z Łowicza chyba - malina z cytryną - pijemy go z mężem od października zawsze do końca zimy. Ale nie widzę go ostatnio na półkach.

Nie mam pomysłu, co zrobić na obiad...na razie zajadam się grahamką z miodzikiem - .

hawea - poncza to hit jesieni! Są chyba w każdym sklepie do kupienia - ale się wpasowałaś w trendy.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2010-09-22 o 11:21
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 11:32   #1800
s_a_j
Rozeznanie

Cześć dziewczyny Witam wszystkie forumowiczki, dotąd tylko Was czytałam, przygladałam się, teraz postanowiłam do Was dołaczyć, mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do grona Z mężem czekamy na nasze pierwsze maleństwo, 20 tydzień, wiemy już, że będzie synuś, na imię wybraliśmy Michałek. Termin mam na 11 lutego.

Dziewczyny jak u Was z zakupami? Ja jestem z tych, które najchętniej wszystko już by miały i tylko czekały na dzidziusia, ale rzeczywistość jest taka, że staramy się kupować powolutku, w każdym miesiącu coś, aby jednorazowo nasz budżet domowy "nie padł" Wczoraj mężuś walczył z łóżeczkiem i efekt właśnie oglądam, nie mogę się napatrzeć. Ubranek nie mam jeszcze prawie żadnych, myślę, że czas najwyższy już zacząć je gromadzić, przeglądam na razie na allegro jakieś ładne kombinezoniki, bo wiadomo, chłopak się urodzi w zimie. Oglądam sobie też powoli wózki, ale ciężko się w tym wszystkim rozeznać.

Pozdrawiam i ściskam serdecznie Was wszystkie ))

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

cytrynka - mi dziś język ucieka na placki ziemniaczane, zaraz będzie trzeba utrzeć pare ziemniaków pozdrawiam
s_a_j jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości