|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Cytat:
![]() Cytat:
ale oczywiście nie można przeginać też w drugą stronę bo sił brak Jednak najważniejsze że Maciejka tak ładnie się rozwija, wszędzie go pełno i energii za pięciu...to dobry objaw P.S. zupełnie jak Zu![]() A Zu za to dzisiaj spała 4 h ale najlepszy był sposób w jaki zasnęła...Dzwoni do mnie moja Mama i mówi że Zu usiadła sobie na kanapie, pokazała butelkę z wodą ze swoim "da", Mama jej dała, ona napiła się, położyła sobie na głowę pieluchę i dwie minuty później już spała...na siedząco To była godz. coś ok 11.40...od 13.30 mój Tata miał zostać z nią sam, bo Mama do pracy, więc jak wrócił ze spaceru z psem to do mojej Mamy że dlaczego uśpiła Zu...teraz pośpi do 14 i nie da mu żyć do 17 aż wrócę a ona zaskoczyła Dziadka i wstała o 15.50 W szoku byłam![]() ......................... ......... A teraz relacja z wizyty u dok. No więc wszystko Pani opowiedziałam, cały weekend, poniedziałek i dzisiaj i dok stwierdziła że prawdopodobnie moje przypuszczenia są poprawne i to trzydniówka (połączona z zębami i szczepieniem)...kazała rozebrać Małą i jak zobaczyła jaką ma wysypkę to już z całą pewnością powiedziała że trzydniówka, bo wysypka po szczepieniu byłaby na całym ciele a po trzydniówce nie...a Zu ma nadal na brzuszku i pleckach. Dok powiedziała że nic z tym nie robić, no i nic nie podawac...bo trzydniówka ma to do siebie że przychodzi nie wiadomo skąd i po prostu sama odchodzi (a jak gorączka nagle znika to pojawia się wysypka...nigdy razem)..trzydniówki się nie leczy...gorączkę trudno zbić...no i stwierdziła że na pewno ząbki potęgowały złe samopoczucie no i szczepienie też moglo mieć wpływ (ale niekoniecznie). Zgody na żłobek nie dostałyśmy, bo dok nie może wypisać jak jest wysypka, Zu ma zostać w domu do czwartku, piątku...aż wysypka nie zniknie... Powiedziałam dok też o tej dzisiejszej drzemce to też przyznała (tak jak myślałam) ze te ostatnie dni i noce musiały Małą bardzo wymęczyć i organizm musiał się zregenerować
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-09-21 o 20:51 |
||
|
|
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
dziekujemy
dzieki ![]() ja taka fryz mam juz od lutego(raz irokeza a raz grzybek) -wtedy scielam z dlugich na krotkie a teraz zrobilam pasemka bo mam bardzo ciemne wlosy i mi sie znudzily, dlatego wstawilam pokazac ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
![]() no Werka miala wysypke tez na buzce i troche na nozkach wiec moze dlatego lekarka stwierdzila ze to uczulenie jakies aaaa przebila sie w koncu ta gorna prawa dwojka komplet jedynek i 2 prawe dwojki
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
Wleciałam na chwile poczytać Was, dużo nie naskrobałyście.
Oli śpi, ja testuję jakąś maseczkę z czerwoną glinką. Ide zaraz spać chyba. Prasowałam dwie godziny i strasznie mnie to wymęczyło. Aaa i zapomniałam napisać wcześniej- p4w trzymam ogromnie kciuki zeby ci się powiodło ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- no i Werci kolejnego ząbka gratuluję ![]() Karola mialaś racje ze Zu ma trzydniówkę. Ale dobrze ze poszłas do lekarza. Taka długa drzemka to faktycznie wymęczona niunia była. U nas takie się nie zdarzają. Dzisiaj była jedna półgodzinna o 17. Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-09-21 o 21:26 |
|
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
Karo, ciesze sie, ze to trzydniowka byla
Czeko, bardzo ladnie ci w tej fryzurze, kolor tez super. Wercia miodzio Gratuluje zabkow. My mamy 3 i 1/2
|
#3935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurde znowu mi ryjek wysypalo ale pewnie przed @.....a wogole to juz nie wiem co mam klasc na buzke bo kazdy podklad czy puder wyglada zle skore mam sucha na wior.....moze pomoze cos krem na noc kupilam z ziaji med jakis nawilzajacy
|
|
#3936 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Amelka kilka razy spała 4,5 godz, aż sprawdzałam czy oddycha Dobrze, że to trzydniówka Cytat:
tyle bidulkę umęczyła.wyobraziłam sobie i się zmęczyłam ![]() Amelka padła mi podczas kolacji, już ostatnie dwie łyżeczki miała i w bek wielki, wyciągnęłam ją z krzesełka a ona ma oczy zamknięte. W szoku byłam bo nawet nie ziewała Ale budziła się cała mokra trąc łapką po dziąsłach więc ją przebrałam w lżejszą pidżamkę i nurofen dałam. Traz też się budzi co chwilę, Boziu niech te zęby już wyjdą ![]() Ja sobie dzisiaj spokojnie M jak M oglądam patrzę a tu małż świece zapala i kieliszki przynosi Kupił wino i lody, popiliśmy trochę i usnął mi na kolanach
|
|
#3937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Amela nie chciała dzisiaj zjeść obiadu, od kilku dni nie chce nic ciepłego jakby ją urażało w dziąsła A serek homo zajadła cały
|
|
#3939 |
|
Zakorzenienie
|
Megi, trzymam kciuki za zeby Amelki
Karo, my tez z Antosiem spalismy dzisiaj 31/2 godziny , z tego wszystkiego obiadu nie ugotowalam, bo obudzilismy sie, gdy maz byl w drzwiach . Oczywiscie nie bylo tragedii, zjadl kanapki ![]() Myslalam, ze Antoni nie pojdzie spac nigdy, ale zasnal tylko godzine pozniej niz zwykle, czyli o 20.00
|
#3940 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale sie boje i juz, Zuza gryzie duze kawałki, pare razy zadławiła sie chrupkiem ryzowym nawet, teraz jest lepiej a o tej wadzie zgryzu nie pomyslalam, bedzie sie trzeba przełamac :/ ale je sama banany np ale teraz to nawet chleba nie chce gryzc, najprawdopodobniej przez te zęby Cytat:
włoski fajne, te pasemka ci pasuja Cytat:
no i dobrze ze to tylko trzydniówka my tez czekamy na 4 ząbka ![]() Cytat:
bedziesz go budzic?
|
|
#3941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziekujemy ide chyba spac bo cos ziewam i nie moge przestac
|
|
#3942 |
|
Wtajemniczenie
|
Już to zrobiłam
kazałam mu się przetransportować do łóżka bo go przecież nie uniosę Idę szybko pod prysznic i lulu bo rano siku łapiemy ![]() Dobranoc
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
. Część była z musem malinowym, część z bananami, a część tylko z cukrem pudrem. Wszystkie były pychota I nawet Zosi smakowały, jadła az jej się uszy trzęsły. Zostało jej jeszcze na śniadanie dzisiaj![]() Poza tym Zosia dokładnie słuchała wczoraj płyt (czytaj: było bliskie spotkanie z płytą chodnikową) i mamy pierwszą porządną zdrapę na czole i nosku trochę. Tragedii nie ma, ale za to jak sie niania przejęła... Jak wróciłam to zryczana, chlipiąca... Musiałam przytulać obie ![]() No i jeszcze z innej beczki-zaczyna źle sie dziać w mojej firmie i troche sie martwię Nie zwolnienia ani żadne takie, ale źle. Nie będę Was zamęczać szczegółami.Miłego dnia A Czeko super masz te włoski Karo ciesze się, że sie uspokoiłaś i że to tylko trzydniówka Megi nieźle z tym winem Ja póki co mam @ i nici z przytulanek Małż wykorzystuje ten czas na Herosów
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-09-22 o 08:23 |
|
|
|
#3944 |
|
Ola-Unhola
|
Dzień Dobry
![]() czeko, bardzo pasuje Ci ta fryzurka Wercia, jak zwykle słodka megi, jak tam Małż. Nie ocknął się jeszcze po tym winie na małe co nieco? Poległ na makas? Wczoraj wieczorem byli u mnie Teściowie z jedną z sióstr Małża (jest Chrzestną Bartka). Trochę późna ta wizyta była, ale mam 10 kg jabłek, więc są jakieś korzyście ![]() ![]() Witam, z kawką Miłego dnia
|
#3945 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
świadomość to podstawa ![]() Cytat:
|
|
|
#3946 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Biedna Zosia, pewnie ją bolało. Ja zawsze bardzo cierpiałam jak zdarłam sobie kolana lub dłonie na chodniku... Kurcze, życzę w takim razie, zęby się poprawiło w pracy
|
|
#3947 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie głowa boli... ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
angy może i ja dzisiaj racuchy zrobię póki co dojadałam kluski z truskawkami. A nie, zapomniałam, ze gulasz dzisiaj mam robić, to racuchy przekładam na jutro.Biedna Zosia z tymi zadrapaniami, ale niestety to bedzie sie zdarzało. Oli wczoraj też nabawiła się sporego siniaka na policzku. Unholy, no 10 kg jablek, to jedzenia macie sporo ja często suszę jabłka, uwielbiam takie podjadać, zamiast chipsów, albo do kawy zamiast słodyczy. Ide po kawe. |
|
|
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz ja witam się z kawką ![]() Zmęczona czuję się ostatnio i jakaś nie do życia. Angy biedna Zosia Trzymam za poprawę sytuacji w pracy.Unholy wpadam na szarlotkę ![]() Karolinka cieszę się, że to tylko trzydniówka. Czeko urocze jesteście obie ![]() Megi oby zęby szybko Amelce wyszły i dały w końcu spokój ![]() Małż niezły ![]() Aaa i za wyniki.Jeszcze dużo zdrówka dla Laurki Kasi. Więcej nie pamiętam ![]() Miłego dnia |
|
|
|
#3950 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje ząbka...w końcu wyszdł![]() A zauważyłaś ze często Nasze Małe to samo mają...jak nie ząbki to szczepienie, albo coś je łapie (oby jak najmniej)Cytat:
![]() U Nas też wcześniej się nie zdarzały...max 1,5h... ![]() Cytat:
My 4 i pół ![]() Cytat:
Niech wyjdą szybciutko bo inaczej ![]() ![]() Cytat:
Należy Wam się chwila wytchnienia Pracusiu![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wiem jak to jest U mnie dzieje się źle od jakiegoś czasu...dużo nowych przyszło, a starzy wiedzą jak jest a jak było i odchodzą A taka fajna firma była...![]() ![]() ....................... Dzień dobry ![]() ale Nas mało od rana ![]() Właśnie dzwoniła moja Mama i zrobiła Zu dwie kitki do góry (pierwszy raz)...no i Mała biega od Babci do lustra, robi akuku, śmieje się w głos i ucieka...i tak w kółko...poznać siebie pewnie nie może ![]() A nocka dzisiaj...zdecydowanie lepiej..tak bardziej normalnie (z pobudkami ale normalnymi do których przywykłam) Miłego dnia ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------
|
|
#3951 | |||
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() dzisiaj nocka nie najlepsza bo mala zaliczyla 2 godziny bezssennosci i mamie sie udzielilo ![]() a teraz spi zmeczona wielce dzisiaj ide w odwiedziny do przyjaciolki wiec Werka bedzie sie bawic z jej coreczka a my ploteczki ![]() Cytat:
![]() mam nadzieje ze sie poprawi w firmie i nie bedzie tak zle dzieki ze ci sie podobaja moje "krotkawe tylko" wlosy ![]() Cytat:
tyy wiesz ze bez szarlotki sie nie pokazuj lepiej a moglabys rzucic jabluszkiem a ostatnio coraz wiecej osob mowi ze Wercia to caly tata ![]() Cytat:
pokaaaaazz fotki Zu z w kucyczkach ![]() Werka to ostatnio ma manie na poprawianie swoich wlosow, i to jeszcze moje tez co chwile lata i najpierw swoje roztrzepie rekami a potem moje chce
|
|
#3952 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Cos weny nie mam dzisiaj bez powodu Gorgulku, milo cie widziec
|
#3953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez powiem..Wercia to cały Tata ![]() coś w tym jest No właśnie nawet jej nie widziałam w dwóch Pierwszy raz Babcia jej zrobiła a ja w pracy Jak wrócę to jej zrobię kitki i cykne fote![]() Fajnie to musi wyglądać
|
|
#3954 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
witam się z fervexem ...coś mnie zbiera i to na poważnie Martysia ewidentnie próbuje ustawić sobie jedną drzemkę na 10.30 - 11 do 13, strasznie mi to nie pasuje bo w ziemie to najlepszy czas na spacer a w wózku ona już od niepamiętnych czasów nie śpi i co tu zrobić, widać kto w domu rządzi - mogę się podporządkować albo podporządkować ![]() angy mam nadzieję, że w pracy się poukłada mariolko, gorgulku podesłałabym trochę weny ale i u mnie brak ![]() czeko super włoski Chciałabym też swoje jakoś obciąć ale raczej nie dam razy - są gęste i niesforne ![]() skierki jakoś nie ma?
|
#3955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja teraz wogole nie robie malej kucyczkow bo nie lubi, zaraz sciaga ,ona woli artystyczny nielad Cytat:
![]() yy to nie masz wyboru tylko sie podporzadkowac ![]() u nas tez drzemka jest przewaznie jedna kolo 11 , a potem mala walczy do wieczora ![]() z krotkimi wlosami nie ma problemu, zdeycdowanie mniej czasu im poswiecam niz dlugim a wtedy to musialam prostowac bo mi sie faluja
|
|
#3956 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No widzisz tylko u nas nie o to chodzi... U nas grzebią na poziomie ustawowym, chcą lasy wciągnąć pod finanse publiczne, państwo w opłakanym stanie, to trzeba łapać się wszystkiego.... Ehh nie chce mi sie gadać na ten temat ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No nie ma... Pisała jakiś czas temu, że u nich nie za bardzo, ale nie wiem o co chodziło
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-09-22 o 11:32 |
||||
|
|
|
#3957 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Dziewczyny mam pytanko i prosze o odpowiedz ![]() Czy wasze dzieci maja jeszcze krzywe nozki??? Duze brzuszki i nie zrosniete ciemiaczko??? Bo moja corcia ma krzywe nozki, jakos dziwnie duzy brzuszek i jak na moje oko spore ciemiaczko W sumie kolezanki to zauwazyly i zasugerowaly mi ze moze ma krzywice. Bylam z nia wczoraj u lekarza i powiedzial ze nie widzi nic szczegolnego ani odstajacego od normy ale ja im nie wierze Pobrali krew do badania i wyniki maja byc w przyszlym tygodniu ale ciezko mi wytrzymac do tego czasu dlatego prosze was o odpowiedz![]() Poza tym mamy od 2 tyg biegunke i juz nie wiem co z tym zrobic. Pobrali jej tylko kal do badania i nic nie przepisali. Kazali tylko smarowac pupe mascia z cynkiem, jak bym o tym nie wiedziala
|
#3958 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
poklocilam sie z TZ
|
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
ee, patrze na pierwszą emonitke i myśle Svi ma dobry humor, bo uśmiechnięta do nas macha ![]() czytam dalej i już wiem że nie za bardzo. coś poważnego, czy do wieczora już się pogodzicie? |
|
|
|
#3960 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na tych fotkach gdzie pokazujesz refleksy stoisz bokiem i jakbym Werkę tam widziała Cytat:
![]() Cytat:
No więc tak ![]() Zuzia ma "krzywe" nóżki. Powinny się zejśc do około 2 roku. Byłam z nią ostatnio na kontroli na bioderkach i lekarz powiedział, że wszystko w jak najlepszym porządku, że często dzieciom zbyt szybko prostują się nóżki i wtedy celowo muszą zakładac jakąś wkładkę żeby je rozserzyc. Na rozstawionych podobno lepiej dziecku uczy się chodzic no i lepiej dla bioderek. Brzuszek spory Zuzia tez ma. Jak byłam u pediatry to nie widziała w tym nic złego. Ciemniączko też nie jest całkowicie zrośnięte. Żadna z tych rzeczy mnie nie niepokoi |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.

ale oczywiście nie można przeginać też w drugą stronę bo sił brak
NIE LUBIĘ TROLLI

Ladna fryzurka.
skore mam sucha na wior.....moze pomoze cos krem na noc kupilam z ziaji med jakis nawilzajacy

Kupił wino i lody, popiliśmy trochę i usnął mi na kolanach 

A serek homo zajadła cały 

. Część była z musem malinowym, część z bananami, a część tylko z cukrem pudrem. Wszystkie były pychota
Nie zwolnienia ani żadne takie, ale źle. Nie będę Was zamęczać szczegółami.