Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-21, 20:35   #1261
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Ja jak odwiedze rosmana i wejdę w restaurację słoiczkową dla niemowląt to tez cały koszyk zabieram. Ale jaka masakra jak tam jednorazowo trzeba zapłacićW tesco ostatnio trafilam na promocje słoiczków i kaszek, to też zapasy mam. A swoją drogą to starszego obiad dwudaniowy w szkole z deserkiem kosztuje 3,40 a małego jednodaniowy około 5zł

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 20:36   #1262
P0P70
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Darusia a tam u Was w Sieradzu to czasem nie ma jakiejś afery z wystawą w sexshopie?

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 20:40   #1263
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Byłam dzisiaj z Erwinem podglądać Eryka na zajęciach z Hip Hopu. Erwi to jak widział te dzieciaczki skaczące w rytmie muzyki to jak śmiesznie podrygiwał, a jak kobieta wyłączyła muzykę, to jak sobie na całe gardło śpiewał ku uciesze wszystkich obecnychSzkoda że nie moge z nim tak zawsze chodzićale pani zabrania rodzicom być na zajęciach.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 21:22   #1264
koglus
Rozeznanie

ale dzis piszecie zabieram sie za czytanie

dzis bylam na wazeniu Ali, wazy 8500g i skonczy jutro 5 miesiecy,pani doktor powiedzialam ze wyglada na roczne dziecko, bo taka dluga,
zaleca podawanie wit. D do ukonczenia roczku mimo ze dokarmiamy mleczkiem , aby zapobiedz krzywizny u dziecka przy chodzeniu, odradzala chodziki (dobrze ze nie kupilam), a i uczyc dziecko siadac ale nie na poduszkach np lezaczek podnosic opierac o cos zeby sobie siedziala tak wysoko jak prawie na krzesełku,
i napisala z karmic 6X150 ml szok tak duzo
dzis bylysmy dlugo na spacerku , bo pogoda dopisuje

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Pop- moje dziecie też antyprzytulasowe. (nawet jak karmilam piersia to tego nie było). Zresztą już o tym pisałam. Czasem mi tego bardzo brakuje, jak widzę zdjęcia mamusiek i tatusiow wtulonych w dzieci, albo spiacych razem wtulone w siebie... nie znam tego... moja nawet jak zaśnie czasem (bardzo rzadko) ze mną w łożku (rano ją czasem biorę do siebie na pol godzinki) to ewentualnie mogę trzymać ją za lapkę- żadnych wiekszych czulości. A jak się wtulam i chcę ja wycalować to mnie odpycha... ale ma wtedy siłę...

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Aaaaaa i jeszcze raz się żalę-
dostałam pierwszy raz @ !!!!!!!!!!!!!! a było tak pięknie............

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Dziewczyny jak długo ważna jest recepta np. na tabl. anty? Miesiąc?
Asiulek , krzesełka super takie kolorowe i wygladaja na bezpieczne,
ja czekam na druga @ ,, no moze jutro bedzie

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 21:26   #1265
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość

Ja jeszcze nie miałam kłopotów z zakupami na all, nawet wczoraj mnie jena babka zaskoczyła, że mimo iż jeszcze nie dostała pieniążków już pozwoliła sobie wysłać mi paczkę. Miło, a pieniążki dopiero dziś mogłam jej przelać.

Brakuje nam tu AniP,oj brakuje co.....? Tylkooliwka?

ja np raz zostałam oszukana. Koleś miał dużo komentarzy pozytywnych i zamówiliśmy od niego 2 perfumy. Wpłaciliśmy kasę i tyle było kontaktu. Oszukał bardzo dużo osób. W sumie szkoda że wtedy nie zglosiliśmy sprawy na policję. No i kilka razy zdarzyło się że sprzedawca próbował wmówić że przesyłkę już wysłał, a okazywało się że to zrobił dopiero gdy zaczęliśmy mu suszyć głowę.

A Aniap pewnie jeszcze we Włoszech grzeje się w słoneczku

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
A na czym polega tajemnica Katarka? Teoretycznie działa tak, jak Frida? Tylko obiekt ciągnący jest inny. To o co chodzi?
Bo chyba też potrzebuję. Igor drze się przy Fridzie, jakbym mu straszną krzywdę robiła i jak skończe dalej płacze z takim smutkiem, żalem. A ja oczywiście czuje się winna, chociaż do cholery nie powinnam przecież, bo dla jego dobra. I ciężkim sercem znów dziłam.

Zastanawiam się czy nie kupić tego katarka, bo mi już płuca niedługo pójdą. Kuba ma teraz taki zalegający gęsty katar i trzeba się nasilić aby mu to wyciągnąć fridą. I o dziwo dzisiaj przy czyszczeniu noska w ogóle nie płakał - coś się kręcił i widac było że mu się to nie podoba ale bezproblemowo mu czyściliśmy.

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
złoże na początku miesiąca juz wiem gdzie i akurat moja pediatra jest w komisji wiec powinno byc ok jak dostane to składam od razu na turnus rehabilitacyjny a o szczepionkach nie pomyślałam dzięki za rade tez to załatwie

pochwalę sie dostaliśmy zapomoge narazie mamy na 3 miesiące rahabilitacji nie wierzyłam ze cos dostaniemy a jednak są jeszcze dobrzy ludzie jak tż zadzwonił z dobrą nawiną to ryczałam jak bóbr
Super wiadomość Cieszymy się razem z Wami że macie ten problem z głowy

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
No właśnie takie dziunie-lalunie stawiają znak = pomiędzy ludźmi chcącymi pracować a prawdziwymi nierobami. Ja się rejestruję bo chyba będzie mi się należał zasiłek. Niby to grosze są ale piechotą nie chodzą a poza tym przez dobre kilka lat pracowałam za najniższą średnią a za studia zapłaciłam majątek (dla mnie) więc teraz będę korzystała jak tylko mogę.
Jak się kiedyś zarejestrowałam i pytam jakie mają propozycje pracy to mi właśnie taka dziunia powiedziała "proszę iść i zobaczyć na tablicy. My żadnych ofert nie mamy". A ja się jej pytam czy przeszłam do urzędu pracy czy do sklepu mięsnego. Mała wymiana zdań nastąpiła i trzaśnięcie drzwiami. Raz się podpisałam (dla ubezpieczenia społecznego).
Jasne, jak dostaniesz zasiłek to idź, zawsze to jakaś dodatkowa kaska.

a niby ci ludzie są dla nas... tia... gdyby tam nie pracowała moja znajoma to nawet stażu bym nie miała... teraz już nie chcę jej zawracać głowy bo i tak mi bardzo pomogła.

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość

Jak myslicie mamusie; Czy skoro Basiula zjadla mi 125g okolo (maly sloiczek) papki marchewkowo cukiniowej, to moze byc juz po godzinie glodna na cycka? Na to wychodzi. Moze dopiero jak jest jakas kaszka to sie bardziej nasyci? Albo ziemniak;
;
mój wcześniej też jakoś po 1-1,5h po zjedzeniu słoiczka domagał się mleczka. Teraz już wytrzymuje ok 3h.

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość

Czyżby EuroBank?
yyy....
Stary 2010-09-21, 21:37   #1266
drcron
Zakorzenienie

dziewczyny ja was przepraszam ze wkleilam tego linka o mleku nie chcialam nikogo urazic ani nikomu zrobic przykrosci ja nie jestem z tych co uwazaja ze powinno sie karmic tylko cycem sama podaje Lusce modyfikowane nie czesto ale podaje a linka wkleilam bo wydalo mi sie ten artykul ciekawy tak ze jesli kogos urazilam to przepraszam

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 21:45   #1267
koglus
Rozeznanie

a ja zaluje ze w Polsce nie ma takiego zasilku jak w angli, ze na kazde dziecko bez wyjatku do 16roku zycia nalezy sie 80funtow , zawsze by to sie przydalo, dlaczego u nas Rzad nie wpadnie na to

Stary 2010-09-21, 22:02   #1268
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
SUUUUUUPPPPEEERRRR!!!!!! Po 3 miesiacach to mały nie będzie już potrzebował rehabilitacji.
A jeszcze jedno. Zobacz czy w okolicy nie ma jakiś findacji dziecięcych bo wtedy bardzo często w takich funadacjach możesz rehabiliwować dzieci za darmo albo za symboliczna kwotę.
pop u nas nic takiego nie ma zreszta teraz juz nie potrzebuje bo dołożyli nam na kolejen 3 miesiące rehabilitacji w sumie mamy około 5000 zł ale numer nie moge w to wierzyc peiniądze mają byc na koncie w tym tygodniu
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 22:07   #1269
libra777
Zakorzenienie

Pop słuchaja Cię słuchają , KATAREK już zamówiony , dzisiaj już nie dawałam rady z tą fridą mało płuc nie wyplułam moze przez to że sama mam katar

A krzesełko zamówiłam takie http://www.madar.siedlce.pl/allegro/...CL_srebrny.JPG

i masło shea tez zamówione
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 22:07   #1270
fasolka73
Rozeznanie

ANECZKA, ale super!!!!Tak się cieszę
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 22:10   #1271
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izaizula Pokaż wiadomość
Witam Kobietki
Czytam Was i czytam a tu Aneczka mi pisze takie rzeczy. Powiedz mi jak Twój Macius. Są zmiany. Jak on sie zachowuje leżąć na brzuszku?Aneczka jak załatwiłaś rehabilitacje, bo ja juz finansowo nie wyrabiam, za każdą wizytę rehabilitantki bule 80 zł. Moze też udałoby mi sie załatwic
kochana współczuje Ci ja miałam to samo bo od 2 tyg mamy rehabilitacje 3 razy w tyg po 70 zł i tez nie wyrabialiśmy napisaliśmy o zapomoge u tż w pracy z Funduszu Socjalnego jak pisałam wyżej prawie 5000 zł wiec poł roku rehabilitacji mamy za darmo
do tego wniosku dołączyliśmy zaświadczenie od rehabilitantki doscy obszerne było tam dużo napisane rozpoznanie co mu dolega itp. koszt wizyty i ile razy w tyg. wszytsko podbite pieczątkami do tego ksero z książeczki wpis od neurologa i ksero usg głowy daj meila to wyśle ci nasze podanie cos zwalisz sobie bo mi rehabilitantka dużo podpowiedziała musisz spróbowac prawdopodobie dostaniesz Trzymam kciuki

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
ANECZKA, ale super!!!!Tak się cieszę
teraz moge góry przenosić uwierzysz ? dostałam strasznego pawera na życie niemożliwe staje się możliwe

Dziękuje wszystkim za kciuki jak widać macie moć Bóg zapłać
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2010-09-21 o 22:12
Stary 2010-09-21, 22:15   #1272
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:

teraz moge góry przenosić uwierzysz ? dostałam strasznego pawera na życie niemożliwe staje się możliwe
Wierzę, bo sama wiem jak mnie problemy finansowe dołują i odbierają siły... A zwłaszcza, że u Ciebie chodziło o zdrowie Maciusia
Stary 2010-09-21, 22:18   #1273
P0P70
Zakorzenienie

Aneczkkaa - naprawdę wspaniale. I tak na marginesie to od tego są właśnie fundusze socjalne w zakładach pracy.
To może teraz rzucisz z powrotem ten Twój nałóg. Tak dla Maciusia i dla siebie oczywiście

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 22:20   #1274
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
a ja zaluje ze w Polsce nie ma takiego zasilku jak w angli, ze na kazde dziecko bez wyjatku do 16roku zycia nalezy sie 80funtow , zawsze by to sie przydalo, dlaczego u nas Rzad nie wpadnie na to
bo taką nasz rząd prowadzi politykę prorodzinną
ja jestem na zasiłku rodzinnym niemieckim 160 euro na dziecko + po 100 dodatkowo raz w roku tzw.prezentowe. U nas by mi się nie należał jakby policzyli zarobki
Cytat:
pop u nas nic takiego nie ma zreszta teraz juz nie potrzebuje bo dołożyli nam na kolejen 3 miesiące rehabilitacji w sumie mamy około 5000 zł ale numer nie moge w to wierzyc peiniądze mają byc na koncie w tym tygodniu
to super że się udało

Fasolka tak tylko napisałam z przymrużeniem oka że mieli jedną izbę i ja wcale nie twierdzę że spanie z dziećmi to coś złego tylko że już to przeszłam i teraz chcę inaczej jak się da chce mieć łóżko dla siebie jestem z osób które nie lubią do nikogo dotykać podczas spania dlatego z małym się strasznie nie wysypiałam.

A mój Frycek dzisiaj przebudził się po 4 zdojdany po pachy dosłownie więc musiałam go przebrać ale dziwne bo pampek suchy gdzieś bokiem poszło wypił mleko CAŁE co mu się jak spał ze mną nie zdarzało i odłożyłam go do łóżeczka a że był sobie cichutko to sama się położyłam i udawałam ze śpię .
Z półprzymkniętych oczu widziałam że cały czas ździwiony zagląda na mnie śmiać mi się chciało ale się nie ruszałam i chyba musiałam naprawdę przysnąć zerwałam się patrzę a on śpi i tak sobie spał prawie do 8
Mogłam go obudzić bo się później drzemki poprzesuwały ale w sumie i tak na wieczór po kąpieli i kolacji zasnął o zwykłej porze.

Katarzysko nas męczy dalej niestety , do lekarza na razie nie idę , bo na sam katar i tak mi nic nie da mam nadzieję że się obejdzie bez lekarza.
U nas cieplutko to większość dnia przesiedzielismy na dworze.
Stary 2010-09-21, 22:23   #1275
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Aneczkkaa - naprawdę wspaniale. I tak na marginesie to od tego są właśnie fundusze socjalne w zakładach pracy.
To może teraz rzucisz z powrotem ten Twój nałóg. Tak dla Maciusia i dla siebie oczywiście
aleś mi dowaliła hihi masz racje jak zwykle tym sposobem od jutra nie pale mówe poważnie dzięki
20-12-14 10 tc
Stary 2010-09-21, 22:26   #1276
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja jak odwiedze rosmana i wejdę w restaurację słoiczkową dla niemowląt to tez cały koszyk zabieram. Ale jaka masakra jak tam jednorazowo trzeba zapłacićW tesco ostatnio trafilam na promocje słoiczków i kaszek, to też zapasy mam. A swoją drogą to starszego obiad dwudaniowy w szkole z deserkiem kosztuje 3,40 a małego jednodaniowy około 5zł
no ceny są straszne jak się kupuje tak więcej rzeczy na raz to szok przy kasie , ja też kupuję w rosmanie (bo niedawno otworzyli u nas) albo w szlekerze zależy gdzie promocja ale w szlekerze częściej .Ja przynajmniej obiadków nie kupuję a za same owoce soki i deserki to masakra.
A kupowałaś moze te słoiczki rosmanowskie ?

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
aleś mi dowaliła hihi masz racje jak zwykle tym sposobem od jutra nie pale mówe poważnie dzięki
bierzesz nas na świadków trzymamy za słowo
Stary 2010-09-21, 22:32   #1277
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
bo taką nasz rząd prowadzi politykę prorodzinną
ja jestem na zasiłku rodzinnym niemieckim 160 euro na dziecko + po 100 dodatkowo raz w roku tzw.prezentowe. U nas by mi się nie należał jakby policzyli zarobki

to super że się udało

A mój Frycek dzisiaj przebudził się po 4 zdojdany po pachy dosłownie więc musiałam go przebrać ale dziwne bo pampek suchy gdzieś bokiem poszło wypił mleko CAŁE co mu się jak spał ze mną nie zdarzało i odłożyłam go do łóżeczka a że był sobie cichutko to sama się położyłam i udawałam ze śpię .
Z półprzymkniętych oczu widziałam że cały czas ździwiony zagląda na mnie śmiać mi się chciało ale się nie ruszałam i chyba musiałam naprawdę przysnąć zerwałam się patrzę a on śpi i tak sobie spał prawie do 8
Mogłam go obudzić bo się później drzemki poprzesuwały ale w sumie i tak na wieczór po kąpieli i kolacji zasnął o zwykłej porze.

Katarzysko nas męczy dalej niestety , do lekarza na razie nie idę , bo na sam katar i tak mi nic nie da mam nadzieję że się obejdzie bez lekarza.
to extra moj tez tak świruje a dzis nie mógł usnąć chyba godzinę się męczył i w końcu padł

Mam nadzieje ze katar szybko minie

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:

no własnie ja tez jestem ciekawa czy warto te rosmanowskie kupowac ? ? ? ostatnio się nim przyglądałam mają nawet kaszki któraś z was kupowała ???

Libra mówisz i masz juz raz nie paliłam z Mackiem w ciązy wiec wiem ze jest to do zrobienia odziwo wcale mnie to nie przeraża

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Dobrej nocy " stosunkowo udanej " hihihihi
20-12-14 10 tc
Stary 2010-09-21, 22:34   #1278
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
A ja tak od rana zarzuce pytanie- co myslicie o tym krzesełku?? Ma wszystko co potrzeba czy mu czegoś brakuje?
my mamy to http://allegro.pl/funkcjonalne-angie...195750460.html od tego sprzedawcy, nie mam zarzutow

Cytat:
że powinnam dostać medal za to że wyprowadziłam małą z takiego wcześniactwa.
zdecydowanie sie zgadzam!!!

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
w ogóle nieraz mi się wydaje że jestem aspołeczna
oj, znam to uczucie

Cytat:
pochwalę sie dostaliśmy zapomoge narazie mamy na 3 miesiące rahabilitacji nie wierzyłam ze cos dostaniemy a jednak są jeszcze dobrzy ludzie jak tż zadzwonił z dobrą nawiną to ryczałam jak bóbr

suuuuuuuuuuuuuuuuuuper!!! !
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 22:34   #1279
koglus
Rozeznanie

Cytat:
no ceny są straszne jak się kupuje tak więcej rzeczy na raz to szok przy kasie , ja też kupuję w rosmanie (bo niedawno otworzyli u nas) albo w szlekerze zależy gdzie promocja ale w szlekerze częściej .Ja przynajmniej obiadków nie kupuję a za same owoce soki i deserki to masakra.

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Ja jak wchodze w Polsce do sklepu to za 100 zł to prawie nic nie mam w koszyku,a w angli to mozna naprawde kosz napakowac , a za 50 futnow to zakupy na tydzien dla dwojki ,
w polsce mamy ceny europejskie a zarobki rosyjskie

Stary 2010-09-21, 22:41   #1280
minka26
Wtajemniczenie

aneczka super wieści!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Darusia a tam u Was w Sieradzu to czasem nie ma jakiejś afery z wystawą w sexshopie?
to my mamy tu sexshop?? troche mnie tu nie było, ale o sexshopie nikt mnie nie poinformował

ja po basenie dziś z małą, padam na twarz, niby tylko 30 minut w wodzie, ale z dojazdami to nas w sumie 4 godziny wychodzą

aha i fasolka chciałam napisac, że ja cię w 100% rozumiem, bo po tym jak tu czytałam jak dziewczyny usypiają dzieciaczki wydrukowałam sobie książkę, teraz wiem, że niepotrzebnie, bo nie musiałam nic szczególnego robić, żeby Amelka zaczęła sama zasypiać, po prostu ona sobie leży, trochę pomiauczy i zasypia, a ja przeważnie zamiast ją kłaść to ją nosiłam i bujałam teraz to dla mnie śmieszne, ale wydawało mi się że lepiej wiem kiedy ona jest śpiąca. U nas przyszło to gładko, ale wiem, że gdyby stawiała opór to ja wymiękam, nie nadaję się do tego, żeby pozwolić jej płakać. Czasem ma gorszą chwilę i nie chce sama usnąć, jak stęka to umiem to wytrzymać, jak zaczyna płakac to od razu ją biorę na ręce. Nie wiem czy to dobrze, czasem się boję, że w przyszłości będzie wymuszała wszystko płaczem ale nie umiem inaczej, nie potrafię znieśc jej płaczu... Ja myślę, że Hania nie jest gotowa, przyjdzie czas i na nią a każda z nas robi co może, aby dzieciaczki były szczęśliwe, nic na siłę

a tu wam wstawię fotki z ostatniego tygodnia, jak z tylkooliwką i dzieciaczkami się pluskamy
Stary 2010-09-21, 22:45   #1281
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
t

Libra mówisz i masz juz raz nie paliłam z Mackiem w ciązy wiec wiem ze jest to do zrobienia odziwo wcale mnie to nie przeraża

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Dobrej nocy " stosunkowo udanej " hihihihi
ja też kiedyś paliłam i zostawiłam z dnia na dzień bez niczego zadnych plastrów tabletek itp.ale 8 kg w dupie przybyło niestety jednak myslę ze jak ktoś chce to nic trudnego powodzenia
Cytat:
Ja jak wchodze w Polsce do sklepu to za 100 zł to prawie nic nie mam w koszyku,a w angli to mozna naprawde kosz napakowac , a za 50 futnow to zakupy na tydzien dla dwojki ,
no niestety to smutna prawda za 100 zł to rzeczy najpilniejszej potrzeby i to nie za drogie

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Super te zdjęcia z basenu aż zazdraszczam sama pływac nie umiem ale chciałabym zeby chociaz dzieci umiały a u nas nie ma takiej możliwości
Stary 2010-09-21, 22:49   #1282
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:

Fasolka tak tylko napisałam z przymrużeniem oka że mieli jedną izbę i ja wcale nie twierdzę że spanie z dziećmi to coś złego tylko że już to przeszłam i teraz chcę inaczej jak się da chce mieć łóżko dla siebie jestem z osób które nie lubią do nikogo dotykać podczas spania dlatego z małym się strasznie nie wysypiałam.

sama się położyłam i udawałam ze śpię .

Spoko, wszystko zrozumiałam , jasne każdy robi jak mu wygodnie i jest ok. Ja tak Ci napisałam, bo czasami jak się pisze, a nie widzi rozmówcy to można coś źle odebrać, lepiej wyjaśnić.

A ja czasem też Hanię tak nabieram, że śpię i ona usypia, chociaż ostatnio, jak leżała obok mnie i ja tak udawałam, to ona mi zaczęła klakson na nosie robić (bo tak się bawimy, że ona naciska mi na nos i ja udaję klakson)i tak parę razy ponaciskała i czeka, czeka..... I ja już nie wytrzymałam i zaczęłyśmy się śmiać

A propo nosa, to-powrotu do zdrowia życzę
Stary 2010-09-21, 22:51   #1283
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
dziewczyny ja was przepraszam ze wkleilam tego linka o mleku nie chcialam nikogo urazic ani nikomu zrobic przykrosci ja nie jestem z tych co uwazaja ze powinno sie karmic tylko cycem sama podaje Lusce modyfikowane nie czesto ale podaje a linka wkleilam bo wydalo mi sie ten artykul ciekawy tak ze jesli kogos urazilam to przepraszam
ale przecież nikt się nie obraził. Tak ogólnie artykuł był komentowany

Cytat:
Ale wspaniałe wieści Cieszę się razem z Wami

Cytat:

teraz w intermarche jest promocja na słoiczki Hippa - drugi jest za pół ceny.
A rossmannowskie raz kupiłam, marchewka z ryżem i kurczakiem. W smaku to okropne, jak każdy tego typu słoiczek, ale mały zjadł ze smakiem, nic mu się nie działo więc chyba są ok
Stary 2010-09-21, 22:59   #1284
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
aha i fasolka chciałam napisac, że ja cię w 100% rozumiem, bo po tym jak tu czytałam jak dziewczyny usypiają dzieciaczki wydrukowałam sobie książkę, teraz wiem, że niepotrzebnie, bo nie musiałam nic szczególnego robić, żeby Amelka zaczęła sama zasypiać, po prostu ona sobie leży, trochę pomiauczy i zasypia, a ja przeważnie zamiast ją kłaść to ją nosiłam i bujałam teraz to dla mnie śmieszne, ale wydawało mi się że lepiej wiem kiedy ona jest śpiąca. U nas przyszło to gładko, ale wiem, że gdyby stawiała opór to ja wymiękam, nie nadaję się do tego, żeby pozwolić jej płakać. Czasem ma gorszą chwilę i nie chce sama usnąć, jak stęka to umiem to wytrzymać, jak zaczyna płakac to od razu ją biorę na ręce. Nie wiem czy to dobrze, czasem się boję, że w przyszłości będzie wymuszała wszystko płaczem ale nie umiem inaczej, nie potrafię znieśc jej płaczu... Ja myślę, że Hania nie jest gotowa, przyjdzie czas i na nią a każda z nas robi co może, aby dzieciaczki były szczęśliwe, nic na siłę

a tu wam wstawię fotki z ostatniego tygodnia, jak z tylkooliwką i dzieciaczkami się pluskamy
Dziękuję Ci za te słowa zrozumienia
Ja nie mam obaw , że mała będzie wymuszać potem wszystko płaczem. Im dziecko starsze, tym więcej rozumie i więcej można mu wytłumaczyć. Np, w superniani jest słynny "karny jeżyk", ale to są dzieci już rozumiejące co się mówi do nich Ze starszymi ja mam już doświadczenie , byłam opiekunką takiego chłopca - wymuszacza, parę akcji, rozmów i spokój Ale on miał 2 lata, a nie 5 miesięcy....

Zdjęcia suuuper!!!! Też się muszę w końcu wybrać z małą na ten basen...
Stary 2010-09-21, 22:59   #1285
Ferrou
Zakorzenienie

My zamówiliśmy to krzesełko http://allegro.pl/nowoczesne-krzesel...224122052.html jutro ma niby być więc zobaczymy co to za cudo

Cytat:

Zazdroszczę dziewczyny i wypadu na basen z dzieciaczkami i spotkania

Cytat:
ja też kiedyś paliłam i zostawiłam z dnia na dzień bez niczego zadnych plastrów tabletek itp.ale 8 kg w dupie przybyło niestety jednak myslę ze jak ktoś chce to nic trudnego powodzenia
Ja paliłam przez chyba 10lat, dość wcześnie zaczęłam, bo popalałam sobie już w 8 klasie podstawówki I rzuciłam z dnia na dzień kiedy się o Kubie dowiedziałam. To już ponad rok. Czasami ciągnie, ale jakoś udaje mi się wygrać z nałogiem. Jak na razie mam silną wolę bo chodzi przecież o Kubę, a nie wiem co będzie jak przestanę karmić. Zawsze palenie było dla mnie cholernie przyjemne i relaksujące, taka chwila tylko dla mnie W sumie nie chcę zaprzepaścić tej szansy i chcę już w ogóle nie palić mam nadzieję że wytrwam
Stary 2010-09-21, 23:03   #1286
cigi
Rozeznanie

dusiaka- no chyba tak bede robic z mleczkiem po sloiczkowym obiadku; wydawalo mi sie, ze nie bedzie chciala, bo pierwszy raz zjadla tak duzo, a czasem nie ma ochoty na cyca; ale zawsze mozna sprobowac;

Cytat:
Dokladnie, zgadzam sie z tym; Zycie w Polsce jest baaardzo drogie. Przynajmniej jesli chodzi o sprzety, meble, artykuly dzieciece, ubrania...
Porownanie mam z Francja. A na dodatek jesli chodzi o opieke medyczna jest tutaj tez taniej. Za lekarstwa wlasciwie nie place. I np szczepionka na pneumokoki jest tez darmowa.
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 23:06   #1287
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
No to mam kurtkę A teraz kolejny dylemat. Ciepła kurtka, spodnie, bluza, a co na stópki? Bo jak będzie zima to kombinezon, a do tej kurtki, to co? Jakieś buty? Bo będą na nóżkach rajstopki, skarpetki i spodnie i to wszystko?
ja na razie zakladam takie grubsze rajstopki, na to skarpetki z frotki z grzechotkami na paluszkach, są takie m.in. w rossamnnie, no i kupiłam jeszcze takie cuś:
http://allegro.pl/mokasynki-skarpetk...235781014.html

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Aniu mamy specjalnie dostosowane akwarium do pyszczakow, ja mialam pyszczaki z innymi rybkami i nic sie nie dzialo;/ pozyjemy zobaczymy, do rybek sie az tak nie przywiazuje , ale pamietam ze mialam 4 pyszczaki w akwarium razem z weloną, głupikami itp i nic sie nie dzialo.
Poki co na razie tez jest spokoj i sie dostosowuja, zobaczymy....

Generalnie kolor jest bardzo zywy i bardzo widoczny:P
i oby teraz te ż było ok. Zazdroszczę Wam tego akwarium. My zrezygnowaliśmy ze wzgl. na brak miejsca po reorganizacji dużego pokoju
Na pewno fajnie wyglądasz

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 23:09   #1288
cigi
Rozeznanie

O, ferrou, jakie ladne zdjecie; sliczna z ciebie dziewczyna;

acha, dziewczyny, zapomnialam pochwalic dzieciaczki; wszystkie sa sliczne ; a kawalerowie sa jeszcze jacys wolni bo sie pogubilam w swataniu? postaram sie niedlugo wrzucic fotke mojej laseczki, ale teraz zmykam chyba spac
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 23:35   #1289
koglus
Rozeznanie

Cytat:
aneczka super wieści!!!!!!!!!!!!!!!!!

to my mamy tu sexshop?? troche mnie tu nie było, ale o sexshopie nikt mnie nie poinformował

ja po basenie dziś z małą, padam na twarz, niby tylko 30 minut w wodzie, ale z dojazdami to nas w sumie 4 godziny wychodzą

super zdjecia z basenu
a powiedzcie czy dzieciaczkom nie jest zimno ? ja jakos sie obawiam ja swoja wziasc na basen,

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
dusiaka- no chyba tak bede robic z mleczkiem po sloiczkowym obiadku; wydawalo mi sie, ze nie bedzie chciala, bo pierwszy raz zjadla tak duzo, a czasem nie ma ochoty na cyca; ale zawsze mozna sprobowac;

Dokladnie, zgadzam sie z tym; Zycie w Polsce jest baaardzo drogie. Przynajmniej jesli chodzi o sprzety, meble, artykuly dzieciece, ubrania...
Porownanie mam z Francja. A na dodatek jesli chodzi o opieke medyczna jest tutaj tez taniej. Za lekarstwa wlasciwie nie place. I np szczepionka na pneumokoki jest tez darmowa.
u nas tez sa za darmo wszystkie szczepionki no ale coz miejmy nadzieje ze kiedys bedzie lepiej,

musze sie pochwalic nowym zakupem , wylicytowalam krzeselko uzywane w idealnym stanie za 150zl chicco polly, bardzo jestem happy,

no bo niestety z polski nie moge przywiezc bo koszty transporu za drogie , a tez mi sie wasze krzeselka podobaly
mam nadzieje ze bedzie dobre , bo jeszcze z tej firmy nic nie mialam

Stary 2010-09-22, 06:59   #1290
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Cytat:
kochana współczuje Ci ja miałam to samo bo od 2 tyg mamy rehabilitacje 3 razy w tyg po 70 zł i tez nie wyrabialiśmy napisaliśmy o zapomoge u tż w pracy z Funduszu Socjalnego jak pisałam wyżej prawie 5000 zł wiec poł roku rehabilitacji mamy za darmo
do tego wniosku dołączyliśmy zaświadczenie od rehabilitantki doscy obszerne było tam dużo napisane rozpoznanie co mu dolega itp. koszt wizyty i ile razy w tyg. wszytsko podbite pieczątkami do tego ksero z książeczki wpis od neurologa i ksero usg głowy daj meila to wyśle ci nasze podanie cos zwalisz sobie bo mi rehabilitantka dużo podpowiedziała musisz spróbowac prawdopodobie dostaniesz Trzymam kciuki

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Dziękuje wszystkim za kciuki jak widać macie moć Bóg zapłać
Dziękuje Ci Aneczkaa za pomoc. Rozmowa duzo mi pomogła i podniosla na duchu bo już psychicznie nie daje rady. Biorę Antka dzisiaj na badania zobaczymy co mi powie. Mam tylko problem bo wczoraj tłumik odleciał w moim samochodzie (jakby mało wydatków było) ale moze mamę ściagne do mnie to z Antkiem wyskocze

Edytowane przez izaizula
Czas edycji: 2010-09-22 o 07:00
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości