![]() |
#151 |
Zadomowienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X
Ja bym stawiała na aparat.
Nie jestem specjalistą, ale ja należę do osób, które dość mocno poruszają paszczą kiedy mówią. A zamki haczą. Czasami się zastanawiam, czy gdybym miała skądinąd większe zamki porcelanowe to czy ktokolwiek potrafiłby mnie zrozumieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
mnie orto mowila miedzy 1,5 a 2 lata.. a z aparatem mowie o wiele wyrazniej
![]() ps w glebi duszy wierze jednak ze scxiagne aparacik w grudniu..takie moje male marzenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale dla Hollywood smile I can się poświęcić ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
![]() no dobra, myślę. pewnie tak pod koniec 2012 będę miała ściągane ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz moim glownym problemem sa dziasla przy gornych czworkach. jakies zapalenia mi sie wdalo i dziasla narosly na zamki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#155 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() babcia to Kmee, mclilu, smv i cholercia nie mogę sobie przypomnieć kto miał takie najlepsze na forum wyciągi w całej buzi.. hihi i te maski itd.. td ![]() WIEM!!! 88Ekaterina88 hihi a ja.. mogę być na razie ciocią ![]() ![]() Edytowane przez rozgwiazda Czas edycji: 2010-09-20 o 21:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uła. ja zanim miałam aparat, to szczerze mówiąc myłam zęby, ale się do tego nie przykładałam. miałam zapalenie dziąseł, teraz się zastanawiam, jak mogłam tak żyć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#158 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jaka piękna wada wymowy to rrr. Ostatnio dzwonił do mnie do pracy sprzedawca z cyklu "kup pani kożuch choć mamy lato". Tak pięknie wymawiał "rrr", że z przyjemnością go wysłuchałam.. Zazdrroszcze Ci ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
![]() No tak Ekatka i jej wyciągi, toż to było przeżycie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#159 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Zakorzenienie
|
ja mialam usuwane wszystkie 4ki stad te szpary. gora juz byla bez szpar ale pani orto lacuszek dala nie na wszytskie zeby i znowu sie pojawila. ogolnie moja prawa strona gorzej sie "robi" niz lewa
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Raczkowanie
|
hej
Znajdzie sie na forum miejsce jeszcze dla mnie?
![]() bedzie mi bardzo milo jesli ktos dopisze mnie do list: rocznik 1993, gora i dol: 7.09.2010 tydzien wczesniej mialam zakladane separacje i jak do tej pory byla to najgorsza rzecz jaka przezylam przez moje zabki. Przez jakies 3 dni musialam brac prochy. W kwietniu mialam leczone zeby, a od maja do lipca wyrywane wszystkie osemki (tylko jedna zaczela wyrastac) ![]() Po 2 tyg mysle ze juz sie przyzwyczailam, bo nie bola mnie juz przednie zabki przy jedzeniu (ale nadal nie opanowalam dobrze tej umiejetnosci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Rozeznanie
|
Dot.: hej
muszę się wyżalić...
od tych przeklętych separatorów zęby mnie bolą okropnie ![]() to co będzie jutro po założeniu aparatu? ![]()
#163 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: hej
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Rozeznanie
|
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaa i aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaa
![]() ![]() ![]() ![]() kto mi wytlumaczy co to sa wyciagi kategori B ? ![]()
#165 |
Zakorzenienie
|
To juz 3 miesiace z aparatem....
Zdjecie: w dniu zalozenia i po wczorajszej 2 wizycie.
#166 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie aparatki
![]() Przeglądam ten temat już od czasu,kiedy rodzice stwierdzili,że zainwestują w mój aparat ortodontyczny ![]() Tak krótko o sobie,to mam lat 16 i jestem uczennicą I LO. Pod koniec podstawówki nosiłam aparat ruchomy,acz nie wiedziałam żadnych efektów (i nie chciało mi się go nosić) więc przestałam.Od kilku miesięcy zaczęła mi się robić szpara między zębami i wtedy oto matka rzekła o tym aparacie stałym. Szczerze,cieszę się,bo marzę o prostych ząbkach. ![]() Dzisiaj mam pierwszą wizytę u ortodontki.Jak myślicie ile będę czekać na moje cudo? Czytałam,że jednej dziewczynie już zakładano na pierwszej wizycie.Czy to możliwe? Pozdrawiam i mam nadzieję,że przyjmiecie mnie w swoje progi ^^ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
O, to chyba o mnie ![]() Ja uwinęłam się w trzy dni. Faktycznie zakładany miałam aparat na pierwszej wizycie, bo poprzedni pobyt nazwałabym konsultacją. Poszło u mnie tak sprawnie, bo miałam swoje wyciski i przede wszystkim PRZEOGROMNE szczęście. Przyjąć zawsze przyjmiemy ![]() Już prawie tydzień od założenia aparatu, a zęby bolą zupełnie tak jak na początku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Raczkowanie
|
Mam mam mam
![]() Dziwnie trochę, jakby mi górnej wargi nie starczało na domknięcie ust, ale za to mam wrażenie że jak mi się ta górna warga zmęczy to zawsze ją mogę na aparacie położyć ![]() Nie boli ale czuję nacisk na zęby. przy jedzeniu trochę bolało, a jak poszłam myć zęby po jedzeniu i je wypłukałam najpierw to stwierdziłam że połowa jedzenia musiała mi zostać w aparacie tyle tego wyleciało... jej, niefajnie. Takie pierwsze aparatowe wrażenia, później wrzucę zdjęcia!
podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum Edytowane przez Kanaig Czas edycji: 2010-09-21 o 16:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#170 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mogę się pod tym podpisać ![]() wosk.. jak miło, że wymyślili coś takiego ![]() fotki obiecuję dodać jutro ![]()
![]() |
#171 |
Przyczajenie
|
Jeżeli już sporo osób w ostatnim czasie sie przedstawiło to może i ja.
Więc tak: nazywam sie Karolina ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że przyjmiecie nową ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Raczkowanie
|
Wiecie co, odkąd mi wyrwali zęba to mam taki straszny apetyt
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
moze ostro ocenie, ale: albo Twoj ortodonta ma taktyke bardzo powolnego dzialania albo robi to, by Cie naciac na kase z tytulu dluzszego leczenia albo nie wie co ma zrobic. wg mnie bez sensu jest zakladanie coraz grubszych lukow bez podpietych wszystkich zamkow, poza tym, nie takie stloczenia ludzie mieli i od razu podpinano im calosc. ja bym poprosila o konkretne uzsadanienie takiego sposobu leczenia. ale spokojnie, ja sie nie znam i moze niepotrzebnie sie wypowiadam. po prostu ja na Twoim miejscu nie bylabym zadowolona z postepu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Raczkowanie
|
I oto wróciłam z pierwszej wizyty.Niestety nie zakładano mi aparatu,acz pani ortodontka zrobiła mi odcisk.Jeździłam robić zdjęcia rentgenowskie,a jutro je zawieźć.I za jakieś 2 tyg. mam kolejną wizytę i będą gadać o szczegółach.
ja chcę już aparat,no! |
![]() ![]() |
![]() |
#176 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#177 |
Rozeznanie
|
a mnie znowu zęby bolą
![]() najpierw przez separatory.. teraz przez aparat.. niech już przestaną! o! ![]()
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
u mnie tez prawa strona jest do chrzanu a lewa sie juz praktycznie pieknie ulozyla
|
![]() ![]() |
![]() |
#179 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jak ty to robisz ze masz takie biale zeby w aparacie ? :/ ktos mi wytlumaczy co z tymi wyciagami? Gdzie sie podzialyscie kaloszki? ![]()
![]() |
#180 |
Raczkowanie
|
ja nie wiem, co z wyciągami. ja mówię do pani "liski mi się skończyły" i pani daje liski (czyli te z liskiem na opakowaniu)
![]() ![]() ale ale byłam dziś u orto i rozmowa: -a tak pi razy drzwi to kiedy ściągamy? -a myślę, że w grudniu łiiiiiii!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() nastawiłam się, że do czerwca minimum, a zapewne dłużej, więc to baaardzo miła niespodzianka - jednak czasem warto być pesymistą ![]() wprawdzie ja tam widzę jeszcze mnóstwo do poprawy, ale może się uda ![]() pomarudziłam, że dwójka lewa za wysoko - orto aktywowała drut i ma się obniżać pomarudziłam, że dwójka prawa wciąż nie równo z resztą - orto ponaciągała boli już teraz, więc jutro pewnie nie będę miała jak zębów rano umyć, ale podoba mi się współpraca typu mówisz-masz ![]() tak sobie myślę, że smutno mi będzie bez aparatu. człowiek to jednak szybko do złego przywyka. pewnie jakbym schudła to bym za cellulitem na dupie tęskniła ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:03.