Bransoletki które mówią o Tobie (charms, pandora, lilou) - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-21, 22:14   #3781
Mirell
Zakorzenienie

Dot.: Bransoletki które mówią o Tobie (charms, pandora, lilou)

Cytat:
Napisane przez veryluckystar Pokaż wiadomość
A są już u Ciebie te nutki i puzzle?
U mnie, w salonie Pandory?
Pełna kolekcja zawsze jest, łącznie ze wszystkimi nowościami
Mirell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 22:20   #3782
magdadro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mirell Pokaż wiadomość
U mnie, w salonie Pandory?
Pełna kolekcja zawsze jest, łącznie ze wszystkimi nowościami
a nowości to już są w salonach Pandory???? bo na stronce nic nie ma .....
W Twoim Stylu widziałam reklamę różowej bransoletki z nowymi klipsami
widziałaś je może w salonie?

magdadro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 22:22   #3783
veryluckystar
Wtajemniczenie

A ładne są puzzle i nutki live?
veryluckystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 22:30   #3784
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdadro Pokaż wiadomość
a nowości to już są w salonach Pandory???? bo na stronce nic nie ma .....
W Twoim Stylu widziałam reklamę różowej bransoletki z nowymi klipsami
widziałaś je może w salonie?
Tak się składa, że dzisiaj weszłam do Pandory i co prawda nowości nie oglądałam, chciałam tylko przeglądnąć murano, ale sprzedawczyni od siebie sama dodała, że mają wszystkie nowości z nowego katalogu i jak chcę to może pokazać Ale ja podziękowałam, bo widziałam już nowy katalog i z tych nowości nie ma nic murano, jest kilka innych koralików i właśnie jakieś stopery

A co do sprawy z limitem na koralik serduszko, to serio żenada i tyle
A informowali o tej promocji jakoś chociaż jakoś odpowiednio wcześniej, czy dopiero "dzień po"?

Cytat:
A ładne są puzzle i nutki live?
Tak jak pisałam wyżej, nie wiem, nie oglądałam, ale wiem, że są w salonie

Aha i jakby ktoś coś chciał to mogę kupić, jutro się wybieram w te strony po odbiór płaszcza z pralni więc mogę wejść do salonu
Stary 2010-09-21, 22:39   #3785
veryluckystar
Wtajemniczenie

To jakbyś mogła spojrzeć na nutki i puzzle czy ładne na żywo wg Ciebie to będę wdzięczna
Stary 2010-09-21, 22:54   #3786
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:
To jakbyś mogła spojrzeć na nutki i puzzle czy ładne na żywo wg Ciebie to będę wdzięczna
Ok, zobaczę
A jaką one mają cenę?
Stary 2010-09-21, 22:56   #3787
sorina
Zakorzenienie

Strawberry bardzo Ci dziękuję.No i odpadły mi 2 charmsy do kupienia

A co sądzisz o tych kwiatkach z YES?

Czesterka z Galerii Sim ten konik ma taki jasny zielony kolor przy srebrze.
sorina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 23:04   #3788
magdadro
Rozeznanie

Mirell, informowali i to co najmniej kilka dni wcześniej.
Dla mnie to też jest żenujące bo firma prezentuje sie jako luksusowa, reklamuje w kobiecych pismach, w necie, a popełnia gafy w tak podstawowych kwestiach. Na stronach było info, że promocja trwa od piątku do niedzieli lub do wyczerpania zapasów ale wyczerpanie się zapasów pierwszego dnia 1,5h po otwarciu sklepu jest trochę dziwne.... Koniec końcem zakupiłam to z czym czekałam do tego pięknego dnia a wyraźnie zakłopotana (w sumie nie dziwota) tą całą sytuacją Pani pozwoliła mi wybrać inny spośród 4 zaproponowanych koralików. Ostatecznie firma nie straciła zupełnie w moich oczach ale niesmak pozostał tym bardziej ze info o promocji "wisiało" na ich stronie bardzo długo.

Edytowane przez magdadro
Czas edycji: 2010-09-21 o 23:08 Powód: dopisano
Stary 2010-09-21, 23:11   #3789
czesterka
Zakorzenienie

GG do czesterka

Cytat:
Napisane przez sorina Pokaż wiadomość

Dziekuje
Wole cos jeszcze bardziej kolorowego

W ogole Wam tez parasolka z yesa tak inaczej brzęczy na bransoletce?
czesterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 23:15   #3790
sorina
Zakorzenienie

A wracając do obsługi w YES to napisałam skargę na tą z Magnolia Park. Mój przyjaciel kupuje mi charmsy w Złotych Tarasach i jedna dziewczyna tam go już kojarzy bo okazało się że są sąsiadami. Kupił mi teraz koloseum i łyżwę. Wydrukował sobie wcześniej zdjęcie wszystkich któemam żeby potem coć na miejscu wybrać i ta jakoś podejrzała tąkartkę i poprosiła go żeby jej pokazałbo chciałaby zobaczyć. Ponoć szczęka jej opadła i zapytała czy to wszystko moje
Stary 2010-09-21, 23:17   #3791
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:
Mirell, informowali i to co najmniej kilka dni wcześniej.
Dla mnie to też jest żenujące bo firma prezentuje sie jako luksusowa, reklamuje w kobiecych pismach, w necie, a popełnia gafy w tak podstawowych kwestiach. Na stronach było info, że promocja trwa od piątku do niedzieli lub do wyczerpania zapasów ale wyczerpanie się zapasów pierwszego dnia 1,5h po otwarciu sklepu jest trochę dziwne.... Koniec końcem zakupiłam to z czym czekałam do tego pięknego dnia a wyraźnie zakłopotana (w sumie nie dziwota) tą całą sytuacją Pani pozwoliła mi wybrać inny spośród 4 zaproponowanych koralików. Ostatecznie firma nie straciła zupełnie w moich oczach ale niesmak pozostał tym bardziej ze info o promocji "wisiało" na ich stronie bardzo długo.
A to info było tylko na stronie czy w sklepach też? Bo szczerze, to ich strona dla mnie jest słaba, właśnie niby tacy luksusowi (bo naprawdę zawieszki najwyższa jakość), ale nawet z poprawną polszczyzną mają tam problem No i to, że nie ma żadnej karty stałego klienta, w Yes na ich produkty dają... Duży plus, że zawsze jednak jest ogromny wybór w salonie No a w Yes parę koralików na krzyż
Czyli ostatecznie jednak dostałaś koralik gratis (a jaki?), dobrze rozumiem?

Ja teraz chciałabym do Pandory jednak dokupić coś ze samego srebra, ale nie takie ciemne tylko jasne, coś delikatnego, zastanawiam się nad workiem pieniędzy bądź sową dla pomyślności na początek roku akademickiego, jak myślicie? Może jutro?

Edytowane przez Mirell
Czas edycji: 2010-09-21 o 23:20
Stary 2010-09-22, 00:03   #3792
magdadro
Rozeznanie

Cytat:
A to info było tylko na stronie czy w sklepach też? Bo szczerze, to ich strona dla mnie jest słaba, właśnie niby tacy luksusowi (bo naprawdę zawieszki najwyższa jakość), ale nawet z poprawną polszczyzną mają tam problem No i to, że nie ma żadnej karty stałego klienta, w Yes na ich produkty dają... Duży plus, że zawsze jednak jest ogromny wybór w salonie No a w Yes parę koralików na krzyż
Czyli ostatecznie jednak dostałaś koralik gratis (a jaki?), dobrze rozumiem?

Ja teraz chciałabym do Pandory jednak dokupić coś ze samego srebra, ale nie takie ciemne tylko jasne, coś delikatnego, zastanawiam się nad workiem pieniędzy bądź sową dla pomyślności na początek roku akademickiego, jak myślicie? Może jutro?
info było na stronie i powiedziała mi również o nim Pani z salonu jak byłam tam kilka dni wcześniej. Nawet zażartowałam a raczej wykrakałam że pewno się rozejdą jak woda a Pani powiedziała że w niedzielę to może być problem ale pierwszego dnia będą na pewno
Tak, ostatecznie dostałam gratis koralik, w sumie ładnie z ich strony.
Wybrałam serduszka (był jeszcze domek, piesek i piłka do rugby)
Wiem że na kartę Citibanku Elle w wybranych salonach jest 3 lub 5% zniżki na Pandorę.
Na Twoim miejscu wybrałabym sowę Będzie pasować do Twoich koralików i jest wyjątkowo ładna. Worek pieniędzy chyba trochę oklepany i najczęściej podrabiany
Pod koniec tygodnia wybiorę się do Pandory zobaczyć te skórzane bransoletki ale coś mi się wydaje ze podwójna 35moze być za mała a 38 za duża..... zobaczymy w sumie skórzana powinna być ciaśniejsza niż srebrna bo inaczej się "poddaje" i nie powinno się zakładać więcej niż 7-9 zawieszek.

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:39 ----------

przed chwilą z ciekawości weszłam na profil Pandory w US,
pojedyncza skórzana bransoletka 30$, podwójna 35$
szok, to mniej niż połowa ceny z złotówkach ......
srebrna 55$ czyli jakieś 170zł a u nas 299zł ......
ceny zawieszek też niższe choć nie tak diametralnie - 25$ za te które u nas są po 99zł
Nic dziwnego że tam co druga nastolatka w tym biega.

Edytowane przez magdadro
Czas edycji: 2010-09-21 o 23:44
Stary 2010-09-22, 00:35   #3793
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:
info było na stronie i powiedziała mi również o nim Pani z salonu jak byłam tam kilka dni wcześniej. Nawet zażartowałam a raczej wykrakałam że pewno się rozejdą jak woda a Pani powiedziała że w niedzielę to może być problem ale pierwszego dnia będą na pewno
Tak, ostatecznie dostałam gratis koralik, w sumie ładnie z ich strony.
Wybrałam serduszka (był jeszcze domek, piesek i piłka do rugby)
Wiem że na kartę Citibanku Elle w wybranych salonach jest 3 lub 5% zniżki na Pandorę.
Na Twoim miejscu wybrałabym sowę Będzie pasować do Twoich koralików i jest wyjątkowo ładna. Worek pieniędzy chyba trochę oklepany i najczęściej podrabiany
Pod koniec tygodnia wybiorę się do Pandory zobaczyć te skórzane bransoletki ale coś mi się wydaje ze podwójna 35moze być za mała a 38 za duża..... zobaczymy w sumie skórzana powinna być ciaśniejsza niż srebrna bo inaczej się "poddaje" i nie powinno się zakładać więcej niż 7-9 zawieszek.

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:39 ----------

ceny zawieszek też niższe choć nie tak diametralnie - 25$ za te które u nas są po 99zł

A to ładnie, że dali jednak koralik
Jeszcze zobaczę co lepsze, worek podoba mi się od początku, a sowę mogę kupić w sumie w październiku
Do moich koralików, to trudno dobrać coś co pasuje, one w sumie same do siebie nie pasują, ale to tylko dlatego, że za priorytet postanowiłam najpierw kupić te koraliki, które najbardziej mi się podobają (bo teraz ja tej bransoletki praktycznie nie noszę), a z czasem, jak już te będę mieć, to pasować do siebie zaczną niektóre już same i wtedy będę mogła bawić się w uzupełnianie kolekcji wg. kolorów, wzorów, itp

Co do cen w $ - SZOK !!!
Kurczę, przecież to jest marka duńska, żeby wysłać wszystko do USA mają te całe cła, koszty logistyczne itp., a tak niskie ceny mają! A do nas z taką mega marżą, jakby to najpierw pięć razy dookoła świata leciało, wtedy dziw, że w salonie zwykle tak pusto jest, no normalnie chyba się na nich obrażę

Mam nadzieję, że jak pojawi się szersza oferta u konkurencji (np. łatwiej dostępne Trollbeads, Chamilia itp), to jednak zejdą z cen... Chociaż myślę, że prędzej to oni się obrażą i zwiną swój biznes u nas stwierdzając, że "na taki luksus, to jak widać Polaków nie stać"
Stary 2010-09-22, 08:24   #3794
sorina
Zakorzenienie

To może warto kupić w USA? Wysyłki nie są wcale takie drogie. Kiedys zamawiałam płytę ( taką która u nas nie wyszła + autograf dla pierwszych zamawiających i te sprawy ) i za 3 te płyty i przesyłkę razem wyszło mi 120 zł więc ceny naprawdę tańsze

A ja wam pozawracam głowe charmsami, bo tylko koraliki i koraliki
Tak więc na podstawie informacji i zdjęć od Was mały przegląd koników na biegunach

1. Kruk 49 zł
2. Bijou Brigitte ( cena nie podana ;-) )
3. Galeria Sim 32 zł
4. Apart 54 zł na stronie ( chyba dałam 59 za niego w sklepie )
Stary 2010-09-22, 08:28   #3795
czesterka
Zakorzenienie

GG do czesterka

Cytat:
To może warto kupić w USA? Wysyłki nie są wcale takie drogie. Kiedys zamawiałam płytę ( taką która u nas nie wyszła + autograf dla pierwszych zamawiających i te sprawy ) i za 3 te płyty i przesyłkę razem wyszło mi 120 zł więc ceny naprawdę tańsze

Tak więc na podstawie informacji i zdjęć od Was mały przegląd koników na biegunach

1. Kruk 49 zł
3. Galeria Sim 32 zł
Sorina! Zaraz przez Ciebie kupie tego z apartu! Jest najładniejszy, reszta jakaś taka No i ta gwiazda na koniku
Stary 2010-09-22, 08:35   #3796
veryluckystar
Wtajemniczenie

Worek pieniędzy jest super. Na początek roku szkolnego chyba bym kupiła koralik z napisem "study" (szkoda, że już nie studiuję;(). A w grudniu koniecznie musi być bałwanek(Mirell, spojrzysz jak on wygląda live). Do tych dwóch niebieskich koralików będzie zimowo-idealnie (jakoś tak niebieski kojarzy mi się z zimą).

Nutki kosztują 139 zł, a puzzle (szczególnie interesują mnie niebieskie) 179 zł.

A tych nowości w Pandorze to chyba nie ma za dużo co? I oni je wydają dwa razy w roku?

Kto by pomyślał, że teraz to ja głównie o koralikach a nie o charmsach

Edytowane przez veryluckystar
Czas edycji: 2010-09-22 o 08:39
Stary 2010-09-22, 08:49   #3797
organizm
Zakorzenienie

Cytat:
Warto też spojrzeć na ceny w Niemczech.. tam za bransoletkę zapłacimy 49euro zamiast 299zł... Za to z koralikami trzeba uważać, bo niektóre wręcz droższe są.

Ja choruję na Pandorkę od dawna i chyba w końcu zażyczę sobie na urodziny

organizm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 08:55   #3798
sorina
Zakorzenienie

Czesterka jaka gwiazda?? ja mam dziś na ręce ten zestaw z konikiem właśnie. Przydałaby się do tego jakaś wróżka lub baletnica i koniecznie te lizaki z Apartu
Stary 2010-09-22, 09:30   #3799
sorina
Zakorzenienie

Chyba skuszę się na samolot z TS kosztuje 15,95 Funtów czyli 80 zł więc jak na TS to nie dużo Ten z Apartu jest podobny do tego z YES tylko nei ma dziury i ma cyrkonie
Stary 2010-09-22, 10:11   #3800
TsaiNu
Rozeznanie

Dziewczyny, doradzcie zastanawiam sie nad zestawem plaskich charmsow od yes'a - mysle o tych 3, fajnie to bedzie razem wygladac?

How people treat you is their karma, how you react is yours.

Wayne Dyer
TsaiNu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 10:19   #3801
strawberry
Wtajemniczenie

Cytat:

nie wiem czy widziałaś lizaki z Apartu... ale są duże :| pewnie zrobili je tak "długie" żeby cena mogła być wyższa w granicach innych charmsów....

POSZUKUJE: książek George'a R. R. Martina - saga Gry o tron.
strawberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 10:21   #3802
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:
Worek pieniędzy jest super. Na początek roku szkolnego chyba bym kupiła koralik z napisem "study" (szkoda, że już nie studiuję;(). A w grudniu koniecznie musi być bałwanek(Mirell, spojrzysz jak on wygląda live). Do tych dwóch niebieskich koralików będzie zimowo-idealnie (jakoś tak niebieski kojarzy mi się z zimą).

Nutki kosztują 139 zł, a puzzle (szczególnie interesują mnie niebieskie) 179 zł.

A tych nowości w Pandorze to chyba nie ma za dużo co? I oni je wydają dwa razy w roku?

Kto by pomyślał, że teraz to ja głównie o koralikach a nie o charmsach
Ja właśnie myślałam nad tym "study", ale stwierdziłam, że jak skończę, to nie bardzo będę miała z nim co zrobić, a sowa taka bardziej uniwersalna jest Zresztą to study to mogę jeszcze za rok dokupić
Teraz chcę chyba jednak ten worek, sowę wezmę na październik, wpłynęło mi teraz trochę extra kasy to niech będzie za to worek $
Tak szczerze, to jako pierwszy srebrny wolałabym koniczynkę, ale ta co mają mi się nie podoba, może kiedyś zrobią lepszą

A za tymi koralikmi Ci zobaczę, bałwankiem również
Nowości to prawda, są dwa razy do roku i jest ich niewiele (to w sumie dobrze ), na wiosnę właśnie były te pastelowe koraliki murano w paseczki Teraz to chyba trzy jakieś nowe drewniane i kilka zwykłych srebrnych

A co do cen w USA - a może dałoby się zorganizować jakieś zbiorowe zamówienie? No bo kurczę, za jeden koralik u nas tam można mieć praktycznie dwa
Stary 2010-09-22, 10:28   #3803
strawberry
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TsaiNu Pokaż wiadomość
Dziewczyny, doradzcie zastanawiam sie nad zestawem plaskich charmsow od yes'a - mysle o tych 3, fajnie to bedzie razem wygladac?
dopasuj sobie tylko wielkościowo bo ten 2 jest duży wg. mnie

POSZUKUJE: książek George'a R. R. Martina - saga Gry o tron.
strawberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 10:29   #3804
magdadro
Rozeznanie

Cytat:

1. Kruk 49 zł
3. Galeria Sim 32 zł
Zawracaj głowę Sorina zawracaj
Ja charmsów nie noszę ale chetnie oglądam Wasze zdjęcia i w efekcie koło Apartu i Yes obojętnie przejść nie mogę
Koraliki miały swój osobny wątek ale podłączono go tutaj. Pewnie nikt nie sądził że oba się tak rozwiną
Chcąc nie chcąc musimy się jakoś uzupełniać

Stary 2010-09-22, 10:32   #3805
veryluckystar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TsaiNu Pokaż wiadomość
Myślę, że fajnie, ale wątpię, że one są mniej więcej równej wielkości, musiałabyś zobaczyć live jak to się komponuje.
Stary 2010-09-22, 10:34   #3806
czesterka
Zakorzenienie

GG do czesterka

Cytat:
Czesterka jaka gwiazda?? ja mam dziś na ręce ten zestaw z konikiem właśnie. Przydałaby się do tego jakaś wróżka lub baletnica i koniecznie te lizaki z Apartu
łooo matko! to siodło w miniaturze myślałam, że to jest gwiazda
Stary 2010-09-22, 10:34   #3807
veryluckystar
Wtajemniczenie

Cytat:
Zawracaj głowę Sorina zawracaj
Ja charmsów nie noszę ale chetnie oglądam Wasze zdjęcia i w efekcie koło Apartu i Yes obojętnie przejść nie mogę
Koraliki miały swój osobny wątek ale podłączono go tutaj. Pewnie nikt nie sądził że oba się tak rozwiną
Chcąc nie chcąc musimy się jakoś uzupełniać
I charmsoholiczki stają się koralikoholiczkami, a może i koralikoholiczki staną się charmsoholiczkami? Co Ty na to Magdo?
Stary 2010-09-22, 10:35   #3808
sorina
Zakorzenienie

Ten drugi charms jest bardzo duży i raczej jako pojedyńcza przywieszka albo na łańcudzek
Stary 2010-09-22, 10:40   #3809
sorina
Zakorzenienie

A co z moim samolotem? Wypowie się ktoś? Tu sa zdjecia real
Stary 2010-09-22, 10:42   #3810
magdadro
Rozeznanie

Cytat:
A co do cen w USA - a może dałoby się zorganizować jakieś zbiorowe zamówienie? No bo kurczę, za jeden koralik u nas tam można mieć praktycznie dwa
Ale czy Pandora sprzedaje przez internet ??? z tego co wiem to nie ......
Z resztą Trollbeads też chciałam kupić w US (limitowana kolekcja tylko wyprodukowana tylko dla US) i wyobraź sobie ze do Europy nie sprzedają.
Co ciekawe z informacji zamieszczonej na stronce wywnioskowałam ze wynika to z jakiejś wzajemnej umowy. Trollsy w US tez były nieco tańsze ale nie aż tak.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości