|
|
#991 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Cytat:
Mi lekarz mowil,ze kwas foliwy to do 13 tygodnia. Ja go biore w zestawie z innymi witaminami, a moze isc do rodzinnego lekarza niech ni wypisze recepte? Ja mam stwierdzone policystyczne jajniki i jakas nie wydolnosc cialka zoltego mialam, a nie chcialabym stracic ciazy.
|
|
#992 |
|
Raczkowanie
|
Hej!!!!
Ja już po wizycie U nas wszystko dobrze i oficjalnie data porodu to 9.05.2011 i widziałam moje maleństwo ma dopiero 11 mm |
|
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
Moniqac i Eweska - świetne te wasze bąbelki
W przyszłym tyg. wybieram się do ginekologa - mam nadzieję, że będę mogła się pochwalić fotką z usg ![]() Odnośnie badań prenatalnych - pytałam lekarza na pierwszej wizycie. Powiedział, że można zrobić, aczkolwiek w moim przypadku nie jest to konieczne: wiek poniżej 35 r.ż, brak chorób genetycznych w rodzinie. Jednak rozważam ze względu na ten przeklęty Lorafen ![]() Cena od 300 zł w górę
|
|
|
|
#994 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gratuluje dobrych wiadomosci!!!
**Ja tez sie zatem musze pochwalic, wedlug tego lekarza 7t6d i dzidzia ma 15 mm!! serduszko bije i wszystko wyglada normalnie!! dostalam zwolnienei na 2 tyg coby sie nie przemeczac i nie stresowac w pracy, plus zaczely mnie meczyc mdlosci, wiec chodze i neiwyspana i zmeczona lekarka stwierdzila ze w zwiazku z moimi wczesniejszymi doswiadczeniami lepiej dmuchac na zimne. A jak wasze mdlosci sie maja`? mnie jedyne co to wlasciwie piersi nei bola, troche tak z boku, ale sutki nic, ani grama sie nie zmienily, a waszE? |
|
|
|
#997 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz zaczynam sie martwić że jest za duży to 8 tydzień.Cytat:
![]() dzięki za miłe słowa.... u mojego dr w klinice badania prenatalne sa w cenie wizyty, więc nie musze dodatkowo za to płacic , chociaż tyle, bo dużo kosztuje mnie każda wizyta :| |
||
|
|
|
#998 |
|
Rozeznanie
|
co do piersi to ja normalnie mam podobnie jak jedna z Was pisała D, więc teraz ledwo się mieszczę w moje staniki ale jeszcze daje radę... bolą mnie przeokrutnie... normalnie dotknąć się nie da
![]() jeśli chodzi o badania prenatalne, to ja w ogóle nie wyobrażam sobie ich nie zrobić... ja jestem już po jednym poronieniu w maju i te badania wykonam na 100%, chociaż to sporego rzędu koszt, bo badanie USG prenatalne ok 12-13tc to koszt 200 zł i test potrójny z krwi to koszt ok 250 zł... potem ok 15-16 tc test podwójny z krwi ale to już trochę taniej, bo chyba ok 120-150 zł ... wiadomo, że nikt mnie nie skieruje na NFZ, chociaż pracuję i składaki opłacam raczej z górnej półki ![]() już pojutrze pierwsza wizyta u ginka... stressss
|
|
|
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje dobrych wieści przyszłym mamusiom
![]() Wszystkie maluszki pięknie rosną Ja biorę Duphaston 3xdziennie, hmmm, może dlatego że miałam plamienia... Wczoraj też się chyba za dużo narobiłam bo miałam ociupinkę brazowy śluz, dziś jeszcze troszkę go jest, ale dziś już się oszczędzam, choć ciężko odpoczywać przy mojej córze ... W poprzedniej ciąży nie brałam nic oprócz witaminek. Co do piersi to mi się ujędrniły i bolą, ale raczej przy dotyku.Dziewczyny, które są drugi raz w ciąży - czy macie takie same objawy jak w pierwszej ciąży, bo ja mam mniejsze mdłości, ale za to kręci mi się w głowie i jestem mega słaba, no i piersi mnie bolą mniej niż wtedy... Przez te mdłości to poleciałam pierwszy raz do lekarza - bo nie mam, a wtedy były Poza tym u nas baardzo ciepło, aż miło się robi |
|
|
|
#1000 | |||||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trzymamy kciuki za wizytę ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1001 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u mnie nie tylko mdłości ,ale i wymioty cały czas wykańczające,od ok 12 do nocy,po wszystkim,a piersi juz nie bolą,ale powiększyły sie o rozmiar [QUOTE=andziot;22213709]. Dziewczyny, które są drugi raz w ciąży - czy macie takie same objawy jak w pierwszej ciąży, QUOTE] ja mam zdecydowanie inne objawy,z córcią nie miałam mdłości,i pozerałam tłuste i słodkie. teraz niestety wymioty non-stop i śledzie,kiszonki i marynaty,aaa ii lody lody lody, a wiecie co? mam przeczucie,ze bedzie synuś( nawet nie przez to,ze bym chciała,tylko z Julką miałam wbrew wszystkim przeczucie,ze córa bedzie a teraz ,ze syn) ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Co do badań prenatalnych,to w I ciąży nie robiłam. teraz jeśli przezierność wyjdzie prawidłowa,to chyba też nie będę robić,jeszcze zobaczę. |
||||
|
|
|
#1002 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1003 |
|
Rozeznanie
|
hej! jestem tu nowa
Generalnie nie mogłam się zdecydować na jakim wątku zadać to pytanko mam nadzieje że dobrze trafiłam ![]() Mam dośc nietypowe pytanie do Was kochane Dziewczyny od kilku dni mam taki nabrzmiały , kłujący brzuch... jakoś mnie niepokoi, dodam że nie robiłam testu ciążowego ale nie zabezpieczamy się z TŻ'tem... Chciałam zapytać czy może to być oznaka ciąży... wiem że powinnam zrobić test, ale pierwszą ciążę poroniłam, od jakiegoś czasu znowu przestaliśmy się zabezpieczać, każde opóźnienie okresu a ja już zapeszam i lece po test ciążowy...
|
|
|
|
#1004 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
masz jakies inne objawy?? niestety żadna z Nas raczej nie bedzie Ci w stanie odp na to pytanie,ponieważ taki brzusio może być zarówno objawem ciązy jak i @ jak i różnych innych dolegliwości,test lub beta dadzą Ci 100% odp. buziam i życzę,zeby to było jednak TO |
|
|
|
|
#1005 |
|
Raczkowanie
|
Ja w piątek idę na usg
i w końcu zobaczę moją fasolkę własnie zaczełam 9 tydzień więc juz będzie dość duzo widać
|
#1006 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki, ale zesce tu naskrobaly, ja niestety "przechlowalam" i teraz sobie mysle, ze ja taka glupia jestem, z rana wzielam sie za mycie podlog i tarasu, mieszkanie mamy dosc sporawe, do tego posprzatalam kuchnie, no przeciez tak wysmienicie sie czuje, po czym za jakies 40 min tak mnie rozbolalo podbrzusze, ze przelezalam reszte dnia, dopiero teraz sie podnioslam do kompa
![]() wczoraj bylam u dermatologa i dala jakies mascie na bazie ziol na te moja luszczyce, no i powiedziala ze narazie to nie moze mi nic poradzic, biedna ja, wszystkie wlosy zgubie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też bym chciała chłopczyka co do badań prenatalnych to wcześniej nie robiłam i teraz raczej też nie będę robić (mimo, że wywiad mam obciążony), chyba że będą wskazania... ale mi jeździ po brzuchu, jakby stado robaczków ... |
|
|
|
|
#1008 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Więc jeszcze tydzień będę łykać kwas foliowy, a później już witaminki ![]() Ja dziś w podbrzuszu czułam takie łaskotanie parę razy, ale to trwało dosłownie chwilkę, a później lekarz powiedział że macica idzie ładnie do góry, że gdybym była w ciązy z jednym bobaskiem to po takim badaniu stwierdziłby że jest to 12-13 tydzień, tylko że przy bliźniakach to wszystko inaczej wygląda :PEdytowane przez eweska Czas edycji: 2010-09-21 o 21:31 |
|
|
|
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a co myslice o tych witamianch, ja z tej firmy NOW FOOD juz kiedys bralam troche integratorow i sa dobre, tylko widze ze w skladzie nie ma chyba zelaza ale jest b.duzo wapnia
http://allegro.pl/prenatal-mamavit-2...234805136.html
|
#1010 | |||||
|
Zadomowienie
|
TheXanthippe, gratuluje udanej wizyty
![]() Cytat:
Musze sie dokladnie dowiedziec co i jak, a spotkanie z polozna dopiero 1. pazdziernika... (wyobrazcie sobie, ze gdybym nie poszla do polskiego ginekologa wczesniej, to do teraz nie wiedzialabym w ogole czy wszystko jest ok, a angielskie pierwsze usg czeka mnie dopiero w polowie pazdziernika, szok... ) Cytat:
Mi lekarz powiedzial, ze w ciazy preparaty zawierajace ibuprofen zdecydowanie sa zabronione. Gdzie sie wybieracie na urlop? My tez chcemy jeszcze na przelomie pazdziernika/listopada pojechac na krotkie wakacje, ostatni raz we dwoje .Ale jeszcze sie zastanawiamy - gdzie. Cytat:
, szczegolnie wieczorem... (Chociaz kolacji nie jem, nie jestem w stanie nic wziasc do ust, tak mnie mdli wieczorami, bllleeeee )Cytat:
Co do zdjec, to ja na nich nic nie widze, ale wierze Ci na slowo .Cytat:
Mnie tez kusi, zeby podlogi pomyc, szafki poczyscic itp itd, generalnie sprzatanie pomaga mi na nastroj z ktorym ostatnio roznie, ale daruje sobie, poki co (pozostaje tylko przy takich lekkich pracach domowych)... W koncu od czego jest TZ .
|
|||||
|
|
|
#1011 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien Dobry!
![]() Wczoraj zrobilam test, bo okres spoznial mi sie 3 dni i wyszlo, ze bedziemy mieli Dzidziusia Powtorzylam dzisaj rano i wynik rownierz pozytywny Wedlug wlansych obliczen tez bede majowo-czerwcowa mama Chcialabym sie przywitac na tym forum i jak wroce z pracki nadrobie zaleglosci w czytaniu, bo jestem kompletnie zielona... nie wiem co moge czego nie i w ogole troche sie boje POzdrawiam wszystkie Mamy i zycze milego dnia!
|
#1012 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1013 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A ibuprofenu bym nie brała, nawet jak karmiłam to mogłam tylko paracetamol czyli np. Apap. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny uważajcie na siebie w I trymestrze!!!! Od czego są chłopy! Nie pokazujcie że wszystko możecie robić!!! Mnie rozwala tekst "kiedyś kobiety w polu w ciąży robiły..." No i co z tego! My jesteśmy słabszym pokoleniem, zobaczcie ile jest poronień, ile z nas musi brać tabletki na podtrzymanie! Tak więc DBAJCIE O SIEBIE!!!
|
|
#1014 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) i jego zdaniem powinno się brać conajmniej do 13 tc a nawet do 16 tc dopóki nie ukształtuje się już do końca łożysko.
|
|
|
|
|
#1015 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1016 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do urlopu, hmm no chciałabym gdzieś wyjechać ale nie wiem nawet gdzie Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1017 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=principessina;22215 380]
wczoraj bylam u dermatologa i dala jakies mascie na bazie ziol na te moja luszczyce, no i powiedziala ze narazie to nie moze mi nic poradzic, biedna ja, wszystkie wlosy zgubie QUOTE]Słońce na te Twoje problemy z włoskami i wogóle dla wszystkich dziewczyn,które narzekają na wloski polecam świetny szampon. Clear 2w1 przeciw swędzeniu skóry,uzywam go od niedawna ,bo tez miałam problem z łuszczycą i łupieżem a do tego swędziała mnie bardzo skóra i muszę przyznać,ze swędzenie zniknęlo,włosy myję raz na 3-4 dni, mam dośc długie ,łupież jeszcze troszke mam ,ale niebo a ziemia. POLECAM, moze jak raz komus pomoże ,Clear biała butelka z seledynowym znaczkiem. aaa i pięknie ,delikatnie pachnie i jest baardzo wydajny ![]() Cytat:
poprosiłam w aptece o opakowanie bez recepty,powiedziałam,ze mam wizyte dopiero za 2tyg i wtedy doniose,pani spisała moje dane i sprzedala lek,a ja pózniej doniosłam ecepte. myśle,ze jak powiesz jaka jest sytuacja,to na te 4dni dadzą Ci lek,a Ty poprostu doniesiesz recepte,spróbuj w aptekach. |
|
|
|
|
#1018 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
tydzien mnie nie bylo bana dostalam za usuwanie fotek wstawilam fotke fasolki na innym watku i glupia ja usunelam wiec tak obecnie 9 tydzien czuje sie dobrze czasami o dziwo az za nie wymiotuje, nie mdli mnie, nie mam zawrotow glowy - no raz na 2 dni za to piersi mnie opbrzydliwie bola mam apetyt i pobolewa mnie brzuch, kluje, ciagnie itp ale tz mowi, ze dobrze, bo wiadomo, ze wszystko rosnie
|
|
|
|
#1019 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj agus87
objawy masz jak najbardziej prawidłowe, ja też nie wymiotuję a mdłości miałam tylko przez 1,5 dnia bardzo delikatne. Dziś kończę 8 tydz. i zaczynam 9 ![]() Mnie męczy ból gardła, mam nadzieję, że do jutra będzie już lepiej bo muszę się pojawić w pracy
|
#1020 |
|
Zadomowienie
|
eweska - to Ty już maszjedno maleństwo? a teraz dwa? ale fajnie
mnie się trójka marzy ![]() ![]() TŻ się przeraził ![]() ja robię w prywatnej klinice ginekologiczno-położniczej na łubinowej. chodze tam odkąd powstała. musze się doszukać o co chodzi w tych prenatalnych - na szczęście mam za darmo, bo koszty lecą strasznie w górę. nigdy tak często nie chodziłam do gina ![]() camomile - to może coś mi się pomyliło z tym ibuprofenem - ale o paracetamolu mówił, że można - tego jestem pewna.... aaaa od czego są ulotki ![]() mazianka81 - nie straszcie mnie tak, że maleństwo jest taaaakie duże. naprawdę za duże jak na 8tc?! musze poczytać, bo mam stresa, dr powiedział, że jest kawał dziecka, ale to chyba nie jest źle. już nie wiem. principessina - mi lekarz powiedział, że mogę lecieć, byle do 32 tyg.... więc już nie wiem czy można czy nie. masakra. camomile sama nie wiem, gdzies w europie gdzie jest ciepło w miarę - a powiedz - samolotem? bo tu teraz czytam że w I trymestrze nie powinno się latać, a mi lekarz nic takiego nie powiedział.... nie wiem już... może nie dopytałam zbyt szczegółowo?! moria 44 - a Ty tez myślisz samolotem? czy możemy?! troche sie boje do "obcego" kraju w ciąży lecieć - trzeba chyba jakieś super dodatkowe ubezpieczenie wykupić. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.

U nas wszystko dobrze i oficjalnie data porodu to 9.05.2011 i widziałam moje maleństwo ma dopiero 11 mm 
Może marzą mu się bliźniaki?
Caly czas jadę tylko na herbatkach z cytryną, ostatnio też z sokiem malinowym ale póki co... efektów nie widzę
Super!
**

i bolą, ale raczej przy dotyku.

13.08.2011 
, powiedział, że drogą lądową mam się poruszać, bo różnica ciśnień źle działa. Jak mu powiedziałam, że 2 dni w jedną stronę bym jechała, to zwątpił. Ja zresztą też