|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
, obiadki też takie gęściejsze niż np gerberka.Musicie spróbować. Kaszke ta rosmanową kupilam taką sypką do robienia i małemu bardzo smakowala, nawet bardziej niż nestle czy bobo, taka fajna bo nie jest tak przesadnie słodka jak pozostałe.---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
|
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Minka, TylkoOliwka - super wyglądacie. Mi też sie bardzo zachciało na basen. I też chciałam zapisać mała ale mi pediatra powiedziała ze lepiej nie ze względu na płuca. Może jak będzie miała ponad rok wtedy będzie silniejsza i będzie miała mocniejsze płuca.
![]() Cytat:
|
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Melduję się w dzień bez samochodu, po tym jak stałam w korku w drodze do pracy ![]() Igutek padł wczoraj o 20stej i spał ładnie w nocy, budząc się tylko raz (nie licząc budzenia antykoncepcyjnego w czasie przytulanek), więc dzisiaj jestem wypoczęta ![]() Aneczka - jeszcze nie gratulowałam. Super, że Ci się udało z ta kasą. Ja rzuciłam palenie tydzień przed tym, jak dowiedziałam o Igorze. No i mi było łatwo - przez pierwsze 3 m-ce robiło mi się niedobrze, jak poczułam papierosy, a później tylko strasznie śmierdziały i tak mi zostało.
|
#1294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Aneczka gratuluję, że się tak fajnie z kasą udało
. Też doskonale wiem, jak dołujące mogą być problemy finansowe. Ja tylko dzięki przypadkowi, będąc już w 8tc dostałam pracę... Może kasa miesięcznie niewielka ale w sumie wyszło ok 11tys dzięki temu do przodu... Dziś Misiek kończy 5m-cy i dziś kończy mi się macierzyński. Prawa do zasiłku nie mam i będziemy żyć tylko z wypłaty Tz, która jest uzależniona od sprzedaży więc czasem 500zł w tę lub w tę a to bardzo dużo przy jego zarobkach Cytat:
żeby skoczyć z maluchami... Może Asiulek też byś się pisała?Cytat:
Sto lat dla 5-miesięczniaków dzisiejszych
|
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
Aneczka ja rzuciłam palenie zastępując je max miętową gumą do żucia
A rzuciłam trochę przez to że moja mama i brat zachorowali na nowotwory, więc trochę ze strachu że w ten sposób zwiększam bardzo ryzyko że ja też zachoruję, a jak popatrzę na moje dzieci to chciałabym mieć możliwość wspierania ich jak najdłużej się da, i niepotrzebnie tego nie skracać. Udało mi się bo Eryk zachorował na ospę i byłam uziemiona w domu(wtedy brak balkonu, no i malucha z wysypką nie zostawię w domu żeby wyjść na dymek)Jak już tydzień musu nie paliłam to dalej już też walczyłam. Najgorsze jest zapalić tego jednego bo nerw bo impreza ten jeden wystarczy, to jest jak alkoholizm, od jednej fajeczki wracasz do tego punktu w którym zaczynałaś. Najłatwiej jest codziennie rano sobie powiedzieć dziś nie palę, i tak codziennie.
|
|
#1296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam też (właściwie Tż) w Tesco kozaczki bez ocieplenia.
|
|
#1297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja też wieczorem już nie mam siły na przytulankiJa na basen zwykły chodze z Erwinem. Woda ma około 30 stopni, i maluszek przez pół godziny nie marznie. Pluskamy się 10 min, potem min przerwy w ręczniku, następne 10 min basenu i jakuzi(w nim to już ciepła woda)Więc wychodzą dwa ręczniki dla maluszka. ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- izazula daj mi znać jak u ciebie będzie @ ze spiralką? Bo ciekawi mnie czy przy mirenie są tylko plamienia Nienawidze mieć @ więc pewnie w styczniu wymienię tą moją na mirenę, jak potwierdzisz że jest lepiej
|
|
|
#1298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też chodzimy na zwykły basen a temp. jest różna. 30 min to maksymalny czas ale i tak jest regulowany przez Zosię. Jak się usteczka trzęsą to wychodzimy i ogrzewamy się pod prysznicem i przebieramy
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2010-09-22 o 09:48 |
|
|
|
|
#1299 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() hehe sie wie ![]() Cytat:
Amelka właśnie wcina chrupki kukurydziane i wysmarowała wszystko dookoła łącznie z sobą ![]() w ogóle ostatnio ma jakies koszmary czy coś, bo w nocy z takim płaczem się budzi, jak ją wezmę na rączki i przytulę to przechodzi, dziś tak było, chyba z 6 razy darusia może na jutro się ustawimy?? może w koncu się uda musze namiary na tego twojego dietetyka dostać
|
|
#1300 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wciąż czekamy na fotki Twojej małej Cytat:
Cytat:
|
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
100 Lat i gratulacje
![]() dla Danielka za ukończenie 7 miesięcy Dawida - za 5 miesięcy Ali - za 5 miesięcy Michała - za 5 miesięcy
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1303 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamusie.
Lindsley wszystkiego najsłodszego dla Michasia Cytat:
Kupiłam kiedyś owoce w słoiczku kauflandowe i były obrzydliwe w s smaku. Cytat:
Ja tez długo paliłam zaczęłam w 1 klasie liceum i popularne mojego ojca.Później rzuciłam jak byłam w 1 ciązy i nie paliłam w sumie 3 lata przez cały okres karmienia , wróciłam potem do pracy i do fajek niestety i drugi raz rzuciłam 5 lat temu dokładnie 5 dni przed początkiem roku szkolnego i jak na razie nie palę i pewnie nie będę jużCytat:
Cytat:
Mój też jak je chrupki to wszystko zaklejone wokoło ![]() U nas nocka minęła dobrze mimo tego kataru , mały się tylko raz obudził na jedzenie . Jednak to przespanie nocy było jednorazowe .No nic poczekamy . ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- No już się poprawiam wszystkiego najsłodszego dla wszystkich miesięczniaków ![]() Fasolka mam pytanie do Ciebie , Ty tak cytujesz biblię może mi wyjaśnisz coś.Tylko sie nie smiej bo jestem w tym kompletnym laikiem.Ostatnio moja przygoda z biblią była w 8 klasie na oazie. Kupiłam nową biblię , bo potrzebna synowi do szkoły na religię i po przejrzeniu widze że wszędzie tam gdzie jest napisane w starej biblii PAN to w tej nowej jest napisane JAHWE o co tu chodzi.Tekst się prawie zgadza tzn. sens ten sam tylko niektóre słowa inne.No i mój syn nie chce jej wziąść do szkoły bo mówi że to nie taka i katachetka go będzie gnębić(fakt że baba ma trochę dekiel zryty) .Czy to jest nasza biblia czy jak .Proszę o wyjaśnienie jeśli możesz . ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Pokruszyłam Mikowi kromkę chleba (trzymam go tu na kolanach przy biurku) wiecie jakie ma zajęcie , cisza nawet ni kwiknie.A syfu żeśmy narobili później dziwne że myszy łażą.Juz się nie moge doczekać tego krzesełka nie wiem dlaczego ja dopiero teraz je zamówiłam.I kiedy ten katarek w końcu przyjdzie mam nadzieję że szybko zanim nam się katar skończy. No i mamy ostatni dzień lata dziewczynki także korzystajmy ze spacerków ile się da.Chociaz lubię taką ciepłą jesień rano słońce wschodzi , mgły się ścielą po polach (ale się rozromantyzowałam:rolleye s , ale trochę jednak szkoda tego lata.---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- DZIEWCZYNY OD 27 W LIDLU UBRANKA http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...fferdate=13156 ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Ciekawe czy bedzie tez dla chłopców ten kombinezon do wózka |
||||
|
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1305 |
|
Rozeznanie
|
a czemu bojkotujecie chicco , bo ja chyba ten wątek przegapilam i nie bardzo wiem o co chodzi ?
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkie mamusie z maluchami chyba na spacerach są
|
|
#1307 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Minka ale fajne zdjęcia jaka ja blada z Danielkiem hihi
mówię Ci jak mnie po wczorajszym ręce bolą ![]() aDarek miał aparat i tylko filmik nakręcił jak możesz to prześlijmi na @ bo nie wiem jak zapisac agnieszka.jozwik@vp.pl dziekuję ![]() Cytat:
Cytat:
ja tak robię nad ranem tyl ko,że on mnie nie widzi już nie śpi tylko sobie gadulcuje a ja jeszcze troszkę udaje,że śpię ![]() [QUOTE=minka26;22218111] Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziękujemy za życzenia Ferrou jaki piękny awatarek Buziolki ogromniaste dla dzieciątek urodzonych 22 Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-09-22 o 11:44 |
||||||
|
|
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
Wiedząc o wadzie sprzedają foteliki samochodowe dla dzieci. Wada polega na tym że przy zderzeniu pasy zabezpieczające wyrywają się z fotelika razem z dzieckiem. Spotkałam się w jednym sklepie z promocją wadliwych fotelików a było to już po emisji programu w TVN UWAGA
|
#1309 |
|
Rozeznanie
|
[/QUOTE]tylkooliwka no właśnie się zastanawiałam czy można z nim isc na zwykły basen bo mam pod nosem a tam jest kawał drogi.
Pop dziękuje za pamięc tak tak tak piękna pogoda trzeba uciekac na dworek,muszę pojechac te foteliki wkońcu na żywo zobaczyc tylko czekam az się mały obudzi. dziękujemy za życzenia Ferrou jaki piękny awatarek Buziolki ogromniaste dla dzieciątek urodzonych 22 tylkooliwka wydaje mi sie ze tylko autem no bo po kompieli z basenu z dzieckiem na spacer do domu to nie
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co wiem, to jesteśmy umówione na piątek to pogadamy Może i Jagaaa by się skusiła??A m po spacerku i wizycie u rehabilitantki. Wercia podobno zdrowa Mała wlaśnie wtramoliła słoiczek jabłka z marchewką i teraz gaworzy do grzechotki a ja odpoczywam... Pierwsza @ masakryczna- boli mnie bardzo brzuchol (prawie jak pierwsze skurcze porodowe :/ ) i leje sie ze mnie. A jeszcze dzi s dxwigalam wozek dwa razy i chyba niepotrzebnie bo prawie krwotoku dostalam... teraz mi słabo...
|
|
#1311 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny czy cos slyszalyscie o chustawkach skoczkach? czy one nie powoduja problemow z kregoslupem ? bo czytam i nie wiele jest na ten temat
|
#1312 |
|
Wtajemniczenie
|
tylkooliwka no właśnie się zastanawiałam czy można z nim isc na zwykły basen bo mam pod nosem a tam jest kawał drogi.
Pop dziękuje za pamięc tak tak tak piękna pogoda trzeba uciekac na dworek,muszę pojechac te foteliki wkońcu na żywo zobaczyc tylko czekam az się mały obudzi. dziękujemy za życzenia Ferrou jaki piękny awatarek Buziolki ogromniaste dla dzieciątek urodzonych 22 tylkooliwka wydaje mi sie ze tylko autem no bo po kompieli z basenu z dzieckiem na spacer do domu to nie hehe no jasne ze autem ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- NATALALA miala chyba cos takiego |
|
|
|
#1313 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dzisiaj zrobiłam sama pierwszy deserek i zajadała się![]() Jeśli chodzi o palenie to jest straszną przeciwniczką-wyczuje dym wszędziei żaden palacz się przed moim nosem nie ukryje.Potępiam palenie i nigdy oczywiście nie paliłam.Mój tż zaczął palic zagranicą i miałam chęc go zabic za to i u mnie było krótko:albo palisz i z dala ode mnie,bo śmierdzi Ci z ust,a co za tym idzie koniec z buziakami i śmiedzisz od włosów po ubranie i zero przytlania.Rzucił,ale po roku znowu zaczął-kazałam mu wyłazic na mróz jak chciał zapalic i powiedziałam,że jak miesiac przed narodzinami małej definitywnie nie rzuci to może zamieszkac do wyboru:strych lub auto i rzucił.Nie pali ![]() ![]() Moja mała dzisaj przespała 11 godzin,zasneła o 20 i wstała przed 7 Ja już bez męza ![]() ferrou avek rewelacja-jak taka ładna kobieta może miec tyle kompleksów
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-09-22 o 12:35 |
||
|
|
|
#1314 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko na chwile.
Minka jasne nie ma problemu tz na 14 do pracy jezdzi wiec spoko. Z namiarami tez nie ma problemu TYLKO PO CO CI TO KOBITO?! My skoczka dostaniemy z FP po corce chrzestnego wiec zobacze jak sie sprawdzi tylko jeszcze nie teraz bo mala troche za mloda Nie zauwazylismy ale jeden pyszczak i to ten moj ma plamke na ogonie- przypuszczalnie ospa jedziemy go zaraz oddac i musze sobie szukac innego Franciszka;/ Pogoda dzisiaj extra, mam zamiar z mloda wyjsc na dluuuugi spacer ![]() Laski na basenie wygladalyscie extra! Moze tez sie zapisze ale od nowego roku, jeszcze nie teraz. Teraz uciekam zajrze pozniej. ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- No i avatarek ferrou rzucil sie w oczy od razu- TY LACHONIE!
|
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
no ja tez sie wybieram tylko z rana chyba trzeba zeby cos złapac
|
|
|
|
#1316 |
|
Zakorzenienie
|
Ferrou No teraz to ja rozumiem, to zdjęcie w pełni oddaje Twoją urodę
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
aneczka super wieści z tą kasą.Gratuluję
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
Anakazar - Ty to prawie jak moja młodsza siostra.
![]() Faceta ustawiasz jak ja i podejście do papierosów masz takie samo. JA także nigdy nie paliłam. Pomijając jednego papierosa którego wypaliłam mając ze 20 lat w celach poznawczych. Chciałam wiedzieć o co w tym chodzi i dlaczego to się tak podoba. Nie spodobało mi się. Dalej nie mam pojęcia o co w tym chodzi. Wszystko tylko śmierdzi. Papierosy fajnie pachną jak są w paczce niewypalone . No i TZ też nie potrafię oduczyć palenia. Przy mnie nie pali, w domu nie pali ale niestety w pracy pali. Jak znajdę papierosy to niszczę. No i teraz powiedziała ZERO sexu jak nie rzuci. I niestety jak na razie od ponad roku zero sexu. Oczywiście mógły mnieokłamać ale to i tak wyjdzie więc mnie nie kłamie i się przyznaje że zapalił w pracy.Darusia - nie miała baba kłopotu te sobie rypki kupiła ![]()
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj dzień bez samochodu, u nas w mieście można autobusami za darmo jeździć za okazaniem dow. rejestracyjnego. Jakoś i tak mnie to nie przekonuje![]() Erwi zasnął to idę mu cyca dać , ciekawe czy ja też coś dostane, może nie rowerem ale też kółka zasilane siłą mięśni prowadzę
|
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm,a coś dla dzieciaczków będzie? bo ja lubię lidlowe rzeczy jak i cały sklep,a zresztą zaraz sprawdzę w necie co będzie
Moja malutka śpi sobie na dworku,a tak u nas ciepło na dworku
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.

, obiadki też takie gęściejsze niż np gerberka.Musicie spróbować. Kaszke ta rosmanową kupilam taką sypką do robienia i małemu bardzo smakowala, nawet bardziej niż nestle czy bobo, taka fajna bo nie jest tak przesadnie słodka jak pozostałe.

.
A rzuciłam trochę przez to że moja mama i brat zachorowali na nowotwory, więc trochę ze strachu że w ten sposób zwiększam bardzo ryzyko że ja też zachoruję, a jak popatrzę na moje dzieci to chciałabym mieć możliwość wspierania ich jak najdłużej się da, i niepotrzebnie tego nie skracać. Udało mi się bo Eryk zachorował na ospę i byłam uziemiona w domu(wtedy brak balkonu, no i malucha z wysypką nie zostawię w domu żeby wyjść na dymek)Jak już tydzień musu nie paliłam to dalej już też walczyłam. Najgorsze jest zapalić tego jednego bo nerw bo impreza ten jeden wystarczy, to jest jak alkoholizm, od jednej fajeczki wracasz do tego punktu w którym zaczynałaś. 

.
dlatego z małym się strasznie nie wysypiałam.