Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ II - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-21, 20:09   #4501
Chaigata
Zakorzenienie

Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ II

dziękuję!
Jeszcze będzie 2 podobny, też na zamówienie.
Teraz robię mitenki dla jednej z wizażanek.

ps.Nadia wysłałam wczoraj

A my dzisiaj robiliśmy lasagne
Stary 2010-09-21, 20:13   #4502
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chaigata Pokaż wiadomość
dziękuję!
Jeszcze będzie 2 podobny, też na zamówienie.
Teraz robię mitenki dla jednej z wizażanek.

ps.Nadia wysłałam wczoraj

A my dzisiaj robiliśmy lasagne
Lasagne ostatnio dostaliśmy od mamy pół blachy

ps.czekam

Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 20:19   #4503
ramoncia217
Wtajemniczenie

hej w końcu was nadrobiłam

Ja kremy stosuje przeważnie na noc bo mam cerę mieszaną i nie lubię jak mi się cera błyszczy w dzień

Jutro moje urodzinki ale nic nie szykuję bo nie ma kasy tylko ciasto i kawa u mamy

Stary 2010-09-21, 20:21   #4504
effie22
Wtajemniczenie

Ja też 88

Mój mały cały dzień nie spał i o 20 padł, a ja mam chwile dla siebie bo tż nie ma jeszcze. umyłam włosy, pomalowałam pazurki na granatowo i sie relaksuje :p Głodna cos jestem, ale nie wiem co zjesć, jak mi jutro przejdzie to muszę do biedro wskoczyć bo zapasy sie kończą
effie22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 20:39   #4505
Talullah
Wtajemniczenie

Czesc SPD

Pewnie mnie nie pamietacie - udzielalam sie tu kiedys, opisywalam zabicie mojego ukochanego przyjaciela psa
Potem sie nie udzielalam bo nie mialam humoru, tzn nadal nie mam bo policja oczywiscie nic nie zrobila, nawet sie po sasiadach nie przeszla wypytac czy ktos cos widzial - tylko my biegalismy, a na koniec umorzyli sprawe w wyniku braku dowodow

Do tego mam mega ciezki egzamin w sobote i maaaalo umiem bo zapracowana jestem i jak wracam to mi sil brak, oczy sie kleja

Na szybko odpisze:
Motylku - co to za kolezanka Ja nie wiem, co ona chce to dziecko pod kloszem trzymac? Bez sensu.
I nigdy sie nie jest za dziecinnym na zwierzeta.
Zginal moj ukochany psiak ale mieszka ze mna nasz (z TZ) jak ja to mowie "mini przyjaciel" chomiczek, jest cudowny, slodki, zabawny, naprawde.
I czy to sprawia ze jestem dziecinna? Kocham zwierzeta.
Poza tym dzieci wychowywane ze zwierzetami sa wrazliwsze i lepiej sie rozwijaja.

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość
no właśnie dlatego napisałam, że nie zawsze chcą, ale uprawnienia mają. wiele razy miałam receptę od rodzinnego, raz tylko był problem - też tłumaczenie że tylko gin, ale po co mi gin skoro pierwszy lepszy z brzegu prywatnie czy na kasę wypisuje receptę na życzenie? ile razy się spotkałam z pytaniem "a jakie pani chce"... porażka. mówię o gin, bo rodzinny to raczej musi zapytać . ale uprawnienia ma (pytałam swojej ginki) i nigdy nikt mi nie odmówił wydania leku z recepty wypisanej przez rodzinnego. rodzinni się boją może konsekwencji wchodzenia w uprawnienia lekarskie, gin robił specjalizację z ginekologii dłużej niż rodzinni a traci pacjentów... nie wiem, nie wnikam, ale i bez recepty zdarzało mi się wiele razy kupić, donosiłam receptę potem (miałam na to miesiąc). raz się wyłgałam w obcej aptece, że mąż mi wyrzucił tabletki a ja nie chcę dziecka i już. baba oczy zrobiła wielkie ale sprzedała, recepty nie musiałam donosić, bo powiedziała że mają nadprogramowe opakowania.
ijaa chwal się chwal
Kazdy lekarz moze wypisac recepte na anty, nie ma czegos takiego jak wchodzenie sobie w uprawnienia.

Jedyne leki ktorych nie moga wypisywac wszyscy lekarze to opioidy - sa na nie specjalne recepty.

Lili - uwielbiam Cie, Twoje posty, ja bym Ci wypisala ta recepte za porcje frytek
Talullah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 21:01   #4506
dudipopka
kobieta za ladą

ja niestety nie jestem jeszcze wolna bo moje dziecko nie śpi
kurcze jutro ten bilans wrr oby sie dała wogóle dotknąć

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 21:29   #4507
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
No powiem Ci, że byłam w szoku! Przecież oni za to wszystko musieli majątek zapłacić... Moja mama też nam kiedyś takie (no, mniejsze ) zakupy zrobiła i... uwaga- przytargała je ze sklepu sama! Normalnie w rękach! Do dzisiaj się zastanawiam jak ona to przyniosła...

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Tak, 88 Widzę bratnią duszę
I ja 88 rocznik Widzę, że dużo nas tutaj 88

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-21, 21:31   #4508
Martita88
Rozeznanie

Nie sądziłam, że będzie tu tyle cudnych 22-latek
Martita88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 21:37   #4509
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez effie22 Pokaż wiadomość
Ja przez całe 3 lata LO brałam tabletki, ale po maturze stwierdziłam, że juz mam szkołę zrobioną i co będzie to będzie. No i minęło jakies 10 miesięcy i byłam w ciaży. ( nie wiem jak i kiedy, nie mam pojęcia bo zawsze się zabezpieczalismy innymi metodami) 3 tygodnie po porodzie zaczęłam znów brać tabletki, juz inne ( wcześniej novynette i czułam sie po nich okropnie i 10 kg przytyłam) teraz mam kontracept i mi bardzo służą. Dopóki nie bede chciała drugiego dziecka to nie mam zamiaru ich odstawiać.
Ja biore novynette i jak dla mnie są super

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
ja hmm poznałam Marcina w czerwcu 28 2006 ,przyjechałam 19 sierpnia ,6.10.2007 r był ślub ,do slubu nic nie używaliśmy zaszlam...w noc poślubną
Elegancko

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
A my sobie elegancko na spacerze jesteśmy a tu mama TŻ'ta dzwoni, że za godzinkę do nas wpadną No to biegiem do domu, posprzątaliśmy po obiedzie i ogarnęłam mieszkanie. Rodzice TŻ przyjechali i jak ich zobaczyliśmy to myślałam, że padnę! 4 ogromne torby zakupów nam zrobili! A tam: kurczak cały (teściowa uczyła mnie porcjować), piersi z kurczaka, ser żółty, jakieś śledzie w śmietanie, śledzie w puszkach, różne owoce, masło, olej, herbata, makarony i mnóstwo, mnóstwo innych rzeczy! Zakupów to chyba przez miesiąc nie będę robiła! Pewnie się domyślili, że od nich pieniędzy nie weźmiemy to nam zakupy zrobili Nawet nie wiedziałam co powiedzieć. Ale taaak miło mi się zrobiło, że szok No i TŻ dostał kasę, żeby sobie i siostrze na książeczki mieszkaniowe wpłacić (mieli założone jak się urodzili przez dziadków, ale jakiś rok temu dziadkowie powiedzieli, że już nie będą płacić, więc rodzice to kontynuują).

Widziałam, że o kremach pisałyście. Ja już używałam róznych. Obecnie stosuję Lirene na dzień do cery naczynkowej, a na noc Ziaja Med też do cery naczynkowej. No i używam też kremu z SPF 50 z Biodermy, ale to jak gdzieś wychodzę. Do zmywania makijażu używam mleczka z Lirene (do cery naczynkowej), do oczu Ziaję dwufazową albo Delię dwufazową i później zamiast toniku płyn micelarny z Ziaji. Pod oczy krem Ziaja Kozie mleko, ale mam zamiar kupić jakiś przeciwzmarszczkowy, bo już mi się mimicze robią
Superrr!!!

Cytat:
Napisane przez Martita88 Pokaż wiadomość
Duszyczko ma się rozumieć, że jesteś cudowny rocznik 88 ?

Cudowną niespodziankę dostaliście
I ja 88
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-21, 21:44   #4510
Haniula
Zakorzenienie

witajcie, szybko nadrobilam
Bylam, suknie zmierzyłam, podoba mi sie bardzo, postanowilam ze dziś sie z decyzja przespie, ale narazie jestem na TAK

W drodze powrotnej wjechalismy do aldi, no i uwaga lili kupiłam frytki karbowane za 2.99

Wypiłam wino, z mamą na pół i mnie glowa boli, ide spać bo padam
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 06:44   #4511
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lili1987 Pokaż wiadomość
mam mammam
wypisała mi na 1 opakowanie i spytala, czy nie wypisać na drugie ahh ten mój urok osobisty
ale rzeczywiście mówiła, że to w ramach wyjątku wypisuje wybrańcom i tak naprawdę to potrzebne jest właśnie to upoważnienie od ginekologa i cytologia
gratulacje

Cytat:
Napisane przez mikia20 Pokaż wiadomość

Ja tabletek nie biorę ponad rok, dla mnie jest lepszy NuvaRing, krążek.
czytałam o nim i nawet sie zastanawiam nad tym

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
Lecę Dziewczyny, bo mi kocica obgryzie łokcie Zaraz sobie tv włączę, to kocica się zajmie Do miłego SPD
Lubi oglądać TV?

Cytat:
Napisane przez lili1987 Pokaż wiadomość
a ja zaszłam w ciążę po 3 latach bez tabletek
ale zrobiłas przerwe czy brałas i zaszłas????

Cytat:
Napisane przez Talullah Pokaż wiadomość
Poza tym dzieci wychowywane ze zwierzetami sa wrazliwsze i lepiej sie rozwijaja.
zgadzam sie w 100%

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
witajcie, szybko nadrobilam
Bylam, suknie zmierzyłam, podoba mi sie bardzo, postanowilam ze dziś sie z decyzja przespie, ale narazie jestem na TAK
gdzie foty?????????????????

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-22, 06:58   #4512
effie22
Wtajemniczenie

Witajcie SPD, ja już czuję sie lepiej troche. U mnie słonko świeci mam ochote wybrac się z małym na jesieny spacerek koło 11. Tż dzisiaj ma dostać druga część wypłaty, a mi zostało jakieś 50 zł, czyli coś tam zaoszczędziłam, no i zostało mi jeszcze mięso w lodówce ( 2 kg skrzydeł, boczek, kiełbasa, 2 kotlety rozbite) także dopiero jak wykończe wszystkie zapasy to zrobie nową listę obiadów. Dzisiaj sobie i małemu -gzika, a tż skrzydełka.

Musze jechać do biedro kupic jedzenie na bieżąco, bo lodówka świeci pustkami. Może trafie na te żele palmollive

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

aha i piekne bransoletki na allegro znalazłam, cena od 9,90 wzwyż. Marzy mi sie taka, to są te a'la charms . Ta jest fajna http://allegro.pl/modna-bransoletka-...206995436.html ale pona 30 zł z przesyłką
effie22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 07:12   #4513
201604250957
Konto usunięte

Dzień dobry Kochanieńkie nadrobiłam Wasze posty z popłudnia i wieczora, na karteczce sobie zapisałam żeby nie zapomnieć co chcę napisać tak więc:

Ijaa brawo! przyznaję Ci subiektywny tytuł Wrześniowej Królowej Oszczędzania wśród SPD

Duszko moim zdaniem problemem może być woda, jak jeździmy do Gdyni to też mi tam wypryski wyskakują na brodzie od wody właśnie na zapchane pory polecam Effaclar żel i effaclar K do smarowania twarzy żel i krem na allegro to koszt ok 80zł za oba ale uważam, że warto

Haniula gdzie są zdjęcia, no gdzie??? obiecaaaaaałaś

Aneczka to może powinniście się nająć na rozkręcaczy imprez? praca w weekendy, pyszne jedzonko i napoje gratis

Motylek już myślałam, że masz net w domu ale jednak nie od Mamusi pisałaś

Tallulah jasne że pamiętamy o Tobie!!! przykro mi że sprawa psa umorzona

Kurcze Dziewczyny chyba złapałam jakąś infekcję dróg moczowych bo bardzo często chodzę siusiu muszę kupić sobie w aptece jakiś preparat z żurawiną

Chciałam się pochwalić że byliśmy wczoraj na zakupach "domowych w tesco" i jesteśmy bogatsi o: chochlę do zupy, tarkę, sitko, durszlak, teflonowy rondelek do mleka, teflonową formę do muffinek, 6 wieszaków, komplet sztuććy i suszarkę do włosów Rowenta 220zł poszło baj baj ale były uwzględnione w budżecie więc spoko

jak już się chwalę to jeszcze powiem, że ugotowałam pyyyyyyyyszną pomidoróweczkę na dzisiejszy obiad, a zrobiłam ją według własnego przepisu i pomysłu P. aż się nie mógł powstrzymać i już wczoraj wypił kubek

A na koniec ogłoszenia parafialne ssnowdrop where are you? uprasza się o aktywność z Twej strony!

Edytowane przez 201604250957
Czas edycji: 2010-09-22 o 07:15
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 07:16   #4514
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość

Kurcze Dziewczyny chyba złapałam jakąś infekcję dróg moczowych bo bardzo często chodzę siusiu muszę kupić sobie w aptece jakiś preparat z żurawiną
moze lepiej kupic sok z żurawiny?
polecam tez picie herbaty z pokrzywy

ja niedawno przez to przechodziłam, wiec wiem jak to jest

Cytat:
Chciałam się pochwalić że byliśmy wczoraj na zakupach "domowych w tesco" i jesteśmy bogatsi o: chochlę do zupy, tarkę, sitko, durszlak, teflonowy rondelek do mleka, teflonową formę do muffinek, 6 wieszaków, komplet sztuććy i suszarkę do włosów Rowenta 220zł poszło baj baj ale były uwzględnione w budżecie więc spoko
jesli były te zakupy uwzględnione to jestes rozgrzeszona

nam zostało 100zł do konca miesiąca, a dzis jedziemy do weta na szczepienie i odrobaczania - mam nadzieje ze to starczy

[*] 11.09.2012
Stary 2010-09-22, 07:32   #4515
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martita88 Pokaż wiadomość
Ja mam w ogóle arcyciekawą i sympatyczną datę urodzenia 18.08.88

Ile lat jesteś ze swoim TŻ Duszyczko ?

O to widzę, że jest zacne grono gorących 22-latek
1 września minęło nam 5 lat I tak sobie będziemy kontynuować rocznicę, bo 1 września będziemy brać ślub

Dziewczyny dzięki za rady co do stanu mojej twarzy Kashmirka- jak mi wpadnie troszkę kasy to może kupię ten Effaclar, ale chwilowo się powstrzymam Mam nadzieję, że mi to poznika:/ Kupiłam z Garniera oczyszczający żel do twarzy 3w1... zobaczymy co z tego wyjdzie

Faktycznie, dużo tu nas, 22-latek Nawet się nie spodziewałam

A tak w ogóle to- Dzień Dobry SPD

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-22, 07:34   #4516
Nadia5
Zakorzenienie

dzień dobry SPD

kashmirka uwielbiam takie zakupy ja wczoraj wiciągłam TŻa do Józka i kupiliśmy maty bambusowe turkusowe bo po zmianie dodatków w pokoju te żółte ni w pięć ni w dziesięć nie pasowały

nam zostało 150 zł a chcemy dziś zaliczyć fryzjera (podcięcie) więc nie powinno być dużo... tzn mam jeszcze 240 zł ale chciałam odłożyć

idę kawkę zrobić

Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 07:39   #4517
ijaa
Zakorzenienie

Dzień dobry I znów Was nie nadrobię.
Może po powrocie z pracy, bo planuję wieczór słodkiego lenistwa, to wizyta u SPD jak znalazł.

Cytat:
Ijaa brawo! przyznaję Ci subiektywny tytuł Wrześniowej Królowej Oszczędzania wśród SPD
Hehe, dziękuję.

Normalnie w tym tygodniu to coś dosłownie we mnie wstąpiło i oszczędzam jak szalona. Wyjadamy to co jest w lodówce, dokupuję tylko potrzebne rzeczy i żadnych wizyt w hipermarketach.
Ewentualnie do Biedro sama wpadam.

Oczywiście wczoraj do Aldi nie wysiadłam. W ogóle przejechałam ten przystanek nawet nie wiem kiedy
Ale dorwałam frytki z biedro - średnio mi w sumie smakowały, jakoś tak mocno jakby olejem nasiąkły, ale dały radę.

Widziałam, że coś o pielęgnacji twarzy rozmawiałyście. Ja również mam cerę mieszaną, potrafi mi się zapchać, albo wyskakują mi jakieś świństwa.
Póki co stosuję ziaję do demakijażu i krem nivea, regenerujący czy jakiś(nie pamiętam) na noc.
Postanowiłam jednak zadbać bardziej o swoją twarz i zainwestować odrobinę w kosmetyki, ale to pod koniec miesiąca (w sensie przed wypłatą) zobaczę jak finanse stoją.
Aaaaa no i muszę poczytać i popatrzeć co najlepiej byłoby zastosować.

Trzeba by jakieś śniadanko zjeść i do pracy się zabrać.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 07:42   #4518
motylek1007
Zakorzenienie

ja do twarzy stosuje tylko płyn miceralny, do tego olejki z BU i zadnych kremów ani maseczek, bo na wode jestem uczulona

[*] 11.09.2012
Stary 2010-09-22, 07:51   #4519
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Normalnie w tym tygodniu to coś dosłownie we mnie wstąpiło i oszczędzam jak szalona. Wyjadamy to co jest w lodówce, dokupuję tylko potrzebne rzeczy i żadnych wizyt w hipermarketach.
Ewentualnie do Biedro sama wpadam.

Oczywiście wczoraj do Aldi nie wysiadłam. W ogóle przejechałam ten przystanek nawet nie wiem kiedy
Ale dorwałam frytki z biedro - średnio mi w sumie smakowały, jakoś tak mocno jakby olejem nasiąkły, ale dały radę.
prawdziwa z Ciebie SPD we are proud of you jesli chodzi o frytki z biedro to też usmażyłam je raz w głębokim tłuszczu i mi nie smakowały, napiły się oleju że hej! ale teraz robię je w piekarniku, wlewam troche oliwy z oliwek zeby natłuścić blachę wrzucam fryty na 20 minut na 200stopni i voila takie smakują nam najbardziej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-22, 07:57   #4520
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
prawdziwa z Ciebie SPD we are proud of you jesli chodzi o frytki z biedro to też usmażyłam je raz w głębokim tłuszczu i mi nie smakowały, napiły się oleju że hej! ale teraz robię je w piekarniku, wlewam troche oliwy z oliwek zeby natłuścić blachę wrzucam fryty na 20 minut na 200stopni i voila takie smakują nam najbardziej

Też o tym wczoraj myślałam, ale na opakowaniu było tylko o smażeniu w oleju, a gdyby z piekarnika nie wyszły to nie mielibyśmy czasu robić niczego innego i pozostalibyśmy głodni.
Dzięki za podpowiedź, bo zjedliśmy pół paczki, więc drugie pół zrobię z piecyka.

CHCĘ PIĄTEK!
Mam poważny problem z mobilizacją do pracy!!

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 08:00   #4521
motylek1007
Zakorzenienie

a ja robie je we frytkownicy i nie czuje ze są napite olejem hm..

[*] 11.09.2012
Stary 2010-09-22, 08:08   #4522
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
a ja robie je we frytkownicy i nie czuje ze są napite olejem hm..
ja nie mam w Poznaniu frytkownicy, smażyłam w garnku z olejem, może to dlatego? ale my w ogóle nie lubimy tłustych frytek, wolimy wręcz żeby były suche,w sumie to dobrze bo zdrowiej
Stary 2010-09-22, 08:09   #4523
alazkrainy
Zakorzenienie

Hej SPD
nie mam czasu na nic w pracy jest co robić więc tylko delikatnie Was czytam, co by być w miarę na bieżąco, w domu komputera nie włączam bo po całych 8 godzinach w pracy mam już dość.
Weekend miałam rozbiegany i zajęty, w sobotę szykowanie, sprzątanie, w niedzielę goście, teściowie na obiad, w międzyczasie babcia Tż, która już 1,5 roku się do nas wybierała, potem moja mama z siostrą. Ogólnie u nas w miasteczku było tzw święto sadów więc impreza do nocy, kupę straganów z pierścionkami, balonami,jabłkami i nie wiem jeszcze z czym, oprócz tego gwiazda wieczoru zespół Kombi. Tyle dobrze, że z naszego balkonu widać było estradę i prawie pod oknem wielki ekran mieliśmy, także nie musieliśmy się gnieździć pod sceną.
Co do wizyty teściów której się tak bardzo obawiałam, było nawet spokojnie bez zbędnych zgrzytów (dziwne bardzo).

ijaa gratulacje za oszczędzanie, jesteś wzorem do naśladowania
Tylko nie wiem której gratulować pierścionka Anastazjii ?
kashmirka robiłam te ziemniaczki, na które przepis podałaś, tylko trochę mi się poprzypiekały do blachy, dużo oleju do nich dajesz ?

a co do spotkania to 9-10.10 mam zjazd, ale już widzę, że Wam nie pasuje, 16 mi nie pasuje, bo tylko mam zjazd w sobotę i nie wiem czy przyjadę, potem będe znów w szkole 23-24.10. Zawsze możecie spotkać się same, a ja na inne spotkanie dotrę. No i jeszcze jeden problem jest, że nie znam poznania, wiem gdzie są ulice Robocza i 28 czerwca, więc któraś z Was musiała by mi jakoś pomóc dotrzeć w umówione miejsce.

Ot to tyle.

alazkrainy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 08:14   #4524
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie mam w Poznaniu frytkownicy, smażyłam w garnku z olejem, może to dlatego? ale my w ogóle nie lubimy tłustych frytek, wolimy wręcz żeby były suche,w sumie to dobrze bo zdrowiej
szczerze mówiac nie wiem, ale zrobie je kiedys z piekarnika dla porównania
ja nie czułam zeby były tłuste, bo te frytki domowe z ziemniakow, to owszem czułam ze sie "napiły" oleju, na tych jakos tego nie czułam

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
Napisane przez alazkrainy Pokaż wiadomość
kashmirka robiłam te ziemniaczki, na które przepis podałaś, tylko trochę mi się poprzypiekały do blachy, dużo oleju do nich dajesz ?
ja mam teflonową blachę, oleju daje ciut ciut, ot tylko zeby dno pokryć

[*] 11.09.2012
Stary 2010-09-22, 08:27   #4525
alazkrainy
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie czułam zeby były tłuste, bo te frytki domowe z ziemniakow, to owszem czułam ze sie "napiły" oleju, na tych jakos tego nie czułam

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

ja nie mam teflonowej, bo to jest ta blacha z piekarnika, musiałam za mało oleju dać ale ogólnie dobre wyszły, posypałam majerankiem, bazylią, solą i pieprzem; stwierdziliśmy z TŻ że musimy tak spróbowac zrobić frytki

alazkrainy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 08:41   #4526
ramoncia217
Wtajemniczenie

Dzień dobry, ja piję kawkę i idę z ciastem do mamy

dostałam dziś prezent na urodziny od orange 120 minut
A od tż kosmetyki wczoraj ..
Stary 2010-09-22, 08:42   #4527
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez alazkrainy Pokaż wiadomość
?

a co do spotkania to 9-10.10 mam zjazd, ale już widzę, że Wam nie pasuje, 16 mi nie pasuje, bo tylko mam zjazd w sobotę i nie wiem czy przyjadę, potem będe znów w szkole 23-24.10. Zawsze możecie spotkać się same, a ja na inne spotkanie dotrę. No i jeszcze jeden problem jest, że nie znam poznania, wiem gdzie są ulice Robocza i 28 czerwca, więc któraś z Was musiała by mi jakoś pomóc dotrzeć w umówione miejsce.

Ot to tyle.
Kochana ja też smażyłam na tej czarnej blasze z piekarnika na oliwie z oliwek wlałam jej "na oko" ale dość dużo- tyle żeby natłuścić całą blachę, ja zawsze robię tak że leję na środek a później wyginam i potrząsam tą blachą żeby się pokryła cała tłuszczem ostatnio jak je robiłam to mi się wydawało ze są troche za suche na wierzchu więc wziełam na widelec kawałek masła i przejechałam nim po każdym ziemniaczku i zostawiłam na kilka min w piekarniku jeszcze- wyszły bardzo smaczne
Jeśli chodzi o spotkanie to może jednak przyjedziesz 16 na zjazd hmm nie wolno zajęć opuszczać przemyśl to! ja się zobowiązuje i chętnam do Ciebie dotrzeć i zabrać Cię na miejsce spotkania

Cytat:

ja nigdy nie lubiłam domowych fryt za to że zawsze wychodziły takie obrzydliwie tłuste, zostawiałam je pamiętam zawsze na pergaminie i czekałam aż odciekną Motylku a kupujesz proste czy karbowane? bo ja proste, może te karbowane jakieś inne są?
Kurde musze zaliczyć aptekę jak pojadę dzisiaj na pocztę bo się wykończę z tym sikaniem
Stary 2010-09-22, 08:44   #4528
motylek1007
Zakorzenienie

ja preferuje frytki proste, nic karbowanego nie lubie hehe

[*] 11.09.2012
Stary 2010-09-22, 08:47   #4529
DobraDusza88
Zakorzenienie

Ramoncia- wszystkiego naj!

A ja się wykąpałam, wyszykowałam i muszę się przejść do Skarbówki:/ Wrr nie lubię tej Instytucji :/
Stary 2010-09-22, 08:50   #4530
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Dzień dobry

Ja już po sniadaniu. Zrobiłam nam omlety, potem zmyłam naczynia i teraz piję herbatkę. Zaraz biore się za prasowanie Nienawidze tego robic!!

Szkoda, że tak daleko mam Poznań
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości