3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-22, 08:31   #2341
melabn
Wtajemniczenie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
melabn może było jechać...dobrze, że juuż przeszło. ale jakby się powtarzało to od razu na ip bo odpocznij dzisiaj może sobie

moje noce są tragiczne po prostu
u mnie z tym jechaniem na Ip nie jest tak latwo.Mam w domu dwu letniego synka ktorego nie bardzo jest z kim zostawic
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 08:38   #2342
kotek81
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi, przez jaki okres dziecko śpi w łóżeczku dla niemowląt?
W tym o wymiarach 120*60 moja córa spała 4 lata
Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
A kupujecie coś do wanienki? jakiś leżaczek właśnie lub tą gąbkę? Na niej podobno osadzają sie bakterie..
A myje do mycia dziecka kupujecie czy ręką?? I czy kupiłyście może pojemnik na pieluchy zużyte..?
Ciekawe czy termometr do mnie dotrze jutro..
Nie kupuję nic do wanienki
Najlepiej sie myje samą ręką
Pojemnika też nie kupuję - szkoda mi kasy
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Przebierac bym musiala wtedy w sypialni a to by budzilo meza. Boze jaka ja marudna sie zrobilam
I tak się będzie budził - a ty jak będziesz miała wszystko w sypialni to ci będzie wygodniej

Ja właśnie skończyłam śniadanko - co by nie było monotonnie zjadłam bułki z dżemem i kakao ciekawe kiedy mi się to znudzi
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 08:43   #2343
mallinka
Zadomowienie

Hej

wczoraj dwa mega długasne posty mi wcięło już nie mam siły do tego wizażu...

to napisze jedynie że piękne brzusie macie

robicie czadowe zakupy

Anecka super te mebelki wyglądają

Rptrb trzymaj sie dzielnie leżąc plackiem

Apolonia akcja z sufitem mnie przeraziła-dobrze ze nikomu nic się nie stało aż TŻta przepytywałam czy nasz sufit jest bezpieczny bo mieszkamy w bardzo starym domu...

Ja pilnie robię notatki na temat Waszych zakupów kosmetycznych i może w końcu uda mi się za to zabrac...

A dziś zaczynam zajęcia w SR! na razie ćwiczenia gimnastyczne, ale powiedzieli że do porodu najlepiej chodzić-szok, bo nie bardzo mi się chce a teoria od października bo inne grupy mi nie odpowiadały

i obudziły mnie dwa mega kichnięcia-myslałam że mnie rozerwie

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 08:44   #2344
sylwia01485
Zadomowienie

melabn ja miałam podobną sytuację 3 tygodnie temu. Z tym, że mnie złapało w środku nocy i na nieszczęście byłam sama z córką w domu, bo mąż wyjechał. Ryczałam przez 2 godziny, aż nospa zadziałała i chyba też ze zmęczenia padłam. Później jak przeanalizowałam, kiedy mi się robi gorzej, to wyszło mi, że jak się w ciągu dnia przeforsuję i bardzo zmęczę, to potem mnie pobolewa brzuch i ciągnie w kroczu od środka. Teraz staram się nie robić za wiele na raz. Chlew mam na okrągło, bo sprzątam na raty i jak już ogarnę niby wszystko, to trzeba od początku, bo już jest brudno.
Nie przemęczaj się i zobaczysz, że będzie lepiej.
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 08:54   #2345
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
melabn ja miałam podobną sytuację 3 tygodnie temu. Z tym, że mnie złapało w środku nocy i na nieszczęście byłam sama z córką w domu, bo mąż wyjechał. Ryczałam przez 2 godziny, aż nospa zadziałała i chyba też ze zmęczenia padłam. Później jak przeanalizowałam, kiedy mi się robi gorzej, to wyszło mi, że jak się w ciągu dnia przeforsuję i bardzo zmęczę, to potem mnie pobolewa brzuch i ciągnie w kroczu od środka. Teraz staram się nie robić za wiele na raz. Chlew mam na okrągło, bo sprzątam na raty i jak już ogarnę niby wszystko, to trzeba od początku, bo już jest brudno.
Nie przemęczaj się i zobaczysz, że będzie lepiej.
mozliwe bo wczoraj chodzilam po sklepie troche, ale z 1,5 h wiec juz chyb a coraz mniej moge bo wg mnie to niewiele
Stary 2010-09-22, 08:56   #2346
Anecka
Zakorzenienie

niebieskaa, piekny rozek

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
ale jak, mówiłas, że masz gronkowca i oni nawet tego nie sprawdzili??dziwne. mnie zrobili posiew z antybiogramem, aby od razu wiedziec czym to paskudztwo wytruć.poproś swojego gin o posiew.

jeśli brzuszek jest mały ,ale dzidzia ma prawidłowe wymiary i ilość wód jest ok to o co chodzi?? moja ginekolożka mówi "nic tylko sie cieszyc i podziwiac"

sama jestem ciekawa jak to sie sprawdzi w praniu. na początku bedzie ciężko , ale z czasem pewnie małej sie spodoba. wanienke pożyczę nawszelki wypadek , jakbym wymiekla na początku

może się przejadłaś. hmmm ponoć apetyt sie zmniejsza, szczegónie na wartosciowe rzeczy typu nabial.może jogurt naturalny?

:
Ja mam (przynajmniej tak wyniklo 13 lat temu) gronkowca zlocistego w gardle, no ale roznie bywa czy jeszcze gdzes go nie mam
Ze 2 lata temu pamietam ze poprosilam rodzinnego o skierowanie na posiew, to mi sucz powiedziała ze jak chce to moge sobie zaplacic i zrobic a p oza tym skoro (wtedy) 11 lat temu tak mi wyszlo to nic sie nie zmienilo i badanie nie jest potrzebne.

Ano aptetyt na wartosciowe jedzonko mi opadl choc staram sie chociaz ciemne pieczywo jesc
No ale kiedys to serki wiejskie, jogurty, mleczko..

Jeny nie wyspalam sie za dobrze. Jak sie budze to zawsze nad tylkiem mnie boli na dodatek od okolo polnocy mala ciagle mi parla na pecherz moczowy i teraz jak siedze rowniez.. a w nocy lekkie skurcze mialam ale niebolesne. Masakra. Pelnia jutro

No nic ide sie umyc ubrac i po jakies bulki slodkie i kakaooooooo!

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 09:00   #2347
andziat
Zakorzenienie

cześć dziewczyny
najpierw napiszę a potem nadrobię te kilka stron od wczoraj

byłam wczoraj u gin i szyjka w porządku, położenie podłużne pośladkowe, waga w 31 tygodniu 1,5 kg, pani doktor powiedziała, że córcia ma mały brzuszek, zapytałam co to oznacza, powiedziała, że jest długa i chudziutka, pytała też z jaką wagą ja się urodziłam powiedziałam, że 3,30 kg. Niby powiedziała, że nie ma się czym martwić ale chciałaby mnie zobaczyć za dwa tygodnie. No weź się tu teraz nie martw

Byłam tez jeszcze raz u okulisty, ciśnienie w oczach jest bardzo blisko górnej granicy i znowu niby nie ma się czym martwić bo nie przekroczyło granicy ale ponieważ jest blisko tej granicy, to powiedziała żeby przyjść do niej tak gdzieś 2 miesiące po porodzie, żeby zobaczyła czy jest to związane z ciążą i szalejącymi hormonami czy coś jest nie tak. Świetnie
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 09:07   #2348
kretencja
Zakorzenienie

Hej

My, jak owładnięci obsesją, wciąż się zastanawiamy nad meblami I wpadliśmy na nowy, kompromisowy pomysł, dotyczący salonu. Ponieważ męża krzesło do biurka jest czerwone i on bardzo nie chce z nim się rozstawać, to postanowiłam się zgodzić żeby przynajmniej na razie zostało, a do tego wpleść we wnętrze dosłownie kropelkę czerwieni, którą łatwo będzie usunąć jak nam się znudzi Regał będzie chyba biały z biało-czerwonymi gałeczkami od drzwiczek (są takie i nawet efektownie wyglądają ) i jakaś czerwona poduszka na sofę (ciemnobrązową, nie powinno się gryźć). I już.
A najśmieszniejsze jest to, że mamy taki szał na tym punkcie, a książki, które będą stać w regale i tak mają różne kolory okładek

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 09:43   #2349
Donuś
Zadomowienie

Witajcie kochane w koncu nadrobiłam ...

Dziekuje Wam za zyczenia

My jestesmy po wizycie u gina no i zaczelismy 31 tc mała wazy 2 kg pytałam czy to nie za duzo ale nie jest jak najbardziej w normie Tylko szyjka robi mi sie miekka i mam brac luteine a nastepna wizyta za 3 tyg.

No i u mnie juz 13,5 kg na plusie nie wiem skad to sie bierze ....

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 09:58   #2350
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
niebieskaa, piekny rozek

Ja mam (przynajmniej tak wyniklo 13 lat temu) gronkowca zlocistego w gardle, no ale roznie bywa czy jeszcze gdzes go nie mam
Ze 2 lata temu pamietam ze poprosilam rodzinnego o skierowanie na posiew, to mi sucz powiedziała ze jak chce to moge sobie zaplacic i zrobic a p oza tym skoro (wtedy) 11 lat temu tak mi wyszlo to nic sie nie zmienilo i badanie nie jest potrzebne.

Ano aptetyt na wartosciowe jedzonko mi opadl choc staram sie chociaz ciemne pieczywo jesc
No ale kiedys to serki wiejskie, jogurty, mleczko..

Jeny nie wyspalam sie za dobrze. Jak sie budze to zawsze nad tylkiem mnie boli na dodatek od okolo polnocy mala ciagle mi parla na pecherz moczowy i teraz jak siedze rowniez.. a w nocy lekkie skurcze mialam ale niebolesne. Masakra. Pelnia jutro

No nic ide sie umyc ubrac i po jakies bulki slodkie i kakaooooooo!
gronkowiec w gardle raczej dziecku nie zagraza. Jesli nie masz czestych infekcji gardla to poprostu jestes nosicielem
Stary 2010-09-22, 09:59   #2351
KarolinaB
Raczkowanie

Dzien dobry dziewczyny
Ależ pospałam ale to dobrze, bo dzisiaj pełnia i pewnie się umęcze choc noc wspaniała nie była, bo TŻ męczył sie z żołądkiem po moich krokietach... on cokolwiek zje, to nigdy nie wiadomo, jak zareaguje... Więc dzisiaj leciutko na obiadek. A chciałam go lekko podtuczyć będąc na zwolnieniu, bo chudzina waży tyle co ja teraz

Andziat - no i weź tu zrozum?? lekarz mówi, że nie wiadomo co bedzie, ale nie ma sie co martwić... choć podejście dobre, bo siła podświadomości jest wielka, więc nie martw się.

Donuś - gratki, że wszystko ok na wizycie, moje Bobo w 34 tc ma 2 kg podobno. Choć ja przy urodzeniu wazyłam 2950, więc ma szansę nadrobić przez te kilka tyg.

|Sanderinka - ja się cieszę, że jest wizaż... dziewczyny zawsze coś napiszą, konwersacja się rozwinie zresztą napisałam dzisiaj do TŻ-a, że niech lepiej zarabia, bo mi się nudzi w domu i chyba zacznę z nudów chodzić na zakupy :hehehe:

Aaaa wklejam wam nas w 34tc - my i wielki pępuch
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 10:07   #2352
apoolonia
Rozeznanie

Dziękuję Dziewczyny za zainteresowanie

dziś pospałam dłużej bo mi się należy

piękny rożek! i to za 20 złotych

mi leci 28tc
i teraz ogarnął mnie inny rodzaj paniki
boje się że urodzę dużo wcześniej

od kilku dni biorę rano nospe bo jakoś dziwnie brzuch twardnieje
choć starałam się unikać tabletek

moja koleżanka na twardnienie brzucha od tego samego gin dostała potrójną dawkę nospy forte

ciekawe co mi powie na wizycie za tydzien
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 10:07   #2353
kretencja
Zakorzenienie

Karolina, no, pępuch to masz Ale brzuś malutki Ja w 30tc mam chyba bardziej wystający

Apoolonia, ja też miałam przez moment obsesję urodzenia wcześniej Ale jak minął 29 tydzień to pomyślałam sobie - takie dzieciaczki mają już bardzo duże szanse, więc nawet jakbym teraz urodziła, to będzie dobrze. I jakoś przestałam się tym martwić. Prawdę mówiąc to mam nadzieję, że urodzę jakieś 2-3 tygodnie przed terminem, bo juz mi tak ciężko, że nie wyobrażam sobie kulać się tak jeszcze 10 tygodni

No, idę się umyć i ubrać, bo ciągle w piżamie jestem

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-09-22 o 10:10
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 10:09   #2354
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

byłam wczoraj u gin i szyjka w porządku, położenie podłużne pośladkowe, waga w 31 tygodniu 1,5 kg, pani doktor powiedziała, że córcia ma mały brzuszek, zapytałam co to oznacza, powiedziała, że jest długa i chudziutka, pytała też z jaką wagą ja się urodziłam powiedziałam, że 3,30 kg. Niby powiedziała, że nie ma się czym martwić ale chciałaby mnie zobaczyć za dwa tygodnie. No weź się tu teraz nie martw

Byłam tez jeszcze raz u okulisty, ciśnienie w oczach jest bardzo blisko górnej granicy i znowu niby nie ma się czym martwić bo nie przekroczyło granicy ale ponieważ jest blisko tej granicy, to powiedziała żeby przyjść do niej tak gdzieś 2 miesiące po porodzie, żeby zobaczyła czy jest to związane z ciążą i szalejącymi hormonami czy coś jest nie tak. Świetnie
A 1,5kilo w 31tc to malo? bo mnie sie nie wydaje Kolezanki corce w brzuchu strzelila waga w góre po 33tc Wtedy nawet po samej kolezance bylo widac Ciekawe ile moja wazy, ja sie urodzila z wysciowa 2,4

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
gronkowiec w gardle raczej dziecku nie zagraza. Jesli nie masz czestych infekcji gardla to poprostu jestes nosicielem
Jak bylam nastolatka to co pare miesiecy angine ropną miałam. Teraz o dziwo raz na rok jestem przeziebiona, takze w ogole super, ale skoro mam w gardle to moze gdzies jeszcze mam

A ogole to jestem. Mialam kupic jakies ciemne buleczki na sniadanie a kupiłam pączka i zapomnialam o kakao. Troche mnie z zakupow zbila piers z kurczaka za ktora zaplacilam 8zl masakra i ledwo na dwie osoby wystarczy. Moglam najpierw o cene zapytac za kilogram

KarolinaB, piekny brzuch a jaki guziolll na nim

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-22, 10:11   #2355
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
Dzien dobry dziewczyny
Ależ pospałam ale to dobrze, bo dzisiaj pełnia i pewnie się umęcze choc noc wspaniała nie była, bo TŻ męczył sie z żołądkiem po moich krokietach... on cokolwiek zje, to nigdy nie wiadomo, jak zareaguje... Więc dzisiaj leciutko na obiadek. A chciałam go lekko podtuczyć będąc na zwolnieniu, bo chudzina waży tyle co ja teraz

Andziat - no i weź tu zrozum?? lekarz mówi, że nie wiadomo co bedzie, ale nie ma sie co martwić... choć podejście dobre, bo siła podświadomości jest wielka, więc nie martw się.

Donuś - gratki, że wszystko ok na wizycie, moje Bobo w 34 tc ma 2 kg podobno. Choć ja przy urodzeniu wazyłam 2950, więc ma szansę nadrobić przez te kilka tyg.

|Sanderinka - ja się cieszę, że jest wizaż... dziewczyny zawsze coś napiszą, konwersacja się rozwinie zresztą napisałam dzisiaj do TŻ-a, że niech lepiej zarabia, bo mi się nudzi w domu i chyba zacznę z nudów chodzić na zakupy :hehehe:

Ale masz ladny brzusio!

To tylko ja mama takiego giganta
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 10:11   #2356
sylwia01485
Zadomowienie

Cytat:
mozliwe bo wczoraj chodzilam po sklepie troche, ale z 1,5 h wiec juz chyb a coraz mniej moge bo wg mnie to niewiele

mnie złapało po godzinie obkładania książek dziecku do szkoły- więc też wysiłek zdaje się niewielki, ale w jednej pozycji i bez odpoczynku. Niestety już możemy coraz mniej i trzeba częściej odpoczywać i położyć się profilaktycznie nawet na 15 minut w ciągu dnia parę razy.
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 10:12   #2357
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

TZ mnie doprowadza do szalu, wszystkim - cokolwiek robi, mowi - ja sie dusze w sobie zeby nie wybuchnac.

Hormony?
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 10:15   #2358
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
mnie złapało po godzinie obkładania książek dziecku do szkoły- więc też wysiłek zdaje się niewielki, ale w jednej pozycji i bez odpoczynku. Niestety już możemy coraz mniej i trzeba częściej odpoczywać i położyć się profilaktycznie nawet na 15 minut w ciągu dnia parę razy.
chyba tak trzeba robic
Stary 2010-09-22, 10:17   #2359
rptrbj1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Donuś Pokaż wiadomość

Dziekuje Wam za zyczenia

My jestesmy po wizycie u gina no i zaczelismy 31 tc mała wazy 2 kg pytałam czy to nie za duzo ale nie jest jak najbardziej w normie Tylko szyjka robi mi sie miekka i mam brac luteine a nastepna wizyta za 3 tyg.

ja tez w 31 i moja tez wazy 2 kg , co do wagi schudłam w szpitalu i mi znow wyszło na plusie 10 kg.

Edytowane przez rptrbj1978
Czas edycji: 2010-09-22 o 10:27
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 10:17   #2360
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość

A ogole to jestem. Mialam kupic jakies ciemne buleczki na sniadanie a kupiłam pączka i zapomnialam o kakao. Troche mnie z zakupow zbila piers z kurczaka za ktora zaplacilam 8zl masakra i ledwo na dwie osoby wystarczy. Moglam najpierw o cene zapytac za kilogram

to ile u ciebie pierś kosztuje? bo ja za 8-9zł mam kotlety z piersi dla 3 głodnych osób albo 4 normalnie głodnych
chyba że nie robisz z tego malych kotlecików tylko smażysz w całości

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
TZ mnie doprowadza do szalu, wszystkim - cokolwiek robi, mowi - ja sie dusze w sobie zeby nie wybuchnac.

Hormony?
ja wczoraj przy sprzątaniu zawalonego sufitu byłam ostoją spokoju
ale wieczorem wydarłam się na TŻ że po wodę do picia nie chce jechać
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 10:23   #2361
M25
Zadomowienie

Dzień dobry wszystkim wizażankom Zmykam do fryzjera na poprawkę mojej wczorajszej, nieudanej próby pomalowania odrostów ;-) Trzymajcie za mnie kciuki, żeby chociaż trochę pomogło.
Stary 2010-09-22, 10:25   #2362
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
cześć dziewczyny

nie mart się za wczasu kochana, może wszystko okażę sie dobrze i niepotrzebne te nerwy a mała może nadrobić i brzuś jej jeszcze urośnie
Cytat:

Dziekuje Wam za zyczenia

super, że wszystko dobrze.

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
Dzien dobry dziewczyny

jaki mały śliczny brzuś ja to przy Tobie Karolinka mam olbrzyma:brzydal :

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 10:27   #2363
Anecka
Zakorzenienie

apoloonia, u mnie piers 16.5 zl/ kg

No ale ja uwielbiam kotlety giganty jakos wytne z tego dwa kawalki ale i tak planuje zeby tz zamowil pizze bo mam wielka ochote, tylko troche mi glupio prosic, bo w sumie ja go zawsze stopuje ze tylko je kebaby i wydaje kase choc w domu ma jedzenie.. a teraz sama go bede prosic o pizze

Dobra, ide nastawic pranie dzieciowe. Aha i myslalam ze mam plyn do plukania Lovela a to probka mleczka, czyli cos zamiast proszku? Ciekawa jestem czy proszek sie wyplucze dobrze, bo ja sypie proch do pralki bo mam zepsuty ten wsyp tam. No i nigdy 2 razy nie plukalam bo nie wiem jak aaa dobra nastawiam pranko, trzeba korzystac z pieknej pogody

Irsin, chyba hormony, bo ja czesto mam tak ze TZ nic nie robi co mnie wkurza a ja jestem jakas zla na niego

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-22, 10:29   #2364
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Dziękuję Dziewczyny za zainteresowanie

dziś pospałam dłużej bo mi się należy

piękny rożek! i to za 20 złotych

mi leci 28tc
i teraz ogarnął mnie inny rodzaj paniki
boje się że urodzę dużo wcześniej

od kilku dni biorę rano nospe bo jakoś dziwnie brzuch twardnieje
choć starałam się unikać tabletek

moja koleżanka na twardnienie brzucha od tego samego gin dostała potrójną dawkę nospy forte

ciekawe co mi powie na wizycie za tydzien
też taki miałam okres że się bałam że urodzę wcześniej ale mi przeszło więc don't worry

Cytat:
Ale masz ladny brzusio!

To tylko ja mama takiego giganta
nie tylko Ty kochana

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim wizażankom Zmykam do fryzjera na poprawkę mojej wczorajszej, nieudanej próby pomalowania odrostów ;-) Trzymajcie za mnie kciuki, żeby chociaż trochę pomogło.

a jaką farbą sama farbowałaś

dbam o włosy

Stary 2010-09-22, 10:34   #2365
Anecka
Zakorzenienie

Ale fajne mebelki dla dzieci pokazali w pytaniu na sniadanie.. wow jakie zywe piekne kolory

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-22, 10:37   #2366
Donuś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
ja tez w 31 i moja tez wazy 2 kg , co do wagi schudłam w szpitalu i mi znow wyszło na plusie 10 kg.
Ooo to nasze malutkie równo rosną

Karolina super brzuszek i ten pępek

Irsin kochana nie tylko ty masz giganta Musze wstawic w koncu zdjecie to cie troche pociesze ja w 31 tc mam juz 112 cm
A co do tż to udawaj ze nie widzisz i nie słyszysz ... Nie sa Ci teraz nerwy potrzebne ...

M25 spokojnie fryzjer uratuje sytuacje ja tez kiedys zrobiłam taki eksperyment i z blondynki stałam sie jakos pomarańczowo ruda

Anecka ta cena za piers a co do jedzenia na miescie to niestety na zachcianki ciążowe nie ma mocnych jak sie chce pizze to musi byc pizza

No i Weronisia gratuluje małego nietoperka Grzeczny i usłuchany ten twoj synus

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 10:38   #2367
lutien
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Chyba się zaraziłam od TŻ, bo od rana boli mnie gardło Oby nie rozwinęło się to bardziej, bo nie widzi mi się teraz chorować
Ostatnio się tak zastanawiam nad powrotem do pracy i mam pytanko (może któraś się będzie orientować w temacie):
Jeśli podejmę pracę, to czy będę miała możliwość wzięcia urlopu wychowawczego? Tzn. nie planuję iść na wychowawczy, ale różnie to w życiu bywa i może okaże się, że muszę być z dzieckiem z jakiś powodów.

Cytat:

poci sie, moje po jedzeniu bylo cae mokre

do wanienki nic nie kupuje, a takie dziecko chyba za male zeby je myjka szorowac

Mialam okropny wieczor, juz myslalam ze w szpitalu wyladuje.Od rana cmil mnie brzuch jak na okres,ale przechodzilo.Wieczorem znowu zaczelo bolec wiec wzielam nospe.Po godzinie zero poprawy ,wrecz gorzej bylo.Wzielam nospe forte a tu coraz mocniej boli.Do brzucha doszedl bol calego krocza tam w srodku, lzy mi ciekly z bolu.Na szczescie po 1,5 h przeszlo bo juz mialam na IP jechac
Widzę, że jesteś w 30tc, więc takie objawy chyba nie są dobre Mam nadzieję, że się nie powtórzą. Choć na wszelki wypadek może zabezpiecz się, żebyś miała z kim zostawić dziecko i mogła jechać na IP?

Cytat:
cześć dziewczyny

Wiesz - może to i lepiej, że masz za 2 tyg. wizytę Pewnie lekarz kazał Ci przyjść, żeby zobaczyć, czy dzidzia dobrze rośnie, a nie dlatego, że coś jest nie tak.

Cytat:

Dziekuje Wam za zyczenia

Kciuki za szyjkę

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Karolina, no, pępuch to masz Ale brzuś malutki Ja w 30tc mam chyba bardziej wystający

Apoolonia, ja też miałam przez moment obsesję urodzenia wcześniej Ale jak minął 29 tydzień to pomyślałam sobie - takie dzieciaczki mają już bardzo duże szanse, więc nawet jakbym teraz urodziła, to będzie dobrze. I jakoś przestałam się tym martwić. Prawdę mówiąc to mam nadzieję, że urodzę jakieś 2-3 tygodnie przed terminem, bo juz mi tak ciężko, że nie wyobrażam sobie kulać się tak jeszcze 10 tygodni

No, idę się umyć i ubrać, bo ciągle w piżamie jestem
Ja też chciałabym urodzić troszkę wcześniej - tak na początku 38tc Najbardziej by mi odpowiadało urodzić 3.10, bo są to imieniny mojej mamy, a po drugie byśmy mieli urodzinki każdy miesiąc po sobie (TŻ- 3.08, ja-3.09, Nika-3.10) Ale marne szanse, że tak trafimy
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 10:39   #2368
_paulinka2
Wtajemniczenie

Anecka pewnie cena też piękna znając życie

http://allegro.pl/nino-3-cz-posciel-...222805129.html
słyszałyście coś o tej firmie pościeli ?

dbam o włosy

Edytowane przez _paulinka2
Czas edycji: 2010-09-22 o 10:46
Stary 2010-09-22, 10:41   #2369
Anecka
Zakorzenienie

Donuś ano na zachcianki nie ma bata, ale batem moze byc ograniczona kasa Zobaczymy, moze ta piersina mi wystarczy

lutien, moze jakbys miala zaplanowana cesarke to by tak bylo ze byscie mieli po sobie miesiac w miesiac urodzinki

Ja to bym chciala urodzic w pazdzierniku kiedy mam urodziny (21).. bow ogole wolalabym zeby mała byla spod znaku Wagi

Dobra juz znikam robic to pranie

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-22, 10:41   #2370
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczyny

Moja waży podobnie i tez gin kazał przyjść na kontrolę bo główka spora a brzuś chudziutki - chociaż żeby mnie troszkę uspokoić to powiedział do mnie, że "może Pani jest po prostu stworzona do rodzenia małych dzieci" rozbawił mnie tym tekstem ale faktycznie pierwsza córcia ważyła tylko 2700 więc była malutka

Z naszymi bąbelkami na pewno wszystko ok - podtuczymy je po porodzie
Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Hej

My, jak owładnięci obsesją, wciąż się zastanawiamy nad meblami I wpadliśmy na nowy, kompromisowy pomysł, dotyczący salonu. Ponieważ męża krzesło do biurka jest czerwone i on bardzo nie chce z nim się rozstawać, to postanowiłam się zgodzić żeby przynajmniej na razie zostało, a do tego wpleść we wnętrze dosłownie kropelkę czerwieni, którą łatwo będzie usunąć jak nam się znudzi Regał będzie chyba biały z biało-czerwonymi gałeczkami od drzwiczek (są takie i nawet efektownie wyglądają ) i jakaś czerwona poduszka na sofę (ciemnobrązową, nie powinno się gryźć). I już.
A najśmieszniejsze jest to, że mamy taki szał na tym punkcie, a książki, które będą stać w regale i tak mają różne kolory okładek
super, ze wreszcie doszliście do jakiegoś kompromisu
Cytat:

Hormony?
chyba tak - bo mnie mój też - jak go nie ma to mnie wkurza, ze go nie ma - a jak jest to się wkurzam, ze jest - no i weź tu człowieku babie dogódź
Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości