|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Cytat:
|
|
|
|
|
#2342 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Cytat:
![]() Cytat:
Najlepiej sie myje samą ręką Pojemnika też nie kupuję - szkoda mi kasy Cytat:
Ja właśnie skończyłam śniadanko - co by nie było monotonnie zjadłam bułki z dżemem i kakao |
|||
|
|
|
#2343 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() wczoraj dwa mega długasne posty mi wcięło już nie mam siły do tego wizażu...![]() to napisze jedynie że piękne brzusie macie robicie czadowe zakupy Anecka super te mebelki wyglądają Rptrb trzymaj sie dzielnie leżąc plackiem ![]() Apolonia akcja z sufitem mnie przeraziła-dobrze ze nikomu nic się nie stało ![]() Ja pilnie robię notatki na temat Waszych zakupów kosmetycznych i może w końcu uda mi się za to zabrac... ![]() A dziś zaczynam zajęcia w SR! na razie ćwiczenia gimnastyczne, ale powiedzieli że do porodu najlepiej chodzić-szok, bo nie bardzo mi się chce a teoria od października bo inne grupy mi nie odpowiadały ![]() i obudziły mnie dwa mega kichnięcia-myslałam że mnie rozerwie
|
#2344 |
|
Zadomowienie
|
melabn ja miałam podobną sytuację 3 tygodnie temu. Z tym, że mnie złapało w środku nocy i na nieszczęście byłam sama z córką w domu, bo mąż wyjechał. Ryczałam przez 2 godziny, aż nospa zadziałała i chyba też ze zmęczenia padłam. Później jak przeanalizowałam, kiedy mi się robi gorzej, to wyszło mi, że jak się w ciągu dnia przeforsuję i bardzo zmęczę, to potem mnie pobolewa brzuch i ciągnie w kroczu od środka. Teraz staram się nie robić za wiele na raz. Chlew mam na okrągło, bo sprzątam na raty i jak już ogarnę niby wszystko, to trzeba od początku, bo już jest brudno.
Nie przemęczaj się i zobaczysz, że będzie lepiej. |
|
|
|
#2345 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
niebieskaa, piekny rozek
Cytat:
Ze 2 lata temu pamietam ze poprosilam rodzinnego o skierowanie na posiew, to mi sucz powiedziała ze jak chce to moge sobie zaplacic i zrobic a p oza tym skoro (wtedy) 11 lat temu tak mi wyszlo to nic sie nie zmienilo i badanie nie jest potrzebne. Ano aptetyt na wartosciowe jedzonko mi opadl choc staram sie chociaz ciemne pieczywo jesc No ale kiedys to serki wiejskie, jogurty, mleczko.. Jeny nie wyspalam sie za dobrze. Jak sie budze to zawsze nad tylkiem mnie boli na dodatek od okolo polnocy mala ciagle mi parla na pecherz moczowy i teraz jak siedze rowniez.. a w nocy lekkie skurcze mialam ale niebolesne. Masakra. Pelnia jutro ![]() No nic ide sie umyc ubrac i po jakies bulki slodkie i kakaooooooo!
|
|
#2347 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
najpierw napiszę a potem nadrobię te kilka stron od wczoraj ![]() byłam wczoraj u gin i szyjka w porządku, położenie podłużne pośladkowe, waga w 31 tygodniu 1,5 kg, pani doktor powiedziała, że córcia ma mały brzuszek, zapytałam co to oznacza, powiedziała, że jest długa i chudziutka, pytała też z jaką wagą ja się urodziłam powiedziałam, że 3,30 kg. Niby powiedziała, że nie ma się czym martwić ale chciałaby mnie zobaczyć za dwa tygodnie. No weź się tu teraz nie martw ![]() Byłam tez jeszcze raz u okulisty, ciśnienie w oczach jest bardzo blisko górnej granicy i znowu niby nie ma się czym martwić bo nie przekroczyło granicy ale ponieważ jest blisko tej granicy, to powiedziała żeby przyjść do niej tak gdzieś 2 miesiące po porodzie, żeby zobaczyła czy jest to związane z ciążą i szalejącymi hormonami czy coś jest nie tak. Świetnie
|
|
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
My, jak owładnięci obsesją, wciąż się zastanawiamy nad meblami I wpadliśmy na nowy, kompromisowy pomysł, dotyczący salonu. Ponieważ męża krzesło do biurka jest czerwone i on bardzo nie chce z nim się rozstawać, to postanowiłam się zgodzić żeby przynajmniej na razie zostało, a do tego wpleść we wnętrze dosłownie kropelkę czerwieni, którą łatwo będzie usunąć jak nam się znudzi Regał będzie chyba biały z biało-czerwonymi gałeczkami od drzwiczek (są takie i nawet efektownie wyglądają A najśmieszniejsze jest to, że mamy taki szał na tym punkcie, a książki, które będą stać w regale i tak mają różne kolory okładek
|
#2349 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane w koncu nadrobiłam ...
Dziekuje Wam za zyczenia My jestesmy po wizycie u gina no i zaczelismy 31 tc mała wazy 2 kg pytałam czy to nie za duzo ale nie jest jak najbardziej w normie Tylko szyjka robi mi sie miekka i mam brac luteine a nastepna wizyta za 3 tyg. No i u mnie juz 13,5 kg na plusie |
|
|
|
#2350 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2351 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry dziewczyny
![]() Ależ pospałam ale to dobrze, bo dzisiaj pełnia i pewnie się umęcze choc noc wspaniała nie była, bo TŻ męczył sie z żołądkiem po moich krokietach... on cokolwiek zje, to nigdy nie wiadomo, jak zareaguje... Więc dzisiaj leciutko na obiadek. A chciałam go lekko podtuczyć będąc na zwolnieniu, bo chudzina waży tyle co ja teraz ![]() Andziat - no i weź tu zrozum?? lekarz mówi, że nie wiadomo co bedzie, ale nie ma sie co martwić... choć podejście dobre, bo siła podświadomości jest wielka, więc nie martw się.Donuś - gratki, że wszystko ok na wizycie, moje Bobo w 34 tc ma 2 kg podobno. Choć ja przy urodzeniu wazyłam 2950, więc ma szansę nadrobić przez te kilka tyg. |Sanderinka - ja się cieszę, że jest wizaż... dziewczyny zawsze coś napiszą, konwersacja się rozwinie zresztą napisałam dzisiaj do TŻ-a, że niech lepiej zarabia, bo mi się nudzi w domu i chyba zacznę z nudów chodzić na zakupy :hehehe: Aaaa wklejam wam nas w 34tc - my i wielki pępuch
|
|
|
|
#2352 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję Dziewczyny za zainteresowanie
dziś pospałam dłużej bo mi się należy ![]() piękny rożek! i to za 20 złotych mi leci 28tc i teraz ogarnął mnie inny rodzaj paniki boje się że urodzę dużo wcześniej od kilku dni biorę rano nospe bo jakoś dziwnie brzuch twardnieje choć starałam się unikać tabletek moja koleżanka na twardnienie brzucha od tego samego gin dostała potrójną dawkę nospy forte ![]() ciekawe co mi powie na wizycie za tydzien |
|
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina, no, pępuch to masz
Apoolonia, ja też miałam przez moment obsesję urodzenia wcześniej No, idę się umyć i ubrać, bo ciągle w piżamie jestem
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-09-22 o 10:10 |
|
|
|
#2354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolezanki corce w brzuchu strzelila waga w góre po 33tc Ciekawe ile moja wazy, ja sie urodzila z wysciowa 2,4 ![]() Cytat:
![]() A ogole to jestem. Mialam kupic jakies ciemne buleczki na sniadanie a kupiłam pączka i zapomnialam o kakao. Troche mnie z zakupow zbila piers z kurczaka za ktora zaplacilam 8zl masakra i ledwo na dwie osoby wystarczy. Moglam najpierw o cene zapytac za kilogram ![]() KarolinaB, piekny brzuch a jaki guziolll na nim
|
|
#2355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tylko ja mama takiego giganta |
|
|
|
|
#2356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie złapało po godzinie obkładania książek dziecku do szkoły- więc też wysiłek zdaje się niewielki, ale w jednej pozycji i bez odpoczynku. Niestety już możemy coraz mniej i trzeba częściej odpoczywać i położyć się profilaktycznie nawet na 15 minut w ciągu dnia parę razy. |
|
|
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
TZ mnie doprowadza do szalu, wszystkim - cokolwiek robi, mowi - ja sie dusze w sobie zeby nie wybuchnac.
Hormony? |
|
|
|
#2358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2359 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez rptrbj1978 Czas edycji: 2010-09-22 o 10:27 |
|
|
|
|
#2360 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to ile u ciebie pierś kosztuje? bo ja za 8-9zł mam kotlety z piersi dla 3 głodnych osób albo 4 normalnie głodnych ![]() chyba że nie robisz z tego malych kotlecików tylko smażysz w całości Cytat:
ale wieczorem wydarłam się na TŻ że po wodę do picia nie chce jechać |
||
|
|
|
#2361 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszystkim wizażankom
Zmykam do fryzjera na poprawkę mojej wczorajszej, nieudanej próby pomalowania odrostów ;-) Trzymajcie za mnie kciuki, żeby chociaż trochę pomogło.
|
#2362 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
super, że wszystko dobrze. ![]() Cytat:
ja to przy Tobie Karolinka mam olbrzyma :brzydal :
|
|||
|
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
apoloonia, u mnie piers 16.5 zl/ kg
No ale ja uwielbiam kotlety giganty jakos wytne z tego dwa kawalki Dobra, ide nastawic pranie dzieciowe. Aha i myslalam ze mam plyn do plukania Lovela a to probka mleczka, czyli cos zamiast proszku? Ciekawa jestem czy proszek sie wyplucze dobrze, bo ja sypie proch do pralki bo mam zepsuty ten wsyp tam. No i nigdy 2 razy nie plukalam bo nie wiem jak aaa dobra nastawiam pranko, trzeba korzystac z pieknej pogody ![]() Irsin, chyba hormony, bo ja czesto mam tak ze TZ nic nie robi co mnie wkurza a ja jestem jakas zla na niego
|
#2364 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie tylko Ty kochana ![]() Cytat:
a jaką farbą sama farbowałaś
|
||
|
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
Ale fajne mebelki dla dzieci pokazali w pytaniu na sniadanie.. wow jakie zywe piekne kolory
|
#2366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Karolina super brzuszek i ten pępek ![]() Irsin kochana nie tylko ty masz giganta Musze wstawic w koncu zdjecie to cie troche pociesze ja w 31 tc mam juz 112 cm ![]() A co do tż to udawaj ze nie widzisz i nie słyszysz ... Nie sa Ci teraz nerwy potrzebne ... M25 spokojnie fryzjer uratuje sytuacje ja tez kiedys zrobiłam taki eksperyment i z blondynki stałam sie jakos pomarańczowo ruda ![]() Anecka ta cena za piers a co do jedzenia na miescie to niestety na zachcianki ciążowe nie ma mocnych jak sie chce pizze to musi byc pizza ![]() No i Weronisia gratuluje małego nietoperka Grzeczny i usłuchany ten twoj synus
|
|
|
|
|
#2367 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Chyba się zaraziłam od TŻ, bo od rana boli mnie gardło Oby nie rozwinęło się to bardziej, bo nie widzi mi się teraz chorować Ostatnio się tak zastanawiam nad powrotem do pracy i mam pytanko (może któraś się będzie orientować w temacie): Jeśli podejmę pracę, to czy będę miała możliwość wzięcia urlopu wychowawczego? Tzn. nie planuję iść na wychowawczy, ale różnie to w życiu bywa i może okaże się, że muszę być z dzieckiem z jakiś powodów. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Najbardziej by mi odpowiadało urodzić 3.10, bo są to imieniny mojej mamy, a po drugie byśmy mieli urodzinki każdy miesiąc po sobie (TŻ- 3.08, ja-3.09, Nika-3.10) Ale marne szanse, że tak trafimy
|
||||
|
|
|
#2368 |
|
Wtajemniczenie
|
Anecka pewnie cena też piękna znając życie
![]() http://allegro.pl/nino-3-cz-posciel-...222805129.html słyszałyście coś o tej firmie pościeli ? Edytowane przez _paulinka2 Czas edycji: 2010-09-22 o 10:46 |
|
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
Donuś ano na zachcianki nie ma bata, ale batem moze byc ograniczona kasa
Zobaczymy, moze ta piersina mi wystarczy lutien, moze jakbys miala zaplanowana cesarke to by tak bylo ze byscie mieli po sobie miesiac w miesiac urodzinki ![]() Ja to bym chciala urodzic w pazdzierniku kiedy mam urodziny (21).. bow ogole wolalabym zeby mała byla spod znaku Wagi ![]() Dobra juz znikam robic to pranie
|
#2370 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z naszymi bąbelkami na pewno wszystko ok - podtuczymy je po porodzie Cytat:
super, ze wreszcie doszliście do jakiegoś kompromisu ![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

odpocznij dzisiaj może sobie 

już nie mam siły do tego wizażu...
ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm
na dodatek od okolo polnocy mala ciagle mi parla na pecherz moczowy i teraz jak siedze rowniez.. a w nocy lekkie skurcze mialam ale niebolesne. Masakra. Pelnia jutro 

choc noc wspaniała nie była, bo TŻ męczył sie z żołądkiem po moich krokietach... on cokolwiek zje, to nigdy nie wiadomo, jak zareaguje... Więc dzisiaj leciutko na obiadek. A chciałam go lekko podtuczyć będąc na zwolnieniu, bo chudzina waży tyle co ja teraz
lekarz mówi, że nie wiadomo co bedzie, ale nie ma sie co martwić... choć podejście dobre, bo siła podświadomości jest wielka, więc nie martw się.

i zapomnialam o kakao. Troche mnie z zakupow zbila piers z kurczaka za ktora zaplacilam 8zl masakra i ledwo na dwie osoby wystarczy. Moglam najpierw o cene zapytac za kilogram 

a jaką farbą sama farbowałaś