Zaginęła Iwona z Trójmiasta - wejdź i pomóż nam jej szukać !!! - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-22, 11:11   #511
titina
Zakorzenienie

Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta - wejdź i pomóż nam jej szukać !!!

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
no to jaki jest twój cel? Dyskusja i pomoc czy włażenie tu aby skrytykowac i pojęczeć jaka ty biedna jesteś, bo nowa na wątku?
Myślę że to co zwykle - czyli powiedzieć nam że dyskryminujemy nowe osoby bo prosimy aby zapoznały si z artykułami itp...

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

titina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 11:14   #512
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bezuczuciowa Pokaż wiadomość
mam wrażenie, że przez wiele osób przemawia zawiść. ja rozumiem spekulacje na temat wkładu znajomych Iwony w całą sytuację, ale bez przesady. mówicie, że A. i P. na pewno kłamią. a 2 pozostałe osoby z imprezy są czyste bo milczą i nic o nich nie wiemy? chwilami mam wrażenie, że szukamy już sensacji w tym wszystkim.
Dlaczego akurat zawiść? Tutaj raczej nikt nie zazdrości niczego ani Adrii ani Pawłowi... po prostu znane są ich imiona więc o nich się dyskutuje. Już wspominałam wcześniej, że niestety nie wiemy kto tam jeszcze był z Iwoną więc nie wymieniamy tych osób.

Ja już kiedyś zadawałam to pytanie, ale zniknęło gdzieś w gąszczu innych postów: czy Iwona, Adria, Paweł i dwóch pozostałych facetów w klubie spotkali się z innymi znajomymi? Czy ciągle bawili się jedynie w piątkę?

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Napisane przez titina Pokaż wiadomość
Myślę że to co zwykle - czyli powiedzieć nam że dyskryminujemy nowe osoby bo prosimy aby zapoznały si z artykułami itp...
i dodatkowo krytyka, że o niczym konkretnym nie rozmawiamy, a w gąszczu naszych głupich gadek nie można znaleźć żadnych nowych informacji

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2010-09-22 o 11:25
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 11:19   #513
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Weszłaś aby się czegoś dowiedzieć - dostałaś linki do artykułów, na pierwszej stronie wątku jest wszystko opisane. A Ty zamiast poczytać i wejśc do dyskusji, tak jak ci tutaj jedna dziewczyna radziła, siedzisz krytykujesz i czepiasz się niewiadomo o co. Ze to wiemy, tamtego nie, o tym piszemy ale i tak nic odkrywczego z tego nie wynika i dalej jakies bla bla bla, bez sensu
no to jaki jest twój cel? Dyskusja i pomoc czy włażenie tu aby skrytykowac i pojęczeć jaka ty biedna jesteś, bo nowa na wątku?
W pierwszym swoim poście nie skierowałam do was ani jednej pretensji czy zastrzeżeń. Napisałam co mnie zastanawia, swoje pytania, które pierwsze przyszły mi na myśl po przeczytaniu analizy tamtego wieczoru. Nie były skierowane bezpośrednio do was (przecież nie oczekuję od Was, żebyście jechały na dzialki sprawdzić, czy nie stoi tam przypadkiem samochód, którym Iwona tam przyjechała!). Wskazałam nieścisłości między tym, co podają nam media. Nie mówię, że mają mówić nam WSZYSTKO o sprawie (tak, wiem co to tajemnica śledztwa!), ale chyba o tym jest wątek, żeby dyskutować o tym, co nie bylo poruszane, wyłapywać te nieścisłości i dyskutować - nikt nie jest nieomylny, może wyłapał czy lepiej zrozumiał szereg informacji o wydarzeniach z tamtego wieczoru i jest w stanie to wyjaśnić po swojemu.
Po moim pierwszym poście, w którym nie atakowałam was ani nawet przyjaciół Iwony, których uczciwość była tu wielokrotnie podważana, zostałam w dość niemiły sposób oskarżona, że nic nie wiem o sprawie, mam czelność pytać nie przeczytając setek postów i chyba robiąc notatki Dopiero wtedy, czyt. od mojego drugiego posta odpowiadałam w sposób taki, w jaki wy sie do mnie zwracałyście, a Ty mi zarzucasz, że weszłam tu po to, aby pomarudzić i skrytykować!
A ostatni Twój post był w ogóle poniżej poziomu i jego już nie mam ochoty komentować zarówno jak udzielać się więcej na tym wątku. Więc mówię po raz drugi, żebyś nie kierowała już do mnie swoich postów, bo jestem zmuszona na nie odpisywać.

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 11:24   #514
visionAM
Zakorzenienie

Już drugi raz piszesz, że nie masz zamiaru się na wątku udzielać i mi odpisywać
a ciągle posty skrobiesz
to może chociaż na temat popiszesz jak już taka aktywna się zrobiłaś.
Nam tu nie potrzeba kolejnej zadymy.
A co do niescislosci, ktore zauważyłaś - wyjaśnione są w wielu artykułach, wystarczy trochę chęci aby poczytać. I zadawałaś nam pytania jakbyśmy były niewiadomo kim i wiedziały więcej niż media podają więc się nie dziw reakcji na twoje bezsensowne posty i bezsensowne pytania.

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2010-09-22 o 11:25
Stary 2010-09-22, 11:24   #515
burgund1234
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Aha, czyli wiadomo tak szczegółową informację, że Iwona wypiła kilka drinków, ale nie wiadomo czy byli samochodem i w sumie nie jest określone co to byli za znajomi (30-letni i jeszcze jeden to żadna informacja).
Do tej pory nie ustalono czy byli samochodem?! Co to znaczy "być może tam został"? Nie sprawdzili tego? Przecież każdy, kto uda się na te działki widzi, czy stoi tam samochód czy nie... Pomijając fakt gdzie jest teraz ten samochód, czy wyjeżdżał w ciągu ostatnich 2 m-cy za granicę...
Dlaczego Iwona z Adrią zdecydowały się zostawić torebkę z kluczami na balkonie? Czyli już wychodząc na imprezę brały pod uwagę możliwość, że Iwona może wracać sama i będą potrzebne jej klucze zanim Adria wróci?

W sprawie jest bardzo wiele nieścisłości, co sprawia, że mam w głowie milion pytań. Nieścisłości wynikających z opieszałością policji i zawiłych relacji znajomych Iwony... Nie oskarżam ich, że maczali palce w całej sprawie, ale jeżeli nie są pewni niektórych faktów, to powinni to śmiało powiedzieć, być może detektyw do tego dojdzie a nie mieszać jeszcze bardziej zeznając mało prawdopodobne zdarzenia. Trudno przywołać minuta po minucie wieczór, który był 2 miesiące temu - to też trzeba wziąć pod uwagę.
Napisałam to co my tu wiemy i nad czym dyskutujemy.
Wszystkie źródła wymieniłam na dole .
Ja chciałam zrobić taki zbiór tego co wiemy.
Skąd mam wiedzieć takie rzeczy, o które pytasz?
Poczytaj artykuły może coś wynajdziesz.
burgund1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 11:27   #516
visionAM
Zakorzenienie

Ale jej się nie chce czytać, woli robić zadymę na wątku i zarzucać nam jakie jesteśmy złe i chamskie

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2010-09-22 o 11:29
Stary 2010-09-22, 11:36   #517
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Już drugi raz piszesz, że nie masz zamiaru się na wątku udzielać i mi odpisywać
a ciągle posty skrobiesz
I trzeci raz Ci piszę, żebyś nie odpisywała ani nie pisała na mój temat, a Ty dalej to robisz. Wiem, fajnie jest tak postawić kropkę nad i. A ja wyjdę z wątku na dobre, a Ty będziesz dodawać następne posty jaka ja nie jestem - bardzo w Twoim stylu.
Cytat:
to może chociaż na temat popiszesz jak już taka aktywna się zrobiłaś.
Nam tu nie potrzeba kolejnej zadymy.
To po co ją zrobiłaś? Mój pierwszy post był jak najbardziej na temat i nie zawierał żadnych uszczypliwych uwag co do WAS.
Cytat:
A co do niescislosci, ktore zauważyłaś - wyjaśnione są w wielu artykułach, wystarczy trochę chęci aby poczytać. I zadawałaś nam pytania jakbyśmy były niewiadomo kim i wiedziały więcej niż media podają więc się nie dziw reakcji na twoje bezsensowne posty i bezsensowne pytania.
Czytałam artykuły, ale chyba powinnam sobie je wyszukać w google i przeczytać wszystkie jak leci, żeby żadnego nie ominąć - tylko wtedy będę na tyle kompetentna, aby dostąpić zaszczytu zadania pytania w tym wątku.

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 11:38   #518
karo3006
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bezuczuciowa Pokaż wiadomość
proponuję jeszcze to dorzucić do pierwszego postu:

Iwona o 22 bawiła się ze znajomymi na Zaspie, wypili alkohol. Zamówili około 00:30 taksówkę, podjechali nią na ulicę Bema w Sopocie. Poszli do Dream Clubu w krzywym domku.
O godzinie 3:00 Iwona kłóci się z koleżanką, wychodzi.
O godzinie 3:07 zarejestrowana jest na monitoringu przy klubie papryka i restauracji sanatorium.
Około 3:30 rozmawia z koleżanką, ma do niej iść na noc.
O 3:49 telefon wysyła ostatni sygnał, w okolicy baru Koliba bądź molo.
o 4:12 Iwona na monitoringu wzdłuż plaży.
na szczęście jest już wszystko ładnie uporządkowane..
Stary 2010-09-22, 11:40   #519
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
I trzeci raz Ci piszę, żebyś nie odpisywała ani nie pisała na mój temat, a Ty dalej to robisz. Wiem, fajnie jest tak postawić kropkę nad i. A ja wyjdę z wątku na dobre, a Ty będziesz dodawać następne posty jaka ja nie jestem - bardzo w Twoim stylu.

To po co ją zrobiłaś? Mój pierwszy post był jak najbardziej na temat i nie zawierał żadnych uszczypliwych uwag co do WAS.

Czytałam artykuły, ale chyba powinnam sobie je wyszukać w google i przeczytać wszystkie jak leci, żeby żadnego nie ominąć - tylko wtedy będę na tyle kompetentna, aby dostąpić zaszczytu zadania pytania w tym wątku.
nikt mi nie będzie rozkazywał kiedy mam pisać a kiedy nie
natomiast ty piszesz, ze już się nie beziesz udzielać, a mimo to robisz to nadal - nie widze sensu w takim postępowaniu. Zamiast kontynuować bezsensowne kłotnie i pisać kilkanaście linijek o niczym to zacznij z nami rozmawiać na temat, lepiej na tym wyjdziesz. Chyba, ze tak na prawdę ta sprawa Cię nie interesuje i weszłaś tu tylko pojęczeć.
poza tym nie wiem po co cały czas się tłumaczysz.

Cytat:
to już sama napisałaś, nikt cię do niczego nie zmusza i nie każe się tu udzielać.

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2010-09-22 o 11:43
Stary 2010-09-22, 11:43   #520
burgund1234
BAN stały

Dot.: Zaginęła Iwona Wieczorek z Trójmiasta - wejdź i pomóż nam jej szukać !!! część

[QUOTE=burgund1234;2221949 5]ZAGINIĘCIE IWONY WIECZOREK - NOC Z 16 NA 17 LIPCA 2010 - SKRÓT WYDARZEŃ

1. 16 lipca po południu ok 17-18 ej Iwona idzie do koleżanki Adrii mieszkajacej w sąsiednim bloku aby przygotować się do imprezy. Iwona mieszka na osiedlu Jelitkowski Dwór w Gdańsku.
http://www.youtube.com/watch?v=WquFl1Uo0SE - program "Na Celowniku"

2. Ok godz. 22-ej po dziewczyny przyjeżdzają koledzy: Paweł, kolega ok 30-letni i jeszcze jeden. Nie wiadomo czy przyjechali samochodem, któregoś z nich czy taksówką.
Udają się na działkę przy ulicy Reja w Sopocie i tam piją alkohol ( Iwona kilka drinków) .

3. Godz 00:30 jadą taksówką do "Dream Clubu" dyskoteki w Krzywym Domu na sopockim " Monciaku"
Jeśli towarzystwo przyjechało na działkę samochodem to być może tam został. Nie wiadomo nic na temat jego ewentualnego zabrania.

4. Tuż przed godz 3:00 dochodzi do sprzeczki między dziewczynami. Powód do tej pory nie jest znany nawet mamie Iwony. Wersja oficjalna: błahostka.
Iwona wyrywa się Pawłowi i nie daje się zatrzymać. Postanawia wracać sama.

Iwona wychodzi o 2: 55 a zaraz za nia reszta towarzystwa. Kiedy Adria wychodzi za Iwoną jej już nie ma. Dlatego Adria zaczyna do Iwony dzwonić i smsować.
Znajomi Iwony udają się w stronę Mc Donalda.
http://interwencja.interia.pl/news?inf=1516449
http://interwencja.interia.pl/news?inf=1512842

4. Godz. 3:07 Iwonę rejestruje monitoring przy restauracji " Sanatorium".
Dziewczyna idzie boso a w rękach trzyma buty. Zmierza w kierunku deptaka nadmorskiego i mija klub" Papryka"

5. Dziewczyny nadal do siebie dzwonią i smsują. Ustalają, że Iwona zabierze swoją torebkę z kluczami z wiadomego miejsca na balkonie Adrii ( parter).
Iwona miała dwie torebki i jedną z kluczami od swojego domu zostawiła u Adrii,a drugą małą wzięła ze sobą na imprezę (w tej małej przy sobie miała m.in. kilkadziesiąt złotych pożyczonych od koleżanki i dowód osobisty).
Pieniądze mogła wydać w całości na imprezie, prawdopodobnie nie miała na taksówkę i dlatego poszła piechotą.
Iwona po kłótni zdecydowała się spać u siebie w domu (na balkonie u Adrii była torebka Iwony z kluczami do jej domu )
Przed imprezą Iwona miała spać u Adrii ale się pokłóciły i Iwona chciała zabrać od niej zabrać tą torebkę co zostawiła.
Iwona mówi , że już jest pod domem ale potem okazuje się, że jest przy wejściu na plażę nr 3 w Sopocie.
Adria jedzie taksówką do domu.
Co z resztą towarzystwa? Nie wiemy.

6. Godz. 3:49 Iwona ostatni raz rozmawia z Adrią i w trakcie tej rozmowy rozładowuje się jej telefon ( ostatni raz wysyła sygnał do przekaźnika BTS)

7. Ok godz 4:00 ojczym Iwony ( pan Piotr) słyszy pod oknami Adrię rozmawiającą przez telefon i wymieniającą imię Iwony.

8. Godz. 4: 12 Iwona zostaje nagrana po raz drugi przez kamerę przy wejściu na plażę nr 63 przy ulicy Jantarowej w Gdańsku- Jelitkowie koło klubu " Chilly Willy" ( dawna Bacówka) - nie mylić z " Kolibą'' , która jest w między Sopotem a Sopotem Kamiennym Potokiem w odwrotnym kierunku niż szła Iwona.

9. Na tej kamerze nagrywa się również słynny '' pan Ręcznik" - idący za Iwona facet z białym ręcznikiem na ramieniu . Jako, że ręcznik był biały podejrzewamy,że może być turystą.
" Ręcznik"mógl być ważnym świadkiem a wcześniej podejrzewano go , że był sprawcą napadu na Iwonę.
Jako jedyna z nagranych przez w/w kamerę osób nie zgłosił się do tej pory na policję i nie został odnaleziony.

10. Iwona przechodzi cało przez park Reagana. Świadczy o tym fakt, że nie znaleziono jej w znajdujących się tam stawach ( 2-krotnie przeszukane przez policję z użyciem sonaru) oraz przeczesanie okolic , które nie dało rezultatu mimo użycia kamery termowizyjnej i paralotni.

Nie pomogły nawet wizje jasnowidza z Człuchowa Krzysztofa Jackowskiego.

W programie " Na Celowniku" mama Iwony wskazuje na wyjście z pasa nadmorskiego na ul Obrońców Wybrzeża przy słynnym falowcu.
Stamtąd dziewczyna ma kilkaset metrów do domu ulicą Czarny Dwór.

Wg detektywa Rutkowskiego mija budynek przy ulicy Czarny Dwór 6 , przy którym wg świadka odnalezionego przez niego w Sztokholmie doszło do uprowadzenia Iwony i wywiezienia autem.
Detektyw twierdzi, że to ktoś z kręgu znajomych Iwonki.
"Ślad sztokholmski" potwierdzają też inni świadkowie, którzy widzieli Iwonę przy ul. Czarny Dwór 6

11. Iwona do domu jednak nie dochodzi i nie odbiera kluczy od Adrii.
Wszelki ślad po niej ginie.

12. Pierwszą osobą, która odkrywa, że coś się stało jest Kasia- koleżanka Iwony ,z którą Iwona umówiła się na7-dmą rano na plażę i na mecz piłki nożnej.
Zawiadamia ona Adrię i Pawła telefonicznie i zaczynają jej szukać ( tylko nie wiem czy razem).

13. Mama Iwony dowiaduje sie, że coś stało się z jej córką ok godz 16-ej - Adria i Paweł przynoszą do jej salonu fryzjerskiego torebkę Iwony,której nie zabrała z balkonu.

Wcześniej jeden z kolegów ( nie Paweł) przychodzi do salonu pani Iwony zapisać na wizytę swoją mamę ale nic pani Iwonie nie mówi i nie pyta o Iwonkę.

14. Zaraz po 16-ej mama Iwony idzie na policję lecz zgodnie z ich poradą czeka do 22-ej z oficjalnym zgłoszeniem. Sprawy nie traktują poważnie.

15. Do tej pory nie wiadomo czy policja sprawdziła resztę monitoringów na drodze Iwony a w szczególnośći tego nad jej klatką.

16. Lista pytań i odpowiedzi utworzona przez Janusza_G, przyjaciela rodziny Iwonki:
http://gdziejestiwona.pl/forum/viewt...p?thread_id=68
http://gdziejestiwona.pl/forum/viewt...p?thread_id=80

reportaż " Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie" :
http://www.youtube.com/watch?v=F5YGkqhfsQg

zbiór artykułów o Iwonie z różnych portali internetowych i prasy :
http://www.otillo.pl/news/tg/11/

Lista filmików na youtube, w różnych językach, które powstały dzięki wizażankom, które trzeba koniecznie porozsyłać:

http://www.youtube.com/watch?v=28itwoHdbN8 - angielski
http://www.youtube.com/watch?v=ggXRQYPZQxY - rosyjski
http://www.youtube.com/watch?v=mCiQO67ZknM - niemiecki
http://www.youtube.com/watch?v=B_iWf0gvLFw - francuski
http://www.youtube.com/watch?v=NWbT7WEQSSI - norweski
http://www.youtube.com/watch?v=a1kdvHGLSDI - szwedzki

oraz filmików w języku polskim:
http://www.youtube.com/watch?v=sjU1lK84ZfU
http://www.youtube.com/watch?v=rFe60ijxND0

A to są mapki wykonane przez Klaustrofobię:

oficjalna strona o Iwonie:
www.gdziejestiwona.pl

poprawiłam dzięki uwagom Melissy86 za, które bardzo dziękuję

Oto moje podsumowanie.
Mam nadzieję, że pomoże nowym osobom znaleźć info, którego potrzebują.
Proszę o uwagi jeśli coś jest nie tak albo czego zabrakło. Chętnie poprawię.

Napisałam to co my tutaj mniej więcej wiemy. Wiem, że to mało ale my jesteśmy tylko internautami a nie grupą operacyjną policji czy biurem Rutkowskiego.
Poniżej zamieściłm linki do programów o Iwonie i zbiór różnych artykułów i z nimi każda nowa osoba może się zapoznać - wszystko jest zebrane wystarczy kliknąć w któryś z linków.
Stary 2010-09-22, 11:50   #521
kasica123
Zakorzenienie

Dot.: Zaginęła Iwona Wieczorek z Trójmiasta - wejdź i pomóż nam jej szukać !!! część

http://nasygnale.pl/kat,1025343,titl...l?ticaid=5aee3

To jest straszne
Stary 2010-09-22, 11:51   #522
karo3006
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klaustrofobia007 Pokaż wiadomość
dobra jestem "geniuszem" wlasnie spojrzalam na adres tego salonu....moja przyjaciólka przed wyjazdem za granice na stałe chodziła tam namietnie i mnie też namówila, byłam tam dwa razy zawsze bardzo zadowolona, chodzilam tam dwa lata temu, nie wiem czy wtedy ten salon tez nalezal do pani Iwony ? to jest swietna lokalizacja, praktycznie na Monciaku, nie powinna rezygnowac, ludzie wróca
Kiedyś Pani Iwona miała salon na ul.Niepodległości w Sopocie, ten przy Grunwaldzkiej ma od jakiś 4 lat,może dłuzej on jest w świetnej lokalizacji po lewej stronie,przy wlocie do tunelu,jadąc w kierunku Grand Hotelu,w salonie pracuje nie tylko Pani Iwona,ale również dziewczyny przez nią zatrudnione,ja dzwoniłam do salonu z miesiąc temu (mniej więcej) bo chciała sie umówić ,ale niestety Pani Iwonka była na zwolnieniu-tak mi przekazała pracownica...
Stary 2010-09-22, 11:54   #523
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Cytat:
Napisane przez kasica123 Pokaż wiadomość
Straszne...jedyny plus jest taki, ze rodzina wie co się z dziewczyną stało. Będzie mogła ją pochować , mieć gdzie świeczkę zapalić. I być może kiedyś jakoś sobie to wszystko w głowie poukladać.
Tymczasem pani Iwona żyje w całkowitym zawieszeniu i nie wie nic...

http://www.angtest.pl
Testy z angielskiego!

http://wojnowski.net.pl
Blog o Wordpresie
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 12:01   #524
mmm3m
BAN stały

trochę się naprodukowaliście...czy ja to dzisiaj ogarnę? Tym bardziej, że od rana obiecuję sobie dzień bez wizażu/komputera...a już drugi czy 3 raz tu jestem
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 12:02   #525
klaustrofobia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karo3006 Pokaż wiadomość
Kiedyś Pani Iwona miała salon na ul.Niepodległości w Sopocie, ten przy Grunwaldzkiej ma od jakiś 4 lat,może dłuzej on jest w świetnej lokalizacji po lewej stronie,przy wlocie do tunelu,jadąc w kierunku Grand Hotelu,w salonie pracuje nie tylko Pani Iwona,ale również dziewczyny przez nią zatrudnione,ja dzwoniłam do salonu z miesiąc temu (mniej więcej) bo chciała sie umówić ,ale niestety Pani Iwonka była na zwolnieniu-tak mi przekazała pracownica...
to prawda lokalizacja genialna, za kazdym razem jak go mijałam to sobie myslalam, "tu bym mogła pracować" bardzo tam ładnie, kocham Sopot a to jest no...samiutkie centrum Sopotu tak sobie pomyślalam, ze moze stale klientki sugeruja sie ta wypowiedzia pani Iwony, kiedy mówila, ze nie wychodzi z domu, chce byc zawsze w mieszakniu na wypadek, gdyby Iwonka wrocila bo nie ma kluczy i moze sobie myślą, ze i tak jej nie ma w salonie a z wypowiedzi Janusza wynika, ze chyba juz pracuje.

! SZUKAMY IWONKI WIECZOREK Z GDAŃSKA !

Filmik o zaginionej

Wątek o Iwonce, zajrzyj, może jesteś w stanie pomóc
klaustrofobia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 12:07   #526
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Linda_Wallander Pokaż wiadomość
eot,
Wybaczcie, ale ostatnio ten skrót spotykam tutaj na Wiii coraz częściej, co on oznacza? (pewnie z angielska)

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Sęk w tym, że w niektórych istotnych kwestiach wiemy bardzo wiele, a z tego co zawuażyłam sprawy uważane za błahostki są lekceważone i w ogóle się ich nie drąży.

Z jednej strony apelujecie o pomoc w szukaniu Iwony, trąbicie, zapraszacie do odwiedzania wątku, a kiedy ktoś zaczyna się tym interesować jest skutecznie zniechęcany.
Gdyby wszystko było tak proste i oczywiste i dałoby się zawrzeć w jednym poście jako skrót informacji, to nie pisałybyście godzinami na tym wątku a sprawa byłaby wyjaśniona już dawno. Więc nie dziwcie się, że ktoś zadaje pytania, bo ta sprawa jest jednym wielkim znakiem zapytania. Nie jestem pierwsza i - zadziwię was - NIE OSTATNIA, która wejdzie tu i zacznie swoją wypowiedź od wątpliwości.

Inna sprawa, że nie każdy ma czas i ochotę przebijać się przez dwuczęściowy wątek pełen waszych postów, z których każdy ciągnie się przez kilkadziesiąt linijek a jednocześnie prowadzi do niczego lub do faktów, które zostały ogólnie podane w mediach
Ale wystarczy przeczytać same wstępy do wątków by już mieć jakieś pojęcie o sytuacji a nie nas pytać o to co jest we wstępach

kurde miałam zejść z kompa ale już się zadomowiłam na Wii
Stary 2010-09-22, 12:07   #527
visionAM
Zakorzenienie

EOT: "end of topic" - koniec tematu
Stary 2010-09-22, 12:08   #528
mmm3m
BAN stały

Cytat:
EOT: "end of topic" - koniec tematu
viel danke
Stary 2010-09-22, 12:09   #529
burgund1234
BAN stały

Cytat:

Takim nastawieniem nie przyciągniecie zainteresowanych. Ja kończę przygodę z tym wątkiem, życzę wielu uczestników broń Boże nie zadających pytań!
Czy Ty wymagasz abyśmy za Ciebie czytali artykuły?
Zrobiłam z pomocą Melissy skrót wydarzeń i spisałam mniej więcej to co wiemy i o czym dyskutujemy.
Zebrałam do kupy materiały źródłowe , żeby nie trzeba było szperać po starym wątku , Klaustrofobia zrobiła szczegółowe mapki.
Titina zamieściła to na początku wątku, żeby nie trzeba było szukać.

Jak jeszcze mamy Was zachęcać? Napisz a zrobimy to. A nie tylko pretensje.
Ja się obawiam, że teraz dopiero się zacznie i nie przypuszczałam, że to co zrobiłyśmy przyniesie odwrotny skutek.

Vision dzięki , że pilnujesz troszkę porządku. Jesteś w porządku, myliłam się co do Ciebie
Stary 2010-09-22, 12:10   #530
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Pierwszy raz weszłam na wątek o zaginięciu Iwony, kiedy bylo na nim dopiero kilka postów. Czytałam regularnie, ale potem wątek zmienił się w kłótnie, domysły, spekulacje, oskarżanie i niekończące się wywody, których, przyznaje się bez bicia - nie czytałam.
Zresztą nie mam zamiaru się dołączać, tylko napisałam jednego posta od siebie i jak widać powinnam na wstępie przeprosić, że musicie go czytać i co gorsza odpisywać.

mój post o numerze 482

Takim nastawieniem nie przyciągniecie zainteresowanych. Ja kończę przygodę z tym wątkiem, życzę wielu uczestników broń Boże nie zadających pytań!
Bla bla bla, daruj sobie idź w pokoju i z miłością. W każdej chwili możesz wrócić - ale rada na przyszłość - wystarczy przeczytać wstęp, to już nam ułatwi wprowadzenie cię do dalszej dyskusji.
Stary 2010-09-22, 12:11   #531
obserwatorka79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mmm3m Pokaż wiadomość
Wybaczcie, ale ostatnio ten skrót spotykam tutaj na Wiii coraz częściej, co on oznacza? (pewnie z angielska)
end of topic - koniec tematu
obserwatorka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 12:12   #532
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez marronelle Pokaż wiadomość
To dziwne, że wiadomo ile Iwona wypiła, a zagadką jest przyczyna, przez którą doszło do kłótni i całej tej sytuacji
DOKŁĄDNIE, to jest wręcz niesamowite :O
Stary 2010-09-22, 12:12   #533
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Vision dzięki , że pilnujesz troszkę porządku. Jesteś w porządku, myliłam się co do Ciebie
oj, bo ja jestem narwaniec i czasem coś palnę głupiego albo napisze takim tonem, że połowa osób się na mnie obraża
a tak na prawdę to bardzo przeżywam sprawę zaginięcia Iwony i podziwiam zaangażowanie wielu dziewczyn z tego wątku. A kłócić się nie lubię, tylko ja też nie potrafię słodzić i być milutka jak ktoś mnie zdenerwuje
Na drugi dzień nawet nie pamiętam z kim się o co sprzeczałam i nie mam absolutnie do nikogo pretensji.
Stary 2010-09-22, 12:13   #534
mmm3m
BAN stały

Cytat:
no jasne, że to dziwne, ale co zrobisz... znajomi chętnie powiedzieli ile Iwona wypiła, a co do kłótni to jakoś się nie przyznają o co poszło.
I jakoś policji i prokuraturze chyba niespecjalnie zależy na tym aby z nich to wyciągnąć (chyba)
nie no oni wyciągnęli od nich, że to była kłótnia o błahostkę.... no ale nam już nic o tym nie mówią:/
Stary 2010-09-22, 12:15   #535
burgund1234
BAN stały

Cytat:
"Dziewczyno", daruj sobie, skończyłam temat i nie zamierzałam odpowiadać na Twoje kpiące posty, chociaż w ogóle mnie nie zrozumiałaś.
Wałkujcie dalej to samo, a jak znów ktoś nowy odważy się o coś zapytać to zjedzcie go za to, że musicie się powtarzać A propos, nie zarzuciłam wam, że dyskutujecie o tym, co powiedziane zostało w mediach, tylko to, że właśnie do tego prowadzą wasze rozmowy - nic odkrywczego.

Jeszcze jedno. Nie życzę sobie uwag co do mojej osoby, które zawarłaś w postach skierowanych do mnie. Ale to już nie ja tutaj wymierzam sprawiedliwość. Żegnam.
to proszę odkryj coś nowego. Materiały masz w pierwszym poście. Czekamy z zainteresowniem i chętnie podyskutujemy.
Stary 2010-09-22, 12:15   #536
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmm3m Pokaż wiadomość
nie no oni wyciągnęli od nich, że to była kłótnia o błahostkę.... no ale nam już nic o tym nie mówią:/

no to może to nie jest jakieś ważne.
Tylko czemu Adria czy ktoś inny mamie Iwony nie chce powiedzieć o co poszło? Skoro pani Kinda sama mówi, że o błahostkę Iwona by nie drałowała 6km do domu
Stary 2010-09-22, 12:15   #537
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Weszłaś aby się czegoś dowiedzieć - dostałaś linki do artykułów, na pierwszej stronie wątku jest wszystko opisane. A Ty zamiast poczytać i wejśc do dyskusji, tak jak ci tutaj jedna dziewczyna radziła, siedzisz krytykujesz i czepiasz się niewiadomo o co. Ze to wiemy, tamtego nie, o tym piszemy ale i tak nic odkrywczego z tego nie wynika i dalej jakies bla bla bla, bez sensu
Odniosłam dokładnie takie samo wrażenie
Stary 2010-09-22, 12:17   #538
karo3006
Raczkowanie

Cytat:
oj, bo ja jestem narwaniec i czasem coś palnę głupiego albo napisze takim tonem, że połowa osób się na mnie obraża
a tak na prawdę to bardzo przeżywam sprawę zaginięcia Iwony i podziwiam zaangażowanie wielu dziewczyn z tego wątku. A kłócić się nie lubię, tylko ja też nie potrafię słodzić i być milutka jak ktoś mnie zdenerwuje
Na drugi dzień nawet nie pamiętam z kim się o co sprzeczałam i nie mam absolutnie do nikogo pretensji.
I jak tu się dziwić,że Adrai i towarzystwo nie pamięta powodu sprzeczki...hehehe-żatr
Stary 2010-09-22, 12:18   #539
obserwatorka79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez burgund1234 Pokaż wiadomość
Czy Ty wymagasz abyśmy za Ciebie czytali artykuły?
Zrobiłam z pomocą Melissy skrót wydarzeń i spisałam mniej więcej to co wiemy i o czym dyskutujemy.
Zebrałam do kupy materiały źródłowe , żeby nie trzeba było szperać po starym wątku , Klaustrofobia zrobiła szczegółowe mapki.
Titina zamieściła to na początku wątku, żeby nie trzeba było szukać.

Jak jeszcze mamy Was zachęcać? Napisz a zrobimy to. A nie tylko pretensje.
Ja się obawiam, że teraz dopiero się zacznie i nie przypuszczałam, że to co zrobiłyśmy przyniesie odwrotny skutek.

Ja mysle, ze Amani nie ma nic do Ciebie. Zrobilas to, o co prosila. Jednak w miedzyczasie pojawily sie komentarze typu, ze ma sobie czytac artykuly, watek i nie "zawracac gitary" no i to ją obruszylo.
Sam pomysl "zebrania wszystkiego do kupy" uwazam za bardzo dobry.
I proponuje EOT teraz
obserwatorka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 12:20   #540
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karo3006 Pokaż wiadomość
I jak tu się dziwić,że Adrai i towarzystwo nie pamięta powodu sprzeczki...hehehe-żatr
no w sumie...
a tak serio to myślę, że jednak pamiętają... ale kto ich tam wie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości