Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-22, 14:25   #301
Alguien
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Dzien dobry

papeteria najwazniejsze, ze juz po zabiegu, a Ty kobieto wracaj szybciutko do formy!

Linka jak to pekla szyjka macicy?? co teraz??

vette moja Milena tez raz na jakis czas ma ogromne problemy z gazami. Gripe water czyni cuda

Morgana nie znajdziesz chyba niestety idealnych szczepionek, a nie szczepic tez nie jest rozwiazaniem. U nas obowiazkowe to Polio, DTP, Hib, Hepatitis B, Pneumokoki. Rotawirusy sa opcja.

wiolek
wspolczuje z ta dieta, ale chyba nie wiem, co poradzic

karolcia daj znac, ile ten Twoj pulpecik wazy
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 14:31   #302
itakasia
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość

Morgana nie znajdziesz chyba niestety idealnych szczepionek, a nie szczepic tez nie jest rozwiazaniem.
dokladnie
Stary 2010-09-22, 14:37   #303
Alguien
Zadomowienie

itakasia kiedy robisz pierogi ruskie? To przylatuje z mala
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 14:38   #304
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
itakasia kiedy robisz pierogi ruskie? To przylatuje z mala
powiem tak: kiedykolwiek przylecisz beda na was czekaly
Stary 2010-09-22, 14:49   #305
FraniaPirania
Rozeznanie

a ja siedze sobie na dworze, cieplutko dzis, jedna reka pisze a druga bujam malego
od tego slonca cos mi sie porobilo i az dostalam ochoty okna pomyc, ale posiedze, poczekam, moze przejdzie...
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 14:52   #306
martysek
Zadomowienie

Dzidzia, próbowałaś na pupkę krem na odparzenia z Nivea? Ja sobie go bardzo chwalę. Zaczęłam nim smarować, jak tylko pojawił się problam z odparzeniami i od tego czasu Natalia ma pupę jak pupcia niemowlaka
A przyznam, że zdarzy mi się czasem przewinąć ją po nocy dopiero baldym świtem, więc naprawdę chroni i koi skórę.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 14:54   #307
scoobs
Rozeznanie

Czesc, nie wiem, czy mnie pamietacie? Czytam Was regularie ale pisac tak jakos mi sie nie udaje. Alex przez pare nocy byl super i dawal mi pospac, budzil sie na karmienie pierwszy raz o 5, raz nawet o 6. Ale niestety dobre czasy sie skonczyly. Nawet nie potrafie powiedziec, ile razy sie budzi. Macie tez tak? Js ns przyklad jak karmie go w nocy, to nie wiem, czy zaczelam Go karmic 15 minut czy godzine temu, albo jak slysze, ze cos marudzi to nie jestempewna, czy ja Go dopiero odlozylam i zasypialam, czy pospal jakis czas. Wszystko mi sie w glowie zlewa w nocy.
Mnie tez tak ciezko schudnac, zostaly mi jeszcze 3 kilo, ale chcialabym schudac tak okolo dziesieciu. Na diete sie nie moge zdecydowac, bo karmie, a odstawic slodyczy tak bez szczegolnej diety nie potrafie. Za to dalej robie brzuszki, no i zaczelam skakac, tyle, ze bez skakanki, i czuje sie trocne lepiej, ale nie raz mam takiego lenia, ze nic mi sie nie chce.
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 14:55   #308
FraniaPirania
Rozeznanie

aa mialam jeszcze napisac, dostalismy zaproszenie na sobote od znajomego, bo beda jakies walki w tv czy cos tam, wiec zeby obejrzec, ja konkretnie nie odpowiedzialam mojemu czy pojdziemy czy nie i on dzis do mnie dzwoni i mowi: bo sluchaj Daniel powiedzial ze moze ja do niego pojde a Ania (zona Daniela) przyjdzie do nas...
czy ja mam na czole napisane: IDIOTKA??
taaa jeszcze maja byc inni znajomi z blizniakami, wiec pewnie u nas w domu a oni sami w 3? a on wroci na czworakach albo i nie...
jak Daniel nie chce dzieci w domu to niech nie zaprasza!
Stary 2010-09-22, 14:57   #309
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Dzień dobry
Mój mały mnie dobija jęczy od wczoraj i nie wiadomo o co mu chodzi, tylko przy cycu by wisiał. Pociumka chwilę, przysypia odkładam go do łóżeczka i za chwilę znowu jęczy o cyca. Jakby nie mógł najeść się raz a porządnie. Już sprawdzałam czy mi mleko leci, ale mleka dużo, więc o co mu chodzi?????? Cofa się czy co? A smoka dalej nie chce.
Co do brzucha i kg to ja ważę tyle co przed ciążą, ale brzuch mam jak flak, miękki i większy, nie schodzi mi. A nad cięciem też miałam takie twarde, ale już znikło. Najgorsze jest to, że miałam szwy rozpuszczalne i w sumie całość się rozpuściła, został mi tylko supełek, który wystaje i nie odpada, chyba będą musieli mi to wyciągnąć, bo jakoś nie widzę, żeby miało odpaść.
Ktoś pisała o oglądaniu telewizji przez dzieci, mój też cały czas się gapi, wczoraj musiałam mu wyłączyć, bo nie chciał mi buzi otworzyć żeby witaminy mu podać tylko głowę wykręcał w stronę telewizora.
Dziewczyny powiedzcie jak to jest z rumiankiem, bo tak zachwalałyście, a ja dzisiaj czytam na opakowaniu, że kobietą karmiącym się nie zaleca picia, i bądź tu mądry
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 15:03   #310
FraniaPirania
Rozeznanie

scoobs pamietamy

ja tam sie nie przejmuje czy ktos mnie pamieta czy nie, wygadac sie gdzies musze, do malego gadam ale on ciagle odpowiada: a guuu... chyba mnie nie rozumie
a to kochana ze Ci sie myli to normalne, ja sama niepamietam czy go karmilam godzine temu czy dwie... ale to nie tylko w nocy ale i w dzien wszystko takie samo, podobne do siebie... no chyba ze placze to wtedy nlatam jakby mi kto piorko w wsadzil
Stary 2010-09-22, 15:06   #311
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

itakasia ty jesz ruskie? Przecież tam cebulka jest. Kurcze sama bym zjadła ale się boję
Stary 2010-09-22, 15:06   #312
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

papi,vette, itakasia któraśjeszcze ? co znacie się na minerałach bo ja nie mam pojęcia nic w tym temacie a chciałabym w końcu znaleźć podkład dobry dla mojej gęby myślicie, że ta stronka jest ok ?
http://kosmetyki-mineralne.com/
Polecam EDM. Najwazniejsze to dobrac kolor
Ja probki, pedzle kupowalam hurtem na all.

Nie wiem czy dziewczyny potwierdza ale pielegnacja i przygotowanie twarzy bylo u mnie rownie istotne co same mineraly. Mowie tutaj o oczyszczeniu, nawilzeniu, filtrach ...

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
vette
mam 164cm. ale opona znika kiedy waze mniej niz teraz. ja jestem ogolnie drobnej budowy. na stale chcialabym 53- 54kg
Dobry wzrost i sluszna waga tak pytam bo ja krasnal jestem

Cytat:
moja Milena tez raz na jakis czas ma ogromne problemy z gazami. Gripe water czyni cuda
Dzieki Martamaz przyniosl rurki bo wujek farmaceuta stwierdzil, ze to najlepsze wyjscie ale jak problem bedzie dalej to sie kupi Gripe.

a propos tych pierogow, moze i ja sie zalapie
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 15:07   #313
Morgana le Fay
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Morgana le Fay

Cytat:
dokladnie

racja
no wiem właśnie... wybiorę opcję po środku jakąś, uwzględniając szczepionki bez thimerosalu ( rtęci) - no i tu pytanie - czyli które tzn. jak się nazywają takie, żebym wiedziała o co w aptece pytać.. albo czego dokładnie szukać ... Szperam po necie, ale żeby się przez wszystkie fora i artykuły się przekopać to życia mi nie starczy :/ eh eh

w ogóle powiem Wam, że byłam wczoraj u masażysty / fizjoterapeuty, bo mój kręgosłup się ze mną nie rozumie ból w okolicy lędźwiowej jest nie do zniesienia od czasu porodu. No i w efekcie mam zakaz schylania się, noszenia i muszę dziwaczne ćwiczenia wykonywać... no i czeka amnie szereg wizyt, gdzie mnie wykręca i łamie inaczej na starość będę jak kaczka wyglądać
A jak tam Wasze kręgosłupy ?
Morgana le Fay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 15:19   #314
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
itakasia ty jesz ruskie? Przecież tam cebulka jest. Kurcze sama bym zjadła ale się boję
no jest cebulka, ale sprobowalam i Zosia sie nie buntowala
Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Polecam EDM. Najwazniejsze to dobrac kolor

Nie wiem czy dziewczyny potwierdza ale pielegnacja i przygotowanie twarzy bylo u mnie rownie istotne co same mineraly. Mowie tutaj o oczyszczeniu, nawilzeniu, filtrach ...

Dobry wzrost i sluszna waga tak pytam bo ja krasnal jestem

a propos tych pierogow, moze i ja sie zalapie
EDM sa fajne, choc ostatnio nie moge wybrac formuly, po intensive troche maska a po mat sie swiece. ale chyba za duzo klade tego intensive. a wczoraj przyszly moje lauressy, zaczynam testowanko. a pielegnacja jest wazna. ja w poprzednie wakacje troche odpoczywalam od kosmetykow i stosowalam filtr, pozniej weszlam w mineralki
a na ruskie zapraszam
a wzrostem to chyba sie łapie na twoj watek
Cytat:
Napisane przez Morgana le Fay Pokaż wiadomość
ja mialam problem z kregoslupem przez cala ciaze i jakis miesiac po porodzie, raz bardziej mnie bolal raz mniej. teraz jest ok. ale wazne sa takie szczegoly jak postawa, sposob schylania, cwiczenia. i mialam tez problem z koscia łonowa, nawet gin badal czy nie trzeba specjalnego pasa ale na szczescie tez juz przeszlo
Stary 2010-09-22, 15:20   #315
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Dzidzia, próbowałaś na pupkę krem na odparzenia z Nivea? Ja sobie go bardzo chwalę. Zaczęłam nim smarować, jak tylko pojawił się problam z odparzeniami i od tego czasu Natalia ma pupę jak pupcia niemowlaka
A przyznam, że zdarzy mi się czasem przewinąć ją po nocy dopiero baldym świtem, więc naprawdę chroni i koi skórę.
Nie próbowałam, bo poszłam zgodnie z zaleceniem pediatry i jest lepiej...Zobaczymy jak będzie dalej.

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Czesc, nie wiem, czy mnie pamietacie? ............ Wszystko mi sie w glowie zlewa w nocy.
Pamiętamy. Mnie też się zlewa, ale na szczęście myślę o tym ile zostało spania mojemu lubemu, tzn. do czasu wstawania do pracy i dzięki temu wiem o której karmiłam i ile minęło.

Cytat:
Co do brzucha i kg to ja ważę tyle co przed ciążą, ale brzuch mam jak flak, miękki i większy, nie schodzi mi. A nad cięciem też miałam takie twarde, ale już znikło. Najgorsze jest to, że miałam szwy rozpuszczalne i w sumie całość się rozpuściła, został mi tylko supełek, który wystaje i nie odpada, chyba będą musieli mi to wyciągnąć, bo jakoś nie widzę, żeby miało odpaść.
Kurcze jaki supełek??? Ja miałam tylko jedną długą nitkę na zewnątrz i usunęli mi ją jeszcze nim wyszłam ze szpitala. A reszta to chyba w środku.

Cytat:
Nie najlepiej. Ostatnio miałam strzał w łopatce, to aż mi oddech zabierało. Poza tym non stop bolą ścięgna w kolanach. Jak za dużo chodzę/stoję to plecy wieczorem też nieciekawie, ale żyję

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 15:33   #316
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

dzidzia no mi sterczy takie cuś od lewej strony, nic nie wyciągali bo ja miałam wewnątrz i zewnątrz rozpuszczalne, ale jak widać się nie rozpuściło do końca.
Stary 2010-09-22, 15:34   #317
justynacz80
Rozeznanie

Cześć dziewczyny!
U nas trudne nocki. Od jakiegoś czasu Mała stęka przez sen, macha rączkami, pręży się, czerwieni.

Ja użwam Bebilon HA, bo mam alergię.
HD trzymam kciuki za wizytę.
Co do chodzenia do lekarzy, to ja podobnie jak Ty nie robię tego często.
No właśnie: kiedy idzie sie do ortopedy z bioderkami? To jest zwykły ortopeda?

Dziewczyny to ja wam zazdroszcze, że tyle odciągacie. Jak odciągnę z obu 80 ml to jestem cała w skowronkach
A jak mała je z cycka to starcza jej, z butli nie
Np. teraz ściągam od 15 minut i mam 30 ml z obu... chyba mi zanika, czy co?

Edytowane przez justynacz80
Czas edycji: 2010-09-22 o 15:39
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 15:36   #318
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

justyna mi pediatra dał skierowanie od ortopedy i między 6 a 8 tygodniem mam iść. I u mnie to jest zwykły ortopeda
Młody w końcu padł ide na drzemkę bo ja też ledwożyję
Stary 2010-09-22, 15:38   #319
aniaa22
Zakorzenienie

nie dam rady nadrobic urwanie glowy od rana. zakupy fryzjer lekarz z malym potem dostal strasznej kolki przy jedzeniu darl sie przez godzine i nic nie dzialao. tzn gripe waer pomogl na chwile potem znow sie darl. teraz ma troche lepszy humorek lezy pod karuzela a ja staram sie was poczytac i zjesc cos. wieczorem wyjezdzamy a nie spakowani wcale masakra to jest jakas.

maly wazy 5960 za duzo o kilogram prawie... hmm a wacale duzo nie je. mamy skierowanie na usg jaderka bo cos tam ma no i morfologie i tsh ze wzgledu na to ze sie poci i moze miec krzywice czy cos. nie wiem bo juz mi sie te wszystkie diagnozy myla. ma jesc nutramigen
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 15:42   #320
bassienkaw
Zakorzenienie

A ja wrzucam jedno foto... a jak nakarmie małą to napisze co nieco

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 15:43   #321
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Wiolek odnośnie ilości Twojego pokarmu... Pamiętaj, że wraz z wiekiem dziecka jego zapotrzebowanie wzrasta, a przecież nie produkujesz nagle 200ml. Zagęszczenie składników odżywczych się zmienia, więc ilość w ml wcale nie musi być większa. U mnie też jest mleczka mniej niż przez ostatni czas. I od 2 tygodni karmiłam obydwoma piersiami, a od 2-3 dni mała po skończeniu jednej jakoś nie ma ochoty na drugą. W dzień ściągam na raz max 80-90ml. W nocy do 130 z jednej "nieużywanej" piersi.
no ja wcześniej bez problemu ściągałam 100 a nawet 120 ml z jednego cycka i nawet nie opróżniałam go do końca. a teraz się męczę i dzisiaj wydoiłam tylko 90 i to z obu ( z czego jeden byl po karmieniu )
a mały w sobotę jadł z butli to potrzebował 160 - 180 ml na jeden posiłek

vette a o tym przygotowaniu twarzy to gdzie najlepiej poczytać czy polecasz coś szczególnie ?
zaraz będę szukać też na allegro co tam mają ciekawego

itakasia no ja może narazie skupie się na tym EDM bo nie mam pojecia jak to się wszystko robi więc powoli ale szczerze to nie wiem nawet z jakiej gamy kolorystycznej próbować czy z beży czy ciepłych czy złotych, nie umiem stwierdzić jaka mam cerę ;/ heh i czy właśnie kryjące czy te matowe przy mojej mieszanej skórze matko chyba się nie wypłace jak tak będę próbowac wszystko zanim załapie cokolwiek

karolcia jak wrócisz to napisz co ci pediatra powiedziała na temat dokarmiania ciekawi mnie to bardzo bo dla mnie to kosmos trochę 2 i pół miesięcznemu dziecku dawać już papki skoro zalecane jest wprowadzanie dopiero po 4 miesiącu to chyba cos w tym musi być ?
albo jak basia kiedyś pisała, że Łucja jak miała 3 miesiące jadła żór
oczywiście każda mama wie najlepiej co dobre dla jego dziecka i nie chce tu wywołac burzy
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 15:48   #322
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
No właśnie: kiedy idzie sie do ortopedy z bioderkami? To jest zwykły ortopeda?

Dziewczyny to ja wam zazdroszcze, że tyle odciągacie. Jak odciągnę z obu 80 ml to jestem cała w skowronkach
A jak mała je z cycka to starcza jej, z butli nie
Np. teraz ściągam od 15 minut i mam 30 ml z obu... chyba mi zanika, czy co?
My idziemy za tydzień, to będzie 6 i pół tygodnia.

A jak dawno karmiłaś? Ja co prawda używam ręcznego laktatora, ale...Kiedy ściągam, to ściskam piersi na różne sposoby, bo laktator nie wyciąga tego, co miejscami zostaje. I gdybym ściągała tylko tak na luzaka, to byłoby ze 30ml, a jak sobie pomagam, to bywa, że dochodzi do 100. Poza tym ty karmisz jeszcze sztucznym prawda? To chyba produkcja spada? Czy nie? Ja karmię tylko moim...

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 15:51   #323
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Anastazja kończy dziś 11 tygodni

Polecam jesc malo a czesto 5 posilkow dziennie ja w ciagu tyg schudlam 1kg
Nie podjadac miedzy posilkami to tez jest wazne.
Ja mam jeszcze 9 kilo na plusie. Waga leci, ale bardzo wolno.

Kurcze mala ma katarek, zaraz sprawdze czy goraczki nie ma i zadzwonie do pediatry co podac. Szczepienie mamy we wtorek, chyba przesuniemy.
Stary 2010-09-22, 15:53   #324
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Za to dalej robie brzuszki, no i zaczelam skakac, tyle, ze bez skakanki, i czuje sie trocne lepiej, ale nie raz mam takiego lenia, ze nic mi sie nie chce.
klask i:

Cytat:
wczoraj przyszly moje lauressy, zaczynam testowanko. a pielegnacja jest wazna. ja w poprzednie wakacje troche odpoczywalam od kosmetykow i stosowalam filtr, pozniej weszlam w mineralki
a na ruskie zapraszam
a wzrostem to chyba sie łapie na twoj watek
kiedys trzeba bedzie Lauressy wyprobowac bo wszyscy zachwalaja

na watku wzrost juz nie tak wazny jak chec do cwiczen

Cytat:
no wlasnie..
W ciazy nie mialam z tym problemu teraz jest gorzej.
No ale co tu sie dziwic jak po ciazy nie mamy w ogole miesni brzucha nie ma co wspomagac kregoslupa.

Dlatego tylko czekam zeby wreszcie moc zaczac cwiczyc, bol plecow zniknie jak reka odjal.
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 15:54   #325
wiolek1
Zadomowienie

justynacz80 ja czasem też ściągałam tylko z 30 ml a czasem było 150
trzeba obczaić sobie dobry moment np u mnie rano jest ( a raczej było ) o wiele więcej mleczka niż wieczorami. i tak jak dzidzia piszę, ja też sobie pomagam i czasem docisnę ręką i często zmieniam ułożenie laktatora na cycku

aniaa22
Stary 2010-09-22, 16:08   #326
martysek
Zadomowienie

Dziewczyny, jestem już 5 tygodni po porodzie i pod blizną ciągle czuję supełki ze szwów rozpuszczlanych. Na dodatek jak dotykam, pobolewają. Myślicie, że się wchłoną, czy będzie trzeba je wycinać?

Załamana tym jestem.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 16:13   #327
wiolek1
Zadomowienie

itakasia vette wybacznie, że upierdliwa jestem ale już ostatnie pytanie wiecie może jak to się przekłada i co bardziej opłaca się kupić odsypki na allegro 1 ml za 2.50- 2.70 w woreczku strunowym czy na tej stronce o.30 g w pojemniczku za 4.90 ?
Stary 2010-09-22, 16:15   #328
justynacz80
Rozeznanie

Dzidzia, wiolek dokarmiłam mm dwa razy dopiero, więc to chyba nie ma wpływu. Jak mała chciała ssać pierś to sie najadała, a i wtedy nie mogłam prawie nic odciągnąc. tak, tak ja też naciskam w różnych miejscach pierś. Teraz ostatnio karmiłam 1,5 h temu. Staram się odciągać co 3 h.
To fakt, że są lepsze i gorsze momenty.

Aniaa 596o to za dużo o kg? moja waży teraz 4690 i lekarka powiedziała, że przybiera na styk, wcale nie za dobrze, a jest jednak kilka tyg. młodsza od Misia.
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 16:23   #329
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
cierpię
Staram sie jak najczęściej karmić na leżąco bo ta pozycja na siedząco mnie dobija. Kręgosłup mam wygięty

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 16:24   #330
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Niemniej zastanawia mnie co z tłuszczami? One są przecież w ludzkim organizmie niezbędne do wielu procesów, w tym przyswajania witamin i przemian metabolicznych związanych między innymi z trawieniem i utratą wagi... Hm..
tluszcze tez sa ale bardzo malo.. np w mleku, dozwolona szklanka mleka chudego.
faza trzecia po osiagnieciu zadowalajacej wagi pozwala na
dalej bialka i warzywa
dodatkowo:
porcja owocow dziennie oprocz bananow, winogron, czeresni
2 kromki pelnoziarnistego chleba dziennie
40g sera
2 porcje produktow skrobiowych w tygodniu
reszta rodzajow miesa

i dwa odświetne posilki w tygodniu - jesz co chcesz
a warunkiem obowiazkowym jest jeden dzien samego bialka w tygodniu

i ta faza trwa 10dni razy ilosc utraconych kilogramów.

ostatnia faza to jeden dzien bialkowy w tyg. do konca zycia i kazdego dnia 3 lyzki otrab owsianych.

sorki ale pisze jedna reka.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości