|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1471 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 927
|
Dot.: jak najbardziej "ruda" farba do w³osów
Cytat:
![]() A mo¿esz podac ¼ród³o tych rewelacji??
Rudy to nie kolor w³osów, rudy to charrrrakter ![]() Marzysz o kolorze w³osów jaki ma Ashley Simpson?? Odpowied¼ znajdziesz TUTAJ Edytowane przez agusiaki Czas edycji: 2010-09-21 o 08:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy pierwszym farbowaniu pokrywamy ca³e w³osy farb± przy nastêpny farbujemy odrost a na resztê w³osów przeci±gamy farbê na ok 10 min. Naprawdê s± ró¿ne metody, je¶li np. z wody 6 chcemy zrobiæ 3 - dodajemy wtedy wody w odpowiednich proporcjach - czêsto farbujê odrost z wod± 6% potem do farby dodajê trochê wody i przeci±gam na resztê w³osów, wtedy stê¿eni wody w farbie s³abnie. My¶lê ¿e najwa¿niejsze jest to ¿eby w³osy które ju¿ by³y farbowane i s± w pewien sposób rozja¶nione nie mêczyæ du¿o % wodami, a na odrost jak najbardziej 6% (bywa ¿e czasami 9 po to aby wyrównaæ kolor).
![]() |
#1473 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 249
|
![]() ![]() ![]() oksydantem 3% jako¶ marnie widzê rozja¶nienie np a jak dasz kilka razy za³ó¿my oksydant 3% na miedzianym blondzie z poziomu 7 to w najlepszym razie bedziesz miec kasztanowe w³osy, o ile w ogole w braz nie wpadna ![]() ![]() ![]() co do moich wlosow-> ostatnio pogodzilam sie na chwile z lecherem ![]() ![]() podsumowuj±c na razie zostaje z t± firm± bo jednak odnotowa³am roznice w stanie wlosow wstosunku do ce-ce ![]() ![]() agusiaki chusteczka faktycznie dzia³a ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1474 | ||
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 743
|
Cytat:
Ca³kowicie siê zgadzam. Dok³adnie to samo mia³am na my¶li. ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
Ja napisa³am POWY¯EJ 6%. Ja farbujê w³osy od lat 20 i uwa¿am,¿e nie ma sensu k³a¶æ rudo¶ci z oksydantami 9% lub 12%. Albo ¿le siê wyrazi³am albo ¼le mnie zrozumia³a¶. 9% i 12% u¿ywa siê do bardzo jasnych blondów i wg mnie niszcz± nieodwracalnie. Nie tylko czyta³am na ten temat ale równie¿ masê razy to praktykowa³am na sobie. ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- W±tek "Najlepsze farby blond'. Bodaj¿e taka nazwa. Porad udziela³a fryzjerka.Ponadto wiem to z praktyki na sobie kochanie. Sama jestem tego najlepszym dowodem. Nie u¿ywam nigdy oksydantu pow. 6% poniewa¿ mam po nim matowe i suche w³osy, które po jakim¶ czasie siê ³ami± na d³ugo¶ci. Je¶li chcê mieæ poziom 9 wystarcza mi woda 6%, a do poziomu 8- 4,5% i chwyta równie¿ siwe. Nie ma potrzeby u¿ywaæ bardzo silenj wody, wystarczy d³u¿ej potrzymaæ s³abszy oksydant albo rozja¶niaæ etapami. Zdecydowanie mniej zniszczy po³o¿enie 6% dwukrotnie w odstêpie m-ca ni¿ jednorazowo 12%. A ponadto nie mówimy na tym w±tku o blondach tylko o rudo¶ciach i ju¿ zupe³nie nie rozumiem zasadno¶ci dawania 12% oksydantu do tych odcieni. Edytowane przez majreg Czas edycji: 2010-09-21 o 19:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1475 |
Rozeznanie
|
Zdecydowanie mniej zniszczy po³o¿enie 6% dwukrotnie w odstêpie m-ca ni¿ jednorazowo 12%.
odnosnie tej wypowiedzi mam pytanie ![]() ![]() wiec w takim razie stê¿enie nie ma odwzorowania odnosnie koloru nasycenia jego wyrazisto¶ci hmm? mi sie wydawa³o ¿e czym stê¿enie silniejsze tym wyrazniejszy kolor ![]() A ponadto nie mówimy na tym w±tku o blondach tylko o rudo¶ciach i ju¿ zupe³nie nie rozumiem zasadno¶ci dawania 12% oksydantu do tych odcieni. ale czemu one tylko przeznaczone do blond? ![]()
...KtÓ¿ Z NaS kOcHa NiE g£uPiEj¡c PrZy TyM... ![]() Edytowane przez Jessiczka Czas edycji: 2010-09-21 o 19:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1476 |
Wtajemniczenie
|
ok, sorry nie zauwazylam slowa "pow"
![]() co do dawania etapami to wlasnej siostrze w jeden weekend sciagnelam czarna farbe do blondu, uzywalam oksydantu wlasnie 12 przy dekoloryzacji, na koniec weekendu miala piekny zlocisty kolor wlosow i praktyznie zero zniszczen. klucz jak dla mnie to ocena stanu wlosow a nastepnie dobranie wlasciwego srodka ![]() ![]() co do rudosci, sama staram sie uzywac wlasnie 6, ale zdarzalo mi sie uzywac tez 9 gdy wlosy sciemnialy za bardzo. uzywanie 12 byloby jak dla mnie faktycznie bezcelowe, chocby dlatego, ze powodowaloby rozjasnienie oczekiwanego koloru ![]() wazne jest tez, aby pamietac, ze wlos farbowany to wlos wrazliwy i jezeli ktos sie juz tego podejmuje to musi przede wszytskim pielegnowac. no i w szalenstwach kolorystycznych zachowywac jako taki umiar ![]() ech ide olejowac wlosy, ktore niedlugo znowu bede marchewka ![]() ![]() ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Rozeznanie
|
julianna-p
nie mów ¿e marchewka wyjdzie Ci z oksydantem 6 i nie z blondu ![]() Kto mi pomoze rozwiaæ watpliwo¶ci ![]() ![]() kiedys zakupi³am fryzjerska farbe kolor ostry pomarancz i co wyszlo z woda 6% hmm ciemny brzydki rudobr±zowy kolor ![]() ![]()
#1478 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Twoje osobiste do¶wiadczenia to tylko Twoje osobiste do¶wiadczenia i nic ponadto. Regu³a tworzy siê kiedy na znacznej czê¶ci populacji stwierdzamy pewn± prawid³owo¶æ. A tutaj czegos takiego NIE MA. To, ¿e Tobie w³osy rozja¶niaj± siê szybko i bezproblemowo nie oznacza, ¿e wszystkie dziewczyny tak maj±. Ja jestem blondynka z natury a odrost przy rudo¶ci musze robiæ 6%, bo inaczej nie chwyta tak jak powinno byæ, nawet jak przytrzymam ponad 45 min. W tym w±tku sa dziewczyny, które robi³y rudo¶ci wod± 12% i nie uwierzysz - nadal maja w³osy ![]() ![]()
![]() |
#1479 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wyszla i to juz kilkakrotnie ![]() ![]() inna sprawa, ze naturalnie rudym wlosom moze latwiej to przychodzic ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1480 |
Rozeznanie
|
julianna - prawda, ¿e to mega wynalazek te chusteczki?? Samoopalaczem bym siê pociapa³a jak nieprzymierzaj±c dalmatyñczyk
![]() ![]()
#1481 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 398
|
agusiaki -> pisa³a¶, ¿e kupujesz utleniacze w du¿ych butlach, wiêc mam pytanie jak d³ugo mo¿na tak± butlê trzymaæ otwart±, zastanawiam siê nad kupnem, ale 1litr to chyba zu¿yjê w rok, albo i d³u¿ej...
czy to nie bêdzie mia³o wp³ywu na jego jako¶æ? pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1482 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1483 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
¯eby uzyskaæ wiêksze nasycenie kolorem wystarczy dodaæ tonera np. pomarañczowego. Je¶li w farbie jest ma³o barwnika to niewiele da zwiêkszenie procentu oksydanta. Oksydant rozja¶nia, a nie nasyca kolorem czy go czyni bardziej intensywnym. To mam na my¶li. Przeznaczone do blond- bo tylko w ten sposób mo¿na uzyskaæ odcienie blondu platynowego czy bardzo, bardzo jasnego np. z poziomu 10 lub 12. Ale ju¿ np. blond z poziomu 9 mo¿na uzyskaæ 6% oksydantem. Je¶li chcesz mieæ intensywn± jasn± rudo¶æ to moim zdaniem wystarczy po³o¿yæ oksydant 6% , i zwiêkszyæ intensywno¶æ dodaj±c toner o odpowiedniej kolorystyce czerwonej , pomarañczowej itp. A od¶wie¿aæ kolor na niskiej wodzie np. 2,7% na d³ugo¶ci (te¿ mo¿na dodaæ tonera) i na odrosty k³a¶æ z wy¿sz± czyli 6%. Natomiast do ciemnych rudo¶ci moim zdaniem spokojnie wystarczy woda 3, maks.4,5%. Ponadto wysoki oksydant bardziej niszcz±c w³osy odbiera im blask co sprawia,¿e kolor traci na intensywno¶ci i staje siê matowy. Jedynie tu¿ po malowaniu jest ³adny. ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
Podkre¶lam jeszcze raz,¿e piszê o utleniaczach 9% i powy¿ej, nie o 6%. Masz prawo siê nie zgadzaæ ze mn±, wiêc proponujê zostaæ przy swoim zdaniu i ju¿. Szkoda czasu na sprzeczki. ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
Edytowane przez majreg Czas edycji: 2010-09-22 o 12:15 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1484 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1485 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pomó¿cie
![]() chcia³abym mieæ ³adny rudy kolorek- tak± marcheweczkê ![]() ![]() ![]() wrzucam fotki swoich w³osów, ¿adna nie oddaje prawdziwego koloru, mój kolor jest tak jakby miksem tych zdjêæ ![]() Mam pytanie- jakiego utleniacza musia³abym u¿yæ 9%? czy wystarczy 6%? Do mieszanki chcia³abym dodaæ mixtona pomarañczowego, mo¿e to co¶ pomo¿e... z góry dziêkujê za ka¿d± pomoc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1487 |
Wtajemniczenie
|
mi ostatnio pani we fryzjerskim jawnie odradzal zakup litrowej butli bo rzekomo starzeje sie po 2 miesiacach, niestety zrodla owych rewelacji nie umiala podac; i maly szczegolik litro owego specyfiku kosztowal 40 zl a buteleczka 60 ml - 5
![]() ![]() jak dla mnie mozna tyle ile wskazuje obrazek na butli ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1488 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W chantalu ró¿nica jest jeszcze bardziej drastyczna, bo 1l kosztuje 9,98z³ a 60 ml 5z³ ![]()
![]() |
#1489 |
Wtajemniczenie
|
Ja chyba kupiê jednak litrow± butlê
![]() Dziewczyny bêdê wdziêczna za ka¿d± poradê , spójrzcie na kilka postów wy¿ej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1490 |
Zakorzenienie
|
Niektóre panie w hurtowniach fryzjerskich to bêd± doradza³y to co im wiêkszy zysk przyniesie
![]()
#1491 |
Rozeznanie
|
julianna-p , majreg dziekuje Wam za rozjasnienie
![]() teraz musze przyjrzec sie blizej toner'owi co to za cudeñko ![]() ![]()
#1492 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1493 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ciekawa a¿ jestem efektu ![]()
![]() |
#1494 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do podkrecania kolorow tonerami,mixami ja zawsze dodaje wiecej niz pisze, ze sie powinno ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1495 |
Zakorzenienie
|
ja jeszcze tonerów nie dodawa³am
#1496 |
Wtajemniczenie
|
bo w wielu farbach to nie jest w ogole konieczne, ja tez nie dodawalam do revlonu np ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1497 |
Rozeznanie
|
A ja mixy dodajê namiêtnie, nie sprawdzaj±c czy kolor sam w sobie wyjdzie ³adny czy nie. Na pocz±tku by³am ostro¿na w dawkowaniu boj±c sie, ¿e bêdê Ania z Zielonego Wzgórza
![]() Z czasem odkry³am, ¿e raczej nie ma takiej opcji. Teraz dodajê "na oko" ![]() ![]() Odkry³am ju¿ te¿, ¿e mix welli mo¿na dodaæ do fabry chantala i efekt jest zadowalaj±cy bez niespodzianek. VERONIC - patrz±c na zdjêcia powiedzia³abym, ¿e 6% wod± mo¿esz nie uzyskaæ efektu ala' agusiaki, ale jak zechcesz po³o¿yæ wode 9% to zaraz pojawi± siê posty snuj±ce wizje, ¿e ci wszystkie w³osy wypadn± i zostaniesz ³ysa na wieki ![]() Mo¿e niech siê jeszcze wypowiedz± dziewczyny znaj±ce temat rudo¶ci z praktyki.
Rudy to nie kolor w³osów, rudy to charrrrakter ![]() Marzysz o kolorze w³osów jaki ma Ashley Simpson?? Odpowied¼ znajdziesz TUTAJ Edytowane przez agusiaki Czas edycji: 2010-09-23 o 14:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1498 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 28
|
Witam specjalistki od rudo¶ci!
Chcia³abym mieæ kolor jak ta aktorka na zdjêciu. W zasadzie to jest mieszanka br±zowo-ruda (jak na moje oko), ale znudzi³ mi siê br±z i chcia³abym co¶ takiego na g³owie. Wiecie mo¿e jak± farbê u¿yæ, ¿eby uzyskaæ taki efekt? |
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Wtajemniczenie
|
dziêkujê za odpowied¼
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1500 |
Rozeznanie
|
Veronic - W takim uk³adzie zrób tak. Na³o¿ mieszanke na ca³o¶c w³osów i odczekaj 25 minut. Po tym czasie zmalaksuj w³osy (skrop delikatnie odrobink± letniej wody i wymasuj farbê na g³owie tak, jakby¶ my³a g³owê), odczekaj jeszcze 20 minut i sp³ucz farbê. Umyj delikatnym szamponem (najlepiej takim przeznaczonym po farbowaniu) i na³ó¿ porz±dn± maskê/od¿ywkê.
Daj znaæ jak wysz³o. Jak za pierwszym razem nie bêdzie wystarczaj±co zywy/jasny to za drugim przetrzymasz d³u¿ej jeszcze t± 6%. Bêdzie dobrze ![]()
Rudy to nie kolor w³osów, rudy to charrrrakter ![]() Marzysz o kolorze w³osów jaki ma Ashley Simpson?? Odpowied¼ znajdziesz TUTAJ Edytowane przez agusiaki Czas edycji: 2010-09-23 o 15:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.