"Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-22, 17:19   #1831
vilya
Zadomowienie

Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2

właśnie weszłam na onet i zobaczyłam fragment tych rozmów - nie chcę mieć takich rozstępów . Brzuch smaruję olejkiem z baby dream rossmana - macie coś lepszego?
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 17:23   #1832
s_a_j
Rozeznanie

vilya - może to głupio zabrzmi, ale nigdy się nie zastanawialiśmy nad tym, od razu jak się dowiedzieliśmy o powiększeniu rodziny załozyliśmy, że dziewczynka - Lena, chłopiec- Michał, po tatusiu i po dziadku. podobało nam się, że robi nam się powoli z tego taka mała tradycja rodzinna Zapytam dziś męża wieczorkiem, co z takimi (nie)praktycznym i aspektami posiadania takiego samego imienia, ciekawe, co powie

mysiopez - też ogladałam i wiecie co? też się trochę martwię. Sama stosuję od początku ciąży mustelę, teraz jeszcze dodatkowo smaruję się gerberem, mimo to już pojawiły mi się pierwsze rozstępy na piersi. Brzuszek na razie nietknięty, ale biust pęka. Przed ciążą miałam rozmiar 75B, teraz mam 90 DD, więc jak same widzicie, moje piersi tego nie wytrzymują, mimo, że bardzo staram się dbać o skórę. Staram się mysleć optymistycznie, ale trochę faktycznie się zaniepokoiłam bo do końca ciąży jeszcze kawałek przecież...

cześć havano wsłuchuję się pilnie w brzuszek i czekam na sygnały
s_a_j jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 17:33   #1833
make_up_istka
BAN stały

Justyna gratuluję

Wstyd się przyznać, ale moja buteleczka z balsamem na rozstępy Babydream wciąż stoi ledwo naruszona - smaruję się tylko jak mi się nagle przypomni czy jak swędzi mnie skóra na brzuchu. Ogólnie jestem osobą bardzo o siebie dbającą, ale jeśli chodzi o balsamowanie się to dopada mnie syndrom zmarzlucha i jak sobie pomyślę że po prysznicu mam się smarować jeszcze czymś mokrym zamiast ubrać się szybko w piżamkę i lecieć pod kołdrę to mi od razu zimno pocieszam się tylko tym, że u nas w rodzinie w sumie u nikogo się rozstępy nie pojawiały, a ani mama ani babcia się niczym nie smarowały, więc chyba genetycznie skóra jest u nas dość dobrze rozciągliwa
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 17:33   #1834
_havana_
Raczkowanie

Ja mam dr Irena Eris - pharmaceris Foliacti, ale słyszałam, że najlepsza jest oliwka, oliwka i jeszcze raz oliwka!
Stary 2010-09-22, 17:38   #1835
dizi
Zadomowienie

Widzę, że na wszystkich wątkach dziś królują placki ziemniaczane I nie tylko ja mam na nie zachcianki Ja uwielbiam na słono lub na pikantnie, z ketchupem, a żeby sobie zaoszczędzić pracy trę je w sokowirówce.
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 17:51   #1836
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Jednka znalazłam chwilke..kotleciki sie smaża a ja zajrzałąm do was.

Mój mężulek też Michał

Poncza tez mi sie podobaja, ale ostatnio kupilam sobie w szmateksie kurtke za 14 zł( na wage) fajna czarna z futerkiem wokol kaptura i rekawków...musialam cos kupic bo w moje juz w brzuszku sie nie dopinam a w zimniejsze dni mogłoby byc ciężko.

Jesuis...tez w czwartek z atydzien chyba mam polowkowe tak by wypadalobo mam wizyte a to bedzie juz 20 tydzień.

Poacki ziemniaczane jadłam przed wczoraj tez za mną chodziły..,pierogi wczoraj babcia mi przyniosla , za to ja mialam ochotke na rybke po grecku i wczoraj robilam...a teraz chodzą za mna gołąbki z sosem pomidorowym..MMMmmmm na dnaich muse zrobic..
Jem obiadek i mykam na zebrania..papa
Nic mi nie mówcie o plackach aaaaaaa! najem się a potem zgaga...tylko kto mi je zrobi bo trzeć nienawidzę z całego serca i zawsze wyręczał mnie ktoś w tym
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 18:34   #1837
Chantalle
Raczkowanie

oj zaszalałam na jakieś 800zł
jadę w sobotę do PL do ortodonty, wiec pokupowalam na allegro mase rzeczy z firmy Tommee Tippee:
-elektryczny laktator
-zestaw pielęgnacyjny
-podgrzewacz elektryczny
-2 komplety smoczków uspokajających najmniejsze rozmiary
-2 butelki antykolkowe
-2 termoopakowania na butelki
-zestaw startowy do karmienia
-2x butelki 150 ml
-2x butelki 260 ml
-wkładki chłodząco-lecznicze

Jednorazowo to duzy i drogi zakup,ale jako ze w DK wszystko jest bardzo drogie i do tego tej firmy mało dostępne, rzuciłam się na ich produkty, po wczesniejszym przeczytaniu opinii. Na laktator elektryczny zdecydowałam się po namowie bliźniaczych mam, duża oszczedność czasu

w sprawie rozstępów, jeszcze nic tfu-tfu mi się nie pojawiło, smaruje się mustelą, ale tak raz na 3 dni zmarzluch ze mnie, brrr

SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!!
Moje dziewczynki:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png
Chantalle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 18:52   #1838
agape
Zadomowienie

witam jak wczoraj zobaczyłam reklame o tych rozstępach to odrazu pobiegłam się posmarowac ja póki co używam balsamu rossmanna baby dream ale zamierzam kupić vichy bo polecono mi.

szukając w lupkach jakiejs kurteczki znalazłam 2 pary spodni ciążowych w sumie za 20zł musiałam troche przerobic bo jeansy rozm. 36 były za duże o 5cm w udzie!! normalnie nosze 38 wiec powiedzcie mi szczuplutkie dziewczynki gdzie wy spodnie kupujecie ciążowe skoro te rozmiarówki takie zawyżone?! naszczęście szybko zwęziłam nogawki i leżą jak ulał mam jeszcze czarne w kant z h&m (też lumpek) i dzinsy na gumce (allegro) więc myśle że do końca ciąży wystarczy

co do ruchów: ja dopiero po wizycie u gina rozpoznaje ruchy dziecka bo mi to dokładnie wytłumaczył

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 18:54   #1839
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

ja właśnie męczę się w swoich 38...bo są luźne wszędzie - tylko gumka mi się trzyma muszę poszukać mniejszych kurde,czemu te ciążowe są takie dziwne!
Stary 2010-09-22, 19:05   #1840
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
witam jak wczoraj zobaczyłam reklame o tych rozstępach to odrazu pobiegłam się posmarowac ja póki co używam balsamu rossmanna baby dream ale zamierzam kupić vichy bo polecono mi.

szukając w lupkach jakiejs kurteczki znalazłam 2 pary spodni ciążowych w sumie za 20zł musiałam troche przerobic bo jeansy rozm. 36 były za duże o 5cm w udzie!! normalnie nosze 38 wiec powiedzcie mi szczuplutkie dziewczynki gdzie wy spodnie kupujecie ciążowe skoro te rozmiarówki takie zawyżone?! naszczęście szybko zwęziłam nogawki i leżą jak ulał mam jeszcze czarne w kant z h&m (też lumpek) i dzinsy na gumce (allegro) więc myśle że do końca ciąży wystarczy

co do ruchów: ja dopiero po wizycie u gina rozpoznaje ruchy dziecka bo mi to dokładnie wytłumaczył
ja zawsze jak kupuje nie-polskie ciuchy sa zawsze za duze.. moze maja zaniżone rozmiarówki..

ja dzis jakos nie bardzo sie czuje.. brzuch mnie zaczal pobolewac juz w nocy, przeleżałam cały dzień i nie jest za wesoło.. jak nie przejdzie do jutra to zadzwonie do swojego ginekologa.. a maluszek dzis bardzo spokojny..
nie wiem czy sie znów wszystko rozrasta.. czy to jakies skurcze..

Edytowane przez kaskup
Czas edycji: 2010-09-22 o 19:07
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 19:06   #1841
dewi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Justyna gratuluję

Wstyd się przyznać, ale moja buteleczka z balsamem na rozstępy Babydream wciąż stoi ledwo naruszona - smaruję się tylko jak mi się nagle przypomni czy jak swędzi mnie skóra na brzuchu. Ogólnie jestem osobą bardzo o siebie dbającą, ale jeśli chodzi o balsamowanie się to dopada mnie syndrom zmarzlucha i jak sobie pomyślę że po prysznicu mam się smarować jeszcze czymś mokrym zamiast ubrać się szybko w piżamkę i lecieć pod kołdrę to mi od razu zimno pocieszam się tylko tym, że u nas w rodzinie w sumie u nikogo się rozstępy nie pojawiały, a ani mama ani babcia się niczym nie smarowały, więc chyba genetycznie skóra jest u nas dość dobrze rozciągliwa
mój balsam na rozstępy też stoi prawie cały... Na razie ich brak, ale w poprzedniej ciąży pojawiły mi się dopiero po porodzie i wtedy intensywnie smarowałam i wszystkie zniknęły...

Co do spodni to mam dwie pary z gumką na brzuchu, jedne kupione w C&A była przecena ze 160 na 59 zl wiec szkoda bylo nie kupic. Udalo sie z rozmiarem bo byl tylko 36 i akurat pasuja. Drugie mam rozmiar s z lumpka.
Dzisiaj kupiłam sobie płaszczyk jesienny... w kolorze fioletu... mam zamiar dokupić jakieś botki też fioletowe...
Stary 2010-09-22, 19:08   #1842
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Saj witaj
ja tez sie wybieram na usg polowkowe w przyszly czwartek i juz nie moge sie doczekac az zobacze moja Kruszynke mam nadzieje ze wszystko jest ok i poznam plec

a pozatym zamowilam sobie getry takie jak ktoras tu juz pokazywala tylko w wersji zimowej Oasi allegrowicz polecam cieplutkie i nie przeswitujace pas ciazowy tez zamowilam ... ale to mi jakos nie lezy wiec tego nie polecam, choc moze to moze uprzedzenia

a poza tym to u mnie w domu szpital ja bylam chora od soboty dzis juz jest nie zle, 2 dni temu zlapalo Tż... a dzis synio zaczyna kaszlec i cieknie mu z noska... najgorsze ze on nie umie wydmuchac noska... a przy fridzie jest wielki pisk... ale wyboru nie ma

apropo rozstepow to ja jestem z tych leniwych co balsam stoi na polce... ale mam nadzieje ze los tez bedzie tym razem dla mnie laskawy i nie bede ich miec

Edytowane przez Stokrotka81
Czas edycji: 2010-09-22 o 19:09
Stokrotka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 19:30   #1843
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
vilya - może to głupio zabrzmi, ale nigdy się nie zastanawialiśmy nad tym, od razu jak się dowiedzieliśmy o powiększeniu rodziny załozyliśmy, że dziewczynka - Lena, chłopiec- Michał, po tatusiu i po dziadku. podobało nam się, że robi nam się powoli z tego taka mała tradycja rodzinna Zapytam dziś męża wieczorkiem, co z takimi (nie)praktycznym i aspektami posiadania takiego samego imienia, ciekawe, co powie

ja bym na to też nie zwróciła uwagi, u mnie po prostu ten problem w domu wystąpił i teraz chyba już brat by miał inaczej na imię jakby rodzice wiedzieli wcześniej co będzie
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 19:36   #1844
zosik
Raczkowanie

GG do zosik

Tez sobie zobaczyłam ten fragment na onecie o rozstępach. Widziałam na żywo dużo gorsze rozstępy.
Ja od początku ciąży się smaruje kremami i oliwką, bo mam skórę bardzo podatną na rozstępy I jeszcze od miesiąca okropnie tyję. 4 pierwsze miesiące był spokój, a teraz co się ważę to więcej.

zosik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 19:40   #1845
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

a ja się nie smaruję żadnymi balsamami, tylko od czasu do czasu, OLIWĄ Z OLIWEK nie mam w ogóle rozstępów ale może moja radość jest przedwczesna a oliwka dla dzieci wysusza mi bardzo skórę, więc z niej zrezygnowałam.

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 19:43   #1846
dewi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zosik Pokaż wiadomość
Tez sobie zobaczyłam ten fragment na onecie o rozstępach. Widziałam na żywo dużo gorsze rozstępy.
Ja od początku ciąży się smaruje kremami i oliwką, bo mam skórę bardzo podatną na rozstępy I jeszcze od miesiąca okropnie tyję. 4 pierwsze miesiące był spokój, a teraz co się ważę to więcej.
Znalazłam taki artykuł ... na podstawie którego sądzę że przybieranie w tym okresie normalne i prawidłowe
"W pierwszym trymestrze ciąży przytyjesz ok. 1–2 kg, w drugim ok. 6, a w trzecim – ok. 5 kg. W szóstym tygodniu zmiana wagi nie jest jeszcze dostrzegalna. Niech cię nie niepokoi to, że brzuszek nie urósł. Dopiero w okolicy 12. tygodnia będzie widać, że trochę przytyłaś. Największa zmiana nastąpi między 20–30. tygodniem. Po 36. tygodniu przyrost masy ciała jest zazwyczaj mniejszy."
Stary 2010-09-22, 19:46   #1847
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:
Napisane przez Chantalle Pokaż wiadomość
oj zaszalałam na jakieś 800zł
jadę w sobotę do PL do ortodonty, wiec pokupowalam na allegro mase rzeczy z firmy Tommee Tippee:
-elektryczny laktator
-zestaw pielęgnacyjny
-podgrzewacz elektryczny
-2 komplety smoczków uspokajających najmniejsze rozmiary
-2 butelki antykolkowe
-2 termoopakowania na butelki
-zestaw startowy do karmienia
-2x butelki 150 ml
-2x butelki 260 ml
-wkładki chłodząco-lecznicze

Jednorazowo to duzy i drogi zakup,ale jako ze w DK wszystko jest bardzo drogie i do tego tej firmy mało dostępne, rzuciłam się na ich produkty, po wczesniejszym przeczytaniu opinii. Na laktator elektryczny zdecydowałam się po namowie bliźniaczych mam, duża oszczedność czasu

w sprawie rozstępów, jeszcze nic tfu-tfu mi się nie pojawiło, smaruje się mustelą, ale tak raz na 3 dni zmarzluch ze mnie, brrr
o to faktycznie poszalałaś . Też słyszałam o Tommee Tippee, my będziemy kupowali albo Tommee Tippee albo dr Brown's. Na Aventa się nie zdecydujemy, bo mój mąż ma awersję do Philipsa

Stary 2010-09-22, 20:08   #1848
agape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dewi Pokaż wiadomość
Znalazłam taki artykuł ... na podstawie którego sądzę że przybieranie w tym okresie normalne i prawidłowe
"W pierwszym trymestrze ciąży przytyjesz ok. 1–2 kg, w drugim ok. 6, a w trzecim – ok. 5 kg. W szóstym tygodniu zmiana wagi nie jest jeszcze dostrzegalna. Niech cię nie niepokoi to, że brzuszek nie urósł. Dopiero w okolicy 12. tygodnia będzie widać, że trochę przytyłaś. Największa zmiana nastąpi między 20–30. tygodniem. Po 36. tygodniu przyrost masy ciała jest zazwyczaj mniejszy."
czyli czas najwiekszego tycia przede mna... chyba musze ograniczyc słodycze do minimum zeby potem nie płakac... a ja tak lubie słodkie...

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 20:23   #1849
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
czyli czas najwiekszego tycia przede mna... chyba musze ograniczyc słodycze do minimum zeby potem nie płakac... a ja tak lubie słodkie...
ja jak nie zjem między 9-12 czegoś słodkiego to potem cały dzień nic do mnie nie dociera
Stary 2010-09-22, 20:27   #1850
make_up_istka
BAN stały

agape z tą rozmiarówką to ja właśnie mam problem (a przymierzałam już chyba we wszystkich sklepach we Wrocławiu i spodnie trzymają się tylko na brzuchu, a w biodrach latawce...), bo tylko i wyłącznie jedna firma (Happy Mum) robi spodnie ciążowe XXS które są na mnie w miarę dobre, ale koszt to ok. 190-210zł, poza tym caly czas noszę getry i bardzo niskie bardzo elastyczne bawełniane rurki. Ewentualnie przy długiej tunice nie zapinam spodni tylko w pewnej odległości związuję lekko guzik z dziurką gumką (taką zwykłą białą jak są wszywane do ubrań)

Hurra, to właśnie jestem na etapie największego tycia, to się gin w końcu może ucieszy na mój widok (a nie jak zwykle: "No nie, znowu taka chuda... Ja się załamię..." ) Póki co ciągle tylko 3-3,5kg do przodu a to już 24 tydz.

A z tym smarowaniem się oliwką - najskuteczniejsza jest wtedy gdy jest nakładana na mokrą jeszcze skórę (dopiero później lekko wycieramy ręcznikiem), bo lepiej się wchłania, w przeciwnym wypadku - nakładana na suchą skórę - może właśnie wysuszyć. Z tego co wiem (i na sobie też testowałam) to smarując maluszka oliwką warto dodać na dłoń też odrobinę wody - efekt będzie duuużo lepszy

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-09-22 o 20:33
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 20:30   #1851
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

dziewczyny poradźcie mi,
bo chcę się starać o Indywidualny Tok Studiów.... i dostałam zaświadczenie od lekarza, że jestem w ciąży - ale no tak...
jak mam w podaniu napisać - że proszę o to ze względu na ciążę?
czy jakoś wyjaśnić że ze względu na mój stan i dużą ilość zlecanych badań?
nie wiem jak to ująć, kurde...nie umiem
Stary 2010-09-22, 20:41   #1852
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
dziewczyny poradźcie mi,
bo chcę się starać o Indywidualny Tok Studiów.... i dostałam zaświadczenie od lekarza, że jestem w ciąży - ale no tak...
jak mam w podaniu napisać - że proszę o to ze względu na ciążę?
czy jakoś wyjaśnić że ze względu na mój stan i dużą ilość zlecanych badań?
nie wiem jak to ująć, kurde...nie umiem
Ja bede pewnie pisac w przyszłym tygodniu. Ale napisze, że ze względu na problemy w ciązy, które prawododbnie będą utrudniać mi uczęszczanie na wszystkie zajęcia.

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 20:48   #1853
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

JesuisUnPapillon, napisz może coś takiego:

Do Dziekana Wydziału ( nie wiem, do kogo się kieruje takie pismo, w sekretariacie Ci powiedzą.)

Zwracam się z uprzejmą prośbą o skierowanie mnie na Indywidualny Tok Studiów. Prośbę swą motywuję moim obecnym stanem zdrowia. Z uwagi na to, że jestem w xx tygodniu ciąży, prawdopodobnie nie będę w stanie regularnie uczęszczać na obowiązkowe zajęcia, a moje nieobecności w normalnym toku studiów mogłyby mieć niekorzystny wpływ na ocenę końcową.
Bardzo proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby.

W załączeniu przedstawiam zaświadczenie lekarskie potwierdzające ciążę.

tu podpis...

Jak macie inne pomysły, to zmieniajcie, albo dodajcie coś i będziemy mieć rewelacyjne pismo

Stary 2010-09-22, 20:49   #1854
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Dobry wieczór Paniom!

Nadrobiłam 10 stron, oczy mnie bolą i zaraz idę coś zjeść.

Piszę, bo jutro idziemy z mężem na USG ("połówkowe", tak?) i baaardzo się denerwuję. Wizytę mamy na 9:00. Prawdopodobnie dowiemy się, czy oczekujemy na chłopca, czy na dziewczynkę. Ja bym bardzo chciała córcię, ale i tak najważniejsze, żeby zdrowe było. Zawsze przed wizytą mam stresy.

Imiona mamy już praktycznie wybrane (jeśli okaże się, że będzie chłopiec to będzie na 90% Adam Michał , ale wahamy się jeszcze czy Adama na Marka nie zamienić).

Co do rozstępów - nie podoba mi się stan moich piersi, ale niestety leń ze mnie i balsamować się nie lubię, a że bardzo przesuszona nie jestem, to nigdy nie miałam wystarczającej motywacji. Jeśli się już balsamowałam, to raczej dla zapachu. Śliska warstwa na skórze mnie strasznie denerwuje.

Trzymajcie jutro kciuki, żeby wszystko było dobrze.
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 20:53   #1855
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Dobry wieczór Paniom!

Trzymajcie jutro kciuki, żeby wszystko było dobrze.

anka_bzzz
, powodzenia!
A jakie macie imię dla dziewczynki?

Stary 2010-09-22, 20:58   #1856
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość

Do Dziekana Wydziału ( nie wiem, do kogo się kieruje takie pismo, w sekretariacie Ci powiedzą.)

Zwracam się z uprzejmą prośbą o skierowanie mnie na Indywidualny Tok Studiów. Prośbę swą motywuję moim obecnym stanem zdrowia. Z uwagi na to, że jestem w xx tygodniu ciąży, prawdopodobnie nie będę w stanie regularnie uczęszczać na obowiązkowe zajęcia, a moje nieobecności w normalnym toku studiów mogłyby mieć niekorzystny wpływ na ocenę końcową.

tu podpis...

Jak macie inne pomysły, to zmieniajcie, albo dodajcie coś i będziemy mieć rewelacyjne pismo
To podanie jest rewelacyjne! Dziękuje bardzo.
Mi babka w dziekanacie powiedziała, że nie mam dawać zaświadczenia o ciązy bo łatwo mogę to udowodnić;P
Nie wiem czy będzie spotkanie z dziekanem.. ale nie mam nic przeciwko.

Stary 2010-09-22, 21:05   #1857
arjuna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
właśnie weszłam na onet i zobaczyłam fragment tych rozmów - nie chcę mieć takich rozstępów . Brzuch smaruję olejkiem z baby dream rossmana - macie coś lepszego?

krem mustela. stosuję od 6 tygodnia ciaży, ani jednego rozstępu. skóra elastyczna i świetnie nawilżona. a mam genetyczne skłonności do rozstępów, myslalam, że po ciaży będę miała masakrę, na razie jednak wszystko jest ok.

aha, syna nazwiemy Nikodem. To jedyne imię, co do którego byliśmy zgodni. A tak chciałam Igora

życzę Wam powodzenia na Waszych usg. my mamy w nastepnym tygodniu-wreszcie jest na tyle duży, że może zrobimy 4D
arjuna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 21:10   #1858
mysiopez
Zadomowienie

Ale się wkurzyłam. Weszłam dzis na allegro. Oglądam wózki Baby Alu jet. Ale zdjęcia są inne niż widziałam w sklepie. Więc poprosiłam firmę zeby mi przysłała zdjęcia spacerówki.. a dostałam, że "zdjęcia na aukcji są tylko poglądowe..."! To mam wydac 1200 zł i nie wiedzieć jaki wózek kupuje?? brak słów... chyba naprawdę wydam w sklepie więcej kasy, ale będę wiedzieć co kupuje, a nie " zdjęcie poglądowe" wózka z zeszłego roku!

Stary 2010-09-22, 21:15   #1859
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:

anka_bzzz
, powodzenia!
A jakie macie imię dla dziewczynki?

Alicja Apolonia drugie po babci TŻa, u chłopczyka będzie po moim dziadku (Michał). Podoba mi się też Łucja, ale jakoś nie do końca jestem przekonana. U nas w rodzinach jest tradycja dwóch imion, a nam się to podoba.
Żeby tylko wszystko było ok. Dzieciaczek coś tam kopie, ale nic nie boli póki co. (Gorzej z moim zębem... ósemką.)

My planujemy wstępnie USG 3/4D w grudniu.

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
Ale się wkurzyłam. Weszłam dzis na allegro. Oglądam wózki Baby Alu jet. Ale zdjęcia są inne niż widziałam w sklepie. Więc poprosiłam firmę zeby mi przysłała zdjęcia spacerówki.. a dostałam, że "zdjęcia na aukcji są tylko poglądowe..."! To mam wydac 1200 zł i nie wiedzieć jaki wózek kupuje?? brak słów... chyba naprawdę wydam w sklepie więcej kasy, ale będę wiedzieć co kupuje, a nie " zdjęcie poglądowe" wózka z zeszłego roku!

My podjęliśmy decyzję (a raczej ja podjęłam ), że z wózkiem będziemy czekać do stycznia, a może nawet lutego. Jak dzieciaczek będzie drobny, a temperatury niskie to wózek nam się po prostu od razu nie przyda. Nosidełko mamy dostać, jakieś ciuszki. Ja chcę w pierwszej kolejności kupić łóżeczko. W ogóle my nie szalejemy z pokoikiem, na razie dziecko będzie z anim w sypialni. Jest duża, czasem mam wrażenie, że za mało w niej mebli. Planujemy zakup komody, ale niestety nie wiem, czy będzie nas stać...
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 21:47   #1860
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:

tu podpis...

Ty to masz wenę

świetnie ujęte
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości