Scent Bar XVIII - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-22, 19:48   #2131
Miciel
Wpisz tu zomzing

Dot.: Scent Bar XVIII

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
ale nie powiem-przymierząłam do szyjki oba
sie wie

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 20:13   #2132
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
Hej

Przypomniało mi się jak to z lektury Baśni z Tysiąca i Jednej Nocy wynikało dla mnie że bursztyn = ambra.
(O ile dobrze pamiętam, bo dawno już nie czytałam, może nie ambra tylko amber tam był.)

I moje zaskoczenie że ambra to z wieloryba jest i z bursztynem wiele wspólnego nie ma.
tylko że ja wiem co jest czym - nie wiem co siedziw Cabochardzie

ludzie piszą że czują bursztyn, po polsku bursztyn a po ang nie bursztyn no i nie wiem w sumie czym to pachnie
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 20:20   #2133
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
ale te pasy to som takie ze nr1-jest obkręcany na pasie 2x , a drugi to jest na biodra , więc sie nie wykroi-ale nie powiem-przymierząłam do szyjki oba
ale jutro ide po tamta OBRÓŻKE
ja mam tylko taką z długimi ćwiekami - jak już szaleć, to po całości
Podobała mi się jeszcze taka ze smyczką, jak miała Tru Ale i tak nie mam kogo na niej prowadzać, to se na razie wydatek daruję
Stary 2010-09-22, 20:20   #2134
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
Heloł

byłam na grzybach i suszę, cała chałupa cuchnie grzybem

trochę się podłamałam przeglądając ciuch na weekendowe wesele, będę wyglądac albo jak stara baba, albo jak przebieraniec , a nie mam kasy i czasu, aby coś ewentualnie zanabyc. Jeszcze pazur mam zniszczony od tych cholernch grzybów , gdyby to nie wesele naszego naj pracownika to bym olała, ale nie wypada i jeszcze on nie ma żadnej rodziny i bardzo na nas liczy

dobra koniec marudzenia idę nadrabiac bar
to jak nie ma żadnej rodziny to się nie przejmuj nikt cię nie zobaczy w ciuchu
Stary 2010-09-22, 20:27   #2135
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
wklejam po kawałku paseczków i buty
super
Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
to jak nie ma żadnej rodziny to się nie przejmuj nikt cię nie zobaczy w ciuchu

Idę oglądać ten głupi program Top Models

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 20:51   #2136
rachell111
Zakorzenienie

Eenax - przykro czytać że sie rypie syćko - kurde nie wypada zapytac co ale z drugiej strony wyobraźnia nakręca wszystkie myśli

cokolwiek by nie było no niech mija i znika

dzięki za ambrowe drogowskazy - niemniej jednak pięknie pachnący płyn do kąpieli czy olejek kiedyś dostałam i akurat tam - na etykiecie - twierdzili ze bursztynem pachnie - to se myśle moze bursztyny pachną - choć nie na "sucho"

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
gratuluję
a mnie zawsze takie okazje omijają szerokim łukiem
Łucjo Psikuta - to udaj się w ciągu anjbliższych 10 dni do Camieau czy jak sie toto pisze

maja mieć 10 dni z Camieauuuuu 50 % na duuuużo rzeczy - nic nie kupiąłm bo tego co musze nei było to co chciałam nie mogłam

a skąd wiem - ja antyszopingowa ofiara - otóż stąd że pani w sklepie powiedziała - bo normalnie to ja nie znam grafiku wyprzedaży

na pewno wszyscy oglądają Top Models

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2010-09-22 o 21:03
Stary 2010-09-22, 21:02   #2137
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Chyba wrócę do Camaieu w piątek jeszcze Dziś nie miałam czasu rozejrzeć się drobiazgowo, ale było bardzo dużo obniżek 50%-owych - spodnie, kurtki, płaszcze, żakiety, swetry...

Też nie znam grafiku wyprzedaży. Moja dzisiejsza mina przy płaceniu za płaszcz była po prostu bezcenna

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI

Edytowane przez madziczka
Czas edycji: 2010-09-22 o 21:03
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-22, 21:07   #2138
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
maja mieć 10 dni z Camieauuuuu 50 % na duuuużo rzeczy - nic nie kupiąłm bo tego co musze nei było to co chciałam nie mogłam
tyle, że po znizce u nich to wychodzi jak normalnie w h&m albo reserved

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 21:13   #2139
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
to prawda ale zdarzają się perełki - płaszcz Madzika widziałam - i nawet sobie pomyślałam że napisze jak wrócę a tu płaszczyk kupiony

dlatego ja tam wapdam bo serio sie zdarzy coś relatywnie nie drogo i ładnie

"niedrogo" czy "nie drogo "? ekotorba

Czas edycji: 2010-09-22 o 21:16
Stary 2010-09-22, 21:15   #2140
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

no nie wiem-dziny kupiłam za 40 zeta ,
przypominam ze w bacie znizka na wszystkie buty zimowe ok 40%

natomiast w Cubusie nic nie ma ,były tylko kolczyki i wisiorki czaszki nabijane cyrkoniami
w c&a wisiorki w kształcie gotyckich kluczy (takich jak do komnat zamkowych czy cos ) fajne

acha- jak byłam wczoraj to wszystkie sweterki w odcieniach urpurowych zostały wykupione
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 21:17   #2141
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Nie jestem jakąś specjalistką ale wydaje mi się, że jakościowo H&M nie umywa się do Camaieu.
Lata praktyki - i w H&M kupuję właściiwie tylko spodnie, czasami marynarki. I skarpetki:hahaha :

Za to ze zdumieniem odkryłam, że dosyć dużo rzeczy mam z ...Orsaya Zawsze myślałam, że to sklep dla ryczących 16-tek A znalazłam tam większość moich ubrań do pracy - i to wcale nie "ryczących"

Lubię też Zarę i Reserved wybiórczo, ale ceny czasem tam mają takie, że niech ich coś ściśnieMam na myśli Zarę. Ostatnio spodobała mi się ichnia torebka. Kosztuje 400 zł. Noł łej. Tyle to ja mogę wydać na buty, płaszcz ale nie na torebkę. Ale za każdym razem jak ją oglądam, to wzdycham jak ten Krecik...

Rachell - strasznie nie lubię "pouczać" językowo, ale jak już pytasz to "niedrogo"

Polly - gdzie są jeszcze fajne obniżki?

O, i jeszcze podobają mi się rzeczy z Mango. Ale w ich rozmiary to ja wchodzę baaaaardzo wybiórczo

W C&A widziałam ostatnio fajny, rozpinany sweterek w kolorze ciemnej czekolady

Poprawka - torebka kosztuje 290zł. I tak za duża. Powiedzcie, że jst paskudna i fuj
http://www.zara.com/webapp/wcs/store...OWLING%2BCLASP

Frank Zappa

Edytowane przez madziczka
Czas edycji: 2010-09-22 o 21:31

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-22, 21:20   #2142
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
no nie wiem-dziny kupiłam za 40 zeta ,
przypominam ze w bacie znizka na wszystkie buty zimowe ok 40%:
bo kto by się zmieścił w takie dżiny - zostały im

żartuje, ale to fakt że potrafią rzucić coś - neistety ja nigdy nie trafiłam na taki rzut ale może kiedyś
Stary 2010-09-22, 21:21   #2143
Polly_
grozi wypollizowaniem

te wyprzedaze teraz to są takie mid seazon one są "bezgrafikowe", natomiast "grafikowe" zaczynają sie ok tydzien przed świetami bozego narodzenia, apogeum jest przed sylwestrem,a po nowynm roku to juz są niedobitki, niemniej jednak trwaja do konca lutego i wtedy mozna ustrzelic cos za grosze. Letnie wyprzedaze trwają niby od połowy lipca, ale w niektórych sklepach juz od początku
Stary 2010-09-22, 21:22   #2144
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
acha- jak byłam wczoraj to wszystkie sweterki w odcieniach urpurowych zostały wykupione
a co to jest kolor urpury?
Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Nie jestem jakąś specjalistką ale wydaje mi się, że jakościowo H&M nie umywa się do Camaieu.
Lata praktyki - i w H&M kupuję właściiwie tylko spodnie, czasami marynarki. I skarpetki:hahaha :

Za to ze zdumieniem odkryłam, że dosyć dużo rzeczy mam z ...Orsaya Zawsze myślałam, że to sklep dla ryczących 16-tek A znalazłam tam większość moich ubrań do pracy - i to wcale nie "ryczących"

Lubię też Zarę i Reserved wybiórczo, ale ceny czasem tam mają takie, że niech ich coś ściśnieMam na myśli Zarę. Ostatnio spodobała mi się ichnia torebka. Kosztuje 400 zł. Noł łej. Tyle to ja mogę wydać na buty, płaszcz ale nie na torebkę. Ale za każdym razem jak ją oglądam, to wzdycham jak ten Krecik...
ja lubię jeszcze Bershka i Stradivarius - ceny w miarę, a takie czasem zakręcone ciuchy dla młodych (coś jak New Yorker, w którym tez często kupuję)
Kurka, zamiast iśc spać, to ja oglądam youtube...
again
*******one Finy

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2010-09-22 o 21:27
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 21:26   #2145
rachell111
Zakorzenienie

Polly - jakbys mogła rozwinąć wątek Baty - w SCC byłam i wśród przecenionych a wręcz wyłacznie nich samych rozpoznałam kolekcję z zesżłego roku
no mi to tito który rok ważne żeby nie używane - były rozmiary tylko od 40 wzwyż i w ogóle mało było butów aha i te z zesżłego roku opatrzono marketingowym szitem " hit dla Ciebie"

se myśle dla mnie ?

no ale do rzeczy czy to możliwe że coś jeszcze tam rzucą - tzn aj of kors podjade do innej baty - bo panie nie udzieliły mi odpowiedzi - jakby to była tajemnica firmowa - a moze jest ?

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
te wyprzedaze teraz to są takie mid seazon one są "bezgrafikowe", natomiast "grafikowe" zaczynają sie ok tydzien przed świetami bozego narodzenia, apogeum jest przed sylwestrem,a po nowynm roku to juz są niedobitki, niemniej jednak trwaja do konca lutego i wtedy mozna ustrzelic cos za grosze. Letnie wyprzedaze trwają niby od połowy lipca, ale w niektórych sklepach juz od początku
dzięki - czyli kupować w grudniu po południu i w lipcu - mnie tam dwa razy do roku musi starczyć
Stary 2010-09-22, 21:28   #2146
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

Rachell - strasznie nie lubię "pouczać" językowo, ale jak już pytasz to "niedrogo"

Polly - gdzie są jeszcze fajne obniżki?

O, i jeszcze podobają mi się rzeczy z Mango. Ale w ich rozmiary to ja wchodzę baaaaardzo wybiórczo

W C&A widziałam ostatnio fajny, rozpinany sweterek w kolorze ciemnej czekolady

ej cos ty-Orsay jest i zawsze był taki biurowy raczej-zreszta od lat te same wzory mają z minimalnymi urozmaiceniami. Na mnie jednak nic u nich nie pasuje-zwłaszcza bluzki-są po prostu szyte na bardzo wysokie osoby

Cytat:
bo kto by się zmieścił w takie dżiny - zostały im

żartuje, ale to fakt że potrafią rzucić coś - neistety ja nigdy nie trafiłam na taki rzut ale może kiedyś
nom-te dziny to jest rozmiar 34-ledwo w nich dycham

ale powiem wam ze ja kupuje tylko i wyłacznie na wyprzedazach-moze raz na rok cos kupie w normalnej cenia jak mnie zauroczy.
jakis miesiac temu kupiłam bluzke i tunike w Cubusie- obie po 20 zeta , dodam tylko ze na tunice stara cena to było 149 zł
ale to był fart-bo likwidowali sklep.

Dzieckowi kupiłam w smyku gacie-2 pary po 29 zeta-cena regularna 79...no sorry ale dziecku za 79 zł spodni nie kupie choćby nie wiem jakie były....
Stary 2010-09-22, 21:30   #2147
rachell111
Zakorzenienie

laski fanki skarpetek rajstop i inkszych

jak lubicie czeknijcie se firmę Marylin włoską

moja koleżanka tym handluje w cenach ponoć spoks mniejszych niż w necie - nie wiem bo nie kupuje takich cudów - jakby kóra co chciała to można z próbkami wysłać

bo widzę ceny rajstop duuuuze w haemach ale też kwestia kto co lubi - jakość, materiał przyzwyczajenie itp

nie jest to reklama - po prostu przysżło mi na myśl jak kto chce to moze jak nei to nie - ja np nie umiem lansowac się w ażurowych rajtkach ale zakolanówki kcem nabyć
Stary 2010-09-22, 21:32   #2148
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
a co to jest kolor urpury?

ja lubię jeszcze Bershka i Stradivarius - ceny w miarę, a takie czasem zakręcone ciuchy dla młodych (coś jak New Yorker, w którym tez często kupuję)
Kurka, zamiast iśc spać, to ja oglądam youtube...
again
*******one Finy
Cytat:
Polly - jakbys mogła rozwinąć wątek Baty - w SCC byłam i wśród przecenionych a wręcz wyłacznie nich samych rozpoznałam kolekcję z zesżłego roku
no mi to tito który rok ważne żeby nie używane - były rozmiary tylko od 40 wzwyż i w ogóle mało było butów aha i te z zesżłego roku opatrzono marketingowym szitem " hit dla Ciebie"

se myśle dla mnie ?

no ale do rzeczy czy to możliwe że coś jeszcze tam rzucą - tzn aj of kors podjade do innej baty - bo panie nie udzieliły mi odpowiedzi - jakby to była tajemnica firmowa - a moze jest ?

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

dzięki - czyli kupować w grudniu po południu i w lipcu - mnie tam dwa razy do roku musi starczyć

rachelo-pisałam o tym wczoraj-przecena jest na kolekcję zimową-nie wiem czy tegoroczną, czy tamtegoroczną, ale rozmiarówka wielu fasonów była pełna, nawet 36 mieli po 2 pary-co sie zadko zdaża-ale przecena jest od przedwczoraj a w sklepach na półkach widnieją stare ceny!ale w systemie są nowe na moich butach jak byk było napisane 499 ,
ale ja buty pod pache i do gościa ile kosztują-a pan-ojej! 299 zł

o tu popatrz:
http://www.bata.pl/katalog_/web-kata...lection-kozaki

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2010-09-22 o 21:35
Stary 2010-09-22, 21:32   #2149
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieckowi kupiłam w smyku gacie-2 pary po 29 zeta-cena regularna 79...no sorry ale dziecku za 79 zł spodni nie kupie choćby nie wiem jakie były....
goooood mam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-22, 21:34   #2150
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Polly - nie może to być Ja tam włażę w orsay"owe bluzki przy moich 166 cm, bez problemu. Nic mi nie zwisa

Maju
- Stradivarius i Bershka to kooooompletnie nie moja bajka

Frank Zappa

Stary 2010-09-22, 21:39   #2151
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
rachelo-pisałam o tym wczoraj-przecena jest na kolekcję zimową-nie wiem czy tegoroczną, czy tamtegoroczną,ale przecena jest od przedwczoraj a w sklepach na półkach widnieją stare ceny!ale w systemie są nowe na moich butach jak byk było napisane 499 ,
ale ja buty pod pache i do gościa ile kosztują-a pan-ojej! 299 zł
no dobra czyli nie było "hitów" na reklamach - te hity serio musiały być dla mnie

czyli musze wskoczyć do większej Baty i łapac pana

ano Polly - chyba przekłamujesz wzrost - moja przyjaciółka wzrost 153 w kapeluszu się tam ubiera bo jako jedni z niewielu mają 34 lub xs

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

jezu Madzik skupić się nie mogę, jak patrzę w Twój av to jakbym patrzyła do lustra

powiesz czym Ci ten Cabochard leci?

aż wąchnełam Halkę dziś - no i no i - nie mój ale nie zły - taki ciepły i bezpieczny a jednocześnie z lekką nutką bynajmniej nie dekadencji

Czas edycji: 2010-09-22 o 21:40
Stary 2010-09-22, 21:42   #2152
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Polly - nie może to być Ja tam włażę w orsay"owe bluzki przy moich 166 cm, bez problemu. Nic mi nie zwisa

Maju
Cytat:
no dobra czyli nie było "hitów" na reklamach - te hity serio musiały być dla mnie

czyli musze wskoczyć do większej Baty i łapac pana

ano Polly - chyba przekłamujesz wzrost - moja przyjaciółka wzrost 153 w kapeluszu się tam ubiera bo jako jedni z niewielu mają 34 lub xs

chodziło mi o bluzeczki typu biurowego-oni zawsze je mają-takie dopasowane, z zameczkiem z boku, z dosyćduzym dekoldem.
wiec biore rozmiar 34-i wkładam..i zapinam...
i wygląda to tak:
-pas ustawia sie na swoim miejscu, dekolt zaczuna sie 10 cm ponizej cycków,a ramiona mogę na uszy założyc , dół natomiast mam cały pomarszczony i podchodzi w górę bo sie dupa nie mieści

jakies bawełniane golfiki i takie fasonu bardziej bezkształtne są ok, ale te materiałowe-nie ma szans..a spodnie to juz w ogóle-jakis dziwny krój produkują-chociaz materiały fajne mają.
Stary 2010-09-22, 21:43   #2153
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:

Maju
kiedyś w bershce fajne dżinsy kupiłam ale to było zanim moda na rurki nastała
A w stradi fajne dodatki mają (np. zegarek na pasku z ćwiekami tam kupiłam dawno temu)

Wieta co?
Idę spać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-22, 21:43   #2154
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Rachell - czemu do lustra?

Jesli chodzi o Ambre to odsyłam do KWC i recki Skarbiątka. Idealnie opisane

Chcem to

http://www.zara.com/webapp/wcs/store...TICATED%2BHIPS

Frank Zappa

Stary 2010-09-22, 21:44   #2155
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

Maju

ja uwielbiam stradivariusa-ale zeby se tak pochodzic po nim-szkoda ze piwa nie podają-mogłabym tam siedziec pół dnia ,ale tak o suchym ryju to niebardzo
bershka jest za to okropna..ale...mam 2 świetne bluzki z bershki,a moja kumpela super płaszcz tam kupiła-normalnie jak z Mango, tak ze ngdy nie wiadomo co sie trafi i gdzie...

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2010-09-22 o 21:46
Stary 2010-09-22, 21:46   #2156
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
wklejam po kawałku paseczków i buty
Strasznie mi się podobają- po prostu piękne!

Cytat:
Eenax - przykro czytać że sie rypie syćko - kurde nie wypada zapytac co ale z drugiej strony wyobraźnia nakręca wszystkie myśli

na pewno wszyscy oglądają Top Models
Ja nie oglądam- pochłonęło mnie szukanie domu dla pieska
Wpisałam się na WiZOOż, jedna dziewczyna pisze, że jest bardzo zainteresowana, ale mieszka na Wybrzeżu i czy moglibyśmy go zawieźć , druga chce pieska dla siostry- podobno wszyscy będą szczęśliwi, ale jak podałam nr tel, to nie dzwoni
Jeszcze wpisała mi się jedna mądrala, która radzi, żeby go przed oddaniem wykastrować- na czyj koszt, pytam się???

Eenax

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 21:47   #2157
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:

Chcem to

dla mnie jeden z najgorszych fasonów - wszystko, co luźnie w pasie (bo jak mi się na biuście materiał naciągnie do przodu, to potem poniżej wisi sobie parę cm od brzucha i wyglądam jak kaszalot A z kolei ciuchy dopasowane na górze i na brzuchu proporcjonalnie na mnie ciężko znaleźć )

Pa
Stary 2010-09-22, 21:48   #2158
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

Chcem to

ale do rajtek czy spodni? ja do spodni był załozyła..ale moze by gupio wyglądało ...kurde ta laska ma nogi identyko jak ja-takie same krzywe
Stary 2010-09-22, 21:52   #2159
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Polly, oczywiście, że tylko i wyłącznie do spodni

Frank Zappa

Stary 2010-09-22, 21:59   #2160
Polly_
grozi wypollizowaniem

mogłabym miec tę torebkę
http://www.zara.com/webapp/wcs/store...SOFT%2BSHOPPER

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

i takie czapiszcze na zimiszcze
http://www.zara.com/webapp/wcs/store...%2Bear%2Bflaps

ale jak byłam ostatnio to nie widzialam tych akcesoriów...w ogóle zadnych nie widzialam..chyba przegapiłam

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

laski a chciałam zapytac czy Wy jeszczze pamiętacie jak w Polsce sklepy odzieżowe nie były samoobsługowe tylko takie z ladą, za ladą pani, a za nią półki z poskładanymi swetrami i sie pytało:
-a toto takie niebieskie..na drugiej od góry...nienie...obok....t o co to jest?
i pani wyciągała (ze zniesmaczoną miną) i pokazywała

w moim rodzinnym miescie do dzis jest taki sklep z dzinsami-i jak sie otwiera usta to pan sie wychyla zza lady a metrem i zaczyna delikwenta obmierzac
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości