|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
zgago precz
widzę że coraz więcej narzeka na zgagę po moich rewolucjach żołądkowych powoli staram się jeść, dziś to normalnie postęp, 3 porcje niemowlęcych kaszek mleczno ryżowych o smaku truskawkowym, starte jabłko, 2 szkl. mleka, jogurt, i na obiad puree zmiksowany kalafiorek ziemniaczki marchewki i z ugotowanym w wodzie piersią z kurczaka narazie nie myślę w ogóle o cukrach i jakiejkolwiek diecie dla cukrzyków..
|
#2582 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Cytat:
![]() znikam i ja
|
|
|
|
|
#2583 |
|
Raczkowanie
|
Pierwsza dzisiaj!
![]() TŻ polazł do pracy a ja na głodzie musiałam wstać i póki co nadrobiłam was od wczorajszego popołudnia. Chyba zaraz pójde zrobic sobie kakao, zazwyczaj rewelacyjnie pomaga na głód i brak snu o tej chorej godz. mimiskierka - aleś się namęczyła z tym żołądkiem pełnia - oby T. po tych dodatkowych zastrzykach już tez był zdroy, a dla Ciebie życzenia dużo dobrego humoru. Ja mam termometr zwykły elektroniczny z apteki z miękką końcówką, za 17 zł chyba, porównywałam z rtęciowym, działa póki co bez zarzutu, zobaczymy jak zadziała na dziecku. My wczoraj pojechaliśmy jednak na te zakupy, ale po drodze do tego cholernego sklepu to oczywiście musieliśmy się pożreć mnie brzuch od razu stwardniał, siadłam na schodach i się rozpłakałam TŻ spuścił z tonu i przepraszał, ja zresztą też, a poszło oczywiście o pierdoły. Wczoraj taki chyba do Musze dzisiaj jechać znów do tesco, bo rozwaliłam wczoraj zapalarę do gazu, kupiliśmy nową za 20 zł, przyjechalismy, a ona nie działa!!! Gdyby to było 5 zł to bym powiedziała, że niech się bujają, ale po to wydałam więcej, żeby mnie nie wkurzało, że zapala się raz na 10 pstryknięc, a ten szit nie zapala sie wcale. No to lece na to kakao, bo już mi tak burczy w brzuchu, że zaraz mlody się obudzi i będzi ekopął, a ostatnio to on potrafi dac mamuście po organach
|
|
|
|
#2584 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Ja juz też od dłuższej chwili na nogach i po sniadanku. Jestem do reszty załatwiona, katar i straszny ból gardła, a przy tym jeszcze kaszel Tej nocy to nawet dobrze mi sie spało pomijając ból bioder i nóg, kurcze jak mi sie marzy pospać na brzuchu ehh
|
#2585 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się i ja.
Wczoraj do 22,30 wojowaliśmy z mężem z katalogiem IKEI, bo jutro zakupy i ostateczną listę trzeba było stworzyć. Czy podjęliśmy ostateczne decyzje i jesteśmy spokojni, że mamy dobry pomysł na salon? A skądże ![]() A dziś mąż wstawał na zerówkę i w sumie od 6 nie śpię Zjadłam już trochę chipsów (ze zgagą lepiej), ale chyba niedługo pójdę sobie normalne śniadanko zrobić. Mój mały wczoraj w nocy, przed snem, tak się śmiesznie wiercił, że aż wybuchnęłam śmiechem, budząc męża
|
#2586 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2587 |
|
Rozeznanie
|
wstałam juz po sniadanku witam drogie Panie
|
#2588 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() a my byliśmy wczoraj wieczorem w kinie ze znajomymi-ale chyba dla dzidzia było za głośno bo strasznie się wiercił cały czas a za niedługo jem drugie śniadanie i zbieram się do dentysty, po drodze wstąpię do biedronki choć pewnie dziś dużo ludzi będzie ale chcę kupić lampkę jak mi się spodoba na żywo a do jutra to pewnie by już nie było a zgagi odpukać od kilku dni prawie nie mam -albo minimalna, że nie boli
|
|
|
|
#2589 |
|
Raczkowanie
|
Cześć!
Cały czas podczytuję, ale nie mam siły pisać. Jestem masakrycznie chora, tzn. nie poważnie, ale uciążliwie - skóra z nosa mi schodzi od kataru. Łażę po domu, beczę z bezsilności, nie mogę patrzeć na bajzel w pokojach. Załamka. U lekarza już byłam, uspokoiła mnie, że to nic takiego. Mam Engystol, rutinoscorbin i Nasivin - kropelki dla dzieci. Trochę pomaga, ale przede wszystkim muszę leżeć, a ja nienawidzę być od kogoś uzależniona. Skąd się biorą te choróbska? Ja - mimo, że od urodzenia karmiona mlekiem sztucznym - do 25 roku życia nigdy nie chorowałam. A w tym roku już trzeci raz. Masakra. ![]() Życzę wszystkim zdrówka |
|
|
|
#2590 |
|
Rozeznanie
|
hej mamuśki
mnie dzisiaj troche brzuch boli to znaczy ciągnie do dołu aj.... noce są masakryczne nie dośc ,że boli krocze to jeszcze nogi bolą bardzo,że aż spać to nie daje co to morze być? wczoraj byłam na badanku anemii i jutro na wizyte do ginki to ją wypytam o wszystko.ciekawe jak tam mój mały ułozony i czy wszystko jest ok. bo ostatnio te bole i twardnienia brzucha coraz czestsze. pozdrawiam wszystkie a chorowitkom zycze zdrówka. |
|
|
|
#2591 |
|
Zakorzenienie
|
Joanna, sezon na wirusy się zaczął... Dbaj o siebie
|
#2592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie lubie brac tabletek a zgaga az tak mi nie przeszkadza zeby wchlaniac jakies tabsy ale dziekiNo nic wstalam, czas sniadanie zrobic. Dzis przynajmniej mam pyszne bulki wieloziarniste co mi wczoraj tz kupil no nic poki co bedzie herbata.Wczoraj poprasowalam te rzeczy dla dziecka ale sie zastanawiam czy do polek wkladac je lewa strona czy prawa? Wiem glupie pytanie, ale chyba wolalabym na prawą, bo lewa strona bedzie przy ciele maluszka hehe jakies mam zgiecie na tym punkcie bo w szafie tez tak mam swojej KarolinaB, 20zl za zapalarke? WOW! ja jakos 2 lata temu kupilam 2 zapalarki w sklepie po 2,5 i do tej pory mam i sa dobre
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
Anecka prawa strona. Mozesz przykryc pielucha tettrowa te ciuszki, a na spod polozyc chociazby papier.
kwestia tego czy czesto ta szafke otwierac bedziesz gdzie te ciuszki leza.Mnie zapach ubranek upranych w dzieciecym proszku odrzuca. yhy bo jest taki specyficzny mdly.
|
|
|
|
#2594 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja miałam cudna noc- cała przespana, nawet na siku nie byłamJoanna ,Malgosiak zdrowiejcie
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() dziś się zmobilizowałam i wcześniej wstałam, bo chcę jechać do pracy podrzucić L-4 a poza tym jadę do miasta kupić jakieś kosmetyki dla dziecka i dla siebie też, na rozstępy. Wczoraj oglądałam trochę "Rozmów w toku" i było o kobietach z rozstępami i kopara w dół mi poleciała, jak zobaczyłam, jakie mogą być ogromne rozstępy, wiec to mnie zmotywowało do kupienia czegoś na to ![]() czy u Was też taka śliczna pogoda? bo słonko od rana świeci
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
Anecka, myślę, że ja będę układać na prawą. Tak jak napisała Kliwia, można zawsze podłożyć papier pod spód, a na wierzchu czymś przykryć.
Już nie przesadzajmy z tą sterylnością ![]() No, idę się umyć, potem pozmywać... A potem słodkie lenistwo
|
#2597 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jasne szit gorszy niż ten za 2.50. To się nazywa pech do zapalarek ![]() Ja sobie zaserwowałam dzisiaj na śniadanie... to co tu ostatnio króluje na sniadania kakao i dżemik
|
|
|
|
|
#2598 |
|
Wtajemniczenie
|
pelnia
niech Tosiek wraca szybciutko do zdrowia.... sanderinka ale przechlapane z tym żołądkiem... dobrze że jest jakaś poprawa dbajcie o siebie dziewczyny, niech te choroby się was nie czepiają bo to nie ma żartów... u mnie dzisiaj piękne słoneczko... ale jakoś humoru w ogóle nie mam tż się do mnie nie odzywa, jakieś humory mam na wieczór i to się odbija na nim... no c o... przez 7 miesięcy miał spokój to niech teraz trochę pocierpi ![]() |
|
|
|
#2599 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|Szkoda, że tesco tak daleko, bo jest tak ślicznie, że przeszłabym się, żeby skorzystać z pierwszego dnia jesieni tak slicznego.
|
|
|
|
|
#2600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm a moje ubranka w ogole nie pachna dziwne. W ogole to dziwne, wyciagam pranie i nic nie daje po nosie hehe Kurcze wlasnie nastawilam pranie swoje, wrzucilam spodnie ciazowe a mialam dzis wyjsc i co.. piekny dzien a ja nie mam w czym isc na dwor Mam leginsy materialowe, ale jedyna tunika ktora mam jest taka lekko przeswitujacym sweterkiem (ten ktory zamowilam niedawno na all) no i nie mam co na tylek wlozyc. Shit.Swoja droga, jak sie mega zdziwilam jak wczoraj przyszla ta tunika a ja ja do kolan mam, szok nigdy nic nie moglam dostac do kolan ze wzgl na wzrost a tu prosze tylko wygladam jak w worku na ziemniaki
|
|
#2601 |
|
Wtajemniczenie
|
Anecka a Ty wysoka jesteś? bo ja też się zastanawiałam nad tą tuniką (tą co ostatnio pokazywałaś)
|
|
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
182cm w sumie to niewiele jak widze wieksze od siebie
Tyle ze ja chyba pokazywałam tuniki inne niz ta ktora kupilam Popatrzylam tylko na szer pod pachami i tyle.Cholewa, ale mnie mala dźga w bok!
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
w koncu jestem z wami na bieżaco, przynajmniej wiem co u was, ale juz dawno zapomnialam co wam chcialam napisac ale okropnie sie was czyta bo wy tylko o jedzeniu!!!!!!!!!! a ja sie tu odchdzam zbieram sie i jade do Małego |
|
|
|
#2604 |
|
Wtajemniczenie
|
http://moda.allegro.pl/niewatpliwy-h...235185791.html
tą pokazywałaś ale rzeczywiście inna chyba bo ta ma 94 cm długości ... To z moim malutkim wzrostem mi by pewnie sięgała do kostek kotku a Ty czemu się odchudzasz? ![]() czyli wszystko zrzuciłaś to co przytyłaś podczas ciąży taaaaaaak?
|
|
|
|
#2605 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dobrze że się mały zmobilizował może nie prowadź po tych tabletkach? Cytat:
przepłucz gardło wodą z solą U mnie też wspaniała pogoda zrobiłam już dwa prania zabrała bym się za ubranka małej ale mają leżeć jeszcze 3 miesiące w szafie mała coś mnie ostatnio mało kopie wczoraj w ciągu dnia dosłownie kilka razy i to delikatnie wieczorem świeciłam jej latarką i puściłam muzykę to się ożywiła i z 15 raz napewno dal o sobie znać ale dziś rano znów nic martwię się
|
||
|
|
|
#2606 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2607 |
|
Zakorzenienie
|
Anecka, to Ty niezła modelka jesteś
![]() Apoolonia, zdecydowanie nie początek choroby. Nie bolało mnie gardło tylko miałam taki podrażniony przełyk właśnie, jak po wielkiej pigule
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
paulinka, no kupilam inna wlasnie
bo chcialam miec szeroki sciagacz na dole no ale teraz to dziwnie wyglada hehehehe pozniej zrobie fote jak sie ubiore ![]() kootekk, wow to sporo i szybko to zrzucilas, a napisz prosze czy nosisz jakis pas poporodowy?
|
#2609 |
|
Rozeznanie
|
Witam was dziewczynki
Caly czas was czytam ale jakos malo sie udzielam U nas wszystko w porzadku,mala aktywna Wlasnie jem sniadanko buleczke z serem zoltym z dziurkami i kakao buziaczki
|
|
|
|
#2610 |
|
Zadomowienie
|
Czesc kochane. Ja dopiero co wstałam
Nie wiem co sie dzieje ale odkąd przyjechaliśmy do DE śpać moge bez zadnych problemów. Nawet dzisiaj rano tż jak wstawał do pracy mówi ze aż wierzyc mu sie nie chce ze moge spac Kapustka juz sie gotuje i jak zjem sniadanko bede ziemniaczki obierac. A wy co dzisiaj na obiadek robicie??
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.

ciekawe jak dlugo heh
Bo zawsze marzylam o jakims materacu a nie o sprezynach wbijajacych sie w cialo 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
mężuś i żonusia
mnie brzuch od razu stwardniał, siadłam na schodach i się rozpłakałam
TŻ spuścił z tonu i przepraszał, ja zresztą też, a poszło oczywiście o pierdoły. Wczoraj taki chyba do 

Maly od dwoch godzin kreci sie i wypina i mam wrazenie, ze mi zaraz brzuch peknie
niech Tosiek wraca szybciutko do zdrowia.... 

Kapustka juz sie gotuje i jak zjem sniadanko bede ziemniaczki obierac. A wy co dzisiaj na obiadek robicie??