3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-22, 22:24   #2581
mimiskierka
Raczkowanie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

zgago precz

widzę że coraz więcej narzeka na zgagę

po moich rewolucjach żołądkowych powoli staram się jeść, dziś to normalnie postęp, 3 porcje niemowlęcych kaszek mleczno ryżowych o smaku truskawkowym, starte jabłko, 2 szkl. mleka, jogurt, i na obiad puree zmiksowany kalafiorek ziemniaczki marchewki i z ugotowanym w wodzie piersią z kurczaka

narazie nie myślę w ogóle o cukrach i jakiejkolwiek diecie dla cukrzyków..

mimiskierka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-22, 23:08   #2582
sanderinka
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Poki co po brzoskwini jest mi duzo lepiej w przelyku ciekawe jak dlugo heh

pelnia, Oby szybko Twoj malec wyzdrowial

No nic ja sie zawijam do wyrka Chyba wskocze do tego lozeczka, jak widze materac to az zazdroszcze juz dziecku Bo zawsze marzylam o jakims materacu a nie o sprezynach wbijajacych sie w cialo

Dobranoc
polecam Rennie

znikam i ja

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 06:24   #2583
KarolinaB
Raczkowanie

Pierwsza dzisiaj!

TŻ polazł do pracy a ja na głodzie musiałam wstać i póki co nadrobiłam was od wczorajszego popołudnia. Chyba zaraz pójde zrobic sobie kakao, zazwyczaj rewelacyjnie pomaga na głód i brak snu o tej chorej godz.

mimiskierka - aleś się namęczyła z tym żołądkiem dobrze, że już powoli wracasz do siebie.

pełnia - oby T. po tych dodatkowych zastrzykach już tez był zdroy, a dla Ciebie życzenia dużo dobrego humoru.

Ja mam termometr zwykły elektroniczny z apteki z miękką końcówką, za 17 zł chyba, porównywałam z rtęciowym, działa póki co bez zarzutu, zobaczymy jak zadziała na dziecku.

My wczoraj pojechaliśmy jednak na te zakupy, ale po drodze do tego cholernego sklepu to oczywiście musieliśmy się pożreć mnie brzuch od razu stwardniał, siadłam na schodach i się rozpłakałam TŻ spuścił z tonu i przepraszał, ja zresztą też, a poszło oczywiście o pierdoły. Wczoraj taki chyba do dzień był.

Musze dzisiaj jechać znów do tesco, bo rozwaliłam wczoraj zapalarę do gazu, kupiliśmy nową za 20 zł, przyjechalismy, a ona nie działa!!! Gdyby to było 5 zł to bym powiedziała, że niech się bujają, ale po to wydałam więcej, żeby mnie nie wkurzało, że zapala się raz na 10 pstryknięc, a ten szit nie zapala sie wcale.

No to lece na to kakao, bo już mi tak burczy w brzuchu, że zaraz mlody się obudzi i będzi ekopął, a ostatnio to on potrafi dac mamuście po organach
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 07:25   #2584
malgosiak25
Raczkowanie

Witam

Ja juz też od dłuższej chwili na nogach i po sniadanku. Jestem do reszty załatwiona, katar i straszny ból gardła, a przy tym jeszcze kaszel

Tej nocy to nawet dobrze mi sie spało pomijając ból bioder i nóg, kurcze jak mi sie marzy pospać na brzuchu ehh
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 07:28   #2585
kretencja
Zakorzenienie

Melduję się i ja.
Wczoraj do 22,30 wojowaliśmy z mężem z katalogiem IKEI, bo jutro zakupy i ostateczną listę trzeba było stworzyć. Czy podjęliśmy ostateczne decyzje i jesteśmy spokojni, że mamy dobry pomysł na salon? A skądże
A dziś mąż wstawał na zerówkę i w sumie od 6 nie śpię Zjadłam już trochę chipsów (ze zgagą lepiej), ale chyba niedługo pójdę sobie normalne śniadanko zrobić.
Mój mały wczoraj w nocy, przed snem, tak się śmiesznie wiercił, że aż wybuchnęłam śmiechem, budząc męża Tym razem chyba udało mi się wyczuć stopę - taka twarda kluseczka przesunęła mi się pod dłonią

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 07:42   #2586
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eliza86 Pokaż wiadomość
Melabn nie wiem jeszcze gdzie nie zastanawialam sie ...a polecasz cos???
a nie ,tak tylko z ciekawosci pytalam. Ja rodze na klinikach
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 07:44   #2587
rptrbj1978
Rozeznanie

wstałam juz po sniadanku witam drogie Panie

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 07:52   #2588
kularek
Zadomowienie

dzień dobry
a my byliśmy wczoraj wieczorem w kinie ze znajomymi-ale chyba dla dzidzia było za głośno bo strasznie się wiercił cały czas

a za niedługo jem drugie śniadanie i zbieram się do dentysty, po drodze wstąpię do biedronki choć pewnie dziś dużo ludzi będzie ale chcę kupić lampkę jak mi się spodoba na żywo a do jutra to pewnie by już nie było

a zgagi odpukać od kilku dni prawie nie mam -albo minimalna, że nie boli
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 07:53   #2589
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cześć!
Cały czas podczytuję, ale nie mam siły pisać.
Jestem masakrycznie chora, tzn. nie poważnie, ale uciążliwie - skóra z nosa mi schodzi od kataru. Do tego dzisiaj w nocy doszedł kaszel, boje sie, żeby drobna infekcja nie przerodziła się w zapalenie oskrzeli - tak było ostatnio, w 8 tyg. ciąży.
Łażę po domu, beczę z bezsilności, nie mogę patrzeć na bajzel w pokojach. Załamka.
U lekarza już byłam, uspokoiła mnie, że to nic takiego. Mam Engystol, rutinoscorbin i Nasivin - kropelki dla dzieci. Trochę pomaga, ale przede wszystkim muszę leżeć, a ja nienawidzę być od kogoś uzależniona.
Skąd się biorą te choróbska? Ja - mimo, że od urodzenia karmiona mlekiem sztucznym - do 25 roku życia nigdy nie chorowałam. A w tym roku już trzeci raz. Masakra.
Życzę wszystkim zdrówka , idę dalej nadrabiać.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 08:32   #2590
bela14
Rozeznanie

hej mamuśki
mnie dzisiaj troche brzuch boli to znaczy ciągnie do dołu aj....
noce są masakryczne nie dośc ,że boli krocze to jeszcze nogi
bolą bardzo,że aż spać to nie daje co to morze być?
wczoraj byłam na badanku anemii i jutro na wizyte do ginki to ją wypytam
o wszystko.ciekawe jak tam mój mały ułozony i czy wszystko jest ok.
bo ostatnio te bole i twardnienia brzucha coraz czestsze.
pozdrawiam wszystkie a chorowitkom zycze zdrówka.
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 08:32   #2591
kretencja
Zakorzenienie

Joanna, sezon na wirusy się zaczął... Dbaj o siebie

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-23, 09:00   #2592
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Ale mi brzuch stwardnial Maly od dwoch godzin kreci sie i wypina i mam wrazenie, ze mi zaraz brzuch peknieJest taki napompowany i twardy. Chyba sie poloze
Ja tak mialam tez dzis w nocy. Masakra przebudzilam sie o 3.25 i juz nie zasnelam do okolo 6, tak sie mała wiercila, kopala, juz myslalam ze wyjdzie pępkiem

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
polecam Rennie

znikam i ja
Nie lubie brac tabletek a zgaga az tak mi nie przeszkadza zeby wchlaniac jakies tabsy ale dzieki

No nic wstalam, czas sniadanie zrobic. Dzis przynajmniej mam pyszne bulki wieloziarniste co mi wczoraj tz kupil no ale dalej to kakao za mna chodzi no nic poki co bedzie herbata.

Wczoraj poprasowalam te rzeczy dla dziecka ale sie zastanawiam czy do polek wkladac je lewa strona czy prawa? Wiem glupie pytanie, ale chyba wolalabym na prawą, bo lewa strona bedzie przy ciele maluszka hehe jakies mam zgiecie na tym punkcie bo w szafie tez tak mam swojej

KarolinaB, 20zl za zapalarke? WOW! ja jakos 2 lata temu kupilam 2 zapalarki w sklepie po 2,5 i do tej pory mam i sa dobre

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 09:03   #2593
kliwia
Zakorzenienie

Anecka prawa strona. Mozesz przykryc pielucha tettrowa te ciuszki, a na spod polozyc chociazby papier. kwestia tego czy czesto ta szafke otwierac bedziesz gdzie te ciuszki leza.
Mnie zapach ubranek upranych w dzieciecym proszku odrzuca. yhy bo jest taki specyficzny mdly.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 09:07   #2594
79 Marta
Wtajemniczenie

a ja miałam cudna noc- cała przespana, nawet na siku nie byłam
Joanna ,Malgosiak zdrowiejcie
Stary 2010-09-23, 09:08   #2595
Aliszcze
Zakorzenienie

witam

dziś się zmobilizowałam i wcześniej wstałam, bo chcę jechać do pracy podrzucić L-4 a poza tym jadę do miasta kupić jakieś kosmetyki dla dziecka i dla siebie też, na rozstępy. Wczoraj oglądałam trochę "Rozmów w toku" i było o kobietach z rozstępami i kopara w dół mi poleciała, jak zobaczyłam, jakie mogą być ogromne rozstępy, wiec to mnie zmotywowało do kupienia czegoś na to

czy u Was też taka śliczna pogoda? bo słonko od rana świeci

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 09:09   #2596
kretencja
Zakorzenienie

Anecka, myślę, że ja będę układać na prawą. Tak jak napisała Kliwia, można zawsze podłożyć papier pod spód, a na wierzchu czymś przykryć.
Już nie przesadzajmy z tą sterylnością

No, idę się umyć, potem pozmywać... A potem słodkie lenistwo

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-23, 09:14   #2597
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
KarolinaB, 20zl za zapalarke? WOW! ja jakos 2 lata temu kupilam 2 zapalarki w sklepie po 2,5 i do tej pory mam i sa dobre
Nawet nic nie mów mielismy takie po 2.50 co kilka m-cy kupowane i mnie to wkurzało i stwierdziłam, że może raz a dobrze bedzie, mhm jasne szit gorszy niż ten za 2.50. To się nazywa pech do zapalarek

Ja sobie zaserwowałam dzisiaj na śniadanie... to co tu ostatnio króluje na sniadania kakao i dżemik
Stary 2010-09-23, 09:17   #2598
_paulinka2
Wtajemniczenie

pelnia niech Tosiek wraca szybciutko do zdrowia....

sanderinka ale przechlapane z tym żołądkiem... dobrze że jest jakaś poprawa

dbajcie o siebie dziewczyny, niech te choroby się was nie czepiają bo to nie ma żartów...

u mnie dzisiaj piękne słoneczko... ale jakoś humoru w ogóle nie mam tż się do mnie nie odzywa, jakieś humory mam na wieczór i to się odbija na nim... no c o... przez 7 miesięcy miał spokój to niech teraz trochę pocierpi

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 09:17   #2599
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
witam

dziś się zmobilizowałam i wcześniej wstałam, bo chcę jechać do pracy podrzucić L-4 a poza tym jadę do miasta kupić jakieś kosmetyki dla dziecka i dla siebie też, na rozstępy. Wczoraj oglądałam trochę "Rozmów w toku" i było o kobietach z rozstępami i kopara w dół mi poleciała, jak zobaczyłam, jakie mogą być ogromne rozstępy, wiec to mnie zmotywowało do kupienia czegoś na to

czy u Was też taka śliczna pogoda? bo słonko od rana świeci
Oooo my po wczorajszych zakupach nie kupiliśmy dla mnie jakiegoś g... na rozstępy. Jak pojade do tego durnego tesco, to musze coś zakupic ;/ echhh wczoraj poszły 3 stówy na kosmetyki i niewielkie zakupy do domu, a wcale nie kupiliśmy nie wiadomo ile i nie wiadomo czego... zresztą, same wiecie ile to kosztuje, te pier**łki

|Szkoda, że tesco tak daleko, bo jest tak ślicznie, że przeszłabym się, żeby skorzystać z pierwszego dnia jesieni tak slicznego.
Stary 2010-09-23, 09:37   #2600
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Anecka prawa strona. Mozesz przykryc pielucha tettrowa te ciuszki, a na spod polozyc chociazby papier. kwestia tego czy czesto ta szafke otwierac bedziesz gdzie te ciuszki leza.
Mnie zapach ubranek upranych w dzieciecym proszku odrzuca. yhy bo jest taki specyficzny mdly.
Prasowalam po lewej to teraz na prawa musze poprzekladac Mnie bardziej chodzi o to ze zalozmy planowo powinnam za 1,5msc urodzic a juz ciuchy mam poprane wiec nie chce zeby sie brudzily po stronie lewej. A czyli na prawa dam i po klopocie.

Hmm a moje ubranka w ogole nie pachna dziwne. W ogole to dziwne, wyciagam pranie i nic nie daje po nosie hehe

Kurcze wlasnie nastawilam pranie swoje, wrzucilam spodnie ciazowe a mialam dzis wyjsc i co.. piekny dzien a ja nie mam w czym isc na dwor Mam leginsy materialowe, ale jedyna tunika ktora mam jest taka lekko przeswitujacym sweterkiem (ten ktory zamowilam niedawno na all) no i nie mam co na tylek wlozyc. Shit.
Swoja droga, jak sie mega zdziwilam jak wczoraj przyszla ta tunika a ja ja do kolan mam, szok nigdy nic nie moglam dostac do kolan ze wzgl na wzrost a tu prosze tylko wygladam jak w worku na ziemniaki

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-23, 09:43   #2601
_paulinka2
Wtajemniczenie

Anecka a Ty wysoka jesteś? bo ja też się zastanawiałam nad tą tuniką (tą co ostatnio pokazywałaś)

dbam o włosy

Stary 2010-09-23, 09:52   #2602
Anecka
Zakorzenienie

182cm w sumie to niewiele jak widze wieksze od siebie

Tyle ze ja chyba pokazywałam tuniki inne niz ta ktora kupilam moja ma 108cm dlugosci. W sumie nie zwrocilam uwagi na wymiar bo naprawde nie wierzylam ze to bedzie tak dlugie Popatrzylam tylko na szer pod pachami i tyle.

Cholewa, ale mnie mala dźga w bok!

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-23, 09:57   #2603
kootekk
Zakorzenienie

dzien dobry

w koncu jestem z wami na bieżaco, przynajmniej wiem co u was, ale juz dawno zapomnialam co wam chcialam napisac

ale okropnie sie was czyta bo wy tylko o jedzeniu!!!!!!!!!! a ja sie tu odchdzam a smaka robicie ze bym konia z kopytami zjadla, ale musze sie pochwalic ze od porodu zrzuciłam 12 kg (8 w szpitalu) i 4 na powietrzu przez nie cale 3 tygodnie

zbieram sie i jade do Małego

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 09:58   #2604
_paulinka2
Wtajemniczenie

http://moda.allegro.pl/niewatpliwy-h...235185791.html

tą pokazywałaś ale rzeczywiście inna chyba bo ta ma 94 cm długości ... To z moim malutkim wzrostem mi by pewnie sięgała do kostek

kotku a Ty czemu się odchudzasz? czyli wszystko zrzuciłaś to co przytyłaś podczas ciąży taaaaaaak?

dbam o włosy

Stary 2010-09-23, 09:59   #2605
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
hej
u nas wszystko ok, choc dzisiaj michałek miał gorszy dzien, nie chciało mu sie jesc i musieli mu sonde zalozyc bo nie chcial i koniec, ale teraz wieczorem juz ciamkal ladnie butelke, chyba go ta sonda postraszyła i sie zorientowal ze tak brzydko robi jak nie chce jesc

moja rana minimalnie sie goi powolutku ale jeszcze nie jest idealnie

a musze brac bromergon bo z ta laktacja ani do przodu ani do tylu, czyli rozkrecic sie nie rozkreci ale cos tam kapie z piersi i lekarz przepisał te durne tablety
po pierwszej tabletce myslalam ze umre - DOSŁOWNIE !!
miałam mroczki przed oczami i myslalam ze ze szpitala do domu nie wroce
ale posiedzialam na swierzym powietrzu i było ok, teraz jak biore tabletke rano to musze czekac 2h niz pojade do malego bo nie jestem w stanie prowadzic samochodu po tym swinstwie

ide poczytac co tam u was
buziaczki

dobrze że się mały zmobilizował
może nie prowadź po tych tabletkach?

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
De, cieszę się, że zupa się udała

Dziewczyny, ciągle mnie kłuje w przełyku podczas przełykania. Normalnie tego nie czuję, a jak przełykam, nawet pogryzionego banana czy herbatę, to jest mi strasznie nieprzyjemnie Co to jest
a możne to początek choroby?
przepłucz gardło wodą z solą

U mnie też wspaniała pogoda zrobiłam już dwa prania

zabrała bym się za ubranka małej ale mają leżeć jeszcze 3 miesiące w szafie

mała coś mnie ostatnio mało kopie

wczoraj w ciągu dnia dosłownie kilka razy i to delikatnie
wieczorem świeciłam jej latarką i puściłam muzykę
to się ożywiła i z 15 raz napewno dal o sobie znać
ale dziś rano znów nic
martwię się
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 10:01   #2606
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
dzien dobry

w koncu jestem z wami na bieżaco, przynajmniej wiem co u was, ale juz dawno zapomnialam co wam chcialam napisac

ale okropnie sie was czyta bo wy tylko o jedzeniu!!!!!!!!!! a ja sie tu odchdzam a smaka robicie ze bym konia z kopytami zjadla, ale musze sie pochwalic ze od porodu zrzuciłam 12 kg (8 w szpitalu) i 4 na powietrzu przez nie cale 3 tygodnie

zbieram sie i jade do Małego
no prosze
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 10:05   #2607
kretencja
Zakorzenienie

Anecka, to Ty niezła modelka jesteś Wyższa od mojego męża (180cm). Ja ze swoimi 163 wyglądałabym obok Ciebie jak krasnal

Apoolonia, zdecydowanie nie początek choroby. Nie bolało mnie gardło tylko miałam taki podrażniony przełyk właśnie, jak po wielkiej pigule Dzisiaj już przeszło

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-23, 10:06   #2608
Anecka
Zakorzenienie

paulinka, no kupilam inna wlasnie bo chcialam miec szeroki sciagacz na dole no ale teraz to dziwnie wyglada hehehehe pozniej zrobie fote jak sie ubiore

kootekk, wow to sporo i szybko to zrzucilas, a napisz prosze czy nosisz jakis pas poporodowy?

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-23, 10:06   #2609
zenia2211
Rozeznanie

Witam was dziewczynki Caly czas was czytam ale jakos malo sie udzielam U nas wszystko w porzadku,mala aktywna Wlasnie jem sniadanko buleczke z serem zoltym z dziurkami i kakao buziaczki
zenia2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 10:11   #2610
Patrycja_1708
Zadomowienie

Czesc kochane. Ja dopiero co wstałam Nie wiem co sie dzieje ale odkąd przyjechaliśmy do DE śpać moge bez zadnych problemów. Nawet dzisiaj rano tż jak wstawał do pracy mówi ze aż wierzyc mu sie nie chce ze moge spac Ciesze sie jak nie wiem bo w PL juz o 6 byla pobudka i po spaniu a tutaj? Czuje sie wyspana na maxa i w ciagu dnia lepiej sie funkcjonuje. No a teraz pije kakao i zjadam kanapeczke na sniadanko. Robie dzisiaj na obiadek prażoki z kapustką Kapustka juz sie gotuje i jak zjem sniadanko bede ziemniaczki obierac. A wy co dzisiaj na obiadek robicie??
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości